|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Na pewno dacie radę
Pewnie jak pojawi się dziecko, to człowiek jakoś rozsądniej gospodaruje pieniędzmi - mam taką nadzieję i dacie radę Tak dodatkowo, z rzeczy dla Maluchów, to ja sobie myślę, że znajomi, rodzina itp pewnie będą pytać czy coś się chce w prezencie, myślę, że warto zrobić listę rzeczy potrzebnych i o te rzeczy prosić, to też jakaś oszczędność. A nie dostanie się jakichś np. ciuszków, które dziecko już ma i nie da rady nawet tyle wynosić. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-26 o 17:00 |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dziewczyny czy któraś z Was była na wakacjach w Świnoujściu i mogłaby coś więcej napisać albo polecić jakieś noclegi
?Będzie tam co robić w kwietniu ??
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moze sie juz zwalniac z pracy zeby sie tym zajac. Pracuje od 8 i o 19 jest w domu a najczesciej ludzie chca zeby ogladac mieszkania w tygodniu no i wiadomo trzeba wplacac kaucje i to tez nie malo bo 1000 - 1500 euro a teraz my musimy wszystko sami kupic dla malenstwa to jest nasz priorytet a mieszkanie zaczniemy szukac jak mala troche podrosnie zeby miala swoj pokoj i ogrodek do zabawy |
|
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety u nas nikt nam wozka nie kupi bo to najwiekszy wydatek gdybym mieszkala blisko rodziny to na pewno bym dostala mnostwo rzeczy zobaczymy moze od mamy dostane jakies ubranka na razie nic nie slyszalam ze ktos ma cos dac ja nie lubie sie prosic, ale fajnie jakby o tym pomysleli zwlaszcza ze u dziadkow Tz to pierwsza wnuczka w rodzinie jak im powiedzielismy to sie poplakali ze szczescia ![]() ale ja tam od nikogo nic nie wymagam nie nastawiam sie
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, z kasą każdy coś ma... ja dzis wstawiłam samochód do warsztatu, wieczorem lekarz... tysiak w jeden dzień pęknie jak nic. Ja jestem nauczycielką, d**y moja pensja nie urywa.
No ale nie mam prawa narzekać, dziecko to owoc naszej 3letniej walki, nie powiem złego słowa już. Idę piec tortille na obiad, a potem do lekarza ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zuken i tobie urośnie zobaczysz, w sumie zostało nam 19 tygodni jeszcze tak to jest z kasą niestety, my po naszym weselu mieliśmy to samo, topniała jak nie wiem co, z tym że ja też jakiś czas nie mogłam znaleźć pracy, maż też mniej zarabiał niż obecnie, no i wynamowaliśmy mieszkanie do tego moje studia. Wiec rozumiem twój ból...Ja wogóle taka jestem ze licze każdy grosz, nawet jak nie muszę, bo poprostu muszę mieć taki komfort że mam pieniadze na w razie co.Ja już zaczynam mieć problemy ze schylaniem się, co to będzie przed porodem jak mi już tak brzuszek ciąży A finansowo no cóż sama za wiele nie ma juz jest na emeryturze...Chociaż jest szansa że tata kupi mi wózek dla dziecka( podkreślając że jak urodzi się wnuk, ponoć jest taka tradycja...a jak wnuczka to babcia)ale nawet jak będzie synek, to ja nie wiem jak z tym moim ojcem sie dogadam powiedziałam ze wolę kasę to sama sobie kupię jaki będe chciała(bo uparł się ze mi kupi) podkreślę że mój tata ma 69 lat...Potem stwierdził że pójdę z nim, ale najlepsze jest to ze on chce mi kupic ten wóze4k jak maluch sie urodzi |
|
|
|
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moge polecic ![]() To jest w sumie mniejsze miasto, wiec bez wzgledu na pore roku jest tam co robic Sa piekne szerokie plaze I w ogole jak to nad morzem jest duzo wody Swinoujscie jest fajne przekonasz sie ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Dziewczyny macie piekne zgrabne brzuszki
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak zaszłam w ciąże akurat szefowa nie przedłużyła mi umowy, a ze to było przed 12 tyg to nie miała obowiązku, ale dowiedziałam sie że po ustaniu zatrudnienia też mogę być na L4 i w tedy płaci mi zus...ale tylko do rozwiązania, a macierzyńskiego nie będe miała( dużo to nie jest bo moja ukochana szefowa odprowadzała mi składki tylko na pół etatu)parę groszy, ale dla mnie liczy sie w tej sytuacji każdy grosz latwiej by był gdy by mieszkało sie u rodziców, zawsze tysiak by został, ale nie ma co narzekać Sie nam zebrało na narzekanie Każdy coś tam ma, pieniądze zawsze da sie zorganizować, mój maż zawsze to powtarza, , najważniejsze aby zdrowie było a reszta sama sie ułoży Nie mozna mieć wszystkiego A my niedługo będziemy miały nasze kruszynki i to jest priorytetem ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- o i Olivcia też nam ślicznie rośnie super brzusioA jeszcze co do becikowego to fakt to nie dużo, ale w sytuacji tak jak u mnie, przy jednej pensji nie ukrywam bardzo sie przyda, na szczęście dodatkowo też jesteśmy ubezpieczeni w grupowym ubezpieczeniu u niego w pracy...wiec 4 tys to zawsze już na pieluchy będzie a jeszcze też słyszałam, ze u nas tez jest coś z gminy, musimy sie dopytać...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-26 o 17:54 |
|
|
|
|
#672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
a ja tylko z telefonu wchodzę na to forum :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda nam tej kasy z wesela wydawać ale jakoś tak sama się rozpływa ![]() A Tobie kochana nie zazdroszczę sytuacji z rodzinką czyli tego, że nie możecie liczyć na żadną pomoc... Ja się tak strasznie cieszę, że moi rodzice są w stanie nam dużo pomóc, do końca życia będę im za to wdzięczna!! To oni opłacili nam cały ślub i wesele, jak się przeprowadzaliśmy dostałam też 3tys. od mamy na łóżko, pościele, ręczniki i wszystkie pierdy potrzebne do domu i kuchni, na wszystkie święta dostajemy trochę kasy, żeby nam pomóc no i teraz dla dzidzi mama powiedziała, że nie mam nic kupować sama tylko ona ze mną pojedzie na zakupy i ona zapłaci(odłożyła 3 tys. na wózek i takie tam a okazało się, że nie musimy niczego kupować bo wszystko dostałam od kuzynki...) Prawda jest taka, że oprócz rzeczy higienicznych i gadżetów to wszystko mamy i to bardzo mnie cieszy! Mojej kuzynce to nie wiem jak się odwdzięczę, dostałam wózek 3w1, wanienkę ze stelażem, przewijak, huśtawkę dla malucha, dodatkowy fotelik do samochodu, krzesełko do karmienia, dwie maty edukacyjne, czter rożki, laktator z całym zestawem, w sobotę jadę po ciuszki, od rozmiaru 0 do 1,5 roku, mówiła że ma tego tyle, że nawet nie zdążyła małej w połowę ubrać... Dała mi nawet wielką reklamówkę pampersów bo zostały jej przy każdej zmianie rozmiarów Jak chce to może mi dać jeszcze kołyskę ale nie mam jej zbytnio gdzie wstawić, więc chyba nie wezmę... Ogólnie masakra bo wszystko jest w super stanie i z wysokiej półki...Nie mam pojęcia jak mam się za to wszystko odwdzięczyć, kasy na pewno nie weźmie, chciałabym jej coś kupić chociaż w ramach podziękowań ale nawet nie mam pomysłu |
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi głównie o to, żeby było też coś do zobaczenia jakiś park, latarnia, ciekawe miejsca bo jednak w kwietniu na plaży wylegiwać się nie będziemy a chcemy jechać na tydzień, więc nie chciałabym się nudzić ![]() Czytałam, że można promem płynąć do Danii i Szwecji na przykład także może wykupimy sobie jakąś wycieczkę na miejscu, poza tym jest blisko do Niemiec to też można się przejść no i Międzyzdroje są blisko i podobno można dojechać pociągiem bez problemu... Mam nadzieję, że będzie co robić Cytat:
i jakoś nawet tego nie odczuliśmy, pieniędzy jak nie było tak nie ma...
|
||
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie taki mam plan
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Szczerze to nawet nie wiem bo skoro i tak sie należy tylko na pierwsze dziecko to nawet sie nie dowiadywałam ale w necie napewno mozna znaleść co i jak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-26 o 18:55 |
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja mam te spodnie i są bardzo fajne. Faktycznie jeans jest dość mocny, ale dzięki temu są ciepłe, idealne na teraz. Ja mam je jakiś miesiąc i są mega wygodne, nic mi nie uciska brzuszka . Pięknie się rozeszły i nie wyglądają jak getry, na czym mi zależało.Poza tym kupiłam w lumpku spodnie ciążowe lniane, białe, 3/4 długości za 15 zł i jestem mega zadowolona .My też mieliśmy notować wydatki, ale tak jakoś nam nie wyszło.. może teraz zacznę robić to ja z początkiem kwietnia ![]() Któraś z Was pisała o dzwoneczkach 'Meksykańska bola'. Bardzo to ciekawe, ale również drogie i nie wiadomo czy będzie się wygodnie nosić.. jeśli któraś z Was zdecyduje się na zakup, to z chęcią poznam opinię . Zastanawia mnie to, czy te dzwoneczki są głośne .Pisałyście o położnej. Ja chodzę prywatnie do Gin i nie widziałam tam położnej, ale przejdę się do mojej przychodni i podpytam. W tej mojej przychodni jest bardzo miły personel i fajnie jakbym miała stamtąd swoją położną. Wczoraj kupiłam wyciskarkę do owoców i od wczoraj robię pyszne soczki. Wyciskarka to co innego niż sokowirówka - daje bardziej esencjonalny i zdrowszy sok. Poza tym ten sprzęt będzie robił również papki dla dziecka .
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-03-26 o 19:07 |
|
|
|
#680 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez bym taki chciała mój to normalnie pilkaCytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli lubisz spacery po szlakach niekoniecznie "super ultra turystycznych" może zainteresuje Cię geocaching. Ja w ten sposób zwiedziłam Kołobrzeg i byłam w miejscach, których nie ma w przewodnikach. ![]() Szukałam sobie jakieś fajne dresy, bo chodzę w kółko w dwóch parach leginsów, a przysięgłam sobie, że nie kupię ciążowych jeansów. I oto mam. Wielki dresowy wór, duży, luźny, nieciężarowy. ![]()
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-03-26 o 19:17 |
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#683 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zeszłym roku zrobiliśmy całą sypialnię i wyszło nas to ok. 10 tys., a i tak łóżko i komodę już mieliśmy, dodatkowo rodzice dali nam kase na parapety i kaloryfery. Ale same panele, gipsowanie, farby, meble itd … ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się prawie co noc śnią takie głupoty, że już nawet nie opowiadam Tż-owi bo się ze mnie śmieję![]() Cytat:
![]() Moje zapiski trwały miesiąc, później dałam sobie spokój Cytat:
jestem zadowolona z zakupuZ przyjemnością oglądałam Wasze brzuszki, to i ja pochwalę się swoim
|
|
|
#685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super brzusio a napiszecie jak się te fotki dodaje bo ja zielona jestem i nie wiem jak to zrobic
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-26 o 20:22 |
|
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Klikasz na taki obrazek z górami i słoneczkiem i tam wklejasz link do zdjęcia lub klikasz w spinacz i wgrywasz zdjęcie na serwer wizażu a potem klikasz w strzałkę obok spinacza i naciskasz w nazwę zdjęcia które chcesz dodać.
|
|
|
|
#687 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznie!Cytat:
śliczny brzusio i malutki! Cytat:
widze, że każda z Was łądnie owdziana tylko ja taki wieśniak :p
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200%
rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje i super ze wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cieszę się, że wszystko dobrze!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

i dacie radę 

??

a jak zaszłam w ciąże akurat szefowa nie przedłużyła mi umowy, a ze to było przed 12 tyg to nie miała obowiązku, ale dowiedziałam sie że po ustaniu zatrudnienia też mogę być na L4 i w tedy płaci mi zus...ale tylko do rozwiązania, a macierzyńskiego nie będe miała( dużo to nie jest bo moja ukochana szefowa odprowadzała mi składki tylko na pół etatu)parę groszy, ale dla mnie liczy sie w tej sytuacji każdy grosz
Każdy coś tam ma, pieniądze zawsze da sie zorganizować, mój maż zawsze to powtarza, , najważniejsze aby zdrowie było a reszta sama sie ułoży 

no i zastanawiam się czy kupić te typowo ciążowe z tą gumą na brzuch czy jakieś zwykłe tregginsy na gumce bardziej obstawiam za tymi drugimi (bo te gumy nie bardzo do mnie przemawiają) tylko ,że nie wiem ile w takich pochodze