|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Świetna ta bransoletka! Cytat:
Cytat:
Piękne! Cytat:
![]() Velika, zaproszenie na komunię w takiej formie jak dostaliście to buractwo! Ja się pochwalę zakupem drugich butów na ślub. Napadłyśmy z mamą na Gino Rossi i uległyśmy czarowi ich wyrobów Tym bardziej że w ten weekend obowiązuje zniżka 20% (z kartą Simpla na przykład).Wysokość obcasa jest taka sama jak butów z Nine West które zakupiłam wcześniej, więc z kiecką już dopasowaną nie będzie problemów. Zakończyłam w we wtorek kurs naturalnego planowania rodziny. Uznaję go oficjalnie za masakrę (miało być 3 x 1godz a siedziałam odpowiednio: 2,5, 1,5 i 1 godz. ) okazała się moją sąsiadką Rozdawanie zaproszeń jest w toku... Pani florystka póki co spisuje się na medal! |
||||
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Taka cena, za gipsówkę Ja też mam dominację gipsówki, cenowo zamkniemy się w 1 tys. zł. Twoja gipsówka miała być chyba pozłacana ![]() Co za pazerstwo. I ona używa słowa 'koleżanka'. Olać i tyle ! Sama dasz radę
|
|
|
#3573 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A TŻ już po kawalerskim właśnie tego kolegi Mówi, że impreza się udała i dzisiaj wypoczywa A i na tym kawalerskim inny kolega zaprosił go na razie nieoficjalnie za wesele (na czerwiec, ale jeszcze nie wiem którego) i bardzo jestem ciekawa jak mnie wpiszą ![]() edit: Gipsówka jest teraz po 35 zł za pęczek (1kg) na giełdzie we Wrocławiu, więc pewnie ceny tak oscylują Wyczytałam też gdzieś, że w lipcu i sierpniu jest najtańsza Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-04-13 o 11:43 |
||
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście u mnie była to zupełnie obca osoba ![]() Mogę się później odezwać w sprawie tekstu zaproszenia?
|
||
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
poczekaj czy wogle zrobie swoje i jak mi to wyjdzie..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4601042 5]Druga sytuacja byla w ostatnie wakacje. Znajomi mowili ze zapraszaja na slub cywilny z taka impreza "klubowa" kilka godzin pozniej dla znajomych. Dla rodziny impreza byla od razu po slubie. Zaproszenie dostalismy przez facebooka na wydazenie. Mielismy dostac papierowe zaproszenia ale nikt ich nie dostal.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zaproszenie na ślub jako wydarzenie na fejsie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już niejednokrotnie jej doświadczyłam. Jestem ze swoim Tż prawie 10 lat i wszyscy doskonale nas znają z imienia i nazwiska, a jeżeli nawet ktoś nie zna mojego nazwiska to zawsze można zadzwonić do TŻ i zapytać. Tymczasem notorycznie (na większości wesel, a mieliśmy ich w ostatnich latach ponad 20) albo ja albo on byliśmy "osobą towarzyszącą". Najlepsze było, gdy chodziliśmy do znajomych moich albo Tż i na stołach stały winietki "Pani XY" i "Osoba towarzysząca" Jeszcze o ile od TŻ panami młodymi byli jego koledzy i jestem w stanie zrozumieć, że facet nie przywiązuje wagi do takich "niuansów", to takie sytuacja miały miejsce wśród moich koleżanek, które doskonale znają nazwisko mojego TŻ, wiedziały o wieloletnim związku i planach i zapraszały mnie z osobą towarzyszącą ![]() I ostatnia sytuacja" dobry kolega Tż zna się z dziewczyną rok, ślub mają we wrześniu, a my w maju. Stawałam na głowie, żeby dowiedzieć się jak jego narzeczona ma na nazwisko, przygotowałam dla nich zaproszenie personalizowane. Na spotkaniu nastąpiła "wymiana" zaproszeń, a ja oczywiście na zaproszeniu od nich jestem ... "osobą towarzyszącą" (ślub mam za miesiąc..) ![]() Ręce opadły mi.
|
|
|
|
|
#3578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Namisek 3200 zł
to Ci taniooo policzyłą... masakra.Cytat:
![]() Cytat:
ale wtedy nie byłam poruszona, widać jak uważnie czytam zaproszenia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my mielismy takie prace, ze naprawde nie było czasu na nic, wiec jak znalazłam go troche to troche rzeczy pozamawiałam i skompletowałam poza tym np naszyjnika nie planowałam kupic, ale jak widzialam za 29,90 to szkoda było nie skorzystac wiec częśc rzeczy jest kupiona przez czysty przypadek ![]() Chociaz po swietach zaczynam nowa pracę, i mam nadzieje, ze bede miała więcej czasu niz w poprzedniej ![]() Sukienka sliczna Cytat:
![]() Ale takie związki są dziwne ![]() Cytat:
Widac nie ![]() Bardzo ładna bielizna ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4601042 5]Co do zaproszen to ja mam dwie takie historie. Raz gdy bylam z Tz dwa lata dostal on zaproszenie od znajomych na slub z os. Tow wlasnie. Troche sie zdziwilam bo widywalismy sie z nimi srednio raz na dwa tygodnie ale machnelam reka. Zdziwienie nastalo na sali gdy podchodzimy do stolika a tam winietki. A na nich dwa razy imie i nazwisko Tz. Mial sie pojawic w dwoch osobach? Ale tez machnelismy reka. Druga sytuacja byla w ostatnie wakacje. Znajomi mowili ze zapraszaja na slub cywilny z taka impreza "klubowa" kilka godzin pozniej dla znajomych. Dla rodziny impreza byla od razu po slubie. Zaproszenie dostalismy przez facebooka na wydazenie. Mielismy dostac papierowe zaproszenia ale nikt ich nie dostal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zaproszenie przez facebooka Cytat:
ja chyba bym nie miała zaufania, ale trzymam kciuki za twojego chłopa Cytat:
A odnośnie tych koleżanek i ich oferowanych usług mam taka koleżanke, z która kiedyś nawet się troche przyjazniłam. No i ona w ogole jest po ASP, maluje obrazy, robi rózne okolicznościowe kartki itd. Więc sama mi kiedys zaproponowała, ze ona mi po znajomości zrobi zaproszenia ślubne. Ucieszyłam się, bo dziewczyna ma naprawde talent. Wiem ile kosztują normalnie ręcznie robione zaproszenia, ale jak po znajomosci to po znajomosci, tymbardziej, ze wiem, ze ona ma wydruk za darmo, bo jej mama jest szychą w jakims tam wydawnictwie i ma za free dostęp do drukarek dobrej jakości, czasami nawet do papieru itd ![]() No i po zaręczynach mnie zagadała, ze co z tymi zaproszeniami. Wiec zapytałam ją wprost ile mi policzy, to powiedziała chyba, ze od 6zł/szt i chyba nawet ładniejsze (od tych sprzedawców co mam od nich std i jestem mega zdowolona) ![]() Juz nie wspominajac o tym, ze ona miala byc normalnie zaproszona jakos gosc i kiedys mi w ogole powiedziala, ze zrobi mi to w ramach prezentu slubnego
|
||||||
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My (chyba) będziemy mieć auto po znajomości. Jestem zmęczona już tym całym planowaniem i najchętniej teraz wzięłąbym cichy ślub
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
i już po naukach
i mamy świadka i świadkową obydwoje zaskoczeni ale na szczęście się zgodzili
|
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, ogarniesz wszystko z koleżankami ![]() Exist, ja bym zadzwoniła do tej siostry i jej narzeczonego i zapytała jaki termin im pasuje. Jak się uda spotkać to ok. A jak będą coś kręcić to zaprosicie ją samą |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Podłączam się do pytania! Ja będę takie zamawiać, ale jeszcze się nie zdecydowałam które konkretnie.
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kojarzę tylko Say i to, ze ją te wycięcie uwierało, ale ona zamawiała chyba z bialebuty
|
|
|
|
#3587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaproszenia w czasie świąt. Cytat:
Cytat:
Nie no serio, brawa dla tego Pana - jego sposób na życie mnie poraża. ![]() Cytat:
Przeleciałam ciut, ale wybaczcie.. więcej nie dam rady. ![]() Jest już niedzielne popołudnie, a dla mnie dopiero zaczyna się weekend. ![]() W piątek i sobotę miałam szkolenia i imprezę firmową i wczoraj wieczorem po cały tygodni i tych atrakcjach jak padłam to wstałam dzisiaj po 11. Ledwo się zakręcę, coś ogarnę w chacie, a jutro znów do pracy. Chcę urlooooooooop! Serio.. dzisiaj sie z TŻ śmialiśmy, że przez ten nasz ślub to my chyba przebiegniemy. Nie mamy czasu na spokojnie usiąść i się zastanowić, że to już tak blisko. Wybaczcie, że tak marudzę, ale serio.. zaczynam mieć po kokardy tego maratonu i marzę badzo o wolnym. Ze spraw ślubnych, ostatnio prawie zabiliśmy się na tańcach. Tańczymy w tym cholernym kole i ja zaczepiłam obcasem o niego, TŻ o moją nogę i gleba jak ta lala gotowa. ![]() Obiłam sobie kolano, bolało kilka dni, ale na szczęście jest już dobrze. Do wesela zagoi się zupełnie (i mam nadzieje, zejdzie siniak). ![]() W czwartek było u mojej sukni. Pasuje jak ulał. ![]() Wszyją tylko jeszcze taką jakby nitkę do 'kładzenia' miseczek, żebym mogła je ładnie ułożyć w dniu ślubu i będzie wszystko cacy. Jutro ją odbieram i przetransportowuję do Mamy, co by TŻa nie korciło by do niej zaglądać. ![]() We wtorek jedziemy na spotkanie na naszej sali, razem z DJem. Poczynimy ostateczne ustalenia co do muzy, wejścia, pierwszego tańca i innych drobiazgów. Z drobnych informacji jeszcze: przyjaciółka/świadkowa kupiła sobie fioletową sukienkę. Chcemy też kupić pod kolor krawat dla Świadka. Zostało nam kilka(naście) właściwie drobnych spraw do ogarnięcia: - Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości - Ostateczna przymiarka i odbiór sukni - Bielizna dla Pana Młodego - Krawat dla Świadka - Zrobisz szkalaneczki z kryształkami - Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć - Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Gosia - Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami - Usadzić gości na sali - Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły - Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę - Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem - Fryzjer - TŻ - Koszyk i skrzynka na wina - Drobne zakupy: agrafki Uf! Idę sprzątać!
|
|
|
#3588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam buty z Akcesu, jakby co, co prawda nie z odkrytymi palcami, ale chętnie pomogę. Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Przez tą prace nawet nie mam czasu wejsc na lapotopa poczytac i nadrobic, dzisiaj mam dopiero wolne ale musze nadrobic w domu porzadki ;/ w czwartek odebralam suknie i juz wisi u mnie w mieszkaniu
Wczoraj TZ specjalnie po mnie przyjechal do pracy z mysla, zeby isc na stare miasto do spowiedz, bo tam kosciol do na kosciele, co sie okazalo bylismy chyba w 6 kosciolach nigdzie nie spowiadali Kupilismy chociaz wina wczoraj, nie chcialam duzo wiec 10 butelek dostalismy bez problemu akurat w kauflandzie jest promocja na rozowa Varne polsłodka (12,99wzielismy 5 butelek) dokupilismy 4 bialej varny ale juz w normalnej cenie 16,99, ah i wzielismy jedno inne ale dla mnie ![]() Jutro jade po pas i ponczochy, jak mi nic nie wpadnie w oko to wezme same ponczochy i jakies rajstopy, bo z pogoda nie wiem jak bedzie, przy okazji do nfz skocze po karte EKUZ. W srode trzeba jechac po kosze podarunkowe, no i jutro usiade zamowie pudelka na ciasta i to bedzie tyle :P Zostalo 19 dni
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2014-04-13 o 13:43 |
|
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha nie no żartuję, super, że macie to nazwisko! ![]() a z siostrą to ja bym zostawiła jej rodzicom ![]() Cytat:
są zdjęcia, opinie też czytałam, raczej wszyscy chwalą. musimy podjechać do tych 3-4 cukierni osobiście i jeszcze raz się wypytam
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo zyje. Nie wiem jak przezyje wlasne wesele
![]() Wstalismy o 7 rano a poszlismy spac o 4. Jestem pol przytomna i wcale duzo nie wypilam. Wszystko sie ladnie udalo, pogoda piekna, sala w okolicach kwiatnacych drzew - bajkowo. Siostra Tz ta miala piekna suknie, bardzo romantyczna, w jej stylu. Moja fryzjerka calkiem dala ciala. Spedzilam poltorej godziny u fryzjera i wyszlam z calkiem prostymi wlosami (chcialam rozpuszczone fale). Mowilam jej ze ma mi zakrecic na prostownice a nie na lokowke, nie posluchala a potem swiecila oczami. Prawie sie rozplakalam, ale powstrzymala mnie wizja rozmazania make upu, ktory robilam o 7 rano. Powiem wam, ze ten dzien tak szybko minal, a slub rozpoczal sie o 12.30 wiec na prawde od rana...Na prawde, pstryk i juz koniec. Wytrzymalam caly dzien w nowych butach, oczywiscie od okolo 1 w nocy juz bylo ciezko, ale nie chcialo mi sie isc do auta po plaskie. Kupilam je ostatnio w PL i z calego serca polecam firme Geox. Drogie bardzo, ale warto. Super wygodne, przewiewne, eleganckie. Cytat:
Co do zaproszenia po angielsku - w dacie nie powinno byc koncowki TH. Piszac nie uzywamy 15th, tylko sama liczbe. |
|
|
|
|
#3593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podpinam się do pytania o butki Cytat:
ale najważniejsze, że dobrze się bawiłaś
|
|||
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc! Zamawialyscie zaprszenia na Ameliii? Bo ladne zaproszenia maja, ale czytam opinie o nich i sama juz nie wiem..
|
|
|
|
#3595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguunieczka ma z odkrytymi ![]() Cytat:
to już za chwilę |
||
|
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny, jestem po przymiarce i zastanawiam się co na nogi zalozyc. Rajstopy, pończochy czy co.. Babcia mi mówi, ze najlepiej podkolanowki, ale jak dla mnie to totalne fo pa. No i tak się wlaśnie zastanawiam...
Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
my zamawialiśmy i jestem bardzo zadowolona. Oprócz tego zamawialiśmy tez tam naklejki na wódkę, księgę gości i pudelka na ciasto. Polecam wszystko sprawnie i stosunkowo szybko.Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zdecydowanie preferuję ponczochy, które właśnie wczoraj przymierzałam i super są - bardzooooo fajnie się trzymają (biegałam w nich po mieszkaniu ) i mają świetny odcień - bardzooooooo naturalnie wygląda noga. Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. ![]() Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące ![]() Zaczynamy My: 26.04 Mój kolega: 31.05 Przyjaciel TŻ: 27.06 Moja koleżanka: 06.09 i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201...
Mimi_77 duzo zdrowka
![]() Klaudyna kolczyki boskie ![]() Anka swietna sukienka bardzo lubie taki styl ![]() Mojakaren za bielizne!Namisek piekna suknia! dasz rade z kolezankami ![]() kurcze jak tak piszecie o tej niewaznosci slubow cywilnych to ciesze sie, ze mieszkam za granica, tu nikt takich przytykow noe robi ale w swojej Rodzinie a i owszem spotkalam sie juz z komentarzem, ze taki slub to nie slub ![]() Corn welony sa cudne ![]() Ewaden sliczne buty, zwlaszcza kolor ![]() Opium troche pupa z fryzjerka, to ta sama co bedzie Cie na slub czesac? Super, ze sie wybawiliscie co do koncowki 'th' w dacie nie zgodze sie z Toba, na wszystkich zaproszeniach co tu dostawalismy byla koncowka, na naszych dla rodziny zdecydowalismy sie na formalny styl data byla slownie czyli: the eighteenth of June, a dla znajomych w wersji 'modern' 18th of June, TZ sprawdzal po mnie wiec na 100% poprawnie.Dziewczyny, bylam dzis w Primarku i znalazlam takie o to pudeleczko ![]() ![]() Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3 ![]() A w ogole to musze ponarzekac, moja fotografka ma jakas paskudna grype biedulka, wiec zdjecia z sesji narzyczenskiej beda z opoznieniem, az mnie skreca w srodku bo chcialabym juz je miec ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-04-13 o 14:38 |
|
|
|
#3599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakładaj pończochy, ewentualnie rajstopy ![]() Cytat:
Nie martw się sesją Widocznie tak być musiało i może traficie na lepszą pogodę, albo coś fajnego Was wtedy spotka? Głowa do góry
|
||
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba pójdę z gołymi nogami ![]() Cytat:
my tylko swoje w tym roku ![]() za to moja świadkowa ma 8 wesel w tym roku! ![]() aaa śliczne pudełeczko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Jest to sala weselna i nie wiem jak to ująć, przetłumaczona nazwa kościoła w sumie to wygląda dziwnie.
) okazała się moją sąsiadką 
Ja też mam dominację gipsówki, cenowo zamkniemy się w 1 tys. zł. Twoja gipsówka miała być chyba pozłacana 

on do niej przyjeżdża raz na pół roku, nie wiem czy będzie w święta - nawet jak będzie to nie damy rady tam jechać bo spędzamy święta z moją rodziną. Czy będzie to strasznym faux pas jak damy zaproszenia rodzicom TŻ i jej, olewając jej "osobę towarzyszącą"? Gościa nie lubimy, on nas chyba też nie, w Boże Narodzenie przyjechał do teściów ubrany w jeansy i podkoszulek, a ubiór mój i TŻ skomentował pytaniem czy się na pogrzeb wybieramy, bo on tylko jak idzie na pogrzeb ubiera garnitur, a i to nie zawsze

ja chyba bym nie miała zaufania, ale trzymam kciuki za twojego chłopa 

ale najważniejsze, że dobrze się bawiłaś