|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
emdzik, ale masz urocze te białe butki
![]() rabbitka, bielizna HOT! ![]() Liana, ja jeszcze nie wiem, ale my też rozważamy rezygnację z podziękowań. Po prostu podziękowalibyśmy im już w trakcie niedzielnego obiadu, na spokojnie. Zresztą ogólnie nie chcemy normalnych podziękowań, bo wesele finansujemy sobie sami, a takie ckliwe podziękowania 'za to, że nas wychowaliście' jakoś do mnie nie przemawiają.. Jeśli już, to po prostu chciałabym tak, że powiem: - nie byłoby nas tu bez naszych rodziców, dlatego bardzo proszę, żebyście zaśpiewali z nami 100 lat dla nich. Bez tańców w kółeczku, bez 'cudownych rodziców mam' i innych cudów. Tysia, gratki psiny! Tak z ciekawości, jaka hodowla? Co do manikiuru i kosmetyczki, to mój TŻ sam stwierdził kiedyś, że musi iść ![]() An, jak chcecie klasykę, to moim zdaniem nie ma co się bawić w Bielaka. Ja mimo wszystko polecam Froart, bo mimo pewnych problemów, efekt końcowy jest fantastyczny! Btw mój TŻ raz na parę dni jak siedzimy w salonie, nagle ni z tego ni z owego rzuca: - to co, mierzymy? I tak sobie przymierzamy obrączki Pysia, aaa to zmieniłaś branżę Ja myślałam, że nadal odzieżowy, tylko inny niż wcześniej ![]() Dziewczyny, te skarpetki złuszczające to są jednorazowe, czy jak? Tzn. zakładam je raz na jakiś tam czas i już koniec? Ile przed ślubem powinnam to zrobić? mala_czarna_21 ijaa nasturcja1308 ysia Kaigara Paris Dziewczyny to już JUTRO! Aaaa, aż mnie ściska w dołku na samą myśl i mam łzy w oczach ![]() Całym sercem jestem z Wami, życzę Wam żebyście fantastycznie przeżyły ten dzień: Wy i Wasi mężowie. Pamiętajcie, nie wszystko musi być idealnie, nie warto przejmować się drobiazgami, jutro najważniejsze jesteście Wy i Wasi faceci. Na pewno będzie pięknie, jedyny taki dzień!
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Dziś byłam na przymiarce. Co myślicie? Nie wybierałam z Narzeczonym i teraz czuje taki wewnętrzny niepokój, czy dobrze zrobiłam.
To jest sukienka o taka: http://www.elizabethpassion.com/kole...n-2013/e-2570t i do niej jest płaszczyk ten: http://www.elizabethpassion.com/akcesoria/plaszcze/p-3, który ma dłuższy dół i tył taki ciągnący się po ziemi, plan jest, że będzie do kościoła. Zrobiłam sobie odczepianą górę i mogę jak coś ściągnąć ten dłuższy materiał i zostać w samej koronkowej górze. Niestety nie mam wcięcia w talii ![]() Ah i trzymam kokardkę, bo nie ma jeszcze guziczka.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-25 o 12:28 |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, ja bym tylko zrobiłą korektę tej kokardy: jesteś szczupła, a kokarda jest dość duża i odstaje, nie wygląda to za ładnie. Albo ją w ogóle usunąć albo zmniejszyć lub zamienić na inną aplikację.
|
|
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się - może jakiś osdobny pasek z brylancikami zamiast kokardy??
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- ten pasek biały i kokardka są wszyte w płaszczyk, niby to takie zapięcie, więc dawać kolejny pas nie ma sensu, bo pod tym jest jeszcze brylancik z pasa sukienki.
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, suknia bardzo ładna, ale ten płaszczyk, a szczególnie kokarda w ogóle do mnie nie przemawia....
|
#578 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() A to nasze zaproszenia już złożone w części, mały sampel
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2014-04-25 o 12:41 |
|
|
|
|
#579 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cornflower_girl - super, że tak szybko z obrączkami ciekawa jestem jaki będzie efekt końcowy, już się nie mogę doczekać, bo macie bardzo oryginalny wzór bardorja - wg mnie nie popełniłaś gafy jak już wcześniej wspominałam z imienia i nazwiska my wpisujemy tylko narzeczeństwo ![]() Lemon_Drop - gratuluję fryzjerki wszystko się uda ![]() Cytat:
nie wiem czy ja też tak nie zrobię, bo rodzice za bardzo nie chcą tańców właśnie ![]() Kaigara - super, że już prawie wszystko gotowe Już nie mogę się doczekać relacji Powiedz swojemu narzeczonemu, że nie nie zna U mnie będzie głównie gipsówka i mój TŻ jest zachwycony Cytat:
enzunio - ciekawie wygląda Twoje menu dobrze, że te galarety wywaliłaś a co do tortu to u mnie też jest z sali, a ja chciałam inny i muszę jeszcze raz dopytać czy mogę własny mieć...Lusiija - coś mi nie gra z górą Twojej sukni.... Ta koronka bardzo poszerza ramiona. Chyba nie jest do końca dopasowana i może dlatego tak wygląda
|
|||
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
antonina_bielska
No no! Śliczne zaproszenia oryginalne. PS: ojć złapałam Twoje zdjęcia jeszcze z Waszymi imionami :P activelifestyle - ta koronka jest taka sztywna, nie poddaje się.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-25 o 12:47 |
|
|
|
#581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ladne zaproszenia Ale sie ciesze :jupi dostalismy z Tż rozliczenie za wode, 600zł mamy nadpłaty
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-25 o 13:01 |
|||||
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
justynkie, jaki sms? Moze też się wybiorę
![]() Lusiija, jak Cię trochę Ścisną, to będzie talia taka, że Moim zdaniem kokardka pasuje. Najwyżej trochę mniejsza ![]() Będziesz pięknie wygladała Kochane, w Rossmanie jest teraz promocja na podkłady itp. Możecie podpowiedzieć jaką tapetę kupić? Coś dla wyrównania kolorytu. Mam nienajgorszą cerę, mieszaną, z suchymi skórkami. Jestem zielona w tym temacie
|
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Większość ludzi myśli, że jeżeli nie zadzwoni to TAK. a niektórzy myślą że jesli nie zadzwonią to znaczy, ze nie przyjdą. Niektórzy np. przy wręczaniu zaproszeń od razu potwierdzali, a teraz dzwonili i potwierdzali raz jeszcze. Niektórzy z kolei potwierdzali a teraz "zobaczą, chyba tak" ale generalnie odmówiło nam tylko 4 osoby na ponad 130, ciocia i wujek bo mają tragedię w rodzinie, a nasi znajomi bo nie dostaną wolnego na kontraktach za granicą ![]() Dziewczyny, dziękuję Wam za opinie odnośnie podziękowań dla Rodziców. Tak jak piszecie zrobimy po prostu huczne "sto lat", jeszcze pomyślimy co dalej |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienka i tak nie zaczyna się od pasa tylko wyżej, płaszczyk jest tylko tak nisko. Zaraz będą coś szukała na miejsce tej kokardki. Dziękuję bardzo! Byłam już skłonna powiedzieć Narzeczonemu, że wyglądam źle i mu się ubrać niech mi pomoże coś zmienić ale podniosłyście mnie troche na duchu.
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Lusija- mi też podobasz się w tej sukience , nie waż się pokazywać Tżtowi
Ale tak jak radzą dziewczyny ja też zastanowiłabym sie nad kokardą sama w sobie nie jest zła ale wydaje mi się że troszke Cię "przytłacza" , jak byłaby mniejsza byłaby super |
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam wczoraj w deichmannie srebrne buciki. Obcas niezawysoki, mięciutkie, więc przyjemnie ciasno oplatają śródstopie. Do tego jeszcze na wyprzedaży. Ale miały dwie wady: kolce z tyłu oraz kłapały na mniejszej nodze - przymierzałam rozmiar 36 i mniejszych już nie było (zwykle kupuję 37/38).
|
|
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusija - ta sukienka jest bardzo ładna, ślicznie wyglądasz.
|
|
#588 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mala_czarna_21 ijaa nasturcja1308 ysia Kaigara KOCHANE! W dniu jutrzejszym, tak dla Was i Waszych Mężczyzn Życia ważnym, życzę Wam cudownych chwil wzruszeń, dużo radości i przede wszystkim morza miłości i szczęścia Oby chwile euforii podczas wypowiadania małżeńskiej przysięgi towarzyszyły w Waszych wspomnieniach na zawsze ![]() I oby Wam służył ten małżeński stan! ![]() No i hit dla Was na jutro: http://www.youtube.com/watch?v=JASgb9jkmko
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-04-25 o 13:56 |
||
|
|
|
#589 |
|
BAN stały
|
Dzięki za komentarze dot. menu
Skarpetki złuszczające dzień 5, wczoraj się zaczęło... TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH (dlatego daję jako zał., a nie jako foto )http://s3.ifotos.pl/img/girajpg_exqqsxn.jpg EDIT: Dotka, zakładasz na 2 godziny, ale one zaczynają działać dopiero po kilku dniach. Ja robię teraz, jak mi podpasi to dzień po panieńskim zrobię (a mam 10 maja )
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-25 o 13:57 |
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
Lusija- ładna sukienka, ale ta kokarda jest jakaś nie do końca.. poszerza Cię
antonina_bielska- bardzo ładne i oryginalne zaproszenia Chrzestni- moimi są kuzyni rodziców i kontakt z nimi mam zerowy, widziałam ich jedynie na chrzcinach, komunii, 18-stce i o ile chrzestny mieszka daleko, to chrzestna mieszka dosłownie 10 minut spacerkiem ode mnie także moim zdaniem chrzestni z rodziny nie oznaczają lepszych kontaktów ![]() Manicure dla Tż - mój Tż nie chce nawet o tym słyszeć... niestety ale jego dłonie są w opłakanym stanie, a paznokciom naprawdę przydałaby się pomoc. Nie mogę go przekonać do tego bo wg niego jest to 'babskie' i koniec dyskusji na ten temat, a argumenty, że chcę aby miał zadbane dłonie bo przecież zdjęcia/film podczas ślubu to zbliżenia na obrączki czyli widać dłonie.. eh... Podziękowania dla rodziców- my planujemy nagrać krótki filmik, który puścimy w trakcie wesele podczas podziękować ( film bez słów, jedynie muzyka w tle i scenki z nami trzymającymi kartki np. dziękuję za..) Wczoraj wybraliśmy się z tż do księdza, żeby w końcu zaklepać godzinę, bo do tej pory tylko datę mieliśmy... a teraz już godzina jest i wszystko staje się coraz bardziej realne W końcu mamy zamkniętą listę gości i jutro zabieramy się za zamawianie zaproszeń. Ale tu mam problem z Tż, bo o ile ja uważam, że najpierw w zaproszeniu wpisuje się kobietę, a później mężczyznę to tż twierdzi, że w pierwszej kolejności osoba bliska (niezależnie jaka płeć), kuzynostwo zaprasza z osobami towarzyszącymi mimo, że są w związkach od kilku lat i wspólnie mieszkają- no ręce mi opadają bo ja robiłam wywiad rodzinny u siebie żeby prosić z imienia i nazwiska- ale to jeszcze nic, bo hitem jest Uwaga: Wujtek Tż jest w związku od nastu lat, mają nastoletnie dziecko ale nie są małżeństwem a Tż zaprasza Sz.P X i Y Iksińskich No nie mam już siły żeby przekonać jego i jego mamusię szanowną że tak nie wypada... chyba spalę się ze wstydu wręczjąc to zaproszenie ![]() Przepraszam, że się rozpisałam, ale musiałam się wyżalić.
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Kwaśna truskawka
Przerabiałam ostatnio porządnie odmianę nazwisk :O Jeśli tamci Iksińscy nie są małżeństwem, ale żyją wspólnie i ona ma swoje nazwisko to powinniście ich napisać Marię Kowalską i Adama Nowaka. No i ja owszem pisałam na 1 miesjcu kobiety, nawet jeśli ich osobiście nie znam. Ściągałam z Facebooka. Powiedź im, że największym błędem w nazwiskach na zaproszeniach jest brak odmiany :P tego się nauczyłam wczoraj! ![]() A jeśli tak trzymają na swoim to bym im powiedziała, że ja nie pójdę z nimi rozdawać zaproszeń bo wstyd za takie byki xD ale tak to ja :P
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
mala_czarna_21 życzę Wam kochane spokojnego wieczoru, który pomoże w wyciszeniu, radosnego poranka, przyjemnych przygotowań, pięknej pogody, błysku w oku Tż na Wasz widok, cudownego ślubu, uśmiechu przez cały cudowny dzień, wspaniałej zabawy do rana oraz niezapomnianej nocy poślubnej ijaa nasturcja1308 ysia Kaigara Cytat:
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#594 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Postaram się napisać Wam w przyszłym tygodniu jak było na ślubie i wszystko co się działo w sobotę. ![]() Cytat:
![]() Wrzucam fotki bransoletki, którą kupiłam. Niestety nie znalazłam naszyjnika, który by mi się spodobał na tyle żeby go kupić do sukni. Może jeszcze coś znajdę dzisiaj, bo jedziemy kupić coś dla rodziców i mamy próbę ślubu wieczorem. Przy okazji zobaczę jak się kościół dekoruje i jak wygląda. Wrzucam też fotkę ślubnych kolczyków. |
||||||||||
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Takie rozdawanie zaproszeń wcale nie jest bezpieczne! Mój Tż mi opowiadał, że gdy był mały jego rodzice dostali zaproszenie na ślub, ale bez dzieci. Powiedzieli, że nie mają z kim zostawić trójki chłopców (najmniejszy pół roku) i że nie mogą przyjść. Od tej pory kontakt z ich najbliższą rodziną się urwał. To była jak dobrze zrozumiałam siostra mamy TŻ'ta.
|
#596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem Cię, ale wypisywanie z imienia i nazwiska to też kłopot jest niekiedy. Myśmy już dwa zaproszenia musieli wypisywać od nowa, a i teraz prawdopodobnie szykuje się kolejne... Niby dwa zaproszenia to nic, ale ustalasz dowiadujesz się dokładnie o imię i nazwisko, drukują je a potem jedziesz z zaproszeniem i okazuje się, że oni już nie są razem. Masakra ;/
Ja swojego brata wpisałam jako pierwszego, jego dziewczynę jako drugą. Nie mogłam sobie wyobrazić, że brat wyglądałby jak osoba towarzysząca ![]() Ale to tylko moje zdanie Co człowiek to inne zdanie
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Dałoby się to jakoś poprawić? Nie bardzo rozumiem w którym miejscu..
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu powiedziałam jej, że to byłoby "brzydkie" i wypiszemy wszystkich z imienia. Ich córki (15 i 16 lat) zapraszamy, bo to najbliższa rodzina Tż i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było. Będzie jeszcze ich kuzynka (15 l) więc nie będą się nudzić.
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jezeli brat twojej mamy ożeni się to na zaproszeniu też wpisujesz go pierwszego bo jest rodziną? nie, wpisujesz kobiete najpierw czyli "nową" ciocię. Kobieta zawsze pierwsza bo taka jest etykieta
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....
ciekawa jestem jaki będzie efekt końcowy, już się nie mogę doczekać, bo macie bardzo oryginalny wzór 
Powiedz swojemu narzeczonemu, że nie nie zna