Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 12:59   #1501
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
heloooool
wpadlas w sama dyskusje rozgorzala
ale nie zrazaj sie
u nas tak raz w miesiacu sie dzieje
hahaha
wspólne napięcie przedmiesiączkowe

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
nikt do mnie nie przylazil taki. Daj znac co to za babka i o co biega.

Motylku dla mnie też cc było czymś wyjątkowym. Nie rozumiem czemu mamy sn wywyższaja? Tak uważam to za wywyzszanie jeśli odrazu krytykuje się kogoś kto urodził przez cc. Ok rodzilyscie tak i wam się podobało to spoko ale uszanujce że komuś mogło się podobać cc ja młodego nawet mm karmiłam od drugiej doby i co to znaczy że jestem gorsza od mam sn i kp? Nie sądzę. Mój mały nawet kataru w życiu nie miał więc w cudowne właściwości kp nie wierzę. Czy mimo tego ze urodził się cc jest jakiś opóźniony? Też nie - wręcz rozwija się ponad normę.

Miałam sie nie odzywać ale tak mi się cisnienie podniosło ze masakra :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to bedziemy się kłócić zebys wróciła

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:00   #1502
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bardzo nie sadze, ze to przez sb, chyba, ze sie na nim glodzisz.
hmm ja sie przyznam ze wczoraj ledwo wrocilam ze spaceru doszlam do straganu z owocami i zjadlam gruszke bo padłabym

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:03   #1503
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hahaha
wspólne napięcie przedmiesiączkowe

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

to bedziemy się kłócić zebys wróciła

to ja mam notoryczne pms od 8 miechów,bo nadal nie mam @

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

dziewczyny a jest gdzieś jakaś strona www o sb gdzie jest wszystko fajnie w kupie opisane? moja mama chce przejść na sb ( chciała dukać jak kiedyś-schudła wtedy 10 kg- ale jej zabroniłam i zaproponowałam sb) ale w forum się nie połapie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:08   #1504
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo nie sadze, ze to przez sb, chyba, ze sie na nim glodzisz.
no nie głodzę się, fakt że wydolność spadła, to zauważyłam no ale jednak węgli brak. Ale takie skurcze.... no nie puszcza, gorzej jak to od kręgosłupa albo co... nakarmię młodą polożę i sama poleże może przejdzie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:25   #1505
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

dziewczyny a jest gdzieś jakaś strona www o sb gdzie jest wszystko fajnie w kupie opisane? moja mama chce przejść na sb ( chciała dukać jak kiedyś-schudła wtedy 10 kg- ale jej zabroniłam i zaproponowałam sb) ale w forum się nie połapie.
a nie ma książki
jak tak to kup na dzien mamy

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

zaczytałam się w dyskusje i nie przywitałam się

cześć

my już po pierwszym spacerku ,na rynku byliśmy
zakupy na chrzciny w większości zrobione, jutro tyllko odbiorę zamówione mięso i wpadkę na bazarek po świeże sałaty,rzodkiewki i szczypior i koniec zakupów

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-05-09, 13:32   #1506
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nie wiem jak to się stało, że miesiąc temu nie napisałam bo rocznica była powiedzmy okrąglejsza więc piszę teraz:

Nina kończy 7 miesięcy

a teraz proszę nas łechtać
dla Niny! niech rośnie zdrowo kolorowo i radośnie!
Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie będę gorsza od neny i się pochwalę że Bartuś kończy dziś 8 miesięcy
zatem i dla Bartusia niech rośnie w siłę duży i zdrowy chłopak!
Cytat:
Ach muszę wam powiedzieć jaki ze mnie gUpek. Od jakiegoś czasu moj syn kompletnie nie ogarniał picia z butelki. Ciekło mu po bokach, dławił się, miał wzdęcia i rzucał się przy jedzeniu. Dodam że pił ciągle ze smoczka 3+. Myślę sobie wtf zapomniał jak się z butelki je? I po dobrych 3 może 4 tygodniach mnie olśniło żeby sprawdzić te smoczki i co się okazało? Że się dziurki połączyły i wyszła jedna - ogromna kupiłam mu nowe i problem z głowy. Poproszę o brawa
oj matka, matka
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jestesmy po kontroli serduszkowej i już wiecej nie trzeba bo jest ok zamaist wizyty na nfz zaliczylismy prywatną za 175zł bo nie mieliśmy skierowania od lekjarza rodzinnego a jak zapisywałam przy [pierwszej wizycie to nic nie mówiła babka o skierowaniu a ja sama też nie pomyślałam oczywiście z tz się pokłóciłam bo babka mówiła ż emożemy przyjsc nastepnym razem ze skierowaniem i może na czerwiec sie załapiemy.....taaaaa...mo że ...a może sie późneij okazac ze na wrzesnien bo z nfz wszystko możliwe...wiec wyciągnelam kase i załatwiłam tod zisiaj . a jak pytałam tż co robimy tomi mówił ty decyduj ...nosz k...wa to tylko moje dziecko czy co...ja zwieszona on zwieszony bo dużo kasy no ale ciul zapłaciłam z kasy którą miałam od października odłożoną na ubranie na komunie o której tż nei wiedział....a potem wonty do mnie że szastam kasą ze może trzeba było poczekać....ż ejemu nie szkoda kasy na dziecko ale że sebek nie jest jakos poważnie chory ...ze to tylko kontrola itp.....jestem zła i znowu będe mieć dołka...już sie nawet poryczałam sama do siebie jak zwykle
no nic zbieram sie zaraz do dentysty

jak ja to dobrze znam, to "ty decyduj", a potem pretensje albo komentarze ale nie przejmuj się, podjęłaś decyzję, miałaś wolną rękę i już. ja bym zrobiła dokładnie to samo co Ty
a swoją drogą mogli Was ciu.le uprzedzić, że skierowanie jest konieczne

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja mam takie wnioski co do porodu. SN boli w trakcie a CC boli po. 2 laski mialam w sali po cc i sie mega meczyly i na ketonalu 3 dni jechaly. Jedna blahala o cc druga sie zapierala ze niechce. Mi tam bez roznicy jak trzeba ze wzgledow na zdrowie to moga mnie ciac i strasznie mnie denerwuje jak napieraja na sn w przypadkach beznadziejnych skomplikowanych zagrazajacych zyciu. Ja SN wspominam niezle ale ciezko miec porownanie bo nigdy nie mialam operacji.

Ma ktos sprawdzony przepis na pizze na cienkim na drozdzach?

Fajna mialam sytuacje przed chwila. Ide mala uczka z Filipem i stoi 3 kolesi dwoch starszych i mlodszy wala wode z kubeczkow i ten mlody eidzac ze mam telefon w reku mowi. Pani nie dzwoni na policje prosze a ja do niego noe no spoko wizaz czytam i poszlam dalej haha tak mnie zdziwil a ja gp pewnie tez

Cytat:
A ja Wam powiem, że wszystkie jesteśmy bohaterkami, bo donosilysmy ciążę, urodzilysmy i wykarmilysmy swoje dzieci i dbamy o nie już grubo ponad pół roku
Co za różnica, co jest lepsze?? Ja mam swoje zdanie i mi to styka, wiec kochajcie się i każda każdej buziaka, raz, dwa
matal na prezydenta!!
Cytat:
Ale jestem zła
Zamówiłam na allegro trampolinę dla Edzika, bo tak o niej mówił i prosił na urodziny, złożyliśmy się w 3 osoby, bo to dużo kasy i co??
Realizacja po 5.05 miała być, dziś dzwonię i pani mówi, że w poniedziałek wysyłka A urodziny jutro I co ja mam powiedzieć dziecku?? Na co mi w poniedziałek ta trampolina, jak ja w bloku mieszkam, a trampolina ma być na działce, na którą jeździmy tylko w weekendy?? Chamstwo no, mogli napisać, że wysyłka 9 maja, to bym gdzie indziej zamówiła
o jaaaaa, negatyw jak się patrzy! ależ bym się wściekła

Szymek ma dzień totalnego marudera, rzeź

byłam kupić sukienkę na wesele. jestem załamana, nigdzie nic nie ma

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:51   #1507
isabele
Wtajemniczenie

Amelka powodzenia na chrzcinach Na pewno wszystko będzie bardzo smaczne

Przejeżdżam przez Twoją rodzinną miejscowość jak wracam do swoich Rodziców a w Piasecznie mam siostrę męża

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:54   #1508
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej ksiazke jej kup strony sa kiepskie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:58   #1509
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka powodzenia na chrzcinach Na pewno wszystko będzie bardzo smaczne

Przejeżdżam przez Twoją rodzinną miejscowość jak wracam do swoich Rodziców a w Piasecznie mam siostrę męża
przez Siedlce ?

dla mnie obydwa miasta fajne , do Sdl mam mega sentyment, a Piaseczno to już moje miasto,poznaje je z Michasiem

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-05-09, 14:15   #1510
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
on nic nie mówi bo jemu na dzieci nie szkoda no ale.....mógł jasno powiedzieć ej może poczekamy a nie ...ty decyduj...powiedział mi że ja sie napaliłam i nie było sensu ze mną dyskutować i że mogliśmy to przemyśleć jest jak jest i powiedział z enia ma co do tego wracac dobrze że z sebkiem jest ok....ale mnie to boli i juz ...nie kasa ..tylko to jego...ty decyduj ....ehhhhhhh mam dość dnia
Wiem wiem tylko pierw mówi Ty decyduj a później po fakcie mówi a mogliśmy inaczej faceci
Najważniejsze że jest ok
Stary 2014-05-09, 14:27   #1511
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
przez Siedlce ?

dla mnie obydwa miasta fajne , do Sdl mam mega sentyment, a Piaseczno to już moje miasto,poznaje je z Michasiem
tak

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:47   #1512
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Wam powiem, że wszystkie jesteśmy bohaterkami, bo donosilysmy ciążę, urodzilysmy i wykarmilysmy swoje dzieci i dbamy o nie już grubo ponad pół roku
Co za różnica, co jest lepsze?? Ja mam swoje zdanie i mi to styka, wiec kochajcie się i każda każdej buziaka, raz, dwa
No dokładnie podpisuje się rękami i nogami

Cytat:

Motylku dla mnie też cc było czymś wyjątkowym. Nie rozumiem czemu mamy sn wywyższaja? Tak uważam to za wywyzszanie jeśli odrazu krytykuje się kogoś kto urodził przez cc. Ok rodzilyscie tak i wam się podobało to spoko ale uszanujce że komuś mogło się podobać cc ja młodego nawet mm karmiłam od drugiej doby i co to znaczy że jestem gorsza od mam sn i kp? Nie sądzę. Mój mały nawet kataru w życiu nie miał więc w cudowne właściwości kp nie wierzę. Czy mimo tego ze urodził się cc jest jakiś opóźniony? Też nie - wręcz rozwija się ponad normę.

nie no ogólnie chyba nikt nie wywyzszal się kto rodził sn nad cc natomiast czasem niektóre wypowiedzi są tak skonstruowane ze inne dziewczyny mogą poczuć się źle. To wylapalam

Aa ja leżąc na łóżku porodowym miałam w głowie wszystkie dziewczyny z forum które wiedziały ze będą miały cc i naprawdę zazdrościlam i ze jeśli będzie następne to chce tylko cc
Jakoś mi to obojętne było jak urodze byleby tylko z Ola było wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Haha no i wyszło Raczej żydzie Bo ja z tych "nie dam, bo szkoda na takie coś"

No, ale są też osoby co po sn też źle się czują. Sporo dziewczyn ma potem problemy z siedzeniem, z oddaniem moczu. U nas na porodówce nie wypuszczali do domu jak się nie wypróżniłaś Dziewczyna która leżała ze mną w pokoju brała po sn cały czas tabletki przeciwbólowe, a mi nic nie było, trzy dni po porodzie już na uczelni byłam
Ja brałam przeciwbólowe całe 7 dni ;/ nacięcie tez zaczęło się tak naprawdę goic dopiero po tygodniu, po ściągnięciu szwów.
Niby pojechałam sama autem do pracy w piąty dzień po urodzeniu ale to było takie wiecie poker face
A wsiadanie i wysiadanie z auta... twarda byłam

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Wiem Ale ja nie pękłam, ani nie byłam szyta a to chyba też ma duże znaczenie.
Kobiety są mega ja nie wiem jak Ty to zrobiłaś, niewyobrażalne dla mnie ze bez nacięcia czy pęknięcia się da szacun elastyczna jesteś

Cytat:
Ale jestem zła
Zamówiłam na allegro trampolinę dla Edzika, bo tak o niej mówił i prosił na urodziny, złożyliśmy się w 3 osoby, bo to dużo kasy i co??
Realizacja po 5.05 miała być, dziś dzwonię i pani mówi, że w poniedziałek wysyłka A urodziny jutro I co ja mam powiedzieć dziecku?? Na co mi w poniedziałek ta trampolina, jak ja w bloku mieszkam, a trampolina ma być na działce, na którą jeździmy tylko w weekendy?? Chamstwo no, mogli napisać, że wysyłka 9 maja, to bym gdzie indziej zamówiła
O kurde ;/ ale dali po garach ;/
A daleko żeby odebrać osobiście?
Stary 2014-05-09, 14:51   #1513
ewacia85
Wtajemniczenie

ehhhhh jak sie sypie to sie sypie wróciłam od dentysty i mam ostry stan zapalny i antybiotyk mam brać
miałam spuchniete podniebienie /juz przez to zaczynałam sie seplenić/od ponad miesiąca ale nie miałam kiedy sie wybrac do dentysty...jak maiłam wizyte na nfz w marcu to musiałam przełożyć na 9 maja bonie maiłam z kim dzieci zostawić ... jak zobaczyła to chciała mi skierowanie do chirurga dawać no ale dostała się do kanału i masakra jednym słowem...dziwne że nic mnie nie bolało tak długi czas w przyszłym tyg mam sie pokazać i zrobić fotke uzębienia bo sie jej nie podoba jedynka że tam tez coś w korzeniach chyba się dzieje
MASAKRA

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

wieczorkiem was poczytam jeśli mi dzieci pozwolą bo teraz po dzisiejszym dniu nie mam weny ale za to mam 4-latka - 3,5 latke w domu plus sebuś i bałagan....ide nad tym zapanować
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:55   #1514
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Sorki że tak nie na temat, ale planuję jutro zrobić ciasto truskawkowe z szampanem, czy jest jakiś sposób żeby % zniknęły? a gaz został? jak nie to chyba pikolo mi pozostaje

Mojego Leosia dziś boli brzuch, zrobiłam mu masaż jak za dawnych kolkowych czasów i chyba pomogło, ale puszcza takie cuchnące bąki
nic nowego mu nie dawałam, sama też jem jak zwykle... w końcu mi zasnął dobrze ze jeszcze pamiętałam te masaże brzuszkowe bo trochę mu widocznie ulżyło

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dobre nastawienie to podstawa wiadomo I oczywiście, że po SN można cierpieć i bardziej niz po cc - można np złamać kość ogonową i nie móc siedzieć na doopie przez wiele miesięcy Nie zmienia to faktu, że matka nataura nas stworzyła jak stworzyła i sn na pewno jest lepsze i dla matki i dla dziecka, a cc jakby nie było to poważna operacja i nie wszyscy mają tyle szczescia co Ty i gorzej przechodzą rekonwalescencje. Ale oczywiscie zdrowie mamy i malucha najwazniejsze wiec jesli jest jakiekolwiek ryzyko sn to nawet nie ma sie co zastanawiac. Mysle ze Kaśce chodziło o negowanie kobiet które decydują się na cc tylko z obawy o ból.
Tak czy siak, SN nie musi byc bolesne bo mozna wziac znieczulenie I chwala anestezjologom za to
u mnie w szpitalu nie mają znieczulenia do porodu

Cytat:

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum
Hej! Miło Cię poznać

Cytat:
Ach muszę wam powiedzieć jaki ze mnie gUpek. Od jakiegoś czasu moj syn kompletnie nie ogarniał picia z butelki. Ciekło mu po bokach, dławił się, miał wzdęcia i rzucał się przy jedzeniu. Dodam że pił ciągle ze smoczka 3+. Myślę sobie wtf zapomniał jak się z butelki je? I po dobrych 3 może 4 tygodniach mnie olśniło żeby sprawdzić te smoczki i co się okazało? Że się dziurki połączyły i wyszła jedna - ogromna kupiłam mu nowe i problem z głowy. Poproszę o brawa
sprytnie postąpiłaś

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeju, wy tu o lizakach i delicjach a moja nie moze skumac ze sie chrupki wklada do buzi i je moze za jakis czas bardziej polubi zwykle jedzenie od cycka, bo obecnie nawet jak zje to na cyc sie rzuca... chociaz wczoraj zjadla kaszke i poszla spac bez cyca
mój coś chrupek też nie przyswaja przyklejają mu się czy coś, takie wielkie oczy robi i odruch wymiotny, bez sensu

Cytat:
Podpowie mi ktoś co mogę kupić siostrzenicy na roczek
my kupiliśmy rowerek.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja niestety tak usypia i to praktyczie zawsze chociaż zaakceptowała smoczka jedynego! z canpola wiec się ciesze bo on teraz nam dużo pomaga i nie wisimy az tak na cycu a w nocy mogę dac smoczek i spi no ale potrafi tez usnąć niestety na rękach jak np. zostanie z moja siostra i musze ja trochę odstawić od cyca bo chce skonczyc powoli karmienie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

jakbym czytała o sobie
mój też tak zasypia

Cytat:
a nie ma książki
jak tak to kup na dzien mamy

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

zaczytałam się w dyskusje i nie przywitałam się

cześć

my już po pierwszym spacerku ,na rynku byliśmy
zakupy na chrzciny w większości zrobione, jutro tyllko odbiorę zamówione mięso i wpadkę na bazarek po świeże sałaty,rzodkiewki i szczypior i koniec zakupów
zazdroszczę Ci szykowania imprezy uwielbiam to robić

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:02   #1515
pszczoua
Zakorzenienie

Ewacia ojej to sie porobilo... Widze kiepski dzien dzis masz... Zdrowka

Ktoras pytala o puzzle z pepco i dopiero doczytalam. Chyba kropla albo mariiasia. Za 10 puzzli 30x30 z cyferkami placilam 24,99. Puzzle maja ok 8mm grubosci. Generalnie na Allegro sie bardziej oplaca ale ja chcialam kilka dolozyc do moich 36szt z Allegro i bez sensu bylo placic za przesylke - na to samo by wyszlo
Stary 2014-05-09, 15:12   #1516
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
kuźwa poszłysmy na ten spacer i myślałam, że nie wrócimy nie wiem może z 10 min szłam po lekką górkę i jak miałyśmy schodzić z niej to takie mnine skurcze w łydkach złapały, że do tej pory normalnie
Nigdy tak nie miałam szłam jak pokraka, żeby tylko jakoś się dokulać... Kurde... wzięłam doooopną dawkę magnezzu i czekam a młoda na podłodze walczy... co to może być od sb? ale jem dużo i różnorodnie, niemożliwe chyba żebym miała jakiś ogromny niedobór
Jak przejdziesz na 2 fazę, to jedz gorzką czekoladę, ona ma dużo magnezu, na pewno nie zaszkodzi

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:19   #1517
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem zła
O kurde... Daj negatyw. Jest jeszcze opcja, żebyś do nich napisała, opisała sytuację, że potrzebujesz na już, bo to prezent i może Ci zejdą z ceny, albo zwrócą koszt wysyłki Mi się tak raz zdarzyło, zwrócili mi koszt przesyłki.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Kobiety są mega ja nie wiem jak Ty to zrobiłaś, niewyobrażalne dla mnie ze bez nacięcia czy pęknięcia się da szacun elastyczna jesteś

Położna mi powiedziała, że jestem stworzona do rodzenia dzieci Chyba duże znaczenie ma fakt, że ja całą ciąże byłam aktywna, dziennie po minimum 14h na nogach aż do 14 września - 28 urodziłam Jakby nie ta praca to ja nie wiem... I chyba też ważne jest słuchanie tego, co mówi położna. Bo np. kuzynce TŻ kazała przestać przeć w pewnym momencie, powiedziała, że jak zacznie, to pęknie i tak się stało.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:28   #1518
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
O kurde ;/ ale dali po garach ;/
A daleko żeby odebrać osobiście?
Niestety daleko

Cytat:
O kurde... Daj negatyw. Jest jeszcze opcja, żebyś do nich napisała, opisała sytuację, że potrzebujesz na już, bo to prezent i może Ci zejdą z ceny, albo zwrócą koszt wysyłki Mi się tak raz zdarzyło, zwrócili mi koszt przesyłki.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Położna mi powiedziała, że jestem stworzona do rodzenia dzieci Chyba duże znaczenie ma fakt, że ja całą ciąże byłam aktywna, dziennie po minimum 14h na nogach aż do 14 września - 28 urodziłam Jakby nie ta praca to ja nie wiem... I chyba też ważne jest słuchanie tego, co mówi położna. Bo np. kuzynce TŻ kazała przestać przeć w pewnym momencie, powiedziała, że jak zacznie, to pęknie i tak się stało.
Wysylka za darmo jest, ale dali gratis jakiś namiot dla dzieci, także może im wybacze, na za tydzień będzie

Ja całą ciążę z Eda byłam aktywna, rodziłam 19 h i byłam cieta, także to raczej predyspozycje

Upieklam biszkopt na tort

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:41   #1519
mariiasia
Zadomowienie

Szymek tak płakał, że w końcu go wpakowałam w chustę. nawet o dziwo nie protestował i zasnął. eh, jak tak jedynki przechodzi to nie chcę wiedzieć co będzie dalej

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:52   #1520
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak więc wizyta trwała aż 15 minut.Pogadała o niebezpieczeństwach w domu,żeby czajnik i garnki były poza zasięgiem,leki i chemikalia tak samo,oraz żebym zawsze zpianała dziecko w foteliku i w wózku pasami,gadała o bramce na schody itd.Nie powiedziała nic,czego bym nie wiedziała,.Strata czasu normalnie.Była tylko,żeby odhaczyc wizytę.Jedno dobre tylko to,że obiecała załatwić założenie alarmu przeciwpożarowego,czego moja health visitor nie dopilnowała od 7 miesięcy.
Stary 2014-05-09, 15:54   #1521
logoasia
Zakorzenienie

odpowiadając na wasze komentarze, tak miałam zły dzień
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:19   #1522
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

faktycznie ksiazka najlepsza, bo sa przepisy i wszystko super wytlumaczone, mamy ksiazke w K. matal wstawiala :P

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
ehhhhh jak sie sypie to sie sypie wróciłam od dentysty i mam ostry stan zapalny i antybiotyk mam brać
miałam spuchniete podniebienie /juz przez to zaczynałam sie seplenić/od ponad miesiąca ale nie miałam kiedy sie wybrac do dentysty...jak maiłam wizyte na nfz w marcu to musiałam przełożyć na 9 maja bonie maiłam z kim dzieci zostawić ... jak zobaczyła to chciała mi skierowanie do chirurga dawać no ale dostała się do kanału i masakra jednym słowem...dziwne że nic mnie nie bolało tak długi czas w przyszłym tyg mam sie pokazać i zrobić fotke uzębienia bo sie jej nie podoba jedynka że tam tez coś w korzeniach chyba się dzieje
MASAKRA

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

wieczorkiem was poczytam jeśli mi dzieci pozwolą bo teraz po dzisiejszym dniu nie mam weny ale za to mam 4-latka - 3,5 latke w domu plus sebuś i bałagan....ide nad tym zapanować
bardzo współczuje
ja ide w pon ale sie ciesze ze w koncu wyrwe tą ósemke,
cos ostatnio zeby ludziom idą,,,
nawet ostatnio u znajomych zdarzyly sie dw atakie przypadki ze ludzie zaczeli puchnac i dusic sie, jeden facet skonczyl nawet z dziura w gardle ;/ masakra
dlatego ja ide wyrwac poleczyc a w styczniu po aparat

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Szymek tak płakał, że w końcu go wpakowałam w chustę. nawet o dziwo nie protestował i zasnął. eh, jak tak jedynki przechodzi to nie chcę wiedzieć co będzie dalej
bidulek malusi

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:20   #1523
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem zła
o nie szkoda, bo Edzik sie juz pewnie napalił... może jakis drobiazg mu kup na razie
Cytat:

jestem u rodziców, TZ w pracy do 22:00

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:32   #1524
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A co to takiego?
https://www.youtube.com/watch?v=NPdZXM1HhDA

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:38   #1525
Natala84
Zakorzenienie

Marysia dostała się do przedszkola

a co do dzisiejszych dyskusji ja zgadzam sie z Kaśką że najlepsze jest to co naturalne tyle że niestety natura doskonała nie jest.... i dlatego dobrze że istnieją takie rozwiązania jak cc czy mm inna sprawa, że coraz więcej osób wykorzystuje te "sztuczne" metody nie ze względu na troskę i zdrowie swoje/dziecka tylko dla wygody... ale to inna dyskusja, której lepiej nie zaczynać

Motyl, ale chyba lepsze swoje zęby nawet łatane niż sztuczne, prawda?

co do Agusi, to ja całkowicie się z nią zgadzam i nie widzę w tym żadnego materializmu ni sztuką jest płodzić dzieci z myślą że jakoś to będzie a później i sobie i dziecku odmawiać WSZYSTKIEGO, bo nie ma za co żyć i nie chodzi absolutnie o zaspakajanie każdej zachcianki dziecka, ale o tak przyziemne kwestie jak jedzenie czy nowe buty

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:45   #1526
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
w mojej klatce na 8 mieszkań
4 ciężarne , ja i sąsiadka urodziłyśmy w październiku 2013
śmieję sie do Tż że ja pierwsza w ciąże zaszłam więc może pozostałe to za jego przyczyną
hehe bociana sąsiadkom sprzedałaś

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

czy któreś z Waszych maluchów ma cały czas zimne stopy? mój tak... ubieram mu skarpetki- grube, papcie takie skarpetowe, może taka uroda bo ja też tak mam nawet jak mi gorąco
Hubi ma zimne stópki... ale i ja też i taka moja natura

Cytat:
pisałam tyle i skasowałam:P

byłyśmy u lekarza, coś tam zaleciła dietowego, ale jakoś samo się Natce poprawiło, chyba na widok lekary i od razu dziecko zadowolone

mój koksik waży 7700 g, czyli 1200 g przez 7 tygodni, całkiem ładnie

Oczywiście zaczepiała inne dzieci w poczekalni, śpiewała, krzyczała, wierciła się...rodzice młodszych dzieciaków tylko się przyglądali, a ja im mówiłam,że też och to czeka.ech cała się zapociłam przy ogarnianiu jej.

w temacie zasypiania.
Dostała mleko, potem wojowała przez jakieś 40 minut (sic!), włączyłam konika i projektor i co?nagle się położyła na plecach, patrzyła na te gwiazdki z projektora i zasnęła. Nawet zmiana pieluchy jej nie obudziła

wieeem,że męczę bułę,ale ciągle rozkminiam w tym temacie, nie chcę Tusi zaszkodzić. Póki co przemieszcza się wzdłuż łóżka, kanapy itp. W skarpetkach. I tak jest dobrze?Nie potrzeba jej butków/papuci?dopiero jak będzie stawała na zewnątrz?
Bo chyba ty pisałaś,że po domu najlepiej boso lub w skarpetkach?
piękna waga i Tusia jest świetna, uwielbiam o niej czytac

w temacie chodzenia: nie wolno zakładać kapci, najlepiej jeśli dziecko chodzi w skarpetkach z abs lub w takich ze skórkową podeszwą

tylko moja jeszcze scerbata?
[/QUOTE]

Hubi tez bezzębny

Cytat:
Motylek dla mnie cc nie jest super hiper, bo to operacja wiadomo, że jak nie ma wyjścia to ok ja mam nadzieję, że sn dam radę drugi raz i też tak sprawnie

a tak btw dziewczyny po cc te blizny są tak nisko, że z majtek nie widać, tak? a jakie one są długie?
ja miałam cc bo moi chłopcy się miednicowo ułożyli
bliznę mam nisko, nie widać jej długa jest na ok.12 cm (moja przynajmniej )

Cytat:
tak stricte to chyba już nie choć lekarka chce 100% potwierdzenia
najgorsze ze na tym badaniu dziecko ma leżeć 15 minut plackiem

a my dziś po szczepieniu. drugim po lekkiej obsówce, ale w końcu się udało. Marcin waży 8380g
a u mnie niestety wyniki z krzepliwości krwi znowu nieprawidłowe. Ostatnio lekarka na wikipedie wchodzila przy mnie żeby coś mi o tym powiedzieć, a dziś już wprost powiedziala, że poczyta i jutro do mnie zadzwoni żeby nie gadać głupot myślałam że ryknę śmiechem. chyba do hematologa skieruje, no bo co może więcej zrobić
czy któraś bierze leki przeciwzakrzepowe?

brawa za wagę

Asia ja po pierwszej ciąży miałam problemy z krzepliwością, ale specjalnych leków nie brałam, tylko Esenciale Forte na regenerację watroby, chociaż moja lekarka rozważała skierowanie do hematologa

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
l

Alicja zaczęła dzisiaj już bardzo śmiało czołgać się jestem dumna! wreszcie coś!!! jutro wstawię Wam filmik w K.

a i mam prośbę/pytanko, doradźcie co możnna kupić na urodziny 39 - moja szwagierka nas zaprasza i nie wiem co jej kupić, choć już dawno wiedziałam że idziemy, bo co roku u nich jesteśmy, ale nie wiem! nie mam pomysłu. Ona nie pracuje, siedzi w domu z dziećmi (7 i 11 lat), generalnie ma wszystko co chce choć nie jest osobą obnoszącą się tym, że ich stać...pomóżcie ah i dodam, że ją lubię
pięknie za postępy

może książkę, biżuterię- jakąś zawieszkę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
żrtujesz chyba ze nie rozdrapie... moja tak swedzi od azs skora ze do krwii sie drapie i to z takim zapamietaniem ze szko

edit: jak pisze 1 rea to mi glupoty wychodza...
jejku biedna Natalka

cdn... nadrabiam dalej
Stary 2014-05-09, 17:10   #1527
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Ma ktos sprawdzony przepis na pizze na cienkim na drozdzach?

Fajna mialam sytuacje przed chwila. Ide mala uczka z Filipem i stoi 3 kolesi dwoch starszych i mlodszy wala wode z kubeczkow i ten mlody eidzac ze mam telefon w reku mowi. Pani nie dzwoni na policje prosze a ja do niego noe no spoko wizaz czytam i poszlam dalej haha tak mnie zdziwil a ja gp pewnie tez

hehe

Przepis z ddtvn
Przepis podstawowy na ciasto:
Składniki:
1800g Mąka
1 litr Woda ciepła
30g Drożdże
50g Sól

Przygotowanie:
Z w/w składników wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy mokrą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 3 godziny.

Cienkie nie jest jakoś bardzo, ale fajne wychodzi, dobrze się trzyma - taki chrupki spód z lekko wyrośniętym ciastem.

Cytat:

oczywiście, że kp jest lepsze niż mm i to mówię ja matka karmiąca już tylko mm i poród sn wg mnie jest lepszy, ale niestety życie jest życie jakbym miała cc przy drugim to na pewno wyrzutów bym nie miała, ale ja się lękam operacji i tyle tym bardziej takiej gdzie pół brzucha ciachają

dobra ode mnie eot
Najlepsze jest to co jest dobre dla dziecka i matki i dla mnie to odpowiedź do wszystkich sporów o kp/mm, sn/cc

kropla może jakieś zaproszenie na masaż/kosmetyczkę

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-05-09 o 17:12
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:15   #1528
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie martw się wypłakałam się w ramię śpiącego TŻ

A jeszcze byłam tak zakręcona, że nie wiem kiedy zaniósł Maję do jej łóżeczka, myślałam, że leży między nami i jak TŻ się przekręcił w moją stronę to krzyknęłam jak oparzona "NIE!!! MAJA!!!", że aż obudziłam go i wtedy się dowiedziałam, że Maja jest w swoim łóżeczku

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Marysia dostała się do przedszkola

Ok uciekam dalej męczyć bułę i pisać pracę z historii języka polskiego Taki piękny wyraz dostałam do analizy, że już mi się konferencje śnią po nocach Gdzie tam 30 słowników, jestem przy trzecim, także...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-05-09 o 17:16
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:22   #1529
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

Wraca matka marnotrwana
Mam nadzieję, że częściej będę z wami ale końcówka kwietnia była koszmarna pracowo a weekend majowy spędziłam na doprowadzaniu mieszkania do stanu używalności przed Chrzcinami, które również tak jak Amelka i chyba czarna mam w tą niedzielę

Kochane- Gosiak skończył 7 miechów. Śmiga po całym mieszkaniu- bardzo dobrze raczkuje i są pierwsze próby chodzenia przy meblach. Owszem- również zaliczyłyśmy upadek z łóżka i od tamtej pory na drzemkę kładę ją do łóżeczka.

Cały czas się cycujemy, ale też coraz lepiej idą papki (już daję mięsko). Było mi bardzo ciężko ją przyzwyczaić do papek.
Ja jeszcze nie dostałam @(?!)

Trochę was podczytywałam niemniej ciężko mi teraz być na necie.
Trzymam kciuki za Malutką 83moni oraz Tassię i jej kręgosłup; zazdraszczam spotkania na żywo

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:23   #1530
ja :)
Zakorzenienie

isabele, hej!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja tez czarna owca,

tych nalesnikow to zazdraszczam ale ja nie moge ;(
jeszcze tylko 20 kg do zrzucenia
ja też czarna owca to już mamy małe stado

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
ale zrobilam glupote
Maciej obudzil sie ok 24 na jedzenie
zrobilam mu butle bo ok 20wypilam male somersby z kolezanka
zjadl
w tym czasie tz wrocil z biegania i zaczelismy gadac i rozbudzilismy dziecko
1 30 skapitulowalam i dalam cyca z mysla ze moze moje dziecko tez bie umie bez cyca zasnac (po wczorajszych rozmowach chyba mi sie tak pomyslalo)
balam sie ale pamietam ze ja kiedys pisala ze lampka wina 4h, wiec dla takich krzykow i placzow musialo starczyc

a tu dupa , maciej nie spi
i o 2 mnie oswiecilo-dentinox
co ze mnie za durna matka.? w srode wam pisalam ze zab sie wyrznal a wczoraj zapomnialam ze od tego moze bolec i nie spi
wstyd mi:/

a co do cc i sn to podobno jesr jakis okres czasu po ktorym dopiero mozna sn po cc ale nie wiem ile dokladnie
chyba ze juz ktos pisal
a ja mam zdanie jak zawsze. jak ktos wybiera cc tylko i wylacznie z wygody itp. to jestem na nie bo natura nas stworzyla inaczej, a nie wedle wlasnego widzimisie
generalnie mam taki sam stosunek jak do matek ktore od razu twierdza ze nie beda karmic bo im cycki obwisna itp. madre argumenty
ale ja to jestem czarna owca w stadzie wizazowym

na sniadanie nalesniki z nutella

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
si - lampka wina =4h tak nam mówiła doradca laktacyjny. I miałam dokłądnie tą samą sytuacje noc przed Tobą. Pola ostatnio przesypiała noc, a tu doopa, też w końcu dałam jeść jak nic nie pomagało a na końcu okazało się że to zęby..

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Taaa pod warunkiem, że akurat anestezjolog jest na dyżurze i generalnie ZZO jest praktykowane w szpitalu Tam gdzie rodziłam niby ZZO było ale akurat nie był anestezjologa i rodziłam bez znieczulenia. A anestezjolog który robił znieczulenie babce do CC mnie nie chciał dać znieczulenia. Do dziś nie wiem dlaczego. Napewno nie było za późno. Niemniej poród SN wspominam bardzo dobrze, zero powikłań, poszło szybko i mogę polecić ale wiadomo każdy inaczej to przechodzi. Niemniej jestem dumna ze dałam radę urodzić naturalnie
No to jest dziwne w Polskich szpitalach Tu gdzie rodziłam anastezjolog był na zawołanie (maks obsuwa 20 min). Nie było pojęcia, że ktoś nie chce Ci dać znieczulenia.. Dziwne to. Ja 9h wytrzymałam bez a później wzięłam i to było najlepsze co mogłam zrobić zważywszy na fakt, że rodziłam 20h. Jakbym wiedziała, że tyle mi zejdzie to od razu bym wziela I ja myślałam, ze mam wysoki prób bólu to sie przeliczyłam
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moze mi sie wydaje ale pamietam cos ze troche bylo Ci zal ze nie sn

dziewczyny, serio nie ma co sie spierac jaki porod jest lepszy bo to kazdej indywidualne zdanie. szczerze powiem ze tak naprawde stwierdzic to moze matka ktora rodzila i sn i cc bo ma porownanie. ja nie jestem tylko zwolenniczka cc na zyczenie, bo dla mnie to troche przesadzone.

ostatnio nawet z tz gadalam o narodzinach Amelki jako ze malo co pamietam po strzale z fentanylu. pytalam czy sie darlam rzekl ze rodzilam w ciszy, a mloda wyskoczyla jak z procy taaa ja to troche inaczej jednak odczuwalam

Cytat:

Moja droga, teraz to Ty troche jedziesz po bandzie, że rodzące sn się wywyższają. Nikt się tu nie wywyższa. Każdy wyraża swoją opinię i tyle. I na Boga nikt tu nie krytykuje Waszych wyborów dziewczyny bo o ile mi wiadomo, były to wybory związane z Waszym i maluchów zdrowiem, więc każda z nas podkreśla, że w tym przypadku nawet chwili by się nad cc nie zastanawiała. Nie wiem o co ten szum?
Bez kitu, no nic już nie można powiedzieć bo od razy wychodzi się na zołze Jednak muszę kontynuować moją wizażową przerwę, bo mi się ciśnienie z rana podnosci niezdrowo

WIem, że już po temacie ale ja mam 9h opóźnienia

Cytat:
Witam w klubie, tyle, że ja od niecałych 7

Nina i Bartuś - 100 lat!

Dzień dobry
Dziś idę podpisać papiery w firmie i oddać sprzęt. Od 16:00 jestem oficjalnie bezrobotna
Tymczasem nadrobiłam, idę na kawkę a potem little gym z Polą. Miłego wiecoru
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości