|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Folley nie zrobil wrazenia na moim dziecku i dalej nic nie ruszyło rozwarcie mam moze na zalosny palec. Dzisiaj podlaczaja oksytocyne, mam dosyc i na moja Corke tez jestem zla.
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no jeszcze chwilke j bedziesz poWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna - jest sznsa, ze po oksy ruszy
A jak sam pobyt w szpitalu? Mam nadzieje, ze lepiej niz zakladalas. |
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() w sumie miałam nadzieję że coś się ruszyło a tak to czekam dalej a końcówka dla mnie okropna jest. z jednej strony chce już a z drugiej strony coraz bardziej boje się porodu :/
|
#2765 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale musze zwiekszyc dawke i wziac sie na powaznie za to karmi bo wydaje mi sie ze mam za malo mleka Albo Kacper tak dziwnie je - juz nie wiem co jest grane.Zasypia jak zawsze przy piersi, ale wczesniej spal tak godzinke lub 2 w nocy nawet 3, a teraz mi sie budzi po 15 minutach - w nocy tez lub gora po godzinie ![]() Zaczelam pisac tego posta jak zasnal i juz cos sie zaczyna krzywic - masakra |
|||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
czy waszym maluszkom tez ropieja oczka i co z tym robicie bo wczoraj polozna mnie nastraszyla ze malutka dostanie antybiotyk i moze miec nawet zabieg jak nie pomoze i jak dbacie o pepuszki, czy zbieracie cala ta zolta wydzieline?sorki ze nie pisze wiecej ale od rana latam po miescie, zalatwiam sprawy a teraz mam i Malutka i bratanice pod opieka buziaki dla Was
|
#2767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle muszę mojego syna chronić przed teściową, bo go zagłaszcze i rozpieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy dzisiaj u pediatry i Franek waży już 4700 g
|
|||
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
martorka i jak tam?
Ja nie urodziłam Dzwoniłam wieczorem do gina bo to krwawienie w ogóle nie ustępowało, ale powiedziała, że to pewnie po badaniu. Wzięłam za jego radę buscopan i się położyłam. Powiedział, że jak skurcze są przepowiadające to lek je wyciszy a jak nie są to nawet parę tabletek nie pomoże W nocy udało mi się trochę spać, ale od wczoraj organizm oczyszcza mi chyba jelita bo odwiedzam co chwilę łazienkę. koziemleko i właśnie dlatego już boję się wizyt... Wiem, że będę bardzo zaborcza i pewnie nie raz się będę wkurzała, ale chyba trzeba to przetrwać. Dobrze, że teściowa się posłuchała, u mnie nie będzie pewnie tak łatwo. Cytat:
Kurcze pół ciąży pamiętałam, żeby zlecić znajomym kupienie mi tego i zapomniałam Zaraz chyba dzwonię.Ta baza 2wayfix maci cosi u mnie sklepie 660zł. W internecie ok 700. Mój właśnie też... Porodu rodzinnego już nie planujemy, ale głupio jak na oddział nie będzie mógł wejść.
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkiem mozliwe. Moja tak robila z butla. Pila, oila zasypiala, a tam tylko 15 ml upite i za 10 minut pobudka, wiec albo masz mniej mleka, albo Kacper sie rozleniwil i sie meczy po chwili ssania i zasypia ![]() Cytat:
dla Franka za wageWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to witam się po dłużej przerwie. Hania ma prawie 3 tyg Ogólnie wszystko dobrze i radzimy sobie tylko jakoś tak czas zapiernicza i nie zawsze mam siłę do kompa zajrzeć. Gratuluję wszystkim mamusiom A dla jeszcze oczekujących mocne kciuki!!! Dacie radę ![]() Hania zdrowa i oczywiście śliczna W nocy budzi się zwykle 2 razy koło 0.30 i potem koło 4-5 rano. W dzień sporo śpi, na spacerze śpi zawsze Kąpiel średnio jej się podoba-a raczej niepodoba Poza tym jest spokojna i grzeczna. Nie płacze a raczej skrzeczy, albo kwęka. W nocy jak głodna to mlaska- dobrze, że mam lekki sen![]() Tż w Małej zakochany po uszy nosił by ją bez przerwy i ciagle przytula![]() Ale żeby nie było, że u nas tylko tak słodko i różowo to zdarzają nam się zielone kupy Od ponad tygodnia, ale nie co każda kupa. Jak duża to zółta, jak takie byle co to zielonkawa. Odstawiłam już nabiał, jajka, jem tylko marchewkę i rzodkiewkę no i obiady. Na śniadanie i kolację chleb z masłem lub wędliną. Czy Wasze Maluchy mają zielone kupy Co z tym zrobić? Innych objawów nie ma, ładnie je, śpi, jest spokojna.
|
|
#2771 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No gratulacje przegonił moją Majkę ![]() Normalnie Majka jest dzisiaj mega marudna śpi tylko na dworzu w wózku je co chwile oo znowu zaczyna płakać to chyba znowu skok rozwojowy
|
||
|
|
|
#2772 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Post sprzed ok. 2 godzin, zanim obudziła się Ula
teraz piszę jedną ręką ![]() Cytat:
za wagę Cytat:
Wkładki laktacyjne Ci nie wytrzymują czy co? ![]() Cytat:
Cytat:
po oxy pójdzie szybko Bocianka 2/3 razy dziennie i czasem Femaltiker jak mi się przypomni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Super, że u Was się tak fajnie układa ![]() |
||||||||
|
|
|
#2773 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam coś od dawna napisać ale zawsze brakuje mi albo czasu albo ręki. U nas wszystko dobrze, ja dochodzę juz do siebie i juz mam siły nawet na spacer pół godzinny
![]() Mam nadzieje że u was też wszystko pod kontrolą i trzymam kciuki za zbliżające się porody Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już dużo lepiej ![]() My też solą fizjologiczną przemywamy. Pępek nam dziś trochę krwawi :/ No ale dziś przychodzi położna to obejrzy czy wszystko ok. No i dziś mi jeden z szwów już wypadł
Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-04-01 o 12:55 |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Mała śpi więc taki skrótowy opis porodu:
11.03 o 13:00 miałam wizytę u mojego Gina. Na ktg wyszły mi skurcze, ale ja nic nie czułam Innych objawów brak i Gin dał mi skierowanie do szpitala na jutro, czyli 12.03. Poszłam na zakupy, pojechałam do rodziców i po obiedzie koło 16:00 zaczełam czuć lekkie skurcze i w wc zobaczyłam czerwonawą wydzielinę Przyjechał po mnie Tż, a ponieważ torby mieliśmy już w samochodzie od 2 dni to chciał mnie od razu wieść do szpitala. A ja stwierdziłam, że najpierw jadę do domu na kawę i prysznic no i miałam w lodówce truskawki i sorbet truskawkowy- a po porodzie przecież nie wolno Koło 20:00 skurcze już co 5 minut. Z domu wyjechaliśmy koło 21:30 ze skurczami co 4 minuty. Po drodze siadł nam bezpiecznik i zgasło oświetlenie tablicy rozdzielczej- Tż stwierdził, że nawet auto nie wytrzymuje napięcia![]() Na IP byliśmy koło 21:45 i skurcze co 3min. Położna czy pielęgniarka-sama nie wiem kazała mi sie przebrać w koszulę, zbadała, zrobiła lewatywę i wysłała do wc Rozwarcia nie miałam, porod bardzo wczesny-jak to określiła tylko skurcze silne i częste Potem odesłali mnie na porodówkę-gdzie kolejna położna mnie zbadała, ciśnienie, ktg, wywiad, potem lekarz. Potem odesłali do Tż na korytarz i kazali spacerować. Tak zeszło do północy. W międzyczasie mnie wołali na ktg i podłączyli welflon. Koło północy miałam rozwarcie na 4cm i skurcze bolesne jak cholera Koło 1:00 położyli mnie na łóżko porodowe i podpieli ktg. Skurcze bolały już jak diabli. Dali gaz- mnie było po nim niedobrze i chyba na mnie nie działał Położyli mnie na łóżko i o 4:30 w trakcie badania odeszły mi wody- ból nie dozniesienia Zaczęłam wymiotować i położna uznała, że to dobrze- znaczy główka się obniża niedługo rodzimy Ja jęczałam z bólu, zaciskałam zęby, ściskałam rękę Tż i wszystko co mi pod rękę wpadło. Potem już płakałam, że nie dam rady, że nie mam już siły i że się nie uda Zaczął się ruch, rozłożyli mi nogi-zarzuciła sobie moją nogę na biodro i kazali przeć! Ciężko było, myślałam, że ducha wyzione i padnę tam. Bolało jak nic i nigdy w życiu! Płakałam, że nie mam siły, że napewno nie dam rady. A oni do mnie, że główkę widzą- na co ja "tak akurat!" a potem szycie Do lekarza powiedziałam "żeby chociaż ładnie było skoro się tu tak nacierpie"
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki!
![]() może co nieco nadrobię i poczytam co u was. u nas bez zmian - kolki na całego ![]() i ogólnie strasznie męczący ten mój syn, nie mam juz sił do niego ![]() teqiba może kryzys lakacyjny u was? tak to moze sie objawiać. który to tydzień macie? tygrysku wszystkiego dobrego! ![]() monkaa ja piję rossmannowską laktacyjną 3x dziennie ale chyba spróbuje czegos innego nie slyszxałam w ogóle o tym f...... cos tam ![]() martyna trzymam kciuki! koziemleko piękna waga! brawo ![]() kwietnióweczki to teraz cza na wasze imprezy,dajcie czadu ag9 ja daję 12 kropli do każdego karmienia. a zamówiłam jeszcze Lefax - niby lepszy od simplexu. chwytam się juz wszystkiego
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
TYGRYSKU wszystkiego najlepszego
![]() MARTYNA 3mam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
frogutka nie było tak zle!
![]() te polozne powinny mec talie osy bo chyba kazda tak wciska im stope w biodra ![]() oczywiscie trzymam kciuki za kazdą przygotowująca się do porodu! niech moc będzie z wami! |
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
aha i miałam mieć prywatną położną, ale jak zadzwoniłam jeszcze z domu, że dziś przyjadę do szpitala to powiedziałą, że ona właśnie z jaką dziewczyną rodzi
![]() Tak więc rodziłam z położną z dyżuru i w sumie nie załuje. Bardzo miła kobieta, pomocna, przyjemna i troskliwa. No i 400zł zostało w kieszeni A dzięki temu, że rodziłam w nocy i był względny spokój i położna taka ludzka to mogłam rodzić z Tż- no oprócz samej końcówki. Bez Tż byłoby mi dużo trudniej. Także jeśli jeszcze któraś z Was się zastanawia to zdecydowanie bierzcie Tż na porodówkę. Dzięki niemu ja byłam spokojniejsza i silniejsza. Wiedziałam, że jakby co to On zareaguje i stanie w mojej obronie. Poza tym teraz jestem dla niego Himenem
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale będzie już mądra
|
||
|
|
|
#2781 | ||
|
Zadomowienie
|
Brokuly dla przeterminowanych i w terminie
Cytat:
![]() A przez internet i telefon to by juz Mała zagłaskała. Duże te nasze dzieci- moja ma tyle samo na wadze Zaraz będzie 5 kg, a podobno od tej "magicznej" wagi dzieci moga przestac budzic sie na nocne jedzenie. Trzymam za to kciuki...Cytat:
Z pępkiem nic nie robiłam- odpadł sam w 8. dobie, potem podkrwawiał, więc przemywałam okteniseptem raz dziennie. Ta żółta wydzielina jest normalna- zaschnie. Tygrysek- wszystkiego najlepszego za wczoraj Castia- ja mam Lefax- mała uwielbia jego smak, a to ta sama substancja czynna. Frogutka- dzięki za opis
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
tygrysek83 wszystkiego Naj!
|
|
|
|
#2783 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to tylko chwilowe ![]() A mleko swoja droga postaram sie doprodukowac na wszelki wypadek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Licze na to ze to przejsciowe, bo faktycznie sie wykoncze A my pepek psikami i czyscimy patyczkiem 1 raz dziennie - juz 3 tygodnie go mamy ale od wczoraj wisi na 'wlosku' takze juz niedlugo
|
||||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusli i cezarowki.. Nie mam sil odpisywac.. mala koncertuje i marudna..
Ehhhhh... a mnie dol dopada i chodze i rycze wiem osiol ze mnie mam sliczna zdrowa corke a zadreczam sie tym karmieniem. Ubzduralam sobie ze jaka ze mnie matka jak wlasnego dziecka nie potrafie wykarmic.. Pije po 4 herbatki, zaczelam tez piffko karmi bo polozna polecala i.. blada doopa.. i mam powoli etgo dosc.. . A tak chce karmic... Dzis juz po kazdym karmieniu robie 30ml mleka bo mala okropnie placze, wypluwa pusta i nie chce ciagnac![]() No i zauwazylam ze strasznie ulewa po tym mleku (i to ulane taki serek brzydko pachnacy). Kupilam bebiko bo kuzynka polecala bo ona od poczatku na mm byla a teraz sie zastanawiam czy nei powinnam z lekarzem wczesneij skonsultowac??
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone kupki wg mojej polznej dzieci robai jak żółtaczka z nich "wychodzi" U ans byly dlugo.. No i jak karmione dziecie mlekiem poczatkowym(pierwsze co leci z piersi) i za szybka zmiana piersi tez moga byc zielone.. A co do kryszysu.. Po karmieniu masz w piersi mleko?? Ja probowaam odciagnac laktatorem tomoze lyzka sie udalo wiec u mnie jest problem z tym neistety |
|
|
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
czbasia nie zadręczaj się tak
![]() a probowałaś tą metodę 3-5-7? |
|
|
|
#2788 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli kp przynosi Wam więcej udręki, niż pożytku, to może zastanówcie się nad przejściem na mm? w każdym razie trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
dla tż i za ustaloną datę cc ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
a pamiętam jak cieszyłam się z 1 marca i składałam życzenia marcówkom ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- z babydreama ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
żeby się ruszyło ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
zobaczymy czy sytuacja się powtórzy. a co do pępka, to psikam octaniseptem po kąpieli i czyszczę patyczkami kosmetycznymi aż któryś będzie w końcu czysty.---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
nono, klocek ładnie go utuczyłaś mamuśko ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- ![]() apropo kolejnych dzieciaków, macie podsumowanie
|
||||||||||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno pytanie..
Jakim mm karmicie dzieciaczki?? Ja na szybko kupilam bebiko ale jak pisalam mala ulewa po nim i nie wiem czy ono dobre .No i czy mozliwe zey uczulenie na czole miala?? Bo nie wiem czy potowki czy cos jej wyskoczylo. Takie drobne czerwone krostki Masakra jaka obsluga dziecka jest trudna |
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
frogutka dzięki za opis porodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

ja dostałam taką próbkę herbaty na laktacje z ekstraktem słodu jęczmiennego (femaltiker)
więc wcale nie musi tyle ważyć
no jeszcze chwilke j bedziesz po
Albo Kacper tak dziwnie je - juz nie wiem co jest grane.
Miałam nie, ale póki co niestety to lubię nawet sama - jak zaczyna marudzić to to działa najlepiej.

dla Franka za wage
Od ponad tygodnia, ale nie co każda kupa. Jak duża to zółta, jak takie byle co to zielonkawa. Odstawiłam już nabiał, jajka, jem tylko marchewkę i rzodkiewkę no i obiady. Na śniadanie i kolację chleb z masłem lub wędliną.

Położyli mnie na łóżko i o 4:30 w trakcie badania odeszły mi wody- ból nie dozniesienia
Do lekarza powiedziałam "żeby chociaż ładnie było skoro się tu tak nacierpie"

jeśli kp przynosi Wam więcej udręki, niż pożytku, to może zastanówcie się nad przejściem na mm?