|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
TŻ jest kucharzem, cały dzień na nogach po 12h, co drugi dzień wolny - kto mu da pracę tak w kratkę? Już próbowaliśmy :/ Czasem jeszcze musi iść w zastępstwo za kogoś - kucharze zazwyczaj tak pracują. Cały czas przeglądam ogłoszenia i szukam pracy dla TŻ.
|
|
#1382 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze jest cos takiego jak szpitale jednodniowe, tylko nie wiem jak funkcjonują i jakiego typu operacje robią, ta koleżanka na NFZ miała tam operacje usuwania kamieni z woreczka, a jej maz przegrodę. Moze w Twoim przypadku by tez sie dało. Cytat:
Ja tak zrobiłam, bo wiedziałam, ze u mnie bede miała problem z praca. A druga sprawa, to jeszcze młodzi jesteście i ciezko od razu po studiach mieć kolosalne oszczędności, bo niby skąd, własne mieszkanie,no chyba ze rodzice kupią Trzymam kciuki, zeby Wam sie finansowo lepiej ułożyło.Cytat:
![]() Ja zauważyłam, ze z wiekiem coraz mniej optymizmu we mnie. Jestem realistka, lubię mieć plan, no i nawiązując do Twojego opisu lubie Vicky Cristina Barcelona i Zakochani w Rzymie, sernik i Amy Winehouse, tańczyć tez lubie(nawet w amatorskim turnieju startowałam i zajęłaś 2 miejsce )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam sporo rzeczy, których jak dla mnie nie powinno być na tych studiach I tak nie będę mieć uprawień logopedycznych - musiałabym zrobić studia 2-letnie podyplomowe.
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
jaika co za babol bezczelny
zdrowia najlepiej sprawdził sie wtedy krupnik i rosołek do jedzenia![]() Cytat:
taki dzieciecy z wiekszymi elementami. bardzo sie jej podobał: po pierwsze kreatywna zabawa, po drugie ma teraz etap obwieszania sie spinkami i koralikami![]() od mojego brata dostała kostium wróżki i tez byla bardzo zadowolona, uwielbia sie przebierac ![]() przeraszam za bledy pisze jedna reką
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio miałam o tym na zajęciach, to norma. Dziewczynki są zazdrosne o ojców, a chłopcy o matki. Jak proces jest nie przerobiony w dzieciństwie mamy do czynienia z kompleksem Edypa lub Elektry
|
|
|
#1386 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak w ogóle to byliśmy ostatnio u pediatry i mówię mu, że jeszcze mamy do końca kwietnia ekspozycję, a on nam radził żeby do 10 miesiąca pozostać przy tej minimalnej ilości glutenu ![]() co do pór posiłków to też mam trochę problem, kaszke dostaje wieczorem przed kapielą i tu dodaję owoce, bo robię na wodzie, ale też sie zastanawiam co potem dawać rano ![]() Cytat:
jak jedzie akurat z dzieckiem to ja mu każę wypinać z auta i zabierać ze sobą, ale wiem że tego nie robi tylko tak jak misia pisała, podjeżdża pod same drzwi i idzie zapłacićCytat:
oby przeszedł łagodnieCytat:
zęby tak mu dokuczają?
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-15 o 10:51 |
||||
|
|
|
#1387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdrówka życzę może doradzicie jakie kupić?
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia zdrówka dla chłopaków.
boja jak Fifi ? jaika o masakra z tą babką kahunia nie mam pojęcia. Nie da sobie zajrzeć do buzi,
|
#1389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj u lekarza jak byłam z Majką, to też do niej dziewczynka podchodziła z ospą Szybko ją ubrałam i uciekałyśmy stamtąd.---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p4285-Luivac A jak chcesz witaminy, to chyba jakiekolwiek z minerałami, mnóstwo tego jest i magnez bym brała. Kiedyś mi lekarka kazała na wzmocnienie brać multiwitamine przez 2 tygodnie, ale w podwójnej dawce
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
różne rzeczy jakieś wiaderka do polewanie główki, wanienkę, ale mi się prysznic spodobał i wędka z rybami, ale to dla starszaka
![]() Cytat:
nie jest to duża kwota, ale jeszcze potraficie odłożyć- szacun ![]() ja też wolę kupować Myszy niż sobie w sklepie pierwsze co to dział dziecięcy
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam sposobem Misi.. TZ mi mowil zebym zabrala Fifka ze soba jak bede placic wiec to bedzie moja tajemnica.. moze nie zapyta
a wczoraj wieczorem mi sie przypomnialo i niebede Tza na stacje o 22 ganiac tym bardziej ze mam kawalek chcial mi dac swoje auto ale jest wielkie i problem z parkowaniem. Bylo jedno miejsce wolne pod samym wejsciem a parkomet kaaawal drogi i deszcz...Oczywiscie opoznienie. Matal a Ty zabierasz dzieci idaplacic?
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpłaciliśmy 1400zł, które Maja dostała na chrzest, resztę odłożyliśmy. Powoli, powoli do przodu, mam nadzieję, że za 3 lata uda nam się coś wynająć i wyremontować. Stwierdziłam, że pójdę do każdej pracy, bo wiem jak ciężko z pracą w zawodzie nauczyciela polonisty. Wybieram się też na studia podyplomowe 1,5 roku, raz w tygodniu w piątki z historii i wosu. Ale sądzę, że pogodzę to jakoś z pracą ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Lecę dalej ogarniać zagadnienia do kolosa z logopedii Popołudniu goście przychodzą, bo TŻ ma urodziny ![]() ![]() Miłego dnia
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez pierwsze co to dzieciecy a sobie 2 bite miesiace nic niekupilam i jakas oszczedna sie zrobilam na ciuchy mimo wiecznego problemu ze niemam w czym chodzic..
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Agusia remontowac wynajete?
|
|
#1395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rodzice mieli kupić warsztat ale wyszukali cos takiego http://allegro.pl/gokart-na-pedaly-b...115087032.html i chętni są kupić fajne są te koraliki do robienia biżuterii albo klocki magnetyczne lub jakieś zestawy do malowania dla dziewczynek ps dziekujemy za ospowe wsparcie |
||||
|
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia moja kopie dlatego na noc sciagam zeby mi Blanki nie budzila. Cytat:
mam nadzieje ze lagodnie bedzie przechodzil Cytat:
moj maz jest niedobry, zrobil mnie w jajo mial przyjechac wieczorem a ten mi pisze ze bedzie przed 15 pffff wiec musze zebrac dupsko i poogarniac z predkoscia swiatla |
|||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nephelim - natka lepiej sie ma. swedzi ja jeszcze i chyba zab idzie wiec jes maruda, ale lepiej wyglada. a w domku mieszka sie super! dzieci biegaja po podworku. wprawdzie ogrom pracy jaki nas jeszcze czeka i ile kasy w to wpakujemy czasem mnie przeraza ale powolutku i bedzie super. i tak jest teraz lepiej niz poprzednio bo za te same pieniadze mamy wiekszy metraz (czyns = rata kredytu). dla 4latki to koraliki, kosmetyki takie niby do malowania, znajoma miala tez taka filcowa torebke co mozna lastikowa igla samemu sobie uszyc (tylko nie wiem gdzie ja kupila) |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Dziś jedziemy z końcu z TŻ do tego H&M Kurcze, tylko nie wiem, jaki brać rozmiar spodni Bo chcę na teraz, więc chyba 68, bo ubranka 74 ma z HM i Reserved i wszystkie są na duże ![]() Cytat:
Julek też przepada za tatusiem ![]() Cytat:
A na drugie śniadanie owoc ![]() Motyl, a Wy już kończycie ekspozycję? U nas dopiero miesiąc minął ![]() Cytat:
Zdrówka! Biedna mamusia ![]() Cytat:
A propos jedzonka - to myślałam, że tylko Julek je 5 x dziennie ![]() Julek też ma ten syrop, ale tylko raz dziennie.
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie umiem nawet na 2 minuty dziecka w aucie zostawić
|
|
|
#1401 | |
|
Przyczajenie
|
cesja książeczki mieszkaniowej
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cesja książeczki mieszkaniowej
Cytat:
![]() no śpioch przeogromny ![]() co do jedzenia to mój co 3h je, a że połowę doby prześpi to więcej nie zmieści Cytat:
|
|
#1403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze nigdy miodownik nie wyszedł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Issabell masakra z tym waszym spaniem, ale super że już jest poprawa ![]() Jakoś dziwnie te cytaty wyglądają ![]() Ewacia O nie! Oby dobrze zniósł chorobę, moja siostra miałą w styczniu, to tylko kilka kropek miała i bez gorączki więc oby tak samo było. Ja się boję że do świąt się okaże że Leoś złapał od siostrzeńca Tża i wtedy nie wiem co zrobię, bo mam zobowiązania zawodowe 200km od chaty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
mój też do tatusia się garnie
![]() ale chyba nie musze mówić jak się ostatnio podjarałam jak moja mama trzymała Mikiego (często ją widzi i się bawią itd.) a on marudził troszkę i rączki do mamy wyciągnął i spokój a moja mama "ohoho... już do mamusi "
|
#1405 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez chyba szarlotkę zrobię i może prince polo z brzoskwiniami http://www.wielkiezarcie.com/recipe19330.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeśli pediatra nie miał zadnych uwag to jest ok, nei czytaj net bo to zadna skarbnica wiedzy Cytat:
Cytat:
cdn...
|
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem posrana że Leo ma ospę
jest dziś taki niespokojny, teraz śpi to mam chwilę odpoczynku a tak od wczoraj wieczór stale go noszę, zębów nie widać żeby miały wyleźć A kontakt z dzieckiem ospowym miał w zeszłym tygodniuNo właśnie się budzi a tu kurier lada chwila ma być, więc będę musiała przed dom iść do niego. Nie lubię tych kurierów leniuchowatych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja spadam, zaraz młody wstanie i muszę do lidla pognać
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
SUbskrybuję coby w chwili wolnego czasu do łask powracać i nadrobić
Ale póki co jak zwykle na doskoku A tak przy okazji, czy przy zmianie mleka na "starsze", miałyście jakieś zmiany w kupkach i zachowaniu? Bo właśnie wskoczyliśmy na 2 i mam jakieś jazdy i nie wiem czy mleko czy skok... |
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dosc mocno ale wlasnie ja to nie boliCytat:
dzieki dziewczyny.. na pobraniu bylo ok, ladnie jej babka pobrala i dala naklejke super pacjent ![]() nie obylo sie bez komentarzy, ze Jula jest gruba i za duza jak na swoj wiek
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-15 o 12:58 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Trzymam kciuki, zeby Wam sie finansowo lepiej ułożyło.

ma OSPE
Ja mam sporo rzeczy, których jak dla mnie nie powinno być na tych studiach

jak jedzie akurat z dzieckiem to ja mu każę wypinać z auta i zabierać ze sobą, ale wiem że tego nie robi tylko tak jak misia pisała, podjeżdża pod same drzwi i idzie zapłacić

Wczoraj u lekarza jak byłam z Majką, to też do niej dziewczynka podchodziła z ospą
nie jest to duża kwota, ale jeszcze potraficie odłożyć- szacun 

Bo chcę na teraz, więc chyba 68, bo ubranka 74 ma z HM i Reserved i wszystkie są na duże 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a moja mama "ohoho... już do mamusi "
nejlepszy placek, można użyć ten krem z biedry, bo jak nie to trochę drogo wychodzi