Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 08:57   #2581
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

wllasnie wczoraj kupilam bebiko 2
i podalam przed chwila malemu,,,
zaraz po jedzeniu ulał, za chwile zrobil kupe i podczas przebierania znowu ulał
poza tym smierdzi gorzej od enfamilu a myslalam ze to niemozliwe
wiec najprawdopodobniej zostaniemy przy enfamilu.

i mam prosbe
wiem ze wiele razy juz tu bylo o krzeselkach do karmienia ale zapisalam sobie moze 2...d
dziewczyy ktore sa super zadowolone ze swoich krzeselek mozecie mi wkleic linka? musze jakis wybrac jako prezent na chrzest, mam zadanie a kompletnie nie mam czasu by siedziec na neci i szukac wiec zdalabym sie na wasze opinie !
z góry dziekuje

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-04-01 o 08:58
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:01   #2582
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak zakonczyc kp? sory za pytanie ale nie wiem pewnej kwestii
karmilam ostatnio poprzednoej nocy teraz czuje ze mam jeszcze troche mleka. mam mu podawac az przestane czuc mleko?
dawaj mleko lub odciagaj tylko jak czujesz lekki bol, jak sa pełne. bo inaczej ciagle bedzie produkcja. pij szałwie, ona jest na zmniejszenie mleka.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:02   #2583
kahunia
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
PYTANIE!!!!
czy jakbym poszla na ip do szpitala w sobote to porobia małej badania itd? bo zalezy nam by maz mial jak najwiecej dni wolnego a tak musi brac by zajac sie dziecmi jak mnie nie bedzie...

co do wozka - moze mozesz wziac dol wozka i fotelik samochodowy? jesli tak to by byl dobry patent tylko wtedy stelaz trzeba zlozyc zanim do pociagu sie wejdzie bo rzeczywiscie nie wjedziesz. czasem sa przedzialy bagazowe (zwykle pierwszy skład pociagu) i tam mozna wozek trzymac.

Chyba najlepiej by było zadzwonić na oddział i zapytać, bo pewnie ilny przypadek by zrobili, a tak jak Wy to nie wiem. Zazwyczaj na weekendy mają "przerwe".

Są też przedziały rowerowe - można wózek zostawić a z normalnego przedziału obok masz podgląd bo jest okienko

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:04   #2584
tassia
Zakorzenienie

monia z tego o wiem to w soboty nie ma planowych przyjec do szpitala
poza tym.jak masz skierowanie to i tak nie masz pewnosci ze tego dnia cie przyjma

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:08   #2585
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj mleko lub odciagaj tylko jak czujesz lekki bol, jak sa pełne. bo inaczej ciagle bedzie produkcja. pij szałwie, ona jest na zmniejszenie mleka.
aha czyli jak nie czuje bolu to nie? wasnie mi o to codzi by eni anpedzac produkcji tylko w miare sprawnie zakonczyc
faktycznie dzewczyny pisaly o szałwii
dziekuje

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:09   #2586
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

i mam prosbe
wiem ze wiele razy juz tu bylo o krzeselkach do karmienia ale zapisalam sobie moze 2...d
dziewczyy ktore sa super zadowolone ze swoich krzeselek mozecie mi wkleic linka? musze jakis wybrac jako prezent na chrzest, mam zadanie a kompletnie nie mam czasu by siedziec na neci i szukac wiec zdalabym sie na wasze opinie !
z góry dziekuje
ja dostalam chicco i jest super
ma wkladke na mniejsze dziecko, nakladki frotte na siedzisko zeby nie utytlac
i regulacje nawet do pelnego lezenia
fajnie sie sklada bo naprawde malutko miejsca zajmuje

mam jeszce drugie ale nie znam marki i ono jest rowniez fajne ale po zlozeniu zajmuje dosc duzo miejsca i ma tylko dwa ustawienia: siedzeniowe i lekko pochyle

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:11   #2587
butterfly20
Zakorzenienie

Heeeej.Dziecko mi dom roznosi

Więc na szybko kupny temat, dla mniej wrażliwych: od trzech dni robi kupki zz grudkami i nie mam pojęcia od czego to może być?Zawsze miała "ładne" kupki, zero problemów. Teraz jadła kalafiora i groszek (przy czym groszku kilka łyżeczek, bo jej nie smakuje). Tylko,że już wcześniej kalafiora jadła i nic jej nie było.nie wiem, czy to normalne?
Aaa i zdarzały się też plastelinowe po brokule i kalafiorze,ale to raczej norma?Sorki z szczegóły,ale jak piszę-nigdy nie było z tym problemów

Czaszka
ja jeszcze daję słoiki,te jednoskładnikowe i badam Tusiową reakcję. Ale jutro już mam zamiar kupić do gotowania warzywka, bo z mięskiem już będę jej gotować.
Moja boi się Teściowiej, chociaż już coraz lepiej Za to na widok mojej mamy ma banana, uwielbia ją
co do ostatniego to nie wiem, sama się borykam z tym tematem, chociaż u nas wymiotów nie ma, a jest wysypka lub dziwna kuku

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Poli- ciesze sie, ze jesteście już w domu

1) ja od kilku dni daje słoiczki i mam zamiar je podawać dopóki nie ogarnę warzywek z jakiegoś sprawdzonego miejsca
2) Szymek się nie boi obcych, ale pewnie to dopiero przed nim. Myślę, że to normalne i minie
3) wydaje mi sie, ze to moze byc przez dynie

Moje dziecko dostało właśnie pierwszy raz mm, bo jednak boję się kp podczas brania leków... Wole sie wyleczyc i sprobowac wtedy wrocic do kp. Szymcio wydudnił całą butlę i ładnie zasnął, a ja matka wariatka mam wyrzuty sumienia, że nie dostał cycy wiem wiem.... nie powinnam, no ale....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
No takie noce to ja rozumiem, jak położyłam o 19, to wstał o 2.15, zjadł i spał do 7 rano
u nas tak samo Poszła spać o 18.30, jeszcze jasno było i musiałam roletę ręcznikiem okrywać, zasnęła

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

i mam prosbe
z góry dziekuje
wiele z nas ma Mummylove ,jak dla mnie super za taką małą kasę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:11   #2588
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, witam się niewyspana. Do 23 oglądałam serial, w nocy 2 pobudki i zaczęliśmy dzień o 6. Ja nie mam dzisiaj nic w planach, leń jestem i tyle

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmicie jeszcze silikonowymi łyżeczkami czy już jakieś inne powinny być?
ja mam ze 20 różnych łyżeczek, ale karmię ciągle takimi z TT z czujnikiem ciepła, strasznie je lubię

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Czy WASZE DZIECI śpią ze smoczkiem w ustach, bo mój nigdy ( sam wyplówał) aż do wczoraj, normalnie jak tylko mu wypadnie to WYJE
jak już zaśnie mocno to wypluwa smoka i raczej nigdy z nim nie śpi, ale na początku, jak śpi jeszcze płytko i smok wyleci to jest szukanie i marudzenie

Cytat:
a przydały by mi się ćwiczenia bardziej intensywne, 10.V mamy wesele, dzisiaj mierzyłam wiosenne sukienki jakie mam i jakoś żle się w nich czułam, jeszcze brzuszek mam nie w formie po ciaży, zastanawiałam się nawet czy nie załozyć spodni to w końcu żadna rodzina tylko znajomy męza z pracy, szkoda mi wydawać 3-4 stówki na nową kieckę, a wy poszły byście na wesele w spodniach?
ja bym nie poszła na wesele w spodniach, ale widziałam już nie raz dziewczyny w eleganckich kompletach ze spodniami i mnie to wcale nie dziwi i wygląda normalnie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

udało mi się nadrobić, nie całość, ale większość

Nie miałam kiedy w weekend wejść tutaj, nie było nas prawie w domu
w sobotę TZ mył nasz samochód na działce, a ja poszłam z Zuzką na stadninę. Bardzo jej się podobało, babka nam dała pogłaskać konia
W niedzielę byliśmy na spacerze w parku i niektórzy patrzyli na nas jak na wyrodnych rodziców, bo nasze dziecko miało na sobie dres, było 20 stopni, a niektóre dzieci poubierane w kurtki, ciepłe czapki i poprzykrywane kocami
Dziś kupiliśmy Zuzi fotelik samochodowy Na szczęście przed chrzcinami wszyscy pytali co chcemy także nie zabolało to mojego konta Przynajmniej w sklepie wiedzieli o co nam chodzi, bo wczoraj jak się pytaliśmy w 1 sklepie to babka nam chciała wcisnąć fotelik 0-13 kg bo przecież tylko takie tyłem są, inne są tylko przodem
I mamy taki, a raczej Zuzka ma http://www.osiemgwiazdek.pl/besafe-i...bi-x3-fix.html

I jeszcze mam pytanie, ma któraś wózek Lira4 albo Espiro Magic?
Niby mamy spacerówkę z Chicco, na stelaż wózka zapinana i o ile fotelik i gondola są fajne to spacerówka jest średnia. te plecy nie są usztywnione, jest tylko ten plastik który się opuszcza. Nie myślałam wcześniej o zmianie spacerówki ale kupując dziś fotelik były też te wózki i pooglądałam i fajne Dużo fajniejsze niż ten co teraz mamy
Też lekkie i ładne i niewiem czy inwestować czy nie
nie ostatni raz jeszcze się napatrzysz na takie biedne, opatulone dzieciaki, ja do tej pory strasznie każde jedno przeżywam i mu współczuje

fajny ten fotelik, ale cena jego już mniej my się jeszcze wstrzymujemy, mam nadzieję że do sierpnia/września pojeździ w obecnym

jak kupowałam spacerówkę to zastanawiałam się nad lirą i espiro, oba bardzo mi się podobały, ale w końcu zdecydowałam się na coś innego

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytania do Was:
1) jak dbacie o higienę ząbków? (dzieci of kors, nie Waszych ząbków )
2) co sądzicie o podróży pociągiem z niemowlakiem, bo się jutro wybieram ale mam coraz większe wątpliwości
3) jaką czapeczkę zakładacie dzieciom przy obecnej pogodzie?
1. nenedent i szczoteczka silikonowa
2. ja jestem boidupka więc nie wiem czy bym się wybrała pociągiem, a jesli tak to bym masakrycznie przeżywała, no ale da się, matall tego najlpeszym przykładem
3. nie zakładam czapki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mnie na jutro w planach: ćwiczenia, sprzątanie balkonu, mycie okien w dużym pokoju i spacer po Edzika do przedszkola (akurat godzinka wyjdzie ).

Dziś miałam paskudny dzień począwszy od tego, że zaspałam, pojechałam na jednej nodze do lekarza, a na miejscu okazało się, że pani nie ma Oczywiście po co pacjenta uprzedzić Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC!
Ale potem poćwiczyłam, poleciałam do Łazienek na spotkanie ze świadkową, potem na kawkę do Starbucksa z Encią, po Edzika, ogarnęłam wózek, leżaczek i kilka innych rzeczy do sprzedania, wystawiłam aukcje, znów poćwiczyłam i mogę iść spać. Jeszcze tylko herbatę dopiję

W ogóle mnie na sprzątanie bierze, pół mieszkania już odgruzowałam, zamierzam jeszcze zająć się kuchnią i szafą na pewno, odświeżyć, pozbyć się niepotrzebnych rzeczy... No i muszę ogarnąć corsę do sprzedania i rower dla tż
zmęczyłam się od samego czytania
a tak serio, to czemu ja jestem taka nieogarnięta?

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

aaa i mam w sumie 3 pytania
1.czy tylko ja jestem taka wyrodna ze nie gotuje dziecku i podaje sloiczki? znowu wypadam przy was blado
2.czy Wasze dzieci tez boją sie obcych? moja Julka placzem reaguje prawie na kazdego faceta z zarostem ktory sie do niej zblizy minie to?
3.czy mozna byc uczulonym albo nie przyswajac dyni?
Bo kiedys tak jak pisalam Julka strasznie wymiotowala az chlustało a jadla w ten dzien ziemniaka z dynia.
Po dlugim czasie w ten piatek znowu podalam jej to samo i wieczorem znowu wymiotowala myslicie ze to zbieg okolicznosci? sprobowac jeszcze raz?
1. u nas dopiero 3 tydzień rozszerzania, je minimalne ilości i kupuję słoiczki, a potem niby planuję gotować, ale zobaczymy starszy był na słoikach i żyje
2. Miłek się nie boi obcych, a już na pewno nie facetów z zarostem, bo tatuś mega zarośnięty był aż do chrzcin
3. można być uczulonym na dynię, odczekaj dłuższy czas i spróbuj

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Moje dziecko dostało właśnie pierwszy raz mm, bo jednak boję się kp podczas brania leków... Wole sie wyleczyc i sprobowac wtedy wrocic do kp. Szymcio wydudnił całą butlę i ładnie zasnął, a ja matka wariatka mam wyrzuty sumienia, że nie dostał cycy wiem wiem.... nie powinnam, no ale....

dobra decyzja, ale wyrzuty sumienia rozumiem...

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy na kolejny pomiar główki zobaczyć jak z tą asymetrią. Co do kasku to postanowiliśmy z TZ że wykonamy pomiar jeszcze jutro i za jakieś kolejne 2-3 tyg. Jeśli nie będzie się pogarszać to olewamy kask i nie bierzemy. Jeśli będzie się pogarszać to najpewniej zdecydujemy się. Póki co pilnuje jej w nocy żeby nie przekręcała głowki etc. Mam nadzieję, że będzie lepiej
W sumie kask żadne problem, ponoć żadno obciążenie dla dziecka i 90% kosztów pokrywa nam ubezpieczenie ale naczytałam się, że nie ma żadnych badań potwierdzających 100% bezpieczeństwo i brak wpływu na rozwój mózgu bo kaski są stosunkowo młode (około 20 lat). Także boimy się trochę ingerować.. Tak czy siak, jutro zobaczymy jak jest - oby było lepiej a przynajmniej nie gorzej
trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
dziewczyny jak zakonczyc kp? sory za pytanie ale nie wiem pewnej kwestii
karmilam ostatnio poprzednoej nocy teraz czuje ze mam jeszcze troche mleka. mam mu podawac az przestane czuc mleko?
tylko raz w nocy karmisz?
jak będziesz podawać pierś to mleko nadal będzie się produkować, jeśli tylko raz na dobę karmiłaś piersią to ja bym po prostu więcej nie przystawiała i już

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:13   #2589
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wow, super to wyglada

Policzanka, współczuję przeżyć, mogło się zdarzyć każdemu a Ty dobrze zareagowałaś a nei spanikowałaś, dobrze, że jesteście już w domu

Gorgulek, z tego co pamiętam ćwiczysz z Mel b, mogę rozłożyć ćwiczenia w ciągu dnia czy to bezsensu i najlepie robić wszystko razem? czasem czasu braknie

dawała już któraś buraki ugotowałam dzisiaj na parze, mam zamiar podać jutro trochę soku z nich na spróbowanie
Ja od ponad 2 tygodni - bardzo adasiowi smakuja

Stary 2014-04-01, 09:17   #2590
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tassia motyl dziekuje poszukam na all pozniej jakis najwyzej wrzuce sie upewnic

motylku moj czasami tez ma plastelinowe zdarzyly sie z grudkami i wg mnie to normalne , ale niestety nie pamietam po czym bo moj Maly je wszystko, wszystko mu pasuje i nie prowadze obserwacji

kasiunia przez ostatnich kilka dni karmilam 2 a pozniej raz na dobe, wiec teraz nie podam chyba ze cos mnie bedzie bolalo jak monia mowila

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:20   #2591
kaska87
Zakorzenienie

hej
moje dziecko jest kochane spał od 19:30 do 8:00 tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mój mąż w piątek jedzie na Węgry i wróci w nocy z niedzieli na poniedziałek. Soł, mamy weekend u moich rodziców.
serio, aż tak się boisz sama być w domu? ja się już przyzwyczaiłam
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a jaki lek brałaś?
ja zażywam cały czas euthyrox i nie odstawiałam ani w ciąży ani w czasie kp
thyrosan wcześniej też euthyrox i normalnie karmiłam
Cytat:
i mam prosbe
z góry dziekuje
http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1

ja tam z mlekiem nie cuduję- niech je enfamil dla oszczędności 30zł w miesiącu nie warto

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:22   #2592
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Pola dziś spała jak nigdy. 40 min poranna drzemka (standard) a potem 2.5h i po południu znów prawie 2h. Chyba przez ten deszcz.. Za to przesuneło nam się nocne spanie z przed 20 na po 21 przez to. Ale zasnęła jak marzenie. Pojadła do syta, odbiłam ją, uściskałam, położyłam do łóżeczka już wyciszoną ale jeszcze obudzoną - 30 sek i spi
Jutro jedziemy na kolejny pomiar główki zobaczyć jak z tą asymetrią. Co do kasku to postanowiliśmy z TZ że wykonamy pomiar jeszcze jutro i za jakieś kolejne 2-3 tyg. Jeśli nie będzie się pogarszać to olewamy kask i nie bierzemy. Jeśli będzie się pogarszać to najpewniej zdecydujemy się. Póki co pilnuje jej w nocy żeby nie przekręcała głowki etc. Mam nadzieję, że będzie lepiej
W sumie kask żadne problem, ponoć żadno obciążenie dla dziecka i 90% kosztów pokrywa nam ubezpieczenie ale naczytałam się, że nie ma żadnych badań potwierdzających 100% bezpieczeństwo i brak wpływu na rozwój mózgu bo kaski są stosunkowo młode (około 20 lat). Także boimy się trochę ingerować.. Tak czy siak, jutro zobaczymy jak jest - oby było lepiej a przynajmniej nie gorzej
na pewno będzie dobrze

Cytat:
1. starsze myja same, natka jescze nie ma ale starszym sporadycznie mylam silikonowa szczoteczka i woda. ubytkow brak
2. zalezy jak daleko. ja bym pojechala. lepiej niz np. autobusem wg mnie
3. bawelniana na sznureczek, ale nawet zima miala bawelniana (plus kaptur)

PYTANIE!!!!
czy jakbym poszla na ip do szpitala w sobote to porobia małej badania itd? bo zalezy nam by maz mial jak najwiecej dni wolnego a tak musi brac by zajac sie dziecmi jak mnie nie bedzie...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

1. nie jestes wyrodna. dla mnie sloiki sa drogie i dlatego gotuje
2. moja boi sie mojej tesciowej
3. jak chlusta to lepiej nie dawać

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

co do wozka - moze mozesz wziac dol wozka i fotelik samochodowy? jesli tak to by byl dobry patent tylko wtedy stelaz trzeba zlozyc zanim do pociagu sie wejdzie bo rzeczywiscie nie wjedziesz. czasem sa przedzialy bagazowe (zwykle pierwszy skład pociagu) i tam mozna wozek trzymac.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

spoko, wyrasta...

dla pocieszenia: syn wstawal co 2h z zegarkiem w reku do roczku, corka 3x do roczku, natala 3-6 razy, mam nadzieje ze szybciej niz do roczku przestanie no i do dzis dzieci wstaja 6-7, niewazne czy to weekend czy nie ale spia juz cala noc (2/3 moich dzieci ), czasem jakies ma odpal i np. krzyczy (syn) albo do mnie przyjdzie "pospac z toba mamusiu" (córka)
z tym szpitalem w weekend i badaniami może być ciężko. U mnie w mieście z tego co kojarzę, to nie robią badań w weekend, no chyba że nagły przypadek. Nawet jak po porodzie leżałam z Szymkiem, bo dostawał antybiotyk, to musieliśmy zostać przez kolejny weekend, bo pani doktor stwierdziła, że badania dopiero możliwe będą po weekendzie:/

Cytat:

i mam prosbe
z góry dziekuje
My mamy chicco polly i jesteśmy bardzo zadowoleni Drogie trochę, ale fajne.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:26   #2593
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jak zwykle mam tyły Ech, nie mam na nic czasu

Julek śpi w pajacach, śpiochów już nie ma

zapraszam do mnie

też takie miałam odczucia, ale wyluzowałam... choć nadal mi smutno
Julek 11 kwietnia kończy 7 miesięcy i nawet się nie przekręca chodzimy na rehabilitację i liczę, że przyniesie efekty

moja mama całe moje niemowlęctwo smarowała mi dupkę tormentiolem i żyję oczywiście, ja Julkowi nie posmarowałabym

ja raz byłam z tym, że było to małe wesele na 30 osób

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Poli, dobrze, że już w domku

Matall, graty dla Eleny
Bez przesady z tym tormentiolem. Ja kilka razy posmarowalam. Pytalam o to pediatre. Co do blogu sroki, to ja podobnie jak do innych informacji z sieci, podchodze z dystansem.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A i dziewczyny - gratki za postepy maluszkow!

Stary 2014-04-01, 09:28   #2594
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
moje dziecko jest kochane spał od 19:30 do 8:00 tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać
serio, aż tak się boisz sama być w domu? ja się już przyzwyczaiłam

thyrosan wcześniej też euthyrox i normalnie karmiłam

http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1

ja tam z mlekiem nie cuduję- niech je enfamil dla oszczędności 30zł w miesiącu nie warto
jak ja liczylam wyszlo wiecej niz 30 zl ale to i tak nie przekonuje mnie by dawac bebiko ;]
dzieki za linka

joasiek dziekuje

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:28   #2595
Snow_White1
Wtajemniczenie

Ja uciekam - mam gore prasowania (zrobilam w sobote napad na dwa lumpki ), dom do odkurzenia, auto do umycia.
A od 14.04 przez dwa miesiace wracam na aplikację, więc będzie hardcore...:sly:

Stary 2014-04-01, 09:29   #2596
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Bez przesady z tym tormentiolem. Ja kilka razy posmarowalam. Pytalam o to pediatre. Co do blogu sroki, to ja podobnie jak do innych informacji z sieci, podchodze z dystansem.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A i dziewczyny - gratki za postepy maluszkow!

hehe ja tez, fajnie ze robi takie podsumowania ale jjednak dystans najwazniejszy

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:30   #2597
kaska87
Zakorzenienie

Lola może ja tak strzeliłam bo nie wiem ile dokładnie kosztuje bebiko
ja za enfamil płacę 47,99 a na promocji 42,49

dostałam maila od 5-10-15, że dzisiaj darmowa dostawa, ale nic mi się nie spodobało buuu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:34
Stary 2014-04-01, 09:30   #2598
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja uciekam - mam gore prasowania (zrobilam w sobote napad na dwa lumpki ), dom do odkurzenia, auto do umycia.
A od 14.04 przez dwa miesiace wracam na aplikację, więc będzie hardcore...:sly:

ale jaka satysfakcja jak ja zrobisz!
po cichu zazdraszczam kiedys prawo mialo byc moim wybrem takze

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:32   #2599
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
papuga owszem.mroze zupki dla macka

tormentiol to zloo
sama durna uzywalam ale zawiera kwas borowy ktory przenika szczegolnie przez podrazniona skore a w skrajnych przypadkach moze powodowac smierc niemowlakow

jest jakis odpowiednik jego bez kwasu borowego -sroka o tym pisala
Tormentalum jest bez kwasu borowego.
Jeszcze w szpitalu polozna polecala mi masc pięciornikową na odparzenia. Ona mówiła o takiej z Ziaji, ale nie znalazłam, wiec kupiłam wlasnie Tormentalum.

Cytat:
1. Ja jeszcze nie podaje, ale zamierzam trochę gotować trochę słoiczków - zobaczymy jak wyjdzie. A jak wróce do PL to więcej gotować bo wszystkie warzywka od rodziców z działki

2. Pola boi się hindusów i chińczyków, serio

3. Myślę, że można. Zrób przerwe dłuższą i dopiero wróć do dyni

D
Czyli Wiki nie jest jedyna
Stary 2014-04-01, 09:33   #2600
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola może ja tak strzeliłam bo nie wiem ile dokładnie kosztuje bebiko
ja za enfamil płacę 47,99 a na promocji 42,49

dostałam maila od 5-10-15, że dzisiaj darmowa dostawa, ale nic mi się nie spodobało buuu

a w ogóle chciałam dzisiaj TZ wkręcić, że jestem w ciąży, ale się nie dał
bebiko za 700 g czyli dwa pudeka ok,32 zl w rossku
czyli za msc ok 130 zl a za enfamil 200 mowie bez promocji

moj tz mowi ze wkrecanie o ciazy to dla niego niewybaczalne
jak sie bulwersowal ostatnio o tym ze mozna kupic teskt pozytywne itd
podzielam jego zdanie akurat w tym temacie
ale tez dystans si eliczy

misiu wlasnie znalazlam wczoraj te body w 51015 ale juz rozmiar tylko na 56 ale faktycznie podobne

Aleksander
Stary 2014-04-01, 09:40   #2601
MsLullaby
Zakorzenienie

Wkręciłam TŻtowi że jego siostra będzie miała bliźniaki

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:42   #2602
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
i co, pomaga Mama z Maciejem?Ja liczę na to,że moi rodzice na serio przejmą Tuśkę,a ja sobie naprawdę odpocznę-zero sprzątania i gotownia
będziesz miała mini wakacje

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mnie na jutro w planach: ćwiczenia, sprzątanie balkonu, mycie okien w dużym pokoju i spacer po Edzika do przedszkola (akurat godzinka wyjdzie ).

Dziś miałam paskudny dzień począwszy od tego, że zaspałam, pojechałam na jednej nodze do lekarza, a na miejscu okazało się, że pani nie ma Oczywiście po co pacjenta uprzedzić Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC!
Ale potem poćwiczyłam, poleciałam do Łazienek na spotkanie ze świadkową, potem na kawkę do Starbucksa z Encią, po Edzika, ogarnęłam wózek, leżaczek i kilka innych rzeczy do sprzedania, wystawiłam aukcje, znów poćwiczyłam i mogę iść spać Jeszcze tylko herbatę dopiję

W ogóle mnie na sprzątanie bierze, pół mieszkania już odgruzowałam, zamierzam jeszcze zająć się kuchnią i szafą na pewno, odświeżyć, pozbyć się niepotrzebnych rzeczy... No i muszę ogarnąć corsę do sprzedania i rower dla tż
wow! oddaj mi trochę energii
ja mam lenia i robię tylko to co konieczne, a mojemu mieszkaniu przydałoby się porządne sprzątanie

Cytat:
Pola dziś spała jak nigdy. 40 min poranna drzemka (standard) a potem 2.5h i po południu znów prawie 2h. Chyba przez ten deszcz.. Za to przesuneło nam się nocne spanie z przed 20 na po 21 przez to. Ale zasnęła jak marzenie. Pojadła do syta, odbiłam ją, uściskałam, położyłam do łóżeczka już wyciszoną ale jeszcze obudzoną - 30 sek i spi
trzymam kciuki za badania!

Cytat:
Dlaaaczego moje dzieeecko taaak słabo w nocy śpiiiii:cr
y: pobudka o 5 i a w nocy 5 razy na nogach, dlaczeeego, no dalczeeego!!!!!!!!!!!!!!! !

mnie macierzyństwo wykańcza!!!!!!!!!!i to dosłownie
niestety znam takie noce bardzo dobrze

Cytat:
1

spoko, wyrasta...

dla pocieszenia: syn wstawal co 2h z zegarkiem w reku do roczku, corka 3x do roczku, natala 3-6 razy, mam nadzieje ze szybciej niz do roczku przestanie no i do dzis dzieci wstaja 6-7, niewazne czy to weekend czy nie ale spia juz cala noc (2/3 moich dzieci ), czasem jakies ma odpal i np. krzyczy (syn) albo do mnie przyjdzie "pospac z toba mamusiu" (córka)
brzmi pocieszająco mam nadzije ze i mój wyrośnie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:54   #2603
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wkręciłam TŻtowi że jego siostra będzie miała bliźniaki

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Miki wrzuca zabawki za łóżko z premedytacją

Stary 2014-04-01, 09:57   #2604
MsLullaby
Zakorzenienie

A moje dziecko znalazło super zabawę. Jak go biorę na ręce no odbijania i go klepie po pleckach to on zaczyna robić to samo i mnie też klepie nigdy tak wcześniej nie robił haha

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:09   #2605
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie co, w Polsce mojemu dziecku lekko odpatrzyła się dupka, smarowałam bedaphenem, wróciłam do domu, używamy znów tych chusteczek co wcześniej w uk, a odparzenie się powiększyło i są na nim małe pęcherzyki CO ROBIĆ?! Nigdy nie mieliśmy takiego problemu
Przemywal czarna herbata, mi pomogol linomag, ale jak nie masz to nie wiem czy cos u uk kupisz.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
mój TZ mówi, że ta kaszka "Zdrowy brzuszek" może być taka słodka bo lipa sama w sobie taka jest

..
Jak robisz na mm to wiadomo, ze slodka bedze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:11   #2606
83monia
Zakorzenienie

mam pile motorowa i ide ciac niepotrzebne drzewa

wygladam podobnie, tylko w spodniach bede

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:14   #2607
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Ola dzisiaj wstała o 4:30 i dopiero teraz zalicza pierwszą z 3 drzemek półgodzinnych jakie ma w ciągu dnia, więc piję kawkę i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
u nas w nocy 22 st a Filip odkryty w body i pajacu ma lodowate stopy i ręce i kark wcale niezbyt ciepły..
U mnie tak samo - Ola zmarznięta - musi mieć śpiworek przy takiej temperaturze, a też ma pajaca i body. Na szczęscie śpiworek uwielbia - mam taki ze smyka bardzo kolorowy w takie jaskrawe kropki i one ją ewidentnie fascynują

Ja ogólnie pajacy i śpiochów używam cały czas, nie tylko w nocy. Mam wrażenie, że Oli w tym najwygodniej, nic jej nie spada, nie drapie. Spodenek z gumką raczej na skórę nie używam, tak jak Monia, ewentualnie na dwór albo czasem na śpiochy, jak Ola zmarznięta. Rajstopek mam niewiele, a w samych bodach i rajstopach i tak jest jej zimno. Czasem mi głupio jak widzę, jak wy stroicie swoje pociechy Ola dostała w prezencie 3 sukienki od mojej siostry, to ubrałam jedną raz na wigilię, a tak to nie ma gdzie...
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Eh ja narazie odpuściłam.. Może spróbuje dzisiaj zobaczymy czy się uda

Eh tak piszecie o nowych zabkach,o wkladaniu nóżek do buzki,o obracaniu, o raczkowaniu i mi jakoś smutno wiem że moja najmłodsza z całego forum że ma jeszcze czas ale nie ma ani zabka na brzuchu nie lubi leżeć za długo nie bierze stopek do buzi chociaż coś tam próbuje ale jeszcze jest jej ciezko, nie obraca się jedynie na boczki czasami już o reszcie nie mówię bo wasze dzieciaczki sa większe wiec ma czas z innymi rzeczami ale już co niektóre czynnosciumieć to chyba powinna
Nie martw się. Myślę, że wiele z nas czasem ma takie myśli, moja Ola też wiele rzeczy robi wolniej niż inne dzieci, ale z drugiej strony myślę, że piszą raczej te osoby, których dzieciaczki robią wszystko szybko, a reszta się nie odzywa za wiele, także pewnie więcej nas jest Na zdrowy rozsądek każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Skąs się to bierze, że jedne dzieci chodzą jak mają 9 miesięcy, a inne jak mają 14... Ja podobno bardzo późno siedziałam - miałam 9 miechów, ale prawie od razu potem wstałam i poszłam, nie raczkowałam wcale

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio cos prasowalam na BN

Spadam na spacer
Ja też rzadko prasuję, jak już coś ewidentnie tego wymaga, a częściej robi to mąż Nie cierpię prasowania
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
kropla_deszczu no dziewczyny pisały tu że żółtko podawać bo ok 6-7 mca kończą się zapasy żelaza i innych minerałów z życia płodowego i które ma żółtko.

eh Filip spał 3 h na dworku zjadł i znów ziewa..
Sprawdziłam a propos tego żelaza, że pepti 2 ma 2 razy więcej żelaza niż pepti 1, także coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Jako ze przeszlam na III faze mam prawo do jedne 1-2 uczt w tygodniu wiec dzisiaj frytki
Ile miałaś 1 i 2 fazę i ile schudłaś?
Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!tydzień temu dokładnie w niedzielę wylądowaliśmy w szpitalu.Mateusz dostał gorączki 39 stopni i potwierdziło się że ma zapalenie dróg moczowych.Dzisiaj wyszliśmy do domu,oczywiście dostał katar i jest poprostu masakra.Co mozna podawać oprócz soli morskiej.? pomóżcie.tak się męczy z tym katarem.Nadrabiam i jestem na stronie 11.pozdrawiam
Zdrówka. Na katar psikaj wodą morską i odciągaj, ewentualnie inhalacje z soli fizjologicznej, jeśli masz inhalator. Na zatkany nos można nasivin soft. U nas najbardziej pomagało układanie Oli wyżej do spania

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:14   #2608
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hmmm może im system coś oszalał... ja bym kupiła Sinlac z tą zniżką bo pediatra poleciła dawać Hubiemu Sinlac lub Bobovita minima, żadnych kaszek jaglanych itp... bo pytałam czy moge kaszkę jaglaną i czy gluten wprowadzać powoli to powiedziała że na razie mam się wstrzymać
A dlaczego?Tak ulewa?O ile kojarze to sa chyba kaszki z maczka chleba swietojanskiego dzialajacego antyrefluksowo.Ale chyba jest dosc ciezkie dla zoladka, mojego boli brzuszek jakza duzo tego na raz spozyje
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:15   #2609
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czy wy dawalyscie cos od siebie dla waszych dzieci na chrzest?
jest taka tradycja?
bo mi wczoraj mama powiedziala, troche po zlosci bo tza nie lubi ale jakos nigdy o tym nie slsyzalam

Aleksander
Stary 2014-04-01, 10:19   #2610
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
czy wy dawalyscie cos od siebie dla waszych dzieci na chrzest?
jest taka tradycja?
bo mi wczoraj mama powiedziala, troche po zlosci bo tza nie lubi ale jakos nigdy o tym nie slsyzalam
nie, zrobiłam mu chrzciny w knajpie na 20 osób, a całą kasę on zgarnął więc styknęło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości