|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
czbasia ja kupiłam w razie W - Nan1
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
tak dokładnie tak
najpierw - kiedy dziecko? potem jak 2 chłopaków to - że życzą nam córeczki a jak powiedzieliśmy, że jestem znowu w ciąży to nie wierzyli, myśleli, że żartujemy, a w to że to było planowane to do tej pory chyba nikt nie wierzy. bo kto normalny planuje 3cie dziecko ![]() teraz już będą nam życzyć tylko psa i kota ja wyrobiłam ponad norme i zamykam działalność
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-04-01 o 14:19 |
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze jedno, przeżyłam szok
ona je niby urodziła naturalnie 4 chłopaków, jedna dziewczynka ![]()
|
|
|
|
#2794 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się z Oskarkiem przy cycu :P
Mam pytanie odnośnie smoczków, używacie? Cytat:
Cytat:
:brokuł: może w końcu zadziała! Nie przejmuj się natura ma już swój plan Trzymamy kciuki!! Cytat:
Kochana ![]() Cytat:
wysłane z smartfona
|
||||
|
|
|
#2795 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Chyba nie bylo najgorzej, bo tak pozytywnie o tym piszesz? ![]() Cytat:
Biedna Ale ja tez troche tak mam ze swoim... Cytat:
![]() A cala noc jak kiedys przespi to chyba oszaleje ze szczescia ![]() Czbasia - A ja tak sie zastanawiam ze moze to nie wina tego ze nie masz mleka tylko spodobalo jej sie picie z butelki? Cytat:
Ale wiesz - ja tez po ktoryms karmieniu sprawdzalam i mleko mi tez lecialo
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-04-01 o 15:00 |
||||
|
|
|
#2796 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Idealny obrazek ![]() Jezeli nie ma sie parki to i tak beda gadac i tak wiec po co sie przejmowac? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to pewnie trądzik niemowlęcy- nie uczulenie, tylko dostaje hormony z mleka i jej wyskakuje. nic powaznego i do 3 miesiaca zejdzie najpozniej. u nas juz znika.
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
teQiba pierwszy kryzys laktacyjny akurat przypada na 3 tydzień
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Frogutka mnie też pytali czy chce zeby maz na chwilę wszedł ale ja sie sie zgodzilam. Bylam na tej 3os sali. I też mialan bardzo fajna polozna i sie cieszę ze nie placilan za prywatną, także wybór szpitala zdecydowanie udany
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2800 |
|
Moderator
|
Serio??? Szkoda ze nie moge Ci ucalowac
- masz wirtualnego calusa Od razu mi lzej
|
|
|
|
#2801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html kurczę tak was poczytałam, zwazyłam się z małym i mało mi przybrał chyba jutro wybiorę się do pediatry. moze on glodny i taki jęczący non stop ![]()
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A jak go karmisz to po jedzeniu jest spokojny czy od razu marudny? |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazwyczaj zasypia no i spi. domaga się jedzenia co 1,5-2h więc chyba nie tak zle. nie wiem juz sama co mu jest bosze czuję się jak dziecko we mgle on jest całkowicie inny niz Malwinka
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie i rady
Biore sie za siebie bo moje placze nic tu nie pomoga.. Powalcze jeszcze o laktacje i jak mala glodna to bede dokarmiac. Ehhh..ciekawe czy teraz przybierze, w sobote chwila prawdy bedzie. Na razie mm dostaje 120ml dziennie.. No i boje sie zeby jej nei rozleniwic bo z butli latwo leci.. Chcialabym pokaric ile sie da..Co do laktatora to ja moim nie sciagnelam nic. Albo nie umeim albo mleka nie mam albo szajs kupilam. Ale mala cos tam lyka to mleko jakies jest MAm ten reczny tufi. Kilka dziewczyn kupowalo go. U Was sie sprawdza??
|
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
czbasia no i tak trzymać!
![]() ja mam reczny Aventu. jak wychodzę gdzies to nakarmię młodego i jeszcze sciągam i zostawiam 60-80ml więc w sumie pokarm mam. ehh ale to ciezkie wszystko
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() To moze faktycznie zapytajcie pediatry tak dla pewnosci. Cytat:
|
||
|
|
|
#2807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jeśli dziecko bardzo ulewa to dla takich jest mleko z oznaczeniem AR. Jest gęstsze i nie wylatuje tak łatwo.Stadko brokułów dla Matek w potrzebie: |
||
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
halo halo
![]() Dawno się nie odzywałam, choć czytam regularnie. Jakoś złapała mnie przedporodowa deprecha i nic mi się nie chce. Autentycznie nastawienie prania to sukces. W ogóle jutro termin cc a ja chyba się nie cieszę W ogóle to już za godzinę zaczynam pościć i może w końcu przepakuję torbę. Mam kilka pytań do mam po cc:- czy naprawdę ciężko jest zaraz po zająć się dzieckiem (po tych przepisowych 6 godzinach)? Jak pomyślę, że syn będzie beze mnie to jeszcze bardziej mnie to dobija... - czy jest sens targać laktator do szpitala? CC planowane więc bez rozpoczęcia porodu (przynajmniej na razie cisza) a strasznie mi zależy na kp i boję się, że przez CC nic z tego nie będzie. I strasznie się boję, że zamiast radości z syna będzie ta deprecha Podziwiam Was wszystkie mamy i mam nadzieję, że tak jak Wy ogarnę sytuację i niestraszne nam będą kolki, kp, przewijanie i wszystko. Przesyłam
|
|
|
|
#2809 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też rodziłam na tej 3osobowej, a na rodzinnej inna dziewczyna więc jakbym zapłaciła to i tak bym się na załapała bo zajęta ![]() Cytat:
Opieka w porządku, pomocne położne i pielęgniarki i czułam się bezpiecznie. A o bólu już prawie zapomniałam, szczególnie jak patrzę na moją HaneczkęPierwszy tydzień po porodzie też był koszmarny bo szwy bolały okrutnie i nie mogłam nigdzie usiąść ![]() Cytat:
w pielusze może czasem zalega-jak nie wyczaje że coś zmajstrowała albo jak śpi to żal mi jej szarpać![]() Trądzik u nas też się pojawił
|
|
#2810 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też był problem z ulewaniem - dodaję do mleka zagęszczacz Nutrition i skończyl się problem z ulewaniem. Jeśli mała ulewa sporo to albo zmień mleko, albo spróbuj mleko AR (antyrefluksowe) no albo z tym zagęszczaczem spróbuj. Druga opcja to zmień smoczek w butelce na taki o wolniejszym przepływie, bo może za szybko ciągnie. Cytat:
Cytat:
![]() Co do laktatorów, to polecam np. wypożyczyć elektryczny z wypożyczalni. Gdy jeszcze w szpitalu i po szpitalu próbowałam z kp, TZ przywiózł mi taką maszynę z Medeli - super działał. Koszt ok 7 zł za dobę. Doradczyni laktacyjna mówiła też, żeby przed ściaganiem rozruszać pierś - masować okrężnymi ruchami, pobudzić kanaliki i dopiero zassać laktatorem. Mam wrażenie, że wszystkie nieszczęscia nas dotykają.... Oczy ropiejące już przerabialiśmy, nie pomagała sól fizjologiczna, przed 10 dni zakraplaliśmy oczka kroplami z antybiotykiem - też średni efekt. Teraz przemywam tylko wodą przegotowaną i ropki jakby mniej. Można też masować kanaliki łzowe, delikatnie okrężnymi ruchami małym palcem. Dzięki za informacje dotyczące Sabsimplexu ![]() Ale podrąże dalej - czy używacie tego na takie klasyczne kolki (prężenie i płacz kilkugodzinny)? U nas nie ma czegoś takiego, ale często ok. godziny po jedzeniu zaczyna się płacz, prężenie, stękanie. To samo przy robieniu kupy. Czasem jest płacz zaraz po jedzeniu. Czy to mogą być problemy z gazami? Wyczytałam też w Języku niemowląt, że grymasy twarzy po jedzeniu (wywracanie oczy, grymas przypominający uśmiech albo złość) oznaczają gazy, kolki lub inny ból. No i u nas prawie zawsze po jedzeniu się to pojawia. Podawałam Delicol i po kilku dniach jego stosowania była poprawa, ale też nie zawsze było ok, czasem zdarzały się zaparcia. Poza tym Delicol jest na nietolerancję laktozy... Od 3 dni skończył mi się akurat Delicol, więc nie podawałam nic no i znowu jest jakby gorzej. Dzisiejsza noc była fatalna, budził się często, po jedzeniu zasypiał ale po pół godz. budził się z płaczem Boję się czy nie podaję mu tego bez powodu, bo może to wcale nie kolki Kurcze takie to skomplikowane, nie potrafię rozpoznać który płacz jest na głód, zmęczenie czy ból ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Aha i jeszcze jedno, jest jakiś sposób żeby nocne karmienia odbywały się rzadziej niż co 2,5-3 godziny ? Niby dzieci na mm powinny spać dłużej, ale u nas się to nie sprawdza zupełnie. W dzien np. po spacerze śpi ok 4 czasem nawet 4,5 godziny, a w nocy jak w zegarku się budzi. Jedzenie zajmuje pół godziny, drugie tyle odbeknięcie i ululanie. A jeszcze z 2 tygodnie temu właśnie w nocy przesypiał dłużej, czemu teraz mu się odmieniło ?
|
|
#2811 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja nawet wziac na rece malego na poczatku nie umialam ![]() Co do pytan to co masz na mysli piszac 6 godzin? U mnie maly byl caly czas przy mnie ale przez pierwsze 24 godziny to polozne byly moimi rekami - przewijaly go i dostawialy mi do piersi. Z rozkreceniem laktacji ja na szczescie nie mialam problemu - ale po innych pacjentkach wydaje mi sie ze dobrze laktator miec w razie czego. Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Chetnie tez poznam sposob na uspienie ssaka Moze drineczka przed karmieniem sobie strzele? |
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 godzin po operacji nie wyobrazam sobie opieki nad dzieckiem Mi laktator tz musial dowiezc, bo mala nie chciala ssac, a ja chcialam miec mleko, po cc planowanym jak najbardziej mozesz miec mleko Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2815 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mu zasmakuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2817 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A tu jeszcze te 5 miesiecy wypadaloby wytrzymac
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
chodzi mi o pielęgnację pępka po odpadnięciu kikutka. i trzymajcie proszę kciuki bo u mnie już się zaczynają schody z zasiłkami itd., dziś od rana do 17 łatwiłam sprawy, jutro znów cały dzień mnie nie będzie a rano idę do lekarza z Malutką, trzymajcie proszę kciuki
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
frogutka dzięki za opis
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

i zamykam działalność
ona je niby urodziła naturalnie
4 chłopaków, jedna dziewczynka

i jak dbacie o pepuszki, czy zbieracie cala ta zolta wydzieline?
Przyjechał po mnie Tż, a ponieważ torby mieliśmy już w samochodzie od 2 dni to chciał mnie od razu wieść do szpitala. A ja stwierdziłam, że najpierw jadę do domu na kawę i prysznic
Położyli mnie na łóżko i o 4:30 w trakcie badania odeszły mi wody- ból nie dozniesienia
Zaczęłam wymiotować i położna uznała, że to dobrze- znaczy główka się obniża niedługo rodzimy
Do lekarza powiedziałam "żeby chociaż ładnie było skoro się tu tak nacierpie"

Zaraz będzie 5 kg, a podobno od tej "magicznej" wagi dzieci moga przestac budzic sie na nocne jedzenie. Trzymam za to kciuki...

A tu jeszcze te 5 miesiecy wypadaloby wytrzymac