|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Ja jak się dowiedziałam o ciąży nakupowałam dziewczynkowych ciuszków teraz leżą i czekają o ile nie lubię różu tak na punkcie błyszczących ubranek mam manię też seria z myszką Minnie mi się podoba
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
zaraz sie przesiadam na kompa to ci znajde
bo ceka mnie noc z pisaniem.planu warsztatow dla rych fenylakow ![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem go nauczyć żeby zasnął w łożeczku
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też nie słyszałam o śmiertelnym przypadku ospy ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- z tego co pamietam to zasypiał juz sam?
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Taa.. RAZ. Jak był młodszy to bez problemu a potem mu przeszło i do tej pory tak ma
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka
ja pierwsze co kupiłam dla dziecka to różowe body z królikiem
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- brawo ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- brawo
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojej tez nie,nie wiem co to bedzie jak skoncze kp
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
u nas tylko przy cycu Cytat:
A ja leginsy kremowe obsypane złotym brokatem
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze ze wszystkim jestem sama... tż znów dziś poszedł w melanż zamiast wrócić do domu mam już wszystkiego dość źle mi że nie jestem na bieżąco i nie wiem co u Was a nie mam sił nadrabiać ;(
|
|
|
#3612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wspolczuje przezyc
dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo i Leo zdrowy ![]() U mnie tez dlugo nie bylo wiadomo co bedzie - tzn. ja wiedzialam od poczatku ale nikt mi nie chcial wierzyc - no i na polowkowe jak pojechalismy to tak sie stresowalam czy wszystko ok, ze jak juz lekarz skonczyl to ja sie o plec spytalam wiec polatal jeszcze tym usg i powiedzial ze na 99% dziewczynka, bo chlopaka nie widac. Na 100% dziewczynke dowiedzialam sie na koniec lipca dopiero i to bylo jedyne usg na ktorym mala sie pokazala w calej okazalosci. Pozniej jak chcialam potwierdzic to miala nogi scisniete Asiek a nie bedzie opcji ze wracasz na swoje stanowisko, a z czasem sie przeniesiesz? Cytat:
zaraz pojde zobaczyc ![]() a kupilam taka http://allegro.pl/polska-parasolka-u...tml#tabsAnchor chcialam kwadratowa i o odpowiednim kolorze i trafilam jest idealnie dopasowana do torby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie roz króluje, ale teraz na tych wiosennych ciuszkach jest wysyp super kolorow zolcie, fiolety, turkusy
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś byłby zachwycony ![]() ja mam body, bluzkę i opaskę- leży w szafie w reklamówce
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, dzięki
za odpowiedzi w sprawie mojego problemu, kurczę jak przeczytałam o tym wypalaniu, wymrażaniu to zbladłam ze strachu u nas dzisiaj pogoda do bani wiało, więc byliśmy króciutko na dworku ![]() co do mleka kokosowego, to nie próbowałam , ale na pewno sprawdzę tak że chwalcie się swoimi kulinarnymi osiągnięciami , któraś obiecała![]() poczytałam was sobie i widziałam, ze niektóre mamy zaczęły dzisiejszy dzień jeszcze w nocy (pobudka o 4 z minutami):ziewam:katarzyna, matallewar, tacherka 100 ![]() dla naszych półroczniakówtassia gratulacje dla mż , to magistra masz teraz w domu?maharet, mslullabywiele osób wyjeżdza właśnie ze względu na kase ( nasi dobrzy znajomi tez wyjechali,)szkoda ale taka rzeczywistość czaszka to takie urocze jak piszesz jak mała zaczyna śpiewać razem z toboą sobie kołysankę na spanie, ja unikam kołysania a jak śpiewam Piotruś się śmieję nooo i nie śpi, więc nucę.angelikada fajnie że z małą lepiej ewcia co do prezentów te puzzle miękkie są ok a jeszcze jak solenizant je z przedszkola lubi to chyba powinny być trafionym prezentem, a cyc rozgrzewaj i ściągaj albo małemu dawaj, mi to pomagało bo miała podobny problem z lewą piersia poziomka fajne te czapeczki mi się podoba ta ostatnia, ale dla bobasa może być też ta druga propozycja ta jasna z daszkiem, ja też będę musiała coś kupić któraś mamusia pisała że jej maleństwo ma biegunkę i odparzenia z tego tytułu, już kiedyś pisałam ja robiłam okłady z linomagu, i myłam rumiankiem pomogło, i zdrówka boja zdrówka dla Filipa, jeśli to będzie jakieś pocieszenie poność ospe ma się tylko raz ![]() ![]() ![]() butterfly fajna ta twoja Tusia ja-ika wózek fajny, dobrze ze spacerówka ma przekładaną rączkę maharetja kąpie jeszcze w wanience ale nie sama bo mały się wierci, ale będę musiała pomyśleć na zmianą albo większa wanienką, bo tak przebiera nogami w wodzie czarna- twoja historia wyjazdu taka romantyczna co do tego filmiku który wrzuciła Kaśka to się wzruszyłam od kiedy mam Piotrusia, w ogóle dzieci to jakoś tak bardzo emocjonalnie reaguję na takie historie z małymi dziećmi, los bywa niesprawiedliwy |
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() turkusy ![]() Cytat:
te ciuszki zostawiasz dla córki? Ja tak bo będziemy do skutku próbować, choćby miała być 10 z kolei
|
||
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też przez jakiś czas zasypiał sam a teraz nie ma mowy..
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my planujemy 2 albo 3 jak kasa będzie ![]() mojemu dziecku już przeszłą faza na zasypianie przy mamusi- zasypia sam w łóżeczku
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
W foteliku z którego już wyrasta więc uparcie próbuje go uczyć spać. Ale co z tego jak kończy się to taka awantura że masakra. A najlepsze jest to że w nocy jak np wstaje jeść i go odłoże a nie śpi to chwilę pomarudzi i zasypia często nawet bez smoczka
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Kaska przykrecilam parasolke
pasuje mam owalne rurki, ale do okraglych tez pewnie bedzie pasowala
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
ma któraś ther.momix? bo ja na 4 miesiące biorę od teściowej do adopcji, mówiła, że jest książka z przepisami dla dzieci (ale pewnie starszych?) sprawdza się? wiem, że można pasteryzować od razu posiłek itd.
![]() Kahunia mura tez ma owalne, dzięki
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-04 o 21:41 |
|
|
|
#3623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa za raczkowanie ![]() ![]() słuchaj nie martw się następna bedzie wymarzona mała niunia poziomka nie zła ta dieta tej twojej siostrzenicy jak dobrze pamiętam, i ona ma dwa lata, no popatrz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: , za co brawo , mamę kasie naszą
|
||
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najbardziej lubię jak są czerwone w białe kropeczki![]() Cytat:
![]() moi rodzice, teściowie, szwagierka mają,ale nic nie wiem o tej książeczce?
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
moi znajomi mają córeczkę z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem, Pola ma teraz 4 lata, jeździ na wózku, ale ma też specjalne ortezy, w których chodzi
niedawno nagrała spot dla Fundacji tvn, jak go oglądałam to na koniec się popłakałam normalnie jak czytam takie rzeczy to łzy mi w oczach stają choć ni chcę ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on ma silna osobowość i jest prawdziwym mężczyzna wiec różu się nie wstydzi ![]() Cytat:
![]() moj tata ma i robił mi słoiki kolezanka ma i jest uzalezniona od tego urzadzenia, ale dla dziecka w nim nie gotuje bo twierdzi ze bez sensu takie male ilosci. no nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Kaska kupiłam ta: http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...030601269.html ale widzialamz e juz ktos ci zalaczyl i widze ze uchwyt taki sam on nie pasuej idealnie, ale da sie przykrecic tak ze ani drgnie wiec to chyba najwazniejsze
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem tak wyczulona na punkcie dzieci ze jak widzę nie ważne czy same czy z opiekunem to na 2 mijam |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Witam pisze z tel więc kiepsko mi idzie. Maharet wystraszyłłam się teraz te ospy. dzięki za rady dot piersi już mld boli ale muszę ewidentnie zrobić usg bo wyczuwam jakiś guzek
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

o ile nie lubię różu tak na punkcie błyszczących ubranek mam manię
też seria z myszką Minnie mi się podoba
plissssssssss 

[/RIGHT]

dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo i Leo zdrowy
wiec polatal jeszcze tym usg i powiedzial ze na 99% dziewczynka, bo chlopaka nie widac. Na 100% dziewczynke dowiedzialam sie na koniec lipca dopiero
czemu miałaś takie ciśnienie na córkę?
Leoś byłby zachwycony
za odpowiedzi w sprawie mojego problemu, kurczę jak przeczytałam o tym wypalaniu, wymrażaniu to zbladłam ze strachu
, któraś obiecała

niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam
myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części
klask i: