Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 21:18   #871
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj dokonałam kolejnego spontanicznego zakupu ślubnego i mam sukienkę na poprawiny
obfocą mnie później to wrzucę fotki
super ! czekamy

ewaden

ja listerine nie używam, bo jak to nazwał Tż, " ale zajzajer"
kupiony mam wlasnie colgate

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-03-22 o 21:19
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:28   #872
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dzięki dziewczyny za opinie o krawacie bede namawiała Tz na czarny
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:05   #873
ijaa
Zakorzenienie

Jako, że zostało nam 5 tygodni pozwoliłam zrobić sobie małe podsumowanie.

ZROBIONE
Foto
DJ
USC
Suknia
Biżuteria
Buty
Makijaż (ustalona godzina)
Fryzjer (ustlona godzina)
Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie niemalże wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci)
Alkohol (bez win musujących)
Drewniane litery na stół młodych
Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne )
Piosenka na pierwszy taniec
Bolerko
Ozdoba do włosów
Weselni goście zaproszeni
Obrączki
Koszyczki ratunkowe i ich wyposażenie
Bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto
Auto
Pończochy
Bielizna ślubna
Ustalony tort
Ustalone ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazane info o pokojach dla gości

DO ZROBINIA:
Marzec:
Zamówić tort
Zrobić i rozesłać zaproszenia na sam ślub- w trakcie
Dać spinki do koszuli TŻ do czyszczenia
Kupić bieliznę na noc/poranek poślubny
Kupić garnitur, koszule (x2), krawat, bieliznę i buty dla Pana Młodego
Makijaż próbny
Pomalować drewniane litery
Wyjściowe parasolki – kupić lub pożyczyć
Kwiecień:
Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu
Kupić łańcuszek do zawieszki
Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakzane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
Usadzić gości na sali
Kupić wina musujące
Przećwiczyć na sali pierwszy taniec
Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły
Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości
Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
Kupić brakujące potrzebne kosmetyki
Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę
Fryzjer - TŻ
Zrobić paznokcie – hybrydy w piątek przed ślubem
Skrzynka na wina do auta

Nadal sporo do zrobienia, ale.. nic co spędzałoby mi sen z powiek.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:06
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:11   #874
velika
Winter is coming

o kurde a ja używam listerine, bo po nim czuję, że mam takie "czyste" zęby... Trza będzie się przestawić na elmexa ;]
W ramach wybielania zamówiłam sobie paski crest, zobaczymy, czy dadzą radę. Mam zęby zdrowe, ale żółte niestety, tak jak mój ojciec i siostra. W dodatku mam na jednej jedynce jakieś przebarwienia, nie wiem jak się tego pozbyć. Mam nadzieję, że paski chociaż trochę to rozjaśnią.
Gratuluję dziewczynom z 21.06. 3 miesięcy też miałam wtedy ślubować, więc zazdroszczę i nie mogę się doczekać waszych ślubów!
ijaa śliczne majty
docik, bardzo mi się podoba twoja próbna fryzura! Naprawdę super!
Ja mam próbny make - up i fryz dopiero 6.06, 22 dni przed ślubem. Chciałam sobie zrobić na jakąś imprezę, żeby zobaczyć, jak będą się zachowywać w takich warunkach, a póki co nic innego na horyzoncie nie widać. Mam nadzieję, że będzie spoko
Ze spraw ślubnych - wczoraj załatwiliśmy poradnię, jestem w trakcie załatwiania papierów no i rozdajemy zaproszenia, już 1/3 za nami Póki co jest bardzo sympatycznie, nikt nie odmawia z dziwnych powodów.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:33   #875
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W ramach wybielania zamówiłam sobie paski crest, zobaczymy, czy dadzą radę. Mam zęby zdrowe, ale żółte niestety, tak jak mój ojciec i siostra. W dodatku mam na jednej jedynce jakieś przebarwienia, nie wiem jak się tego pozbyć. Mam nadzieję, że paski chociaż trochę to rozjaśnią.
błagam, daj mi znać po kuracji czy pomogły te paski - też mam zdrowe a żółte, biała perła nie pomogła..

dziewczyny maly OFFTOP, ale juz totalnie nie wiem co robic.
otóż na wakacjach pewngo pięknego dnia obudzilam sie w czerwonych plamach strasznie swedzacych na ciele i spuchnietej gornej wardze. wypilam wapno, git, przeszlo. potem za jakies 3 tyg znowu zaczelo mnie wszystko swedziec, drapalam sie jak glupia, znowu minelo. pojawialo sie srednio co pare tyg, stwierdzilam ze przesadzilam z pomaranczami - mam na nie uczulenie. ograniczylam je, ale i tak zaczelo mnie wysypywac coraz czesciej. i teraz juz mam tak codziennie, moze nie w takiej ilosci , ale znajde czerwone plamki codziennie rano na rekach, nogach, brzuchu i plecach. tydzien temu u tz obudzilam sie z opuchniętymi oczami, wszyscy sie smiali ze wygladam jakby mnie ktos pobił, zamiast oczu miałam dwie kreski.. wzięłam alertec, na drugi dzien dalej coś tam było, i coś tam swędziało. ja na prawde zwariuje juz niedlugo, zadrapie sie chyba. to wyglada jak uczulenie, ale nie mam pojęcia NA CO ! jak mam to rozgryźc ? miała któraś z Was podobne objawy - wysypka, swędzenie i puchnięcie ? jestem zapisana do alergologa na 4 kwietnia, ale boje sie ze mi wiele nie powie.. dzis juz nawet sciagnelam pierscionki, bo moze jestem uczulona np na zloto ? ( dlonie czasem tez puchną) nie mam pojęcia, ale zwariowac idzie. mialam juz kiedys robione testy alergiczne, wykazało że największe uczulenie mam na pleśń. no ale teraz styczności z pleśnią nie mam, a mnie wysypuje ZAWSZE wieczorem, rano koło 10-11 plamy bledną i w sumie nie swędzi. najgorsza noc. kołdre mam antyalergiczną więc chyba to nie ona zdecydowalam sie to tu napisac, bo przed chwila myslalam ze wyciagne szczotke druciana i zaczne sie poprostu drapać do krwi. Tż tylko mowi ze jęcze i nic wiecej. jak tu nie jeczec, jak takie cholerstwo jest poprostu okropne..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:35
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:39   #876
velika
Winter is coming

Dam znać. Mi biała perła (pasta) lekko wybiela zęby, ale tylko lekko. A chcę mocniej
Co do alergii, to nic nie pomogę. Nie mam pojęcia co to może być. Sama jestem alergikiem - pyłki drzew, koty, część owoców. Ale nigdy nie miałam żadnej wysypki ja bym leciała do lekarza. Alergie są dziwne, ujawniają się kiedy się człowiek nie spodziewa - u mnie pokarmowa na owoce zaczęła się ledwo 2 lata temu, od jabłek i rozszerza się na kolejne owoce, zostały mi w sumie cytrusy i banany tylko, z kolei moja matka dostała alergii na pyłki koło 50tki.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 00:25   #877
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ijaa, super, to już tak niedługo! Plan spraw załatwionych i do zrobienia brzmi b. rozsądnie

Czekolada, w takiej sytuacji może chyba pomóc jedynie alergolog testy na alergie i innego wyjścia nie widzę... z tego co piszesz nasuwa mi się jedynie, że możesz mieć alergię albo na coś, co jadasz tylko wieczorami, albo na coś "łóżkowego" - jakieś roztocza, może kurz, który zawsze lubi gnieździć się pod łóżkiem? Albo jakieś pierze z poduszek, proszek do prania/płyn do kąpieli w którym płuczesz pościel?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 01:41   #878
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

W kwestii wybielania zębów - dziewczyny, która z Was testowała Beyonda albo nakładkowe? Pasty wybielające i paski u mnie odpadają (tesowałam Whitesmile i była to kasa wyrzucona w błoto). Do wyboru albo Beyond albo nakładkowe u dentysty. Ma któraś z Was doświadczenie z jedną z wymienionych metod ?
w kwestii wybielania zębów. czy któraś z Was miała wybielane zęby u dentysty? jak to wygląda? boli? bo właśnie kupiłam na okaziku za 99zł zamiast 399zł podobnie jest teraz na grouponie czy innym portalu. kiedyś już było i chciałam kupic, ale jakoś termin do kwietnia, a ten co kupiłam do czerwca, wesele 2.08. kiedy najlepiej wykorzystac??

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

to też zależy jaką metodą chcesz wybielać ja chciałam białą perłą (ale ją wycofali ) i w planach miałam już powoli zacząć. wybielanie trwa 2 miesiące, do tego pewnie się trochę przedłuży w moim wypadku (nie zawsze jestem systematyczna). i chciałam miesiąc zostawić, żeby zęby doszły do siebie (i żeby na weselu nie być na białej diecie )

a bukiet całkiem podobny chcemy
co znaczy biała dieta?? jak to wycofali białą perłe/?? ja mam kupione 2 pasty i 1 żel, ale nie używałam... najpierw wybielac białą perłą czy u dentysty??

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Co myślicie o białych bukietach ślubnych?
Chyba się na taki zdecyduję...
elegancki i zawsze pasuje a z jakich kwiatów byś chciała?? na ślub super!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Nigdy nie sądziłam, że będę fotografować swoje majty.
No, ale bycie bridezille zobowiązuje prawda?
Zdjęcie w załączniku.
śliczne majtki

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie o krawacie bede namawiała Tz na czarny
ja wyraziłam tylko swoją opinię! nie jest wiążąca i jeśli pasuje do stylizacji i Wam się podoba to najważniejsze PMkom tu nie bardzo się podobał projekt naszych zaproszeń, ale my byliśmy w nich tak zakochani, że bez zastanowienia zamawiałam mam nadzieję, że się nie obraziłaś czy coś??

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 06:52   #879
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
enzunio

Tysia Początku lipca raczej nie wynegocjujemy. Podejrzewam, że chodzi o kasę (niestety mamy tak, że za przyjęcie płacimy w całości w ratach, ewentualne rozliczenia w przypadku różnic 10% osób to przed samym ślubem). Najwyżej umówimy się z nimi, że ostateczną liczbę osób chcemy potwierdzić nawet pod koniec czerwca, a termin wpłat na poczet przyjęcia będzie bez zmian, czyli będzie z terminem majowym.
szczerze powiem, że straszeni dziwnie... my też płacimy w ratach i mamy tak.
przy rezerwacji sali zapłaciliśmy 1 tys zaliczki. następnie 7 dni przed weselem mówimy ile dokładnie będziemy mieć ludzi na weselu i wpłacamy 50 % zaliczki całego kosztu wesele a następnie reszta kwoty jest rozliczana do 3-4 dni po weselu na szczęście tak jest bo jakbyśmy mieli wpłacić całą kwotę naraz to by nas koszty zjadły.... a tak to mamy nadzieję, że tą kwotę to z kopert uzbieramy

dzisiaj idziemy do naszego hotelu na pokazowy obiad weselny mam nadzieję, że będzie pięknie i smacznie
Stary 2014-03-23, 07:54   #880
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
teraz to się wystraszyłam :/ Na początku mówiła, że spokojnie wyrobi się w 1,5 roku. Nie wiem jak to sobie rozpisała, ale nie muszę mieć perfekcyjnych bylebym na ślub już go nie miała. Miałam mieć wyrywanego jeszcze jednego zęba, ale już się pogubiłam. Powiem jej że do lipca muszę mieć ściągnięty, nawet jak nie będzie idealnie (miałam jedynki wepchnięte do środka, a dwójki zbyt z przodu-teraz jest już ok), ważne bym miała mniej więcej równe zęby. Trudno, tyle kasy pójdzie w błoto, ale nie pozwolę bym na pamiątkowych zdjęciach świeciła żelastwem
Jeżeli mogę Ci doradzić, to naprawdę jeżeli bardzo przeszkadza Ci aparat na zębach, to zdejmij go na ślub i później załóż znowu. To jest "tylko" kolejne 1700 zł, ale inwestycja na całe życie. Ja po zdjętym aparacie stałym miałam nosić przez rok aparat korekcyjny wkładany na noc, nosiłam go pół roku bo najpierw na niego nadepnęłam a później zjadł go mój pies Ponieważ z zębami było wszystko OK stwierdziłam, że nie ma co się męczyć dalej i nie poszłam po nowy retencyjny. Po ok. 1,5 roku zęby zaczęły mi się znowu krzywić Teraz nie są takie idealne jak po wyprostowaniu, jedynka zaczęła wracać na swoje miejsce. Myślę, że gdybym normalnie dokończyła leczenie wg planu ( a było to tylko jeszcze pół roku retencyjnego) to teraz nie miałabym tego problemu. Uważam, że nie ma co lekkomyślnie traktować leczenia, wydałaś już pieniądze na ortodontę, męczyłaś się tyle czasu z drutami, szkoda tego zmarnować
Poza tym rzezczywiście jeżeli masz kolejną wizytę przyspieszoną, to może Twoja ortodontka przyspieszyła z planem, przy każdej wizycie mocniej będzie skręcała druciki i akurat na ślub wszystko będzie pięknie
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:06   #881
przezduzeem
Wtajemniczenie

Patricia Pati, ja wybielalam u dentysty takimi nakladkami z zelem. Nakladki robione na moja szczeke z odlewow.
To bylo 6lat temu, ale wiem ze nadal ta metoda jest stosowana. Od razu po wybieleniu mialamtak biale zeby, ze jak usmiechnelam sie na zdjeciu to tylko zeby blyszczaly jakbym trzymala latarke
Przez 3lata nie pilam kawy herbaty nie jadlam truskawek jagod... Wszystkiego co odbarwia i byl piekny efekt. Teraz musze troszke podciagnac ten efekt biala perla takie widzi-misie do slubu.
Ja wtedy placilam 500zl, wiem ze teraz w tym samym miejscu kosztuje 700.
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z telefonu

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-03-23 o 08:08
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:07   #882
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny maly OFFTOP, ale juz totalnie nie wiem co robic.
Hm.... Strasznie dziwne to uczulenie. Oby alergolog Cię nie zbagatelizował, bo to zwariować by można, chyba bałabym się iść spać, wiedząc, że zaraz będzie mnie swędzieć Może faktycznie są to roztocza?
Moja siostra z tego powodu śpi na antyalergicznym materacu, do tego ma jakieś specjalne prześcieradło, kołdrę i poduszkę też anty-alergiczną. Może uczula Cię środek w którym pierzesz pościel? Sama nie wiem co jeszcze?

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
szczerze powiem, że straszeni dziwnie... my też płacimy w ratach i mamy tak.
przy rezerwacji sali zapłaciliśmy 1 tys zaliczki. następnie 7 dni przed weselem mówimy ile dokładnie będziemy mieć ludzi na weselu i wpłacamy 50 % zaliczki całego kosztu wesele a następnie reszta kwoty jest rozliczana do 3-4 dni po weselu na szczęście tak jest bo jakbyśmy mieli wpłacić całą kwotę naraz to by nas koszty zjadły.... a tak to mamy nadzieję, że tą kwotę to z kopert uzbieramy

dzisiaj idziemy do naszego hotelu na pokazowy obiad weselny mam nadzieję, że będzie pięknie i smacznie
U nas wygląda to podobnie, płacimy 1 tys zaliczki, później tuż przed ślubem 70% kosztów, a po rozliczamy się z pozostałych 30%.
Stary 2014-03-23, 08:51   #883
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
U nas wygląda to podobnie, płacimy 1 tys zaliczki, później tuż przed ślubem 70% kosztów, a po rozliczamy się z pozostałych 30%.
A my wpłaciliśmy 500 zł zaliczki, dwa tygodnie przed ślubem 80%, a resztę też jakieś 3-4 dni po, jak będziemy oddawali im ich gary-pozwalają nam do środy uwinąć się z pozostałym jedzeniem

ijaa, pozwolisz, że skorzystam trochę z listy?

I ja chyba zostanę ogrodnikiem Posadzę sobie ogrodowe słoneczniki i inne kwiatki jakie mi się spodobają.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:30   #884
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jest boski !
A gdzie kupiłaś?
.
W salonie gdzie kupilam suknie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Hmm od czego by tu zacząć, obecnie studiuję i mam 21 wiosen jak widać w opisie mam cudowną 7 miesięczną córeczkę i ślub planowany na 23 sierpnia tego roku.

cudowny!
Witaj
I dziekuje
Ale jestes mloda mamusia

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
madzixx88 ale masz piękny welon

a ja dzisiaj dokonałam kolejnego spontanicznego zakupu ślubnego i mam sukienkę na poprawiny
obfocą mnie później to wrzucę fotki
Dziekuje
Gratuluje sukienki i zazdroszcze, ze juz masz to z glowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:34   #885
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę Ci doradzić, to naprawdę jeżeli bardzo przeszkadza Ci aparat na zębach, to zdejmij go na ślub i później załóż znowu. To jest "tylko" kolejne 1700 zł, ale inwestycja na całe życie. Ja po zdjętym aparacie stałym miałam nosić przez rok aparat korekcyjny wkładany na noc, nosiłam go pół roku bo najpierw na niego nadepnęłam a później zjadł go mój pies Ponieważ z zębami było wszystko OK stwierdziłam, że nie ma co się męczyć dalej i nie poszłam po nowy retencyjny. Po ok. 1,5 roku zęby zaczęły mi się znowu krzywić Teraz nie są takie idealne jak po wyprostowaniu, jedynka zaczęła wracać na swoje miejsce. Myślę, że gdybym normalnie dokończyła leczenie wg planu ( a było to tylko jeszcze pół roku retencyjnego) to teraz nie miałabym tego problemu. Uważam, że nie ma co lekkomyślnie traktować leczenia, wydałaś już pieniądze na ortodontę, męczyłaś się tyle czasu z drutami, szkoda tego zmarnować
Poza tym rzezczywiście jeżeli masz kolejną wizytę przyspieszoną, to może Twoja ortodontka przyspieszyła z planem, przy każdej wizycie mocniej będzie skręcała druciki i akurat na ślub wszystko będzie pięknie
może cię to pocieszy, ale być może sama krzywdy nienoszeniem sobie nie zrobiłaś niestety czasem przerwy między zębami wpływają na to, ze zeby samoistnie się rozsuwają i po prostowaniu po jakimś czasie wracają do swojego poprzedniego stanu. Ja zmagałam się z aparatem wyjmowanym całe dzieciństwo i zawsze się psuło po jakimś czasie (chociaż leczenie uznano za zakończone) dopiero gdy wyrosły mi 8, to zęby same! wskoczyły na swoje miejsce i mam piekne ząbki, proste, poza jedną, delikatnie przekrzywioną jedynką, ale prawie tego nie widać to co mi zrobiły 8 nie zrobił mi żaden ortodonta
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość

Tak, taka natura i uroda - higiena to nie wszystko, to kwestia kośca. Ja akurat mam mocny, ale moja siostra czy brat już nie (a bardzo dbają o zęby).

Dziewczyny podzielę się przy okazji nową wiedzą na temat wspomnianych płynów do płukania- one mogą szkodzić dentysta i ortodonta w stanach mnie do tego pędzą, ja płuczę, ale nie dodali żebym pewnych unikała np. Listerine jest nie najlepszy (chodzi o zwiększone ryzyko nowotworu jamy ustnej, wzrost ciśnienia i ryzyko zawałów). Siostra oglądała program naukowy o tym, a ja pogadałam z dentystą. Nieszkodliwe są Elmex P/Próchnicy, Elmex Sesitive Plus, Meridol i Colgate Sensitive - mój dentysta bardzo polecał akurat ten drugi.
dokładnie

a co do płnów to ja moge używać tylko colgate bo po listerine mam odruch wymiotny, nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Bierzesz nasiona i siejesz Nie wiem, jak to się po polsku nazywa u mnie tak się na to mówi. To tak jak siane rzeżuchy, tylko że w ziemi

A co też planujesz gipsówkę na ślub, że będziesz ogrodnikiem?
ja wiem co to jest sianie ale nie wiedzialam ze gipsowkę można samemu wchodować
gipsówka to byla moja pierwsza wielka miłość, ale zrezygnowałam z niej, bo w mojej sali by zniknęła ale chce ubrać dom w środku i na zewnątrz gipsówką (chociaż moja mama wciąż forsuje balony)
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że plomby się niestety, ale nie wybielają Jeżeli wybielisz widocznie, plomby trzeba wymienić. Gorzej, jeżeli kolor szybko wróci do stanu początkowego.
ja na szczescie mam plomby takie niewidoczne - nie widac ich gdy mówię czy się śmieje...

dzis poszukiwania garnituru dzień drugi
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:55   #886
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako, że zostało nam 5 tygodni pozwoliłam zrobić sobie małe podsumowanie.

aż mam dreszcze!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
i nie mogę się doczekać waszych ślubów!
.
ja też, bardzo! baaaaardzo!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny maly OFFTOP, [COLOR="Gray"]ale juz totalnie nie wiem co robic.
R]
nie ma co się zastanawiac... idź do alergologa!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
[B]

a co do kalii - to może i są pogrzebowe (choć nigdy nie widziałam ich na pogrzebie), ale jako wiązanka wyglądają pięknie - ten bukiet z załącznika jest przecudny

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziś byłam na próbnej fryzurze
jest piekna

dziewczyny gdzie zamawiałyście papier do zaproszeń?? Kogoś polecacie??

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:59   #887
lexie42
Zakorzenienie

czekooczekolada miałam kiedyś trochę podobne objawy, z tym że mnie mocno swędziało ciało kilka dni, potem zaczęłam puchnąć i od razu w ten same dzień poszłam do dermatologa i wylądowałam w szpitalu z pokrzywką. U Ciebie pewnie to coś innego, bo pojawia się i znika, ale na Twoim miejscu udałabym się chociaż do lekarza rodzinnego, żeby nie czekać do 4 kwietnia.

Dzisiaj z TŻ zabieramy się za ogarnięcie zaproszeń i ustalenie kiedy zaczynamy je rozdawać
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:05   #888
kiss12550
Zadomowienie

Witam się i dziekuje za miłe przyjęcie

Springtime-piękne rzeczy tworzysz

Docik- fryzura super, sama też planuje coś w tym stylu

KaMilka4891 – w załączniku to co jest załatwione i/lub wybrane

Ewaden- dziękuje za link , przyjrze się tej stronce dokładnie bo widze wiele ciekawych sukieneczek aa i dzięki za info dotyczące płynu do płukania listerine – ja tez go używałam i do głowy by mi nie przyszło że może on być tak szkodliwy

Czekoczekolada- chętnie bym Ci coś podpowiedziała ale nie mam pojęcia co to może być,trzymam kciuki żeby jednak alergolog coś na to poradził

Dzisiaj w paru kościołach w mojej okolicy będą nasze zapowiedzi nic nie wspominałam rodzicom i dziadkom, ale będą zaskoczenia! A ja nie mogę się doczekać jak sama to usłysze

W załączniku przesyłam zdjęcie tego co planujemy w związku z weselem, co do zaproszeń mamy 2 pomysły (w załączniku), wstawiam jeszcze bukeit na stoły gości , dekoracje samochodu i jak mniej więcej będzie wyglądał stół przed nami (świece) i tło za nami(wszystko w kolorze biało-wrzosowym z dodatkami fuksji i jeszcze pomysł na winetki

A co do Sali weselnej,ślub planowaliśmy na rok 2016 (w chwili zaręczyn nie wiedziałam jeszcze o ciąży ) tak więc gdy okazało się że spodziewam się dziecka rodzice z obu stron zaczęli naciskać , że jak to przecież ślub TRZEBA brac zanim się dziecko urodzi, bo to nie wypada tak bez ślubu dziecko wychowywać , a co ludzie powiedzą (jakby mnie to najbardziej interesowała, w końcu zawsze się do czegoś przyczepią) .
Ale powiedzieliśmy że nie chcemy brac ślubu już teraz na wariata żeby zdążyć przed maluszkiem , tylko tak jak planowaliśmy za 3 lata jak trochę odłożymy i wtedy zorganizujemy obiado-kolacje w jakimś fajnym miejscu dla najbliższej rodziny ( oboje studiujemy , do tego mając dziecko wiadomo ze nie jesteśmy w stanie zbyt wiele zaoszczędzić),ale rodzice zaproponowali żebyśmy poszli na kompromis tzn ślub za rok (czyt teraz w sierpniu ) ale oni za takie podstawowe rzeczy zapłacą a my tylko za swoje „widizimisię” , wtedy wydawało mi się to super pomysłem i zgodziłam się. Dziś niestety nie jest już tak różowo.

Mama Tżta na weselu patrzy przede wszystkim na jedzenie w sensie zeby było smaczne i na to żeby było tanio, tak więc wesele mamy na takiej zwykłej „wiejskiej Sali” (tyle tylko że jest ona ładnie odnowiona i tak tragicznie nie wygląda ) do tego zaklepana jest kucharka (zachwalana przez znajome mamy Tżta) wraz z kelnerkami.Moi rodzice też w sumie poprierają ten pomysł bo wiadomo sami nie śpią na pieniądzach więc im też na ręke jest to że wyjdzie taniej.(dla mnie właściwie duzo taniej nie wyjdzie bo zeby ta sala jakoś fajnie wyjdzie zatrudniliśmy firme dekoracyjną która biorąc po uwage moje pomysły i sugestie wyliczyła nam 2500 zł za samą sale więc reszte musimy jeszcze we własnym zakresie)

To tak w skrócie wszystko wygląda,szczerze mówiąc gdybym teraz miała jeszcze raz zdecydować , chyba nie zgodziałbym się na takie rozwiązanie, bo co jakiś czas jest problem gdy cos znajdziemy w sensie że ten fotograf za drogi , a że za ta cenę to można by mieć dużo więcej itp. Itd.

Na tą chwile wszystkim znajomym powtarzam , że jeżeli tylko mają taką możliwość to lepiej odłożyć ślub i wesele i zorganizować je zupełnie SAMEMU , niż przy pomocy rodziców.
Ale nie zanudzam już w załączniku obiecane zdjęcia

edit dzisiaj zostało nam 5 miesiecy do ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracje-sal-weselnych.jpg (18,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3925104571.jpg (91,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bz383_DSC05582.jpg (44,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasz stół.jpg (23,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (34,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg platki-slubna-dekoracja-samochodu-na-samochod-.jpg (23,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tło za nami.jpg (36,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg winetki.jpg (50,9 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:15
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:30   #889
madzixx88
Zakorzenienie

Czekolada-wspolczuje problemow alergicznych ja tez mam uczulenie jak Ty na plesn i pomarancze, poza tym na ostre przyprawy, czekolade, orzechy i truskawki lec do alergologa, niech Ci zrobi kompleksowe testy a jak juz bedziesz wiedziala kim jest winowajca to polecam...bioenergoterape ute i odczulanie moze brzmiec smiesznie ale mnie i bratu pomoglo i wlasciwie jemy juz wszystko

Swiat katarzyny- a moze pomoglo by Ci na zeby zalakowanie ich? Ja mialam jak dziecko zrobiony ten zabieg i przez cale zycie mialam tylko 2 ubytki-w dwoch 6tkach

Wczoraj skonczylismy nauki+NPR nauki przedmalzenskie-mistrzostwo swiata, prowadzil psycholog i byly wrecz bardzo 'uleczajace' super zadania np o cechach charakteru dobrych i zlych swoich i narzeczonego, co w nim lubie a czego nie, co mnie cieszy, a co boli, o naszym wymarzonym podziale obowiazkow, potem wspolne omawianie ich w parach, byl tez test zgodnosci przy ktorym bylo kupe smiechu. Mowil tez jak pielegnowac malzenstwo, zebysmy za 15 lat kochali sie tak samo jak dzis itp .. extra sprawa, wychodzac stamtad czulam sie hmm 'lepsza' , wg mnie kazda para powinna takie nauki odbyc, sama bym poszla jeszcze raz a NPR tez b.fajnie prowadzony, gosciu moglby w kabarecie wystepowac zaangazowal bardzo panow i mimo, ze odczytywanie wykresow dni plodnych nie wydaje sie byc idealnym zadaniem dla faceta to radzili sobie a moj tz to byl lepszy ode mnie zadnego prania mozgu, negatywnych slow o antykoncepcji spodobalo mi sie tak bardzo, ze jak odstawie tabsy po slubie to kupuje termometr i jade z koksem
Podsumowujac:polecam nauki u Jezuitow

Stary 2014-03-23, 10:37   #890
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czekolada-wspolczuje problemow alergicznych ja tez mam uczulenie jak Ty na plesn i pomarancze, poza tym na ostre przyprawy, czekolade, orzechy i truskawki lec do alergologa, niech Ci zrobi kompleksowe testy a jak juz bedziesz wiedziala kim jest winowajca to polecam...bioenergoterape ute i odczulanie moze brzmiec smiesznie ale mnie i bratu pomoglo i wlasciwie jemy juz wszystko

Swiat katarzyny- a moze pomoglo by Ci na zeby zalakowanie ich? Ja mialam jak dziecko zrobiony ten zabieg i przez cale zycie mialam tylko 2 ubytki-w dwoch 6tkach

Wczoraj skonczylismy nauki+NPR nauki przedmalzenskie-mistrzostwo swiata, prowadzil psycholog i byly wrecz bardzo 'uleczajace' super zadania np o cechach charakteru dobrych i zlych swoich i narzeczonego, co w nim lubie a czego nie, co mnie cieszy, a co boli, o naszym wymarzonym podziale obowiazkow, potem wspolne omawianie ich w parach, byl tez test zgodnosci przy ktorym bylo kupe smiechu. Mowil tez jak pielegnowac malzenstwo, zebysmy za 15 lat kochali sie tak samo jak dzis itp .. extra sprawa, wychodzac stamtad czulam sie hmm 'lepsza' , wg mnie kazda para powinna takie nauki odbyc, sama bym poszla jeszcze raz a NPR tez b.fajnie prowadzony, gosciu moglby w kabarecie wystepowac zaangazowal bardzo panow i mimo, ze odczytywanie wykresow dni plodnych nie wydaje sie byc idealnym zadaniem dla faceta to radzili sobie a moj tz to byl lepszy ode mnie zadnego prania mozgu, negatywnych slow o antykoncepcji spodobalo mi sie tak bardzo, ze jak odstawie tabsy po slubie to kupuje termometr i jade z koksem
Podsumowujac:polecam nauki u Jezuitow

Ja mam takie założenia za każdym razem jak poczytam więcej o NPRze, ale mi przechodzi jak zaczytam na chłodno analizować jak to będzie wyglądało przy moim trybie i sposobie życia :-D
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 10:52   #891
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja mam takie założenia za każdym razem jak poczytam więcej o NPRze, ale mi przechodzi jak zaczytam na chłodno analizować jak to będzie wyglądało przy moim trybie i sposobie życia :-D
Ze wstawaniem masz roznie?? ja w sumie budze sie codziennie o tej samej porze to polezec 5 min dluzej nie byloby takie meczace

Stary 2014-03-23, 10:52   #892
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Enzunio - czy na stażu przysługuje wolne?
Stary 2014-03-23, 10:56   #893
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Co myślicie o białych bukietach ślubnych?
Chyba się na taki zdecyduję...
mi się bardzo podobają, ale w połączeniu z zielenią

Lg_ago a zobacz na to, nie nadałoby się?
http://allegro.pl/gypsophila-white-g...999631629.html

ijaa, ale Ci mało czasu zostało

czekooczekolada tak jak piszą dziewczyny, spokojnie zaczekaj na wizytę o alergologa, on albo dermatolog na pewno Ci pomogą

TysiaBB1989 smacznego obiadu! fajna opcja z takim pokazowym

swiat_katarzyny powodzenia dziś z gajerkami!

KaEs ja zamawiałam papier z kopertami STĄD
polecam

madzixx88 gratki za skończone nauki!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:07   #894
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

ja moje "ślubne" pieniązki to już chyba całe wydałam
ja moje muszę pooddawać

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
niestety taka mam naturę - chyba nie mam zęba bez plomby żadna pasta mi nie pomaga, po myciu płucze zęby płynem, używam szczoteczki elektrycznej i żadnej poprawy....
a długo używałaś elmexu? Bo ja używam go od jakiś 4 lat i odczuwam różnicę. Wcześniej myłam pastami typu aquafresh czy blendamed i teraz używam ich tylko do czyszczenia aparatu. Na szczęście tż'a też powoli oduczam używania tanich past

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że plomby się niestety, ale nie wybielają Jeżeli wybielisz widocznie, plomby trzeba wymienić. Gorzej, jeżeli kolor szybko wróci do stanu początkowego.
Mój tż ma złamaną jedynkę i wybielanie lampami również ją chwyciło Ale myślę, że to zależy od przypadku.

Cytat:
Nigdy nie sądziłam, że będę fotografować swoje majty.
No, ale bycie bridezille zobowiązuje prawda?
Zdjęcie w załączniku.
idealne na ślub
Gratuluję samochodu!

Cytat:
Dziewczyny podzielę się przy okazji nową wiedzą na temat wspomnianych płynów do płukania- one mogą szkodzić dentysta i ortodonta w stanach mnie do tego pędzą, ja płuczę, ale nie dodali żebym pewnych unikała np. Listerine jest nie najlepszy (chodzi o zwiększone ryzyko nowotworu jamy ustnej, wzrost ciśnienia i ryzyko zawałów). Siostra oglądała program naukowy o tym, a ja pogadałam z dentystą. Nieszkodliwe są Elmex P/Próchnicy, Elmex Sesitive Plus, Meridol i Colgate Sensitive - mój dentysta bardzo polecał akurat ten drugi.
dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Niestety nie mogę sobie pozwolić na wydanie 1700zł
Co do "powrotu" Twoich zębów na stare miejsce to jest to normalne. Rozmawiałam kiedyś z orto i zęby będą zawsze chciały wrócić na swoje miejsce - dlatego należy nosić aparat chociaż raz w tyg (ostatnio dowiedziałam się że czasem nawet częściej). Również rozmawiał ze znajomą, która zdjęła aparat z 10 lat temu i potwierdza, że jak go zapomni na jakiś wyjazd to później czuje, że zęby chcą "powrócić" na swoje miejsce.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie zamawiałyście papier do zaproszeń?? Kogoś polecacie??
Namierzyłam hurtownię pod Wawą, ale wiem że zbytnio Ci to nie pomoże

Czeko - spróbuj odstawić każdego dnia inny produkt - szampon, kosmetyki, zmienić miejsce do spania - sprawdź co Cię uczula. Nie chcę nic sugerować, ale może masz pleśń np w wentylacji (nie znam się ale strzelam).

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
ja nie enzunio ale odpowiem - za każde przepracowane 30 dni należą ci się 2 dni wolnego. Możesz je sobie skumulować, ale nie możesz ich wykorzystać wcześniej niż je naliczą.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:07   #895
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
w kwestii wybielania zębów. czy któraś z Was miała wybielane zęby u dentysty? jak to wygląda? boli? bo właśnie kupiłam na okaziku za 99zł zamiast 399zł podobnie jest teraz na grouponie czy innym portalu. kiedyś już było i chciałam kupic, ale jakoś termin do kwietnia, a ten co kupiłam do czerwca, wesele 2.08. kiedy najlepiej wykorzystac??

co znaczy biała dieta?? jak to wycofali białą perłe/?? ja mam kupione 2 pasty i 1 żel, ale nie używałam... najpierw wybielac białą perłą czy u dentysty??
u dentysty zależy jaką metodą ja będę robić nakładkami przez 2 tygodnie u siebie w domu (ale dentysta wszystko przygotowuje) i to zacznę około miesiąc - półtora przed ślubem.
białą perłę system wycofali - a ona była najskuteczniejsza z tej całej serii.. miała duże stężenie substancji czynnej i dlatego działała dobrze a przez jakieś dyrektywy UE takie steżęnie może teraz wykonywać tylko dentysta.
biała dieta - ostatnio KaEs mi to tłumaczyła czyli unikanie barwników w jedzeniu - zęby są podatne na zabarwianie po wybielaniu.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:08   #896
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
w kwestii wybielania zębów. czy któraś z Was miała wybielane zęby u dentysty? jak to wygląda? boli?

co znaczy biała dieta
Ja robiłam chyba lampami LED, w gabinecie (trwało ok 45min), ale nie byłam zadowolona, i bolało podczas zabiegu (normalnie łzy mi leciały...). Następnym razem robiłabym metodą nakładkową (szyny od dentysty+ żel)
Biała dieta polega na tym, że nie jesz i nie pijesz rzeczy barwiących (np. wino, soda, soki owocowe, kawa, herbata, barszcz, marchewka, itd.). Trwa zwykle koło tygodnia.
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Smacznego

kiss12550, mi się bardziej podobają te zaproszenia z brązem A pomysł na winietki jest super! Świeczek na Waszym stole ja dałabym trochę więcej, i o zróżnicowanej wysokości, żeby nie wyszło jak ołtarzyk Zbyg grzecznie teraz stoją w tym rzędzie. I nie dałabym na nich takich mocno rzucacjących się kokardek- może coś delikatniejszego, z cieńszej wstążki, albo ubrać je w klosze, lub posadzić na jakimś tiulu czy płatkach kwiatów (wrzucam Ci zdjęcia).
Może Cię pocieszy to, że nawet jeśli jesteś inwestorem większościowym swego wesela (o ile się nie okaże w moim przypadku że jedynym ), to rodzice i tak wrzucają swoje własne 5 groszy w komenatrzach U mnie problemu z mamą czy teściową nie mam (ta druga w ogóle się nie interesuje ślubem) nie mam ( za wyjątkiem zaproszeń, gdzie mama jak rzep psiego ogona uczepiła się bym dała nawisko panieńskie, a nie swoje nowe- jestem już po cywilnym), ale tata to masakra- wszystko jest nie tak, jego goście (czyt. jego rodzina) nie tak dopieszczeni, masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swiece (1).jpg (54,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swiece (2).jpg (70,7 KB, 14 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:10   #897
gornek
Zakorzenienie

Z mojego doświadczenia wiem, ze na stazu po kazdym przepracowanym miesiacu przysluguje 2 dni wolnego.

Matko zostało mi juz tylko 40 dni cale szczescie, wszystko dopiete, zostaly szczegoly do ustalenia z zespolem, fotografem i wideo, ale to moge mailowo przekazac swoje widzi misie

Co do NPR staralam sie mierzyc temperature, jednak nie udalo mi sie to robic dluzej niz tydzien, bo mam prace zmianowa i specjalnie wstawac o 7 rano, zeby zmierzyc temp mi sie nie chcialo. Jednak obserwacje ciala faktycznie dzialaja, powiem szczeze, ze zaczelismy sie starac o dziecko i dupa, wcale tak szybko to nie idzie ;/ teraz wychodza rozne dziwne rzeczy o ktorych nie mialam pojecia no ale coz.

Mam pytanie czy ktoras kupuje gotowe kosze na podziekowania dla rodzicow z Almy? bo mam upatrzonego Piotra i Pawla ale ktos rzucil tematem, ze Alma rowniez takie ma, ale nie wiem jak to jakosciowo wyglada.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:11   #898
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
oczywiście, że tak!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:17   #899
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
...ale tata to masakra- wszystko jest nie tak, jego goście (czyt. jego rodzina) nie tak dopieszczeni, masakra
u mnie to samo nie dokłada się a ma najwięcej do powiedzenia uważa, że jego rodzina musi mieć lepsze noclegi, niektóre osoby oddzielne pokoje itp. Rozmawiałam z tą rodziną i są bardzo zadowoleni że w ogóle im jakiekolwiek będę załatwiać Jak komuś nie spodoba się nocleg przeze mnie zapewniony to oczywiście nie będzie musiał z niego skorzystać.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:22   #900
rossifumi
Raczkowanie

Cytat:
W kwestii wybielania zębów - dziewczyny, która z Was testowała Beyonda albo nakładkowe? Pasty wybielające i paski u mnie odpadają (tesowałam Whitesmile i była to kasa wyrzucona w błoto). Do wyboru albo Beyond albo nakładkowe u dentysty. Ma któraś z Was doświadczenie z jedną z wymienionych metod ?
Cytat:
w kwestii wybielania zębów. czy któraś z Was miała wybielane zęby u dentysty? jak to wygląda? boli? bo właśnie kupiłam na okaziku za 99zł zamiast 399zł podobnie jest teraz na grouponie czy innym portalu. kiedyś już było i chciałam kupic, ale jakoś termin do kwietnia, a ten co kupiłam do czerwca, wesele 2.08. kiedy najlepiej wykorzystac????
Co do wybielania:
Ja robiłam sobie na studiach wybielanie u dentysty, nakładkowe. Mam bardzo mocne zęby, nawet dentysta ostatnio wspominał, że ciężko się boruje . Niestety mają naturalnie żółty kolor. Mama mi zasponsorowała wybielanie, więc nie znam konkretnej ceny za to, zresztą to dawno było (na studiach byłam ponad 10 lat temu). Pamietam tylko, że kosztowało to dużo kasy i byłam niezmiernie wdzięczna mamie za gest. Stosotwałam nakładki z żelem wybielającym na noc, ok. 4 -5 tygodni. Efekt był bardzo, bardzo dobry. Miałam tylko delikatną nadwrażliwość, stosowałam na to specjalny żel elmexa. Niestety po paru latach zęby zaczęły znowu żółknąć, teraz znowu jest kiepsko. No ale ja absolutnie nie przejmuję się białą dietą, jestem uzależniona od kawy, wina, herbatę też piję. Ale w związku ze ślubem wpadło mi do głowy żeby powtórzyć akcję. Zrobię to jednak tylko u dentysty, boję się inaczej, zęby ma się tylko jedne.

Ze spraw ślubnych:
- sala zaklepana, w przyszłym tygodniu wpłacamy zadatek, stanęło na Willi Decjusza w Krakowie
- jest już data 04.10.2014, więc można załatwiać pozostałe sprawy, kościół idzie na pierwszy ogień. Z pewną taką nieśmiałością.....
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html

Pierwsza jest oryginalna, leciutka, ma piękną, niespotykaną koronkę na dekolcie i plecach. Jest mega romantyczna. Robiła dużo większe wrażenie na żywo, sama na podstawie zdjęcia z katalogu nie wybrałabym do mierzenia. Jest inna od innych. Ja lubię być inna od innych

Druga - wkleiłam model Justin Aleksander, ale prawdopodobnie mierzyłam coś innego (cena 2700, to chyba nie JA). Niestety Pani w sklepie nie chciała powiedzieć co to było, twierdziła, że w internecie nie znajdę . Ale sukienka z daleka nie do odróżnienia. Pięknie modeluje figurę, koronka ma delikatne zdobienia kryształkami, więc delikatnie (naprawdę delikatnie) się mieni w świetle. Ja jestem raczej większą PM-ką ( rozmiar duże 42, oczywiście na ślub będzie 38) i druga suknia rewelacyjnie podkreślała zalety sylwetki (super talia, ładne ramiona), a chowała wady (biodra, uda....). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna?
Byłam mierzyć z siostrą, i siostra nie była w stanie stwierdzić, w której ładniej.
Jaki werdykt?
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości