Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 13:00   #1411
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

hejo
mąż właśnie do pracy wyruszył więc jestem
ciesze się że sukienki Wam się podobają

u nas leje więc dzis raczej też kiblujemy w domu buuuuu
powoli będę nadrabiać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:19   #1412
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Zostaly mi 2 strony do nadrobienia i ogarniam Fifka bo jezieny do neurologa i mam takie pytanie do mam jezdzacych autem. Zapomnialam zatankowac bo ostatnio zadko jezdze i mam rezerwe i musze jechac na stacje jak to ogarniacie wypinacie dziecko z fotelika i zabieracie ze soba jak idziecie placic?
ja biorę młodego ze sobą jak nie śpi, a jak śpi to parkuję pod samymi drzwiami i placę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
czyli będą fajne świeta bo wysyp akurat do świat bedzie:mad :
o nie... biedulek mały i Tobie Ewaciu dużo sił

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Ketotifen
hmmm my tylko Fenistil w kropelkach... ale 24 kwietnia alergolog i zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
był, ja zawsze najpierw tankuje, potem podjeżdżam pod same wejście, zamykam samochód, idę i mówie, że mam dziecko w samochodzie i czy mogę zapłacić za ten i ten dystrybutor.
Zawsze mam odliczone.

Co ja teraz przeżyłam. Korn nie spał od 8.45 i do teraz płakał, nic go nie uspokojało. W końcu zasnął przy odkurzaczu. Popłałakałam sie z nim, bo sama nie wiedziałam co to jest.

dałam mu pół czopka paracetamolu, posmarowałam dziąsła i padł.
Moja bidulka
biedactwo, oby ząbki szybko wyszły

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi zawsze stary jeździ tankować
ale masz dobrze z tym starym

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się w nowym wątku

Jak również po ciężkim weekendzie i ciężkiej nocy !

Nie nadrobie, ale później coś poczytam i popisze bo teraz jedziemy po krzesełko do karmienia napiszę co u nas

Spałam dzisiaj 3 godziny
Alicja w piątek miała 37,5'C więc stan podgoraczkowy, myślę sobie jakieś chorobsko się przyplatalo...w sobotę Alicja była nie do zniesienia! Miala gorączkę 38,5-38,8'C. Cały dzień ją nosiłam albo ja albo tz...w dodatku wszystkie drzemki jakie miała odbyły się.na mnie wieczorem myślałam, że ręce. Mi odpadna. Noc oczywiście kosmos, bo wstawalam do niej 1000 razy, a ululanie jej do snu było mega wyczynem. W niedzielę nadal miała gorączkę praktycznie taka jak w sobotę, ale zupełnie inne dziecko. Śmiała się, bawiła i w ogóle taka w.miarę normalna była, w sensie jak na codzień. Jedynie ta gorączka

ogólnie to obstawialam że to zęby, bo ślina to jej jak z kranu kapala...i nie dała sobie nawet palca do buzi wsadzic, za to sama cisla tam co się dało.

Po kolejnej burzliwej nocy, wczoraj poszliśmy do lekarza. Ogólnie to nic.jej nie.jest. Jedynie ta gorączka. No ale sprawdziła dziąsła lekarka i mówi, że rozpulchnione dolne dziąsła bardzo. I że też obstawia zęby, ale dala nam jeszcze skierowanie na badanie moczu.

Przyszliśmy do domu i popołudniu gorączka minęła, ale zaczęło się darcie i cała.noc darla się, prawie nie spala.

Od wczoraj popołudnia na sam widok butelki/niekapka krecila głową i zaciskała usta. Soł...

Puenta tej historii jest taka, że zęba. Nadal brak

Więc ja.już nie wiem czy one w ogóle kiedyś wyjdą
oby szybko ząbki wyszły....

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Zapukała przedtem sprzątaczka, bo myła klatkę i mówi żebym jej zrobiła kawę a ja na to, że usypiam dziecko i karmię, że nie mam czasu, bo prawie całą noc nie spałyśmy, a ta nalega, no zróbże Powiedziałam jej, że jak będę miała czas to zrobię. Zadzwoniłam do mamy i powiedziałam jakich ma pracowników, jak się panoszą W końcu wyszłam zapytać jaką kawę chce, fusiarę, powiedziałam, że nie mam, to pokręciła nosem i powiedziała, że może być rozpuszczalna z mlekiem i dwoma łyżeczkami cukru Nosz co za babsztyl wypiła i zapukała, że oddaje szklankę. Już nie będę jej otwierać, bo nie jestem kawiarnią, a to, że jestem córką głównej księgowej SM, to nie znaczy, że mam żywić pracowników. To samo jak ocieplali blok, to codziennie do mnie pukali do okna, że chcą kawę Cholera, w ogóle nie jestem asertywna
a to co kawiarnia?? bez przesady, mogli sobie w termosie przynieść...

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

ja bylam u lekarza i mam angine ropna
zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

moj maz jest niedobry, zrobil mnie w jajo mial przyjechac wieczorem a ten mi pisze ze bedzie przed 15 pffff wiec musze zebrac dupsko i poogarniac z predkoscia swiatla
hehe to zapewne speeda dostałaś

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hejo
mąż właśnie do pracy wyruszył więc jestem
ciesze się że sukienki Wam się podobają

u nas leje więc dzis raczej też kiblujemy w domu buuuuu
powoli będę nadrabiać
u nas też pogoda do bani...

a miałam okna myć
Stary 2014-04-15, 13:22   #1413
vea7
Zakorzenienie

Wiecie co, ja już chyba nigdy sensownie się nie wbiję w wątek
Jak Żuk ma lepszy dzień, to na tel nadrobię, ale pisze się kijowo, więc nie poodpowiadam... jak ma taki dzień jak wczoraj - odmowa jedzenia, spania, odmowa czegokolwiek poza wyciem, nawet na kom. nie nadrobię...
I tak wpadam jak doopa zza krzaków, skrobnę co u nas, a moralniaka mam, że nie odpiszę, nie pogadam... total egocentryzm
Źle mi z tym, a na horyzoncie żadnych perspektyw zmian

Dobra, biorę się chociaż za dzisiaj...

agusiamaskota No to będzie chłop na długo miał

papużko, ojej... dużo, dużo sił życzę
Daj koniecznie znać, jak się czegoś dowiesz.
Kurcze, chciałoby się pomóc, albo chociaż po głowie pogłaskać, a tu nie ma jak... cieple myśli wysyłam

mariiasia, mój też bababababababa... owca normalnie... czasem jeszcze bububububu ew. mamamamamamama, ale to jak się zdrowo wkurzy

logoasia, super, że już lepiej

doughnut Damy radę

Lola, u mnie podobnie, pobudka z rykiem, ale jak dostanie smoka albo cyca, to spokój
A po co przewracałaś? Duże już są dzieciaki, nic im na brzuszku nie będzie Janek sypia czasami na żabę na brzuszku, a czasami na królika - nóżki raczki pod sobą, nóżki pod sobą, doopcia do góry

teacherka dzień dobry
Też jest okres fascynacji Jak Bartek wraca do domu, to Żuk wpada w zachwyt... i w ryk, kiedy tato musi do np. wc iść

papalinka, brawa dla Oli I oby tak już zostało

kaska, mój sypia i jest git Ale śpi w śpiworku bez poduszki, więc mam pewność, że się niczym nie przydusi

Agnieszka

ewacia, o kurcze, a taka miałam nadzieję, że nie złapie

rusałko, ojej, wypadłam z tematu i nic nie wiem... co się Jasiowi dzieje?

kropla, wyjdą wyjdą Oby jak najszybciej

ja-ika Pogoniłabym w podskokach

Madziuchna, ja bym brała większe (chociaż oni mają w ogóle większe), dłużej posłużą

Help needed:
Zostaliśmy zaproszeni na pierwszy kinderbal i musimy wymyślić prezent dla 6 latka

Aha, jeśli któraś pracuje albo pracowała w korpo, to na poprawę humoru (chociaż u mnie w pracy też tak to wygląda )
http://joemonster.org/filmy/60128/Expert_smieszny_i_zarazem _bardzo_smutny_skecz

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:29   #1414
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja już chyba nigdy sensownie się nie wbiję w wątek
Jak Żuk ma lepszy dzień, to na tel nadrobię, ale pisze się kijowo, więc nie poodpowiadam... jak ma taki dzień jak wczoraj - odmowa jedzenia, spania, odmowa czegokolwiek poza wyciem, nawet na kom. nie nadrobię...
I tak wpadam jak doopa zza krzaków, skrobnę co u nas, a moralniaka mam, że nie odpiszę, nie pogadam... total egocentryzm
Źle mi z tym, a na horyzoncie żadnych perspektyw zmian

Dobra, biorę się chociaż za dzisiaj...

agusiamaskota No to będzie chłop na długo miał

papużko, ojej... dużo, dużo sił życzę
Daj koniecznie znać, jak się czegoś dowiesz.
Kurcze, chciałoby się pomóc, albo chociaż po głowie pogłaskać, a tu nie ma jak... cieple myśli wysyłam

mariiasia, mój też bababababababa... owca normalnie... czasem jeszcze bububububu ew. mamamamamamama, ale to jak się zdrowo wkurzy

logoasia, super, że już lepiej

doughnut Damy radę

Lola, u mnie podobnie, pobudka z rykiem, ale jak dostanie smoka albo cyca, to spokój
A po co przewracałaś? Duże już są dzieciaki, nic im na brzuszku nie będzie Janek sypia czasami na żabę na brzuszku, a czasami na królika - nóżki raczki pod sobą, nóżki pod sobą, doopcia do góry

teacherka dzień dobry
Też jest okres fascynacji Jak Bartek wraca do domu, to Żuk wpada w zachwyt... i w ryk, kiedy tato musi do np. wc iść

papalinka, brawa dla Oli I oby tak już zostało

kaska, mój sypia i jest git Ale śpi w śpiworku bez poduszki, więc mam pewność, że się niczym nie przydusi

Agnieszka

ewacia, o kurcze, a taka miałam nadzieję, że nie złapie

rusałko, ojej, wypadłam z tematu i nic nie wiem... co się Jasiowi dzieje?

kropla, wyjdą wyjdą Oby jak najszybciej

ja-ika Pogoniłabym w podskokach

Madziuchna, ja bym brała większe (chociaż oni mają w ogóle większe), dłużej posłużą

Help needed:
Zostaliśmy zaproszeni na pierwszy kinderbal i musimy wymyślić prezent dla 6 latka

Aha, jeśli któraś pracuje albo pracowała w korpo, to na poprawę humoru (chociaż u mnie w pracy też tak to wygląda )
http://joemonster.org/filmy/60128/Expert_smieszny_i_zarazem _bardzo_smutny_skecz
ja nie dam... rece mi odpadaja, glowa peka... tylko marudzenie i marudzenie. nic w chacie nie zrobione. mama chociaz obiad zrobi to bedzie co jesc .
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:34   #1415
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas nic takiego nie miało miejsca
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
wali dosc mocno ale wlasnie ja to nie boli

niee
Ok dzięki za info. Chyba zmienię to mleko. Niby enfamil. Niby taki super, ale coś mi się wydaje, że mu nie podchodzi ta dwójka. Nigdy tak mleka nie pił, aby więcej mu się gdzieś bokiem wylewało, czy w ogóle odmawiał picia a teraz jakieś dziwne akcje. Chyba że mi się z czymś innym nałożyło. No nic, będę obserwować.

Wracam do pisania wniosku o dotację bo teraz w tym kisnę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:38   #1416
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie dam... rece mi odpadaja, glowa peka... tylko marudzenie i marudzenie. nic w chacie nie zrobione. mama chociaz obiad zrobi to bedzie co jesc .
Kochana doskonale Cie rozumiem, bo u mnie to samo... okna nie umyte od ubiegłego roku, prasowanie z szafy ucieka, a obiad robię (albo robimy) dopiero jak Bartek wraca z pracy i może się Młodym zająć
Pocieszam się i Ciebie, że to w końcu minie... kiedyś musi

Całe szczęście, że na Wielkanoc wyjeżdżamy

Pisałam, że wybrałam bujaczka... no i przyszedł i wyszedł, bo miał przedarty materiał Czekam na kolejny

Aha, kupujemy Żukowi kojec - taki szczebelkowy - i teraz mam rozkminę:
- plastikowy czy drewniany?
- i jaki kształt materaca zamówić - oba można układać w prostokąt albo ośmiokąt - i do którgoś ksztaltu chcę zamówić materac... tylko do którego

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-15, 13:38   #1417
Larysa88
Zakorzenienie

Hej
zmęczona jestem psychicznie tez. To wszystko przez to uziemienie w domu..

Motylku, wykorzystałam mamę bo szła na pocztę bo ja to się pewnie nie wyrwe dzisiaj, mam nadzieję że dobrze adres i dane napisze także już załatwione mam nadzieje ze mleko posmakuje

Ola śpi wiec może choć chwile Was poczytam
Stary 2014-04-15, 13:42   #1418
nena_milka
Wtajemniczenie

my po wizyciez okazji 6 miesięcy, wszystko ok, równe 8kg i 72cm

idę się chyba kimnąć bo franczeska mi się budziła milion razy w nocy na smoka i mnie łamie...

poziomka
wrzucam moją sprawdzoną krówkę, zwszwe wychodzi
ciasto
1/2kg mąki, 4łyżki miodu, 1/2szklanki cukru,1/2kostki margaryny,2 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Zagniatasz to raze, chwilę wyrabiasz, żeby było gładkie. Dzielisz na pół, rozwałkować i upiec dwa placki (190 stopni, ok 15-20 min

a reszta to chyba jak wszędzie:
krem
1/2l kremówki, 1 cukier waniliowy,2 łyżeczki cukru(albo pudru), żelatyna
ubijasz śmietanę z cukrami, na koniec dodajesz żelatyne, na opakowaniu pisze jak to zrobić.

No i potem przekładasz ciasta kremem, na góre puszka krówki jakieś orzechy, czy migdały co tam chcesz.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:43   #1419
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Kochana doskonale Cie rozumiem, bo u mnie to samo... okna nie umyte od ubiegłego roku, prasowanie z szafy ucieka, a obiad robię (albo robimy) dopiero jak Bartek wraca z pracy i może się Młodym zająć
Pocieszam się i Ciebie, że to w końcu minie... kiedyś musi

Całe szczęście, że na Wielkanoc wyjeżdżamy

Pisałam, że wybrałam bujaczka... no i przyszedł i wyszedł, bo miał przedarty materiał Czekam na kolejny

Aha, kupujemy Żukowi kojec - taki szczebelkowy - i teraz mam rozkminę:
- plastikowy czy drewniany?
- i jaki kształt materaca zamówić - oba można układać w prostokąt albo ośmiokąt - i do którgoś ksztaltu chcę zamówić materac... tylko do którego
dzieki dobrze, ze chociaz wy mnie rozumiecie bo moj tz to sie nabija tylko jak moze mnie opieka nad dzieckiem meczyc i czemu sie zloszcze ... ehh
Stary 2014-04-15, 13:48   #1420
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dobrze, ze chociaz wy mnie rozumiecie bo moj tz to sie nabija tylko jak moze mnie opieka nad dzieckiem meczyc i czemu sie zloszcze ... ehh
A próbowałaś mu Malucha na dłużej zostawić?
Może warto

Nie tylko opieka mnie męczy... chyba nawet bardziej izolacja... no bo siedzę z Młodym, ok, na spacer wyjdę, czasem do kogoś zadzwonię, ale wszyscy w pracy... na zakupy jak jadę, to migiem, bo albo późno, albo karmić trzeba... na "piwko" nie wyskoczę, bo wieczorami padam... i nic tylko Bartek i Bartek... czasami teściowa albo mama... do ludzi mi się chce

Prezydent miasta nam się zepsuł
Żal mi go baaardzo, bo złamana miednica podobno francowata jest i bolesna jak cholera, ale może to ukróci poczucie "świętokrowości" magistratu i nauczy chociaż przestrzegania przepisów drogowych...

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:50
Stary 2014-04-15, 13:52   #1421
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
A próbowałaś mu Malucha na dłużej zostawić?
Może warto

Nie tylko opieka mnie męczy... chyba nawet bardziej izolacja... no bo siedzę z Młodym, ok, na spacer wyjdę, czasem do kogoś zadzwonię, ale wszyscy w pracy... na zakupy jak jadę, to migiem, bo albo późno, albo karmić trzeba... na "piwko" nie wyskoczę, bo wieczorami padam... i nic tylko Bartek i Bartek... czasami teściowa albo mama... do ludzi mi się chce
moze i by sie przydalo ( tyle, ze instrukcje bede musiala napisac jak sie mleko robi czy kaszke )o ile nie bedzie truc, ze sama gdzies ide.
tez siedze calymi dniami sama, dobrze, ze teraz mama przyjechala to jest z kim pogadac. dobijajace to jest
Stary 2014-04-15, 13:53   #1422
mariiasia
Zadomowienie

ewacia ospa??!! współczuję

karolson ja z tankowaniem mam podobnie jak kaska rzadko się zdarza, że to ja muszę tankować, a jeśli już to jak jadę sama

kropla i nic pod łyżeczką nie stuka? masakra, u nas spuchnięte dziąsła były dwa miechy

ja-ika może mylą księgową z sekretarką

czaszka to Cię rozłożyło biedulko

agusiamaskota ani mi nawet nie mów o zębach, jestem na antybiotyku, bo mam ropę aż do kości żuchwy i będę usuwać chirurgicznie ósemkę całe życie problem z zębami...

bajka a to masz niespodziewankę

doughnut ja wiecznie słyszę, że moje dziecko jest taaaakie duże

vea nie przejmuj się, ja jestem totalnie niezorganizowana i ciągle mi czasu na wszystko brakuje.
a co do prezentów dla 6 latka to zaptaj jego rodziców, co on lubi czym się teraz interesuje

zapomniałam napisać, że Szymuś kończy dziś pół roku

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:54   #1423
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja wstalam o 6 za malym i chcialam tu ponarzekac
nie wiem co jes t ale moj tez gorzej spi od jakiegos czasu
bez tragedii nie powinnam narzekac ale widze ze budzi sie z rykiem podam smoka i ok, kiedys tego nie bylo.

U nas nocki tez tragedia... Od dwóch miesięcy od około 4 rano spalysmy do 6 czy 7 rano przy suszarce a dzisiaj to już od 1 ;/ rzuca się przez sen kręci to lewy bok to brzuch to znów plecy i znów boczek i jak tak się wierci to później zaczyna się wkurzać i po spaniu...

Łącznie śpię po pewnie 5-6 godzin i tak już od miesięcy
Co ja mam zrobić bo powoli mam tego dość
Stary 2014-04-15, 13:55   #1424
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ewacia ospa??!! współczuję

karolson ja z tankowaniem mam podobnie jak kaska rzadko się zdarza, że to ja muszę tankować, a jeśli już to jak jadę sama

kropla i nic pod łyżeczką nie stuka? masakra, u nas spuchnięte dziąsła były dwa miechy

ja-ika może mylą księgową z sekretarką

czaszka to Cię rozłożyło biedulko

agusiamaskota ani mi nawet nie mów o zębach, jestem na antybiotyku, bo mam ropę aż do kości żuchwy i będę usuwać chirurgicznie ósemkę całe życie problem z zębami...

bajka a to masz niespodziewankę

doughnut ja wiecznie słyszę, że moje dziecko jest taaaakie duże

vea nie przejmuj się, ja jestem totalnie niezorganizowana i ciągle mi czasu na wszystko brakuje.
a co do prezentów dla 6 latka to zaptaj jego rodziców, co on lubi czym się teraz interesuje

za pol roczku
Stary 2014-04-15, 13:57   #1425
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
moze i by sie przydalo ( tyle, ze instrukcje bede musiala napisac jak sie mleko robi czy kaszke )o ile nie bedzie truc, ze sama gdzies ide.
tez siedze calymi dniami sama, dobrze, ze teraz mama przyjechala to jest z kim pogadac. dobijajace to jest
Napisz - możesz nawet obrazkową instrukcję zrobić - ja tak swojemu dałam ciuszki, jak jechał kupować - narysowane co jest co
Jak Młode na mm, to w ogóle łatwiej jest
Może chociaż na krótkie zakupy się wyrwij

Cytat:

O matulu... dentysta

Tak chyba zrobimy Chociaż chciałam nie wyjść na sierotę i coś samodzielnie kupić, ale chyba nie nadążam za trendami

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-15, 14:01   #1426
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
U nas nocki tez tragedia... Od dwóch miesięcy od około 4 rano spalysmy do 6 czy 7 rano przy suszarce a dzisiaj to już od 1 ;/ rzuca się przez sen kręci to lewy bok to brzuch to znów plecy i znów boczek i jak tak się wierci to później zaczyna się wkurzać i po spaniu...

a probowalas spac z nia, moze wtedy bedzie spokojniejsza i nie bedzie sie tak wiercic ?

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-04-15 o 14:04
Stary 2014-04-15, 14:04   #1427
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Kurde już 14 w niedzielę święta a ja sobie siedzę
Samochód miałam posprzątać, meble ogrodowe pomalować, ale chyba wcisnę tą robotę tżowi bo po 1 mi się nie chce a po 2 Leoś to dziś mała marudka i po 3 pogoda mi nie odpowiada na taką robotę.
Posprzątane w miarę jest,ale prania mam stosy a pralka zepsuta
ciągle błąd F13 i taka z nią rozmowa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ok dzięki za info. Chyba zmienię to mleko. Niby enfamil. Niby taki super, ale coś mi się wydaje, że mu nie podchodzi ta dwójka. Nigdy tak mleka nie pił, aby więcej mu się gdzieś bokiem wylewało, czy w ogóle odmawiał picia a teraz jakieś dziwne akcje. Chyba że mi się z czymś innym nałożyło. No nic, będę obserwować.

Wracam do pisania wniosku o dotację bo teraz w tym kisnę
A wprowadzałaś jakoś stopniowo mieszając 1 i 2?
Jaka dotacja?
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
my po wizyciez okazji 6 miesięcy, wszystko ok, równe 8kg i 72cm

idę się chyba kimnąć bo franczeska mi się budziła milion razy w nocy na smoka i mnie łamie...

poziomka
wrzucam moją sprawdzoną krówkę, zwszwe wychodzi
ciasto
1/2kg mąki, 4łyżki miodu, 1/2szklanki cukru,1/2kostki margaryny,2 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Zagniatasz to raze, chwilę wyrabiasz, żeby było gładkie. Dzielisz na pół, rozwałkować i upiec dwa placki (190 stopni, ok 15-20 min

a reszta to chyba jak wszędzie:
krem
1/2l kremówki, 1 cukier waniliowy,2 łyżeczki cukru(albo pudru), żelatyna
ubijasz śmietanę z cukrami, na koniec dodajesz żelatyne, na opakowaniu pisze jak to zrobić.

No i potem przekładasz ciasta kremem, na góre puszka krówki jakieś orzechy, czy migdały co tam chcesz.
brawo za wagę
Dzięki za przepis upichcę go w tym tygodniu, ale jakoś nie mam szczęścia do takich ciast co się ugniata...

Cytat:
Wszystkiego najlepszego na pół-urodzinki
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:05   #1428
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Papuga - wspolcz z blizna... bedzie dobrze
! Zadzwon do tej poradni zapytaj jakie sa terminy bo moze dlugie a za nim wizyta skierowanie do szpitala to zebys sie z reka w nocniku nie obudzila! A gin na wizytach kontrolnych po ciazy niewidzial nic niepokojacego?

Dziekuje za wszystkie slowa o pieprzyku. Ostatnio badalam je z 2 lata temu i juz sie zapisalam do dermatologa na polowe maja.!

Zostaly mi 2 strony do nadrobienia i ogarniam Fifka bo jezieny do neurologa i mam takie pytanie do mam jezdzacych autem. Zapomnialam zatankowac bo ostatnio zadko jezdze i mam rezerwe i musze jechac na stacje jak to ogarniacie wypinacie dziecko z fotelika i zabieracie ze soba jak idziecie placic?
Ja wszędzie z Ola jeżdżę i tankuje tez z nią... Może to nie dobre ale ona śpi wtedy wiec wiem ze te 3 min nic się nie stanie jak zostanie w aucie. Nie biorę jej ze sobą bo już fotelik z nią jest dla mnie mega ciężki a i obudziła by się przy wyciąganiu

Cytat:
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
Biedactwo
Stary 2014-04-15, 14:11   #1429
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko będzie dobrze Kochana

ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.
o kurcze ale noc , dużo siły dziś
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Matkooo, jak zmarzłam w nocy... Okazało się, że okno w kuchni było uchylone po wieczornym gotowaniu do 7 rano....

Swoją drogą, czy Wasze dzieci też przechodzą taki okres fascynacji tatusiem? Jak tatuś jest w domu to Zuzia prawie nie spuszcza go z oczu! Jakie uśmiechy szerokie posyła! Jakie minki rozkoszne!

Wczoraj wieczorem na szczęście mężowi wypadły z grafiku jedne zajęcia i przyjechał o 19 zamiast po 20. Zuzka była karmiona po kąpieli gdy zapikał domofon. I już tylko patrzyła w stronę wejścia, o jedzeniu nie było mowy... Tatuś musiał przy nas posiedzieć, pouśmiechali się do siebie i dopiero po chwili Zuzia mogła wrócić do jedzenia.

W nocy jak tylko się naje odwraca się do mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
tak tak ! una stez tylko jak Michaś usłyszy klucz w zamku , oczy w kirunku drzwi i czeka ,nie rusza się,czeka, tata się pokazuje to uśmiech i zaciesz
słodkie to
Cytat:
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
pomyśl że jak teraz przejdzie to już bedzie spokój

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
SUbskrybuję coby w chwili wolnego czasu do łask powracać i nadrobić Ale póki co jak zwykle na doskoku

A tak przy okazji, czy przy zmianie mleka na "starsze", miałyście jakieś zmiany w kupkach i zachowaniu? Bo właśnie wskoczyliśmy na 2 i mam jakieś jazdy i nie wiem czy mleko czy skok...
u nas była zmiana w kupkach ,robił częsciej , 2-3 dni i było ok
Cytat:

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

ja chyba dziś wypije milion kaw
wstałam po dobrej nocy a czuje się mega zmęczona , Michaś marudny ,ciągle tylko by chciał na rączki, oby to już mu minęło bo sił mi brakuje ,ciśnienie niskie, za oknem leje
teraz Mlody poszedł spać , to położyłam się z lapkiem do łóżka i odpoczywam choc tyle przyjemnosci dziś mam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:16   #1430
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

jeju dziewczyny współczuję Wam,że macie takie powikłania po cc, ale to jednak poważna operacja, oby Wam się brzuszki wyleczył

mówisz? ja się boję- bo on twardo śpi

no majty rządzą
to zapytaj dzięki
to tak jak ja

dobrze, że nie jestem sama

my mamy tak:
7-8 MM
10-11 Zupka
13 MM
16-17 Owoce z kleikiem
19 MM+zdrowy brzuszek

dzisiaj Miki był miły- poszedł spać o 19:30 jak zwykle a wstał o 8:45 pasuje

tez chce tak twardo śpiące dziecko
I nawet się nie przebudzi przez ten czas? Pić mu się nie chce?
Śpi na plecach i tyle? Nie zmienia pozycji?
Jeju dziecko anioł

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lubie gorzka czekolade, mleko i lody , film potwory i spolka a z tych dorslych to fight club czy v jak vendeta, nie umiem sie malowac, lubie zapach lasu i dlugie spacery, uwielbiam gory, lubie plywac i ogolnie byc aktywna, nie lubie przemawiac przed ludzmi, wole zalatwiac rzeczy telefonicznie, lubie wiedziec o historii miejsca w ktorym jestem, kiedys zbieralam monety stare, skamienialosci i mineraly, teraz przepisy kulinarne,lubie rekodzielo choc nie zawsze mi wychodzi, mam pamiec do ciekawostek i kawalow a nie do dat urodzin czy kiedy mam za cos placic , lubie glaskac zwierzatka , czesto cos zaczynam i koncze w monemcie kiedy jestem dosc dobra a nie idealna (np. nauke jezyka, informatyki itd.)
Stary 2014-04-15, 14:27   #1431
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

dla Szymusia
Stary 2014-04-15, 14:33   #1432
butterfly20
Zakorzenienie

klask i: dla Szymusia!!!

Mam dzisiaj humor z pupy...

Czy wiecie,ze na mojej wsi liczącej 200 tys mieszkańców są tylko dwa żłobki miejskie, d których zapisywać się trzeba chyba z rok przed urodzeniem dziecka?
A w żadnym prywatnym nie ma kamer?
No nie poślę dziecka tam,gdzie nie ma kamer, do licha, za coś im płacę...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:35   #1433
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się w nowym wątku

Jak również po ciężkim weekendzie i ciężkiej nocy !

Nie nadrobie, ale później coś poczytam i popisze bo teraz jedziemy po krzesełko do karmienia napiszę co u nas

Spałam dzisiaj 3 godziny
Alicja w piątek miała 37,5'C więc stan podgoraczkowy, myślę sobie jakieś chorobsko się przyplatalo...w sobotę Alicja była nie do zniesienia! Miala gorączkę 38,5-38,8'C. Cały dzień ją nosiłam albo ja albo tz...w dodatku wszystkie drzemki jakie miała odbyły się.na mnie wieczorem myślałam, że ręce. Mi odpadna. Noc oczywiście kosmos, bo wstawalam do niej 1000 razy, a ululanie jej do snu było mega wyczynem. W niedzielę nadal miała gorączkę praktycznie taka jak w sobotę, ale zupełnie inne dziecko. Śmiała się, bawiła i w ogóle taka w.miarę normalna była, w sensie jak na codzień. Jedynie ta gorączka

ogólnie to obstawialam że to zęby, bo ślina to jej jak z kranu kapala...i nie dała sobie nawet palca do buzi wsadzic, za to sama cisla tam co się dało.

Po kolejnej burzliwej nocy, wczoraj poszliśmy do lekarza. Ogólnie to nic.jej nie.jest. Jedynie ta gorączka. No ale sprawdziła dziąsła lekarka i mówi, że rozpulchnione dolne dziąsła bardzo. I że też obstawia zęby, ale dala nam jeszcze skierowanie na badanie moczu.

Przyszliśmy do domu i popołudniu gorączka minęła, ale zaczęło się darcie i cała.noc darla się, prawie nie spala.

Od wczoraj popołudnia na sam widok butelki/niekapka krecila głową i zaciskała usta. Soł...

Puenta tej historii jest taka, że zęba. Nadal brak

Więc ja.już nie wiem czy one w ogóle kiedyś wyjdą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeju Wy to macie masakrę z tymi zębami :/ ale jesteś pewna że to zeby? Badanie moczu robilyscie?

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Agnieszka zdrowko dla Mateuszka,bedzie wszystko dobrze
Papuzko strasznie mi przykro mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Trzymam kciuki
Ewacia zdroweczka dla Sebcia

i ogolnie zdrowka dla wszystkich chorowitkow

ja bylam u lekarza i mam angine ropna
Oj bidulo zdrówka
Stary 2014-04-15, 14:38   #1434
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

ja chyba dziś wypije milion kaw
wstałam po dobrej nocy a czuje się mega zmęczona , Michaś marudny ,ciągle tylko by chciał na rączki, oby to już mu minęło bo sił mi brakuje ,ciśnienie niskie, za oknem leje
teraz Mlody poszedł spać , to położyłam się z lapkiem do łóżka i odpoczywam choc tyle przyjemnosci dziś mam
ZAZDROSZCZĘ

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj humor z pupy...

Czy wiecie,ze na mojej wsi liczącej 200 tys mieszkańców są tylko dwa żłobki miejskie, d których zapisywać się trzeba chyba z rok przed urodzeniem dziecka?
A w żadnym prywatnym nie ma kamer?
No nie poślę dziecka tam,gdzie nie ma kamer, do licha, za coś im płacę...
Hmm... a czemu nie?

Na poprawę humoru w załączeniu Żuk niedzielny spacerowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Żuk.jpg (36,0 KB, 32 załadowań)

WYMIENIĘ

Stary 2014-04-15, 14:39   #1435
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Larysko, a Ola śpi w śpiworku? Bo jak moja Ola śpi w śpiworku (mam taki ze smyka, on jest trochę większy), to jak się budzi, to jest w tej samej pozycji mniej więcej jak przy zaśnięciu. A jak wypiorę śpiworek, bo mam jeden, i ją kładę pod kocem, to się zawija w ten koc, kładzie w poprzek, itp. Może śpiworek by pomógł? Na pocieszenie Ci powiem, że ja wprawdzie suszarki rzadko używam, ale za to dźwięku suszarki z mp3 codziennie przy którymś usypianiu i mimo że próbuję wyeliminować go od pewnego czasu, to tylko czasem się udaje

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:41   #1436
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ZAZDROSZCZĘ

Hmm... a czemu nie?

ale śliczny mój na widok aparatu robi głupie miny a tu śliczny uśmiech
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:55   #1437
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

a spcie razem?
kamisz ja w nocy? czy dopiero nad ranem jest glodna?
pewni eprobowalas juz wszystkigo ?
ale moj tez mial rozne fazy zwykle przechodzily ale u ciebie juz 2 mse to dlugo bardzo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
ZAZDROSZCZĘ

Hmm... a czemu nie?

ale słodziak uroczy

mialam odp na to co mi napisalas o spaniu na brzuszku
boje sie ze sie udusi haha nigdy tak nie spal, a ma poduszke klin
powinnam mu ja zabrac?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:58   #1438
Madziuchna27
Zakorzenienie

Vea, śliczności ten Twój Żuczek

A mój Julian spał po południu całe 40 minut i jest wściekły Wsadziłam go do bujaka i humor mu się poprawił, bo może walić piętami do woli Martwię się, że sobie krzywdę zrobi, bo wali naprawdę mocno w ten stelaż i to dla niego najlepsza zabawa

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:01   #1439
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Help needed:

lego ninjago , hot wheels resorak, wypasiony plecak np. z angry birds, gra planszowa z angry birds/zyg zakiem lub z filmu samoloty, puzzle z serii czuczu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:03   #1440
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Vea, śliczności ten Twój Żuczek

A mój Julian spał po południu całe 40 minut i jest wściekły Wsadziłam go do bujaka i humor mu się poprawił, bo może walić piętami do woli Martwię się, że sobie krzywdę zrobi, bo wali naprawdę mocno w ten stelaż i to dla niego najlepsza zabawa
no moj tez wlasnie tak wali pietami, pisalam wczesniej
i za nic nie da sie go postrzymac jeszcze sie smeje
wali w bujaczek w kruzelke w przewjak b rrrrrrrrrrr

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości