Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 21:16   #3601
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
to dobrze,że o tym piszesz. Kiedy będziesz robiła te badania i gdzie można je wykonać? jako matka panikara wolałabym zrobić dla św. spokoju...

tę pierwszą część trochę rozumiem, bo ja sama uważam się za "dziewczynkową" mamę i zawsze jakoś lepiej zajmowało mi się dziewczynami. Ale jak na początku myśleliśmy,że będzie synek to się przyzwyczaiłam do tego i wręcz sobie wmówiłam,że na pewno będzie syn.Jak się okazało,że nie to miałam szok

co do drugiej części to nie zgodzę się z Tobą, dziewczynki też można ubrać stylowo, nie wszystko na różowo- sama staram się kupować takie ubrankaale dla chłopaków również są super stylówki, żyjemy w takich czasach,że wszystkiego jest pełno i jak się chce to coś tam można fajnego dobrać

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Dzięki wszystkim za info o bodach, na stronie Nexta znalazłam za 43 zł 4 sztuki,wysyłka chyba darmowa, więc będę zamawiać

Ja jak się dowiedziałam o ciąży nakupowałam dziewczynkowych ciuszków teraz leżą i czekają o ile nie lubię różu tak na punkcie błyszczących ubranek mam manię też seria z myszką Minnie mi się podoba teraz szwagierka się spodziewa dziewczynki i nie przyznaję się że dysponuję kolekcją babskich ciuszków. Jedynie stary się ostatnio na to napatoczył i pytał czy chcę w to Leona pakować
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:16   #3602
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
proszę podaj link, albo sprzedawcę plissssssssss
zaraz sie przesiadam na kompa to ci znajde
bo ceka mnie noc z pisaniem.planu warsztatow dla rych fenylakow

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:16   #3603
MsLullaby
Zakorzenienie

Nie umiem go nauczyć żeby zasnął w łożeczku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:17   #3604
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Lulla ja tez sie zastanawiam, moze wysle meza niech z wami pogada o samochodach

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kurcze, ale dostalam wiadomosc.Moja znajoma ze studiow jest w psychiatryku po probie samobojstwa. Niedawno zmarlo im 6-7 letnie dziecko na ospe.Rodzice nieli autystycznego krewnego i nie szczepili bo sie bali...
straszna tragedia ..
też nie słyszałam o śmiertelnym przypadku ospy

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
z tego co pamietam to zasypiał juz sam?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:18   #3605
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
straszna tragedia ..
też nie słyszałam o śmiertelnym przypadku ospy

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

z tego co pamietam to zasypiał juz sam?
Taa.. RAZ. Jak był młodszy to bez problemu a potem mu przeszło i do tej pory tak ma

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-04, 21:19   #3606
kaska87
Zakorzenienie

Poziomka ja pierwsze co kupiłam dla dziecka to różowe body z królikiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:19   #3607
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
eee to pewnie probka pierwsza byla zle pobrana albo im cos sie zamotalo a nie ze wynik byl zly
nie wiem jeszcze jak to sie zalatwia
ale zamierzam to zrobic jak maciej bedzie mial z 1,5roki
w sumie nie zaszkodzi a jakos strasznie na mnie ten kontakt z ta fundacja zadzialal
nie stresuj sie tym absolutbie
jak zdiagnozowane jest przed 3rokiem to jest spoko
dopiero jak sa dzieci co.im.diagnozuja jak maja 6 lat to niestey konczy sie.deficytami rozwojowymi

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
położna też mnie tak pocieszała że źle pobrane ale wiecie wyobraźnia pracuje... dzięki
Stary 2014-04-04, 21:21   #3608
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ugotowalam stworu szparagi z ziemniakami i dynie z ziemniakami.Jutro jeszcze planuje buraka z wolowina i marchewka oraz rybe z dynia i cukinia i bedzie mial lacznie ze sloiczkami zarla chyna na miesiac, byleby tylko chcial jesc.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Jeszcze maz mnie opiuerdzielil, ze szparagoi gotuje sie w calosci, ciekawe skad ja taki garnek wezme
jak robisz zupke z cukinią to gotujesz ją razem z innymi warzywami?

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA
brawo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA
brawo

Stary 2014-04-04, 21:23   #3609
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mojej tez nie,nie wiem co to bedzie jak skoncze kp
Stary 2014-04-04, 21:23   #3610
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
u nas tylko przy cycu

Cytat:
O kurcze A ja leginsy kremowe obsypane złotym brokatem jedne na 68 a drugie identyczne na 10lat dla Poli teraz sie dopytuje kiedy Leo w nie wskoczy bo mieli mieć jednakowe
Stary 2014-04-04, 21:23   #3611
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
papuga to kolejny skok i uwaza sie ze to jeden z wiekszych w ogole wiec nie stresuj sie to minie
daj mu to czego potrzebuje
zaciskam zęby i staram się jakoś sobie poradzić...

jeszcze ze wszystkim jestem sama... tż znów dziś poszedł w melanż zamiast wrócić do domu
mam już wszystkiego dość

źle mi że nie jestem na bieżąco i nie wiem co u Was a nie mam sił nadrabiać ;(

Stary 2014-04-04, 21:25   #3612
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
gratki za raczkowanie
Ja dostałam nauczkę za takie podejście
Wspolczuje przezyc dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo i Leo zdrowy

U mnie tez dlugo nie bylo wiadomo co bedzie - tzn. ja wiedzialam od poczatku ale nikt mi nie chcial wierzyc - no i na polowkowe jak pojechalismy to tak sie stresowalam czy wszystko ok, ze jak juz lekarz skonczyl to ja sie o plec spytalam wiec polatal jeszcze tym usg i powiedzial ze na 99% dziewczynka, bo chlopaka nie widac. Na 100% dziewczynke dowiedzialam sie na koniec lipca dopiero i to bylo jedyne usg na ktorym mala sie pokazala w calej okazalosci. Pozniej jak chcialam potwierdzic to miala nogi scisniete

Asiek a nie bedzie opcji ze wracasz na swoje stanowisko, a z czasem sie przeniesiesz?

Cytat:

dziewczyny czy do mury pasuje jakaś inna parasolka przeciwsłoneczna niż oryginalna za 100zł ma któraś inną? jutro idę do sklepu przymierzyć uniwersalną, ale może ktoś ma i poleci- kilka z Was ma murę
Mi dzisiaj uniwersalna przyszla, ale jeszcze jej nie zmontowalam zaraz pojde zobaczyc

a kupilam taka http://allegro.pl/polska-parasolka-u...tml#tabsAnchor chcialam kwadratowa i o odpowiednim kolorze i trafilam jest idealnie dopasowana do torby

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mnie tez i nie moge ogladaz zadnych reportazy o krzywdzonych dzieciach

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Od jakiego wieku dajecie dzieciom pic z tych kubeczkow Lovi?Znalazlam na amazonie taki sam,tylko ze produkowany przez firme w Anglii no i tanszy niz Lovi,tylko pojemnosc 210ml, http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...A3P5ROKL5A1OLE w razie gdyby ktoraz z dziewczyn w Uk chciala
Przyszedl mi dzisiaj Lovi - onniby od 9 miesiecy, ale sprobuje dac wczesniej - zobacze, moze Amelka zalapie - a jak nie to bede probowac pozniej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja nadaję od rodziców, młoda śpi,ale już raz się przebudziła, bo koty szalały.
Była dzisiaj najgrzeczniejsza i najaktywniejsza na zajęciach I ona serio uwielbia moich rodziców, zawsze się uśmiecha na ich widok i w ogóle rozczula mnie. I słodkie jest to,że jak rodzice ją biorą na ręce i ja się znajdę w pobliżu,to wyciąga do mnie ręce, jednak u mamy najlepiej.
A dzisiaj po kąpieli tak śmiesznie coś zaczęła gadać jak miałam ją karmić, moja mama słyszała daj, a ja słyszałam nein

Kaśka brawo dla Mikiego, zdolniacha! Moja dalej nie ruszyła na kolanach z miejsca. Za to w miejscu przybiera dziwne pozycje, nawet umie na czworaka stać w rozkroku i z tego usiąść w szpagat. I dzisiaj na zajęciach jeszcze sznur zrobiła

Boja zdrowia dla Filipka!

śliczna fura i Julcia I zwróciłam uwagę na spodnie i butki, śliczne

ej ale czemu dzięki forum stylowiej jest mieć syna?

przeszłaś sporo, całe szczęście,że dobrze się skończyło czemu miałaś takie ciśnienie na córkę?

mnie też to bardziej uderza...

nie wiem,ale ja tam poczułam się za to odpowiedzialna, ja i moje głupie żarciki
Niezla agentka z Tusi

Cytat:
Uważałam, że nie będę umiała się zająć chłopcem, z tych dzieci co znam chłopaki działają mi na nerwy nie wiem jak to wytłumaczyć, nie dopatrzyłam w nich niczego słodkiego i myślałam, że wszystkie chłopaki tak mają na szczęście mój okazał się najsłodszym bobaskiem świata Wspomniałam już że przez jakiś czas miałam na wychowaniu młodszą siostrę, jakieś naturalne mi się wydawało że ja powinnam mieć córeczkę, zajmowałabym się nią tak jak Polcią...
Czemu stylowiej? hmm rozczulają mnie opowieści jak mama dostaje kwiatki od synka itp, poza tym można ich naprawdę stylowo ubrać a działy dziewczęce zlewają mi się jak na razie w różową masę

My co jakiś czas jedziemy na kilka dni do mojego rodzinnego domu i tam jest z nim ok śpi ładnie i przeważnie jest spokojny...
Nie jest tak zle oczywiscie roz króluje, ale teraz na tych wiosennych ciuszkach jest wysyp super kolorow zolcie, fiolety, turkusy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:26   #3613
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze A ja leginsy kremowe obsypane złotym brokatem jedne na 68 a drugie identyczne na 10lat dla Poli teraz sie dopytuje kiedy Leo w nie wskoczy bo mieli mieć jednakowe
Leoś byłby zachwycony
ja mam body, bluzkę i opaskę- leży w szafie w reklamówce pamiętam jak to do domu przyniosłam a mąż z pogardą na to spojrzał bo on robił syna i mam go w to nie ubierać

Stary 2014-04-04, 21:27   #3614
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
zaciskam zęby i staram się jakoś sobie poradzić...

jeszcze ze wszystkim jestem sama... tż znów dziś poszedł w melanż zamiast wrócić do domu
mam już wszystkiego dość

źle mi że nie jestem na bieżąco i nie wiem co u Was a nie mam sił nadrabiać ;(

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-04, 21:31   #3615
Isabell12
Zadomowienie

Hej mamusie, dzięki za odpowiedzi w sprawie mojego problemu, kurczę jak przeczytałam o tym wypalaniu, wymrażaniu to zbladłam ze strachu serio a szczególnie jeśli chodzi o to wypalanie( zebyście tylko wiedziały co ja sobie wyobraziłam jak pierwszy raz to przeczytałam), no ale z waszych opisów nie wyglada mi ta nadżerka na coś śmiertelnego, więc hura i jakoś to będzie, miałam poczytać w necie ale sobie odpuściłam bo chyba zdiagnozowała bym sobie bóg wie co, no i po południu zadzwonił do mnie mój gin. (w związku z tym że rano nie dokończyliśmy rozmowy) no i trochę mnie uspokoił ale powiedział ze raczej czeka mnie wymrażanie, ojjjjj boje się a te tabletki to jakieś przeciwzapalne ale słabe bo ja kp.

u nas dzisiaj pogoda do bani wiało, więc byliśmy króciutko na dworku
co do mleka kokosowego, to nie próbowałam , ale na pewno sprawdzę tak że chwalcie się swoimi kulinarnymi osiągnięciami, któraś obiecała
poczytałam was sobie i widziałam, ze niektóre mamy zaczęły dzisiejszy dzień jeszcze w nocy (pobudka o 4 z minutami):ziewam:katarzyna, matallewar, tacherka , u mnie 5 to istny koszmar.

100 dla naszych półroczniaków

tassia gratulacje dla mż, to magistra masz teraz w domu?

maharet, mslullabywiele osób wyjeżdza właśnie ze względu na kase ( nasi dobrzy znajomi tez wyjechali,)szkoda ale taka rzeczywistość

czaszka to takie urocze jak piszesz jak mała zaczyna śpiewać razem z toboą sobie kołysankę na spanie, ja unikam kołysania a jak śpiewam Piotruś się śmieję nooo i nie śpi, więc nucę.

angelikada fajnie że z małą lepiej

ewcia co do prezentów te puzzle miękkie są ok a jeszcze jak solenizant je z przedszkola lubi to chyba powinny być trafionym prezentem, a cyc rozgrzewaj i ściągaj albo małemu dawaj, mi to pomagało bo miała podobny problem z lewą piersia

poziomka
fajne te czapeczki mi się podoba ta ostatnia, ale dla bobasa może być też ta druga propozycja ta jasna z daszkiem, ja też będę musiała coś kupić

któraś mamusia pisała że jej maleństwo ma biegunkę i odparzenia z tego tytułu, już kiedyś pisałam ja robiłam okłady z linomagu, i myłam rumiankiem pomogło, i zdrówka

boja zdrówka dla Filipa, jeśli to będzie jakieś pocieszenie poność ospe ma się tylko raz

butterfly fajna ta twoja Tusia

ja-ika wózek fajny, dobrze ze spacerówka ma przekładaną rączkę

maharetja kąpie jeszcze w wanience ale nie sama bo mały się wierci, ale będę musiała pomyśleć na zmianą albo większa wanienką, bo tak przebiera nogami w wodzie że po kąpieli potop w łazience a ja wyglądam jak bym brała prysznic w ubraniu, tak było wczoraj

czarna- twoja historia wyjazdu taka romantyczna

co do tego filmiku który wrzuciła Kaśka to się wzruszyłam od kiedy mam Piotrusia, w ogóle dzieci to jakoś tak bardzo emocjonalnie reaguję na takie historie z małymi dziećmi, los bywa niesprawiedliwy
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:31   #3616
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Wspolczuje przezyc dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo i Leo zdrowy

U mnie tez dlugo nie bylo wiadomo co bedzie - tzn. ja wiedzialam od poczatku ale nikt mi nie chcial wierzyc - no i na polowkowe jak pojechalismy to tak sie stresowalam czy wszystko ok, ze jak juz lekarz skonczyl to ja sie o plec spytalam wiec polatal jeszcze tym usg i powiedzial ze na 99% dziewczynka, bo chlopaka nie widac. Na 100% dziewczynke dowiedzialam sie na koniec lipca dopiero i to bylo jedyne usg na ktorym mala sie pokazala w calej okazalosci. Pozniej jak chcialam potwierdzic to miala nogi scisniete

Nie jest tak zle oczywiscie roz króluje, ale teraz na tych wiosennych ciuszkach jest wysyp super kolorow zolcie, fiolety, turkusy
Mój też tylko raz się zaprezentował
turkusy zazdrocha

Cytat:
Leoś byłby zachwycony
ja mam body, bluzkę i opaskę- leży w szafie w reklamówce pamiętam jak to do domu przyniosłam a mąż z pogardą na to spojrzał bo on robił syna i mam go w to nie ubierać
Leo jak Leo ale Tż mógłby sapać te ciuszki zostawiasz dla córki? Ja tak bo będziemy do skutku próbować, choćby miała być 10 z kolei
Stary 2014-04-04, 21:32   #3617
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Taa.. RAZ. Jak był młodszy to bez problemu a potem mu przeszło i do tej pory tak ma
i jak go musisz usypiać?

mój też przez jakiś czas zasypiał sam a teraz nie ma mowy..

Stary 2014-04-04, 21:34   #3618
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Leo jak Leo ale Tż mógłby sapać te ciuszki zostawiasz dla córki? Ja tak bo będziemy do skutku próbować, choćby miała być 10 z kolei
no na razie leżą i nie wadzą bo to 3 rzeczy tylko, a jak coś to sprzedam na all bo wszystko z h&m no my planujemy 2 albo 3 jak kasa będzie

mojemu dziecku już przeszłą faza na zasypianie przy mamusi- zasypia sam w łóżeczku

Stary 2014-04-04, 21:36   #3619
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
zanim nadrobie

NATI MA ZEBA

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
może nie jest jeszcz gotowy na taki wyczyn
Stary 2014-04-04, 21:37   #3620
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
i jak go musisz usypiać?

mój też przez jakiś czas zasypiał sam a teraz nie ma mowy..
W foteliku z którego już wyrasta więc uparcie próbuje go uczyć spać. Ale co z tego jak kończy się to taka awantura że masakra. A najlepsze jest to że w nocy jak np wstaje jeść i go odłoże a nie śpi to chwilę pomarudzi i zasypia często nawet bez smoczka

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-04, 21:38   #3621
kahunia
Zadomowienie

Kaska przykrecilam parasolke pasuje mam owalne rurki, ale do okraglych tez pewnie bedzie pasowala

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:39   #3622
kaska87
Zakorzenienie

ma któraś ther.momix? bo ja na 4 miesiące biorę od teściowej do adopcji, mówiła, że jest książka z przepisami dla dzieci (ale pewnie starszych?) sprawdza się? wiem, że można pasteryzować od razu posiłek itd.

Kahunia mura tez ma owalne, dzięki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-04 o 21:41
Stary 2014-04-04, 21:42   #3623
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
jestem

muszę się pochwalić, że moje dziecko dzisiaj pierwszy raz zaczęło tak na prawdę raczkować i przeszedł kawałek niestety zanim popędziłam po aparat to było bam, ale teraz czuwam

nie chce mi się wdawać w szczegóły, ale ja ryczałam nie raz i nie dwa, dłuuuugo nawet po urodzeniu jakoś nie mogłam się z tym pogodzić, że moja wymarzona córka okazała się chłopcem myślę,że też forum poniekąd się do tego przyczyniło po części dlatego miałam czasem ochotę zrezygnować i mieć spokój, ale jest już w porządku, nadal chciałabym mieć córkę do parki (bo chciałam, ale starszą córkę i młodszego chłopca, a mąż odwrotnie) ale na pewno teraz by była moja reakcja wiele spokojniejsza i bym AŻ tak nie przeżywała

brawa za raczkowanie
słuchaj nie martw się następna bedzie wymarzona mała niunia, trzeba się cieszyć że maluszek zdrowy jest , ja też bym chciała mieć jeszcze córkę, ale teraz chciałam chłopca , może kiedyś się spełni.

poziomka nie zła ta dieta tej twojej siostrzenicy jak dobrze pamiętam, i ona ma dwa lata, no popatrz

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Mój też tylko raz się zaprezentował
turkusy zazdrocha

proszę zarazić swoim entuzjazmem klask i:, za co brawo , mamę kasie naszą
Stary 2014-04-04, 21:44   #3624
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak się dowiedziałam o ciąży nakupowałam dziewczynkowych ciuszków teraz leżą i czekają o ile nie lubię różu tak na punkcie błyszczących ubranek mam manię też seria z myszką Minnie mi się podoba teraz szwagierka się spodziewa dziewczynki i nie przyznaję się że dysponuję kolekcją babskich ciuszków. Jedynie stary się ostatnio na to napatoczył i pytał czy chcę w to Leona pakować
z myszką minnie byśmy się dogadały, bo mam sporo rzeczy ale najbardziej lubię jak są czerwone w białe kropeczki

Cytat:
mój pierwszy zakup był w 5-10-15 -posiadany przez większość granatowy kombinezon w niebieskie i zielone łapki, brązowe body z małpą i kremowy pajac. Także uniseks

Cytat:
ma któraś ther.momix? bo ja na 4 miesiące biorę od teściowej do adopcji, mówiła, że jest książka z przepisami dla dzieci (ale pewnie starszych?) sprawdza się? wiem, że można pasteryzować od razu posiłek itd.

moi rodzice, teściowie, szwagierka mają,ale nic nie wiem o tej książeczce?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:45   #3625
Isabell12
Zadomowienie

moi znajomi mają córeczkę z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem, Pola ma teraz 4 lata, jeździ na wózku, ale ma też specjalne ortezy, w których chodzi
niedawno nagrała spot dla Fundacji tvn, jak go oglądałam to na koniec się popłakałam

normalnie jak czytam takie rzeczy to łzy mi w oczach stają choć ni chcę
Stary 2014-04-04, 21:48   #3626
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
moj maciej dzis chodził w różowym body
ale on ma silna osobowość i jest prawdziwym mężczyzna wiec różu się nie wstydzi

Cytat:

ja jestem na kupnie
moj tata ma i robił mi słoiki
kolezanka ma i jest uzalezniona od tego urzadzenia, ale dla dziecka w nim nie gotuje bo twierdzi ze bez sensu takie male ilosci.
no nie wiem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Kaska kupiłam ta: http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...030601269.html

ale widzialamz e juz ktos ci zalaczyl i widze ze uchwyt taki sam
on nie pasuej idealnie, ale da sie przykrecic tak ze ani drgnie
wiec to chyba najwazniejsze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:48   #3627
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Niektorzy to nie powinni miec prawa jazdy ! Stoje z Jula na przejsciu, podjezdza gosciu i stoi no to ja ruszylam zeby przejsc a ten w tym czasie co ja ruszyl i o malo co mi wozka nie potracil. Idiota !
no idiota, gdzie to taki rozum ma,
ja jestem tak wyczulona na punkcie dzieci ze jak widzę nie ważne czy same czy z opiekunem to na 2 mijam
Stary 2014-04-04, 21:50   #3628
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
moi znajomi mają córeczkę z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem, Pola ma teraz 4 lata, jeździ na wózku, ale ma też specjalne ortezy, w których chodzi
niedawno nagrała spot dla Fundacji tvn, jak go oglądałam to na koniec się popłakałam

normalnie jak czytam takie rzeczy to łzy mi w oczach stają choć ni chcę
;(

Stary 2014-04-04, 21:51   #3629
ewacia85
Wtajemniczenie

Witam pisze z tel więc kiepsko mi idzie. Maharet wystraszyłłam się teraz te ospy.
dzięki za rady dot piersi już mld boli ale muszę ewidentnie zrobić usg

bo wyczuwam jakiś guzek
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 21:51   #3630
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
moj maciej dzis chodził w różowym body
ale on ma silna osobowość i jest prawdziwym mężczyzna wiec różu się nie wstydzi

ja jestem na kupnie
moj tata ma i robił mi słoiki
kolezanka ma i jest uzalezniona od tego urzadzenia, ale dla dziecka w nim nie gotuje bo twierdzi ze bez sensu takie male ilosci.
no nie wiem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Kaska kupiłam ta: http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...030601269.html

ale widzialamz e juz ktos ci zalaczyl i widze ze uchwyt taki sam
on nie pasuej idealnie, ale da sie przykrecic tak ze ani drgnie
wiec to chyba najwazniejsze
o dobrze że podrzuciłaś linka bo też muszę zamówić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości