Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 13:51   #3061
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

dziękuję kochae w sprawie tego ciśnienia, faktycznie może niedobór magnezu i potasu? w nocy jest mi tak gorąco że zdażało mi się koszulkę zmieniać bo byłam mokra

Wy tu piszecie o uu a moj Leosi wiecznie siedzi mi na kolanach z ręką w dekolcie i ostatnie buzka szukał cycucha,kurcze czyzby jeszcze pamiętał?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:00   #3062
szklanka19
Zadomowienie

Mała nie ma za co

Marsi mówiłaś już w pracy o ciąży?

A gdzie reszta mam w dwupaku? Ewik? Iffonka? Czarna? Jak samopoczucie?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:02   #3063
treselle0
Zadomowienie

hej, nie mam czasu nadrabiac ale zdaze odniesc sie do tego
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Deli u mnie tak samo, Ewa czasem zje solidną porcję obiadu, a za parę minut woła o pierś, do tego szczypie drugiego i zaś weszła na fazę histerii jak nie pozwalam. Ona w ogóle ostatnio coraz częściej się łzami zalewa, jak np. po obiedzie mówię, że teraz nie będziemy ciumkać bo dopiero co zjadła i podaję jej kompocik to już łzy jak grochy kapią Niezależnie od tego co i ile zje to swoje musi wyciumkać. Wyjątek jest wtedy jak jestem u Rodziców i moja Mama Ewę zabawia, wtedy da się to przedłużyć, ale jak jesteśmy same to nic nie pomaga, trochę mnie to przeraża, bo czasem to wygląda jak za czasów noworodkowych
moja po chorobie tez piersiowa do kwadratu, obiad nie obiad popitka musi byc Łapanie, szczypanie gmeranie drugiej piersi na początku dziennym, choc za kazdym razem biore i zabieram jej tą rączkę

Marsi mialam w ciąży takie cisnienie i lekarz powiedział, że nie ma nic, co mógłby mi dać. Jedynie doraźnie kawa/cola...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:06   #3064
ezzo
Zadomowienie

Lady bo mi mignęłaś przed chwilka, znasz może jakąs fryzjerkę, która pracuje w majówkę? na 3 maja potrzebuję kogoś
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:07   #3065
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova jejku jakie to przykre jest! Nie da się z nimi porozmawiać, żeby jakoś przemówić do rozumu? Wyjaśnić bratowej, że tak się nie robi i że jak są lęki to trzeba do dziecka inaczej podejść? A sytuacji z Mamą współczuję, szkoda, że nie potrafi zaakceptować tego, że masz własną rodzinę i chcesz się nią zajmować
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lenova: kurczę, współczuję bardzo.
Twoja mama jest osobą, która nie respektuje granic?
bratowej kiedyś zwróciłam uwagę n.t. alergii u starszej żeby pochodziła po lekarzach innych niż dotychczas to była wielka obraza majestatu. Poza tym, wizyta u psychiatry czy psychologa dziecięcego to dla niej i reszty rodziny coś najgorszej kategorii kwalifikujące się pod łatką " bycie czubem".

Mama nie umie dzielić terenu. Traktuje mnie nadal jak mała córkę, Blankę tez jak córke a męża jak syna. Ona ustala pory obiadowe, kiedy ma być sprzatanie, itepe. Ja się oczywiście sprzeciwiam ale właśnie denerwuje mnie , że w swoim de facto domu muszę walczyć o terytorium.
Granice? Jakie granice ? U mojej mamy jestesmy jedną wielką rodziną w jednym wielkim domu.
Co do wychowania Blanki jest lepiej. Pokazałam im na przykładach z rodziny jakie są skutki oglądania tv ,jedzenia słodyczy i innych badziewi, inaczej by nie dotarło. Ze straszeniem też właśnie prowadzę debaty, że jak będzie mówić Blance "nie idz tam bo pan cie zabierze", albo "że jak nie zje to ktoś się bedzie śmiał" że bedzie taka przestraszona jak moje bratanice. Na szczęscie zaczyna mnie słuchać.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:08   #3066
ezzo
Zadomowienie

Meduzzy już chyba bardzo długo u nas nie było
Stary 2014-04-28, 14:09   #3067
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurde jak tak licze to faktycznie w lidlu taniej, a co za promo w tesco była, bo ja najtaniej kupowałam 96 sztuk za 77 zł.
Ostatnio była w tesco ale tylko w hipermarketach i z karta clubcard.. Wychodziło 66 gr za pampera...a ja ostatnio w realu kupowalam 132 szt za89zl .

Mala, ja ostatnio też pytalam o kubki..my mamy niekapka aventu i canpola...Antonio zalapal tego co ma miekki silikonowy ustnik..tego twardego dziadyga niet
Natomiast mamy tez pstryczka Nuby i powiem ze jak sama probowalam to wcale nie idzie tak łatwo ...więc rozumiem czemu Antonio moze nie lapac OCK....natomiast wiele z Was ma jednak bardziej rozgarnięte dzieci w kresu picia ze słomki. Także mysle ze najlepiej spróbować jakikolwiek...u każdego inaczej

MARSI dobrze że nic się nie stało.......niebezpieczne to takie...idź idź do ginka!

Dziewczyny u nas jest,szal z balonem....jak się go dmucha, mały stoi i napitala w niego łapka, potem daje mu nadmuchanego i albo sam popuszcza powoli z niego powietrze albo od razu go puszcza.....śmiechu przy tym jest tyle ze szok...muszę Wam to nagrać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:11
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:15   #3068
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Mała nie ma za co

Marsi mówiłaś już w pracy o ciąży?

A gdzie reszta mam w dwupaku? Ewik? Iffonka? Czarna? Jak samopoczucie?
nie jeszcze nie stracha mam i jakoś na razie nie mam takiej potrzeby
muszę troszkę popracować na sukcesy, wtedy powiem

no właśnie dziewczynki, gdzie Wy jesteście?
chętnie wymienię się poglądami ciążowymi bo w poczekalni na wątkach tak nudno że szok, jakoś nie umiem się wbić

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ostatnio pisłam z meduzzą na pw, u nich wszystko ok tylko czasu mało a potem ciężko się wbić ale faktycznie Meduzza wywołujemy Cię

Neti to czekam na filmik u nas ostatnio nr 1 są dmuchawce to znaczy mlecze, uwielbia je dmuchać i potem próbuje na wszysytkich kwiatkach, to takie wspaniałe jak maluch odkrywa świat

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:16
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:16   #3069
ezzo
Zadomowienie

a jeszcze w sprawie kubkow, ja przerobiłam już kilka mamy 360 lovi, ale mały tłucze nim o podłogę i rozlewa więcej niż wypija, pstryczek od tt- ciężko sięciągnie, kupilam taki zwykly no name w realu kubek ze przykrywką i wkładana słomką, ale żaba błyskawicznie załapała, że słomkę mozna wyciągnąć, a resztę porozlewać i się w tym taplać, mój hit od kilku dni to bidon z canpola, dałam za to jakieś 10 zł i póki co więcej się z niego pije niż wylewa, o taki :
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...a-rurka-56-113
Stary 2014-04-28, 14:23   #3070
Ewik86
Zakorzenienie

Jestem, podczytuję cały dzień, ale nie mam za bardzo czasu, żeby pisać. Duuużo roboty mam, niestety

To przy okazji - Czarna gratulacje ogromne! Pytałaś - ja OM miałam 28 lutego, a termin z USG wyszedł mi dopiero na 21 grudzień. Na razie męczą mnie mdłości i senność przeokropna

Co do kubków, to Domcia pije z Disneya ze słomką co to kiedyś były w Biedronce - załapała od razu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:23   #3071
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
a jeszcze w sprawie kubkow, ja przerobiłam już kilka mamy 360 lovi, ale mały tłucze nim o podłogę i rozlewa więcej niż wypija, pstryczek od tt- ciężko sięciągnie, kupilam taki zwykly no name w realu kubek ze przykrywką i wkładana słomką, ale żaba błyskawicznie załapała, że słomkę mozna wyciągnąć, a resztę porozlewać i się w tym taplać, mój hit od kilku dni to bidon z canpola, dałam za to jakieś 10 zł i póki co więcej się z niego pije niż wylewa, o taki :
Piszę i oglądam z telefonu więc nie widzę dokładnie, ale czy ob nie jest jak pstryczek?

Marsi postaram się nagrać jak najszybciej bo naprawdę jest się z czego śmiać.dziś Antonio poszedl ze mna s do szafu, wziął jedną pieluchę i poprowadzil mnie potem w kierunku.łóżka...co by go "oporządzić"

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-04-28, 14:25   #3072
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ezzo, niestety, ostatni raz u fryzjera bylam....rok temu Takze tego.... Nawet nie wiem, czy moja fryzjerka jeszcze robi tam gdzie robila

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:30   #3073
ezzo
Zadomowienie

Neti tak, to taki pstryczkowy mechanizm, ale według mnie dużo sprawniejszy niż np ten z TT, zdecydowanie łatwiej się pije i łatwiej otwiera/zamyka.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ezzo, niestety, ostatni raz u fryzjera bylam....rok temu Takze tego.... Nawet nie wiem, czy moja fryzjerka jeszcze robi tam gdzie robila

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
aaaa dzięki za odpowiedź
Stary 2014-04-28, 14:39   #3074
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ostatnio była w tesco ale tylko w hipermarketach i z karta clubcard.. Wychodziło 66 gr za pampera...a ja ostatnio w realu kupowalam 132 szt za89zl .

Mala, ja ostatnio też pytalam o kubki..my mamy niekapka aventu i canpola...Antonio zalapal tego co ma miekki silikonowy ustnik..tego twardego dziadyga niet
Natomiast mamy tez pstryczka Nuby i powiem ze jak sama probowalam to wcale nie idzie tak łatwo ...więc rozumiem czemu Antonio moze nie lapac OCK....natomiast wiele z Was ma jednak bardziej rozgarnięte dzieci w kresu picia ze słomki. Także mysle ze najlepiej spróbować jakikolwiek...u każdego inaczej

MARSI dobrze że nic się nie stało.......niebezpieczne to takie...idź idź do ginka!

Dziewczyny u nas jest,szal z balonem....jak się go dmucha, mały stoi i napitala w niego łapka, potem daje mu nadmuchanego i albo sam popuszcza powoli z niego powietrze albo od razu go puszcza.....śmiechu przy tym jest tyle ze szok...muszę Wam to nagrać
No właśnie też mam z canpola z tym twardym ustnikiem i jeszcze jakiś czas temu pił z niego ale już nie chce. Teraz daje mu ze zwykłej butelki ze smoczkiem ale chodzi i rozlewa wszędzie a potem się tą kałużą bawi

A ta słomka miękka jest?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:40   #3075
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
To moja co chwila lata do UU. Serio, taka sie zrobiła cycowa, ze nie wiem o co chodzi. Dziś to już kilkanaście razy.. zjadła dużą miskę zupki i co? za 3 minuty uu.. ale ona sie przytulas zrobiła bardzo.

U nas tak samo. Co chwilę chce uu. Nie ważne, że przed chwilą jadł. Obstawiam, że taki etap Pomijam to że nie zaśnie bez uu.
Cytat:
O właśnie - Fewciu : co to znaczy, że strasznie dużo je? znaczy ile? napiszesz przykładowo?
Sylwia: mnie się wydaje, że porcje normalne je - dzieci teraz wolniej rosną i podobno stąd zapotrzebowanie spada, mimo ruchu.

Powiedzcie - czy wasze dzieci pokonują już długie dystanse na nogach? moja - na moje oko - potrafi strasznie dużo przejść, aż w szoku jestem, ale ja to nie mam wyczucia w temacie..

Miałam pisać o zachowaniach dziecka wczoraj w kontekście posta Bokeh, ale gdzieś se poszła.. ale zapytam.
1. Czy wy mocno ograniczacie dziecku eksplorowanie świata czy raczej nie? W domu? jak no wyjmują coś z szafek itp itd?
Dopiszę zaraz reszte jak ubiorę w słowa pytanka
Ja staram się jak najmniej ingerować, chyba że sobie może krzywdę zrobić. Wkurza mnie czasem mąż, jak raz na coś pozwoli a potem mu zabrania

Cytat:
A sadzacie sobie dziecko przed laptopem, dajecie mu czasem? Ja w ogóle tego nie robię, laptopa daję wysoko.
I zainteresowanie znika trochę.

A z drugiej strony co się dziwić jak mama tam tak podchodzi, to musi byc super
U nas kiedyś był szał na kaczuszki. Oduczyłam i teraz laptop może stać, młody niezainteresowany.

Cytat:
Moja bardzo....A w dzień ona uu to bardzo często. Dziś już 2 razy ;p
U nas już ze 12 razy było

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
d
jakie badania będziesz robiła
Morfologię, z paluszka może się uda.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a my w połowie marca jakoś złożyliśy pit i łaskawie jeszcze nie ma kasy :/
my po tygodniu dostaliśmy, netem wysłaliśmy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, sorki,że się nie odzywam ale kiepsko się czuje od niedzieli, moje ciśnienie to 89 na 46 więc jest coraz gorzej, w sobotę po basenie z moim malym zasłabłam, dobrze, że koleżanka zorientowala się,że coś nie gra i weszla bo szatnie nie są zamykane
idę dziś do gina, musi mi coś dać bo ja mam małe dziecko, często prowadzę auto i po prostu martwię się,że znowu mi się film urwie

Hope, strasznie mi przykro z powodu babci, cały weekend o Was myślałam,
Ezzo, Ultra i Debrah, Wasze dzieciaczki pięknie gadadają
Neti zdróweczka
Silver, cudna ta Twoja księżniczka
Lenova, nie martw się słońce, trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało
zapomniałam co miałam napisać coś głowa nie ta
o kurczę, jak funkcjonować??

Cytat:
Mamy ten sam bidonik, fajny jak dla nas a jakieś 10 zł kosztował.

Co do cucusia, ja nauczyłam Miśka "migać" pokazuje dłonią gest jak chce mleczka, od tego czasu nie wkłada mi rąk w dekolt
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:55   #3076
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No właśnie też mam z canpola z tym twardym ustnikiem i jeszcze jakiś czas temu pił z niego ale już nie chce. Teraz daje mu ze zwykłej butelki ze smoczkiem ale chodzi i rozlewa wszędzie a potem się tą kałużą bawi

A ta słomka miękka jest?
Miekka, taka silikonowa...jesli niw chce pic z niekapka to wg porad pani logopedy...lepiwj uczyc juz tej słomki...może sprobuj tego co ezzo.wkleila...tanszy jest i moze faktucznie łatwiej sie ciągnie niz z pstryczka.

Stary 2014-04-28, 15:09   #3077
Delicjanka
Zakorzenienie

o rety, ale jest cięzka pogoda;/ chyba bedzie burza niedlugo.... mialam robić ruskie...ale chyba zrobie krokiety z farszem do ruskich, co by sie zbytnio nie przemęczać;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:34   #3078
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

Moje dziecko o godzinie 6.30 stało pod drzwiami z butami

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nie było mnie przez weekend, ale w miarę możliwości podczytywałam na telefonie.
Generalnie u nas ok, Młodej przebijają się górne trójki - jedna już się przebiła, druga już lada moment.
W ogóle to wczoraj odbyłam z Mychą "rozmowę wychowawczą", coś w stylu:
Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać.
Julia: tak
Ja: No, to spoko. Idziemy?
J: tak.
Kurtyna
Żebyście widziały te "wszystkorozumiejące" oczy

Cytat:
e z Tż zawsze tak, podejrzewam że jej nie słyszy jak się obudzi i dopiero jak bardzo się domaga uwagi to on się budzi. Pobudek i mleka w nocy niet.
Pytałam wczesniej ale chyba wszystkim umknęło: jak dzieć się budzi na jedzenie o 5 rano to jest to jeszcze jedzenie nocne?????
u nas jakiekolwiek budzenie mnie w nocy na jedzenie uważam za nocne nawet o 6 rano
Cytat:
Tak się zastanawiam, ile z nas jeszcze tu jest KP;P

Ja ostatnio mam dość, chyba już chciałabym odstawić Amelke..ale to dlatego, ze sprawia mi to ból. Młoda coraz częściej zaciska i podgryza..poza tym, jak je uu, to drugiego u memła ręką, ściska...szczypie.. moje uu nie są w dobrej kondycji, bolą bardzo mnie już;/ ale wiem, ze teraz bedzie baaaaaaaaaaaaaaardzo cięzko ją odstawić. A nie wspomne o tym, ze jak tzt dotyka moich uu, to Amelka leci biegiem! i go odpycha, zeby przestał.

Poza tym, ona juz jest baaaaaaaardzo za tztem.
my kp nadal
czasem trochę ciągnie ale nie jest źle, gdybyśmy umieli jeszcze karmić się na leżąco to byłoby w ogóle cudownie
Cytat:
u nas też osłabło bawienie się drugą u.
Wkłada rączkę za miseczkę stanika i trzyma po prostu tam. To nawet miłe jest.
No i nauczyłam się karmić na leżąco, dzięki czemu lepiej śpię (tzn dziecko samo się nauczyło ) więc nic, totalnie nic w związku z kp mi nie przeszkadza.
Jeśli mała domaga się kp jakoś wyraźniej, wsadzając rączkę w dekolt (rzadko) to mówię " chcesz? to chodź pójdziemy (jesli my w domu) do sypialni, napijesz się mleczka) i ona tego słucha - czuje, że ją zrozumiałam, więc idzie właśnie tam i na mnie czeka.

No i najczęściej jednak mówi "am am" zamiast jakoś mnie szarpać czy coś.
jak nauczyłaś się karmić na leżąco?
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
bratowej kiedyś zwróciłam uwagę n.t. alergii u starszej żeby pochodziła po lekarzach innych niż dotychczas to była wielka obraza majestatu. Poza tym, wizyta u psychiatry czy psychologa dziecięcego to dla niej i reszty rodziny coś najgorszej kategorii kwalifikujące się pod łatką " bycie czubem".

Mama nie umie dzielić terenu. Traktuje mnie nadal jak mała córkę, Blankę tez jak córke a męża jak syna. Ona ustala pory obiadowe, kiedy ma być sprzatanie, itepe. Ja się oczywiście sprzeciwiam ale właśnie denerwuje mnie , że w swoim de facto domu muszę walczyć o terytorium.
Granice? Jakie granice ? U mojej mamy jestesmy jedną wielką rodziną w jednym wielkim domu.
Co do wychowania Blanki jest lepiej. Pokazałam im na przykładach z rodziny jakie są skutki oglądania tv ,jedzenia słodyczy i innych badziewi, inaczej by nie dotarło. Ze straszeniem też właśnie prowadzę debaty, że jak będzie mówić Blance "nie idz tam bo pan cie zabierze", albo "że jak nie zje to ktoś się bedzie śmiał" że bedzie taka przestraszona jak moje bratanice. Na szczęscie zaczyna mnie słuchać.
masakra :/ nie wiem nawet co powiedzieć straszne to jest ściskam Cię mocno i oby sprawa z pitem się szybko wyjaśniła

Mała pytałaś o kubki, mój pije z pstryczka, nie ma może szału ale zaczaił dość szybko (wcześniej nie pił ani z butli ani z niekapka), teraz sam się domaga kubka, sam do niego podchodzi i sam sobie pije

proszę o radę
w sobotę ma nas odwiedzić chrzestna Kuby z chłopakiem i jej siostra (dość młode osoby), mają być ok. 12. I nie wiem, co przygotować :/ chciałam zrobić jakieś sałatki, wędlinę najpierw, potem pizzę, tort i ciasto. Ale jak powiedziałam mamie, że nie będzie obiadu 2-daniowego to się na mnie wrecz wydarła, że nie wypada, bo to mają być spóźnione urodziny Kuby. Jak Wy byście zrobiły? Poradźcie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:58   #3079
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
proszę o radę
w sobotę ma nas odwiedzić chrzestna Kuby z chłopakiem i jej siostra (dość młode osoby), mają być ok. 12. I nie wiem, co przygotować :/ chciałam zrobić jakieś sałatki, wędlinę najpierw, potem pizzę, tort i ciasto. Ale jak powiedziałam mamie, że nie będzie obiadu 2-daniowego to się na mnie wrecz wydarła, że nie wypada, bo to mają być spóźnione urodziny Kuby. Jak Wy byście zrobiły? Poradźcie
A po co ty sie mamy pytasz? Ja bym zrobila tak jak mowisz
Stary 2014-04-28, 17:06   #3080
iffonka7
Zadomowienie

hej

marsi bylam przez weekend tutaj bo nudziło mi sie na uczelni nawet pytałam sie Ciebie gdzie udało Ci sie dorwać te spodnie ciążowe za 29 zł ?
Stary 2014-04-28, 19:41   #3081
nafiyqa
Zakorzenienie

NANCY, ja bym zrobila tak, jak Ty mowisz ale ja na bakier jestem z takimi oficjalnymi uroczystosciami (nigdy nie robilam czegos takiego), wiec zdecydowanie wole mniej oficjalne menu.

Co mnie podkusilo, zeby ostatnio chwalic mojego diabelka... Nie dosc, ze w nocy nie chcial spac w lozeczku, do tego doszlo wiercenie sie na maksa+kopanie mnie po twarzy (ostatnie nocne hobby Kuby) to dzis dal mi ostro popalic.
Wszystko bylo beee i od razu trzeba bylo plakac. Uspokojenie przynosilo jedynie noszenie krolewicza, bo wtedy on mogl paluszkiem pokazywac rozne rzeczy z okrzykiem "teee", a ja mialam to jego "te" nazywac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:51   #3082
laurka23
Zakorzenienie

Wasze dzieci też ciągle wskazują różne przedmioty/ludzi i każą nazywać? Miś od rana do nocy cio to? albo kto to?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Aaaaaa mąż mi wyrzucił mieszadła z wypiekacza chleba

Właśnie zmieszałam farbę na półeczkę na książki może jutro zawiśnie...
Stary 2014-04-28, 20:00   #3083
nafiyqa
Zakorzenienie

LAURKO, taaaak, patrz moj post wyzej
A jak na dworze widzi ptaszka lub pieska to krzyczy "tetetetete" i pokazuje paluszkiem tak, ze malo z wozka nie wyleci

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:05
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:21   #3084
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
LAURKO, taaaak, patrz moj post wyzej
A jak na dworze widzi ptaszka lub pieska to krzyczy "tetetetete" i pokazuje paluszkiem tak, ze malo z wozka nie wyleci

moja tak samo, a na ptaszka woła kaaaaaa kaaaaaaaa ;p a na pytanie "jak sie nazywasz" Amelka też odpowiada kaaaaaa kaaaaaa.. ale to względy oczywiste, bo ptasie nazwisko

ale mnie boli brzuch;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:26   #3085
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też ciągle wskazują różne przedmioty/ludzi i każą nazywać? Miś od rana do nocy cio to? albo kto to?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Aaaaaa mąż mi wyrzucił mieszadła z wypiekacza chleba

Właśnie zmieszałam farbę na półeczkę na książki może jutro zawiśnie...
Oskar raczej z tych leniwców-obserwuje ale nie pyta. Wskazuje tylko jak coś chce. A jak widzi coś znajomego to sam to nazywa.

Czuje że moje dziecko pójdzie dziś spać o 28
Zaliczył drzemkę 1,5 h po 17 także fajnie
Właśnie coś zawzięcie gotuje

Muszę się umyć,a już ta godzina,mąż grzebie przy samochodzie więc narazie muszę czekać A i tak przyjdzie i mi się wpieprzy z pewnością.

Gdzie Pstryniu,Black,Szajka?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-28, 20:31   #3086
eff8
Zakorzenienie

Czesc Wam nadrobilam tylko kilka ostatnich stron

Na poczatek wielkie gratuacje dla Ewik i Czarnej

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nie było mnie przez weekend, ale w miarę możliwości podczytywałam na telefonie.
Generalnie u nas ok, Młodej przebijają się górne trójki - jedna już się przebiła, druga już lada moment.
W ogóle to wczoraj odbyłam z Mychą "rozmowę wychowawczą", coś w stylu:
Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać.
Julia: tak
Ja: No, to spoko. Idziemy?
J: tak.
Kurtyna
Żebyście widziały te "wszystkorozumiejące" oczy
hehe niezla rozmowa
moj maly dzis najlepszy... bylam w sklepie z ciuchami i schowal sie mi razem z córa w przebieralni (maly byl zachwycony) jak juz wyogladalam co chcialam to poszlam i mowie ze juz idziemy, cora od razu wstala i idzie ze mna a On zostal, ja mu mowie "papa mamusia idze" a ten stoi dalej... Nagle wylecial za mna tak kuka z tej przebieralni mowi "pa" macha raczka i chowa sie znowu
dobry jest wkonzu przyszedl no ale jak juz zaczal uciekac od sprzedawczyni

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, sorki,że się nie odzywam ale kiepsko się czuje od niedzieli, moje ciśnienie to 89 na 46 więc jest coraz gorzej, w sobotę po basenie z moim malym zasłabłam, dobrze, że koleżanka zorientowala się,że coś nie gra i weszla bo szatnie nie są zamykane
idę dziś do gina, musi mi coś dać bo ja mam małe dziecko, często prowadzę auto i po prostu martwię się,że znowu mi się film urwie

Hope, strasznie mi przykro z powodu babci, cały weekend o Was myślałam,
Ezzo, Ultra i Debrah, Wasze dzieciaczki pięknie gadadają
Neti zdróweczka
Silver, cudna ta Twoja księżniczka
Lenova, nie martw się słońce, trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało
zapomniałam co miałam napisać coś głowa nie ta
oj nie dobrze... uwazajcie na siebie

Cytat:
no wlasnie Meduzka gdzie sie podziewasz???

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:34   #3087
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar na ptaki woła koko
Bo kury są koko,koguty są koko to i ptaki podobne do tychże też muszą być koko
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-28, 20:39   #3088
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
proszę o radę
Zrobiłabym, jak piszesz. Mi by nie przeszkadzało, że nie ma obiadu z 2 dań.

Cytat:

Cały czas fingering na topie, choć ostatnio odwracamy role i pytamy "Julia, a gdzie jest..." i wtedy ona pokazuje. Generalnie wg mnie pokazuje już całkiem sporo. A jaką radochę ma

Marsi - ja też w ciąży miałam b. niskie ciśnienie, zresztą cały czas mam. Lekarka kazała dużo pić, dziewczyny zresztą pisały.
A co do dmuchawców i Leosia - Wyobrażam to sobie

Lenova - współczuję sytuacji z mamą. Jejku, moja pewnie kiedyś też miałaby takie zapędy, tzn. jestem w stanie to sobie wyobrazić, że mogłaby tak robić, jak Twoja. Teraz już nie, ale my z mamą ogólnie przepracowałyśmy i ułożyłyśmy na nowo nasze relacje. Teraz jest gitara, ale powiem Ci, że miałyśmy naprawdę słaby czas parę lat temu i potrzebna była mega burza oraz niecały rok, by wszystko poukładać na nowo. Na szczęście to też pomogło, bo mama teraz wie i rozumie, że nie jestem już małą dziewczynką. Inny poziom komunikacji. Doceniam to, że chciała się otworzyć.

Witam się wieczorkiem i uciekam zaraz, bo kończę jeszcze jedną rzecz na jutro do pracy. Nie muszę, ale zrobię, bo lubię

Uściski
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:46   #3089
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A po co ty sie mamy pytasz? Ja bym zrobila tak jak mowisz
no właśnie jej nie pytałam, tylko zakomunikowałam a ona na mnie wyskoczyła :/ więc zaczęłam się zastanawiać...
Cytat:
NANCY, ja bym zrobila tak, jak Ty mowisz ale ja na bakier jestem z takimi oficjalnymi uroczystosciami (nigdy nie robilam czegos takiego), wiec zdecydowanie wole mniej oficjalne menu.

Co mnie podkusilo, zeby ostatnio chwalic mojego diabelka... Nie dosc, ze w nocy nie chcial spac w lozeczku, do tego doszlo wiercenie sie na maksa+kopanie mnie po twarzy (ostatnie nocne hobby Kuby) to dzis dal mi ostro popalic.
Wszystko bylo beee i od razu trzeba bylo plakac. Uspokojenie przynosilo jedynie noszenie krolewicza, bo wtedy on mogl paluszkiem pokazywac rozne rzeczy z okrzykiem "teee", a ja mialam to jego "te" nazywac

laurko mój pokazuje ale ja nie wiem, czy chce, żebym mu tłumaczyła co to jest, czy chce tam iść
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:52   #3090
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Gdzie Pstryniu,Black,Szajka?
jestem, jestem
maz ma w tym tyg na druga zmiane wiec popoludniami jestem sama z mlodym i wtedy mam bana na kompa w ogole mam bana na wszystko tylko mama i mama, wszedzie i do wszystkiego musi byc mama

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
aparat ma? smartfona ma? To zdjecia robi i sciemnia tu

zrobie, zrobie tylko teraz nie mam swiatla juz

Cytat:

Noooo ale to tak raczej symbolicznie
U kuzyna była tak scena: Drużki przyjechały po pana młodego, a drużbowie ze tak za darmo i wogóle, no i koniec końców zarzyczyli sobie 4 flaszeczki bo ich było czterech, a dziewczyny wyciągają cztery "małpki" śmiechu co nie miara było z min drużbów ale słowo się rzekło....
a no chyba ze symbolicznie my przed kosciolem tez wypilismy calego "szampana", tez symbolicznie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mialysmy isc do parku, ale spotkalam kolezanke z rowiesnikiem Yae i dolaczylysmy do dzieci bawiacych sie na podworku. Tam rowniez Yae "upolowala" nietoperza
o matko!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
mala tynk ze scian mnie rozwalil Swoja droga slyszalam, ze jak dziecko je tynk to brakuje mu wapnia
:

Cytat:
Zastanawiam sie tylko... Bo tych BD jest kilka rodzajow, prawda? Kupilam te w malym opakowaniu. Czym one sie roznia od tych wiekszych?
wielkoscia opakowania?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Widziałam, że pytałyście o co chodzi, miło mi
(

cudne rozmowy prowadzicie ze swoimi dziecmi nas posucha w tym temacie, jest tylko yyyyyy, yy, yyyyyyyyyyyyyyy, y, yyy i czasem jeszcze yyy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości