Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 14:57   #3991
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Blondi, my kupujemy butelkowe, bo nie opyla brać kega od sali u nas (300 zł za 30 l), ale właśnie nie wiem ile kupić . Dzisiaj jadę do Selgrosa po napoje gaz. i wody. I po kilka rzeczy na Poltra, to mnie wkurza najbardziej, bo nie wiem ile czego brać bo skąd mam wiedzieć czy będzie 10 czy 100 osób??
TŻ dzwonił do naszej sali, oni nie mają piwa z kega.
Więc musimy mieć butelkowe.
Dziś jedziemy kupić 60szt. Heinekena do Lidla (jest w promocji) - ja piwa nie piję (tylko smakowe), a TŻ twierdzi, że H. dobrze wygląda
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.[
My ostatecznie kupujemy 15butelek białego i 15butelek różowego (na ok 90 osób) - czerwone uznaliśmy, że będzie za ciężkie na lato.

Ysia - Ty kupowałaś Blossom Hill?
Stary 2014-04-15, 14:59   #3992
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

No i muszę się pożalić troszkę.
Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ).
Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację.
Mam nadzieję, że uda Nam się tą setkę zebrać.
Trzymam kciuki by się nazbierała setka!
A ile osób zapraszaliście i ile Wam brakuje? Zespół/DJ + kamerzystę, fotografa doliczałaś?

Ysia 11 dni, aaaaaaa!!
Zachowania drugiego kolegi to nawet żal komentować W takich sytuacjach można poznać jak kto jest naprawdę...

U nas dziś bardzo udany dzień, załatwilismy:
* mój akt chrztu - chciałam dać na ofiarę 50zł, a ksiądz powiedział że to zdecydowanie za dużo i mi wydał 30zł reszty! Byłam w pozytywnym szoku
* kupiłam awaryjnie białe balerinki za zmianę
* mamy pudełko na koperty
* kupiliśmy wino: 12 butelek czerwonego, 8 różowego i 2 białego
* trochę słodyczy do koszy dla rodziców na podziękowania
* grill na poprawiny - robimy u nas w ogrodzie, plus jeszcze dokupiliśmy dwa krzesła ogrodowe
* zahaczyłam też o solarium bo zaczęłam już przedślubne opalanie
* aaa! byliśmy też w kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie i starszej, plus butonierki!

Niestety nie udało nam się kupić muchy dla TŻ'ta i strzelających tub na wyjście, ale te drugie postanowiliśmy kupić na allegro. Byliśmy też w sklepie gdzie można zamówić winietki, ale na pewno nie będziemy tam brać bo najtańsza 59gr/sztuka i czas realizacji dwa tygodnie

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2014-04-15 o 15:04 Powód: dopisek
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:00   #3993
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Mogą go wprowadzić druhny, drużbowie, lub świadkowa

Pięknie Ci się to wszystko zgrywa!

tak jak pisała Lg_ago: http://marthu.com/pl/c/muchy/62/1 - tu są chyba naładniejsze, przynajmniej moim zdaniem
lub
http://www.poszetka.com/search.php?node=180&counter=1
http://eleganckipan.com.pl/19-muszki
http://www.pewienpan.pl/pl/6-muchy-wiazane?
http://www.pewienpan.pl/pl/7-muchy-tradycyjne?
najtańsze są w ostatnim sklepie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

21klaudyna Meksyk to genialny pomysł U podobnie samo z podróżą poślubną, prawdopodobnie w okolicach lutego - kierunek Buenos Aires. Dlatego po ślubie jedziemy na krótki wyjazd, raczej po Polsce.

Jestem za takimi inicjatywami. U nas jest zbiórka na hospicjum dziecięce - goście odbieraja to bardzo pozytywnie. Choć jak przyjdzie ktoś z kwiatami, to nie będzie fochów
co do Buenos moge pomoc, uwielbiam Argentyne! Bylismy ponad miesiac kilka lat temu!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:02   #3994
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

pozwolę sobie na małe odliczanie

Do ślubu zostało 11 dni !

wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował.

Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę...

Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić

To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99

ale malutko dni
lipa z tym fotografem :/ dobrze, że macie jednego fajnego!
i dzięki za szampana, rozejrzę się za nim

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Elrosa ja tez lubię ruskiego ale trochę wstyd podac go gościom... tak coś czuję
też lubię ruskiego
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Jedziemy tym samym wózkiem
Więc z braku laku idę z narzeczonym razem
ja nie mam ojca, z resztą nawet jakbym miała to i tak bym poszła z Tżtem

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:03   #3995
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Byliśmy też w sklepie gdzie można zamówić winietki, ale na pewno nie będziemy tam brać bo najtańsza 59gr/sztuka i czas realizacji dwa tygodnie
Na allegro można całkiem przyzwoite kupić już za 30 gr. Nie oszukujmy się na winietki będą patrzeć tylko po wejściu żeby wiedzieć gdzie siadać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:17   #3996
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Grace Jak to fryzjerka nie miała sprzętu ? Uciekać od takich, bo fryzura piękna, ale można ją naprawdę spektakularnie skopać... Gratuluję zakupów, bardzo ładne
No właśnie, skopać można łatwo dlatego sobie pomyślałam, że fryzjer, profesjonalista, to od razu nie dość że mi zrobi na próbnej to jeszcze coś podpowie, co robić żeby się trzymało dłużej czy coś. A tu takie zdziwko

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Grace świetne zestawienie, tez uderzasz w złotą biżu?

Sukienkę mam w śmietankowej bieli więc jest ciepła, mam też ciepłą karnację (mimo że jestem bardzo blada) więc ładnie do mnie pasuje. Poza tym ostatnio żółte złoto zaczęło mi się podobać, mimo że wcześniej nie lubiłam obrączki też mam żółte, klasyczne.

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ale wszystko piękne
Wszystko pięknie współgra.
Gdzie kupowałaś nude lakierki?

To nie są moje lakierki ja mam butki cieliste, ale skóra nie lakierowana. W sumie szkoda, bo by bardzo ładnie wyglądały, ale nie miałam takiej możliwości wyboru. Buty zamawiałam z Aksces2.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Nie bój nic, pokazujemy i pół wizażu ci się zjedzie jak chcesz ;-).
Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się jest dużo osób które chciałyby potańczyć na weselu dalsi znajomi znajomi rodziców ja też bym się chetnie wybrała )
A jak! Ja tam sobie też chętnie potańczę wiesz, na wizażanki zawsze możesz liczyć

Cytat:
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić
W moim przypadku to co prawda nie do kościoła, ale w sumie też mam zagwozdkę... Wchodzi w grę że idziemy razem, albo tż czeka już na mnei a ja idę sama. Opcja z tatą spoko, ale czuję się na tyle niezależna, że nie chcę być symbolicznie "przekazywana". Sama sobie wybiorę czy jednak chcę tam iść czy nie

Cytat:
Pięknie Ci się to wszystko zgrywa!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Pięknie bedziesz wygladać

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Grace O Malley śliczny kolaż ! i wszystko już zaraz )
oj tak, coraz bardziej to odczuwam (stresowo)

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam gorset i też w serducho, ale mam odkryte plecy więc żaden biustonosz mi nie pasuje i muszę iść bez (ewentualnie poproszę o wszycie push-upu). Zastanawiałam się jednak nad gaciami pod gorset - mój jest długi, bo zachodzi na uda, i nie wiem czy wtedy bielizna którą mam (cieliste modelujące majtki - z wysokim stanem), nie będzie jakoś kolidować i będzie bez sensu z gorsetem.
Gorset ci sam wszystko pięknie ściśnie więc dodatkowo modelujące majciochy są zbyteczne. Ale też nie będą przeszkadzać.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki by się nazbierała setka!
A ile osób zapraszaliście i ile Wam brakuje? Zespół/DJ + kamerzystę, fotografa doliczałaś?

Ysia 11 dni, aaaaaaa!!
Zachowania drugiego kolegi to nawet żal komentować W takich sytuacjach można poznać jak kto jest naprawdę...

U nas dziś bardzo udany dzień, załatwilismy:
* mój akt chrztu - chciałam dać na ofiarę 50zł, a ksiądz powiedział że to zdecydowanie za dużo i mi wydał 30zł reszty! Byłam w pozytywnym szoku
* kupiłam awaryjnie białe balerinki za zmianę
* mamy pudełko na koperty
* kupiliśmy wino: 12 butelek czerwonego, 8 różowego i 2 białego
* trochę słodyczy do koszy dla rodziców na podziękowania
* grill na poprawiny - robimy u nas w ogrodzie, plus jeszcze dokupiliśmy dwa krzesła ogrodowe
* zahaczyłam też o solarium bo zaczęłam już przedślubne opalanie
* aaa! byliśmy też w kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie i starszej, plus butonierki!

Niestety nie udało nam się kupić muchy dla TŻ'ta i strzelających tub na wyjście, ale te drugie postanowiliśmy kupić na allegro. Byliśmy też w sklepie gdzie można zamówić winietki, ale na pewno nie będziemy tam brać bo najtańsza 59gr/sztuka i czas realizacji dwa tygodnie
Coraz goręcej nam się dziać zaczyna
Winietki będziemy drukować sami, bo na pewno na ostatnią chwilę się coś zmieni, a chcę żeby było spójnie. A wtedy dodrukować kilka w dzień przed to nie problem.

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-04-15 o 15:12
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:25   #3997
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Jestem za takimi inicjatywami. U nas jest zbiórka na hospicjum dziecięce - goście odbieraja to bardzo pozytywnie. Choć jak przyjdzie ktoś z kwiatami, to nie będzie fochów
Mi właśnie nic takiego wcześniej nie przyszło do głowy! A jak jest z hospicjum ? Już jesteście z nimi dogadani? Tam jest tak jak z domem dziecka, że trzeba mieć specjalne pozwolenia?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:25   #3998
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
co 3 lub 4 tygodnie

my tez mamy minimum 100 os dlatego potwierdzenie bierzemy do 1 lipca, zeby mozna bylo ludzi doprosic. a data 30 sierpnia
zaproszonych mamy 150, zobaczymy ile bedzie..

mnie prowadzi tata do ołtarza, a narzeczony czeka juz przy ołtarzu ze swiadkiem i swiadkowa, potem jest ojciec witam sie z panem mlodym, caluje corke i gestem wklada moja dlon w dlon narzeczonego czyli przekazuje panne młodą

pysia1987 cudny pierścionek!!!!!
Jakbym to już gdzieś widziała hihi xD

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:41   #3999
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
jako że ja dziś żadnych ślubnych zakupów nie zrobiłam, to się pochwalę mężem za 2 tyg. spotykamy się z mężem na Teneryfie w związku ze ślubem mojego brata, w związku z czym dziś sam z siebie zamówił mi nowe bikini
http://www.victoriassecret.com/swimw...alogueType=OLS
dostał jakąś zniżkę i torbę plażową do tego
strój mąż
Fajny mąż i jeszcze fajniejsza wycieczka

Kamilka, współczuję przeżyć w pracy...

Ysia, bardzo dobrze, że zostaliście tylko przy jednym foto, nie cierpię jak komuś tak sodówka odwala, masakra... A szampana kiedyś muszę przetestować, bo uwielbiam

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
a tort z cukierni "Cora" z Wieliczki, a główną siedzibę mają w Libertowie
Bardzo dobre opinie o tej cukieni słyszałam i jadłam też kiedyś od nich tort ślubny, był najpyszniejszy na świecie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A jakie to genialne kawałki?
Lista jest dość długa, więc nie będę jej tu publikować Ale trochę dobrego, klasycznego zagranicznego rock'n'rolla, trochę polskiego rocka i ogólnie muzyki rozrywkowej - Manaam, Maryla Rodowicz, Czerowne Gitary, Skaldowie, Budka Suflera, Dżem, kilka typowych histów popowo-weselnych... wg mnie miks idealny, ale o gustach się nie dyskutuje

Napisali mi dziś z Amelii, że zaproszenia wyślą przed końcem tygodnia... czyli na pewno na Święta nie dojdą A miałam nadzieję już załatwić część zapraszania w Święta, bo potem z czasem będzie krucho... termin realizacji wydłuża mi się w zasadzie dwukrotnie

Zamówiłam za to 2 pary skarpetek peelingujących na eBay - chcę zrobić sobie kurację teraz, jakoś w maju i w sierpniu. Miałam raz ten wynalazek i muszę Wam powiedzieć, że stópki są potem jak marzenie Co prawda buty na wesele i tak mam zakryte, ale chcę być piękna od czubka głowy po koniuszki stóp

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-15 o 15:43
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:47   #4000
cornflower_girl
Zakorzenienie

Opium Odezwę się w tej sprawie do Ciebie po zapraszaniu

ysia Wysłaliśmy zgłoszenie do fundacji - jedną z opcji wsparcia jest właśnie akcja dla nowożenców, którzy nie chcą kwiatów. Wygląda to tak, że po ślubie podczas składania życzeń fundacja wysyła wolontariusza z puszką (wszystko jest oficjalne), a kto z gości chce wspomóc akcje, ten daje coś do skarbonki. Prościej niż w przypadku domów dziecka.

Anesthesia
Z tego co piszesz, to na pewno goście dobrze się przy tym wybawią

Niefajnie, że się nie wyrobili (aczkolwiek nic nowego, bo jak chodzę po drukarniach, to większość zamówień to papeterie ślubne, jest spore obłożenie). Aczkolwiek wiesz, macie jeszcze spory zapas czasu - znajoma para ślubująca pod koniec czerwca jeszcze nie ma zaproszeń, nawet nie zamówiła (a chcą zamawiać z internetu, a nie drukarni, która jest na miejscu)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:53   #4001
ysia
Zadomowienie

Cytat:
ysia Wysłaliśmy zgłoszenie do fundacji - jedną z opcji wsparcia jest właśnie akcja dla nowożenców, którzy nie chcą kwiatów. Wygląda to tak, że po ślubie podczas składania życzeń fundacja wysyła wolontariusza z puszką (wszystko jest oficjalne), a kto z gości chce wspomóc akcje, ten daje coś do skarbonki. Prościej niż w przypadku domów dziecka.
Wow! Inicjatywa świetna !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:54   #4002
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zamówiłam za to 2 pary skarpetek peelingujących na eBay - chcę zrobić sobie kurację teraz, jakoś w maju i w sierpniu. Miałam raz ten wynalazek i muszę Wam powiedzieć, że stópki są potem jak marzenie Co prawda buty na wesele i tak mam zakryte, ale chcę być piękna od czubka głowy po koniuszki stóp
Podasz linka? Mam teraz tak przesuszone stopy , że nic im nie pomaga . Musze im własnie porządny peeling zrobić.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:00   #4003
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż co to za wynalazek bo pierwszy raz słyszę!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:02   #4004
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Opium Odezwę się w tej sprawie do Ciebie po zapraszaniu
zapraszam, Argentyna jest cudowna
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:04   #4005
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Na allegro można całkiem przyzwoite kupić już za 30 gr. Nie oszukujmy się na winietki będą patrzeć tylko po wejściu żeby wiedzieć gdzie siadać
Właśnie z tego względu zastanawiam się czy jest sens kupować winietki za 1,80 zł Znalazłam śliczne winietki na kieliszki, motylki, z wycinanym wycinanym wzorem w środku, personalizowane Ślicznie to wygląda, ale czy goście chociaż zwrócą na nie uwagę?

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Nasz ksiądz z kościoła w którym bierzemy ślub wie, że mieszkamy razem ale dla niego to oczywista oczywistość. Jest spoko i ma ludzkie podejście. Ale proboszcz z mojej parafii jak się dowiedział, że mieszkam z chłopakiem wyrzekł się mnie, jako swojej parafianki i wygonił moją mamę z kancelarii bo jak ona może się na to zgadzać?

Jest cudny. Ja sama jestem wolontariuszką w schronisku i od zawsze chciałam aby gości właśnie przynieśli karmę ub gadżety dla psiaków.
Moja mam mnie jednak uświadomiła, że to nie zabawa dla Naszej rodziny i faktycznie jak ich znam wiem że dostalibyśmy same kwiaty. A mi smutno.
Co za ksiądz
Proboszcz z mojej parafii też pytał mojej mamy co ona na to, że mieszkamy przed ślubem Stwierdziła, że nic. Ale po tym stwierdził, że on też nic na takie coś nie może powiedzieć ani poradzić, bo musi kochać wszystkich swoich parafian

A odnośnie karmy zamiast kwiatów. Znajoma była na takim ślubie i tylko ona przytargała 20 kg worek karmy, reszta gości przyniosła kwiaty
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:09   #4006
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Anesthesia łącze się z Tobą w bólu

co do karmy dla psów - moi znajomi się na to zdecydowali, mieli ustnie ugadane ze schroniskiem, na weselu 40% gosci przyniosło karmę, 60% kwiaty, a potem zostali z tą karmą, bo schronisko się wycofało (jakiś problem z rozliczeniem), objechali okoliczne schroniska, żadne nie wzieło, teraz śmieją się, że zamiast dziecka najpierw zdecydują sie na psa, bo wyprawkę już mają
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:11   #4007
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
śliczne

Tż kuzynka mnie wkurzyła (znowu). Miałyśmy razem wybrać kolor dekoracji sali (deko się zgodziła zejść z ceny zostawiając na dwa tygodnie wystrój sali). No a ta mi teraz pisze, że ona ubiera salę na taki i taki kolor i tyle. Plusem jest to, że z Tż braliśmy te kolory pod uwagę ale mega źle mi się zrobiło, że tak olała nasze zdanie Tak se po prostu sama zadecydowała
Dziekuję
Kuzyna trochę po chamsku się zachowała... przecież dzięki temu że dekoracja zostaje to i ona ma taniej

Ysia współczuję sytuacji z kolegą-fotografem... widać już mu sodówka uderzyła do głowy Moja rada: jakby kiedyś cię prosił o udział w sesji rzuć mu jakąś mega stawkę za godzinę twojej pracy

Enzunio powodzenia u księdza

Cytat:
Lemon_ Drop Ale ładnie wyszły - podoba mi się łączenie i wzór Wiesz już, jak będzie wyglądać sala po remoncie?
Dziękuję Co do sali to nic nie wiem. Kojarzę że mówiła nam na jesieni że planują remont na wiosnę, ale nie wiem czy pójdzie to w kierunku odświeżenia koloru na ścianach czy czegoś poważniejszego - mam nadzieję że to drugie i wystrój będzie trochę nowoczesniejszy Teraz nie chce włascicielce zawracać głowy, ale za ok miesiąc tam zadzwonię bo rodzice chcieliby zobaczyć salę a jeszcze nie widzieli.

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
A to mamy na pierwszy taniec ))) I powiem szczerze, że chyba idzie nam walc wiedeński nienajgorzej

Adele - One and only
https://www.youtube.com/watch?v=x4r-c4I_9Rc&feature=kp
Piękna piosenka
niestety nie mogłabym jej mieć na I taniec bo prawie zawsze się na niej wzruszam i płaczę

paula600324 mi się podoba I piosenka - sama chcę ją w teledysku slubnym

Co do wina: na pewno nie będziemy kupować słodkiego (bo to ulepek) ani wytrawnego (bo za ciężkie). POstawiliśmy na półsłodkie/półwytrawne. Póki co kupilismy kilka butelek czerwonego El Sol - jest smaczne i lekkie, musimy poszukac jeszcze półsłodkiego, a z białych to na pewno weźmiemy Beauvillon i może Varnę.

Atomoowka trzymam kciuki żeby udało wam się zebrać pozostałe osoby
Którą fryzjerkę wybrałaś ostatecznie - tą ostatnią?

Klaudyna zazdroszczę podróży

An szkoda że zaproszenia nie dojdą
podrzucisz link do tych skarpetek?

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:12
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:12   #4008
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Panna Izabela ach ty! godzine wczesniej mnie wyprzedzisz
Ja też Cię godzinę wyprzedzę
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Chwalę się bo odebralismy dziś obrączki - są cudowne!
Gratulacje! Są piękne!

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?
Żadne faux pas My pierwszego dnia mamy czerwony a drugiego? Żaden

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy
My kupujemy butelkowe (z dystrybutora za drogo wychodzi) bierzemy smakowe i zwykłe. Ile? Jeszcze nie wiemy, będziemy kupować jak goście weselni się okresla czy beda czy nie. Kupimy jakies, w Kauflandzie czy Lidlu czesto są promocje

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
500 dni do ślubu

My mamy 4,5 miesiaca

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
To tyle
Ale i tak to jest droga impreza (na bieżąco wszystko zapisuje w Exelu i już popłynęło nam prawie 9tysi ) - ale wiemy, że nie będziemy żałować
My też zapisujemy w exelu tj. ja zapisuje I wole tam nie patrzec bo wydane już ponad 15tys

Cytat:
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Z narzeczonym, tylko i wylącznie Jakbym wchodziła z ojcem to Tż by wczesniej wszedł sam (ze swiadkami) a potem ja z ojcem.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:13   #4009
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Niefajnie, że się nie wyrobili (aczkolwiek nic nowego, bo jak chodzę po drukarniach, to większość zamówień to papeterie ślubne, jest spore obłożenie). Aczkolwiek wiesz, macie jeszcze spory zapas czasu - znajoma para ślubująca pod koniec czerwca jeszcze nie ma zaproszeń, nawet nie zamówiła (a chcą zamawiać z internetu, a nie drukarni, która jest na miejscu)
Co racja to racja, rodzina TŻ i tak wie o weselu, więc jak damy im zaproszenia nawet w lipcu to powinno być ok Ale ja po prostu z niechęcią do tego podchodzę i chciałabym mieć możliwie najszybciej z głowy

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Podasz linka? Mam teraz tak przesuszone stopy , że nic im nie pomaga . Musze im własnie porządny peeling zrobić.
Cytat:
Pokaż co to za wynalazek bo pierwszy raz słyszę!
Ja kiedyś sama miałam tzw. "Magic Foot Peel - sexowne stopy", ale to kosztuje blisko 100zł. Teraz kupiłam na eBay Holika Holika - konkretnie tutaj - za dwie pary dałam 40zł. Polega to na tym, że zakłada się takie foliowe skarpetki ze specjalnym płynem w środku na ok. 1-2h, a później przez około tydzień jest się jaszczurką Skóra ze stóp cała schodzi, ale to nic nie boli ani nic, ja to nawet lubię W efekcie cały martwy, stwardniały naskórek schodzi, odsłaniając piękną, mięciutką skórę To świetna baza do dalszej pielęgnacji i zapobieganiu zaniedbaniu (ja tak mam - jak już mam stwardniałą skórę to nie chce mi się o nią dbać, bo po co, jak już za późno ). Bardzo polecam, szczególnie tym, które będą ślubować w sandałkach czy odkrytym obuwiu!
Warto też poszukać na blogach i youtube, ostatnio o tym Nissiax tutaj pisała.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:16   #4010
201604261006
Konto usunięte

Dziewczyny jakiej długości kupić welon żeby było wygodnie z nim tańczyć? Jeden będzie i na sale i do kościoła tzn ten sam. Bo chce zamówić i nie wiem jaki

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:20
Stary 2014-04-15, 16:16   #4011
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Właśnie z tego względu zastanawiam się czy jest sens kupować winietki za 1,80 zł Znalazłam śliczne winietki na kieliszki, motylki, z wycinanym wycinanym wzorem w środku, personalizowane Ślicznie to wygląda, ale czy goście chociaż zwrócą na nie uwagę?
Przy takim założeniu można olać każde dekoracje i szczegóły...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:18   #4012
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Co racja to racja, rodzina TŻ i tak wie o weselu, więc jak damy im zaproszenia nawet w lipcu to powinno być ok Ale ja po prostu z niechęcią do tego podchodzę i chciałabym mieć możliwie najszybciej z głowy

Ja kiedyś sama miałam tzw. "Magic Foot Peel - sexowne stopy", ale to kosztuje blisko 100zł. Teraz kupiłam na eBay Holika Holika - konkretnie tutaj - za dwie pary dałam 40zł. Polega to na tym, że zakłada się takie foliowe skarpetki ze specjalnym płynem w środku na ok. 1-2h, a później przez około tydzień jest się jaszczurką Skóra ze stóp cała schodzi, ale to nic nie boli ani nic, ja to nawet lubię W efekcie cały martwy, stwardniały naskórek schodzi, odsłaniając piękną, mięciutką skórę To świetna baza do dalszej pielęgnacji i zapobieganiu zaniedbaniu (ja tak mam - jak już mam stwardniałą skórę to nie chce mi się o nią dbać, bo po co, jak już za późno ). Bardzo polecam, szczególnie tym, które będą ślubować w sandałkach czy odkrytym obuwiu!
kurde ja sie tego boje
mam straszne stopy musze z nimi cos zadziałać...
a tak o nie dbam!
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:34   #4013
cornflower_girl
Zakorzenienie

swiat_katarzyny U Ciebie też opóźnienie? Masakra...
Faktycznie nieciekawie z tą karmą. O podobnych przypadkach nieprzyjęcia prezentów to też w przypadku domów dziecka, dlatego warto znacznie wcześniej uzgodnić z fundacją/ schroniskiem/ domem dziecka potrzeby.

Lemon_Drop Oby coś nowoczesnego

Anesthesia Nie dziwię się wcale. Szkoda, ze mało która firma daje realny czas realizacji zaproszeń.

mysza93 Przypomnisz sukienkę? Tutaj jest bardzo dobry artykuł w temacie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:36   #4014
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Ja byłam jaszczurką po 2 tygodniach spędzonych w butach trekingowych Tak mnie odparzyły, że skóra mi płatami schodziła przez tygodnie. Było to obrzydliwe.
Teraz takiej wycieczki nie planuję, więc może na magiczne skarpety bym się skusiła Bo choć regularnie pumeksu używam, tak jak jest lato i ciągle chodzę bez skarpetek, tak bardzo szybko stopy mi się niszczą.

Ja jestem ślepa, przyznaję Czy któraś podrzuci link do odcieni welonów na BUTTERFLY? Ja nie widzę tego na nich stronie, a wiem, że gdzieś było.

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:45
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:54   #4015
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

mysza93 Przypomnisz sukienkę? Tutaj jest bardzo dobry artykuł w temacie.
Moja suknia to ta w załączniku
Z tego artykulu wynika ze najlepszy bylby 65-70cm. Ale pojedynczy? Podwójny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (197,4 KB, 68 załadowań)

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:57
Stary 2014-04-15, 17:22   #4016
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo;/
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:40   #4017
cude
Zadomowienie

paula600324, zwrócą uwagę, gdy będą szukali swoich miejsc My robimy zwykłe, na własnej domowej drukarce.

myha618, wiele zależy od sukni, czy jest duuuuuża, czy skromna. Dałabym max. 1500 zł. Znajoma miała uszyć za 1000, ale niestety wyjechała za granicę. Raz byłam zapytać - nie szyją. Znalazłam jedną pracownię, ale 800 zł robocizna, a materiały mam kupić sobie sama! Suknia była prosta
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:43   #4018
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
paula600324, zwrócą uwagę, gdy będą szukali swoich miejsc My robimy zwykłe, na własnej domowej drukarce.

myha618, wiele zależy od sukni, czy jest duuuuuża, czy skromna. Dałabym max. 1500 zł. Znajoma miała uszyć za 1000, ale niestety wyjechała za granicę. Raz byłam zapytać - nie szyją. Znalazłam jedną pracownię, ale 800 zł robocizna, a materiały mam kupić sobie sama! Suknia była prosta
no wlasnie mi jedna pracownia krzyknela 1500 ale jak widzialam ich wykonania to jakies takie niechlujne. a inne wyceniaja mi na 3 do 5 tys. suknia cala koronkowa, wiec spodziewalam sie, ze sporo, ale 3 tys to dla mnie bardzo duzo mam znajoma ktora szyje, ale boje sie ze nie da rady;/
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:44   #4019
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ysia cóż widać koledze palma odbiła. Przykro takie rzeczy czytać.

Klaudyna oj zazdroszczę podróży.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiej długości kupić welon żeby było wygodnie z nim tańczyć? Jeden będzie i na sale i do kościoła tzn ten sam. Bo chce zamówić i nie wiem jaki
Wiesz co ja mam podwójny ale nie gęsto marszczony tylko normalny i mi się wydaje, że byłby idealny do Twojej sukienki.
Nie jest tak obszerny jak na tej fotce
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ony-p-298.html

Cytat:
Atomoowka trzymam kciuki żeby udało wam się zebrać pozostałe osoby
Którą fryzjerkę wybrałaś ostatecznie - tą ostatnią?
Wiesz co prawdopodobnie tak. Już nie mam ochoty szukać kogoś innego. Mam jeszcze do niej w przyszłym tygodniu jechać na jeszcze jedną próbną.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przy takim założeniu można olać każde dekoracje i szczegóły...
Dlatego ja np tak robię. Serio pół roku temu miałam inne priorytety jeżeli chodzi o dekoracje, teraz stawiam na minimalizm.

Co do wina my jak wiecie pewnie już na winach sie nie znamy, więc zbieraliśmy opinie w necie i od sprzedawców. Wybraliśmy ostatecznie Famille Castel i jestem bardzo zadowolona. Naszło Nas ostatnio na wina i to jest serio dobre.

W przyszłym weekend i ja i TŻ mamy swoje wieczory ( panieński i kawalerski) a wcześnie na 14-stą jesteśmy umówienie na ostateczną degustację menu. Mam już spis całego menu i brzmi pysznie

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-04-15 o 17:56
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:47   #4020
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuję
Kuzyna trochę po chamsku się zachowała... przecież dzięki temu że dekoracja zostaje to i ona ma taniej

Ysia współczuję sytuacji z kolegą-fotografem... widać już mu sodówka uderzyła do głowy Moja rada: jakby kiedyś cię prosił o udział w sesji rzuć mu jakąś mega stawkę za godzinę twojej pracy

Enzunio powodzenia u księdza

Dziękuję Co do sali to nic nie wiem. Kojarzę że mówiła nam na jesieni że planują remont na wiosnę, ale nie wiem czy pójdzie to w kierunku odświeżenia koloru na ścianach czy czegoś poważniejszego - mam nadzieję że to drugie i wystrój będzie trochę nowoczesniejszy Teraz nie chce włascicielce zawracać głowy, ale za ok miesiąc tam zadzwonię bo rodzice chcieliby zobaczyć salę a jeszcze nie widzieli.

Piękna piosenka
niestety nie mogłabym jej mieć na I taniec bo prawie zawsze się na niej wzruszam i płaczę

[B] :

ja sie tez wzruszalam, ale teraz jesteśmy tak skupieni na krokach, ze nie ma czasu na ☠☠☠☠☠☠☠y

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości