|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() waaampirmona witaj! Jeśli dostaną pod koniec miesiaca myślę że będzie ok
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4503 | ||||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy już się zdążyli rozwieść.Cytat:
pięknego ślubu i spełnienia marzeń Cytat:
U nas by to pewnie dało radę w miesiąc (zapraszaliśmy praktycznie tylko w weekendy), ale chłop miał duży problem z ogarnięciem swojej rodziny.
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA MÓJ PIERWSZY KOSZMAR ŚLUBNY!!!
w dzień naszego ślubu nasi bliscy znajomi postanowili się rozwieść, właściwie to już rozprawa była, ja byłam jako świadek w sukni ślubnej, TŻ nie pamiętam, ale po rozprawie poszliśmy do jakiejś knajpy wszyscy na obiad, tam rozwódce spodobał się kucharz i poszła z nim na zaplecze ![]() później znalazłam się na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego, wydziału filologii (byłam tam raz w życiu), tam na ławkach siedziały moje koleżanki i opowiadałam im jaka to kumpela jest świnia, że męża zdradzała itd. cały czas była w sukni ślubnej ![]() spadam nadrabiać wczorajszy cały dzień
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
An dali ciała z zaproszeniami... chyba bym wytłukła!
Byłam wczoraj w kolejnej biedronce i różowego szampana mieli całe 3 butelki Ale uprzejma pani powiedziała, ze wystarczy przyjść z rana i zamówią specjalnie dla nas ile będziemy chcieli Więc jest nadzieja ![]() zakręcona_kropka sto lat sto lat wszystkiego najlepszego!!!!
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-04-18 o 08:02 |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podziękowań to my dla rodzicow mamy kosze ze,słodyczami, kawami, herbatami do tego moze maly bukiet kwiatów, a po ślubie dostaną album ze zdjęciami wlasnie z niego
Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, co się nasłuchałam, że prezenty dla nich są zbędne, to moje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
zakrecona_kropka
![]() a ja się pochwalę, że dziś równe 6 msc do ślubu
|
#4510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i normalnie co miesiąc miała krwawienie z odstawienia- nie wiedziała, ze jest w ciązy w pierwszym czy drugim miesiącu ciązy byla na weselu i sie mega uchlała mały na szczęście urodzil się zdrowy bo tego baliśmy najbardziej ja dodatkowo jestem zeschizowana na punkcie FAS. widocznego nie ma, mam nadzieje, ze ukrytego tez nie chociaz nie wiem czy to moze wystapic po jednorazowym piciu ![]() Cytat:
mi suknia się podoba, chociaz wydaje mi się, ze była jej trochę przyciasnawa no i piekny welon Cytat:
Dziewczyny, dziękuje za taki duzy odzew w sprawie hormonów Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-18 o 08:21 |
|||||
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
zakrecona_kropka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN-SPEŁNIENIA MARZEŃ,CUDOWNEGO ŚLUBU,SAMYCH RADOSNYCH CHWIL W ŻYCIU
![]() |
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprawa przesuwania @ z uwagi na wakacje nie jest mi obca Dobrze, że jeszcze dałam radę bo przecież ślub w maju mam tylko nadzieję, że będę dobrze się czuła i nie będzie jakichś dziwnych skutków ubocznych ![]() Cytat:
ja po prostu jak każda dziewczyna (no może prawie każda ) lubię przedślubną adrenalinkę Dzisiaj miałam poranne spięcie na temat sesji narzeczeńskiej
|
||
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
zakrecona_kropka Wszystkiego co najlepszejsze
Duziooo zdrówka, aby dzień ślubu był jednym z najpiękniejszych dni w Waszym życiu., żebyście tak przez całe życie się kochali. No i nie mogę wspomnieć o potomku w noc poślubną, niech to będzie złoty strzał ![]() Wszystkiego dobrego ![]() KaMilka4891 To dość późno masz ten sen masz ślub dzień przed moim a ja już chyba z 5 snów dziwnej treści miałam Co do zaproszeń to my z Tż dajemy pierwsze zaproszenie w święta bo będziemy u mojej rodziny, tak więc pierwsze 4 zaproszenia będą rozdane Potwierdzić prosimy 01.08.
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadłam życzyć Wesołych Świąt ![]() Po pracy lecę do łóżka się kurować i takie święta będą ![]() Do wtorku
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W święta najbliższej rodzinie wręczamy (wyjątkiem jest moja przyjaciółka, która już dostała zaproszenie, bo nie mogliśmy wytrzymać )
|
|
#4517 |
|
Wtajemniczenie
|
Docik10
My mamy prosić również świeta rodzinę mojego S. a mamy slub dużo płóźniej niż ty, ja tam sie nie przejmuję że wcześnie jest okzja to i prosimy a tak to byśmy musili ganiać tych ludzi weekendami a jet to ponad 100 km od Nas
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 113 dni.
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam się nie pochwaliłam zakupionymi torbami na alkohol w podziękowaniu dla świadków. Bardzo lubię rzeczy wykonane ręcznie bo wiem, że ktoś włożył w nie serce i poświęcił swój czas aby taką rzecz wykonać. Tak na marginesie dlatego mój dom będzie w stylu prowansalskim, kocham domy z duszą
Sporo rzeczy do ślubu robię własnoręcznie, jednak nie posiadam zdolności malarskich, dlatego skorzystałam z pomocy przemiłej Pani, która dla mnie takie torby wykonała.Może parę słów o torebkach... Tekst na nich jest moją propozycją, w oryginale Pmka miała blond włosy a że ja ciemna to i chciałam żeby PMka miała czarne włosy. Kwiatki w oryginale były czerwone a że kolorem przewodnim wesela jest żółty to i taką propozycję dałam Tżcikowi torebki bardzo się spodobały, tylko opisał Pana Młodego, że wygląda bez kapelusza jak ciulik![]() Robusta My właśnie do rodziny jedziemy, która mieszka 100km od Nas, dlatego zdecydowaliśmy, że może i głupio ale przy okazji im damy zaproszenia to jednak dodatkowy czas, żeby tam pojechać no i dodatkowa kasa. Ad rem Oj jak ja Ci będę 30.08. zazdrościć, że jeszcze wszystko przed Wami a my już będziemy po tym pięknym dniu
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-04-18 o 09:07 |
|
|
|
#4520 |
|
Konto usunięte
|
exist nie wybieraj nazwiska pod niczyim naciskiem, to ma być tylko Twój wybór. A TZ w razie czego wytłumaczysz co i jak, na pewno zrozumie i pogodzi się z Twoją decyzją.
cornflower girl ona suknię chyba za małą miała..? |
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zakrecona kropka sto lat !
|
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
docik torebka boska! Ja bym się bardzo ucieszyła z takiego prezentu!
exist co do nazwiska, Z na pewno zrozumie, a wazne, zebyś się z nazwiskiem dobrze czuła, bo spędzisz z nim reszte życia
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
docik10
bardzo ładne torebki ![]() a nóżki Pana Młodego wyglądaja jak... ... jajeczka wielkanocne ![]()
|
#4524 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj! Też ślubuję w tym dniu będzie nas już przynajmniej trzy (Lg_ago, ktoś jeszcze? )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak krótsze od mojego Na co dzień podpisuje umowy z klientami, więc to dla mnie duży plus. Ja mam 13 literowe a tż 6, więc znaczna różnica Do nazwiska tż podchodzę w sposób taki, że chce nosić jego nazwisko i już się nie mogę tego doczekać to uważam, że powinnaś wytłumaczyć tż dlaczego chcesz zostać przy swoim. Tak jest było i będzie, że każde "odstawanie" od reguły wzbudza negatywne emocje. Teraz będzie wielki szał przed ślubem bo nie weźmiesz nazwiska tż A po ślubie wszystko wróci do normy, ludzie się przyzwyczają. Ja pamiętam jak moja kuzynka zdecydowała się na ślub cywilny,mogli wziąć kościelny ale nie chcieli, to wielkie poruszenie w rodzinie a teraz dla wszystkich są po prostu małżeństwem jak każde inne małżeństwo. Ważne żeby z tż była sprawa wyjaśniona, żeby nie poczuł się urażony
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo... Ale jej mama nie piła tylko jeden raz....exist, ja też przeżywam zmianę nazwiska chciałabym podwójne, ale dwa człony z końcówką -ska nie brzmią dobrze a innego niż mąż nazwiska też nie chcę mieć...
|
|
#4527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anesthesia ja bym im powiedziała, że oczekuję jakiejś rekompensaty albo wymiany, a czasu za bardzo na to drugie nie ma nie rozumiem, jak można sobie zmieniać cokolwiek w jakimkolwiek zamówieniu wg własnego widzimisię ![]() Justyna.kociaczek rozłożyłaś mnie tymi kotami na łopatki ![]() Tobie również życzę zdrowych i spokojnych, a przede wszystkim dietetycznych Świąt ![]() pysia1987 ja po hormonach strasznie przytyłam, mimo, że kiedyś nie miałam problemów z wagą to w ciągu 10 lat brania tabletek utyłam 10 kg, niby nie dużo, ale co zrzuciłam to wracało, nie biorę ich już od kilku lat, diety nie stosuję jako takiej (MŻ) ale latam na siłownię, co bardzo polubiłam, jak nie mam zakwasów, to od razu jak grubas się czuję ![]() jedyne 2 plusy brania tabletek to brak gumek (no ale mi nieszczególnie to przeszkadza) no i póki przyjmowałam tabsy to buzia jak pupcia niemowlęcia, a teraz to różnie bywa ![]() pysia1987 dla Ciebie w załączniku PMka XXL w koronkach (moja kuzynka) i uważam, że wyglądała przepięknie, masę było widać, ale całokształt był rewelacyjny ![]() Justyna.kociaczek jest śliczna cornflower_girl widzę, że mamuśki mamy podobne jak to Nick się ożenił???? nie może być!!! to była moja pierwsza miłość ![]() a PMka jakaś taka utyta trochę do tej sukni... albo te zdjęcia lipne, mi się suknia nie podoba, nie lubię rybek, ale welon boski ![]() Cytat:
![]() My zaproszenia mamy już prawie wszystkie rozdane, a potwierdzenie mamy do 30.06 na sali mamy podać dopiero 14.08, ale my w gorącej wodzie kąpani, i i tak będziemy wydzwaniać po ludziach na początku sierpnia ![]() Cytat:
ale torebeczki same w sobie urocze
|
|
#4528 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zakrecona kropka sto lat ![/QUOTE] Dziękuję bardzo wszystkim za życzenia urodziny z racji wielkiego czwartku odprawiam dopiero w niedzielę- przyjadą teściowie i TŻ a w sobotę za tydzień dopiero wyruszam z przyjaciółkami na imprezę Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważne, żeby jakoś to razem uzgodnić. Ja całe życie marzyłam o dwóch nazwiskach. Dla mojego narzeczonego to była rzecz nie do przeskoczenia - muszę mieć jego i koniec. Dopiero po długich bojach przyznał się dlaczego, i wtedy już nie było rozmowy. Musiałam się zgodzić, bo zrozumiałam jakie to dla niego ważne. W niektórych rzeczach to on musi ustąpić i jakoś trzeba z tym żyć, że nie jest idealnie tak jak byśmy chciały. Porozmawiaj na spokojnie z narzeczonym, jak nie ma sensownego powodu dla którego masz mieć jego nazwisko to zostań przy swojej opcji z dwoma nazwiskami. Trzymam kciuki, żebyście się dobrze dogadali. ![]()
|
|
|
|
|
#4530 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

dlatego trochę mi zabrało napisanie tego posta 

Jeśli dostaną pod koniec miesiaca myślę że będzie ok 

Coraz realniej myślę o zostaniu przy swoim. Najwyżej moje dziecko będzie się całe życie tłumaczyć z tego 
pięknego ślubu i spełnienia marzeń 

w pierwszym czy drugim miesiącu ciązy byla na weselu i sie mega uchlała 

A po ślubie wszystko wróci do normy, ludzie się przyzwyczają. Ja pamiętam jak moja kuzynka zdecydowała się na ślub cywilny,mogli wziąć kościelny ale nie chcieli, to wielkie poruszenie w rodzinie a teraz dla wszystkich są po prostu małżeństwem jak każde inne małżeństwo. Ważne żeby z tż była sprawa wyjaśniona, żeby nie poczuł się urażony