|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Moja dalej płacze i nie śpi...
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
a Natalka ode mnie ma moje panieńskie nazwisko bo to córka od brata A ja nie dostałam żadnego pudełka z szpitalu może dlatego, że było wtedy bardzo dużo dzieci i zabrakło?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał ty izraelito, dobra jesteś:P
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku wybrałabym 2 lub 6
![]() Isabelle aż mnie cofnęło.Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby
|
|
|
|
#845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() a w temacie zębów to jak należy myć te pierwsze ząbki? temat ostatnio był chyba przerabiany wiem.. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() słodko wyglądają małe ubranka na wieszaczkach ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ma smak podobny do naturalnego ? woda najlepsza ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- ![]()
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Kornel ma temperature nie wiem skad
, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam, że ciekawy
|
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już musiałabym wybierać, to 5 ![]() Cytat:
ile Tusia ma ciuchów WOW Cytat:
|
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może ktoś wam kradnie prąd Cytat:
![]() Ale miałam dziś ciężki dzień, wogóle z niczym się tu nie wyrabiam. Dodatkowo brzuch mnie boli i głowa. Ach
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan moze czop by pomogl bo pewnie zeby?!
Misia a u Was sa juz jakies zabki? Moze tempka od tego? Ja tylko czekam az Filip sie obudzi z pierwszyn krzykiem i dostaje czopa..
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miki zasnął u P. na rękach, trzymał go 20minut,żeby dobrze zasnął, odłożył go do łóżeczka i się rozpłakał strasznie, położyłam się z nim na łóżku to mnie głaskał, wtulał się i zasnął jak kamień... coś ostatnio tego wieczorem potrzebuje, synuś mamusi ![]() spadam, dobranoc
|
|
#852 |
|
czyli Endżi
|
Nadrabianie idzie mi powoli - na razie mam do powiedzenia tyle, że zniechęciłyście mnie do tej fontanny czekoladowej. Może i słusznie
![]() Oglądam na TLC program o sukniach ślubnych i się jaram Vea, te sorbety to to: http://www.chococream.pl/wedding-ice-bar.html Ja mam jeszcze ogromną ochotę na to: http://www.chococream.pl/tort_babeczkowy.html Tzn samą podświetlana paterę, bo sama zrobiłabym lepsze babeczki niż te na zdjęciu ![]() Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część ![]() No a żeby kupować samemu, to masakra. Ze stówę taki jeden lampion. Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-25 o 20:37 |
|
|
|
#853 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym razie zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może zęby? albo trzydniówka? |
|||||
|
|
|
#854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kaśka a Miki ostatnio miał tę stylówkę z beżowymi spodniami, ja takie najbardziej lubię. Takie stonowane. Chociaż np. stonowane spodnie+kolorowa bluzka to też super i też lubię
![]() Cytat:
Cytat:
Smakuje tak samo,ale jest bardzo gęsty, łyżka w nim stoi ![]() Cytat:
też właśnie czytam. No to chłolerka mam rozkminę, bo głosy bardzo podzielone. Chyba pomęczę męża Bo mam też jakieś kolorowe bluzeczki,ale to tak na co dzień, a chciałam coś bardziej wyjściowego. Zrobię tak,że jak będzie bardzo zimno to nr 2, jak mniej to nr 3 lub 6 (to będzie ciężka decyzja) a jak ładnie to dżinsową![]() Dziękuję Wam bardzo ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ufff... Trzeci wieczór z rzędu i mały popłakuje w łóżeczku
Muszę go brać na ręce i siedzieć na łóżku, bo inaczej nie zaśnie A już tak pięknie "sam" zasypiał... Pewnie przez zęby, które niby idą, a ich nie widać Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może ząbki? Spadam ćwiczyć a później spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fontanna to moim zdaniem super pomysł lampiony cudowne, podobają mi się tego typu dekoracje
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę prasować przy m jak m i agatce
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Endżi, pewnie
A sorbety uwielbiam A ten automat to super sprawa, nigdy z czymś takim się nie spotkałam Ps. Nieśmiało w którymś tam poście podsunęłam Ci pomysł z barkiem kawowym ![]() Idę ćwiczyć
|
#860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() daj znać po Cytat:
warzyw![]() hehe Cytat:
tak samo zrobiłam z mięsem
|
||||
|
|
|
#861 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się, ze Wam się to przydaje Cytat:
Cytat:
nestle jest bezmleczna, bobovita mleczna, więc jeśli karmisz mm (tym bardziej że zdaje się że pepti?) to zdecydowanie zdrowy brzuszek ![]() Cytat:
![]() a na samych puzzlach też mu źle? bo maty lada chwila i tak już pewnie nie będziesz używać ![]() ![]() ja już zostawiam, takie malutkie jak np z rozgniecionego żółtka czy startego jabłka. grunt, żeby grudki były miękkieCytat:
poza tym spotkałam się z opinią, że Vojta jest raczej dla dzieci które naprawdę mają jakąś dysfunkcję, dla zwykłej stymulacji zdecydowanie lepsze jest NDT Bobath |
||||||
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zassa to jest ok
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, o co chodzi z tymi grudkami?????
![]() ![]() Jezu, bo zaczęłam się martwić Raz, może dwa razy się zdarzyło, że do obiadku dodałam zastygniętej manny i były grudki
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja ostatnio przerobiłam wiejskie warzywka tak,że ugotowałam na parze, poblendowałam, zamroziłam w tych pojemnikach na lód,żeby mieć małe porcje i przełożyłam do woreczków na mrożonki ![]() czyli mięsko też na parze robiłaś?Mam gołąbka i muszę z nim coś zrobić.
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym wode spokojnie dała, na pewno nie zaszkodzi w niczym Cytat:
![]() Cytat:
ale dzisiaj np tylko 2 h spała, z tym, że krótko była na podwórku bo pogoda paskudna
|
|||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, moj tez tylko pije mleko ode mnie. Wody z butelki nie chce, popijac po obiadkach/deserkach tez nie wiec zastanawiam sie nad niekapkiem. Widzialam raz fajny zestaw w promocji niekapek lovi z miekkim ustnikiem + lovi 360. Chyba kupie Julkowi
|
|
|
|
#867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po szpitalu przekonaąłm się do inhalatora kasy nie mamy więc pożyczyliśmy ale naprazwdę się spisuje, odciąganie nei równa się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja pierdziele ![]() sama drżę przed rachunkiem ![]() dizys |
|||||
|
|
|
#868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
kp nie wpływa na ząbki, w sensie na próchnicę, o to mozesz więc być spokojna http://dziecisawazne.pl/prochnica-a-karmienie-piersia/ Cytat:
Cytat:
druga 12/14-14.30 trzecia 17/17.30-18 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o ciąży z Marysią dowiedziałam się koło 7 tygodnia, do tego czasu byłam na diecie, chodziłam na intensywny fitness... nic ciąży nie zaszkodziło. o drugiej ciąży wiedziałam od razu, bardzo uważałam na siebie a i tak poroniłam ![]() widocznie tak miało być, noszenie na pewnoe nie miała na to wpływu |
||||||
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem próbuję wodę czy ok, wg mnie moje czy męża zarazki mogą być
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
się wtrace
![]() możesz i na wodzie i na mm. producent w ramach ekspozycji zaleca jedna łyżeczkę, więc jeśli bedziesz podwajać porcję to ja bym dała 2 łyżeczki. ale to tylko moje zdanie Cytat:
ja byłam w piątek z Marysią na kontroli i nadal wszystkie zdrowiutkie nadrobiłam ![]() jutro moze wreszcie zaszczepię Hanię ciekawe ile waży...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

a Natalka ode mnie ma moje panieńskie nazwisko bo to córka od brata
może dlatego, że było wtedy bardzo dużo dzieci i zabrakło?

aż mnie cofnęło.

, nie ma kaszlu, kataru nic, trochę jeczał pod wieczór, ale był zmeczony, ma 38 stopni. Zjadł normalnie 170 ml kaszki i zasnął z czopkiem w pupie.

muszę się wygadać