|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
O kurcze, ile tytułów
Hejo Cytat:
![]() A do tych kaszek coś dodajesz? Bo holle jest bez smaku, zdrowy brzuszek też tak smakuje? |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Mi padiatra powiedziała tak: <6 mc - wszystkie dawki, ale nie ma maks odstępu czasowego 6-12 mc - 3 dawki (1 do 12 miesiąca, druga do 24 miesiąca, 3 po 24 miesiącu) 12-24 mc - 2 dawki (1 po 12 miesiącu, druga po 24 miesiącu) >24 mc - 1 dawka (max do 5 rż, potem się Prevenarem nie szczepi) Eda na pewno nie miał zachowanych odstępów A szczepiony od początku, w sensie po 6 tyg miał pierwsze pneumo.
|
|
|
#4023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tortu, to puszczam priv ![]() Cytat:
Fotki wrzucę, jak przyjdą, bo chociaż były trzy aparaty, to żaden mój - czekam więc na zdjęcia od rodziców i teściów ![]() Super, że Jaś nie zachorował Cytat:
Za odpowiedzi też Co do pasty to poczytałam Sroczkę i chyba na razie stanie na Chicco - dopóki nie zapoluje na ekologiczne
|
|||
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4025 | |||
|
Raczkowanie
|
Zdrowka dla Milka kasiuni
pszczoua oby zabieg nie był potrzebny. Trzymam kciuki. czaszka spóźnione zyczenia dla Julci, wszystkiego nam, duzo zdrowka Cytat:
Ja zastanawiam sie nad pneumo i wlasnie pediatra mówiła, ze jesli dziecko w wieku 2 lat pójdzie do żłobka, to spokojnie mozna sie wstrzymać. Pielęgniarka mówiła, ze pneumo sa bardzo bolesne. My za tydzien mamy engerixa. jeszcze pytanko- koleżanka mówiła o plastrach, takich jakby znieczulajacych, nakleja sie je przed szczepieniom i ponoć dla dziecka jest wtedy mniej bolesne. Stosowała któraś z Was? Zastanawiam sie bo pamietam reakcje Wiki po engerixie, ktory jest bardziej bolesny i jesli ten plaster chociaz troche by jej ulzyl, to bym kupiła. Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka, tort genialny i super, ze chrzciny udane.A w załączniku sukienka Wiki na chrzest. Jeszcze czekamy na butki, bo ma mini stopke i musza zamówić.
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno zdjecie, bo sie wcześniej nie załadowalo...
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
TZ obniżył właśnie łóżeczko Mikiemu- śmiesznie tak
ale on już nie był godny, żeby mieć na tym wyższym poziomie bo się podciągał
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Następną chcę dziewczynkę |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
chcieć to sobie możemy
![]() mi się wydaje, że będę miała drugiego chłopczyka
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa... w ogóle pytanko do mam mających siadające szkraby: Generalnie maluch powinien z brzucha siadać, tak? A mi się Jaśko przymierza z klęku podpartego... klęka sobie, buja się, a potem myk na boczek, jedną nogę prostuje, podpiera się ręką i jeszcze tylko nie wpadł, żeby się nią lekko odepchnąć, żeby usiąść ![]() Martwić się, że w ten sposób, czy cieszyć, że kombinuje? Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-04-07 o 12:18 |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje Wam strasznie bo katarzysko jest męczące. Nocy też współczuje Cytat:
![]() Moja doktorka też mówiła, że spokojnie można szczepić po 1 rż. Wtedy jest o jedną dawkę mniej niż po 6 mż (jak dobrze pamiętam) Cytat:
2. Ja wodą przemywam, jak nie zapomne ![]() Brawa za ząbka U nas też chyba coś będzie się wykluwać ![]() Super, że chrzciny udane ![]() Cytat:
Ale Filip zjadł. Teraz nie podaje słoiczków, więc nie wiem czy by tak z chęcią zjadł jak na początku ![]() Ładniutka
|
||||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
ta jasne
to why moja córka ma sisiorka? czekam na 3 kurierów, dostałam sms od dpd i myślę wtf?! parasolka i puzzle za szybko to co to jest? a mąż mówi, że pewnie internet bo przedłużał umowę ![]() Vea dobrze siada, Mysz tez tak robi
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-07 o 12:21 |
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Musze isc do t.
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozpędziły się z rośnięciem... każdy Dzieć na początku jest dziewczynką, tylko nam się chłopaki na tym etapie nie zatrzymali A w ogóle Janko dostał wczoraj śpiworek Motherhood i stwierdzam, ze fajny jest - duży, wygodny - tylko ten materiał trochę szorstki... Ma któraś? Zmieni się to po wypraniu? |
|
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pszczoua;45923383]Ja jestem od tygodnia zupelnie nie na biezaco ze wzgledu na urlop TZ (ktory trwa jeszcze tydzien
![]() A wiec jakis czas temu pisalam o ropiejacym oczku Julka. W sumie oczka lzawily mu od urodzenia, kazano nam masowac kanaliki i tyle. 2 tygodnie temu zrobily mu sie czerwone bialka i pojawila sie ropa w ogromnych ilosciach. Poszlam do pediatry, dostalismy krople Tobrex i mielismy odwiedzic okuliste. Krople pomogly tylko na 2-3 dni, potem stan oczu pogarszal sie i bylo jeszcze gorzej niz przed antybiotykiem, ropa zalewala cale oczka wiec migusiem do okulisty. Ona zdziwiona ze krople nie pomogly i przepisala Vigamox (kolejny antybiotyk w kroplach) i masc erotrymycynowa do oczu. Kazala zrobic wymaz zeby dowiedziec sie co to za bakteria zeby w razie braku poprawy szybko reagowac. Dostalismy tez skierowanie do szpitala na udroznienie kanalikow. Prosto od okulisty jechalismy do szpitala i termin na 10 kwietnia, Julek ma byc na czczo (!) i ok. 12.00 zabieg w pelnej narkozie No i teraz najlepsze - po antybiotykach oczka zdrowe, przestaly nawet lzawic i wyglada jakby byly drozne Super że się poprawiło i oby nie trzeba było robić zabiegu!
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
Dla chłopaków tez maja fajne stylowki
http://www.mayoral.pl/int/colecciones-baby.asp
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, mój mąż idzie do psychiatryka
prasuje i mi śpiewa "niewiele Ci mogę dać... tylko jednego X"Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hello ![]() dzis Amela obudzila sie o 8, az sie zdziwilam ze tak dlugo spi, no i przyczyna 39 st goraczki szczepienie mialysmy teraz miec i znow odlozone, dobrze przynajmniej nie musze sie wykrecac. no i goraczka jakos slabo spada bo po 3 h 38,2 ehh i juz druga drzemke od 8 wlasnie odbywa. bidula moja
|
||||
|
|
|
#4040 |
|
BAN stały
|
Ktos pytal kiedys o rodzaj dynii to ja mam hokkaido.Juz zapomnialam jak ja sie cholernie ciezko kroi i obiera
|
|
|
|
#4041 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. nenedent lub sama woda za ząbkatort fantastyczny i pewnie pyszny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż ma masę zaległego urlopu za ubiegły rok, urlop za ten rok i tacierzyński do wykorzystania, więc postanowił sobie zrobić trochę wolnego i zaczyna jutro a do pracy wraca po świętach. Masakra, 2 tygodnie ogólnego nieogarnięcia mnie czeka może choć okna pomyję.
|
||||
|
|
|
#4042 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
masakra...Cytat:
Od razu mam pytanie: czy mogę tak zetrzeć trochę surowej marchewki? jeszcze nie dawałam surowej i nie wiem czy to nie za twarde ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
nie uwalę dzisiaj z tym moim TZ-em
mówię mu, że na razie mój tytuł wygrywa, a on jaki? a ja mu mówię, że "coraz lepsze moje dania...." a on "kur***, ale poeta" dodam, że on nie przeklina
|
#4044 | |
|
czyli Endżi
|
Lola, podobno Koksa to słodka odmiana. Moja mama robi Julkowi - solo albo z gruszką czy marchewką. Smakuje
![]() Vea, tort z klasą Widać, że lubicie marynistyczny motyw.Ale Cię nie lubię, bo mam teraz ochotę na jakieś ciacho Cytat:
Ja stosowałam kiedyś - za radą dermatologa estetycznego - krem na twarz przed zabiegiem laserowym. Na mnie kompletnie nie zadziałał, zwijałam się z bólu i spłakałam Ale ja mam ogólnie fatalnie niski próg bólu. Moją siostrę prawie w ogóle nie bolało (w dużo większym natężeniu), bez żadnych wspomagaczy.
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że pisałaś, że co byłaś u doktorki to za każdym razem mówiła Ci, że za niedługo ząbek wyjdzie
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od stycznia mi tak gada haha ale moze niedlugo cos wyjdzie bo faktycznie dziasla ma bardzo rozpulchnione.ostro ja goraczka meczy, obudzila sie na 15 min i znow zasnela podczas zabawy ![]() dziewczyny jak zbijacie goraczke to tylko jednym specyfikiem? bo ja w sumie tylko nurofen, ale zastanawiam sie czy nie dawac na zmiane z paracetamolem. a wtedy jak to sie daje? tzn chodzi mi ze w przerwie miedzy nurofenem, czy zamiast dawki nurofenu dac paracetamol a pozniej znow nurofen? |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co 4 godziny jeden z nich, tzn. na przykład: 10 - paracetamol 14 - nurofen 18 - paracetamol 22 - nurofen itd.
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matal mnie ubiegła
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

A szczepiony od początku, w sensie po 6 tyg miał pierwsze pneumo.

to sie jeszcze okaze 

a mąż mówi, że pewnie internet bo przedłużał umowę