|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Nie było mnie raptem dwa dni a tu takie pozytywne wieści
![]() Jupi jej, super !!!! gratulacjeee!!!Cytat:
![]() A w ogóle to cześć ![]() Mam u siebie siostrę (przyleciała z Anglii) z córą 5 letnią i zostają na święta z tego powodu też mnie tu mniej bo się muszę lapkiem dzielić :brzydal :Ale chociaż czytać się staram Tyle na razie muszę lecieć po pranie bo mi wiatr zabierze
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka- ciasto francuskie z biedry, na to cukinia, pokrojona i ułozona o tak: http://www.beawkuchni.com/2010/09/ta...zim-serem.html, na to kroje mozzarellę, pomidora. Posypuję ziołami (bazylia, lubczyk) Zalewam jogurtem z jajcem ( jogurt najczęśćiej z biedry - bo mam ten sklep najbliżej- on jest dość gęsty). Moja po upieczeniu wyglada tak: https://www.google.pl/search?q=tarta...hp%3B450%3B282 nic nie pływa.....nie ma zupy Pogoda pod psem, ale dziecko zalicza już drugą drzemkę....byłyśmy na spacerze, w żłobku podpisać umowę od września- taka pogoda mi pasuje na spacery, dziecko się nie drze, opatulone siedzi spokojnie, nic nie razi, nic nie rozprasza.....
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
troche zmienilam przepis - i nie wyszly, zakalcowe
![]() cos czuje, ze te bananowe nie sa takie proste
|
#1324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() życie - mnie - uczy pokory. ![]() ![]() Mój też pieści ( ) - tuli misia, całuje panie na folderach, przytula się do Hani Bzinkówny na zdjęciach w albumie, cały asortyment pieszczochów wobec dziadków na zdjęciach ![]() ![]() mamie najchętniej palec w oko, czasem z łaską nadstawi czoło do ucałowania ![]() te dla 4 i 5 miesiąca są bezpieczne. W składzie nie ma cukru. Niestety-stety trzeba uważać na etykiety. Mój bobofrutomaniak. Daję mu mocno rozcieńczony wodą. ![]() ![]() ![]() Cytat:
a komp jest wabikiem wielkim. Cytat:
tego się cały czas obawiam. że będzie zadawał pytania z fizyki kwantowej (lub nie kwantowej) lub z biologii tudzież chemii... pozostanie tel. do przyjaciela ![]() heh. byliśmy samiutcy na huśtawkach. jeszcze tak nie było ale tylko godzinkę na oucie dałam radę ![]() Cytat:
![]() a jak w maju? to prywatne?
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-09 o 16:18 |
||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grupy 20 osobowe. Pieknie, kolorowo...(Milka zauwazyła biedronkę narysowaną na drzwiach i oczywiscie "de bu" i na ręce i "cio to" ....) Do drugiego bede dzwonic dzis do Pani, zeby się umowić, na jutro bądź piatek, na spisanie umowy....I tu bedzie od maja.....max do wrzesnia.
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam i J. sie budzi wiec nie popisze za duzo.
Moje dziecko tez o wysokich potrzebach.. albo ja taka nieporadna. Obstawiam 2/3 potrzeb i 1/3 nieporadnosci zeby tak nie zwalac na dziecko wszystkiego. Dotarlismy dzis do bawialni, J. glownie wisial na mnie, kawe pilismy razem bo nie dal mi odejsc (widzac mnie), w toalcecie tez bylismy razem bo nie mialam co z nim zrobic. Uroczo bylo. Nastroj od kilku dni ma ten sam. Przebila sie gorna 1 ale dalej grzebie w buzi, coraz dalej, gdzies w 3? 4? A gdzie wczesniejsze zeby? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje starszaki pija tylko mleko i wode . czasami kupie im /zrobie sok wyciskany . ale tez ale ...człowiek uczy się całe zycie . wiec nie przejmuj się ze nauczyłaś swojego dziecia tego typu smaków.wszystko idzie odwrócić .nigdy nie jest za późno . ja tez z Jakubem popełniałam wiele błedów żywieniowych ...np dawałam danonki bo takie zdrowe Cytat:
.u nas czasami do teraz tak jest .tylko z odwrotnym skutkiem .w domu miło ,fajnie mądrze .a przy kims nie z domu ...Jakub głupieje ![]() Cytat:
2. 3.hyhy...ale to jeszcze do przewidzenia. najgorsze te całkiem oczywiste .... gdzie się wkłada ziarenko mamusi aby był dzidziuś? tatuś pokaz to ziarenko które masz(i Ninka wyciąga łapke do taty ).... -dlaczego drzewo wygląda jak drzewo? ...... wypiłam kawe .żyje ![]() leje ,wiatr jest ..jak się ciesze ze tzt chodzi na treningi z Jakubem a nie ja .
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zaakceptowała wybór miejsca ![]() Cytat:
fajnego mam synka. pociesznego. wdzięcznego. cFaniaczka małego. też pewnie jestem nieporadna. a nawet na bank. ostatnio na pewno bardzo zmęczona. bardzo. i chyba przez to ciągle jęczę. i cierpliwości brak.
|
|
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
W piątek idę do gina, Tż ma akurat wolne więc zrobimy sobie rodzinny dzień zakupowy
('uwielbiam' jak mały drze się w sklepie 'nienienienie' ).Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A. jak mu mówię, żeby dał buzi to śmieje się i mówi 'nienienie', chyba, że ma dobry humor to podchodzi i nadstawia policzek do całowania. A jak mu powiem, żeby zrobił ładna mama to podchodzi i głaszcze mnie po włosach wołając 'aaaaaaa'
|
|||
|
|
|
#1332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Florek ma temperaturę
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, A. jak nie chce żeby go skądś zabrać, a wlezie tam, gdzie nie powinien, to robi się bezwładny, ja go próbuję podnieść, a ten mi leci przez ręce, czy Wasze dzieci też tak robią?
|
|
|
|
#1334 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za gratulacje
Cytat:
![]() Czyli koniec z dietą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wesołoCytat:
Alliw, zapisałam się do gina na wizyte ale termin dopiero po świetach. Mysle, że spoko bo teraz może być mało co widać - dziś zaczynam 5 tydzień dopiero. Ciesze się, że nawet w Maclarenie nózki wystają ![]() Monika, zrobiłam wczoraj takie foto. Ten podnózek mozna na dół opuścić, żeby miał zgiete kolana. Tylko nadmieniam, że K jest długi pewnie 80cm bedzie miał jak nie wiecej bo ciezko go zmierzyc
|
|||||||
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i super w wozie i kolor ten sam
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łłłłoooo matko! ale zem palnęła literówke -cos a'la Klementyna (siki bez cukru ..no kto widział nie słodzić sików ![]() )temperatura Florka -ale bez innych dolegliwości? ile ma? raz R tez miał 38 nagle . bez innych objawów . i samo minęło -tak po prostu ... aby to nic takiego ! Cytat:
mój normalnie .luźno . a jak odłożę w innym miejscu to jakby magnes miał - spowrotem człap człap do zakazanego miejsca i tak w koło .... ![]() TY? ! ![]() R w przedszkolu(u Niny) siedział ponad godzinke ....uwielbia
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
jupiiiii
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
a Scarlett to gdzie ?Halo? gdzie jesteś ?co robisz?
|
#1340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
uuuuuu
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- pewnie po pracy ostro sprząta , odkaża itp.
|
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja polozyłam normalnie bo nie za bardzo wiem jak je mozna pionowo postawic, wyrosły taaaaaaaakie tak na 4 cm do góry-jakoś to wszystko z kunsztem zegarmistrza upakowałam na górze zeby nie pospadało, w smaku super
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzilo o 5 - 15 kwadratow,czyli 3 ciecia poziomo i 5 pionowo ![]() No nie mam polskich znakow buuuuu
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
myślałam trochę nad tym i wymyśłiłam ze jak się już rozmroziły to te kwadraciki w takie łuki wygiąc i postawić moze by sie nie przewróciły
|
#1346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ostatnio miał luźne body górą i wchodzę do pokoju po rdzemce a ten jak indianin ![]() Cytat:
Cytat:
Wsadzasz i jedziesz Są polecane od 1 roczku
|
|||||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na ryjek, nie mam na nic siły, masakra... W pracy delikatnie mówiąc kanał, wychodzę codziennie po czasie, inaczej się nie da.... Przebijamy się przez korki i wracamy niemal na kąpiel Zosiora.... Potem próbuje cokolwiek zrobić, ale ostatkiem sił. Nie wiem ile tak dam radę...
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no było 38, dałam paracetamol i narazie ok. nie wiem od czego? hm... Cytat:
|
|
#1349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
trzymam kciuki
|
|
#1350 | |||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Współczuję. Można się zarżnąć. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas by nie przeszło. Wszystko jest ściskane łapką, aż sok wypływa. A może muszę częściej próbować. Cytat:
Cytat:
Babka wyciągnęła spod lady jeden z wydrukowanych kuponów i na nim odznaczyła, że został wykorzystany. Cytat:
Ale super pieszczoch! Moja jest na etapie miziania wełny owczej w książeczce dotykance. Mówię: pomiziaj owieczkę i mizia i się cieszy. Mamy za Chiny ludowe nie pomizia ![]() Róża zjadła może ze dwa razy kiedyś kurczaka ze słoiczka wymieszanego z warzywami i nie wymiotowała. Ale skoro lekarka mówi, żeby nie podawać, to nie daję. A jajka może przepiórcze wypróbuję. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-04-09 o 20:45 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

łącznie z szaloną Oliwką która nawet nie spieszyła się do swojej rodzicielki jak po nią przyjechała

)

) serek żółty chlebek w paseczki w kosteczkę i dużą kromkę bo różnie lubi ostatnio dołożyłam jej 4 jajeczka przepiórcze i co zjadła to zjadła. ale śniadanie zaliczone było i głodna nie chodziła.
ale zem palnęła literówke -cos a'la Klementyna
aby to nic takiego !