Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 09:29   #1861
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z rana,jak zwykle niewyspana.Mam pytanko,kiedy zaczęlyscie podawać jedzonko z grudkami.Ja bym chciała dać spróbować,ale się boję,bo Helka jeszcze bezzebna

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
my jeszcze miksujemy na gładko, ale się przymierzam powolutku do grudek tylko boję się że się zadławi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakie macie skarpetki z absami?bo ja mam z takimi gumowymi kropeczkami,ale widzę,że są też takie z całą podeszwą silikonową...tylko za 25 zł para. I nie wiem,czy warto
ze skórzaną podeszwą ( dostaliśmy w prezencie) i z antypoślizgową gumową krateczką pod stópką
widziałam te silikonowe ale faktycznie drogie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc
wrocilam wlasnie z tego kabaretonu i po prostu ze smiechu boli mnie brzuch żuchwa i gardlo.Juz dawno tak nie kwiczałam
Paranienormalni i kabaret nowaki wymiatali bilety troche drogie ale naprawde warto.Jak ktoras lubi kabarety to chyba jeszcze beda wystepy w warszawie poznaniu wroclawiu i szczecinie.

jestem strasznie podjarana, mam nadzieje ze usne
dobranoc

i czytam ze tu pare choraczkow mamy, wracajcie do zdrowia
och, zazdroszcze, też bym poszła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

właśnie mi syn wyrwał karnisz ze ściany, trzeba od nowa wiercić x 1000 ale się wkurzyłam bo jeszcze by na niego spadł
matko, jak on to zrobił ?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się witam bardziej chora, czuję jakby glowa miała mi eksplodowac! A spalam od 22 do teraz z jedną przerwą (Edzik)
zdrówka, jak po urodzinach?

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mamusie a jak u Was wygląda kąpiel? U nas masakra. Obraca sie jak śruba w wanience. Siedzieć też nie chce, bo od razu do tyłu sie odwraca. Na brzuchu leżąc pije wode. Nie wspomne już jak chlapie. Spłukanie wody z włosów graniczy z cudem. Dobrze że ma króciutkie. No kosmos. We dwójkę nie możemy jej utrzymać
chlapanie, kopanie i kupa śmiechu , efekt, ja mokra , tż mokry , mały zadowolony jak nigdy

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
niemcy i angole, a tam też prócz naszych o kobity nie grzeszą urodą

Adzień dobry
Młoda mi dała w nocy do wiwatu, łydki bolą gorzej niż wczoraj... dziś to jest bardziej ból jak na zakwasy niż na skurcz może to nie był skurcz wczoraj, tylko org osłabiony na diecie a ja za intesywnie wchodziłam pod tą górę? ale prędzej bym się spodziewała, że zemdleje niż coś mi się w łydki stanie no nic czekam kilka dni.

Wczoraj miałam ostatni dzień I fazy sb. Dzisiaj oficjalne ważenie -4kg liczyłam na 5 ale i tak się ogromnie cieszę, bo tyle co teraz czyli 61kg ważyłam ostatnio w 4 mc
tym sposobem dziś zaczynam II fazę i witam się z nad pysznej miseczki owsianki z kardamonem
oj współczuję tych łydek, i za wagę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Pokłóciłam się dziś z TŻ o spacer Pasowało, żeby z Julem poszli po obiedzie małego, ok. 15. Zachmurzyło się do tego czasu, ale było cieplutko i moim zdaniem nie zanosiło się na deszcz. Chłopaki wyszli, jak w dres, odpalam Jillian, mija 10 minut i wracają.... bo deszcz zaczął padać Ja wychodzę na dwór i żadnego deszczu nie widzę/nie czuję, ale mój TŻ wielce się zląkł Mówię, żeby szli, bo padać nie będzie, a on, że sama mogę iść, bo on nie będzie z dzieckiem się chował przed burzą. Nie poszliśmy. Zabrał małego na balkon i uśpił w foteliku sam. Oczywiście, deszcz nie spadł, a po kilkunastu minutach wyszło słońce
boshe, te chłopy

Cytat:
Dziekuje Wam za rady juz mi lepiej. Gorączka spadła, a pierś "miętka" ide spać z nadzieją że już po wszystkim
.
dobrze że już ci lepiej, bo jak czytałam to nie niedobrze to wyglądało,
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:36   #1862
agusiowata
Zakorzenienie

Pamiętam, że znacie się na samochodach. Mamy w planach właśnie zakup nowego samochodu (mało używanego) i nie wiemy jaki. Na pewno większy od peogot 206. Tak by nie palił dużo, pojemny bagażnik.
Stary 2014-05-11, 09:44   #1863
Isabell12
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ DLA NINY I BARTUSIA

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
dalej dwójką aż do BP

Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie
hej, hej, WITAJ !
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Umieram
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
TZ na rybach a ja sama w domu Poszlabym na spacer albo do kogos w odwiedziny, ale ze Julek ma ospe to jestesmy uziemieni... Trudno, innym razem sobie odbije.

A w ogole wkurzyla mnie wczoraj T. Ostatnio pisze mi kolezanka z pracy ze moja klasa jedzie na tygodniowa wycieczke do Karpacza. I mowie to T, zale sie ze nie wiem jak to bedzie jak wroce i za rok kazaliby mi jechac jako opiekunowi na taka wycieczke. Mowie ze nie wyobrazam sobie zostawic Julka na tydzien i jechac w Polske. A ona mi na to ze przesadzam i uwaga... Jestem nadopiekuncza! Myslalam ze mnie strzeli bo w ogole tak nie uwazam i mysle ze wiekszosc matek nie zostawilaby poltorarocznego dziecka na tydzien... Czy moze faktycznie przesadzam?
ja też bym miała problem z rozstaniem, tak myślę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ehhhhh jak sie sypie to sie sypie wróciłam od dentysty i mam ostry stan zapalny i antybiotyk mam brać
miałam spuchniete podniebienie /juz przez to zaczynałam sie seplenić/od ponad miesiąca ale nie miałam kiedy sie wybrac do dentysty...jak maiłam wizyte na nfz w marcu to musiałam przełożyć na 9 maja bonie maiłam z kim dzieci zostawić ... jak zobaczyła to chciała mi skierowanie do chirurga dawać no ale dostała się do kanału i masakra jednym słowem...dziwne że nic mnie nie bolało tak długi czas w przyszłym tyg mam sie pokazać i zrobić fotke uzębienia bo sie jej nie podoba jedynka że tam tez coś w korzeniach chyba się dzieje
MASAKRA[
oj faktycznie jakiś pech u was ostatnio, ale głowa dog gory musi być wreszcie dobrze

Cytat:
Podpowie mi ktoś co mogę kupić siostrzenicy na roczek
rowerek, fajny pomysł, książeczki, jakieś gry zręcznościowe
ja chrześnicy kupiłam konia na biegunach- chciała

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jestesmy po kontroli serduszkowej i już wiecej nie trzeba bo jest ok zamaist wizyty na nfz zaliczylismy prywatną za 175zł bo nie mieliśmy skierowania od lekjarza rodzinnego a jak zapisywałam przy [pierwszej wizycie to nic nie mówiła babka o skierowaniu a ja sama też nie pomyślałam oczywiście z tz się pokłóciłam bo babka mówiła ż emożemy przyjsc nastepnym razem ze skierowaniem i może na czerwiec sie załapiemy.....taaaaa...mo że ...a może sie późneij okazac ze na wrzesnien bo z nfz wszystko możliwe...wiec wyciągnelam kase i załatwiłam tod zisiaj . a jak pytałam tż co robimy tomi mówił ty decyduj ...nosz k...wa to tylko moje dziecko czy co...ja zwieszona on zwieszony bo dużo kasy no ale ciul zapłaciłam z kasy którą miałam od października odłożoną na ubranie na komunie o której tż nei wiedział....a potem wonty do mnie że szastam kasą ze może trzeba było poczekać....ż ejemu nie szkoda kasy na dziecko ale że sebek nie jest jakos poważnie chory ...ze to tylko kontrola itp.....jestem zła i znowu będe mieć dołka...już sie nawet poryczałam sama do siebie jak zwykle
no nic zbieram sie zaraz do dentysty
super ze z serduszkiem, o ok a reszty nie skomentuję też często podejmuję decyzję - sama....

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Umieram
od ósemek, współczuję miałam też ten problem i musiałam wyrwać na górze zdrową 7 jak rosła mi 8 bo się nie mieściła i tak mnie napitalało, że nic nie łagodziło bólu żaden lek

dziewczyny czy Wasze córeczki też ściągają sobie z głowy chustki, opaski? taka byłam dzisiaj zdenerwowana na spacerze, bo było ciepło dość, ale wiało momentami tak, że mogło głowę urwać a ta moja pindeczka sobie CIĄGLE zdejmowała opaskę, więc założyłam jej chustkę i to samo było kaptur też byl be więc ja już nie wiem, co mam jej czapkę zakładać?

[/QUOTE]
mój zdejmuje sobie czapkę dlatego staram się zeby były wiązane, bo inaczej to koniec- zdejmuję ja zakładam i tak wkoło
Stary 2014-05-11, 09:46   #1864
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dzieki ale
wrazenie to robi moja waga, niestety nie pozytywne................ ......................... ....

ale to sie zmieni

sluchajcie, ja sie powaznie zastanawiam nad przejsciem na wegetarianizm, cos mnie od miesa odrzuca, mozecie mi powiedziec czym mozna zamienic mieso by sie najadac a przedze wszystkim by dostarczac sobie tego co jedzac mieso, sa tu jakies wgetarianki?
soja, fasola, ieciorka, soczewica
amarantus

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
tak zrobię

dziękuję Wam za rady!
jeszcze tylko muszę się dowiedzieć ile po wypiciu mogę karmić, zapytam jutro Tasi ona chyba ma wiedzę w tym zakresie

1 duze piwo ok 6h
ale kazde kolejne to.juz niestety nie da sie policzyc bo zalezy od metabolizmu organizmu

Cytat:
i to jest wlasnie najgorsze ze nawet na targu nie wiadomo co sie kupuje
ja bylabym w stanie zaplacic o wiele wiele wiecej za produkty ekologiczne nawet dla samej siebie ale jaka mam pewnosc ze to takie są? Żadną....

moj tesc chce w tym roku zrobic mala szklarnie mam nadzieje ze cos z tego bedzie

ekologiczne w sklepie ze zdrowa zywnoscia z certyfikatem eko sa eko
a na targu wiekszosci tak jest z hurtowni a pdzy lepszych wiatrach od baby co i tak pestycydami pryska

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Pamiętam, że znacie się na samochodach. Mamy w planach właśnie zakup nowego samochodu (mało używanego) i nie wiemy jaki. Na pewno większy od peogot 206. Tak by nie palił dużo, pojemny bagażnik.
ok ale mal wytycznych dalas
bo takich samochodow jest multum
jaka pojemnosc silnika?
cena?
jaki silnik? diesel czy benzynowy?
jak duzo.jezdzicie w roku?
na krotkie czy na dlugie trasy?
malo uzywnay to dwu letni czy 5 letni?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:46   #1865
Isabell12
Zadomowienie

a i wiecie co zrobiłam małemu wczoraj deserek
banan, jabłko , suszone śliwki smakowało mu bardzo a później sobie zrobiłam to samo bo mi tez smakowało
Stary 2014-05-11, 09:49   #1866
tassia
Zakorzenienie

uff nadrobilam
sorki ze nie odnosze sie do wszystkiego ale musialabym.zrobic posta na 100cytowan wiecodpuszczam psty tpu karnisz na glowie

[/RIGHT]
Stary 2014-05-11, 09:50   #1867
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Wpadłam tylko się przywitać, mam nadzieję że wieczorem nadrobię, bo mamy gości Myślałam że mniej popisałyście w weekend, a tu chyba 20 stron od piątku

Miłej niedzieli
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:54   #1868
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jaka pojemnosc silnika?
cena?
poj silnika najlepiej 1.4 (znajomi mieli 2 i dużo spalał)
cena max do 280 000 (najlepiej 25 000)
nie jeździmy codziennie, mąż do pracy jeździ rowerem, samochód potrzebny w trasy (kilka razy w roku), na zakupy większe (raz w tygodniu), w odwiedziny (raz w tygodniu do teściów, raz w tygodniu do znajomych), na basen, na jezioro (w każdą ładną pogodę, bywa, że codziennie, planujemy zakup namiotu plażowego dla Adasia)
Tak m.in. 5 letni

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Mieliśmy na oku samochód toyotę corollę, ale typ nadwozia sedan.
Stary 2014-05-11, 10:03   #1869
Isabell12
Zadomowienie

pojawił się temat porodów widziałam,
ja uważam że czy cc czy sn to poród i absolutni nie faworyzuję ani jednego ani drugiego, stawiam ich na równo co prawda cc nie miałam tylko sn i w sumie szybko urodziłam 1.5 h, do szpitala dotarłam ze skurczami co 10 min dostałam kroplówkę na przyspieszenie i jakoś poszło, byłam nacinana ( musiała podpisać jakąś zgodę nawet ze mogą to zrobić) nie miałam żadnego znieczulenia
ale muszę powiedzieć że po porodzie długo nie mogłam dojść do siebie, jeszcze miesiąc po, siedziałam na jednym półdupku na poduchach , później zaczęłam stosować oktanisept ( poradziła mi położna jak była u mnie na wizycie patronażowej) to jakoś lepiej się to wszystko goiło teraz jest już ok ale do śmiechu mi wcale nie było ja nie mogłam usiąść , ba siedzieć jak np. karmiłam małego, lekarz co prawda pytał czy chce cc ale bałam się cc jeszcze bardziej niż sn

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
my tez musimy kupić samochód, bo jak wrócę do pracy to muszę mieć czym jeździć jeszcze miesiąc dwa i zaczniemy się rozglądać, sama nie wiem co bym chciała, ale jakiś mniejszy bo tych większych mam już dość

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
nooo nie gadajcie,że sinobroda wygrała...skandal...

a śniło mi się,że poszłam do pracy i miałam jechać na szkolenie na 2 tyg. do wawy. i dzwoniłam po warszawiankach czy jak wezmę Tusię ze sobą to będą mi się nia na zmiany opiekowac jak będę na szkoleniu. i się zgodziły

a najlepsze,że gdyby na serio zaszła taka konieczność to pewnie też by pomogły.magia forum
ło matko

Cytat:
Dzisiaj mija rok odkąd się dowiedzieliśmy,że będziemy mieć córeczkę:love :

Cytat:
czesc
wszyscy spia a ja wizazuje

co do butkow to artykul od motyla do mnie nie przemawia do.konca. musze poszukac wiecej info na ten temat.
dla.mnie brzmi w duzej mierze na sponsorowany. nie slyszalam zeby dzieciom od zapietek sie cos zlego dzialo. duzo bardzo dobrych firm tylko takie buty produkuje dla dzieci. na dobra sprawe nie ma tam zadnego argumentu dlaczego takie buty mialyby byc niedobre. o ile w domu zgadzam.sie co do chodzenia na bosaka to po trawie gdzie jest teren nierowny czy po krzywych chodnikach jak dla mnie powinine byc but sztywniejszy
i porownanie do butow narcoarskich jest absurdalne bo jesli juz to powinno byc porownane do butow gorskich.
nie wiem czy chcialabym w gory isc w skarpetkach a dla tak malej stopy spacer po dziurawych chodbikach jest jak moja wyprawa w gory.
poczytam o tym.jeszcze ale to do mnie nie przemawia

agusiamaskota czy ty bylas w kuklach?
nie moge znalezcposta i albo mi sie snilo albo mam omamy wzrokowe
hej hej my nie śpimy już od 5

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

ach a ja nie oglądałam eurowizji i nawet nie wiem kto wygrał, serio
Stary 2014-05-11, 10:11   #1870
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
to ja nie polecam sedanów mam volvo s40 i wózek nie chce wejść, niby duży bagażnik, ale jakiś taki trudno dostępny. Mamy jeszcze forda focusa kombi i jak to w kombi duży bagażnik, ale zgrabne autko, no i wszelkie suvy też polecam
Cytat:
nie jeździmy codziennie, mąż do pracy jeździ rowerem, samochód potrzebny w trasy (kilka razy w roku), na zakupy większe (raz w tygodniu), w odwiedziny (raz w tygodniu do teściów, raz w tygodniu do znajomych), na basen, na jezioro (w każdą ładną pogodę, bywa, że codziennie, planujemy zakup namiotu plażowego dla Adasia)
Tak m.in. 5 letni

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

nasz ford pali ok 4l w trasie i ok 5,5l w mieście, volvo pali ok 6l obydwa diesle
Stary 2014-05-11, 10:11   #1871
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry po pierwszej nocy mojego dziecka w osobnym pokoju jest ok jemu nie za specjalnie robi chyba różnicę gdzie śpi

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:12   #1872
ja :)
Zakorzenienie

Ja tez nie oglądałam bo nie mam tv Eurowizja juz zeszła na psy wiele lat temu.. Ale brodacZa widziałam bo w całym necie go pełno

Nic to, 1 w nocy czas spac. Mam dziś girls night - ja i Pola tz na imprezie z kumplami i wraca jutro.

I mam dwa nowe seriale dla serialomaniakow:
- bates motel - prequel (czy jak to sie tam pisze) do psycho hitchocka. Fajny wyszły 2 sezonu
- parenthood - to chyba jakis dość stary serial ale taki śmieszny i dzieje sie w okolicach których właśnie mieszkam. I oglądając go wiem ze chce mieć duzo dzieci

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:12   #1873
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
pojawił się temat porodów widziałam,
ja uważam że czy cc czy sn to poród i absolutni nie faworyzuję ani jednego ani drugiego, stawiam ich na równo co prawda cc nie miałam tylko sn i w sumie szybko urodziłam 1.5 h, do szpitala dotarłam ze skurczami co 10 min dostałam kroplówkę na przyspieszenie i jakoś poszło, byłam nacinana ( musiała podpisać jakąś zgodę nawet ze mogą to zrobić) nie miałam żadnego znieczulenia
ale muszę powiedzieć że po porodzie długo nie mogłam dojść do siebie, jeszcze miesiąc po, siedziałam na jednym półdupku na poduchach , później zaczęłam stosować oktanisept ( poradziła mi położna jak była u mnie na wizycie patronażowej) to jakoś lepiej się to wszystko goiło teraz jest już ok ale do śmiechu mi wcale nie było ja nie mogłam usiąść , ba siedzieć jak np. karmiłam małego, lekarz co prawda pytał czy chce cc ale bałam się cc jeszcze bardziej niż sn
mnie tez dlugo bolało choc mialam tylko 2 szwy i wtedy jak tydzien po porodzie sn mialam problemy dalej zeby usiasc to zastanawialam sie jak pewnie się muszą męczyc te dziewczyny co mialy cc.
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A czy to nie jest jakoś prawnie regulowane, że produkt oznaczony jako ekologiczny musi spełniać pewne standardy?
Tutaj tak jest i ja kupuje większość produktów właśnie takich (organic) - dla Poli ze względu na pestycydy (choć nie do końca jest znany ich negatywny wpływ na zdrowie człowieka, ale chemia to chemia), a dla nas ze względu na smak (różnica w smaku głupiego pomidora nie do opisania).
Cytat:
a na targu wiekszosci tak jest z hurtowni a pdzy lepszych wiatrach od baby co i tak pestycydami pryska
to musze w takim razie poszukac u nas jakis sklep eco.Znam pare ale tam akurat nie ma zadnych warzyw
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

kochana wiem co czujesz, ale cierpliwości i podawaj po troszeczku nowości , mój mały też nie chciał nic jeść ale powoli, powoli i jakoś poszło , trzymam kciuki
tylko ze u mnie pozniej mala zawsze marudzi i placze jak daje cos nowego i nigdy nie wiem czy poprostu nam sie tak trafia ze jest marudna czy ją boli brzuszek...dlatego tez nam idzie to tak opornie
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
coś jest nie tak z tym kalkulatorem , wychodzi mi że po godzinie po wypiciu piwa 0,5 8% mogę jechać
papuga moze cos zle wpisalas?bo mi po takim piwie pokazuje ze po 4 godzinach moge jechac
ale pewnie w rzeczywistosci jest tak jak pisze tassia ze np po duzym piwie 6h, ja bym wolala dluzej odczekac albo poprostu nie karmic calą noc

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:13   #1874
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko, dzieki ze pytasz. Julek znosi ospe w miare dobrze, nie goraczkuje. Tylko zastanawiam sie ile dni bedzie go jeszcze wysypywac bo co rusz znajduje nowe krostki. Dzis naliczylam ich az 45! No i co jakis czas poplakuje bo go swedzi ale generalnie wiekszosc dnia jest pogodny
To dobrze ze w miarę łagodnie oby go bardzo nie wysypalo to wtedy będzie ok
Trzymajcie się dzielnie
Stary 2014-05-11, 10:22   #1875
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
soja, fasola, ieciorka, soczewica
amarantus

1 duze piwo ok 6h
ale kazde kolejne to.juz niestety nie da sie policzyc bo zalezy od metabolizmu organizmu

jaka pojemnosc silnika?
cena?
dziekuje

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry po pierwszej nocy mojego dziecka w osobnym pokoju jest ok jemu nie za specjalnie robi chyba różnicę gdzie śpi
gicio

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:28   #1876
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Super,masz juz to za sobą.My chyba nigdy nie przeniesiemy Helenki:banghead:

Stary 2014-05-11, 10:29   #1877
niebede
Raczkowanie

Dzień doberek Erni śpi, więc przyszłam się przywitać i rzucić okiem.

Cytat:
To fakt, ja kolejne dwa mam w planach ale to po powrocie z Polski bo nie chce żeby mi mama na zawał padła
Cytat:
Ach no ja też bardzo rozważam to miejsce na żebrach i pod biustem też super miejsca są ale do tego muszę być fit haha
Ja chcę jeszcze jeden - żurawia origami w kolorach pomarańczowo-żółtym, taki cieniowany. Tylko nie wiem gdzie Myślałam o drugiej stronie żeber.
Cytat:
wg mnie jestes jedna z tych lasek ktorym zaje*iscie pasuja tatuaze
no widze u ciebie nawet rekaw albo wlasnie plecy czy udo nawet
Tak, też widzę u Papugi tatuaż na udzie

Cytat:
,

Ostatnio w Rossku miałam w ręce takie zabawki i już miałam kupić, ale zrezygnowałam. Chyba kupię skoro u Was się spisują.
Ja kupiłam kaczuszkę z canpola i jest pijana tzn. przewraca się na bok
Cytat:
a propos tatuaży to teraz mi się przypomniał, że przed ślubem jak byłą na opalaniu nattryskowym to p.kosmetyckza powiedziała, że super mam tatuaż i sama by sobie zrobiła ale czarny a nie zielony także tego...
jakby któraś liczyła, że jej tatuaż na zawsze pozostanie czarny to wam powiem, że jeśli go nie będziecie poprawiać to zzielenieje. bo barwnik wchodzi w reakcję z pigmentami skóry. a ja mam bardzo jasną skórę i szybko przestał być czarny. w ogóle to był biało czarny, a biały przestał być widoczny chyba po pół roku
Mój pierwszy tatuaż (różowa kokardka z konturami) ma 8 lat i czarne kontury póki co zrobiły się powiedzmy grafitowe. Pozostałe napisy też są jeszcze mocno ciemne.
Cytat:
moja bratowa miała podobny problem z synkiem i jak kiedyś go zostawiła z moją mamą to podała mu kaszkę łyżeczką w nocy, a potem uśpiła u siebie w łóżku. innym razem to mu słoiczek dała w nocy bo przypadkiem kaszkę rozsypała po prostu w następnym dniu już nie dostał słoiczka żeby nie było 2 w jedej dobie.
Oj nie widzę młodego w nocy z łyżeczką

Widzę, że dziewczyny robicie świetne postępy z dietami i ćwiczeniami
Skromnie chciałam się pochwalić, że odkopałam stare spodnie ( z liceum!) i zmieściłam w nie swoją pupkę (rozm.38) Ale jeszcze trochę roboty przede mną.

I najważniejsze:
Ernini kończy dziś 7 miesięcy!

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:34   #1878
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dzień doberek Erni śpi, więc przyszłam się przywitać i rzucić okiem.

Ja chcę jeszcze jeden - żurawia origami w kolorach pomarańczowo-żółtym, taki cieniowany. Tylko nie wiem gdzie Myślałam o drugiej stronie żeber.

Tak, też widzę u Papugi tatuaż na udzie

Ja kupiłam kaczuszkę z canpola i jest pijana tzn. przewraca się na bok

Mój pierwszy tatuaż (różowa kokardka z konturami) ma 8 lat i czarne kontury póki co zrobiły się powiedzmy grafitowe. Pozostałe napisy też są jeszcze mocno ciemne.

Oj nie widzę młodego w nocy z łyżeczką

Widzę, że dziewczyny robicie świetne postępy z dietami i ćwiczeniami
Skromnie chciałam się pochwalić, że odkopałam stare spodnie ( z liceum!) i zmieściłam w nie swoją pupkę (rozm.38) Ale jeszcze trochę roboty przede mną.

I najważniejsze:
gratki
ja tez chce...

i naj dla Erniego

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-11 o 10:36
Stary 2014-05-11, 10:38   #1879
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

wczoraj zaniemogłam: goraczka + gardło dzis juz lepiej

Cytat:
Lola lubisz Maćka z PR? Bo ja dla niego oglądam ten program, on jest nieziemsko zabawny!!
ja nie Lola,ale
Maciek to taki "dziwak" w pozytywnym znaczeniu i rzeczywiscie zawsze sie usmiecham jak cos nowego wymysli

Cytat:
Larysko, dzieki ze pytasz. Julek znosi ospe w miare dobrze, nie goraczkuje. Tylko zastanawiam sie ile dni bedzie go jeszcze wysypywac bo co rusz znajduje nowe krostki. Dzis naliczylam ich az 45! No i co jakis czas poplakuje bo go swedzi ale generalnie wiekszosc dnia jest pogodny
to dobrze ze dzielnie to znosi

Cytat:
a ta październikowa trojaczkowa mamusia ma mić 3 chłopaków! Oł mader!
I kupiła dom z 6 pokojami!

\
wow

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aha, my już po śniadaniu
Hania jadła z nami, dostała pół żółtka pokruszonego i kilka okruszków chleba na talerzyku i jadła sama, było to wszędzie ale jadła całkiem całkiem
ale Hania jest juz samodzielna

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
I najważniejsze:
najlepszego

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:44   #1880
kaska87
Zakorzenienie

Motylek pamiętam jaka byłaś zaskoczona "...ale jak to?! wystawiła"
ja tez pamiętam, że 9.03 się tak wstępnie dowiedzieliśmy płci

matko ten/ta wygrało też lałamz tego fenkju, fenkju

teraz robię obiadek to rodzice przychodzą

wczoraj moi rodzice byli i kupili kilka ubranek dla Mikusia a mój tato patrzę coś szuka... wyciąga i mówi do Mikiego- to jest świętość i daje mu koszulkę fc barcelona
akurat na lato będzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:46   #1881
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja nie Lola,ale
Maciek to taki "dziwak" w pozytywnym znaczeniu i rzeczywiscie zawsze sie usmiecham jak cos nowego wymysli

to dobrze ze dzielnie to znosi

wow

ale Hania jest juz samodzielna

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

najlepszego

przegapilam ta wypowiedz motyla ...;/
MAciek jest najlepszy hehe, lubie takich smiesznych ludzi, oryginalnych no i uwazam ze fact ma talent, nekonwencjonalne rozwiazania

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-11 o 10:49
Stary 2014-05-11, 10:48   #1882
niebede
Raczkowanie

Cytat:

wczoraj moi rodzice byli i kupili kilka ubranek dla Mikusia a mój tato patrzę coś szuka... wyciąga i mówi do Mikiego- to jest świętość i daje mu koszulkę fc barcelona
akurat na lato będzie

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:48   #1883
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek pamiętam jaka byłaś zaskoczona "...ale jak to?! wystawiła"
ja tez pamiętam, że 9.03 się tak wstępnie dowiedzieliśmy płci

matko ten/ta wygrało też lałamz tego fenkju, fenkju

teraz robię obiadek to rodzice przychodzą

akurat na lato będzie
ale macie super z tymi rodzicami :

moj ALi dostal od dziadka kółko do plywania FC barcelony
faceci...c

Aleksander
Stary 2014-05-11, 10:49   #1884
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja tez nie oglądałam bo nie mam tv Eurowizja juz zeszła na psy wiele lat temu.. Ale brodacZa widziałam bo w całym necie go pełno

Nic to, 1 w nocy czas spac. Mam dziś girls night - ja i Pola tz na imprezie z kumplami i wraca jutro.

I mam dwa nowe seriale dla serialomaniakow:
- bates motel - prequel (czy jak to sie tam pisze) do psycho hitchocka. Fajny wyszły 2 sezonu
- parenthood - to chyba jakis dość stary serial ale taki śmieszny i dzieje sie w okolicach których właśnie mieszkam. I oglądając go wiem ze chce mieć duzo dzieci

Sent from my iPhone using Tapatalk
a co do seriali to ostatnio zaczelam ogladac hanibala
i sciaglam tez the wire ale jeszcze nie zaczelam
Cytat:

I najważniejsze:
najlepszego dla Erniego!
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

zdroweczka

Stary 2014-05-11, 10:49   #1885
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
faceci...c
hehe to mamy już 2 kibiców tej drużyny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 11:01   #1886
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ale macie super z tymi rodzicami :

faceci...c
a moj tato nigdy dziecku nic nie kupil bo wogole nie wychodzi z domu i juz nie wiem jak mam go przekonywac potem moze cos wiecej napisze w K.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ostatnio zauwazylam ze Julia jest strasznym wymuszaczem jak jej cos nie pasuje to tak strasznie sie drze jakby ją obdzierano i zaraz sie robi bordowa a jak tylko ją wezme na rece to sie usmiecha i piszczy.Jak tu tego oduczyc? ja chyba jestem za slaba no nie umiem za dlugo sluchac placzu tez tak Wasze dzieci robią?

i jeszcze pytanie dot.kupy. Odkąd przeszlysmy na bebilon pepti 2 to mała ma codziennie zielone kupy.To juz ma tak zostac?

Stary 2014-05-11, 11:06   #1887
LaLoca
Zakorzenienie

Dla ERNEŚCIKA sto lat .

Isabel, tak sam z siebie zaczął sam zasypiać? Czy nauczyłaś go?

Zbieram się do kościółka....
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 11:51   #1888
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki ale
wrazenie to robi moja waga, niestety nie pozytywne................ ......................... ....

ale to sie zmieni

sluchajcie, ja sie powaznie zastanawiam nad przejsciem na wegetarianizm, cos mnie od miesa odrzuca, mozecie mi powiedziec czym mozna zamienic mieso by sie najadac a przedze wszystkim by dostarczac sobie tego co jedzac mieso, sa tu jakies wgetarianki?
Ja jestem kims w rodzaju wegetarianki tzn.prawie nie jem mięsa, bo nie lubię. Nie stosuję zadnej diety uzupelniajacej, ostatnio mialam robiona pełną morfo, glukozę i wszystko ok. A mięsa nie jadam od dawna. Okresowo lykam suplementy. Ale nie wiem, czy to najlepsze podejscie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
a moj tato nigdy dziecku nic nie kupil bo wogole nie wychodzi z domu i juz nie wiem jak mam go przekonywac potem moze cos wiecej napisze w K.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ostatnio zauwazylam ze Julia jest strasznym wymuszaczem jak jej cos nie pasuje to tak strasznie sie drze jakby ją obdzierano i zaraz sie robi bordowa a jak tylko ją wezme na rece to sie usmiecha i piszczy.Jak tu tego oduczyc? ja chyba jestem za slaba no nie umiem za dlugo sluchac placzu tez tak Wasze dzieci robią?

i jeszcze pytanie dot.kupy. Odkąd przeszlysmy na bebilon pepti 2 to mała ma codziennie zielone kupy.To juz ma tak zostac?
Tez tak robią...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
,

Ja też nie marzę i nie zazdroszczę. Źle zniosłam ciążę i teraz też mi ciężko. Jednak z myślą o Mai trzeba będzie kiedyś "dać" jej rodzeństwo. Za parę lat jak zapomnę
Ooo, ja tam jedynaczka i nigdy nie narzekalam coz, dla mnie za parę lat to jyz za późno by było :screwy: ale są inne sposoby :p

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
na łopatce też obawiałam się rozciągania. To jest takie miejsce że raczej się nie rozejdzie.

no miałam zmieszany ale ja mam karnację córki młynarza. A nawet jakbym miała inną to kolor tatuażu po kilku latach nie jest taki sam, zawsze się zmieni mniej lub bardziej. I tak moim zdaniem jest super jak na te parę lat

Ja daję normalne warzywa takie jak kupuję nam. nie mogę ich sama wyhodować, czasem trafię na jakiegoś rolnika to kupię marchew czy zimniaki ale tak to nie mam skąd. powiem wam tak... babcia tż trzyma swoje kury, jajka rozdaje rodzinie. jej sąsiadka też ma swoje kury i jajka sprzedaje na targu, dlaczego? bo babcia tż zrywa kurom trawę i ma tyle samo kur co tamta a tylko 20 jajej na tydzień. a sąsiadka ma 10. Tylko, że ona kupuje dla kur najtańszą, mega syfiastą paszę paszę. A ludzie kupują super ekologiczne jaja 'od baby z targu' które poza tym że są droższe to nie różnią się niczym od tych z biedronki

osobiście to nawet jak kupię warzywa w markecie to bardziej wierzę takiej zupce niż ze słoika
Ja tez kupuję w markecie :sly:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja tez nie marze

no i parowa wygrala.... wiecie, nie chodzi o ryja, ale spiew tez jakos szalu nie robi
Ty się nie liczysz, bo masz już dwójkę hehe

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Super,masz juz to za sobą.My chyba nigdy nie przeniesiemy Helenki:banghead:

My przenieslismy ze 2 tyg temu. Na drugi koniec domu :sly: tylko musieliśmy kupic dobra nianię

Stary 2014-05-11, 11:53   #1889
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak m.in. 5 letni

jak wams ie takie auto podoba to corolla verso jest za☠☠☠ista
a co.do.pojemnosci to.nie zawsze pojemnoscma znaczenie na spalanie
w sensie.sa silniki np dci ktore bardzo malo pala

[/RIGHT]
Stary 2014-05-11, 11:55   #1890
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Motyl, a Ty już teraz chcesz kupić te buciki Tusi?
wg mnie buty najlepiej kupowac jak dziecko już samo chodzi.... jeśli będzie to latem, to wg mnie fajne są takie:
http://olx.pl/oferta/skorzane-sandal...8-ID4nwgL.html
elefanten zawsze na lato takie wypuszcza, a jak dla mnie robią naprawdę fajne buciki
no właśnie myślałam o takich, tylko znowu jak będzie zimno to niezbyt:/

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
to ja nie polecam sedanów mam volvo s40 i wózek nie chce wejść, niby duży bagażnik, ale jakiś taki trudno dostępny. Mamy jeszcze forda focusa kombi i jak to w kombi duży bagażnik, ale zgrabne autko, no i wszelkie suvy też polecam

nasz ford pali ok 4l w trasie i ok 5,5l w mieście, volvo pali ok 6l obydwa diesle
ja mam auto trzydrzwiowe,więc i bagażnik niezbyt wielki. Wiecie jaki mam wózek, spory stelaż, duże koła i wszystko wchodzi. Bagażnik ma pojemność 370l.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości