Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 18:04   #1171
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mam ciasto francuskie w lodówce
dajcie przepis
Zachowana oryginalna pisownia motylka:

ZAPIEKANKA Z CIASTEM FRANCUSKIM

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.
Stary 2014-03-26, 18:06   #1172
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Ladan dzieki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:15   #1173
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
No dobra, trochę nadrobiłam

Mama mi na spacer dziecko wzięła więc mogę sobie odpocząć, choć coś mnie dziś głowa boli a nie zdarza mi się to często

My płacimy za prąd ok 200 zł/m-c w mieszkaniu, ale mamy indukcję i praktycznie codziennie chodzi: TV, komp, pralka, piekarnik, płyta indukcyjna i czajnik chyba muszę coś z tym zrobić, bo z torbami pójdziemy

Co do karmienia u mnie 1 w porywach do 2 w nocy

Chrupki daję w podbramkowej sytuacji i nie sądzę żeby się tym najadł, bo to ok. 1/3 chrupka a reszta ląduje na ubranku, krzesełku, bodziaku itp

A ja mam takie pytanie: co robicie z dziećmi w domu jak nie śpia bo mi pomysłów brakuje jak Kubę zabawiać... takie ciągle leżenie i gryzienie zabawek Go ewidentnie nudzi, nosić Go nie mam siły, bujaczki są beeeeee od urodzenia no i brakuje mi pomysłów
ja mam mase pomyslow na zabawy z maciejem. generalnie ja go w ogole nie nosze ze wzgledu na plecy.
caly dzien spedza na podlodze. codziennie robie mu blok ruchowy, blok sluchowy, blok na mowienie , cwiczenia, spacer, sen i 4razy samodzielna zabawa

oczywiscie to tak orientacyjnie bo ja jestem daleka od regularnosci gdyz osobowosciowo to do mnie nie pasuje

blok ruchowy rozwija koordynacje wzrokowo-ruchowa
bawimy sie w kosi kosi lapki, przekladanie przedmiotow z reki do reki, wodzenie wzrokiem, uderzanie o przedmioty itp.

blok sluchowy to piosenki i czytanie ksiazeczek

blok na mowienie czyli stymulacja aparatu gebowego. zaczynam od masazu buzki (wierszyk policzanki) : nasladowanie sylab, zglosek, itp.

cwiczenia to gimnastyka o ktorej pisalam kiedys w klubie, ale tez rozne wierszyki z dotykaniem, masaz shantala itp.

bardzo duzo moje dziecko bawi sie samo co niebylo latwe do nauczenia, ale z czasem wydluzalam czas i teraz potrafi nawet godzine sam sie soba zajmowac. norma to 30-40minut

oczywiscie czasem chustawka, wspolne gotowanie, sprzatanie

i cas ucieka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:16   #1174
rusałka_1
Zakorzenienie

logoasia super że Marcinek zdrowy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli - niepytalam o to strzykanie:/

Eh moj bukiet byl inny bo chcialam co optycznie wydluzajacego. Sprzedawalyscie swoje sukienki ? Za ile?
niesteyy nie udało mi się cały czas mam ją wystawiąną na tablicy, jużp rawei 2 lata....
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
rusałka bidulek jasieczek, ale jakoś da rade

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
a jak temperatura? w porządku? może to zęby? u nas nie lepiej... Szymek zasnął na rękach po 30 minutach płaczu :/ może pośpi z 30 minut
joasiek, misia moj tez marudny i cieżki ze spaniem. tylko u mnei to nie wiem czy skok czy ten katar wstrętny

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc,
nie mam absolutnie czasu na forum. az mi glupio bo zawsze jestem na biezaco i stukam te posty jak szalona ale od poniedzialku w ogole nie mam czasu. wczoraj odwiedzil mnie tata, potem bylam u kolezabki za krakowem, a dzis wyszlam z mackiem o 8 z domu i wrocilam o 15 30. polazilismy tak, ze mi nogi do pupy wchodza
teraz siedze w poczekalni i pomimo ze jest godzina opoznienia wiem ze nie nadrobie wiec czytam pobieznie
kahunia i ierpliowsc dzieki za sentymentalne wspomnienia. super opisy
papuga az mnie zmrozilo jak przeczytalam twoj koszmar

jestem tak posikana z nerwow ze szok boje sie czego sie dowiem o kregoslupie i operacji i mozliwosci drugiej ciazy. normalnie plakac mi sie chce z nerwow a ja twarda babka jestem

jeszcze w poczekalni wyprowadzila mnie z rownowagi jakas babka podstarzala pindzia wyfryzowana i wymalowana jak z teatru, a czytajaca ambitna prase typu rewia i sukcesy i porazki grrrrr

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
musi być dobrze! trzymamy kciuki

wróciliśmny od lekarza. na szczęście osłuchowo czysto, więc "tylko" katar. przy okazji zważ,yloiśmny kluska ma 7710 g
ostatnio w końcu troszkę wolniej przybiera bo póki co rósł w oczach

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:18   #1175
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Potem nadrobię,obiad idę robić.

Widziałyście ostatni odcinek sezonu PLL (te co oglądają)? Mocny. Biedny Ezra
fajny, fajny
a mi Ezry nie szkoda, bo go nie lubię i Arii też

Cytat:
ahh i mam bardzo powazne pytanie

nie chce jeszcze Maciusiowi podawac miesa. za ok miesiac kupujemy z tesciowa i mama na spolke cielaka ze wsi to wtedy chcialam zaczac gotowac miesko.

ale rozmawialam z kolezanka i podobno po 6 miesiacu pokarm kobiecy traci zelazo i wtedy dziecko czerpie zelazo glownie z miesa.
i co teraz?
co sadzicie o tym?
moze powinnan zaczac podawac juz to miecho jednak?

nam lekarka radziła zaczekać z mięsem do 8. miesiąca

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
ja mam mase pomyslow na zabawy z maciejem. generalnie ja go w ogole nie nosze ze wzgledu na plecy.
caly dzien spedza na podlodze. codziennie robie mu blok ruchowy, blok sluchowy, blok na mowienie , cwiczenia, spacer, sen i 4razy samodzielna zabawa

oczywiscie to tak orientacyjnie bo ja jestem daleka od regularnosci gdyz osobowosciowo to do mnie nie pasuje

bawimy sie w kosi kosi lapki, przekladanie przedmiotow z reki do reki, wodzenie wzrokiem, uderzanie o przedmioty itp.

blok na mowienie czyli stymulacja aparatu gebowego. zaczynam od masazu buzki (wierszyk policzanki) : nasladowanie sylab, zglosek, itp.

cwiczenia to gimnastyka o ktorej pisalam kiedys w klubie, ale tez rozne wierszyki z dotykaniem, masaz shantala itp.

bardzo duzo moje dziecko bawi sie samo co niebylo latwe do nauczenia, ale z czasem wydluzalam czas i teraz potrafi nawet godzine sam sie soba zajmowac. norma to 30-40minut

i cas ucieka

Tassia, wielkie wow!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:19   #1176
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Leo ma zębola jedynkę na dole a obok jest już dziura w dziąśle więc będzie druga
Nie wiem czemu się z tego cieszę wiadomo że jak później to lepiej, bo będą zdrowsze, no i teraz będę gryziona, ale cieszę się że mój mały dzidziuś dorasta i wbija kolejne levele

Mam pytanie: czy to jak reagował na tego pierwszego zęba rzutuje na wszystkie następne? Oby bo źle nie było, trochę bardziej chciał na ręce, budzi się o 7 zamiast o 9-10(nie wiem czy to ma związek) no i wymiotował mi dwa dni ale nie mocno, gorączki nie miał więc jest ok moim zdaniem i do przeżycia tym bardziej że od razu obrobiliśmy dwie sztuki

Nie byłam na drugim spacerze

Cytat:

A ja mam takie pytanie: co robicie z dziećmi w domu jak nie śpia bo mi pomysłów brakuje jak Kubę zabawiać... takie ciągle leżenie i gryzienie zabawek Go ewidentnie nudzi, nosić Go nie mam siły, bujaczki są beeeeee od urodzenia no i brakuje mi pomysłów
mój kursuje pomiędzy matą puzzlową a na niej zabawki, łóżeczkiem i karuzelką(lubi ten ochraniacz łóżeczkowy) potem mata fp z pianinkiem(na niej siedzi najdłużej bo i z 40min) no a potem go biorę do kuchni do leżaczka. Potem od nowa i tak w kółko pomiędzy jakieś przytulaski oczywiście i rozmowy

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Poziomkowa
, albo Filip albo Natalia... mąż wybierał... umowa była taka, że teraz Jaśko (bo chciałam), a potem on nadaje
Super, że kolacja się udała
Jaśko też pluje i robi prrr... z językiem albo bez Ale na buźce nic mu się nie dzieje - jesteś pewna, ze to od plucia?
myślę że tak bo tylko na brodzie to ma i trochę w kącikach.
Ja drugiemu będę patrzyła dać imię pasujące do Leona ale mój tż mówi że takiego nie ma. Nie mówiłam mu jeszcze że chcę Nelę, chciałabym w miarę z takich samych liter dopasować, wiem dziwna jestem
super fotki a kieca bajeczna

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

poziomkowa super że kolacja się udała a stęskniony Leo - to musialo być cudowne uczucie
Tż nie wie z czego się tak cieszę ale pewnie mi pozazdrościł
coś tam sapie że Leoś to przylepa

Cytat:
ogólnie to muszę dołączyć dzisiaj do zadowolonej poziomki bo mój bobo był grzeczniutki na spacerku, jak aniołek, no tylko to ubieranie:
mój na szczęście lubi się ubierać...

Cytat:
czesc,
nie mam absolutnie czasu na forum. az mi glupio bo zawsze jestem na biezaco i stukam te posty jak szalona ale od poniedzialku w ogole nie mam czasu. wczoraj odwiedzil mnie tata, potem bylam u kolezabki za krakowem, a dzis wyszlam z mackiem o 8 z domu i wrocilam o 15 30. polazilismy tak, ze mi nogi do pupy wchodza
teraz siedze w poczekalni i pomimo ze jest godzina opoznienia wiem ze nie nadrobie wiec czytam pobieznie
kahunia i ierpliowsc dzieki za sentymentalne wspomnienia. super opisy
papuga az mnie zmrozilo jak przeczytalam twoj koszmar

jestem tak posikana z nerwow ze szok boje sie czego sie dowiem o kregoslupie i operacji i mozliwosci drugiej ciazy. normalnie plakac mi sie chce z nerwow a ja twarda babka jestem

jeszcze w poczekalni wyprowadzila mnie z rownowagi jakas babka podstarzala pindzia wyfryzowana i wymalowana jak z teatru, a czytajaca ambitna prase typu rewia i sukcesy i porazki grrrrr

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
powodzenia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:20   #1177
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

i cas ucieka

super spędzasz czas z Maćkiem ja jakaś mało kreatywna jestem.. może trochę od Cibie odgapię

kciuki za wizytę
Stary 2014-03-26, 18:24   #1178
karolson
Zakorzenienie

Moj Filip potrafi zrobic sam kizi mizi ja sie nad nim pochyle

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-26 o 18:32
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:24   #1179
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

zazwyczaj jest awantura, ale nie wiem czy to histeria, raczej nie

No to awantura u nas była od samego początku praktycznie jak tylko zaczęła kumac co się dzieje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
tak, jak gdzieś wychodzimy to ja ubieram Kornela a TŻ go zabawia. Bo jest taka histeria.

u nas jakiś czas temu to jeszcze też działało, ale teraz to nie ważne co bym robiła Ja czy tz to młoda oczy zaciśnięte, ryk, rzuca się, i zanosi

Cytat:
Może się nie zanosi, ale wpada w histerię, wygina się i krzyczy jakbym Go ze skóry obdzierała...

jakby za skóry obdzierac - idealne stwierdzenie!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie z serii dziwnych.
jak dziecko bola zeby to co mu daje noszenie?Nie wydaje mi sie by bolaly wtedy mniej...
Nigdy nie mialam takiego problemu by bylo to bardzo dotkliwe

powiem Ci tak, jak Alicję bolą zęby do tego stopnia, że nie Da się jej za wiele pomóc, to zostaje tylko noszenie żeby się choć trochę uspokoiła :echem: także
Tak, pomaga

Cytat:
Hej, wiem co to targać bobasa non stop na rękach. Ja tak miałam, jak miał dwa tygodnie zaczęły się kolki 3 godziny wycia każdego popołudnia bez przerwy i tak do końca 3 m-ca, oczywiści wszystko na rękach, później
trochę przerwy tak z tydzień w wyciu oczywiście i idą zęby (i znowu na ręce) mój mały miał 4.5m-ca jak miał już zębola na dole.
Na razie nie mamy żadnych przypadłości, ale na rękach wisi prawie bez przerwy, tak mu już zostało, moze to będzie dla ciebie jakieś pocieszenia, nie jesteś sama

normalnie jak bym czytała o swoim Piotrusiu, NIE NAWIDZI SIĘ UBIERAĆ!!!!!, a już zakładanie czapki to istny horror, daję słowo. musze to robić szybko bo inaczej spoci się i jak tu na dwór iść
Ej, ale jak ona miała 3 miesiące to ważyła 5 kg, to mogłam Ja.nosić, a nie teraz.jak już 8 kg waży

A z czapką to młoda zrobiła mi przedwczoraj awanturę w sklepie bo musiałam jej przymierzyć czapkę, bo z tymi rozmiarami to masakra jakaś jest i nie chciałam w ciemno brać.

Przy zakładaniu czapki zazwyczaj jest apogeum.jej histerii.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:25   #1180
anutka171
Rozeznanie

Czesc

wlasnie wrocilam i padlam, jak zobaczylam, ze mam 15 stron do nadrobienia to naskrobalyscie

bardzo dziekuje za wszystkie kciuki

tak na szybko co u nas i ide nadrabiac.
Bylismy na dwoch kontrolach i wszytsko ok u malego
dobrze sie rozwija, wyrownal sie ladnie i jedyna rzecz, ktora bedziemy jeszcze rehabilitowac to podnoszenie glowki :/
Jakub wazy 8380 i ma 68cm, maly pulpecik

Najgorsze tylko,ze musielismy sie naczekac w iczmp w poradni dzisiaj, bo maly nie lubi byc na rekach dluzej niz kilka minut, bo sie nudzi.
wzielam wiec na stol rozlozylam koc i tam sie bawil na brzuszku ewentualnie pleckach przez poltorej godziny
najbardziej smiac mi sie chcialo, jak robil kupei stekal tak glosno, ze bylo go slychac w calej poczekalni

a tak w ogole to cos sie stalo mojemu dziecku bo strasznie placze
najpierw wczoraj w nocy budzil sie kilka razy i sie strasznie darl, nie moglam go uspokoic. cala noc bylam w polsnie, bo co chwile rzucal sie, nie moglam przekrecic sie na drugi bok, bo sie od razu budzil a spalam z nim u mojej siostry na jednym lozku, wiec jestem polamana i niewyspana. dzisiaj po poludniu to samo. walczylam z nim teraz 3 godziny, zeby go uspic i w koncu sie udalo.
ale co mu jest
dawalam i czopki, i p/bolowe i bobotic...
Stary 2014-03-26, 18:27   #1181
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny kupiłam dziś tę kaszkę Nestle zdrowy brzuszek lipową do ekspozycji.Teraz pytanie,czy mogę ją dodawać do mojego mleka wymieszanego z kleikiem na noc,czy lepiej np.do marchewki czy ziemniaczka?Proszę o radę,zaczynam niedługo zabawę i nadal nie wiem co do czego.Byłam dziś się poradzić specjalisty,to wiedziała tyle co ja już wiem od Was(angielscy pożal się Boże specjaliści) i generalnie według niej,to po szóstym miesiącu dziecko może jeść to co my,tylko żeby nie solić.Jak zapytałam o gluten,to powiedziała,że mogę jej dawać owsianke i inne tego typu.Aa i mówiła,że np do marchewki i ziemniaczka mogę dodawać normalne mleko,tłuste Co Wy na to?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Aa i Helenka waży 7.350,czyli przez miesiąc przybrała 650gram.Mało nie?

Stary 2014-03-26, 18:27   #1182
karolson
Zakorzenienie

Stary 2014-03-26, 18:29   #1183
Asiek84
Wtajemniczenie

HELP!!!!!!!!!!!!

muszę napisać pismo że wracam do roboty po macierzyńskim, tzn że nie bede korzystała z rodzicielskiego dalej i nie wiem jak to skleić... na necie tez pustki...
Stary 2014-03-26, 18:32   #1184
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

wróciliśmny od lekarza. na szczęście osłuchowo czysto, więc "tylko" katar. przy okazji zważ,yloiśmny kluska ma 7710 g
ostatnio w końcu troszkę wolniej przybiera bo póki co rósł w oczach

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Bylismy na dwoch kontrolach i wszytsko ok u malego
dobrze sie rozwija, wyrownal sie ladnie i jedyna rzecz, ktora bedziemy jeszcze rehabilitowac to podnoszenie glowki :/
Jakub wazy 8380 i ma 68cm, maly pulpecik

najbardziej smiac mi sie chcialo, jak robil kupei stekal tak glosno, ze bylo go slychac w calej poczekalni
super że ok A z kupą miałam to też na poczekalni a do tego jakieś bulgoty

Cytat:
co to kizi mizi?
Stary 2014-03-26, 18:37   #1185
LaLoca
Zakorzenienie

Tassiu jesteś wspaniałą mamą! Podziwiam. Jak można nauczyć dziecko samodzielnej zabawy?
Trzymam kciuki za wizytę

Ladan ten przepis to dla ilu osób?

Cytat:
Ale super

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Dodinha teraz nasze dzieciaczki już mniej przybierają, bo więcej sie ruszają. Moim zdaniem waga okej
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:43   #1186
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tassiu jesteś wspaniałą mamą! Podziwiam. Jak można nauczyć dziecko samodzielnej zabawy?
Trzymam kciuki za wizytę

Ladan ten przepis to dla ilu osób?

Ale super

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Dodinha teraz nasze dzieciaczki już mniej przybierają, bo więcej sie ruszają. Moim zdaniem waga okej
Aha no to dobrze,dzięki.W sumie to mi babka też tak powiedziała,że teraz mniej będzie przybierać,ale ja im tam nie wierzę

Stary 2014-03-26, 18:44   #1187
LaLoca
Zakorzenienie

kahunia Amelka ma skończone 22 tygodnie jest w 23 tygodniu http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5.html?fresh=1 witaj w skoku
Stary 2014-03-26, 18:44   #1188
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
eeetam,spoko ja tam nie lubię czerwonego i pomarańczowego,odpadłyby w pierwszej kolejności. róż w drugiej,tzn. ogólnie może być,le nie jako kolor przewodni-dla mnie.najbardziej chciałam fiolet,lecz nie wyszło

ja miałam fioletowy na ślubie

Cytat:

Super!

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dziś tę kaszkę Nestle zdrowy brzuszek lipową do ekspozycji.Teraz pytanie,czy mogę ją dodawać do mojego mleka wymieszanego z kleikiem na noc,czy lepiej np.do marchewki czy ziemniaczka?Proszę o radę,zaczynam niedługo zabawę i nadal nie wiem co do czego.Byłam dziś się poradzić specjalisty,to wiedziała tyle co ja już wiem od Was(angielscy pożal się Boże specjaliści) i generalnie według niej,to po szóstym miesiącu dziecko może jeść to co my,tylko żeby nie solić.Jak zapytałam o gluten,to powiedziała,że mogę jej dawać owsianke i inne tego typu.Aa i mówiła,że np do marchewki i ziemniaczka mogę dodawać normalne mleko,tłuste Co Wy na to?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Aa i Helenka waży 7.350,czyli przez miesiąc przybrała 650gram.Mało nie?

Ja ją dodaję do mleka, tylko ze my na mm jesteśmy

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-03-26, 18:45   #1189
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
logoasia super że Marcinek zdrowy

niesteyy nie udało mi się cały czas mam ją wystawiąną na tablicy, jużp rawei 2
Moja juz ze trzy wisi. Wątpię, by ktos ja kupil z uwagi na rozmiar. W komisie tez jej nie chcieli

Stary 2014-03-26, 18:46   #1190
karolson
Zakorzenienie

Poziomka- biore jego raczki i gladze nimi po swojej twarzy i miwie kizi mizi a na czwartym razem a psik psik i sie chichra i juz kilka dni temu nachylajac sie nad nim mowie kizi mizi i on juz wie ze trzeba raczkami swoimi po polikach dotykac i czeka na moje a psik psik mam nadzieje ze w niare jasno napisalam
Stary 2014-03-26, 18:48   #1191
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Aha no to dobrze,dzięki.W sumie to mi babka też tak powiedziała,że teraz mniej będzie przybierać,ale ja im tam nie wierzę

Nie dziwie się, że im nie wierzysz. Te zalecenia odnośnie diety to jakaś kpina
Stary 2014-03-26, 18:48   #1192
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
Mnie pierwsza sukienka się podoba najbardziej
Stary 2014-03-26, 18:51   #1193
LaLoca
Zakorzenienie

Ja sprzedałam swoją kieckę dość szybko przez all i w dodatku w ciemno laska z Wawy kupiła za 70% ceny Dość dużo miałam zapytań pomimo, że sukienka była szyta na miarę, ale była śliczna to fakt. Ładniejsza niż oryginał
Stary 2014-03-26, 18:51   #1194
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie.Ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia i jak dlugo one trwaja?
U nas to różnie bywa.
Wczoraj były trzy drzemki po godzinie (super), a dziś jedna w domu, ok południa chwilę na spacerze (mało śpi na spacerze)
Stary 2014-03-26, 18:52   #1195
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moja juz ze trzy wisi. Wątpię, by ktos ja kupil z uwagi na rozmiar. W komisie tez jej nie chcieli

Moja wisi już 1,5 roku i było już kilka osób mierzyć, się zawsze coś nie tak, a to za dluga, a to za duza w cyckach...

Cytat:
Poziomka- biore jego raczki i gladze nimi po swojej twarzy i miwie kizi mizi a na czwartym razem a psik psik i sie chichra i juz kilka dni temu nachylajac sie nad nim mowie kizi mizi i on juz wie ze trzeba raczkami swoimi po polikach dotykac i czeka na moje a psik psik mam nadzieje ze w niare jasno napisalam
Apropo umiejętności, to Alicja już od jakiegoś czasu (chyba z miesiąc.już, ale ) umie robić "BARAN BARAN BUC" na "BARAN BARAN" przybliża główkę do mojej, a.na "BUC" stuka główką o moją głowę i tak fajnie mruzy oczy przy tym

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-03-26, 18:53   #1196
matallewar
Zakorzenienie

Nie nadrobie, nie ogarniam dziś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:57   #1197
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ja miałam fioletowy na ślubie

Super!

Ja ją dodaję do mleka, tylko ze my na mm jesteśmy

Aha,no to dodam do warzywek

Stary 2014-03-26, 19:13   #1198
bojatoja
Zakorzenienie

Mieliśmy dzisiaj echo serca, i kardiolog stwiedził, że nie słyszy nic niepokojącego uff kamień z serca
Ale co mnie zaskoczyło i jednocześnie wnerwiło. Okazało się, że z 5 dzieci ma wizytę na godzine 16.00, następne 5 na 16.15 itd. (my jako jedyni mieliśmy na 15.45). I co, doktor się spóźnił, w poczekalni było już z kilkanaście dzieci, i stwierdził, że kolejka jest za kolejnością kto pierwszy przyszedł A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut A dzieci na poczekalni przybywało. No to się wyżaliłam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:13   #1199
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Apropo umiejętności, to Alicja już od jakiegoś czasu (chyba z miesiąc.już, ale ) umie robić "BARAN BARAN BUC" na "BARAN BARAN" przybliża główkę do mojej, a.na "BUC" stuka główką o moją głowę i tak fajnie mruzy oczy przy tym

Dzięki czy mogłybyście mi podrzucić pomysły na takie zabawy
bo szczerze mówiąc znam tylko raka nieboraka i kominiarza ale leo w ogole na to nie reaguje chyba są za mało widowiskowe
W książeczce zdrowia jest tabela z umiejętnościami i tam piszą "reaguje na akuku" co to znaczy? zakryłam sobie jape rękami i wyskoczyłam zza nich krzycząc akuku ale on patrzy na mnie jak na jakieś dziwadło, jak zaczynam takie zabawy
Stary 2014-03-26, 19:20   #1200
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Aha,no to dodam do warzywek

Ja na początku dodawałam do owocków (jabłka / śliwki) ale Majusia woli na samym mleku modyfikowanym i tak jej podaję

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj echo serca, i kardiolog stwiedził, że nie słyszy nic niepokojącego uff kamień z serca
Ale co mnie zaskoczyło i jednocześnie wnerwiło. Okazało się, że z 5 dzieci ma wizytę na godzine 16.00, następne 5 na 16.15 itd. (my jako jedyni mieliśmy na 15.45). I co, doktor się spóźnił, w poczekalni było już z kilkanaście dzieci, i stwierdził, że kolejka jest za kolejnością kto pierwszy przyszedł A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut A dzieci na poczekalni przybywało. No to się wyżaliłam
To super wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości