|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
hejo
mąż właśnie do pracy wyruszył więc jestem ciesze się że sukienki Wam się podobają u nas leje więc dzis raczej też kiblujemy w domu buuuuu powoli będę nadrabiać
|
#1412 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hmmm my tylko Fenistil w kropelkach... ale 24 kwietnia alergolog i zobaczymy co powie Cytat:
ale masz dobrze z tym starym ![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
a miałam okna myć
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja już chyba nigdy sensownie się nie wbiję w wątek
![]() Jak Żuk ma lepszy dzień, to na tel nadrobię, ale pisze się kijowo, więc nie poodpowiadam... jak ma taki dzień jak wczoraj - odmowa jedzenia, spania, odmowa czegokolwiek poza wyciem, nawet na kom. nie nadrobię... I tak wpadam jak doopa zza krzaków, skrobnę co u nas, a moralniaka mam, że nie odpiszę, nie pogadam... total egocentryzm Źle mi z tym, a na horyzoncie żadnych perspektyw zmian Dobra, biorę się chociaż za dzisiaj... agusiamaskota ![]() papużko, ojej... dużo, dużo sił życzę Daj koniecznie znać, jak się czegoś dowiesz. Kurcze, chciałoby się pomóc, albo chociaż po głowie pogłaskać, a tu nie ma jak... cieple myśli wysyłam mariiasia, mój też bababababababa... owca normalnie... czasem jeszcze bububububu ew. mamamamamamama, ale to jak się zdrowo wkurzy ![]() logoasia, super, że już lepiej doughnut Lola, u mnie podobnie, pobudka z rykiem, ale jak dostanie smoka albo cyca, to spokój ![]() A po co przewracałaś? Duże już są dzieciaki, nic im na brzuszku nie będzie Janek sypia czasami na żabę na brzuszku, a czasami na królika - nóżki raczki pod sobą, nóżki pod sobą, doopcia do góry teacherka dzień dobry ![]() Też jest okres fascynacji ![]() papalinka, brawa dla Oli I oby tak już zostało ![]() kaska, mój sypia i jest git Agnieszka ![]() ![]() ![]() ewacia, o kurcze, a taka miałam nadzieję, że nie złapie ![]() rusałko, ojej, wypadłam z tematu i nic nie wiem... co się Jasiowi dzieje? kropla, wyjdą wyjdą ![]() ja-ika ![]() Madziuchna, ja bym brała większe (chociaż oni mają w ogóle większe), dłużej posłużą Help needed: Zostaliśmy zaproszeni na pierwszy kinderbal i musimy wymyślić prezent dla 6 latka ![]() Aha, jeśli któraś pracuje albo pracowała w korpo, to na poprawę humoru (chociaż u mnie w pracy też tak to wygląda )http://joemonster.org/filmy/60128/Expert_smieszny_i_zarazem _bardzo_smutny_skecz |
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic w chacie nie zrobione. mama chociaz obiad zrobi to bedzie co jesc . |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dzięki za info. Chyba zmienię to mleko. Niby enfamil. Niby taki super, ale coś mi się wydaje, że mu nie podchodzi ta dwójka. Nigdy tak mleka nie pił, aby więcej mu się gdzieś bokiem wylewało, czy w ogóle odmawiał picia a teraz jakieś dziwne akcje. Chyba że mi się z czymś innym nałożyło. No nic, będę obserwować.
Wracam do pisania wniosku o dotację bo teraz w tym kisnę
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się i Ciebie, że to w końcu minie... kiedyś musi ![]() Całe szczęście, że na Wielkanoc wyjeżdżamy Pisałam, że wybrałam bujaczka... no i przyszedł i wyszedł, bo miał przedarty materiał ![]() Aha, kupujemy Żukowi kojec - taki szczebelkowy - i teraz mam rozkminę: - plastikowy czy drewniany? - i jaki kształt materaca zamówić - oba można układać w prostokąt albo ośmiokąt - i do którgoś ksztaltu chcę zamówić materac... tylko do którego
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zmęczona jestem psychicznie tez. To wszystko przez to uziemienie w domu.. Motylku, wykorzystałam mamę bo szła na pocztę bo ja to się pewnie nie wyrwe dzisiaj, mam nadzieję że dobrze adres i dane napisze także już załatwione mam nadzieje ze mleko posmakuje ![]() Ola śpi wiec może choć chwile Was poczytam
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
my po wizyciez okazji 6 miesięcy, wszystko ok, równe 8kg i 72cm
idę się chyba kimnąć bo franczeska mi się budziła milion razy w nocy na smoka i mnie łamie... poziomka wrzucam moją sprawdzoną krówkę, zwszwe wychodzi ciasto 1/2kg mąki, 4łyżki miodu, 1/2szklanki cukru,1/2kostki margaryny,2 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Zagniatasz to raze, chwilę wyrabiasz, żeby było gładkie. Dzielisz na pół, rozwałkować i upiec dwa placki (190 stopni, ok 15-20 min a reszta to chyba jak wszędzie: krem 1/2l kremówki, 1 cukier waniliowy,2 łyżeczki cukru(albo pudru), żelatyna ubijasz śmietanę z cukrami, na koniec dodajesz żelatyne, na opakowaniu pisze jak to zrobić. No i potem przekładasz ciasta kremem, na góre puszka krówki jakieś orzechy, czy migdały co tam chcesz.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może warto Nie tylko opieka mnie męczy... chyba nawet bardziej izolacja... no bo siedzę z Młodym, ok, na spacer wyjdę, czasem do kogoś zadzwonię, ale wszyscy w pracy... na zakupy jak jadę, to migiem, bo albo późno, albo karmić trzeba... na "piwko" nie wyskoczę, bo wieczorami padam... i nic tylko Bartek i Bartek... czasami teściowa albo mama... do ludzi mi się chce ![]() Prezydent miasta nam się zepsuł ![]() Żal mi go baaardzo, bo złamana miednica podobno francowata jest i bolesna jak cholera, ale może to ukróci poczucie "świętokrowości" magistratu i nauczy chociaż przestrzegania przepisów drogowych... Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-04-15 o 13:50 |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez siedze calymi dniami sama, dobrze, ze teraz mama przyjechala to jest z kim pogadac. dobijajace to jest |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
ewacia ospa??!!
współczuję karolson ja z tankowaniem mam podobnie jak kaska rzadko się zdarza, że to ja muszę tankować, a jeśli już to jak jadę sama ![]() kropla i nic pod łyżeczką nie stuka? masakra, u nas spuchnięte dziąsła były dwa miechy ![]() ja-ika może mylą księgową z sekretarką ![]() czaszka to Cię rozłożyło biedulko agusiamaskota ani mi nawet nie mów o zębach, jestem na antybiotyku, bo mam ropę aż do kości żuchwy i będę usuwać chirurgicznie ósemkę całe życie problem z zębami...bajka a to masz niespodziewankę ![]() doughnut ja wiecznie słyszę, że moje dziecko jest taaaakie duże ![]() vea nie przejmuj się, ja jestem totalnie niezorganizowana i ciągle mi czasu na wszystko brakuje. a co do prezentów dla 6 latka to zaptaj jego rodziców, co on lubi czym się teraz interesuje zapomniałam napisać, że Szymuś kończy dziś pół roku
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nocki tez tragedia... Od dwóch miesięcy od około 4 rano spalysmy do 6 czy 7 rano przy suszarce a dzisiaj to już od 1 ;/ rzuca się przez sen kręci to lewy bok to brzuch to znów plecy i znów boczek i jak tak się wierci to później zaczyna się wkurzać i po spaniu... Łącznie śpię po pewnie 5-6 godzin i tak już od miesięcy ![]() Co ja mam zrobić bo powoli mam tego dość
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za pol roczku
|
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Młode na mm, to w ogóle łatwiej jest Może chociaż na krótkie zakupy się wyrwij Cytat:
![]() O matulu... dentysta ![]() Tak chyba zrobimy
|
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-15 o 14:04 |
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde już 14 w niedzielę święta a ja sobie siedzę
![]() Samochód miałam posprzątać, meble ogrodowe pomalować, ale chyba wcisnę tą robotę tżowi bo po 1 mi się nie chce a po 2 Leoś to dziś mała marudka i po 3 pogoda mi nie odpowiada na taką robotę.Posprzątane w miarę jest,ale prania mam stosy a pralka zepsuta ![]() ciągle błąd F13 i taka z nią rozmowa Cytat:
Jaka dotacja? ![]() Cytat:
![]() Dzięki za przepis upichcę go w tym tygodniu, ale jakoś nie mam szczęścia do takich ciast co się ugniata... Wszystkiego najlepszego na pół-urodzinki |
||
|
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
słodkie to Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- ja chyba dziś wypije milion kaw wstałam po dobrej nocy a czuje się mega zmęczona , Michaś marudny ,ciągle tylko by chciał na rączki, oby to już mu minęło bo sił mi brakuje ,ciśnienie niskie, za oknem leje teraz Mlody poszedł spać , to położyłam się z lapkiem do łóżka i odpoczywam choc tyle przyjemnosci dziś mam
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chce tak twardo śpiące dziecko ![]() I nawet się nie przebudzi przez ten czas? Pić mu się nie chce? Śpi na plecach i tyle? Nie zmienia pozycji? Jeju dziecko anioł Cytat:
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: dla Szymusia!!!Mam dzisiaj humor z pupy... Czy wiecie,ze na mojej wsi liczącej 200 tys mieszkańców są tylko dwa żłobki miejskie, d których zapisywać się trzeba chyba z rok przed urodzeniem dziecka? A w żadnym prywatnym nie ma kamer? No nie poślę dziecka tam,gdzie nie ma kamer, do licha, za coś im płacę...
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na poprawę humoru w załączeniu Żuk niedzielny spacerowy
|
||
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spcie razem? kamisz ja w nocy? czy dopiero nad ranem jest glodna? pewni eprobowalas juz wszystkigo ? ale moj tez mial rozne fazy zwykle przechodzily ale u ciebie juz 2 mse to dlugo bardzo ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() mialam odp na to co mi napisalas o spaniu na brzuszku boje sie ze sie udusi haha nigdy tak nie spal, a ma poduszke klin powinnam mu ja zabrac?
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, śliczności ten Twój Żuczek
A mój Julian spał po południu całe 40 minut i jest wściekły Wsadziłam go do bujaka i humor mu się poprawił, bo może walić piętami do woli Martwię się, że sobie krzywdę zrobi, bo wali naprawdę mocno w ten stelaż i to dla niego najlepsza zabawa
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, hot wheels resorak, wypasiony plecak np. z angry birds, gra planszowa z angry birds/zyg zakiem lub z filmu samoloty, puzzle z serii czuczu
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za nic nie da sie go postrzymac jeszcze sie smejewali w bujaczek w kruzelke w przewjak b rrrrrrrrrrr
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

ciesze się że sukienki Wam się podobają 

ma OSPE

wypiła i zapukała, że oddaje szklankę. Już nie będę jej otwierać, bo nie jestem kawiarnią, a to, że jestem córką głównej księgowej SM, to nie znaczy, że mam żywić pracowników. To samo jak ocieplali blok, to codziennie do mnie pukali do okna, że chcą kawę 

I oby tak już zostało 

współczuję

klask i:
, hot wheels resorak, wypasiony plecak np. z angry birds, gra planszowa z angry birds/zyg zakiem lub z filmu samoloty, puzzle z serii czuczu