Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 19:42   #841
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Moja dalej płacze i nie śpi...
Stary 2014-03-25, 19:42   #842
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
bo przeglądałam dzieciowe gazety, ta chyba była z tych pudełek ze szpitala bo na styczeń 2013 i tam były zdjęcia urodzonych maluszków, była Natalka o Twoim nazwisku i z Twojego miasta
Oj to nazwisko jest dość popularne w moich okolicach a Natalka ode mnie ma moje panieńskie nazwisko bo to córka od brata A ja nie dostałam żadnego pudełka z szpitalu może dlatego, że było wtedy bardzo dużo dzieci i zabrakło?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-25, 19:45   #843
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
=(((X*1,1115)+(X*1,1115)* 23%)+((X*0,4517)+(X*0,451 7)*23%))+17,15+75,92

łał ty izraelito, dobra jesteś:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 19:50   #844
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku wybrałabym 2 lub 6

Isabelle aż mnie cofnęło.

Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:08   #845
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No toć mówiłam,że ma więcej ciuchów niż ja. Oby już te 74 i 80 ponosiła dłużej...

ale to nie sweterek tylko sukieneczka, tak gdzieś do kolan

ale co to?firma jakaś amerykańska?bo ja emowsiur ejstem

oj współczuję katarku, nie znoszę

ja już chyba od 2 miesięcy karmię bez nakładek
moim ciążowym hitem też były placki, teraz też bym zjadła, ale nie mam jak zrobić jak jestem sama w domu, a Tuśka mi ucieka po całej chacie...

też miałam dzisiaj problem, zasnęła dopiero koło 19. zjadła, a potem zaczęła zacieszać, gigać (bo ona uwielbi robić tkie zchrypnięte giiiiiiiiii), a potem zaczęła głośno "śpiewać"? Oj ciężko było...

tzn.ja zawsze przekładam do kubeczka tyle ile potrzebuję, bo moja je słoik jeszcze na 3 razy. i kubeczek wstawiam do wrzątku i tak podgrzewam.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

odnośnie rchunków-dostałyście już wyrównanie za gaz?Ja płaciłam prognozy co 2 miechy i jestem ciekawa jak to teraz będzie-czy nadpłata,czy muszę dopłacić. Ale dalej nic nie dostałam...
aha no to w takim razie ja jestem za dżinsową sukienką z różowymi rajtkami

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby

a w temacie zębów to jak należy myć te pierwsze ząbki?
temat ostatnio był chyba przerabiany wiem..

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Ło ranyści, zdania podzielone

jako,że to w restauracji to nie przewiduję pełzania, chociaż pewnie będzie się buntować
Więc raczej będzie w krzesełku, foteliku lub na rękach:/ dlatego wolę imprezy domowe, w domu to normalnie kładziemy koce na podłogę i zasuwa.
to ja już nic nie wiem co zrobić hehe

no bo właśnie nie chciałam nic różowego. A to co mam błękitne to takie na codzień. Zresztą wbrew pozorom kupić coś błękitnego i dziewczęcego to jest większy wyczyn. Zobaczysz jak będziesz mieć Hanię

Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
I krokusik mi dzisiaj ładnie zakwitł
jestem pod wrażeniem Tusiowej garderoby
słodko wyglądają małe ubranka na wieszaczkach

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja zawsze blenduje mieso i nieprzecieram przez sitko. Nawt na to nie wpadlam. A blendera super niemam.. teraz nawet celowo nierobie juz tak gladkiej masy tylko zostawiam male grudki jak w zupce sloiczkowej po 6 mcu. Fikip tez je w lezaczku i odwidzialo mi sie kupowanie krzeselka tym bardziej jak patrzylam w smyku i ikei to ledwo by sie do ich miescil juz teraz
też nie przecieram przez sitko przed blendowaniem

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
ogólnie jogurty naturalne te zwykłe są polecane, bo nie dość,że wapń to jeszcze masz w tym probiotyki. Dziecięce jogurty tego nie mają. No i niestety dziecięce rzeczy producenci niestety często dosładzają, te jogurty też:/i przez cukier nie zaleca się jogurtów owocowych
A tak to dasz grecki-on ma fajną konsystencję- do tego jakieś owocki nawet ze słoika i masz super deserek

Ech a moje dziecko nie pije nic poza mlekiem z piersi, nie wiem no, jak mam ją uczyć picia z czegoś innego?Może warto wprowadzić wodę...nie wiem
wiesz, że nigdy nie jadłam jogurtu greckiego ...
ma smak podobny do naturalnego ?

woda najlepsza

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Moja dalej płacze i nie śpi...

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:08   #846
misia332
Zakorzenienie

Kornel ma temperature nie wiem skad, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:08   #847
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Matkooooo co to było???;/ co za noc...

Zasnęła o 17 i spała do 20... Potem wrócił Tż, wykąpał ją, nakarmiłam, odpłynęła. Odłożyłam do łóżeczka i się zaczęło.... ;/ Do 23 próbowaliśmy ja uśpić na wselkie sposoby, ale oczy miała szeroko otwarte i nic nie działało. No to wzięliśmy ją do siebie. Całą noc się rzucałą po całym łóżku, jestem pokopana, oklepana, potargana... ;/ Jeść za bardzo nie chciała w nocy, ale co z tego, jak ja i tak ledwo przymykałam oczy i budził mnie jakiś kopniak. ;/
Dopiero jak Tż pojechał o 7 do pracy to przysnęła na brzuszku (z nosem wbitym w materac, więc co chwilę musiałam ją poprawiać...) i dospałyśmy do 10...

No ale u nas skok... I właśnie szukajac info o skoku znalazłam bloga: http://spijmalenstwo.blogspot.com
Znacie? Korzystałyście?

Mam nadrobiione i pocytowane, więc później Wam poodpisuje
czytam bloga którego podesłałaś.
przyznam, że ciekawy

Stary 2014-03-25, 20:18   #848
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
mi się wszystkie podobają, weź wszystko i przebieraj co chwilę a jak już musiałabym wybierać, to 5
Cytat:

Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
ile Tusia ma ciuchów WOW
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dziewczyna, aż się ZAGOTOWAŁAMmuszę się wygadać
odwiedziła mnie dzisiaj teściowa, miałam właśnie małemu dawać jabłuszko, ale ona zaproponowała, że to zrobi a ja żebym sobie coś tam w domu zrobiła, no dobra. Ja za sprzątanie się wzięłam a babcia za karmienie. Ja patrzę pomiędzy odkurzaniem a myciem naczyń, a szanowna mamusia każdą łyżeczkę przed podaniem małemu bierze do ust i oblizuje!!!!!!! To żeśmy sobie pogadały, chyba się obraziła,bo jak odchodziła to rzuciła tylko zimne do widzenia. Przesadziłam , chyba nie. nie wiem czy mówić mężowi, nie chcę robić draki
a fuuuj ubiłabym teściową
Stary 2014-03-25, 20:25   #849
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie.Ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia i jak dlugo one trwaja?
Zazwyczaj od 8 do 10-11 druga od około 13 do 16. Ale wiadomo, czasem coś się zmienia z różnych przyczyn

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dokładnie jak Karolson pisze trzeba dopłacić. Ale nigdy takiej raty nie mieliśmy. Bez jaj. Zawsze dużo płacimy, następne 4 raty mamy po prawie 300 zł ;/ A mieszkamy w domu, my i rodzice (i akurat w tym okresie mieszkała moja siostra). Tylko my wiecznie problem z prądem mieliśmy, nasz dom jest ostatnim domem (co pobiera ten prąd- nie wiem jak to się zwie), i prąd jest słaby. Jak szwagier (mieszka obok) np. spawa to my mamy w domu disko, prąd mruga, włącza się, wyłacza. Tyle razy mój ojciec był na energetyce i nic z tym nie robią, a rachunki są takie jakie są. Kiedyś facet z energetyki mówił, że wygląda to tak jakbyśmy mieli jakąs produkcje.
Nie mamy ogrzewania na prąd, ani nic z tych rzeczy

Może ktoś wam kradnie prąd

Cytat:
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
Spryciula

Ale miałam dziś ciężki dzień, wogóle z niczym się tu nie wyrabiam. Dodatkowo brzuch mnie boli i głowa. Ach i jestem zła na TŻta

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:28   #850
karolson
Zakorzenienie

Ladan moze czop by pomogl bo pewnie zeby?!

Misia a u Was sa juz jakies zabki? Moze tempka od tego?

Ja tylko czekam az Filip sie obudzi z pierwszyn krzykiem i dostaje czopa..
Stary 2014-03-25, 20:31   #851
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel ma temperature nie wiem skad, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.
zęby

Miki zasnął u P. na rękach, trzymał go 20minut,żeby dobrze zasnął, odłożył go do łóżeczka i się rozpłakał strasznie, położyłam się z nim na łóżku to mnie głaskał, wtulał się i zasnął jak kamień... coś ostatnio tego wieczorem potrzebuje, synuś mamusi jak ja go kocham

spadam, dobranoc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:36   #852
your Angel
czyli Endżi

Nadrabianie idzie mi powoli - na razie mam do powiedzenia tyle, że zniechęciłyście mnie do tej fontanny czekoladowej. Może i słusznie

Oglądam na TLC program o sukniach ślubnych i się jaram

Vea, te sorbety to to:
http://www.chococream.pl/wedding-ice-bar.html

Ja mam jeszcze ogromną ochotę na to:
http://www.chococream.pl/tort_babeczkowy.html
Tzn samą podświetlana paterę, bo sama zrobiłabym lepsze babeczki niż te na zdjęciu

Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część
No a żeby kupować samemu, to masakra. Ze stówę taki jeden lampion.
Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie Także coś wymarzonego do ogrodu (o ile nie będzie padać), na hol czy na stoły.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7be0548085937457a8997a02a4b332ca.jpg (54,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80c3270138952f5c4bb024cb212a2169.jpg (37,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120831_flanagan_358$!600x.jpg (51,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje-slubne-swiece_1341790.jpg (54,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-25 o 20:37
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:36   #853
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
odicgam katarek co chwilę bidulek był zmęczony ale nie mógł zasnąć usypiałam go godzinę iu dało się dopiero w nosidle. także czeka mni godzina stania/łażenia po domu z obciążeniem. przynajmniej mam siłownię
może nie będzie tak źle
w każdym razie zdrówka

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
O, zapomniałam Wam powiedzieć, że moje dziecko robi se jaja przy cycu Possie 2 minuty i puszcza, pogada, pogada i znów to samo Normalnie ssie tylko nad ranem jak się budzi po nocy Ach, i fajnie, bo sprawdziłam i mogę karmić bez nakładek
a nie wyciąga brodawki i nie robi pierdziochów na cycu

Cytat:
A jak podgrzewacie jedzonko w sloiczkach, ja wkladam tylko do kubka z wrzatkiem sloik na troche i mieszam wtedy jest takie letnie, a to co sama robie niemrozone podgrzewam w garnuszku Fifkowym a mrozone zagotowuje i stygnie. Bo czesto tu widze dylematy czy dzieci sie nie poparzyly.
ja mam na razie słoiczek na trzy razy, przekładam porcję do miseczki i wkładam na 10-15 sek. do mikrofali

Cytat:
ty spryciulo, rozgryzłaś system

Cytat:
nie jestem zdziwiona

Cytat:
może zęby? albo trzydniówka?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:40   #854
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka a Miki ostatnio miał tę stylówkę z beżowymi spodniami, ja takie najbardziej lubię. Takie stonowane. Chociaż np. stonowane spodnie+kolorowa bluzka to też super i też lubię

Cytat:

M A S A K R A

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
aha no to w takim razie ja jestem za dżinsową sukienką z różowymi rajtkami

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

jestem pod wrażeniem Tusiowej garderoby
słodko wyglądają małe ubranka na wieszaczkach

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

też nie przecieram przez sitko przed blendowaniem

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

wiesz, że nigdy nie jadłam jogurtu greckiego ...
ma smak podobny do naturalnego ?

woda najlepsza

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

dziewczyny myły tymi szczoteczkami nakładanymi na palce lub takimi specjalnymi naa poczzątek i pastą nenedent. Tylko nie wiem jak często.

Smakuje tak samo,ale jest bardzo gęsty, łyżka w nim stoi

Cytat:
ząbki?

Cytat:
czytam bloga którego podesłałaś.
przyznam, że ciekawy
też właśnie czytam.

No to chłolerka mam rozkminę, bo głosy bardzo podzielone. Chyba pomęczę męża Bo mam też jakieś kolorowe bluzeczki,ale to tak na co dzień, a chciałam coś bardziej wyjściowego. Zrobię tak,że jak będzie bardzo zimno to nr 2, jak mniej to nr 3 lub 6 (to będzie ciężka decyzja) a jak ładnie to dżinsową

Dziękuję Wam bardzo

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nadrabianie idzie mi powoli - na razie mam do powiedzenia tyle, że zniechęciłyście mnie do tej fontanny czekoladowej. Może i słusznie

Vea, te sorbety to to:

Tzn samą podświetlana paterę, bo sama zrobiłabym lepsze babeczki niż te na zdjęciu

Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część
Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie Także coś wymarzonego do ogrodu (o ile nie będzie padać), na hol czy na stoły.
Śliczne, uwielbiam, posiadam

Stary 2014-03-25, 20:40   #855
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ufff... Trzeci wieczór z rzędu i mały popłakuje w łóżeczku Muszę go brać na ręce i siedzieć na łóżku, bo inaczej nie zaśnie A już tak pięknie "sam" zasypiał... Pewnie przez zęby, które niby idą, a ich nie widać

Cytat:
A jak podgrzewacie jedzonko w sloiczkach, ja wkladam tylko do kubka z wrzatkiem sloik na troche i mieszam wtedy jest takie letnie, a to co sama robie niemrozone podgrzewam w garnuszku Fifkowym a mrozone zagotowuje i stygnie. Bo czesto tu widze dylematy czy dzieci sie nie poparzyly.
Ja przekładam do pojemniczka via z aventu i wkładam do podgrzewacza

Cytat:
ja już chyba od 2 miesięcy karmię bez nakładek
moim ciążowym hitem też były placki, teraz też bym zjadła, ale nie mam jak zrobić jak jestem sama w domu, a Tuśka mi ucieka po całej chacie...
Och, dzieci nasze już takie silniutkie Nauczyły się, a i nam pewnie suty się wyciągnęły

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:44   #856
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę myła tą szczoteczką nakładaną na palec plus woda przegotowana.

Cytat:

Może ząbki?

Spadam ćwiczyć a później spać.
Dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:45   #857
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Vea, te sorbety to to:

o matko jak weszłam do galerii na tej stronce to aż mi ślinka poleciała
fontanna to moim zdaniem super pomysł

lampiony cudowne, podobają mi się tego typu dekoracje

Stary 2014-03-25, 20:46   #858
butterfly20
Zakorzenienie

ja idę prasować przy m jak m i agatce

Stary 2014-03-25, 20:46   #859
Madziuchna27
Zakorzenienie

Endżi, pewnie Te fontanny to już przeżytek A sorbety uwielbiam A ten automat to super sprawa, nigdy z czymś takim się nie spotkałam

Ps. Nieśmiało w którymś tam poście podsunęłam Ci pomysł z barkiem kawowym Ale pewnie nie zauważyłaś. U nas był i goście byli zachwyceni

Idę ćwiczyć A potem czeka mnie prasowanie

Stary 2014-03-25, 20:53   #860
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
To dosc dlugo, mozesz spokojnie wprowadzic mieso.Polecam moze najpierw jednak sloiczkowe
nieee, mięso już dostaje jakis czas, tylko to co zblendowałam(może kiepski blender) miałe takie grudki, boje się i przecieram razem z moimi warzywami

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

mam tak samo jak mi stary blender zdechł i młody dostał obiadek z grudkami to myślałam że padnę ze strachu że się zadławi
ale dał radę?

Cytat:
my 1 kwietnia mamy wizyte u kardiologa

daj znać po

Cytat:
Ja zawsze blenduje mieso i nieprzecieram przez sitko. Nawt na to nie wpadlam. A blendera super niemam.. teraz nawet celowo nierobie juz tak gladkiej masy tylko zostawiam male grudki jak w zupce sloiczkowej po 6 mcu. Fikip tez je w lezaczku i odwidzialo mi sie kupowanie krzeselka tym bardziej jak patrzylam w smyku i ikei to ledwo by sie do ich miescil juz teraz
naprawdę mam kiepski blender, te kawałki spore zostają warzyw

hehe

Cytat:

I w ogóle jak to będzie potem jak będzie chodzić?Ciężko mi teraz coś gotować jak jestem sama, jak mam to potem zrobić?masakra
ja warzywa gotowałąm na parze jednego dnia, blendowałam, pommroziłam porcje i tylko wujmuję z zamrażarki, nei ogarnęłabym codziennego gotowania, pomijając fakt, że by mnie coś trafiło tak samo zrobiłam z mięsem
Stary 2014-03-25, 20:54   #861
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam jak sie karmicie kp czy mm
o rozszerzaniu diety mamy troszke na 1 stronie a co do glutenu to mamy tu specjalistke natale więc natala wywołuje cie do tablicy ponownie w kwestii doradzctwa

nie martw sie jak sie pojawi to ci napisze co i jak
chyba z e któraś ma posta natali dot glutenu zapisany

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Odnosnie glutenu po raz kolejny wkleje przepis od Natali

kaszka holle: 2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.

zwykła manna, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku.

Natala zapislalm to sobie kiedys zeby pozniej nie szukac I mysle ze 90% watku to zrobilo Dzieki
:
a proszę
cieszę się, ze Wam się to przydaje

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Podwojne/potrojne mamy Jak dlugo korzysta sie z krzeselka do karmienia?
hmm, 2-2,5 roku? jakoś tak
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Przekopiowuję z wczoraj bo mi nikt nie odpowiedział

Dziewczyny, które mają kaszki holle - jak długo trzymacie je otwarte? Na opakowaniu jest info, że 3-4 tygodnie, ja mam właśnie otwartą od początku marca, a że to tylko do ekspozycji, to 3/4 albo i więcej tej kaszy jeszcze zostało. Kiedyś gdzieś trafiłam przypadkiem na informację, że jak się ją trzyma w lodówce, albo jeszcze lepiej w zamrażalniku to można dłużej używać
kilka razy słyszałam, że w przypadku bezmlecznych nie ma to znaczenia, raczej producent chce zarobić, tym bardziej jeśli to sama kasza, prosty skład jak holle właśnie a nie cała litania składników... bo jak masz zwykłą mannę czy kaszę jaglaną w domu to po 3-4 tygodniach jej nie wywalasz... ja swoją już praktycznie zużyłam... teraz już szybko mi kaszki będą schodzić

Cytat:
wy czachowało która lepsza? Zdrowy brzuszek czy Bobovita Expert?
nestle jest bezmleczna, bobovita mleczna, więc jeśli karmisz mm (tym bardziej że zdaje się że pepti?) to zdecydowanie zdrowy brzuszek

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Jaśko mi się buja
Albo w poziomie - opiera się na rączkach i kolankach i bujanie przód-tył, albo w pionie - opiera się na stópkach i pupa góra-dół... słodziasty jest
kochana, on się zbiera do raczkowania, naprawdę daruj sobie ten narożnik bo może być nieciekawie
a na samych puzzlach też mu źle? bo maty lada chwila i tak już pewnie nie będziesz używać

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mniej więcej kiedy można zostawiać jakieś grudki
ja już zostawiam, takie malutkie jak np z rozgniecionego żółtka czy startego jabłka. grunt, żeby grudki były miękkie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
ja nie Natala, ale Vojta to bardzo nieprzyjemna metoda polegająca na uciskaniu w różnych miejscach i dzieci okropnie przy tym płaczą...
dokładnie
poza tym spotkałam się z opinią, że Vojta jest raczej dla dzieci które naprawdę mają jakąś dysfunkcję, dla zwykłej stymulacji zdecydowanie lepsze jest NDT Bobath

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:54   #862
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff... Trzeci wieczór z rzędu i mały popłakuje w łóżeczku Muszę go brać na ręce i siedzieć na łóżku, bo inaczej nie zaśnie A już tak pięknie "sam" zasypiał... Pewnie przez zęby, które niby idą, a ich nie widać

Ja przekładam do pojemniczka via z aventu i wkładam do podgrzewacza

Och, dzieci nasze już takie silniutkie Nauczyły się, a i nam pewnie suty się wyciągnęły
jak nie ciągnie to mam takie jak były ale jak zassa to jest ok

Stary 2014-03-25, 20:58   #863
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, o co chodzi z tymi grudkami?????
Jezu, bo zaczęłam się martwić Raz, może dwa razy się zdarzyło, że do obiadku dodałam zastygniętej manny i były grudki Teraz dodaję jak jeszcze jest ciepła.

Stary 2014-03-25, 20:58   #864
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nieee, mięso już dostaje jakis czas, tylko to co zblendowałam(może kiepski blender) miałe takie grudki, boje się i przecieram razem z moimi warzywami

ale dał radę?

daj znać po

naprawdę mam kiepski blender, te kawałki spore zostają warzyw

hehe

ja warzywa gotowałąm na parze jednego dnia, blendowałam, pommroziłam porcje i tylko wujmuję z zamrażarki, nei ogarnęłabym codziennego gotowania, pomijając fakt, że by mnie coś trafiło tak samo zrobiłam z mięsem
mi chodziło też o gotowanie obiadów dla nas.
A ja ostatnio przerobiłam wiejskie warzywka tak,że ugotowałam na parze, poblendowałam, zamroziłam w tych pojemnikach na lód,żeby mieć małe porcje i przełożyłam do woreczków na mrożonki

czyli mięsko też na parze robiłaś?Mam gołąbka i muszę z nim coś zrobić.

Stary 2014-03-25, 20:59   #865
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie jogurty naturalne te zwykłe są polecane, bo nie dość,że wapń to jeszcze masz w tym probiotyki. Dziecięce jogurty tego nie mają. No i niestety dziecięce rzeczy producenci niestety często dosładzają, te jogurty też:/i przez cukier nie zaleca się jogurtów owocowych
A tak to dasz grecki-on ma fajną konsystencję- do tego jakieś owocki nawet ze słoika i masz super deserek

Ech a moje dziecko nie pije nic poza mlekiem z piersi, nie wiem no, jak mam ją uczyć picia z czegoś innego?Może warto wprowadzić wodę...nie wiem
danonki podobno są od 3-go roku życia

ja bym wode spokojnie dała, na pewno nie zaszkodzi w niczym

Cytat:
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
3 albo ostatnie

Cytat:
z reguły 2-3 pół godzinne, cześciej 2, jeśli śpi na dworzu to potrafi pospać z 3h, ciągiem ale dzisiaj np tylko 2 h spała, z tym, że krótko była na podwórku bo pogoda paskudna
Stary 2014-03-25, 21:03   #866
pszczoua
Zakorzenienie

Motyl, moj tez tylko pije mleko ode mnie. Wody z butelki nie chce, popijac po obiadkach/deserkach tez nie wiec zastanawiam sie nad niekapkiem. Widzialam raz fajny zestaw w promocji niekapek lovi z miekkim ustnikiem + lovi 360. Chyba kupie Julkowi
Stary 2014-03-25, 21:08   #867
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Ł

łaaał, jestem pod wrażeniem i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Jasiek się chyba wczoraj przeziębił Katar leje mu się z noska i co chwilę kicha zła na siebie jestem, bo tak uważałam żeby go nie przegrzac że wczortaj go chyba za lekko ubrałam i stąd nieszczęscie.
a ta pogoda taka do d...y! co chwilę słońce deszcz, nei wiadomo jak się ubrać
zdrówka
po szpitalu przekonaąłm się do inhalatora
kasy nie mamy więc pożyczyliśmy ale naprazwdę się spisuje, odciąganie nei równa się

Cytat:
odwiedziła mnie dzisiaj teściowa, miałam właśnie małemu dawać jabłuszko, ale ona zaproponowała, że to zrobi a ja żebym sobie coś tam w domu zrobiła, no dobra. Ja za sprzątanie się wzięłam a babcia za karmienie. Ja patrzę pomiędzy odkurzaniem a myciem naczyń, a szanowna mamusia każdą łyżeczkę przed podaniem małemu bierze do ust i oblizuje!!!!!!! To żeśmy sobie pogadały, chyba się obraziła,bo jak odchodziła to rzuciła tylko zimne do widzenia. Przesadziłam , chyba nie. nie wiem czy mówić mężowi, nie chcę robić draki
dobrze, że zwróciłaś uwagę, lepiej reagować bo później jeszcze gorzej będzie wymyślać

Cytat:
mniami...

Cytat:
Kaśka tu masz wesołą dzisiejszą stylówkę, zrobiłam fotę dla mojej mamy, w nowym kapelutku. Róziowo,że hej
ale nie na wyjście, tylko po domu
a jak profesjonalnie pozuje

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Hej
Staram się jakoś być z wami ale mi mega ciężko
Jeszcze w moje dziecko coś wstąpiło tak jak w Twoje - marudzi, płacze nagle... Ehh chyba znów ząbki Nie wytrzymam tego

To daj za miesiąc
a Jula ma już ajkiegoś ząbka?

Cytat:
Super, przyszedł rachunek za światło i pierwsza rata 601 zł
ja pierdziele

sama drżę przed rachunkiem

Cytat:

U mnie gaz za 2 mce wg licznika 1900..
dizys
Stary 2014-03-25, 21:09   #868
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Udało się nam na jutro zapisać na echo serca. Lękam się

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Myślisz, że mogę spróbować karmić Zuzkę przed kąpielą i potem trochę dopajać bezpośrednio przed snem? Co z zabkami? Przydałoby się je myć przed snem, a jak ona zasypia przy piersi to jak to pogodzić? Na śpiocha jej tam grzebać? Poradzisz coś Kochana?
ale dopajac piersią?
kp nie wpływa na ząbki, w sensie na próchnicę, o to mozesz więc być spokojna
http://dziecisawazne.pl/prochnica-a-karmienie-piersia/
Cytat:
m z piersi, nie wiem no, jak mam ją uczyć picia z czegoś innego?Może warto wprowadzić wodę...nie wiem
wg mnie wodę jak najbardziej warto

Cytat:
pierwsza od 8.30/9-10
druga 12/14-14.30
trzecia 17/17.30-18

Cytat:
ale czad

Cytat:

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Pewnie masz racje, ale jak sie dowiedziałam, to od razu sobie przypomniałam, jak ją nosiła i ta myśl za mną chodzi...
nie rób sobie wyrzutów
o ciąży z Marysią dowiedziałam się koło 7 tygodnia, do tego czasu byłam na diecie, chodziłam na intensywny fitness... nic ciąży nie zaszkodziło.
o drugiej ciąży wiedziałam od razu, bardzo uważałam na siebie a i tak poroniłam
widocznie tak miało być, noszenie na pewnoe nie miała na to wpływu

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-25, 21:11   #869
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

why?
ja raz dodałam do obiadku mannę, która postała chwilę i była już zastygnięta, były grudki, Julek zjadł i ok

kurde, ja pół dnia się biczowałam, że spróbowałam Julka łyżeczką obiadek czy już się nagrzał
no boję się zakrztuszenia

ja czasem próbuję wodę czy ok, wg mnie moje czy męża zarazki mogą być
Stary 2014-03-25, 21:18   #870
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
to super, że jej smakuje
ją się robi na mm czy wodzie?
się wtrace
możesz i na wodzie i na mm.
producent w ramach ekspozycji zaleca jedna łyżeczkę, więc jeśli bedziesz podwajać porcję to ja bym dała 2 łyżeczki. ale to tylko moje zdanie
Cytat:

o masakra!
ja byłam w piątek z Marysią na kontroli i nadal wszystkie zdrowiutkie

nadrobiłam

jutro moze wreszcie zaszczepię Hanię ciekawe ile waży...

Hania

94,5....70,5....65

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości