Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 22:59   #1531
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Dziewczyny będzie elaborat także uwaga !

Słuchajcie wiem, że temat już kilka razy się pojawiał na tapecie ale czy może ktoś blondynce jasno przetłumaczyć co robić w takich sytuacjach ?
Otóż, Blanka ma 3 siostry cioteczne-8,7 i 3 lata. Jak tylko je widzi to obcałowuje każdą i się cieszy. Ale jak są wszystkie trzy na raz to Blanka nie bardzo umie się z nimi bawić. Ja wiem, że teraz jest etap że ona wszystko zabiera i wszystko jest jej. Ale jak reagować w takiej sytuacji? Jak np. widzę że te starsze rysują , czy coś robią i Blanka im wyraźnie przeszkadza, tłumaczyć, że nie wolno ? Zabierać ( choć wtedy jest lament). Jak z tą trzylatką się bawią, to też wszystko jej zabiera a tamta mi mówi "blanta mi zabrała to, czemu ona mi zabiera" . To co jej mówić? Co mówić Blance?
Dzisiaj np. między Blanką i trzylatką doszło do szarpaniny o to która założy klocek na piramidkę i obie się popłakały.
Wiecie ogólnie to ja zawsze jestem po stronie Blanki i ją tłumaczę , że mała, że daj jej się pobawić i takie tam ale nie chce też tamtej krzywdzić i jakoś nagminnie faworyzować Blanki.
Jakieś pomysły ?
Najlepiej jest jednak jak jest jedna z nich i wtedy Blanka jest spokojniejsza i się lepiej bawi , nie ma kłótni i płaczków.

Był temat o słodyczach i serkach. Ja staram się Blance nie dawać słodyczy szczególnie tych kupnych. Ale domowe ciasto czasem próbuje, daje jej też serewk homegenizowany z cukrem w składzie. Ale uważam , że i tak jak na serki ma super skład. Firma OSM.Dzisaj np mama robiła racuchy, Blance też się kilka dostało,ale z innej mąki, bez cukru, smażone bez tłuszczu. Jadła aż jej się uszy trzęsły
A właśnie co do słodyczy to ta Trzylatka ma takie zęby popsute, że pewnie wolałybyście ich nie widzieć. Górna szczęka cała czarna, wygląda jakby miała druciany aparat.No ale ona w nocy się budzi i pije syrop owocowy rozrabiany z wodą, słodyczy full, dziś te racuchy posypała cukrem i tylko ten cukier jadła. Nie zje warzywa na kanapce bez soli, herbaty bez cukru... no masakra . Ale według bratowej to ja jestem dziwna, ze ograniczam

Aha i chwalę się, że z jedzeniem lepiej !
Nawet z mlekiem się przeprosiła i dzisiaj wypiła 2x po 150 ml . Obiad wygląda jak armagedon ale przynajmniej je nareszcie !

A teraz lecę nadrabiać :P
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:07   #1532
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no skoro się nie dopomina, to pewnie głodna nie jest. ale dziwne to
ale zasypia po prostu czy dajesz Jej mleko i pić nie chce?
Jak wiedziałam, że nie powinna być głodna, to robiłam herbatkę, wypijała całą i zasypiała. A teraz dwa dni z kolei robię mm, daję jej, ona wypluwa i odpycha butelkę. Kładę się koło niej, ona się obraca dupcią i zasypia
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:10   #1533
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a co do placzu, mnie tez teraz bardziej ruszaja wszelkie smutasy a jak jeszcze z dzieckiem w roli glownej to juz w ogole masakra!
wczoraj wlasnie mialam zjechany humor bo...
mam u siebie w klasie takiego chlopca, z lekkim uu, bardzo fajny, mily, grzeczny, dobrze wychowany ale bida z nedza u nich ze hej! ma mame, tez z uu, taka to prosta kobitka ze wsi ale dziewczyny, jaka z niej matka!!!!!!!! no poprostu wzor!!! mialam juz doczynienia naprawde ze sporo lczba matek i zadna jej nie dorasta do piet!!! co ona sie troszczy o tych swoich chlopakow (ma jeszcze syna w 1 klasie, tez uu ) to pojecie ludzkie przechodzi! nawet nie jestem w stanie opisac tego ale poprostu cos wspanialego! malo tego, ten moj uczen ma w piorniku zdjecie swojej mamy! pierwszy raz widzialam zdjecie matki w piorniku a juz niejeden piornik w zyciu widzialam kobicina sama wychowuje tych synow, jak jest cos winna (np za podreczniki) to jak powie ze odda tego i tego to slowa dotrzyma chocby nie wiem co... nawet kiedys jak ten mlodszy uzupelnial sobie tusz w piorze (maja taki klasowy, wspolny, kto potzrebuje to uzupelnia) to przyszla nastepnego dnia do wychowawczyni z zapytaniem ile musi za ten tusz oddac no i ostatnio kolezanka z pracy mowi mi ze widziala ta kobicine w sklepie jak kupowala mieso na obiad - 1 skrzydelko!!!!!
no poprostu wczoraj peklam
u nas co roku robi sie paczki dla tych najbiedniejszych dzieciaczkow, wczoraj juz kupilam takie suche rzeczy, typu platki, makarony, kostki rosolowe, konserwy, jakies ciastka itd... musze sie jeszcze dyskretnie podpytac czy maja zamrazalnik w domu to nakupuje im "miecha", jakis mrozonek typu pierogi, ryby itd i beda miec na jakis czas...
tak sie jeszcze zastanaiwam bo pod koniec kwietnia mamy wycieczke, nic szczegolnego, bawialnia, zoo, mac no ale ten chlopiec nie jedzie, na pierwszej wycieczce tez nie byl... i pojde dzis do dyrki zapytam sie czy znalazloby sie dla niego te 50 zl z rady rodzicow a jak nie to mu chyba fundne...

no poprostu to 1 skrzydelko na obiad rozwalilo mnie calkowicie
No i mnie to skrzydełko też rozwaliło Masakra strasznie to smutne aczkolwiek troszkę budujące , że mimo wszystko są takie dobre matki !
A z Ciebie dobra kobietka

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
----
Nie miałam sił wczoraj tego napisać, bo idą Amelce znowu chyba 4 zęby. Więc wisi jeszcze bardziej przy nodze, wybudza się, marudzi i nic nie je ( ) za bardzo... dziś od rana troszkę serka wiejskiego i kp. Nic nie chce..
No a spać wczoraj poszła... 00:30!
Zasnęła na 20 minut przed 19, bo taka się padnięta zdawała, no ale.
Ojj biedna Amelka
Oby po wyjściu zębów z jedzeniem się poprawiło !

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hope-dzięki że pytasz Jakoś pogoda na mnie źle wpływa ostatnio. Wczoraj wyładowałam się na porządkach w domu. Cały dzień chodziłam ze szmatą bo nie umiałam sobie miejsca znaleźć. Miałam tyle powera w sobie że do 24 nie mogłam spać -mimo że w łóżku byłam już po 20. Potem Oskar się budził co chwilę więc nie wiele spałam. Dziś jestem flak dosłownie.

Poza tym jakoś ostatnio nic nie idzie. W tamten piątek mieliśmy jechać z małym do cyrku,ale mąż pracował dłużej. W tą sobotę jesteśmy zaproszeni na ur. kolegi z pracy tż ale nie pójdziemy bo nikt mi z dzieckiem nie zostanie. Z resztą tego mi nie szkoda bo i tak myślami byłabym w domu z Oskim ale tego cyrku mi szkoda...

No i bunt jedzeniowy-idą nam te zębisze i mały buntuje się na wszystko. Przechodzi jedynie obiad i jakiś owoc czasem,poza tym mleko.
Ehh ciężko jakoś.
No faktycznie szkoda cyrku ;/
Ja też się zaliczam do tych co pogoda wpływa ujemnie na samopoczucie, i też wyładowuje się na szmacie
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Lenova
a smarujesz czyms?
nawilzaj, natłuszczaj moze
Stosujemy Emolium do kąpieli i po kąpieli krem specjalny. Troche łagodzi

Cytat:
byłyśmy u lekarza, na szczęście płuca i oskrzela czyste ale gardło strasznie czerwone mam psikać tantum verde, plus syrop lipomal i neosine.
ale jest strasznie osłabiona, z nosa się leje, teraz mi zasnęła:/
meneq dziękuję, że pytasz
Najważniejsze, że płuca czyste !
Dużo zdrówka dla Hani

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Zdrowka!

Hej, ja tylko na minutke bo wiecej nie mam Zrobilam zdjecie tej sukienki, tylko sie rabnelam bo rozm. to 12 a nie 10 czyli bardziej 40 chyba

Sorki, ze wymieta ale wyjelam ja z woreczka, w ktorym do mnie przyszla

Wieczorem Was nadrobie
Śliczna !

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
mam wyniki zageszczenie zapalne u podstaw obu pluc
O kurczę Mam nadzieję, że dostaniecie dobre leki i szybko przejdzie. Zdrówka !

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wpadam sie tylko pochwalic - mowimy ato (auto )

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja sie tylko wpadam pochwalić ! Hania zrobiła pierwsze kroki! A potem coraz więcej! <3 tak sie cieszeeeeee
Cieszymy się razem z Tobą ! Extra, brawo !!!!
Stary 2014-04-10, 23:13   #1534
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

dzięki, tylko jeśli masz je autobusem tachać to nie trzeba już! to w czerwcu dopiero jest
nieee, juro akurat samochodem jestem, bo muszę do tesco skoczyć i kupon do HM mam, to szkoda żeby się zmarnował dopiero w czerwcu, ale przynajmniej będziesz miała rozeznanie, czy masz skąd wziąć sukienkę w razie wu

a tak w ogóle, to ja mam wesele pod koniec maja i ciekawe, czy wejdę w którąś

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:18   #1535
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nieee, juro akurat samochodem jestem, bo muszę do tesco skoczyć i kupon do HM mam, to szkoda żeby się zmarnował dopiero w czerwcu, ale przynajmniej będziesz miała rozeznanie, czy masz skąd wziąć sukienkę w razie wu

a tak w ogóle, to ja mam wesele pod koniec maja i ciekawe, czy wejdę w którąś
Elllmi Ty mnie nie denerwuj dobra? ja się zastanawiam czy wejdę i mam prawo ale Ty! Wszytskim Wam mówię że elllmi przesadza! Widziałam na własne oczy! Ładna, ZGRABNA, sympatyczna i bardzo miła!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:18   #1536
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy Charlizz dawno nie było? I E_vel też mało...
bardzo dawno dziewczyn nie było...

co do słodyczy bo pisałyście o nich, ja nie daję kupnych ciast, czekolady, jakiś wafelków itd. Raz na gdzieś 1,5-2 tyg Kuba zje jednego biszkopta, kaszek właściwie nie chce jeść, chyba mu nie smakują, bo są bardzo słodkie, więc zjada je raz w tyg ok. 100 ml, herbatników nie lubi. Soczki typu Bobofrut daję mu tylko jak gotuję kisielek czyli gdzieś raz w tyg. Ogólnie mam nadal schiza, żeby za dużo cukru nie dawać i pilnuję tego. Absolutnie odpadają danonki (już mówiłam mojej mamie, że Kuba ich jeść nie będzie), a owocowe jogurty typu jogobella to już w ogóle dramat, sama ich nie jem więc dziecku tym bardziej nie będę dawać.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:21   #1537
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michał śpi już, wczoraj w nocy znów skoczyła temperatura. Dawałam nurofen. A dziś nic się już nie działo, oby tak zostało!
Oby !
Cytat:
To i ja sie chwale
zaliczylismy dzis fryzjera
Kubencjusz siedzial grzecznie, nie plakal tylko ostatnie ciecie musialo byc juz na stojaka no bo ilez mozna tak siedziec i siedziec w jednym miejscu
potem w nagrode pojechalismy na plac zabaw i do pobliskiego lasu
Ale słodziak <3
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratunku, juz wiem czemu tak się źle czuję
mam ciśnienie 105 / 55

czy to groźne dla dziecka? jeju normalnie odjeżdzam

Bokeh, brawa jeju ale się cieszę
kuneguna, kurde zdrówka

gdzie jest Nancy- wczoraj pisała,że się źle czuje
Ja też miałam czasem takie ciśnienie w ciąży, groźnie jest tylko wtedy kiedy chodzisz bo możesz zemdleć. Ale tak to po prostu połóż się, odpocznij i pij dużo .Ale w razie czego to dzwoń na IP!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45980251]
Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko
Nie zatarłam, nic się nie wbiło.

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]
No pięknie sobie Dorcia radzi, Brawa !
ojj współczuje zapalenia spojówek ;/

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł dziewczęta, jestem dzis totalnie wyprana, wymieta i jak przez wyżyamczke przepuszczona spałam w nocy około 3 godz, apogeum zębowe w dzien maskara- tylko ręce, ewentualnie noznowisizm, maruda jak stad do kosmosu, wysiadam psychicznie udało mi sie podejrzec- dziurki są na trójkach górnych i dolnych czwórkach, ale dziasła spuchniete, krwią podbiegniete.... dawałam nurofen 2 razy bo sobie mały nie mógł poradzic ze sobą....

Dzis dziec nauczył sie wchodzic na czterostopniową drabinke malarska, 10 sekund i zdobywca jest na szczycie gorzej ze schodzeniem
ehhh Wy to się macie ;/
Bartulo nie oszczędza mamusi
Oby ta noc była lepsza i następny dzień również

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
I mi się Filip znowu pochorował, od wczoraj gorączka, byliśmy u lekarza, mocno spuchnięte migdałki i gardło zawalone, dostaliśmy antybiotyk lekarka mówi, że przez zęby. a tydzień temu skończyliśmy brać lekarstwo. no ale co się dziwić jak w przeciągu kilku dni trzy zęby wyszły.
O kurczę, kolejny Maluch chory
Zdrówka !

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji : jupi: byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę
Suuuuuper wiadomość !

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
siemanko

cały dzień podczytuję, ale jakoś weny brak na pisanie

dziś dziecko cały dzień domagało się "papa" a tam przecież lało więc jak trochę deszcz zelżał, to wzięłam ją ubrałam i wyszłyśmy na 10minut. Łooo ludzie, jaki był szał biegania po kałużach! Kazałam jej głowę podnieść, żeby na tawrzy poczuła deszcz, to już w ogóle armagedon szczęścia. latała po tych kałużach z głową ku chmurom co rusz dotykając twarzy jakby to było najpiękniejsze co ją spotkało normalnie żałuję, że nie wzięłam aparatu. Aż się wzruszyłam tam
A potem dziecko przez godzinę w domu chodziło patrząc w sufit i nei rozumiejąc czemu nic nie kapie
Ale fajna Anulka

Uciekam spać , dobranoc
Stary 2014-04-10, 23:24   #1538
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Elllmi Ty mnie nie denerwuj dobra? ja się zastanawiam czy wejdę i mam prawo ale Ty! Wszytskim Wam mówię że elllmi przesadza! Widziałam na własne oczy! Ładna, ZGRABNA, sympatyczna i bardzo miła!
pffffffffffff

Filip mnie rozwalił przed chwilą: słyszę, że zaczyna trochę płakać, więc idę do pokoju, schylam się nad łóżeczkiem, a ten siedzi zagrzebany w kołderkę, oczy na wpół otwarte i taki żałosnym głosikiem: "Mama, cium cium, mmmmmma", czyli w wolnym tłumaczeniu: Mama, nie ma smoczka

idę spać
baaaaaj

Stary 2014-04-10, 23:26   #1539
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45971680]pewnie, że nie robisz
Agatce też, miała 5 tygodni, prywatna alergolożka chciała badania robić niepoważna

powiem tak - u nas utrudnienie, bo jak Agatka coś je to młoda chce też
2 razy dałam zwykłe danio waniliowe, nie dziecięce, ale czaję sie na serek homo no name, niektóre mają rewelacyjne składy
słodyczy jako takich - nie, czasem biszkopt, kawałek ciasta samodzielnie pieczonego - owszem, wiem, co tam jest, a nie jestem wstanie zrobić tak, by wszyscy zawsze z dala od niej jedli

licz tylko na cud ja kilka lat temu schowałam pasmanteryjne duperele i do dzisiaj nie znalazłam

gratuluję Dorka miała drzemkę godzinę tylko, ona w ogóle zaczęła o 6 wstawać a w dzień z 2,5-3h zrobiła się jedna!

strasznie to smutne

Ifwka, z reguły szkoła nie ma kasy na pomoc, to nie mops :/[/QUOTE]

Co do serków dziewczyny a próbowałyście serków Świeżuch. One są genialne, smaki dzieciństwa. A składy super!. Kiedyś jeszcze mieli naturalne, ale widzę że już wycofali.
Moja Ola je uwielbia. Zwłaszcza waniliowy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:31   #1540
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Filip mnie rozwalił przed chwilą: słyszę, że zaczyna trochę płakać, więc idę do pokoju, schylam się nad łóżeczkiem, a ten siedzi zagrzebany w kołderkę, oczy na wpół otwarte i taki żałosnym głosikiem: "Mama, cium cium, mmmmmma", czyli w wolnym tłumaczeniu: Mama, nie ma smoczka
ojoj

swoją drogą dużo tu dzieci smoczkowych?
Ja się staram tylko do zasypiania, przy czym często wypluwa albo ja wyciagam w ostateczności jak zaśnie. Natomiast u nas zasypianie bez smoka na razie jeszcze nie do przeskoczenia..

Black Evel chyba ma urwanie głowy z dziewczynkami
A Charlizz weny na pisanie brak, dzisiaj Sylwietta (?) pisała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:36   #1541
elllmi
Zakorzenienie

jeszzce o jedno miałam zapytać: można kalosze dla takich dzieciaczków, jak nasze? nie wiem jak w tym noga będzie się trzymać, a u nas po deszczu nie ma opcji wyjść z młodym przed dom, bo praktycznie sam trawnik i zaraz buty przemokną

Cytat:
Ja się staram tylko do zasypiania, przy czym często wypluwa albo ja wyciagam w ostateczności jak zaśnie. Natomiast u nas zasypianie bez smoka na razie jeszcze nie do przeskoczenia..
u nas też tylko do zasypiania i nie wiem, kiedy uda się nam od tego odzwyczaić, bo jak tylko jest spiący, to od razu zaczyna szukać pieluszki i ciumciuma

teraz już na serio spadam

Stary 2014-04-10, 23:39   #1542
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Pola całkowicie bezsmoczkowa, miała go może 4 razy w buźce, ostatni raz dobre 8 miesięcy temu
Stary 2014-04-10, 23:41   #1543
ania13.03
Zadomowienie

pstryczku, Jakie to jest wzruszajace, ze mimo choroby i biedy takie osoby potrafia swoim dzieciom tyle milosci dac Pieknie sie zachowalas
Acha, i nie, nie zrobilam sie placzliwa po ciazy, w ogole

Lenova, wiesz co , u nas i z tego co pamietam u Szaji tez? ze panuje taka zasada - kto pierwszy ten lepszy Blaneczka jest juz duza i ja bym jej nie przyzwyczajala do takiego ustepowania

Miejmy nadzieje, ze nowa wlascicielka pokaze sie nam w sukience

nancy jakie suuuper wiesci

elllmi

Moja Lili podobnie jak Pola, tez nigdy smoka nie tolerowala

Nie nadrobilam wszystkiego, przepraszam ale za duzo rzeczy mam jeszcze do zrobienia. Moze jutro mi sie uda

Widzialyscie ksiedza spiewajacego na slubie? Ale jak, to w Polsce bylo a on mowi po angielsku??? Moze jakas para mieszana czy co W kazdym badz razie milee bardzo

Spokojnej nocy dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:42   #1544
nafiyqa
Zakorzenienie

Chcialam powiedziec, ze strasznie kochane jestescie.
HOPE rzuca prosbe o sukienke i od razu kilka z Was sie zglasza - cudne jest to, ze mozemy na siebie liczyc - wzruszaja mnie takie rzeczy

Marsi chce organizowac zbiorke, pstryczek robi paczke... NO ZLOTE KOBIETY NAM SIE TU TRAFILY!!!!

NANCY, ja tez jestem z tych schizujacych z cukrem.
Nie daje ciast, ciastek (ani kupnych, ani domowych), z 2 razy dalam liznac ode mnie loda.
Jedyne co z cukrem daje to sok do rozcienczania od t. Baaaardzo slodki, wiec kilka kropli doslownie.
Kuba nie chce pic wody czy herbatki nieslodzonej tzn wypije moze z 50ml, a tego soku od t.caly kubek pstryczek.

MALA, ja tez przez cala ciaze mialam takie cisnienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:44
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 23:47   #1545
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Widzialyscie ksiedza spiewajacego na slubie? Ale jak, to w Polsce bylo a on mowi po angielsku??? Moze jakas para mieszana czy co W kazdym badz razie milee bardzo
Ksiądz irlandczyk, to chyba jednak nie w Polsce? Ale para mieszana mogła być
Stary 2014-04-10, 23:51   #1546
nafiyqa
Zakorzenienie

Widzialam, ze ksiezulek jest hitem fb, ale nie mialam przyjemnosci slyszec.

Kuba sie obudzil

Stary 2014-04-11, 00:01   #1547
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
marsi z reguly mam wyzsze cisnienie, ale przez cala ciaze mialam wartosci takie jak podalas i nizsze. Lekarz nie widzial w tym problemu, natomiast ja spalam 20h na dobe. Chyba porownywalnie z lady
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 00:04   #1548
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ksiądz irlandczyk, to chyba jednak nie w Polsce? Ale para mieszana mogła być
Ha ha no rzeczywiscie, teraz doczytalam u kogos innego Wczesniejsza osoba udostepnila link z podpisem, ze gdzies tam to w Nowym Targu chyba bylo i oczywiscie nie skapnelam sie, ze to sciema (wstyd)

nawijko, oby jednak szybciutko zasnal

meneq jak tam samopoczucie dzisiaj? lepiej?

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-04-11 o 00:06
Stary 2014-04-11, 00:47   #1549
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
oj zdecydowanie płaczliwa jestem, zawsze byłam a teraz to w szczególności :/

co się dzieje? Tulę mocno

o jejku
może tak jak pisze marsi, jakaś zbiórka? Ja jestem za

ehhhh te chłpy to są takie głupie :/ przytulam mocno

współczuję

nareszc ie

może słaba kawa...

jestem, jestem, dziękuję marsi, że pytasz o mnie wczoraj bardzo kiepsko się czułam, dzisiaj rano jakby lepiej a potem znowu było mi słabo :/
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji : jupi: byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę
nawet nie wiesz jak się ciesze!
Amelka się obudziła, miałam poodpisywać dalej ale muszę spadać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:29   #1550
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
pffffffffffff

idę spać
baaaaaj
o jaaaaa

Kuba ostatnio fajnie spi bo po kaszce na kolacje ok 20tej kreci i sie na uu dopiero po 1 w nocy... a potem o 4 i 6... takze nie jest zle

chyba pojde dzis z nim znow do lekarza, 3 raz ten kaszel nie przechodzi i nie przechodzi... dla swietego spokoju niech go oslucha...

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Marsi - jak tam? jak nocka? jak sie czujecie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:50   #1551
sylwietta1988
Zakorzenienie

halo, halo, jestem tylko sie pochwalic: przespana noc!!!! w całosci

I aż nie to samo dziecko wlasnie od poł godziny z namaszczeniem wyjmuje i chowa z/do kosmetyczki wszystkie moje skarby, bez ani jednego zaskrzeczenia nie ma to jak wychowanie gender

nadrabiac bede wieczorem
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:52   #1552
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

I aż nie to samo dziecko wlasnie od poł godziny z namaszczeniem wyjmuje i chowa z/do kosmetyczki wszystkie moje skarby, bez ani jednego zaskrzeczenia nie ma to jak wychowanie gender

nadrabiac bede wieczorem
pieknie Bartulo!!!! klask i:

Stary 2014-04-11, 07:57   #1553
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wpadam sie tylko pochwalic - mowimy ato (auto )
Super
Cytat:
nie, nie pracuje. u nas na "wiosce" raczej marne szanse na prace... a ona jeszcze z uu to juz w ogole
A może jakieś sprzątanie w szkole czy coś??
Co do zbiórki to dawajcie znać
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja sie tylko wpadam pochwalić ! Hania zrobiła pierwsze kroki! A potem coraz więcej! <3 tak sie cieszeeeeee
Gratulacje no to teraz się rozkręci
Bokeh a HAnia normalnie na całej stópce chodzi czy na palcach??
Cytat:
To i ja sie chwale
Kubencjusz siedzial grzecznie, nie plakal tylko ostatnie ciecie musialo byc juz na stojaka no bo ilez mozna tak siedziec i siedziec w jednym miejscu
potem w nagrode pojechalismy na plac zabaw i do pobliskiego lasu
Ale super wygląda
Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]
Współczuję zapalenia
Pogrubione też mamy
Cytat:

Zapomniałam się pochwalić odebrałam dzis w Rossie nagrodę za wygraną w konkursie Bobovity dostaiśmy 8 kaszek i 16 słoiczków
Ty szczęsciaro
Cytat:

I mi się Filip znowu pochorował, od wczoraj gorączka, byliśmy u lekarza, mocno spuchnięte migdałki i gardło zawalone, dostaliśmy antybiotyk lekarka mówi, że przez zęby. a tydzień temu skończyliśmy brać lekarstwo. no ale co się dziwić jak w przeciągu kilku dni trzy zęby wyszły.
Zdróweczka
Cytat:
jestem, jestem, dziękuję marsi, że pytasz o mnie wczoraj bardzo kiepsko się czułam, dzisiaj rano jakby lepiej a potem znowu było mi słabo :/
Super
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy Charlizz dawno nie było? I E_vel też mało...
No dokładnie...
Cytat:
Moja tak średnio: dozasypiania potrzebuje, do uspokojenia czasem też, w ciagu dnia różnie, czasem cały dzień bez czasem więszość z...na razie się nie spinam z tego powodu...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:03   #1554
pstryczek84
Zakorzenienie

zapomnialam wam jeszcze o jednej rzeczy napisac

z jakis miesiac temu kupilam w oszął magnolie, niecaly metr ale widac ze zywa bo jakies tam paczki miala no a ze 25 zeta to pomyslalam ze nawet jak nic z niej nie bedzie to niewielka strata bedzie...
no i te listki porozkiwtaly, super rosna, jakies tam nawet nowe pedy sie pojawiaja aczkolwiek caly czas mam ja w doniczce, na noc zabieram do domu, na dzien wystawiam na slonce
no i ostatnio patrze ze zostaly dwa paczki ale mysle sobie ze na kwiaty to za male poza tym magnolie najpierw przeciez maja kwiaty a dopiero liscie a wczoraj patrze - z jednego paczka rozwinely sie liscie a z drugiego - bedzie KWIAT!!!!!!!! jezusiu, jak sie jaram

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A może jakieś sprzątanie w szkole czy coś??
Co do zbiórki to dawajcie znać

wszystkie etaty sa w szkole obsadzone, nie taka latwa sprawa
ona jest pod opieka gopsu wiec mysle ze oni tam cos powinni kombinowac...
ale zapytam sie jej jak to z ta praca u niej wyglada

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-04-11 o 08:01
Stary 2014-04-11, 08:29   #1555
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

nadrabiac bede wieczorem
Super
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
mam wyniki zageszczenie zapalne u podstaw obu pluc
Współczuję i dużo zdrówka, dobrze że w końcu zdignozowane

Sytuacja z wczoraj: mama robi nalesniki, odstawiła na chwile mikser, Oli u mnie na rękach wyciaga rączki do miksera, przewróciła go i się włączył ( jej nic się oczywiście nie stało i nie miało prawa stać) rozprysk resztek ciasta po całym blacie; ja go szybko jedną ręką wyłączyłam, nie było żadnych "o jezu" i tym podobnym okrzyków; patrzę na Oli a jej warga zaczyna drżeć, mówię z uśmiecham że nic się nie stało, a ona tak patrzy po tym stole i ryk, łzy jak grochy itp Mama skomentowała: ona już wie że coś "złego " się stało
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:36   #1556
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się !

HOPE...my niestety smoczkowi i nie zapowiada się na zmiany

A możesz podlinkowac ta piaskownice raz jeszcze bo nie mogę znaleźć.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:50   #1557
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja sie chwale

Cytat:
kciuki, żeby gorączka nie wróciła!
dałaś negatywa?
Dziś się tym zajmę

zdrówka!
a propos owoców suszonych, to moje uwielbiają rodzynki i Agatka wszelkien orzechy! od niedawna tak. Dorotka też by chciała, ale się boję zakrztuszenia jeszcze.

Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło :[/QUOTE]

O masakra, zdrowiej. Jak chcesz Dorci dać pestki, dla zdrowotności proponuję namoczyć, najlepiej na noc (słonecznik, migdały) rano odcedzić, wlać odrobinę wody, tak żeby się przykryły i żyrafą zblendować. Dodaj do kaszki z płynem, samo zdrowie. Michałowi robię migdałowe mleko, uwielbia! Ja też, do kawy
Brawa dla Dorci!

Cytat:
Heloł dziewczęta, jestem dzis totalnie wyprana, wymieta i jak przez wyżyamczke przepuszczona
Bidusio, ale doczytałam że dzisiejsza noc miodzio

Cytat:

Laurko ja tydzień temu zamawiałam piaskownice. Jedną z TŻta konta za pobraniem i ta przyszła już w poniedziałek. Z mojego konta płatna z góry - nie ma do tej pory, na maile nie odpowiadają, ja wszczęłam spór

Zapomniałam się pochwalić odebrałam dzis w Rossie nagrodę za wygraną w konkursie Bobovity dostaiśmy 8 kaszek i 16 słoiczków
O kurczę, co za mendy, mam nadzieję że odzyskasz kasę albo wyślą!
Brawo za wygraną!

Cytat:

Zdrówka!

Cytat:
ale to nieważne, najważniejsze jest to, że nie będziemy mieć operacji byliśmy dziś z Kubą u pani ordynator chirurgii dziecięcej,tej co miałaby nam wykonywać zabieg i powiedziała, że nie ma sensu operować, mamy obserwować i przyjść za ok. pół roku na kontrolę. Nawet nie wiecie, jak strasznie się cieszę
Super wieści!!!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
siemanko

cały dzień podczytuję, ale jakoś weny brak na pisanie

dziś dziecko cały dzień domagało się "papa" a tam przecież lało więc jak trochę deszcz zelżał, to wzięłam ją ubrałam i wyszłyśmy na 10minut. Łooo ludzie, jaki był szał biegania po kałużach! Kazałam jej głowę podnieść, żeby na tawrzy poczuła deszcz, to już w ogóle armagedon szczęścia. latała po tych kałużach z głową ku chmurom co rusz dotykając twarzy jakby to było najpiękniejsze co ją spotkało normalnie żałuję, że nie wzięłam aparatu. Aż się wzruszyłam tam
A potem dziecko przez godzinę w domu chodziło patrząc w sufit i nei rozumiejąc czemu nic nie kapie

dziewczynki, uciekam spać, jutro się poodnoszę, przepraszam ale padam

Marsi - ja też miałamn w ciąży niskie ciśnienie, ale ja zawsze miałam niskie. jeśli się niepokoisz to może zadzwoń na IP??

dobranoc!
Ale cudnie!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do serków dziewczyny a próbowałyście serków Świeżuch. One są genialne, smaki dzieciństwa. A składy super!. Kiedyś jeszcze mieli naturalne, ale widzę że już wycofali.
Moja Ola je uwielbia. Zwłaszcza waniliowy.
Nie ma u nas takiego

Michał już nie gorączkuje, ale w nocy pierdyliard razy się budził na uu a wstał o 6! Jestem padnięta!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:12   #1558
pstryczek84
Zakorzenienie

Juz nawet Interia nas podczytuje
http://www.interia.tv/wideo-kasza-ja...ly,vId,1468040

Stary 2014-04-11, 09:18   #1559
nafiyqa
Zakorzenienie

Heeej
Po nocnej pobudce ok polnocy wzielam Kube do naszego lozka. Nocna lampka byla zapalona, ja zasnelam w 5min, Kuba chyba tez, a obudzil sie dopiero o 7:30 takze jest nadzieja na czestsze zasypianie bez uu! tylko lampka sie do rana swiecila, bo nie bylo komu wylaczyc :P

NANCY, super wiesci!!

Gratuluje Bartulowi przespanej nocki

u mnie dzis luzniejszy dzien, w koncuuuu bez calodziennego latania. Posprzatam troche, a pozniej spadamy na reh.

Wczoraj mielismy szczepic mmr, ale po przyjsciu do przychodni okazalo sie, ze pigula jest na urlopie (a zadzwonic nie mozna nie?????)

Stary 2014-04-11, 09:24   #1560
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

nadrabiac bede wieczorem
Brawa za nocke!!! Czekamy na zdjecie fryzury

Cytat:
zapomnialam wam jeszcze o jednej rzeczy napisac

z jakis miesiac temu kupilam w oszął magnolie, niecaly metr ale widac ze zywa bo jakies tam paczki miala no a ze 25 zeta to pomyslalam ze nawet jak nic z niej nie bedzie to niewielka strata bedzie...
no i te listki porozkiwtaly, super rosna, jakies tam nawet nowe pedy sie pojawiaja aczkolwiek caly czas mam ja w doniczce, na noc zabieram do domu, na dzien wystawiam na slonce
no i ostatnio patrze ze zostaly dwa paczki ale mysle sobie ze na kwiaty to za male poza tym magnolie najpierw przeciez maja kwiaty a dopiero liscie a wczoraj patrze - z jednego paczka rozwinely sie liscie a z drugiego - bedzie KWIAT!!!!!!!! jezusiu, jak sie jaram [COLOR="Silver"]
Brawo, ja nie mam reki do kwiatow Zdrowka dla Kuby

Cytat:
No to juz wiemy skad ostatnio tylu gosci na pasku...

Dzewczyny Tz mi wczoraj wlosy obcial. Mial podciac 4cm a wyszlo mu ze 14 Juz ladnych pare lat takich krotkich nie mialam, ale se tlumacze, ze i tak zniszczone byly

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości