Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 21:11   #3001
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Opium, Enzunio - super panieńskie

Szczeperka-zawieszka śliczna!

Aniuska-ta pierwsza bransoletka jest cudowna

Anka -

Lemon_Drop- dzięki za opinie , jutro się dowiem co i jak i mam nadzieję że bedę zadowolona

KaEs- świetne buty!

Zły jeż- to faktycznie sporo Ci wyszło za suknie , ja też czuję że nie zejdą mi z ceny , ale spróbować spróbuję
Fajnie że sie wybawiłaś,mimo wszystko mam jednak nadzieję że Panie na naszym weselu jednak będą omijać biały kolor

Panna Izabela- owocnej nauki
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:15   #3002
zły jeż
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam poprawiny panienskiego

Dziewczyny udekorowaly mi miszkanie i przyszla pani ktora nas uczyla tanca brzucha!!! Bylo mega!!!

Na sznurku wisza majtochy i rajtki, musialam zgadnac kto co przyniosl
Oczywiscie bylo odpowiadanie na pytania, ktore wczesniej opoweidzial TZ i test , co dziewczyny wiedza o Pannie Mlodej

Dostalam tez biale tutu. Wszystko robila recznie moja druhna!
Super. Musiało być świetnie.

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
weekend pełen zakupów
buciki do sukni ślubnej i sukieneczka na poprawiny
Ale ładna sukieneczka.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Krótka (bo też niewiele pamiętam) relacja z panieńskiego
Świetny panieński.

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę imprezy musiało być super

Znalazłam jeszcze 2 zdjęcia z dnia zamówienia sukni: jedno bokiem i jedno od tyłu
Ooo a jaki ładny tył. Prześliczna naprawdę.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Idą dłużej, niż podaje info na stronie - to na pewno. Mam je dostać chyba w środę, więc zobaczymy jak będzie i jak robota zostanie wykonana, próbka przyszła okej, kontakt i poprawki też oceniam na dobre, ale wykonanie? Zobaczymy

Nie dam rady nadrobić, mam jutro ostatni egzamin, a chodziliśmy cały weekend po zakupach (plus była świadkowa ze swoim partnerem, siedzieli do 4 rano
Zakupiliśmy:
- pończochy Calzedonia
- 3 pary skarpet garniturowych (oczywiście tż nie wiedział, jaki rozmiar...)
- czerwony krawat na poprawiny

Z butami było ciężko, tż ma spore wymagania, a chciałby mało zapłacić - co w stolicy jest raczej trudne
Ale mamy jeszcze 4 miesiące, więc na pewno coś ciekawego znajdziemy

Lecę się uczyć, wieczór z prawem przede mną
Gratuluję zakupów! Można spytać co to za egzam z prawa (moje klimaty )? Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
To widzę, że jest nas więcej ja dopiero zaczynam się obserwować. Jedno jest pewne - brałam piguły przez ponad 2 lata i nie zamierzam już do nich wracać. Zero ochoty. Migreny. Jedynym plusem była poprawa cery
Mnie tabletki z kolei zrujnowały psychikę. I też miałam migreny.
Nie chcę ich już więcej.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, podczytuję Was od czasu do czasu, ale ciężko mi znaleźć więcej czasu by się zagłębić i wbić w temat.
Wpadliśmy w wir obowiązków i serio przed ślubem czas pędził, a teraz pędzi jeszcze bardziej.
W pracy, pracy nawał, w domu jeszcze nie wyszliśmy z lekkich zaległości pourlopowych bo.. nam się nie chce , poza tym od tygodnia dywagujemy nad mocno ważną mieszkaniową decyzją i trochę nas to dywagowanie męczy bo.. nie możemy się zdecydować, ale ogólnie sielanka, szczęście i miłość.

Jak by ktoś pytał - bo w realu serio o to ludzie pytają, to właściwie nic się po ślubie nie zmieniło, chociaż czasem przytrafi się jakaś fajna sytuacja albo TŻ sypnie tekstem: "chodź kochanie zabiorę Cię dzisiaj na naszą ulubioną pizzę, więsz tak pierwszy raz.. jako Mąż i Żona" i wtedy mi się przypomina.. że faktycznie jestem Żoną.

Aaaaa panieńskim nazwiskiem jak się przedstawiałam, tak przedstawiam.. czasem nie zdążę pomyśleć i jakoś tak leci.
Cieszę się, że tak dobrze się układa. Urocze zaproszenie na pizzę.
Tak myślałam, że chyba ciężko się przyzwyczaić do zmiany nazwiska.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Zły jeż- to faktycznie sporo Ci wyszło za suknie , ja też czuję że nie zejdą mi z ceny , ale spróbować spróbuję
Fajnie że sie wybawiłaś,mimo wszystko mam jednak nadzieję że Panie na naszym weselu jednak będą omijać biały kolor
To trzymam kciuki za dobrą cenę.
Stary 2014-05-11, 21:20   #3003
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak wytzrzwieje kiedyś to będzie dobrzr

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ten post mnie rozwalił, te literówki mówią wszystko

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem na chwilę, żyje
Było przecudownie z małą wpadką w kościele ale o tym jak będe miała więcej czasu.
Wszyscy zadowoleni a my mega szczęśliwi i zakochani.
Zabawa trwała do 6 rano, a my z mężem właśnie spakowaliśmy torby i prezenty i czekamy na transport z sali do domu.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Super, że wszystko się udało, czekamy na relację!
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
O matko jakbym o sobie czytała! Ja też tylko z TŻ umiem tańczyć

(...)

Wrzucam zdjęcia marnej jakości, wynalazłam gdzieś na mailu Moja suknia jest prosta, będzie bardziej obcisła w biodrach no i ogólnie będzie dopasowywana, na zdjęciu z tyłu się garbię bo siostra zrobiła zdjęcie jak babeczka zdjęła te klipsy chwytające i ja pachami trzymałam suknię . Jest z koronki, bardzo ładnie się na żywo prezwntuje i delikatnie mieni, na zdjęciach tego nie widać. Materiał spod trenu zostanie usunięty, tren to będzie sama koronka. Do tego będę miała pas zwykły bez ozdób w kolorze delikatnego różu, zamówię na allegro taśmę i krawcowa ją ładnie wykończu. Pas będzie zawiązany w kokardkę z tyłu.
Będę też miała bolerko takie koszulkowe (zapinane z tyłu) ale raczej nie koronkowe tylko gładkie bo tej koronki to już by za dużo było. We włosach kwiaty ala wianek, nie będę miała welonu.

Wrzucam nasze zaproszenia, z pierwszego zdjęcia wybraliśmy stronę pierwszą z naszymi imiona, strona w środku zaproszenia to ta z drugiego zdjęcia. TŻ sam zrobił daliśmy tylko do drku, no i mamy je w kwadracie dodatkowo mamy też mapki, dojdą w tym tygodniu bo zrobiliśmy je w formie wizytówek
Co do tańczenia z TŻ to mam tak samo Dlatego mam nadzieję, że na weselu jednak najwięcej będę tańczyć właśnie z TŻtem

W sukni wyglądasz pięknie! Szczególnie tył i tren ma piękny

Zaproszenia przepiękne! Jak na nie patrzę to aż żałuję, że z TŻtem nie zdecydowaliśmy się na własny projekt!
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Kupiłam buty na poprawiny tadam:
Piękne! Gdzie kupiłaś i za ile? Bo szukam jakichś takich ładnych czółenek jako butów na przebranie!
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
weekend pełen zakupów
buciki do sukni ślubnej i sukieneczka na poprawiny
W sukience wyglądasz ślicznie! Buciki muszą być b. wygodne
Cytat:
Krótka (bo też niewiele pamiętam) relacja z panieńskiego
Wzorowy panieński, ale musiało być ostro, skoro nie pamiętasz co i jak Lecę oglądać foty!

Opium, widzę, że poprawa udana! Dziewczyny się postarały, prezenciki i urozmaicenia super!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, podczytuję Was od czasu do czasu, ale ciężko mi znaleźć więcej czasu by się zagłębić i wbić w temat.
Wpadliśmy w wir obowiązków i serio przed ślubem czas pędził, a teraz pędzi jeszcze bardziej.
W pracy, pracy nawał, w domu jeszcze nie wyszliśmy z lekkich zaległości pourlopowych bo.. nam się nie chce , poza tym od tygodnia dywagujemy nad mocno ważną mieszkaniową decyzją i trochę nas to dywagowanie męczy bo.. nie możemy się zdecydować, ale ogólnie sielanka, szczęście i miłość.

Jak by ktoś pytał - bo w realu serio o to ludzie pytają, to właściwie nic się po ślubie nie zmieniło, chociaż czasem przytrafi się jakaś fajna sytuacja albo TŻ sypnie tekstem: "chodź kochanie zabiorę Cię dzisiaj na naszą ulubioną pizzę, więsz tak pierwszy raz.. jako Mąż i Żona" i wtedy mi się przypomina.. że faktycznie jestem Żoną.

Aaaaa panieńskim nazwiskiem jak się przedstawiałam, tak przedstawiam.. czasem nie zdążę pomyśleć i jakoś tak leci.
Ogarnij na spokojnie i wróć do nas powoli Powodzenia z pracą! A w kwestii nazwiska to ja chyba też tak będę miała, ogólnie mam też tak w stosunku do znajomych - ciągle myślę o nich z nazwiskiem panieńskim i czasami na studiach mówię nazwisko panieńskie koleżanki jak np. mówię o jej nieobecności, a tutaj klops

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A tak w ogóle byłyśmy dziś z mamą na Placu Żydowskim (taki targ z ciuchami itp. w Krakowie, są tam nowe rzeczy ale też masa takich sprzedawanych z rąk do rąk, od "Zwykłych" ludzi) i mama kupiła sobie bluzkę, spódnicę i szal z myślą o weselu. Szal jest mega udany i piękny - taki odcień beżowo-srebrzysto-złoty, z delikatnym wzorem różanym. Spódnica też super - czarna w białe kwiaty, trzeba nieco przerobić, ale materiał ekstra. Bluzka trochę z innej parafii i chyba jednak jej na wesele nie ubierze, ale co tam, kosztowała tylko 10zł

Ja za to nie kupiłam nic, tylko z mamą na spółkę lakier z Avonu, ale zakochałam się w kolorze - niestety numerka nie ma - taki idealny mleczno-różowy, kryjący w 90%, z nutką transparentności - w coś takiego chyba będę na ślub celować, zrobiłam dziś mani i nie mogę się napatrzeć

I przekłułam mojej mamie uszy Wiem, powinno się profesjonalnie, ale ja sama przekłuwałam i żyję

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-05-11 o 21:30
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:23   #3004
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje

O matko jakbym o sobie czytała! Ja też tylko z TŻ umiem tańczyć

Wrzucam zdjęcia marnej jakości, wynalazłam gdzieś na mailu Moja s:
cudownie
Cytat:
Wiesz co, ja mam buty do ślubu 7,5 cm ale chcę kupić na przebranie coś na koturnie w kolorze delikatnego różu lub nude i znalazłam takie ale mają 5 cm i chyba je wezmę...2,5 cm zrobi taką wielką różnicę?
Ogólnie na przebranie już kupiłam buty za 40 zł() też kotureńki w delikatnym różu ale są trochę za luźne nawet z wkładkami, chodzić w nich mogę ale podczas tańczenia to prędzej je zgubię więc chyba zamówię te 5cm

Mój kuzyn miał podobne zaproszenia tylko w innym kolorze bardzo ładne
kurczę 2,5cm to już sporo.. wcześniej jednak chyba lepiej to sprawdzić w salonie, ja się boję brać te 1,3cm niższe a 2,5 to już wogóle dużo..
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Tak już wcześniej o tym wiedziałam chyba jakoś nawet niedawno o swojej dacie pisałaś i miałam to skomentować ale jakoś mi umknęło

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Wydaje mi sie że powinno byc ok, niecałe 1,5 cm to nie jest tak źle , ale może niech wypowiedzą się dziewczyny które maja jakies doświadczenie w tej sprawie
dzięki
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
no więc ja Ci powiem jak ro było u mnie

Długość sukienki przy przymiarce w butach to jedno a na weselu to zupełnie co innego. Ja w salonie mówiłam, że jest idealna długość ale w dzień ślubu okazało się, zę nie do końca. Czemu?

Przede wszystkim na pewno przed ślubem poleci Ci jeszcze kilka kg ze stresu i mi sukienka nie trzymała się już aż tak stabilnie, nie było źle ale też nie jakoś rewelacyjnie. Kolejna rzecz to w tańcu wiadomo, jedni mężczyźni będą delikatni ale inni będą Tobą tak wywijać trzymając jednocześnie w tali, że suknia siłą rzeczy będzie się zsuwać. O ile jak masz długość dobrze dobraną do obcasów to da się przeżyć o tyle jak już będziesz miała lekko przydługą suknie może być uciążliwe ja bym nie brała niższych butów wiedząc już jak wygląda bycie panną młodą
kurczę mała zmartwilaś mnie eh.. może poprostu dopasuję suknię do tych niższych..? już sama nie wiem ;/ napisałam maila do salonu niech coś pomogą.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:29   #3005
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Aaaa....chyba wam nie mówiłam zdecydowałam sie, na rzucenie hormonów ostatnie dni juz stosuje i koniec. Trzymajcie kciuki najbardziej boje sie jakis niespodzianek na twarzy kiedys miałam problem z trądzikiem, a teraz mam dośc gładka twarz i boje sie pogorszenia

A w ogóle moja mamcia ma już sukienke na nasz slub kupiła sobie piękną koralową sukienke z koronki i do tego ecru zakiecik, wyglada oblędnie przez przypadek...bo była z kolezanka na targu jak ja zobaczyłam ta kiecke to w zyciu bym nie powiedziala, ze to z targu, bo jest boska na bank sie załoze ze Tesciówka tak fajnie wyglądać nie bedzie

Cos w tym stylu jak w załaczniku tylko bez rękawów i do kolan ale kolor identyczny! (moja Mamcia ma 60lat, ale trzyma się nieżle )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (48,3 KB, 36 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:33   #3006
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
I dlatego ciesze sie, ze mirszkam w UK, bo tu za tabletki nie place

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mh mi by to nic nie dalo, bo nie zjadlabym nawet gdyby mi chciano za to placic xD

mysza dokladnie. A gdybym miala mniejsza ochote niz mam, to oj

ijaa milo Cie widziec!! poopowiadaj nam wiecej, bo stesknilam sie za Twoimi opisami ;P
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:35   #3007
mojakaren
Zakorzenienie

Atomoowka nasza kolejna zonko czekamy na wiecej relacji i zdjecia!!!

Lusiija czerwony kolor ogólnie nie przekonuje a na halce to juz w ogole ... ale najwazniejsze zeby Tobie się podobalo

mala_czarna_21 Hiszpania musialo byc pieknie alez Wam zazdroszcze!

missmalezji moim zdaniem te niecale 1,5 cm różnicy to nie bedzie problem

Aniuska18032 przepiękna suknia!!! i świetne zaproszenia! Juz mi sie podoba Wasz klimat

Szczeperka sliczna zawieszka mam taka samą od TŻ tylko z zielonym kamyczkiem i do tego kolczyki

Kaes swietne buciki

ijaa najwazniejsze ze jestes z nami ale fajne to Wasze małżeńskie życie!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:42   #3008
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Aaaa....chyba wam nie mówiłam zdecydowałam sie, na rzucenie hormonów ostatnie dni juz stosuje i koniec. Trzymajcie kciuki najbardziej boje sie jakis niespodzianek na twarzy kiedys miałam problem z trądzikiem, a teraz mam dośc gładka twarz i boje sie pogorszenia

Mogę wiedzieć ile brałaś tabletki? I czemu zdecydowałaś się je odstawić?
Ja biorę 2,5 roku, chciałam odstawić we wrześniu, po ślubie, "dla zdrowia", ale lekarz nie widzi takiej potrzeby, TŻ też mnie namawia żebym jeszcze brała, ja sama też bym chciała, ale później nie chcę sobie wyrzucać że jakieś ewentualne problemy mogą być przez te pigułki...
Stary 2014-05-11, 21:50   #3009
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No ja własnie przestałam brać ponad 1,5 miesiąca temu i czuję się świetnie, nigdy już nie zamierzam wrócić do pillsów, ale efektem są 2 "niespodzianki" na brodzie. Mam nadzieję, że do 24.05 nic nie wyskoczy. Gratuluję decyzji w każdym razie, bądźmy eko ))

Kurczak, za 2 tygodnie o tej porze o tej porze będę już żoną

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:50   #3010
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja biorę 2,5 roku, chciałam odstawić we wrześniu, po ślubie, "dla zdrowia", ale lekarz nie widzi takiej potrzeby, TŻ też mnie namawia żebym jeszcze brała, ja sama też bym chciała, ale później nie chcę sobie wyrzucać że jakieś ewentualne problemy mogą być przez te pigułki...
Mam te same dylematy, choć równocześnie mega ufam mojej ginekolog i jej opinii... Więc dołączam się do pytania!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:51   #3011
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Ja akurat stosowałam krązki Nuvaring, od 4,5 roku bez przerwy a generalnie hormony z przerwami to juz od 9 lat
Odstawiłam z kilku powodów: mam problemy z wagą, na chwilę obecną otylośc 1stopnia i lekarz powiedział, ze hormony to nie najlepsze wyjscie. Po drugie: co jaki czas mam nawroty depresji, i generalnie jestem cała czas nerwowa, stwierdzilismy z Tżtem, ze to moze wina hormonów. Po trzecie: libido zero. Po czwarte: nawet jak zajde w ciaze teraz to tragedii nie bedzie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-11, 21:51   #3012
Lusiija
Zadomowienie

Mojakaren ja mam wszystko pod czerwień wiec...

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 92 dni.
Stary 2014-05-11, 21:53   #3013
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Ja biorę 2,5 roku, chciałam odstawić we wrześniu, po ślubie, "dla zdrowia", ale lekarz nie widzi takiej potrzeby
Niestety, ale mało który gin powie Ci "niech pani nie bierze tabletek, bo zrujnuje to pani zdrowie". Przykre, ale tak jest.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:53   #3014
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Mh mi by to nic nie dalo, bo nie zjadlabym nawet gdyby mi chciano za to placic xD

mysza dokladnie. A gdybym miala mniejsza ochote niz mam, to oj

ijaa milo Cie widziec!! poopowiadaj nam wiecej, bo stesknilam sie za Twoimi opisami ;P

Widzisz ja bez tabletek nie moglam fukcjonowac podczas okresu, mialam okropne bolesci i ogolem problemy, odkad biore wszystko jest super i nie mam rzadnych skutkow ubocznych

Rozmawialam wlasnie z moja mame i melduje, ze zakupila sukienke w koncu! Niestety nie mam zdjec ale jest dopasowana, do kolan w kolorze pudrowy roz :Love: tata tez juz ubrany, wystapi w granatowym garniturze

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:54   #3015
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam poprawiny panienskiego

Dziewczyny udekorowaly mi miszkanie i przyszla pani ktora nas uczyla tanca brzucha!!! Bylo mega!!!
Świetnie to wyglądało.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
I przekłułam mojej mamie uszy Wiem, powinno się profesjonalnie, ale ja sama przekłuwałam i żyję
Mnie przekuwała koleżanka, na huśtawce na dworze.

W ogóle to po ślubie pamiętałam o kilku rzeczach o których chciałam Wam powiedzieć, tak wiecie w ramach rady czy przestrogi i zamiast to cholera spisać - tylko alkohole spisałam, to po co i teraz nie pamiętam. Ciołek ze mnie i tyle.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:55   #3016
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz ja bez tabletek nie moglam fukcjonowac podczas okresu, mialam okropne bolesci i ogolem problemy, odkad biore wszystko jest super i nie mam rzadnych skutkow ubocznych

Rozmawialam wlasnie z moja mame i melduje, ze zakupila sukienke w koncu! Niestety nie mam zdjec ale jest dopasowana, do kolan w kolorze pudrowy roz :Love: tata tez juz ubrany, wystapi w granatowym garniturze

Też mam straszne co parę ms tak mnie łapią pachwiny ze nie idzie wytrzymac z bolu ale i tak bym nie zjadła

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 90 dni.
Stary 2014-05-11, 21:56   #3017
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Niestety, ale mało który gin powie Ci "niech pani nie bierze tabletek, bo zrujnuje to pani zdrowie". Przykre, ale tak jest.
Zdaję sobie z tego sprawę, na obecną chwilę robię wszystkie możliwe badania które powinny być wykonywane z tabsami, regularne wizyty, badania krwi, usg piersi. I widzę, że mój organizm dobrze toleruje tabletki. Obawiam się skutków w przyszłości, których teraz nie przewidzę, a nie chcę gdybać że mogę mieć to i tamto, bo to bez sensu.

Pysiu, to Ty faktycznie długo bierzesz, chyba im dłużej się jest na hormonach tym decyzja jest trudniejsza. U nas dziecko odkładamy na nieokreśloną przyszłość, więc mnie to najbardziej trzyma przy pigułkach.
Stary 2014-05-11, 22:02   #3018
czekooczekolada
Zakorzenienie

anka
a ja jestem za dodawaniem zdjęcia w poście a nie jako załącznik, nie trzeba klikać żeby zobaczyć, a do tego przeglądając forum przez tapatalk widzi się zdjęcia. załączników natomiast nie widać w ogóle.

dziewczyny czy to będzie taka straszna wtopa, wybierając obrączki KAŻDĄ Z INNEJ PÓŁKI ? Tz MUSi mieć klasyczną, a ja upatrzyłam sobie klasyczną ale ze ściętymi brzegami, coś tego typu :

chciałam wziąć z jakimś oczkiem, ale panie mi powiedziały, że takiej obrączki ani nie zmniejszę, ani nie poszerze. więc zrezygnowałam z oczka, uwidziałam tą z tymi brzegami. tylko jak to by wyglądało, przy zwykłej klasycznej Tżtowej ?

i w ogóle to dzisiaj mnie tak ksiądz Tż w☠☠☠☠ił, że myślałam że go rozniose

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-11, 22:04   #3019
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę, na obecną chwilę robię wszystkie możliwe badania które powinny być wykonywane z tabsami, regularne wizyty, badania krwi, usg piersi. I widzę, że mój organizm dobrze toleruje tabletki. Obawiam się skutków w przyszłości, których teraz nie przewidzę, a nie chcę gdybać że mogę mieć to i tamto, bo to bez sensu.

Pysiu, to Ty faktycznie długo bierzesz, chyba im dłużej się jest na hormonach tym decyzja jest trudniejsza. U nas dziecko odkładamy na nieokreśloną przyszłość, więc mnie to najbardziej trzyma przy pigułkach.

Tzn wiesz...my tez narazie nie planujemy ale ja mam 27 lat, Tż 30. Mamy prace (Tż ma dobrą, na czas nieokreslony), mamy duze mieszkanie (poki co jest na rodzicow Tżta) w ktorym mieszkamy juz ponad rok, za rok ślub, jedna babcia idzie w tym roku na emeryture, druga za rok Wiec jakby sie coś wydarzyło to nie będziemy w czarnej d... I z głodu tez nie umrzemy
Ale lepiej zeby sie nie wydarzylo
Zaczniemy sie starać pewnie kilka miesięcy po slubie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-11 o 22:06
Stary 2014-05-11, 22:12   #3020
ijaa
Zakorzenienie

Polazłam do sypialni i zaczęłam oglądać ślubne rzeczy, bo stwierdziłam, że może mi się coś przypomni i.. HA! Jedna rzecz mi się przypomniała!

Wiecie co mnie wkurzało podczas wesela? Obstawiam, że byście nie zgadły.
Wiecznie zaczepiający o moje włosy nad karkiem ŁAŃCUSZEK! Serio.. miałam łańcuszek taki jakby żyłkę, wiecie o co chodzi.. że, nie z oczek tylko taki ciągły i non stop jakiej pojedynce włosy wkręcały mi się w okolice zapięcia albo i gdzie indzie. Co jakiś czas musiałam gdzieś przystawać i się z tego wyplątywać bo mnie ciągnęło. Jak zdjęłam łańcuszek w pokoju po imprezie to miałam na nim dosłownie pukielek włosów. Niby pierdoła, ale wkurzająca.

W tygodniu oddaję moją suknię do czyszczenia i planuję ją wystawić na sprzedaż. Pewnie łezka mi się w oku zakręci, bo.. to przecież moja jedyna, cudowna, suknia i więcej już jej nie założę, ale stwierdziłam, że jak ma marnieć w szafie tylko po to, żeby zostawić 'pamiątkę' to.. parę groszy mi się przyda, zwłaszcza, że kosztowała nie mało.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-05-11 o 22:15
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:17   #3021
Lg_ago
Zadomowienie

czekolada to nic takiego, jeśli będziecie mieć różne modele Ostatnio z Anką o ty dyskutowałyśmy Wszystko też zależy od tego, jak Wy sami do tego podchodzicie. Jeśli Wam to nie przeszkadza - to nie ma problemu. Ten model, któty Ty wybrałaś jest bardzo podobny do modelu klasycznego, jedynie te boki są inne. My zamówiliśmy dokładnie takie same - klasyczne, okrągłe + młotkowane boki. Musisz się naprawdę dobrze przyjrzeć, żeby zobaczyć, że są inne niż klasyczne. No może ciut te boki bardziej światło odbijają
EDIT: Choć patrząc na Twoje, to właściwie Ty na brzegach masz delikatny wzorek. My mamy same młotkowane. Ale i tak myślę, że jakoś wielkiej róznicy nie będzie

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:17   #3022
Lusiija
Zadomowienie

Byleby nie za późno. Moja ciocia rodzila mając 39 i 41 lat. Teraz uważa że to zbyt wielki szok. Młode matki szybciej się dostosowują do okoliczności a tutaj? Życie uporządkowane i zawsze po swojemu. Mówiła że lepiej długo się nie zastanawiać choć w tych czasach.... kiedyś mnie złapala chęć na dzidzi mialam moze z 19 lat. Teraz hmm może za 4-5 lat chyba że Bozia da szybciej

Stary 2014-05-11, 22:21   #3023
activelifestyle
Rozeznanie

Do nadrobienia 10 stron, ale najpierw napiszę co u mnie

Od piątku rozdaliśmy 5 zaproszeń już niewiele zostało gości do zaproszenia, więc właściwie teraz to już z górki Nikt nie odmówił, tylko jedna ciocia z wujkiem powiedzieli, że nie wiedzą jak zdrowie im dopisze, ale jak dopisze to chętnie przyjdą.
W piątek byliśmy też w USC. Dokumenty załatwione, teraz tylko trzeba iść do księdza, ale to dopiero jak TŻ odbierze swoją metrykę chrztu. W urzędzie było śmiesznie, bo okazało się że pan, który zajmuje się tymi zaświadczeniami ma takie samo nazwisko jak TŻ Jak zapytał, kto przyjmuje czyje nazwisko to powiedziałam, że ja biorę męża, a ten pan na to, że wcale się nie dziwi, bo to przecież piękne nazwisko Już od piątku mój TŻ jest przeszczęśliwy, że będę nosiła jego nazwisko i ciągle mi powtarzał, jakie jest ładne i powinnam się cieszyć

Ślubujemy za 2 miesiące i 22 dni

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-05-11 o 22:23
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:22   #3024
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
anka
a ja jestem za dodawaniem zdjęcia w poście a nie jako załącznik, nie trzeba klikać żeby zobaczyć, a do tego przeglądając forum przez tapatalk widzi się zdjęcia. załączników natomiast nie widać w ogóle.

dziewczyny czy to będzie taka straszna wtopa, wybierając obrączki KAŻDĄ Z INNEJ PÓŁKI ? Tz MUSi mieć klasyczną, a ja upatrzyłam sobie klasyczną ale ze ściętymi brzegami, coś tego typu :

chciałam wziąć z jakimś oczkiem, ale panie mi powiedziały, że takiej obrączki ani nie zmniejszę, ani nie poszerze. więc zrezygnowałam z oczka, uwidziałam tą z tymi brzegami. tylko jak to by wyglądało, przy zwykłej klasycznej Tżtowej ?

i w ogóle to dzisiaj mnie tak ksiądz Tż w☠☠☠☠ił, że myślałam że go rozniose
Początkowo też chciałam z czymś ale TŻ uważał że muszą być identyczne i koniec. Gdy przyszło wybierać nie wybrał pustej tylko z białym i żółtym złotej plus dla mnie brylanty. Wydaje mi się ze to zależy od was. Mi by to raczej nie przeszkadzało mojemu Tż na pewno. A czemu musi mieć klasyczna? Będzie ja nosił czy z racji pracy nie? Bo jeśli nie to bierz jakie chcesz

Stary 2014-05-11, 22:23   #3025
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

pudrowy róż - lepiej wybrać koloru nie mogła

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

:
obrączka nieco podobna do mojej
Dlaczego wtopa? Sami decydujecie o tym możecie mieć co tylko sobie zamarzycie ja osobiście nie zdecydowałabym się na inną obrączkę Ale niejednokrotnie spotkałam się, że Mąż miał zwykłą klasyczną, a żona np. całą wyszadzaną brylancikami - więc kompletnie dwie różne obrączki

Mi Panie z salonu powiedziały, że z takimi brzegami też za bardzo się nie da nic zrobić tzn. każdą przeróbkę już będzie widać na takiej obrączce, bo przecież nie stopią i nie zrobią idealnie równych wyzłobień ...

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:25   #3026
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
pudrowy róż - lepiej wybrać koloru nie mogła

obrączka nieco podobna do mojej
Dlaczego wtopa? Sami decydujecie o tym możecie mieć co tylko sobie zamarzycie ja osobiście nie zdecydowałabym się na inną obrączkę Ale niejednokrotnie spotkałam się, że Mąż miał zwykłą klasyczną, a żona np. całą wyszadzaną brylancikami - więc kompletnie dwie różne obrączki

Mi Panie z salonu powiedziały, że z takimi brzegami też za bardzo się nie da nic zrobić tzn. każdą przeróbkę już będzie widać na takiej obrączce, bo przecież nie stopią i nie zrobią idealnie równych wyzłobień ...
Dla mnie dodanie kamieni to nadal te same obrączki. Tylko żeńska i meska xD

Stary 2014-05-11, 22:31   #3027
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Jeżelimaciedobrze dobrane tabletki,to nie bedzie zadnych problemów po ich odstawieniu. jak juzmowilam, ja bralam bardzo dlugo (glownie ze wzgledu na leczenie) i zaszlam w ciaze 2tyg po odstawieniu tabletek
jezeli moge cos poradzic e sensie naprawde skutecznej antykoncepcji oprcz tabletek polecam spirale

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:31   #3028
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
czekolada to nic takiego, jeśli będziecie mieć różne modele Ostatnio z Anką o ty dyskutowałyśmy Wszystko też zależy od tego, jak Wy sami do tego podchodzicie. Jeśli Wam to nie przeszkadza - to nie ma problemu. Ten model, któty Ty wybrałaś jest bardzo podobny do modelu klasycznego, jedynie te boki są inne. My zamówiliśmy dokładnie takie same - klasyczne, okrągłe + młotkowane boki. Musisz się naprawdę dobrze przyjrzeć, żeby zobaczyć, że są inne niż klasyczne. No może ciut te boki bardziej światło odbijają
EDIT: Choć patrząc na Twoje, to właściwie Ty na brzegach masz delikatny wzorek. My mamy same młotkowane. Ale i tak myślę, że jakoś wielkiej róznicy nie będzie
mi to nie przeszkadza, bo jakby nie patrzeć, to nikt nie będzie nas łapał za palce i patrzył czy obrączki są identyczne tylko na zdjęciach jak to będzie wyglądać

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Początkowo też chciałam z czymś ale TŻ uważał że muszą być identyczne i koniec. Gdy przyszło wybierać nie wybrał pustej tylko z białym i żółtym złotej plus dla mnie brylanty. Wydaje mi się ze to zależy od was. Mi by to raczej nie przeszkadzało mojemu Tż na pewno. A czemu musi mieć klasyczna? Będzie ja nosił czy z racji pracy nie? Bo jeśli nie to bierz jakie chcesz

musi mieć klasyczną, bo ma taką prace, że albo szybko ją zniszczy, albo jeśli będzie ją ściągał to jest prawdopodobieństwo zgubienia srebrną zgubił. dlatego nie chcemy sie wykosztowywać na jego obrączke zbytnio.

KaEs no wlasnie sama sie tez zastanawiałam jak byłoby z mniejszaniem/poszerzaniem tej obrączki z tymi brzegami.. ehh sama nie wiem już co zrobić

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-11, 22:32   #3029
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość

To trzymam kciuki za dobrą cenę.
Przydadzą się , nie dziękuje
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:41   #3030
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Do nadrobienia 10 stron, ale najpierw napiszę co u mnie

Od piątku rozdaliśmy 5 zaproszeń już niewiele zostało gości do zaproszenia, więc właściwie teraz to już z górki Nikt nie odmówił, tylko jedna ciocia z wujkiem powiedzieli, że nie wiedzą jak zdrowie im dopisze, ale jak dopisze to chętnie przyjdą.
W piątek byliśmy też w USC. Dokumenty załatwione, teraz tylko trzeba iść do księdza, ale to dopiero jak TŻ odbierze swoją metrykę chrztu. W urzędzie było śmiesznie, bo okazało się że pan, który zajmuje się tymi zaświadczeniami ma takie samo nazwisko jak TŻ Jak zapytał, kto przyjmuje czyje nazwisko to powiedziałam, że ja biorę męża, a ten pan na to, że wcale się nie dziwi, bo to przecież piękne nazwisko Już od piątku mój TŻ jest przeszczęśliwy, że będę nosiła jego nazwisko i ciągle mi powtarzał, jakie jest ładne i powinnam się cieszyć

Ślubujemy za 2 miesiące i 22 dni
Ślubujemy w ten sam dzień a my jeszcze nie mam żadnych papierków załatwionych

W tym tygodniu wysyłam kilka zaproszeń do rodzinki, a w weekend jedziemy rozdawać resztę i praktycznie będzie wszystko
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości