Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 20:57   #3091
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
LAURKO, taaaak, patrz moj post wyzej
A jak na dworze widzi ptaszka lub pieska to krzyczy "tetetetete" i pokazuje paluszkiem tak, ze malo z wozka nie wyleci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas tez posucha..jak cos chce i pokazuje to mowi "eeee?"

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jestem, jestem
maz ma w tym tyg na druga zmiane wiec popoludniami jestem sama z mlodym i wtedy mam bana na kompa w ogole mam bana na wszystko tylko mama i mama, wszedzie i do wszystkiego musi byc mama

zrobie, zrobie tylko teraz nie mam swiatla juz

a no chyba ze symbolicznie my przed kosciolem tez wypilismy calego "szampana", tez symbolicznie

o matko!

wielkoscia opakowania?

cudne rozmowy prowadzicie ze swoimi dziecmi nas posucha w tym temacie, jest tylko yyyyyy, yy, yyyyyyyyyyyyyyy, y, yyy i czasem jeszcze yyy

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:57   #3092
marsi11
Zakorzenienie

wrocilam od gina, chcial mnie do szpitala polozyc na kroplowke i porzadne nawodnić z powodu tego cisnienia i chcial dac l4 ale powidzialam,ze u mnie w pracy jeszcze nie wiedza heheh i ze obiecuje sama sie podkuroac
przepisal jakies krople, mam pic duzo i musze sie ruszac bo ruch pomoga

w załączeniu moje trzecie szczescie gicze ma długie po moim mężu i jak Leos rany jak usłyszałam serduszko to mnie w fotel wbiło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby.jpg (49,0 KB, 73 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:00   #3093
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Miałam Wam wczoraj coś napisać i zapomniałam. Otóż mamy na osiedlu taką dziewczynkę, na oko myślę, że 2 latka ma. Dziewczynka jest dosłownie diabłem wcielonym (nawet oczy takie ma ), mama nie zwraca jej o nic uwagi, wręcz przeciwnie, jeszcze krzyczy na wszystkich wokół jak ktoś sam zwróci uwagę jej dziecku. No i wczoraj bawimy się z Blalnką w piaskownicy, a ta mała podchodzi i rzuca w Blankę piaskiem, a mama "brawo kochanie, pięknie udało Ci się trafić" nosz kur! Ale ja nic, przemilczałam, przesadziłam Blankę w inne miejsce, a ta mała przychodzi za nami, staje przed Blanką i w oczy rzuca piasek, więc mówię jej, że tak nie można, że Blanka jest od niej młodsza i to ją boli. A ta matka do mnie z gębą, że przecież nic się nie stało! Fakt, nic !! Blanka się rozpłakała jak tylko widziała potem na placu tą dziewczynkę, to strasznie płakała, ewidentnie się bałą. Wiecie, ja rozumiem że dziecko chce się bawić, ale chyba trzeba stawiać jakieś granice???
O matko, co za babsko, krzywdę robi dziecku. Ja jestem nerwowa i pewnie bym jej sypnęła piachem w gębę powiedziała że przecież nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar na ptaki woła koko
Bo kury są koko,koguty są koko to i ptaki podobne do tychże też muszą być koko
Michał też

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jak Wasze dzieci zachowują się po kąpieli przed snem?
Musimy go z mężem w dwójkę ubierać, bo już taki marud płaczliwy i rączką mi pokazuje że chce mleczka, trze oczy. Mężowi robi papa i przesyła buziaczki. Kładziemy się, uu i śpi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

laurko mój pokazuje ale ja nie wiem, czy chce, żebym mu tłumaczyła co to jest, czy chce tam iść
Mój wiem że chce wiedzieć co to bo pyta tak śmiesznie cio to? cały dzień tak może

Michał dziś dmuchał dmuchawce, cały zapluty wrócił do domu. Byliśmy też oglądać fontanny, bardzo mu się podobało.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:02   #3094
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wrocilam od gina, chcial mnie do szpitala polozyc na kroplowke i porzadne nawodnić z powodu tego cisnienia i chcial dac l4 ale powidzialam,ze u mnie w pracy jeszcze nie wiedza heheh i ze obiecuje sama sie podkuroac

w załączeniu moje trzecie szczescie gicze ma długie po moim mężu i jak Leos rany jak usłyszałam serduszko to mnie w fotel wbiło
Cudowne szczęście
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:04   #3095
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też ciągle wskazują różne przedmioty/ludzi i każą nazywać? Miś od rana do nocy cio to? albo kto to?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Aaaaaa mąż mi wyrzucił mieszadła z wypiekacza chleba

Właśnie zmieszałam farbę na półeczkę na książki może jutro zawiśnie...
taaak wszystko, czasem na takie rzeczy... np wyświetlacz w tramwaju na którym pokazuje się numer linii i kierunek, no i co mam powiedzieć co to mówię że świecące literki

jaki kolor ??? ja chce kupić na krzesło ale zbieram się do castoramy jak sójka

Cytat:
NANCY, ja bym zrobila tak, jak Ty mowisz ale ja na bakier jestem z takimi oficjalnymi uroczystosciami (nigdy nie robilam czegos takiego), wiec zdecydowanie wole mniej oficjalne menu.

Co mnie podkusilo, zeby ostatnio chwalic mojego diabelka... Nie dosc, ze w nocy nie chcial spac w lozeczku, do tego doszlo wiercenie sie na maksa+kopanie mnie po twarzy (ostatnie nocne hobby Kuby) to dzis dal mi ostro popalic.
Wszystko bylo beee i od razu trzeba bylo plakac. Uspokojenie przynosilo jedynie noszenie krolewicza, bo wtedy on mogl paluszkiem pokazywac rozne rzeczy z okrzykiem "teee", a ja mialam to jego "te" nazywac

to samo.... nawet ostatnio tak mnie walnęła, że zrobiła mi taką aftę w buzi bo mi ząb uderzył... i się teraz męczę przy jedzeniu

Pstryku, przyszła mi dziś paczka listonosz był akurat jak mnie nie było, więc poszłam z Hanią w nosidle i tachałam to potem dziękuję wyślę też pieniążki za przesyłke jutro lub w środę jesli to nie problem
Stary 2014-04-28, 21:04   #3096
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o Boziu, jaki Cudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

i rzeczywiscie jakie dlugie nozie! i jaka raczka sliczna, i uszko, i glowka, ooooooooooooooooooo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:06   #3097
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

kuruj się Kochana
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:06   #3098
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Pstryku, przyszła mi dziś paczka listonosz był akurat jak mnie nie było, więc poszłam z Hanią w nosidle i tachałam to potem dziękuję wyślę też pieniążki za przesyłke jutro lub w środę jesli to nie problem
spoko, kiedy wyslesz to wyslesz
na dluzej starcza

Stary 2014-04-28, 21:11   #3099
sylwietta1988
Zakorzenienie

O matko z córka, co za niedojechany dzien
Najpierw wychodząc z auta przytrzasnełam drzwiami palca, myslałam, ze z bolu sie posikam.. Potem dziec zaliczyl bliskie spotkanie trzeciego stopnia z podłozem, sznit na pól czoła na koncu mama zamiast makaron poslic to posłodziła- zorientowalismy sie dopiero jak wyladowal na talerzach
oby nie jaki poniedziałek i tak dalej bo niedzieli nie doczekam

Dodatkowo, dziec dzis marud kosmiczny, wychodził z siebie a ja razem z nim piachem sypał wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba, psu sie oberwało szczotką, walnął mi wiaderkiem w reflektor od auta, generalnie- patrzył tylko co by złobuzowac i z miną niewinątka spoglądął na mnie i czekał na reakcje

Noc za nami bez pobudki, bez jedzenia, bez picia zjadl na spiocha przed 6 i dokimalismy do 7,15 czuje sie jak po miesiecznym pobycie w SPA

koniec prywaty, nadrabiam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej co tu takie pustki?

Moje dziecko właśnie wyjęło sobie suchy chleb z worka (mąż zostawił na ławie ) i się zajada kromaczami
Noooo większość przerobiona leży wgnieciona w podłogę

W ogóle Oskar ostatnio zaczął zdrapywać tynk ze ściany w pokoju (a że pod spodem jest siatka i styropian to łatwo się do tego dobrać)i jeść go Pokazując przy tym jakie dobre
Nie wiem o co chodzi ale koło łóżka mam slams-dziura dziurę pogania
jak byłam malutka, to w odwiedzinach u prababci bawiłam sie pod stołem i wyjadałam sciane, bo domek z kamienia był
Bartulo dzis z premedytacją memlał chleb po to tylko, zeby go wciskac nogą w materac w łózeczku
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Czad!!!
U nas na takie rozbudowane dialogi na razie nie mam co liczyć. Młoda dogaduje się głównie przez pokazywanie, branie nas za rękę + metoda prób i błędów.

Rewelacja!!!
A "nie ma" pokazywane rękami też mnie rozkłada na łopatki
dokladnie tak uwielbiam jak tak pokazuje i jeszcze prosze wtedy jak najczesciej
U nas tez bez rozmów głownie, pokazuje paluszkiem, pytam, potwierdza mówiąc "gań" co znaczy tyle co "no matka, wiesz a pytasz, lepiej sie pospiesz" bo gan to znaczy na juz a najlepiej na wczoraj
Cytat:
Naprawde jest coraz lepiej - samo jakos przyszlo
W sumie raz sprobowalam nie dawac uu po przebudzeniu w nocy, wzielam tylko Kube na rece i chwile doslownie poprzytulalam (wczesniej bylo 20-30min wiszenia na uu wlasciwie od urodzenia, takze roznica kolosalna ).
Choc to ze nie chce jesc to nie znaczy, ze sie nie budzi
Zdarzylo sie kilka nocek bez pobudek, ale to raczej wyjatki, bo dzis np straasznie sie wiercil i uu bylo konieczne.

U nas cos Dady ostatnio zawodza. Uzywalismy 4, ale od pewnego czasu wlasciwie co noc Kuba budzil sie z mokrymi bodziakami/spodenkami. Pielucha nie byla jakas mocno ciezka, bokiem mu gdzies musialo uciekac.
Zmienilismy jakis tydzien temu na BD i jest super, ani jednej pobudki z mokrym ubrankiem!!
super, ze nocki sie regulują jak Bartulo zaczął przesikiwac 4 , tez bokami to na 5 wymieniłam, ale tez Dady i nie ma problemu
Cytat:
Co mnie podkusilo, zeby ostatnio chwalic mojego diabelka... Nie dosc, ze w nocy nie chcial spac w lozeczku, do tego doszlo wiercenie sie na maksa+kopanie mnie po twarzy (ostatnie nocne hobby Kuby) to dzis dal mi ostro popalic.
Wszystko bylo beee i od razu trzeba bylo plakac. Uspokojenie przynosilo jedynie noszenie krolewicza, bo wtedy on mogl paluszkiem pokazywac rozne rzeczy z okrzykiem "teee", a ja mialam to jego "te" nazywac

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też ciągle wskazują różne przedmioty/ludzi i każą nazywać? Miś od rana do nocy cio to? albo kto to?

.

powylatywało mi z głowy co jeszcze miałam pisac

aaa wiem,
MARSI
, jejku dobrze, ze kolezanka miała nosa, sprawdz to jeszcze u lekarza

MENEQ
, Yae ,mnie rozbraja

NANCY, rób po swojemu

HJE,
u nas tez czwórki skompletowane, lada dzien bedą górne trójki a na dolne poczekamy troche dłuzej, ale tez sie juz bielą

LENOVA, przykra sytuacja, kiedy Ty jako jedyna "świadomie " wychowujesz dziecko i kazdemu to za przeszkodą.....

MISIAEEL, ale Cie Hania wycwiczy niedługo spac bedzie chodziła w butach

Odnosnie ubioru do spania, to u nas ciągle tylko bodziak z długim, ja sama w krótkim rękawie spie ale przykryta po sam nos, zresztą ja zawsze sie przykrywam tak,ze tylko oczy widac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:14   #3100
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
wielkoscia opakowania?
Chlonnoscia podobno

Cytat:

Ojacieeeeeeeeeeeeee
Ja jak bylam w ciazy nie moglam ogarnac, ze takie kilkutygodniowe malenstwa maja widoczne raczki, nozki, glowki, itp. Chyba mi sie wydawalo, ze ujrze tam kulkę z tykajacym sercem i nic wiecej

Cytat:
taaak wszystko, czasem na takie rzeczy... np wyświetlacz w tramwaju na którym pokazuje się numer linii i kierunek, no i co mam powiedzieć co to mówię że świecące literki

to samo.... nawet ostatnio tak mnie walnęła, że zrobiła mi taką aftę w buzi bo mi ząb uderzył... i się teraz męczę przy jedzeniu
Moj Kuba uwielbia przycisk wołający winde

Łączę sie w bolu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:16   #3101
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U nas tez posucha..jak cos chce i pokazuje to mowi "eeee?"

U nas tak samo.
Jeszcze łapie za rękę i ciągnie tam gdzie coś chce.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:16   #3102
sylwietta1988
Zakorzenienie

MARSI, jak obiecałas tak rób, kuruj sie!
Jejku, jaki piekny mały cud
az wspomnienia wróciły.....
Stary 2014-04-28, 21:17   #3103
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
O matko z córka, co za niedojechany dzien
Najpierw wychodząc z auta przytrzasnełam drzwiami palca, myslałam, ze z bolu sie posikam.. Potem dziec zaliczyl bliskie spotkanie trzeciego stopnia z podłozem, sznit na pól czoła na koncu mama zamiast makaron poslic to posłodziła- zorientowalismy sie dopiero jak wyladowal na talerzach
oby nie jaki poniedziałek i tak dalej bo niedzieli nie doczekam

Dodatkowo, dziec dzis marud kosmiczny, wychodził z siebie a ja razem z nim piachem sypał wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba, psu sie oberwało szczotką, walnął mi wiaderkiem w reflektor od auta, generalnie- patrzył tylko co by złobuzowac i z miną niewinątka spoglądął na mnie i czekał na reakcje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:21   #3104
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
spoko, kiedy wyslesz to wyslesz
na dluzej starcza

Sylwietta - brawa za nockę! Nam się jeszcze taka nie zdarzyła I mam nadzieję, że jednak doczekasz weekendu, bo uwielbiam, jak piszesz.

Tz robi pasztet. Znowu. A na jutro na obiad szczupaka w sosie cytrynowym Luuuubię!
Stary 2014-04-28, 21:23   #3105
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas tak samo.
a moj jak mu włączam piosenki na YT i coś mu się nie podoba to bierzę moją rękę żebym przełączyła na coś innego

Sylwiatta zgadzam się z Ultra, kooocham Cię czytać
Stary 2014-04-28, 21:27   #3106
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
a moj jak mu włączam piosenki na YT i coś mu się nie podoba to bierzę moją rękę żebym przełączyła na coś innego
Moja to samo!
A jak leci coś, co lubi (bo przeważnie radio włączone), to przerywa to, co aktualnie robi i leci tańczyć
Stary 2014-04-28, 21:28   #3107
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

to dziwne, że chce mi się płakać ?
Stary 2014-04-28, 21:32   #3108
nafiyqa
Zakorzenienie

Na pewno wiecie, ze od wczoraj do niedzieli w Rossie jest -49% na tusze, cienie, evelinery i kredki?
Od nowego tygodnia bedzie -49% na kosmetyki do ust i paznokci.

Tak tylko przypominam

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Ja tez kocham posty Sylwii!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:33   #3109
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wiecie, ze od wczoraj do niedzieli w Rossie jest -49% na tusze, cienie, evelinery i kredki?
Od nowego tygodnia bedzie -49% na kosmetyki do ust i paznokci.

Tak tylko przypominam

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

sprawiłam sobie rózowy cień i gruby liner o którym marzyłam od dawna
załuje ze przespalam zeszly tydzien bo chcialam jakis dobry roz
Stary 2014-04-28, 21:34   #3110
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas tak samo.
wez juz nawet nic nie mow
ostatnio myslalam intensywnie nad tym, czy by sobie palca nie odciac co by miec chwile spokoju

Stary 2014-04-28, 21:38   #3111
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Sylwietta - brawa za nockę! Nam się jeszcze taka nie zdarzyła I mam nadzieję, że jednak doczekasz weekendu, bo uwielbiam, jak piszesz.

Tz robi pasztet. Znowu. A na jutro na obiad szczupaka w sosie cytrynowym Luuuubię!
Zarumieniłam sie... i vice versa!

smacznego pasztetu jakkolwiek to brzmi
Stary 2014-04-28, 21:42   #3112
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/

nie czytam, nie mam sił (chociaż wizaż od kilku h właczony z nadzieją ), widzialam tylko fotkę maluszka Marsi - cudowna rozkoszuj się tym stanem ile wlezie!

Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:45   #3113
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Cudownie!

Cytat:

jaki kolor ??? ja chce kupić na krzesło ale zbieram się do castoramy jak sójka
Miętowy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:46   #3114
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio myslalam intensywnie nad tym, czy by sobie palca nie odciac co by miec chwile spokoju
znajdz zastępczego na all

Cytat:

Cytat:

Sylwiatta zgadzam się z Ultra, kooocham Cię czytać
kurcze, strasznie mi miło dziewczyny ale przeciez ja nic takiego nie pisze, zadnych mądrosci.....

MARSI, u nas jak właczony TV jest to bierze pilota i przełącza

Cytat:
to dziwne, że chce mi się płakać ?
pewnie, ze nie mnie tez sie łezka zakreciła
Stary 2014-04-28, 21:48   #3115
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to wczoraj odbyłam z Mychą "rozmowę wychowawczą", coś w stylu:
Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać.
Julia: tak
Ja: No, to spoko. Idziemy?
J: tak.
Kurtyna
Żebyście widziały te "wszystkorozumiejące" oczy

Z ust mi to wyjęłaś! Julia nie darowałaby tym przecudnym tulipanom
super rozmowa

a co do pogrubionego. Daria na początku też chciała deptać kwiatki ale powiedziałam jej że nie wolno, ze kwiatuszki się wącha a nie depta i już więcej nie psociła tylko ładnie szła
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Pstryniu Ty z myślenia masz 6
Kanonizację jednym okiem oglądałam bo Oli akurat drzemke miąła więc głos ściszony a bez głosu to dziwnie.
Podziwam za przewiajanie na przewijaku, my na łóżku albo na podłodze.
Ja też podziwiam. Myśmy przewijali na przewijaku tylko przez pierwsze pół roku. Teraz na łóżku albo na ziemi.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
My ostatnio takie krótkie :

Tak wiem, że głupie pytanie, ale to było dla śmiechu
- Chodź, przytulimy się.
Amelka : nie!
- No dobrze, nie chcesz to ok. A kochasz chociaż troszkę mamusię?

(zadałam przekonana, że zadziała reguła, że powie mechanicznie "nie" znowu;p)
A ona:
- Tak! tak!

- Ja cię też bardzo kocham.. chodź poukładamy klocki.
- Dobzie

Takie rozbudowane zdarzają się nam rzadko jeszcze, ale czasem są.

Jak ja się pytam: "Daria kochasz mamusie?" , to Daria kiwa głową TAK.
A ja mówię "a pokaż jak mocno kochasz mamusie" to ona biegnie do mnie i mocno mnie przytula i daje buzi.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Pytałam wczesniej ale chyba wszystkim umknęło: jak dzieć się budzi na jedzenie o 5 rano to jest to jeszcze jedzenie nocne?????
Dla mnie to już nie nocne jedzenie a poranne
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
nawiązując do dialogów z dziećmi, 2 przykłady około poranne:
Mały wisi na cycu już kilka godzin, ja już nie mam siły, zabrałam mu, ten oczy nadal zamknięte odwrócił się i powtarza z 5 razy "cycy ni ma, cycy ni ma" jednocześnie robiąc taki fajny gest rękami oznaczający "nie ma"
2 historia:
Popłakuje mi mały nad ranem coraz donioślej, pytam go "żabko dlaczego płaczesz?" a ten bez ceregieli "cycy daj!"

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mialysmy isc do parku, ale spotkalam kolezanke z rowiesnikiem Yae i dolaczylysmy do dzieci bawiacych sie na podworku. Tam rowniez Yae "upolowala" nietoperza
Stary 2014-04-28, 21:49   #3116
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Zuzce jak się nie podoba piosenka to kiwa głową na "nie" i robi "yyy"

Cytat:

Najgorzej jest rano. Ja bym jeszcze poleżała a ona już ciągnie mnie za palucha i chce iść.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245]

Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]

dla Dorotki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:50   #3117
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245]Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/

Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]

znow???????????? kurde

brawa dla Dorki!!!

Stary 2014-04-28, 21:55   #3118
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowności!!!!!

Moja Amelka dziś nauczyła się nowego słowa: raz :P tak śmiesznie je wypowiada, moja malutka

Jeju laski, tak mnie wkurzają ludzie czasem, dzwonie do kolesia od oczyszczalni przydomowej, zeby mi wysłał wykaz dokumentów, które musze mu przywieźć a ten olał sprawe;/ co Ci ludzie mają tyle roboty? ze zapominają? przecież bym od niego kupiła tą oczyszczalnie, a ona nie kosztuje 100zł;/ dziwi mnie takie olewcze podejście.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:02   #3119
Lenova
Wtajemniczenie

Marsi- cuuudowny Skarb <3 i proszę się oszczędzać !!!

Szaja- współczuje zapalenia spojówek ;/ no i brawa dla Dorci !!

Ultra- zazdroszczę, że udało ci się z mamą dogadać. Niestety moja nie umie rozmawiać , nie umie słuchać. Też miałyśmy lepsze relacje...jak mieszkałyśmy oddzielnie także tego ;/

Nancy- ja też bym zrobiła tak jak mówisz i olała gadanie mamy .

Moja Blanka też ciągnie mnie za palec i prowadzi i pokazuje co chce. Ciut męczące

Czy Wasze dzieci też puszczają takie głośne bąki????
Blanka od jakiegoś miesiąca, co noc tak bączy że czasem się zastanawiam czy to nie tż :P ale kilka razy się wypięła do mnie i miałam bezpośredni dowód... NIe wiem czy to jakiś zły objaw czy kwestia dużej ilości jabłek w diecie?

Dziewczyny wymiękam. Znowu doświadczyłam przykrości ze strony rodziny. Tzn rodziny tż.
Brat tż ma dwójkę dzieci,5 i 10 lat. Więcej dzieciaków nie planują chyba. Ogólnie kasy mają sporo . Jego żona jest Blanki chrzestną. A on ma charakter jak ten dziadek z opowiesci wigilijnej -zgorzkniały, marudny ,skąpy, czepialski itepe.
Jakiś czas temu jego żona mówiła, że na strychu u teściowej stoją dwie spacerówki parasolki po ich dzieciakach9zbierają kurz już jakieś 4 lata) i że jak zechce żebym wzięła dla Blanki. Dzisiaj akurat byliśmy u teściów i poszlismy obejrzeć te wózki, jeden calkiem ładny . Więc wzieliśmy na dól i posadzilam w nim Blanke i zrobilam jej fotke po czym wysłalam do szwagierki z zapytaniem" to jak możemy pożyczyć"? a ona do mnie że może mi go sprzedać za 50 zł. Znają naszą sytuacje finansową, ja chciałam odmowic ale tesciowa kazała napisac że sie zgadzam ona im da kase. Więc napisalam OK. Potem teściowa dostałą telefon od synalka " czemu ty zarządzasz moim mieniem, to że u ciebie na strychu nie znaczy że masz sie rządzic"...Tesciowa sie tłumaczyła,ze jego zona sama mi wspominała wczesniej , że mi da ta spacerówke. Potem własnie ja dostalam esa od szwagierki ze jeszcze ma osłone na nozki do tego wózka i czy chce ( w sam raz na lato !) powiedziałam, że dziekuje ale nie chce już tego wózka. A ona z tekstem "to odstawcie go na miejsce"..... Az mi łzy w oczach stanęły. Nie rozumiem takiego zachowania , do tej pory żyli z nami w zgodzie, jeszcze na swięta u nich bylismy ( co prawda nazwali nas sztywniakami bo nie pijemy i że Blanka ma zlych rodzicow bo nie dają jej słodyczy-ale taki ich charakter) a wyładowali się na nas tylko dlatego chyba, że ostatnio poprztykali się z teściami i są zazdrośni, że my z nimi żyjemy w zgodzie....
Przepraszam, że znów o swoich błahych problemach ale dawno nikt mnie tak nie potraktował i musiałam się wygadać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:02   #3120
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, dzięki za pamięć - padło mi gniazdo zasilania w laptopie, jutro dopiero do naprawy wieziemy, więc czytam Was non stop z telefonu, a z niego nie lubię odpisywać, bo nie mam dobrego słownika i wkurza mnie brak polskich znaków... Teraz jestem na PC męża, też niewygodnie, no ale mogę przynajmniej po ludzku odpisać... Bez laptopa jak bez ręki... A najgorsze jest to, że mam tam całe swoje portfolio i wniosek o dofinansowanie... Oczywiście z dyskiem się nic nie dzieje, więc jak tylko naprawią mi gniazdo, to będę mogła się do tego normalnie dostać - oby szybko się uporali z naprawą...

Marsi, wow.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości