|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
tak do poltora roku, dwoch lat...
|
|
|
|
#632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Podobno w sobotę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę szkoda wywalać, ale nie wiem, czy mogę jej jeszcze dać
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Co za koszmarny dzien, wlasnie sie dowiedziałam, ze moja kuzynka poroniła, a dzidzius miał sie urodzić pod koniec października
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
kahunia, ależ ja się wcale nie bronię przed podłogą, to Jaśkowi się nie podoba
Bo ciemniej niż na narożniku, bo niżej, więc mniej widzi, a w ogóle mata mu się na puzzlach ślizga i gorzej mu się wije. Musimy wymyślić jak matę zamocować na puzzlach tak, żeby się nie ślizgała Poza tym on jeszcze ciągle jest trochę mało stabilny i jak się kilka razy wywrócił na puzzlach, to go zabolało i przestał próbować się ruszać. Chcę go na narożniku potrzymać jeszcze trochę - niech złapie pewność w ruchach ![]() amelka, brawo za stanik Dobrze dopasowany to skarb ![]() papuga, on ma wszystkie tej samej długości ![]() O kurcze A nie udałoby się jakoś wcisnąć w kolejkę teraz?Brr... ale to tylko sen ![]() pszczoua, doskonale Cię rozumiem, bo Jaśko tez tylko moje i też tylko 4 drzemki po pół godziny Natomiast ja ściągam, kiedy jest przytomny Siadam sobie koło niego i warczę laktatorem - a on się bawi, albo gada do mnie, albo ogryza mi skarpetki ![]() nephelim jaki cudny Wampirek ![]() ewacia, miałam już wczoraj napisać - kawał przystojniaka z Adiego kasiuni_a na panikarę wyjdę, ale mi zawsze wbijano do głowy, że urazy głowy, a szczególnie u dzieci to prawie zawsze pogotowie - na wszelki wypadek nawet. Ale, że Lekarz Domowy stwierdził, że ok i dzisiaj Jaśko rozrabia jak zwykle, to chyba wszystko rzeczywiście jest ok ![]() xViolet, śliczna Twoja mała Taka blondyneczka ![]() O kurcze, strasznie współczuję kuzynce... mam nadzieję, że się szybko pozbiera i nie zrezygnuje, chociaż wiem jak jest ciężko kama, czasem antybiotyk trzeba Oby malej szybko przeszło czaszka nie marudź, jeszcze będziemy wszystkie chciały, żeby Maluchy chociaż przez chwilę grzecznie leżały Korzystaj z ostatnich momentów spokoju ![]() Natala, jak najbardziej masz rację A czemu Vojta nieprzyjazna - nie miałam styczności, więc nie wiem. jo_asiek dziękuję ladan, no mama też powiedziała, że dzieci maja kości z gumy I dopowiedziała, że mój kuzyn przeżył wypadnięcie z wózka na beton i kratkę odpływową... jedyny efekt to podrapana twarz Wieczorem się dowiedziałam, że Szymka nie upilnował mój własny rodzony ojciec ![]() Na mnie podobno już baaardzo uważał, szczególnie, że fryga byłam - ja nigdy im nie wypadłam Figulina, mój Gad budzi się w nocy, ale smoka daję i spokój Pełna pobudka jest o 6-6.20 cycek w łóżku, do łóżeczka i zazwyczaj zasypia jeszcze na trochę. Jak na dłużej to kolejne karmienie też w łóżku, bo i ja dosypiam (taaaaaaaaaaaak), a jak krócej, to do pokoju, na matę, potem drzemka i jeść (a w czasie drzemki mama ogarnia kuchnię i pije kawę).Dzisiaj wstał 6.30, szybkie karmienie i w ciągu 15 minut padł na kolejne 2 godziny Cześć Isabell boja, owocnego pisania Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-25 o 11:28 |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Matkooooo co to było???;/ co za noc...
Zasnęła o 17 i spała do 20... Potem wrócił Tż, wykąpał ją, nakarmiłam, odpłynęła. Odłożyłam do łóżeczka i się zaczęło.... ;/ Do 23 próbowaliśmy ja uśpić na wselkie sposoby, ale oczy miała szeroko otwarte i nic nie działało. No to wzięliśmy ją do siebie. Całą noc się rzucałą po całym łóżku, jestem pokopana, oklepana, potargana... ;/ Jeść za bardzo nie chciała w nocy, ale co z tego, jak ja i tak ledwo przymykałam oczy i budził mnie jakiś kopniak. ;/ Dopiero jak Tż pojechał o 7 do pracy to przysnęła na brzuszku (z nosem wbitym w materac, więc co chwilę musiałam ją poprawiać...) i dospałyśmy do 10... No ale u nas skok... I właśnie szukajac info o skoku znalazłam bloga: http://spijmalenstwo.blogspot.com Znacie? Korzystałyście? Mam nadrobiione i pocytowane, więc później Wam poodpisuje
|
#636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mm to chyba ma duzo wapnia wiec powinno byc okCytat:
![]() Dzieki za odp dotyczace krzeselka Tak pytalam o to bo mamy w spadku i prawdopodobnie wypadalo by je zwrocic gdzies w maju przyszlego roku i wtedy cos nam by sie przydalo. Ale chyba poszukam czegos co dluzej nam posluzy - jakis stolik z krzeselkiem.
|
|
#637 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jeszcze kiedyś zmienisz zdanie ja jestem przerażona druga ciążą wawłaściwie porodem bo ciążę miałam bez problemowa ale jak mówią każda ciążą inna ale porodu drugiego to boje się jak cholera :/---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
witam nowa mamusie nie pomogę bo sama mam to przed sobą ale tak jak Ci radziła ewacia niech się natala wypowie ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
witam nowa mamusie nie pomogę bo sama mam to przed sobą ale tak jak Ci radziła ewacia niech się natala wypowie ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
co za sen okropny! w życiu nie powiedziałabym że jestes nieodpowiedzialna wręcz uważam że jesteś wspaniała mama co innego tz .. Zapomnij szybko o tym śnie i żebym Ci się nie kojarzyła z tak okropnym snem ![]() oby więcej nie było takich koszmarów nocnych!! ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
co za sen okropny! w życiu nie powiedziałabym że jestes nieodpowiedzialna wręcz uważam że jesteś wspaniała mama co innego tz .. Zapomnij szybko o tym śnie i żebym Ci się nie kojarzyła z tak okropnym snem ![]() oby więcej nie było takich koszmarów nocnych!!
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche tu, troche tu. Bo naroznik nawet jak zabezpieczysz to on pewnie coraz bardziej bedzie kombinowal zeby zobaczyc co jest dalej ![]() My mate mamy czasami na puzzlach, czasami obok i wtedy na samych puzzlach smiga I przy probach obrotow tez nieraz glowa w puzzlowa podloge walnela, ale jej to nie przeszkadzalo
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto to wie) W zeszłym tyg odciągałam i w poniedziałek odciągłam 60 ml, a we wtorek 110 ml w tym samym czasie
|
|
#640 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolejny dzień, kolejna próba usypiania bez suszarki i nie na rękach zakończona niepowodzeniem ![]() Pogoda jest tak okropna, leje deszcz, między kroplami lecą mini płatki śniegu, wieje wiatr no i siedzimy w domu. Nie mam mocy... |
||||
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
No mój bobas zasnął, obiad się gotuje więc jestem.
Poprosiłam męża żeby kupił mi Karmi, zobaczymy czy pomoże, bo nie zamierzam tak łatwo się poddawać i rezygnować z karmienia i chwil kiedy przystawiam Piotrusia do cycusia i widzę te jego czarne duże błyszczące oczka z długimi rzęskami i dzióbek który robi eeeee Słyszałam ,że można pić jeszcze herbatę z mlekiem , ale nie wiem czy bym przełknęła. Misia332 ty to dopiero miałaś poród expres, a mi koleżanki z pracy zazdrościły ,że 1.5 h to krótko. |
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
isabella - to mit ze bawarka produkuje mleko bo inaczej krowy musialyby ja litrami pic
owszem, duzo jak pijesz to wtedy wiecej mleka moze byc, ale obojetnie co pijesz a nie akurat herbate z mlekiem
|
|
|
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
xviolet
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ej, zniechęciłam się. Napisałam mega posta i mi wcięło
Cytat:
Ja nie mam sposobu ![]() [QUOTE=tassia;45738314]kurcze wypisuje sie z tej imprezy Może mógłby spać osobno choć co jakiś czas, żeby się jednak wysypiać. Nie jestem zwolenniczką spania osobno, ale jazda jest niebezpieczna, jak się jest zmęczonym Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy w życoiu nie gotowałam takich obiadów, a jadłam tylko w święta lub u teśiów w niedzielęNie grzesz kobieto nawet w żartach Cytat:
|
|
#645 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki
wpadlam na szybko sie przywitac, bo jedziemy zaraz do lodzi na konsultacje w poradni neonatologicznej. jutro znowu w poradni patologii noworodka. oh to wczesniactwo :/ mm nadzieje, ze przestana juz wymyslac problemy u Kubusia i dadza nam spokoj Na szybko nadrobilam, wiec: Cytat:
![]() na razie nie bede na sile go zostawiala w lozeczku. moze fajtycznie mu przejdzie ![]() Papuga straszny sen ale to tylko sen ![]() Cytat:
![]() masakra ![]() Cytat:
![]() Isabell12 witaj Misia ja wczoraj robilam potrawke z krolika po raz pierwszy ![]() maly wcinal az mu sie uszy trzesly ![]() lepsze niz sloiczkowe i to duuuzo No to teraz juz uciekam. Nadrobie was wieczorem pewnie na telefonie ![]() Milego dzionka i chociaz troszke sloneczka zycze
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=papalinka83;4574221 7]Ej, zniechęciłam się. Napisałam mega posta i mi wcięło
Zgadzam się Ja nie mam sposobu ![]() Cytat:
u mnie też przeważnie dwa są
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale apetyt zazwyczaj dobry, lekarz się nei czepia więc się nei martwię, przybiera
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
file:///C:/Documents%20and%20Setting s/user/Pulpit/pepe-opis.jpgj - ja mam takie ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ewcia, czy ty chcesz powiedź, że pobijasz jeszcze misię |
|
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później mówię, że na razie nei, bo z glutenem mamy się wstrzymać(na temat słodyczy w tym wieku itp już wolę nei mówić ) to powiedziała: przecież nic nie dajęCytat:
![]() ![]() tym bardziej, że w pracy nie możesz posiedzieć na wizażu ![]() Cytat:
![]() to nei było pocieszające |
|||
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Wi amy się ze spacerku
przepraszam za błędy, ale pisanie z tel to dł mnie masakra Cytat:
Wzięłam się za cytowanie na tel i musia5am wszystko kasować, bo nie ogarnę
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj mam randkę I nie mam się w co ubrać i zaplanować strój
|
||
|
|
|
#654 |
|
BAN stały
|
Dodalam do moim zdaniem nieudanego deseru Janka mm i kasze jaglana(wczoraj jeszcze manne gotowalam w tym taka zwykla) i opierdzielil az mu sie uszy trzesly wydajac gugi zachwytu.Nie wiem po kim to dziecko ma smaki.
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#656 |
|
BAN stały
|
Narobilycie mi ochoty na bawarke
|
|
|
|
#657 | |||
|
Zadomowienie
|
a my już po rehabilitacji. Mój Szkrabek był tak zmęczony że padł bez obiadku
![]() We Wro przed chwilą wyszło na chwilę słoneczko, więc jest nadzieja Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas krem z zielonego groszu z grzankami z masełkiem czochowym a drugiego nie ma bo mi się nie chce tyle gotować
|
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Od dwóch dni mam małą marudę w domu, więc ciężko coś napisać, ale nadrobiłam Lekarka nasza już 1,5 h temu na wizycie mówiła, że idą dolne jedynki, ale ja tam nic nie widzę Wczoraj trudno było małemu zasnąć, tak pchał łapki do buzi, a za chwilę tarł oczka i zawodził. Denerwuję się, bo ślini się śliną z Dentinoxem, a potem wkłada mokre paluszki do oczu Panikuję? ![]() Ze śmiesznych rzeczy: byłam u dentysty (poszłam do jakiejś super kliniki dentystycznej obok mnie, bo nie chciało mi się jechać na drugi koniec miasta do tej, do której chodzi A.). Nie dość, że baba zaleczyła mi nie tego zęba, to jeszcze zainkasowała 120 zł (A. u siebie płaci 80 zł) Znów mnie boli Cytat:
![]() Cytat:
W 6. miesiącu może się trafić kryzys laktacyjny ![]() Masz laktator? Możesz próbować jeszcze ściągać po karmieniu. Cytat:
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:37 |
|||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
robi mi się jęczmień na oku, masakra jak boli.
ale pomyślcie ile ja męczyłam bułę o swój porod. Młodemu nie smakowała potrawka.
|
#660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba trzeba się zastanowić, bo faktycznie kaszka bardzo wolno schodzi...Do pyt nr 2 się podłączam ![]() ja zamierzam dopiero po roczku kupic głównie dla babci, żeby mogła z Młodym do sklepu czy na plac zabaw spokojnie iść ... Cytat:
o matko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Jak dlugo korzysta sie z krzeselka do karmienia?

Trochę szkoda wywalać, ale nie wiem, czy mogę jej jeszcze dać 
Dobrze dopasowany to skarb 

kto to wie) W zeszłym tyg odciągałam i w poniedziałek odciągłam 60 ml, a we wtorek 110 ml w tym samym czasie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tylko co na drugie danie 

i zaplanować strój

Znów mnie boli