|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
hej
zaczelam nadrabiac jak dziecko numer 1 jak i dziecko numer 2 slodko sobie spali. teraz nie spi juz ani jedno ![]() Cytat:
![]() Filip tez strzela strasznie i zasikuje wszystko lacznie ze mna, mam wrazenie ze produkuje 3x wiecej prania niz jego siostra w tym wieku ![]() Cytat:
współczuje, mam to samo z moim ![]() Cytat:
od 17-tej do 21 jest istny meksyk! Cytat:
super ze wszystko skonczylo się dobrze! ufff dzielne bylyscie obie ![]() odpoczywajcie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
powiem ci ze moj jak wydziwia po jakims czasie karmienia to biorę go do odbicia, zazwyczaj idzie taki bek ze hej Cytat:
oby jak najdluzej razemCytat:
Cytat:
![]() a zazwyczaj wszystkie plany planami a zycie sobie a raczej dziecko
|
||||||||||
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy trzymajcie czasem dzieciaki bez pieluch żeby pupa pooddychala? A jezeli tak to jak to logistyczne rozwiazujecie?
|
|
|
|
#3273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo robi sie taką flakowata. Przynajmniej moja Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3274 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A co Wy dziewczyny przez caly dzien robicie bedac same w domu z dzieckiem/dziecmi? Bo tak sobie teraz mysle ze u mnie non stop jest wlaczony telewizor - to chyba zle? Kacper ma dopiero 4 tygodnie a juz oglada, to chyba potem go nie odciagne od ogladania? |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami jak przewijam iwidze, ze mloda jest grzeczna to podkladam nowego pampa , ale nie zapinam i tak kilka minutek sobie lezy na przewijaku, a ja do niej gadam, albo stopy masuje
![]() TeQiba Kacper jest jeszcze za malutki by sie nauczyc, chyba moja tez czasami patrzy w tv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
telewizor to zlo , poczytaj sobie o wplywie tv na male dziecitakie male dzieci jeszcze daleko nie widza, wiec moze to nie ma wplywu , nie zastanawialam sie nad tym, ani nie szukalam na ten temat, bo nie mam takiej potrzebyja czytam ksiazki, slucham radio
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-04-07 o 18:13 |
||
|
|
|
#3277 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My staramy się wynosić małego do jego łóżeczka, bo bez niego nam się lepiej śpi Chociaż zdarza się, że śpi z nami jak zaśniemy, albo jest bardzo marudny ![]() Cytat:
![]() Wiadomo jak jest głodny czy coś to usuwam te niedogodności, ale nie lecę na złamanie karku jak płacze, a wiem, że nic złego się nie dzieje Jestem wyrozumiała i pozwalam mu czasem płakać ![]() Cytat:
Z czasem ta aktywność będzie się wydłużać i będzie o stałych porach więc będziesz mogła sobie zorganizować dzień Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
kolba współczuję Ci przeżyć podczas porodu a jednocześnie gratuluję i trzymam kciuki
![]() agunia4ever gratuluję Cytat:
![]() asienka213 wszystkiego najlepszego i po wizycie zjedzcie ![]() mmhym dużo zdrówka margo80 czarnamadonna1982 JustiLbn u mnie podobnie z kolkami. Byłam na diecie ale że nic się nie zmieniło to powróciłam do zwykłego żywienia ![]() Cytat:
martyna141 moje dziecie dzisiaj cały dzień marudzi
|
||
|
|
|
#3279 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#3280 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziekuje za zyczenia
w prezencie mam robala ![]() Cytat:
zeby Ula nie zalapala, a Ty szybko wracaj do zdrowia fajnie by bylo, ale sie nie zapowiada moze za to sprobujemy mala wykurzyc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i za przetrwanie wizytacji ![]() martyna za opis porodu, chyba nie bylo tak zle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiec jak mala jest w p-kolu a tz w pracy to mam wlaczone radio ![]() Cytat:
![]() 2.
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolne chwile wykorzystuje na zjedzenie czegoś i ogarnięcie chaty. Troche posiedze przy kompie, zajmę sie psem i niestety od karmienia do karmienia czas leci nie wiadomo kiedy... Side -zazdroszcze że TZ taki wyrywny do ubierania. Ja dzisiaj pojechałam na zakupy, wracam do domu i zastaję taki obrazek - TZ z dzieckiem w samej pieluszce, owiniętym kocykiem. Okazuje się że zmieniał pieluche i młody się zlał,zasikując całego pajaca Próba przebrania skończyła się fiaskiem bo rączki nie chciały wejść do rękawa od body i bał się go włożyć
|
|
#3282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dużo dla Ciebie ![]() Cytat:
czyżbys rodziła na jaczewskiego? Bo coś mi sie tak kojarzy. Chyba że coś pokrecilam.. Twoj opis wygląda jak moj pierwszy. Prawie identyczny Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3283 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się że z Tż jest ok ![]() Cytat:
Margo Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze mala by sie darla z tego powodu, ale jej pelna pielucha nie przeszkadza.Cytat:
to nic, ze ja kaloryfery mam pozakrecane jak wychodze na dwor to zakladam malehj czapke, zeby sie nikt nie czepial, a jak wyjde to ja sciagam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Jesli chodzi o księżna Kate to jej strój musi spełniać wymogi formalne, nie moze założyć spodni, wiec musiała mieć założone coś, aby przytrzymywalo sukienkę, aby jej nie podwialo do góry. To byłby dopiero skandal
. A dzieci to sie tak normalnie tutaj ubiera , poza tym w Nowej Zelandii jest ciepło . Hardcore to jest jak matka ma ciepła kurtkę a dziecko nie i na dodatek gole stopki bez skarpetek i jeszcze matka puszcza je aby sobie pochodziło (obrazek z października z podwórka szkolnego mojego syna). Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Aż sobie sprawdziłam ze w nowej Zelandii jest 20 stopni. Biedna Kate tak sie musi męczyć ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- W Polsce jak moja mama spacerowała z Antosiem to tez tylko słyszała gdzie to dziecko ma czapkę, a był maj, pochmurno ale ciepło. Tu dzieci chodzą bez czapek. Nie mowię o lecie i upale, kiedy to zakłada sie jako ochrona przed słońcem. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
No to komentarze powinny dotyczyc jej ubioru. Ze sie biedna przegrzewa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie siedzę w wannie, z tatuś z synami. Znowu karmiłam 50 minut i coś mi sie od życia należy
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Polacy zawsze są w gorącej wodzie kąpani jedli chodzi o komentowanie
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamowilam sobie peeling do ciala to juz poczekam i sie wykapie. Bede lezala godzine i tylko ciepla wode dolewala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapomniałam dodać ze Antos wtedy miał rok. Bo teraz jak Marco ciagle malutki to tez ma bo musi. Ale niech tylko przekroczy 3 kg
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Ja sie od początku kapalam tzn od 6 doby. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- U nas sie kapia po sn tez, a po cc to już w ogóle. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Dobrze, czas wyjść, bo woda wystygła ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ostatni tydzien mala codziennie daje mega koncerty wieczorami, wiec zmieniamy sie z tz co kilka minut, no i nie mialam jak a po poludniu to nie to samo. Poczekam na spokojny wieczor Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
lubie jak piszesz co u Was sie wyprawia, to przynajmniej wiem co moge, bo wszyscy jestesmy takimi samymi ludzmi i jak Wy mozecie, to ja tez Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak sobie radzicie z tymi kolkami bo juz 4-ty dzień moja Agata urządza mi cyrk:/ dziś od rana oprócz spaceru 2h nie spi...prezy się, wscieka i ja juz nie wiem co z nią robić:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Elu ty buntownico
|
#3295 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A Marco te 50 min to caly czas lyka czy troche wydziwia tez? My teraz staramy sie zasnac i mam nadzieje ze szybko pojdzie bo glodna jestem okrutnie
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może by któreś zadziałały ![]() Albo suszarka skierowana na brzuszek, ciepła pieluszka albo termofor? Ela - mój pieluchy zmienia, w szpitalu pierwszego dnia sie wyrywał i nawet robił to lepiej ode mnie. Ale potem ja się wyrobiłam i teraz zmieniam dwa razy szybciej od niego ![]() No i posłuchałam was, poszliśmy dzisiaj na spacer bez czapki i bez kombinezonu, ubraliśmy spodenki i bluzę z kapturem ![]() A w ogóle, mój dziś taki aniołeczek cały dzień, że aż sprawdziłam mu temperaturę czy nie chory, ale niemowlaki mają chyba wyższą temp. niż dorośli ???
|
|
#3297 | ||||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że zaczyna Was męczyć końcówka ciąży doskonale Was rozumiem
Dla każdej potrzebującej brokuły na rozkręcenie Ela też tak miałam jak Majka urządzała wieczorne cyrki. Jak nadchodziła godzina 18 wpadałam w panikę Cytat:
no i za poród Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny promocja w h&m -20% na kolekcję dziecięcą .Ja skorzystałam i kupiłam Małej kilka rzeczy na lato w tym cudną kurteczkę aż się pochwalę : http://www.hm.com/pl/product/24334?article=24334-A
|
||||
|
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas to TZ chyba jest bardziej wprawiony w ubieranie/rozbieranie bo to najczęściej przypada przy kąpieli, którą on robi ![]() Co do ubierania to mam wrażenie, że ja czasem za ciepło ubieram. Ale ja sama jestem zmarzluch i mam więcej warstw na sobie niż przeciętny człowiek no i jakoś boję się, żeby małej nie było zimno. No a dziś temperatura na dworze mnie zaskoczyła i po wyjściu szybko rozbierałam siebie i małą ;p Chyba muszę przed wyjściem spoglądać na termometr albo wystawiać rękę za okno
|
||
|
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja to z kolei wolę świeżość a nie zaduch 25st.Cytat:
|
||
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a podajesz jakies kropelki? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

od 4 dni mamy kryzys od 16-20, nie chce spać i jest marudna...sama nie wiem czy ma kolkę:/ wcześniej jak ją nakarmiłam i odłożyłam to spała a teraz wierci się, płacze itp
( Służba zdrowia zawsze ma pod górkę (Mariola coś pewnie o tym wie)!

Ja ciągle na chudej diecie , nie jem nic niezdrowego, więc nie rozumiem