![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? część VIII
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=Viper...w=1366&bih=596 https://www.google.pl/search?q=Wibo+...ml%3B640%3B480 Róż jest nałożony na kości policzkowe ![]()
![]() |
![]() |
#542 |
maszyna, nie człowiek
|
Za dużo bronzera - rzuca się w oczy jako mocna plama, jakby stary siniec.
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie jak patrzyłam w normalnym świetle to nie wyglądało aż tak mocno. Tym bardziej, że nakładałam naprawdę małą ilość. No nic, w takim razie muszę jeszcze popracować nad tym ![]() Dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Czy któraś miała podkład cc z bell?
Bo potrzebuje mieć podkład płynny na dni kiedy nie mam czasu się z minerałami bawić i ze swatchy robionych na ręce najlepiej wypadł.
![]() |
#546 |
Blessed be the fruit
|
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
mi się wydaje, że może nie tyle za ciepłe, co właśnie za dużo i za nisko położone
![]()
![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero niedawno zaczęłam stosować bronzer, zawsze był róż. Będę próbowała jak to wychodzi i może nie będzie takiego złego efektu ![]() Kupiłam wczoraj bronzer z Catrice sun glow. W pomieszczeniu wydawał się chłodny natomiast teraz... sama nie wiem. Po przeczytaniu dodatkowo opinii na KWC jestem coraz bardziej przekonana, że się nie sprawdzi ![]() Czy możecie mi polecić jakiś dobry bronzer ale z tej niższej półki cenowej? Do 40 zł?
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Witajcie bladolice!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie taki krem kosztuje 30-40 złotych, starcza na baaaardzo długo (od pół roku mam *___*) i ma wszystko. Kupuję na ebayu z Korei. I nie jest to Skin79, bo za tę cenę się go nie dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio moja skóra wariuje, nie chodzi mi o "wysyp" bo tego nie mam ale zrobiła się nadreaktywna - naczynka obudziły się, wszystko co do tej pory trzymało się, teraz strasznie tłuści z prędkością światła wręcz, warzy,spływa, zbiera w zmarszczkach ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...pf-30-pa-.html Edytowane przez iamsolucky Czas edycji: 2014-04-10 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam na efekty testowania tonymoly. Sama używam teraz holika holika aqua petit jelly. Efekt cudny, ale trochę za ciemny kolor -__-. ponoć jakieś zielone skin79 jest dla bladawców. Ktoś coś wie? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() jest całkiem dobry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lesh-balm.html tylko ten kolor ![]() ![]() Jelly był dla mnie zbyt suchy w wykończeniu. Mi bardzo odpowiada wygładzająca pory silikonowa bomba w bb bo daje efekt śliskości i gładkości ![]() ![]() ![]() od nie tak dawna na ebayu pojawiły się podkłady Innisfree Smart Foundation w odcieniu m.in #13(może odpowiednik misshy #13 ![]() http://jenyshin83.wordpress.com/2014...oundation-new/ http://www.ebay.pl/itm/Innisfree-SMA...item19eb6cbe2a Edytowane przez iamsolucky Czas edycji: 2014-04-11 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj po raz pierwszy nałożyłam CC Tony Moly i tak szczerze nie widzę różnicy po ani przed. Może tylko minimalnie matuje skórę... Zaczynając od początku. Nałożyłam go na prawy policzek (nie nakładałam filtra pod niego), na którym mam więcej przebarwień (ale też nie są bardzo ciemne, mimo że widoczne). CC ani trochę ich nie przykrył, więc nie wiem czy z zaczerwieniami sobie poradzi. Jeśli chodzi o kolor, ani trochę nie odcina się od drugiej połowy twarzy, ale czy to jest kwestia dopasowania? Może po prostu słabego krycia. Póki co nie wiem skąd zachwyty na KWC, ale jeszcze będę go testować
![]() Edytowane przez Sabriel_ Czas edycji: 2014-04-12 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | ||
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#562 | |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za podzielenie sie opinią
![]() ![]() Pure Light pewnie mocno by mi się utlenił skoro podobny do HM no i kolory też niespecjalne ma ![]() Tak też myślałam że ten TM przereklamowany ![]() Ja się srogo przejechałam na opinii i jaśniutkich swatchach na kilku blogach tego cc: http://agathblog.blogspot.com/2013/0...-cream-37.html moja skóra go nie toleruje, nie przyjmuje ![]() Tak samo jak czytałam zachwyty o minerałkach Blushe, przestałam narzekać na Pixie po tym co ujrzałam w lustrze po nałożeniu Blushe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Odcien oczywiscie musi byc dobrze dobrany, ale plamy i nienaturalny wyglad to raczej kwestia nieumiejetnego uzycia brazera, a nie koloru skory.
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Miałam na myśli to, że na bardzo jasnej skórze brązer będzie zawsze bardziej widoczny i mniej naturalny niż na takiej trochę ciemniejszej, lekko opalonej. Oczywiście wszystko zależy też od aplikacji i własnych preferencji
![]() A jakich brązerów używacie?
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
Witam. Widzę, że tu głównie dyskusja o filtrach i podkładach, ja jednak od dawna mam problem z doborem szminek.
Mam bardzo jasną skórę (podkład revlon colorstay IVORY), naturalnie ciemne włosy (najlepsze określenie to heban), tak samo ciemne brwi i rzęsy, oraz ciemnobrązowe oczy z czarną obwódką; staram się utrzymac zimne tony w swojej urodzie, ale podton mojej skóry możnaby okreśić jako żółtawy, a włosy mają tendencję do wpadania w rudości. Mimo, że opalam się szybko i na brązowo, ale jako fanka bladości unikam słońca i stosuje filtry (svr 50spf) i udaje mi się utrzymać bardzo jasną skórę ![]() Makijaż nie jest mi potrzebny do szczęścia, bo moja uroda jest dośc wyrazista, jednak lubie delikatnie podkreślać urodę. Wiem, że jeśli chodzi o ciemne kolory na ustach poleca się przy mojej urodzie śliwki, fiolety - takich pomadek używałam kiedyś, teraz jednak sympatyzuję z brązami. Mam dwie tanie pomadki, jednak używam ich na codzien i po pewnym czasie wysuszyły się, opakowania są brzydkie, źle się rozprowadzają. Chciałabym kupić coś porządniejszego i zwróciłam uwagę na Pomadki Revon Super Lustrous. Ponieważ usta maluję przed każdym wyjściem, codziennie, pomadka towrzyszy mi wszędzie ważna jest da mnei trwałość, to jak pomadka się "zjada". Nie oczekuję całego dnia, ale od posiłku do posiłku powinna się utrzymywać. Zainteresowały mnie te brązy http://www.izntlifesojuicy.com/2010/...-lipstick.html Co o nich myślicie przy takiej urodzie? Szczerze mówić nie za bardzo rozumiem używanie bronzera jako sposób na podkreślenie jasnej skóry. Domyślam się że znalezienie odpowiedniego jest trudne. Ja jestem makijażową ignorantką, podkład jak skóra mi się popsuje, różu nawet nie mam, a cienia używam jednego nawiasem mówiąc jest to cień Astor pojedyńczy w kolorzekarmelowego brązu. Na codzień nakadam szminkę, podkreślam brwi i maluję rzęsy - czasem mam wrażenie że kontrasty w mojej urodzie są za mocne i każdy cień nałożony na powieki daje wrażenie jakbym pomalowała się węglem i nawet cienka czarna kreska mnie przytłacza, więc nie wiem czy będę potrafiła wdać się w dyskusję.. Bardziej skupiam sie na utrzymaniu idealnej skóry i chłodnego odcienia włosów i to mi "robi" cały makijaż ![]() Filtra używam jednego od dawna -pierwszy okazał się najlepszym. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-04-17 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-lipstick.html http://katosu.blogspot.com/2014/02/p...te-golden.html http://kulkaowszystkim.blogspot.com/...ick-02-03.html Brązera raczej nie traktowałam bym jako "podkreślacza" jasnej cery ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Konto usunięte
|
Cóż, wydaje mi się, że jeśli chodzi o pomadki , gdy stosujemy je na co dzień to cena jednak ma znaczenie. Golden Rose to firma dobra, ale pomadki w cenie 8-12zł już mam i tak jak pisałam nie nadają się do codziennego stosowania przez dłużej niż 2 miesiące nie mówiąc o kiepskich opakowaniach. Czasem wyjmuje lusterko przy ludziach i przejeżdżam po ustach szminką, a taka odrapana źle wygląda
![]() Dzisiaj nawet oglądałam pomadki Golden Rose, jeden odcień wydał mi się wprost idealny, ale odpuściłam, bo obawiam się nabyć trzecią pomadkę która mi posłuży tylko krótki czas, no ale ale.. teraz jak czytam o velvet matte i że to taka dobra seria to może się skuszę. Muszę tam jeszcze raz pójść. ![]() Hm konturowanie twarzy? Myślę, że tak na prawde bronzer nie może wiele zdziałać jeśli chodzi o rysy twarzy. Ja nie stosuje różu właśnie z tego powodu, o których wspominasz - skóra się robi mniej blada, cała twarz jest inna i mi się ten efekt nie podoba, dla nie to niepotrzebny kosmetyk. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
Ja używam różu, a także czasem bronzera, gdyż bez nich zamiast porcelanowej laleczki przypominam księżyc. W pełni. Bardzo łatwo o taki efekt przy bladej cerze.l
Co do szminek, mam dobre doświadczenia z Astor, szminka tej firmy obijała się w mojej torbie przez ponad rok i nic jej nie było. Teraz używam półtransparentnej z essence i jest bardzo przyjemna. Chociaż wśród mazideł do ust moim bezwzględnym faworytem jest królik z tonymoly. Nie dość, że daje piękny efekt, to jeszcze jest absolutnie przeuroczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.