|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
czekamy ![]() ewaden ja listerine nie używam, bo jak to nazwał Tż, " ale zajzajer" kupiony mam wlasnie colgate
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-03-22 o 21:19 |
|
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dzięki dziewczyny za opinie o krawacie
bede namawiała Tz na czarny
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że zostało nam 5 tygodni
![]() ZROBIONE Foto DJ USC Suknia Biżuteria Buty Makijaż (ustalona godzina) Fryzjer (ustlona godzina) Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie niemalże wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) Alkohol (bez win musujących) Drewniane litery na stół młodych Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne ) Piosenka na pierwszy taniec Bolerko Ozdoba do włosów Weselni goście zaproszeni Obrączki Koszyczki ratunkowe i ich wyposażenie Bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto Auto Pończochy Bielizna ślubna Ustalony tort Ustalone ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazane info o pokojach dla gości DO ZROBINIA: Marzec: Zamówić tort Zrobić i rozesłać zaproszenia na sam ślub- w trakcie Dać spinki do koszuli TŻ do czyszczenia Kupić bieliznę na noc/poranek poślubny Kupić garnitur, koszule (x2), krawat, bieliznę i buty dla Pana Młodego Makijaż próbny Pomalować drewniane litery Wyjściowe parasolki – kupić lub pożyczyć Kwiecień: Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu Kupić łańcuszek do zawieszki Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakzane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami Usadzić gości na sali Kupić wina musujące Przećwiczyć na sali pierwszy taniec Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości Ostateczna przymiarka i odbiór sukni Kupić brakujące potrzebne kosmetyki Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę Fryzjer - TŻ Zrobić paznokcie – hybrydy w piątek przed ślubem Skrzynka na wina do auta Nadal sporo do zrobienia, ale.. nic co spędzałoby mi sen z powiek.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-22 o 22:06 |
|
|
|
#874 |
|
Winter is coming
|
o kurde a ja używam listerine, bo po nim czuję, że mam takie "czyste" zęby... Trza będzie się przestawić na elmexa ;]
W ramach wybielania zamówiłam sobie paski crest, zobaczymy, czy dadzą radę. Mam zęby zdrowe, ale żółte niestety, tak jak mój ojciec i siostra. W dodatku mam na jednej jedynce jakieś przebarwienia, nie wiem jak się tego pozbyć. Mam nadzieję, że paski chociaż trochę to rozjaśnią. Gratuluję dziewczynom z 21.06. 3 miesięcy też miałam wtedy ślubować, więc zazdroszczę i nie mogę się doczekać waszych ślubów! ![]() ijaa śliczne majty ![]() docik, bardzo mi się podoba twoja próbna fryzura! Naprawdę super! Ja mam próbny make - up i fryz dopiero 6.06, 22 dni przed ślubem. Chciałam sobie zrobić na jakąś imprezę, żeby zobaczyć, jak będą się zachowywać w takich warunkach, a póki co nic innego na horyzoncie nie widać. Mam nadzieję, że będzie spoko ![]() Ze spraw ślubnych - wczoraj załatwiliśmy poradnię, jestem w trakcie załatwiania papierów no i rozdajemy zaproszenia, już 1/3 za nami Póki co jest bardzo sympatycznie, nikt nie odmawia z dziwnych powodów.
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny maly OFFTOP, ale juz totalnie nie wiem co robic. otóż na wakacjach pewngo pięknego dnia obudzilam sie w czerwonych plamach strasznie swedzacych na ciele i spuchnietej gornej wardze. wypilam wapno, git, przeszlo. potem za jakies 3 tyg znowu zaczelo mnie wszystko swedziec, drapalam sie jak glupia, znowu minelo. pojawialo sie srednio co pare tyg, stwierdzilam ze przesadzilam z pomaranczami - mam na nie uczulenie. ograniczylam je, ale i tak zaczelo mnie wysypywac coraz czesciej. i teraz juz mam tak codziennie, moze nie w takiej ilosci , ale znajde czerwone plamki codziennie rano na rekach, nogach, brzuchu i plecach. tydzien temu u tz obudzilam sie z opuchniętymi oczami, wszyscy sie smiali ze wygladam jakby mnie ktos pobił, zamiast oczu miałam dwie kreski.. wzięłam alertec, na drugi dzien dalej coś tam było, i coś tam swędziało. ja na prawde zwariuje juz niedlugo, zadrapie sie chyba. to wyglada jak uczulenie, ale nie mam pojęcia NA CO ! jak mam to rozgryźc ? miała któraś z Was podobne objawy - wysypka, swędzenie i puchnięcie ? jestem zapisana do alergologa na 4 kwietnia, ale boje sie ze mi wiele nie powie.. dzis juz nawet sciagnelam pierscionki, bo moze jestem uczulona np na zloto ? ( dlonie czasem tez puchną) nie mam pojęcia, ale zwariowac idzie. mialam juz kiedys robione testy alergiczne, wykazało że największe uczulenie mam na pleśń. no ale teraz styczności z pleśnią nie mam, a mnie wysypuje ZAWSZE wieczorem, rano koło 10-11 plamy bledną i w sumie nie swędzi. najgorsza noc. kołdre mam antyalergiczną więc chyba to nie ona zdecydowalam sie to tu napisac, bo przed chwila myslalam ze wyciagne szczotke druciana i zaczne sie poprostu drapać do krwi. Tż tylko mowi ze jęcze i nic wiecej. jak tu nie jeczec, jak takie cholerstwo jest poprostu okropne..
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-03-22 o 22:35 |
|
|
|
|
#876 |
|
Winter is coming
|
Dam znać. Mi biała perła (pasta) lekko wybiela zęby, ale tylko lekko. A chcę mocniej
![]() Co do alergii, to nic nie pomogę. Nie mam pojęcia co to może być. Sama jestem alergikiem - pyłki drzew, koty, część owoców. Ale nigdy nie miałam żadnej wysypki ja bym leciała do lekarza. Alergie są dziwne, ujawniają się kiedy się człowiek nie spodziewa - u mnie pokarmowa na owoce zaczęła się ledwo 2 lata temu, od jabłek i rozszerza się na kolejne owoce, zostały mi w sumie cytrusy i banany tylko, z kolei moja matka dostała alergii na pyłki koło 50tki.
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Ijaa, super, to już tak niedługo!
Plan spraw załatwionych i do zrobienia brzmi b. rozsądnie ![]() Czekolada, w takiej sytuacji może chyba pomóc jedynie alergolog testy na alergie i innego wyjścia nie widzę... z tego co piszesz nasuwa mi się jedynie, że możesz mieć alergię albo na coś, co jadasz tylko wieczorami, albo na coś "łóżkowego" - jakieś roztocza, może kurz, który zawsze lubi gnieździć się pod łóżkiem? Albo jakieś pierze z poduszek, proszek do prania/płyn do kąpieli w którym płuczesz pościel?
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z jakich kwiatów byś chciała?? na ślub super!Cytat:
ja wyraziłam tylko swoją opinię! nie jest wiążąca i jeśli pasuje do stylizacji i Wam się podoba to najważniejsze PMkom tu nie bardzo się podobał projekt naszych zaproszeń, ale my byliśmy w nich tak zakochani, że bez zastanowienia zamawiałam mam nadzieję, że się nie obraziłaś czy coś??
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy rezerwacji sali zapłaciliśmy 1 tys zaliczki. następnie 7 dni przed weselem mówimy ile dokładnie będziemy mieć ludzi na weselu i wpłacamy 50 % zaliczki całego kosztu wesele a następnie reszta kwoty jest rozliczana do 3-4 dni po weselu na szczęście tak jest bo jakbyśmy mieli wpłacić całą kwotę naraz to by nas koszty zjadły.... a tak to mamy nadzieję, że tą kwotę to z kopert uzbieramy dzisiaj idziemy do naszego hotelu na pokazowy obiad weselny mam nadzieję, że będzie pięknie i smacznie
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a później zjadł go mój pies Ponieważ z zębami było wszystko OK stwierdziłam, że nie ma co się męczyć dalej i nie poszłam po nowy retencyjny. Po ok. 1,5 roku zęby zaczęły mi się znowu krzywić Teraz nie są takie idealne jak po wyprostowaniu, jedynka zaczęła wracać na swoje miejsce. Myślę, że gdybym normalnie dokończyła leczenie wg planu ( a było to tylko jeszcze pół roku retencyjnego) to teraz nie miałabym tego problemu. Uważam, że nie ma co lekkomyślnie traktować leczenia, wydałaś już pieniądze na ortodontę, męczyłaś się tyle czasu z drutami, szkoda tego zmarnować Poza tym rzezczywiście jeżeli masz kolejną wizytę przyspieszoną, to może Twoja ortodontka przyspieszyła z planem, przy każdej wizycie mocniej będzie skręcała druciki i akurat na ślub wszystko będzie pięknie |
|
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
Patricia Pati, ja wybielalam u dentysty takimi nakladkami z zelem. Nakladki robione na moja szczeke z odlewow.
To bylo 6lat temu, ale wiem ze nadal ta metoda jest stosowana. Od razu po wybieleniu mialamtak biale zeby, ze jak usmiechnelam sie na zdjeciu to tylko zeby blyszczaly jakbym trzymala latarke Przez 3lata nie pilam kawy herbaty nie jadlam truskawek jagod... Wszystkiego co odbarwia i byl piekny efekt. Teraz musze troszke podciagnac ten efekt biala perla takie widzi-misie do slubu. Ja wtedy placilam 500zl, wiem ze teraz w tym samym miejscu kosztuje 700. Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z telefonu
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-03-23 o 08:08 |
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Hm.... Strasznie dziwne to uczulenie. Oby alergolog Cię nie zbagatelizował, bo to zwariować by można, chyba bałabym się iść spać, wiedząc, że zaraz będzie mnie swędzieć
Moja siostra z tego powodu śpi na antyalergicznym materacu, do tego ma jakieś specjalne prześcieradło, kołdrę i poduszkę też anty-alergiczną. Może uczula Cię środek w którym pierzesz pościel? Sama nie wiem co jeszcze? Cytat:
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ijaa, pozwolisz, że skorzystam trochę z listy? ![]() I ja chyba zostanę ogrodnikiem Posadzę sobie ogrodowe słoneczniki i inne kwiatki jakie mi się spodobają.
|
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I dziekuje ![]() Ale jestes mloda mamusia Cytat:
Gratuluje sukienki ![]() i zazdroszcze, ze juz masz to z glowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#885 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety czasem przerwy między zębami wpływają na to, ze zeby samoistnie się rozsuwają i po prostowaniu po jakimś czasie wracają do swojego poprzedniego stanu. Ja zmagałam się z aparatem wyjmowanym całe dzieciństwo i zawsze się psuło po jakimś czasie (chociaż leczenie uznano za zakończone) dopiero gdy wyrosły mi 8, to zęby same! wskoczyły na swoje miejsce i mam piekne ząbki, proste, poza jedną, delikatnie przekrzywioną jedynką, ale prawie tego nie widać to co mi zrobiły 8 nie zrobił mi żaden ortodonta ![]() Cytat:
a co do płnów to ja moge używać tylko colgate bo po listerine mam odruch wymiotny, nie wiem czemu Cytat:
ale nie wiedzialam ze gipsowkę można samemu wchodować ![]() gipsówka to byla moja pierwsza wielka miłość, ale zrezygnowałam z niej, bo w mojej sali by zniknęła ale chce ubrać dom w środku i na zewnątrz gipsówką (chociaż moja mama wciąż forsuje balony )Cytat:
dzis poszukiwania garnituru dzień drugi
|
|
#886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też, bardzo! baaaaardzo! Cytat:
Cytat:
jest piekna ![]() dziewczyny gdzie zamawiałyście papier do zaproszeń?? Kogoś polecacie?? |
|||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada miałam kiedyś trochę podobne objawy, z tym że mnie mocno swędziało ciało kilka dni, potem zaczęłam puchnąć i od razu w ten same dzień poszłam do dermatologa i wylądowałam w szpitalu z pokrzywką. U Ciebie pewnie to coś innego, bo pojawia się i znika, ale na Twoim miejscu udałabym się chociaż do lekarza rodzinnego, żeby nie czekać do 4 kwietnia.
Dzisiaj z TŻ zabieramy się za ogarnięcie zaproszeń i ustalenie kiedy zaczynamy je rozdawać
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i dziekuje za miłe przyjęcie
Springtime-piękne rzeczy tworzysz ![]() Docik- fryzura super, sama też planuje coś w tym stylu KaMilka4891 – w załączniku to co jest załatwione i/lub wybrane ![]() Ewaden- dziękuje za link , przyjrze się tej stronce dokładnie bo widze wiele ciekawych sukieneczek Czekoczekolada- chętnie bym Ci coś podpowiedziała ale nie mam pojęcia co to może być,trzymam kciuki żeby jednak alergolog coś na to poradził Dzisiaj w paru kościołach w mojej okolicy będą nasze zapowiedzi W załączniku przesyłam zdjęcie tego co planujemy w związku z weselem, co do zaproszeń mamy 2 pomysły (w załączniku), wstawiam jeszcze bukeit na stoły gości , dekoracje samochodu i jak mniej więcej będzie wyglądał stół przed nami (świece) i tło za nami(wszystko w kolorze biało-wrzosowym z dodatkami fuksji i jeszcze pomysł na winetki ![]() A co do Sali weselnej,ślub planowaliśmy na rok 2016 (w chwili zaręczyn nie wiedziałam jeszcze o ciąży ) tak więc gdy okazało się że spodziewam się dziecka rodzice z obu stron zaczęli naciskać , że jak to przecież ślub TRZEBA brac zanim się dziecko urodzi, bo to nie wypada tak bez ślubu dziecko wychowywać , a co ludzie powiedzą (jakby mnie to najbardziej interesowała, w końcu zawsze się do czegoś przyczepią) .Ale powiedzieliśmy że nie chcemy brac ślubu już teraz na wariata żeby zdążyć przed maluszkiem , tylko tak jak planowaliśmy za 3 lata jak trochę odłożymy i wtedy zorganizujemy obiado-kolacje w jakimś fajnym miejscu dla najbliższej rodziny ( oboje studiujemy , do tego mając dziecko wiadomo ze nie jesteśmy w stanie zbyt wiele zaoszczędzić),ale rodzice zaproponowali żebyśmy poszli na kompromis tzn ślub za rok (czyt teraz w sierpniu ) ale oni za takie podstawowe rzeczy zapłacą a my tylko za swoje „widizimisię” , wtedy wydawało mi się to super pomysłem i zgodziłam się. Dziś niestety nie jest już tak różowo. Mama Tżta na weselu patrzy przede wszystkim na jedzenie w sensie zeby było smaczne i na to żeby było tanio, tak więc wesele mamy na takiej zwykłej „wiejskiej Sali” (tyle tylko że jest ona ładnie odnowiona i tak tragicznie nie wygląda ) do tego zaklepana jest kucharka (zachwalana przez znajome mamy Tżta) wraz z kelnerkami.Moi rodzice też w sumie poprierają ten pomysł bo wiadomo sami nie śpią na pieniądzach więc im też na ręke jest to że wyjdzie taniej.(dla mnie właściwie duzo taniej nie wyjdzie bo zeby ta sala jakoś fajnie wyjdzie zatrudniliśmy firme dekoracyjną która biorąc po uwage moje pomysły i sugestie wyliczyła nam 2500 zł za samą sale więc reszte musimy jeszcze we własnym zakresie)To tak w skrócie wszystko wygląda,szczerze mówiąc gdybym teraz miała jeszcze raz zdecydować , chyba nie zgodziałbym się na takie rozwiązanie Na tą chwile wszystkim znajomym powtarzam , że jeżeli tylko mają taką możliwość to lepiej odłożyć ślub i wesele i zorganizować je zupełnie SAMEMU , niż przy pomocy rodziców. Ale nie zanudzam już w załączniku obiecane zdjęciaedit dzisiaj zostało nam 5 miesiecy do ślubu Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-03-23 o 10:15 |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada-wspolczuje problemow alergicznych
ja tez mam uczulenie jak Ty na plesn i pomarancze, poza tym na ostre przyprawy, czekolade, orzechy i truskawki lec do alergologa, niech Ci zrobi kompleksowe testy a jak juz bedziesz wiedziala kim jest winowajca to polecam...bioenergoterape ute i odczulanie moze brzmiec smiesznie ale mnie i bratu pomoglo i wlasciwie jemy juz wszystko ![]() Swiat katarzyny- a moze pomoglo by Ci na zeby zalakowanie ich? Ja mialam jak dziecko zrobiony ten zabieg i przez cale zycie mialam tylko 2 ubytki-w dwoch 6tkach ![]() Wczoraj skonczylismy nauki+NPR super zadania np o cechach charakteru dobrych i zlych swoich i narzeczonego, co w nim lubie a czego nie, co mnie cieszy, a co boli, o naszym wymarzonym podziale obowiazkow, potem wspolne omawianie ich w parach, byl tez test zgodnosci przy ktorym bylo kupe smiechu. Mowil tez jak pielegnowac malzenstwo, zebysmy za 15 lat kochali sie tak samo jak dzis itp .. extra sprawa, wychodzac stamtad czulam sie hmm 'lepsza' , wg mnie kazda para powinna takie nauki odbyc, sama bym poszla jeszcze raz a NPR tez b.fajnie prowadzony, gosciu moglby w kabarecie wystepowac zaangazowal bardzo panow i mimo, ze odczytywanie wykresow dni plodnych nie wydaje sie byc idealnym zadaniem dla faceta to radzili sobie a moj tz to byl lepszy ode mnie zadnego prania mozgu, negatywnych slow o antykoncepcji spodobalo mi sie tak bardzo, ze jak odstawie tabsy po slubie to kupuje termometr i jade z koksem ![]() Podsumowujac:polecam nauki u Jezuitow ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie budze sie codziennie o tej samej porze to polezec 5 min dluzej nie byloby takie meczace Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Enzunio - czy na stażu przysługuje wolne?
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lg_ago a zobacz na to, nie nadałoby się? ![]() http://allegro.pl/gypsophila-white-g...999631629.html ijaa, ale Ci mało czasu zostało czekooczekolada tak jak piszą dziewczyny, spokojnie zaczekaj na wizytę o alergologa, on albo dermatolog na pewno Ci pomogą TysiaBB1989 smacznego obiadu! fajna opcja z takim pokazowym ![]() swiat_katarzyny powodzenia dziś z gajerkami! KaEs ja zamawiałam papier z kopertami STĄD polecam ![]() madzixx88 gratki za skończone nauki!!!
|
|
#894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja moje muszę pooddawać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję samochodu! Cytat:
Cytat:
Co do "powrotu" Twoich zębów na stare miejsce to jest to normalne. Rozmawiałam kiedyś z orto i zęby będą zawsze chciały wrócić na swoje miejsce - dlatego należy nosić aparat chociaż raz w tyg (ostatnio dowiedziałam się że czasem nawet częściej). Również rozmawiał ze znajomą, która zdjęła aparat z 10 lat temu i potwierdza, że jak go zapomni na jakiś wyjazd to później czuje, że zęby chcą "powrócić" na swoje miejsce. Namierzyłam hurtownię pod Wawą, ale wiem że zbytnio Ci to nie pomoże ![]() Czeko - spróbuj odstawić każdego dnia inny produkt - szampon, kosmetyki, zmienić miejsce do spania - sprawdź co Cię uczula. Nie chcę nic sugerować, ale może masz pleśń np w wentylacji (nie znam się ale strzelam). ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ja nie enzunio ale odpowiem - za każde przepracowane 30 dni należą ci się 2 dni wolnego. Możesz je sobie skumulować, ale nie możesz ich wykorzystać wcześniej niż je naliczą.
|
|||||
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę robić nakładkami przez 2 tygodnie u siebie w domu (ale dentysta wszystko przygotowuje) i to zacznę około miesiąc - półtora przed ślubem.białą perłę system wycofali - a ona była najskuteczniejsza z tej całej serii.. miała duże stężenie substancji czynnej i dlatego działała dobrze a przez jakieś dyrektywy UE takie steżęnie może teraz wykonywać tylko dentysta. biała dieta - ostatnio KaEs mi to tłumaczyła czyli unikanie barwników w jedzeniu - zęby są podatne na zabarwianie po wybielaniu.
|
|
#896 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biała dieta polega na tym, że nie jesz i nie pijesz rzeczy barwiących (np. wino, soda, soki owocowe, kawa, herbata, barszcz, marchewka, itd.). Trwa zwykle koło tygodnia. Cytat:
![]() kiss12550, mi się bardziej podobają te zaproszenia z brązem A pomysł na winietki jest super! Świeczek na Waszym stole ja dałabym trochę więcej, i o zróżnicowanej wysokości, żeby nie wyszło jak ołtarzyk Zbyg grzecznie teraz stoją w tym rzędzie. I nie dałabym na nich takich mocno rzucacjących się kokardek- może coś delikatniejszego, z cieńszej wstążki, albo ubrać je w klosze, lub posadzić na jakimś tiulu czy płatkach kwiatów (wrzucam Ci zdjęcia).Może Cię pocieszy to, że nawet jeśli jesteś inwestorem większościowym swego wesela (o ile się nie okaże w moim przypadku że jedynym ), to rodzice i tak wrzucają swoje własne 5 groszy w komenatrzach |
||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego doświadczenia wiem, ze na stazu po kazdym przepracowanym miesiacu przysluguje 2 dni wolnego.
Matko zostało mi juz tylko 40 dni Co do NPR staralam sie mierzyc temperature, jednak nie udalo mi sie to robic dluzej niz tydzien, bo mam prace zmianowa i specjalnie wstawac o 7 rano, zeby zmierzyc temp mi sie nie chcialo. Jednak obserwacje ciala faktycznie dzialaja, powiem szczeze, ze zaczelismy sie starac o dziecko i dupa, wcale tak szybko to nie idzie ;/ teraz wychodza rozne dziwne rzeczy o ktorych nie mialam pojecia no ale coz. Mam pytanie czy ktoras kupuje gotowe kosze na podziekowania dla rodzicow z Almy? bo mam upatrzonego Piotra i Pawla ale ktos rzucil tematem, ze Alma rowniez takie ma, ale nie wiem jak to jakosciowo wyglada.
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważa, że jego rodzina musi mieć lepsze noclegi, niektóre osoby oddzielne pokoje itp. Rozmawiałam z tą rodziną i są bardzo zadowoleni że w ogóle im jakiekolwiek będę załatwiać Jak komuś nie spodoba się nocleg przeze mnie zapewniony to oczywiście nie będzie musiał z niego skorzystać.
|
|
|
|
|
#900 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robiłam sobie na studiach wybielanie u dentysty, nakładkowe. Mam bardzo mocne zęby, nawet dentysta ostatnio wspominał, że ciężko się boruje ). Pamietam tylko, że kosztowało to dużo kasy i byłam niezmiernie wdzięczna mamie za gest. Stosotwałam nakładki z żelem wybielającym na noc, ok. 4 -5 tygodni. Efekt był bardzo, bardzo dobry. Miałam tylko delikatną nadwrażliwość, stosowałam na to specjalny żel elmexa. Niestety po paru latach zęby zaczęły znowu żółknąć, teraz znowu jest kiepsko. No ale ja absolutnie nie przejmuję się białą dietą, jestem uzależniona od kawy, wina, herbatę też piję. Ale w związku ze ślubem wpadło mi do głowy żeby powtórzyć akcję. Zrobię to jednak tylko u dentysty, boję się inaczej, zęby ma się tylko jedne. Ze spraw ślubnych: - sala zaklepana, w przyszłym tygodniu wpłacamy zadatek, stanęło na Willi Decjusza w Krakowie - jest już data 04.10.2014, więc można załatwiać pozostałe sprawy, kościół idzie na pierwszy ogień. Z pewną taką nieśmiałością..... ![]() - kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ? ![]() http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html Pierwsza jest oryginalna, leciutka, ma piękną, niespotykaną koronkę na dekolcie i plecach. Jest mega romantyczna. Robiła dużo większe wrażenie na żywo, sama na podstawie zdjęcia z katalogu nie wybrałabym do mierzenia. Jest inna od innych. Ja lubię być inna od innych ![]() Druga - wkleiłam model Justin Aleksander, ale prawdopodobnie mierzyłam coś innego (cena 2700, to chyba nie JA). Niestety Pani w sklepie nie chciała powiedzieć co to było, twierdziła, że w internecie nie znajdę . Ale sukienka z daleka nie do odróżnienia. Pięknie modeluje figurę, koronka ma delikatne zdobienia kryształkami, więc delikatnie (naprawdę delikatnie) się mieni w świetle. Ja jestem raczej większą PM-ką ( rozmiar duże 42, oczywiście na ślub będzie 38 ) i druga suknia rewelacyjnie podkreślała zalety sylwetki (super talia, ładne ramiona ). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna? Byłam mierzyć z siostrą, i siostra nie była w stanie stwierdzić, w której ładniej. Jaki werdykt? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

czekamy 

, czego nie fotografować, sesja po ślubie, )

zdecydowalam sie to tu napisac, bo przed chwila myslalam ze wyciagne szczotke druciana i zaczne sie poprostu drapać do krwi. Tż tylko mowi ze jęcze i nic wiecej. jak tu nie jeczec, jak takie cholerstwo jest poprostu okropne..
testy na alergie i innego wyjścia nie widzę... z tego co piszesz nasuwa mi się jedynie, że możesz mieć alergię albo na coś, co jadasz tylko wieczorami, albo na coś "łóżkowego" - jakieś roztocza, może kurz, który zawsze lubi gnieździć się pod łóżkiem? Albo jakieś pierze z poduszek, proszek do prania/płyn do kąpieli w którym płuczesz pościel?

Teraz nie są takie idealne jak po wyprostowaniu, jedynka zaczęła wracać na swoje miejsce. Myślę, że gdybym normalnie dokończyła leczenie wg planu ( a było to tylko jeszcze pół roku retencyjnego) to teraz nie miałabym tego problemu. Uważam, że nie ma co lekkomyślnie traktować leczenia, wydałaś już pieniądze na ortodontę, męczyłaś się tyle czasu z drutami, szkoda tego zmarnować 

np. Listerine jest nie najlepszy (chodzi o zwiększone ryzyko nowotworu jamy ustnej, wzrost ciśnienia i ryzyko zawałów). Siostra oglądała program naukowy o tym, a ja pogadałam z dentystą. Nieszkodliwe są Elmex P/Próchnicy, Elmex Sesitive Plus, Meridol i Colgate Sensitive - mój dentysta bardzo polecał akurat ten drugi.
)
15.09.2014 
). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna?