|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Blond forever!
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Więc musimy mieć butelkowe. Dziś jedziemy kupić 60szt. Heinekena do Lidla (jest w promocji) - ja piwa nie piję (tylko smakowe), a TŻ twierdzi, że H. dobrze wygląda ![]() Cytat:
Ysia - Ty kupowałaś Blossom Hill?
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() A ile osób zapraszaliście i ile Wam brakuje? Zespół/DJ + kamerzystę, fotografa doliczałaś? Ysia 11 dni, aaaaaaa!! Zachowania drugiego kolegi to nawet żal komentować W takich sytuacjach można poznać jak kto jest naprawdę... U nas dziś bardzo udany dzień, załatwilismy: * mój akt chrztu - chciałam dać na ofiarę 50zł, a ksiądz powiedział że to zdecydowanie za dużo i mi wydał 30zł reszty! Byłam w pozytywnym szoku * kupiłam awaryjnie białe balerinki za zmianę * mamy pudełko na koperty * kupiliśmy wino: 12 butelek czerwonego, 8 różowego i 2 białego * trochę słodyczy do koszy dla rodziców na podziękowania * grill na poprawiny - robimy u nas w ogrodzie, plus jeszcze dokupiliśmy dwa krzesła ogrodowe * zahaczyłam też o solarium bo zaczęłam już przedślubne opalanie ![]() * aaa! byliśmy też w kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie i starszej, plus butonierki! Niestety nie udało nam się kupić muchy dla TŻ'ta i strzelających tub na wyjście, ale te drugie postanowiliśmy kupić na allegro. Byliśmy też w sklepie gdzie można zamówić winietki, ale na pewno nie będziemy tam brać bo najtańsza 59gr/sztuka i czas realizacji dwa tygodnie
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-04-15 o 15:04 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lipa z tym fotografem :/ dobrze, że macie jednego fajnego! ![]() i dzięki za szampana, rozejrzę się za nim ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3996 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obrączki też mam żółte, klasyczne.Cytat:
To nie są moje lakierki Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Winietki będziemy drukować sami, bo na pewno na ostatnią chwilę się coś zmieni, a chcę żeby było spójnie. A wtedy dodrukować kilka w dzień przed to nie problem.
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2014-04-15 o 15:12 |
||||||
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Mi właśnie nic takiego wcześniej nie przyszło do głowy! A jak jest z hospicjum ? Już jesteście z nimi dogadani? Tam jest tak jak z domem dziecka, że trzeba mieć specjalne pozwolenia?
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kamilka, współczuję przeżyć w pracy... Ysia, bardzo dobrze, że zostaliście tylko przy jednym foto, nie cierpię jak komuś tak sodówka odwala, masakra... A szampana kiedyś muszę przetestować, bo uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Lista jest dość długa, więc nie będę jej tu publikować Ale trochę dobrego, klasycznego zagranicznego rock'n'rolla, trochę polskiego rocka i ogólnie muzyki rozrywkowej - Manaam, Maryla Rodowicz, Czerowne Gitary, Skaldowie, Budka Suflera, Dżem, kilka typowych histów popowo-weselnych... wg mnie miks idealny, ale o gustach się nie dyskutuje ![]() Napisali mi dziś z Amelii, że zaproszenia wyślą przed końcem tygodnia... czyli na pewno na Święta nie dojdą Zamówiłam za to 2 pary skarpetek peelingujących na eBay - chcę zrobić sobie kurację teraz, jakoś w maju i w sierpniu. Miałam raz ten wynalazek i muszę Wam powiedzieć, że stópki są potem jak marzenie Co prawda buty na wesele i tak mam zakryte, ale chcę być piękna od czubka głowy po koniuszki stóp
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-04-15 o 15:43 |
||
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Opium Odezwę się w tej sprawie do Ciebie po zapraszaniu
![]() ysia Wysłaliśmy zgłoszenie do fundacji - jedną z opcji wsparcia jest właśnie akcja dla nowożenców, którzy nie chcą kwiatów. Wygląda to tak, że po ślubie podczas składania życzeń fundacja wysyła wolontariusza z puszką (wszystko jest oficjalne), a kto z gości chce wspomóc akcje, ten daje coś do skarbonki. Prościej niż w przypadku domów dziecka. Anesthesia Z tego co piszesz, to na pewno goście dobrze się przy tym wybawią ![]() Niefajnie, że się nie wyrobili (aczkolwiek nic nowego, bo jak chodzę po drukarniach, to większość zamówień to papeterie ślubne, jest spore obłożenie). Aczkolwiek wiesz, macie jeszcze spory zapas czasu - znajoma para ślubująca pod koniec czerwca jeszcze nie ma zaproszeń, nawet nie zamówiła (a chcą zamawiać z internetu, a nie drukarni, która jest na miejscu)
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam, Argentyna jest cudowna
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam śliczne winietki na kieliszki, motylki, z wycinanym wycinanym wzorem w środku, personalizowane Cytat:
![]() Proboszcz z mojej parafii też pytał mojej mamy co ona na to, że mieszkamy przed ślubem Stwierdziła, że nic. Ale po tym stwierdził, że on też nic na takie coś nie może powiedzieć ani poradzić, bo musi kochać wszystkich swoich parafian A odnośnie karmy zamiast kwiatów. Znajoma była na takim ślubie i tylko ona przytargała 20 kg worek karmy, reszta gości przyniosła kwiaty
|
||
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Anesthesia łącze się z Tobą w bólu
co do karmy dla psów - moi znajomi się na to zdecydowali, mieli ustnie ugadane ze schroniskiem, na weselu 40% gosci przyniosło karmę, 60% kwiaty, a potem zostali z tą karmą, bo schronisko się wycofało (jakiś problem z rozliczeniem), objechali okoliczne schroniska, żadne nie wzieło, teraz śmieją się, że zamiast dziecka najpierw zdecydują sie na psa, bo wyprawkę już mają
|
#4007 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kuzyna trochę po chamsku się zachowała... przecież dzięki temu że dekoracja zostaje to i ona ma taniej Ysia współczuję sytuacji z kolegą-fotografem... widać już mu sodówka uderzyła do głowy Moja rada: jakby kiedyś cię prosił o udział w sesji rzuć mu jakąś mega stawkę za godzinę twojej pracy ![]() Enzunio powodzenia u księdza ![]() Cytat:
Co do sali to nic nie wiem. Kojarzę że mówiła nam na jesieni że planują remont na wiosnę, ale nie wiem czy pójdzie to w kierunku odświeżenia koloru na ścianach czy czegoś poważniejszego - mam nadzieję że to drugie i wystrój będzie trochę nowoczesniejszy Teraz nie chce włascicielce zawracać głowy, ale za ok miesiąc tam zadzwonię bo rodzice chcieliby zobaczyć salę a jeszcze nie widzieli.Cytat:
niestety nie mogłabym jej mieć na I taniec bo prawie zawsze się na niej wzruszam i płaczę ![]() paula600324 mi się podoba I piosenka - sama chcę ją w teledysku slubnym Co do wina: na pewno nie będziemy kupować słodkiego (bo to ulepek) ani wytrawnego (bo za ciężkie). POstawiliśmy na półsłodkie/półwytrawne. Póki co kupilismy kilka butelek czerwonego El Sol - jest smaczne i lekkie, musimy poszukac jeszcze półsłodkiego, a z białych to na pewno weźmiemy Beauvillon i może Varnę. Atomoowka trzymam kciuki żeby udało wam się zebrać pozostałe osoby ![]() Którą fryzjerkę wybrałaś ostatecznie - tą ostatnią? Klaudyna zazdroszczę podróży ![]() An szkoda że zaproszenia nie dojdą ![]() podrzucisz link do tych skarpetek?
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-04-15 o 16:12 |
|||
|
|
|
#4008 | ||||
|
Konto usunięte
|
Ja też Cię godzinę wyprzedzę
![]() Gratulacje! Są piękne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy 4,5 miesiaca ![]() Cytat:
I wole tam nie patrzec bo wydane już ponad 15tys ![]() Cytat:
Jakbym wchodziła z ojcem to Tż by wczesniej wszedł sam (ze swiadkami) a potem ja z ojcem.
|
||||
|
|
|
#4009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja po prostu z niechęcią do tego podchodzę i chciałabym mieć możliwie najszybciej z głowy ![]() Cytat:
Skóra ze stóp cała schodzi, ale to nic nie boli ani nic, ja to nawet lubię W efekcie cały martwy, stwardniały naskórek schodzi, odsłaniając piękną, mięciutką skórę To świetna baza do dalszej pielęgnacji i zapobieganiu zaniedbaniu (ja tak mam - jak już mam stwardniałą skórę to nie chce mi się o nią dbać, bo po co, jak już za późno ). Bardzo polecam, szczególnie tym, które będą ślubować w sandałkach czy odkrytym obuwiu!Warto też poszukać na blogach i youtube, ostatnio o tym Nissiax tutaj pisała. |
||
|
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jakiej długości kupić welon żeby było wygodnie z nim tańczyć? Jeden będzie i na sale i do kościoła tzn ten sam. Bo chce zamówić i nie wiem jaki
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-04-15 o 16:20 |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Przy takim założeniu można olać każde dekoracje i szczegóły...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam straszne stopy musze z nimi cos zadziałać...a tak o nie dbam!
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
swiat_katarzyny U Ciebie też opóźnienie? Masakra...
Faktycznie nieciekawie z tą karmą. O podobnych przypadkach nieprzyjęcia prezentów to też w przypadku domów dziecka, dlatego warto znacznie wcześniej uzgodnić z fundacją/ schroniskiem/ domem dziecka potrzeby. Lemon_Drop Oby coś nowoczesnego ![]() Anesthesia Nie dziwię się wcale. Szkoda, ze mało która firma daje realny czas realizacji zaproszeń. mysza93 Przypomnisz sukienkę? Tutaj jest bardzo dobry artykuł w temacie.
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz takiej wycieczki nie planuję, więc może na magiczne skarpety bym się skusiła Ja jestem ślepa, przyznaję Czy któraś podrzuci link do odcieni welonów na BUTTERFLY? Ja nie widzę tego na nich stronie, a wiem, że gdzieś było.
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-04-15 o 16:45 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tego artykulu wynika ze najlepszy bylby 65-70cm. Ale pojedynczy? Podwójny? Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-04-15 o 16:57 |
|
|
|
|
#4016 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu
ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo;/
|
|
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
paula600324, zwrócą uwagę, gdy będą szukali swoich miejsc
My robimy zwykłe, na własnej domowej drukarce.myha618, wiele zależy od sukni, czy jest duuuuuża, czy skromna. Dałabym max. 1500 zł. Znajoma miała uszyć za 1000, ale niestety wyjechała za granicę. Raz byłam zapytać - nie szyją. Znalazłam jedną pracownię, ale 800 zł robocizna, a materiały mam kupić sobie sama! Suknia była prosta |
|
|
|
#4018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam znajoma ktora szyje, ale boje sie ze nie da rady;/
|
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ysia cóż widać koledze palma odbiła. Przykro takie rzeczy czytać.
Klaudyna oj zazdroszczę podróży. Cytat:
Nie jest tak obszerny jak na tej fotce http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ony-p-298.html Cytat:
Dlatego ja np tak robię. Serio pół roku temu miałam inne priorytety jeżeli chodzi o dekoracje, teraz stawiam na minimalizm. Co do wina my jak wiecie pewnie już na winach sie nie znamy, więc zbieraliśmy opinie w necie i od sprzedawców. Wybraliśmy ostatecznie Famille Castel i jestem bardzo zadowolona. Naszło Nas ostatnio na wina i to jest serio dobre. W przyszłym weekend i ja i TŻ mamy swoje wieczory ( panieński i kawalerski) a wcześnie na 14-stą jesteśmy umówienie na ostateczną degustację menu. Mam już spis całego menu i brzmi pysznie ![]()
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-04-15 o 17:56 |
||
|
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie tez wzruszalam, ale teraz jesteśmy tak skupieni na krokach, ze nie ma czasu na ☠☠☠☠☠☠☠y ![]() Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

. Dzisiaj jadę do Selgrosa po napoje gaz. i wody. I po kilka rzeczy na Poltra, to mnie wkurza najbardziej, bo nie wiem ile czego brać 
Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.[

W takich sytuacjach można poznać jak kto jest naprawdę...

ale trochę wstyd podac go gościom... tak coś czuję 

15:00
Moja rada: jakby kiedyś cię prosił o udział w sesji rzuć mu jakąś mega stawkę za godzinę twojej pracy
Co do sali to nic nie wiem. Kojarzę że mówiła nam na jesieni że planują remont na wiosnę, ale nie wiem czy pójdzie to w kierunku odświeżenia koloru na ścianach czy czegoś poważniejszego - mam nadzieję że to drugie i wystrój będzie trochę nowoczesniejszy