Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 15:10   #3181
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
j
a ja wsuwam musli z aktiwią naturalna i ananasem, mmm dobre...
ale.... u mnie dzisiaj kopytka domowe, dla nas ( tzn. dla mnie i starszaka) z masełkiem, a tż zrobię chyba z boczkiem wędzonym i cebulką, a niech ma...
moge przyjsc na obiad
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
M
Czy tylko ja zostałam sama na placu boju?
Miłosz nadal piersiowy. Tylko kasza i obiad jest bez mleka, pozostałe posiłki to kp.
my w sumie tylko kp nadal
rozszerzanie diety od 3 tyg, a syn cały czas uparty. buzia zamknięta , a nawet jak umoczy jezyk niechcacy to sie krzywi
czytam o blw bedziemy sie chyba do tej metody przekonywac bo Jasiek łyzeczki/papek nie trawi. czekam tylko az stabilnie usiadzie

no i z tego powodu chciałam go do mm przekonac ale nadal kilka łyków i koniec....

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:14   #3182
Isabell12
Zadomowienie

cały dzień prawie mi zleciał, na raty ale posprzątane....
a dzisiaj wieczorem przychodzi ten znajomy tż "wzrokowiec" ten co to się gapi, i już mi źle...............
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:22   #3183
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Leje, a ja muszę na zakupy iść, bo jutro przyjeżdżają moi rodzice, lodówka prawie pusta, chciałam jakieś ciasto upiec, a to dooopa i chyba będę musiałą poczekać, aż tż wróci z pracy
a u nas od rana już nie pada udało się wyskoczyć na zakupy

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A z innej beczki, to wkurzył mnie menadżer obiektu, w którym robię wesele. Już na pierwszej rozmowie wynegocjowaliśmy, że facet schodzi nam z opłaty korkowej za alkohol (tj. aż 15 zł za osobę jak się kupuje własny). Były już 3 rozmowy, za każdym razem o tym przypominamy a w ostatniej rozmowie telefonicznej on mi mówi, że kompletnie nie pamięta żeby się zobowiązał z zejścia z tego, nikomu z tego nie zszedł bla-bla-bla. No i zaprosił na kolejne spotkanie żeby dogadać jakieś rzeczy i podobno "będziemy zadowoleni".
Ja mu mówię, że inną salę już odmówiłam, jestem 500 zł do tyłu i jeśli tutaj nie wypali, to wesela nie będzie
No nie wiem, pojedziemy, pogadamy. Ale to bzdura jakaś żeby się tak wykręcać. W końcu zdecydowaliśmy się na to inne miejsce po kalkulacji kosztów. A to korkowe jest absurdalnie wysokie.
ja nie czaję tego korkowego moja siostra płaci 10 zł, ale od butelki, dlatego kupili 0,7 ale to i tak sporo kasy, która by się przydała na coś innego

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie:
czy po jedzeniu trzymacie do "odbicia" ?
Michaś dopiero przestaje mi ulewać , do tej pory trzymałam zawsze po jedzeniu z względu na ulewanie ,a jak u Was?
tak ale tylko w dzień

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
nie mogę się zdecydować czy zrobić jabłka w cieście naleśnikowym, czy racuchy drożdżowe z jabłkami. trudny wybór
jesteś okrutna

Cytat:
ej dziewczyny idę w ślady ewci, doradźcie , też idę na komunię za 2 tyg. i zamierzam założyć coś z szafy , na zakupy na pewno nie pójdę bo nie mam serca włóczyć małego po sklepach a nie mam go z kim zostawić,
jak pytałam wczoraj tż co założyć , to powiedział że co nie ubiorę to będę wyglądała bosko, ( ot dopiero mi doradził) a ja naprawdę nie mogę się zdecydować
mam takie pomysły ta różowa sukienka z czarnym lub jasnym żakietem ( ten róż na zdjęciu wygląda gorzej, w rzeczywistości jest bardziej znośny) albo jasna kiecka ( mam taka podobną, ale pożyczyłam sis, w niedziele ma oddać) i rudy żakiet, albo czarny, albo jasny, ale jasny to chyba raczej nie,
aha buty i torebkę mam jasną ( beżowe) albo czarny zestaw
tylko nie lejcie się z tych kolorów , ja takie lubię, i wybór padł akurat na te kiecki bo się nie mną!
a i zamierzam od tej różowej odpiąć tego kwiatka, bo się da
a nie pokazałabyś jak te sukienki wyglądają na Tobie? wybrałabym różową z tym czarnym żakietem

Cytat:
Miłosz nadal piersiowy. Tylko kasza i obiad jest bez mleka, pozostałe posiłki to kp.
my też kp 4 razy w dzień i zazwyczaj 2-3 razy w nocy
poza tym obiadek i kasza na mm z owocami

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:24   #3184
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
a dzisiaj wieczorem przychodzi ten znajomy tż "wzrokowiec" ten co to się gapi, i już mi źle...............
schowaj sie w innym pomieszczeniu
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:25   #3185
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja pisałam ze ostatnio wydałam kupe kasy ale byłam u switnych specjalistow
z kregosłupem jest lepiej niz kiedykolwiek
co ci jest w ten kregosłup?? moze moglabym sie zaleceniami podzielic
Wiesz co, raczej niewiele poza ćwiczeniami da się zrobić niestety.
Niestety dziedzicznie mam pogłębioną lordozę lędźwiową plus dyskopatię. Generalnie są dni, że się zegnę, ale już nie wyprostuję, bo odcinek lędźwiowy mnie napitala Coś jest też nie tak z kręgami - niedobór mazi w torebkach i krążkach - jak dłużej pochodzę i się pochylę, to wszystko mi w plecach chrupie... zresztą w stawach tyż.

Jeśli dodać do tego lekką nadwagę i bardzo słabe mięśnie posturalne, to mamy sprawną inaczej Ale po AWF

Kilku ortopedów już mnie widziało, pokiwali głowami i diagnoza: pokochać, bo taka moja uroda. Ćwiczyć ale nie obciążać, uważać generalnie i mieć nadzieję, że ze stawami się nie pogorszy

Cytat:
kurier przyniósł mi moje zbiorowe zamówienie : koce xxl z tchibo
są mega wielke 2 x 2
jak wylęgniemy z sąsiadkami z nimi na trawę to nam trawy zabraknie
wyszły po 44 zł także git
wieczorem rozniosę po sąsiadkach bo dziś to raczej na ławce sie nie spotkamy przez tą pogodę
Kurcze, al Ci tych spotkań zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
rozszerzanie diety od 3 tyg, a syn cały czas uparty. buzia zamknięta , a nawet jak umoczy jezyk niechcacy to sie krzywi
czytam o blw bedziemy sie chyba do tej metody przekonywac bo Jasiek łyzeczki/papek nie trawi. czekam tylko az stabilnie usiadzie

no i z tego powodu chciałam go do mm przekonac ale nadal kilka łyków i koniec....
Też chcę spróbować, mimo, że Jasiek je (no chyba że w ogóle nie je )
Pożyczamy od znajomych krzesełko do karmienia i będę próbowała

A co próbowałaś dać? Mój na początku też nie chciał - zaczęłam od warzyw - ale jak dałam jabłko to zatrybił Potem jabłko z marchewką, potem sama marchew, a potem już z górki... byle na początku z marchewką

Cytat:
Też się na niego pogap

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:28   #3186
kaska87
Zakorzenienie

a! dostałam dzisiaj paczkę hipp słoiczke po 7mż i książeczkę "pierwsze ząbki" no i kupony zniżkowe- ale mniej niż pierwszym razem także jak ktoś tez się logował to niech się spodziewa paczki

byliśmy dzisiaj w banku w sprawie kredytu- teraz musimy od architekta resztę donieść

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:34   #3187
nephelim89
Rozeznanie

Wróciliśmy ze spaceru i przy okazji przyprowadziliśmy TŻ z pracy Ciepełko aż szkoda wracać do domku ale czas na obiadek Później leca na zakupy a chłopaki zostają w domku- obkupię młodego w końcu
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
U nas cały czas leje Kolejny dzień kisimy się w domu. Pan Stanisław nie lubi jak zakładam na wózek folię przeciwdeszczową, wyje strasznie i potem wszystko od środka jest zaparowane [COLOR="Silver"]
u nas też folia to zło no chyba że śpi
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U nas dla odmiany od 2 dni super ciepło i piękne słoneczko
u nas też gorąco i pieknie słonecznie- ponoć do niedzieli ma tak być a później padać wiec korzystam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
o i dobrym sposobem jest wysyłanie tż na zakupy boon kupi to co mu smsem napisze aja to zaraz bym kupiła wiecej...bo makaron sie konczy...bo to sie przyda , albo zmieniąłbtym koncepcje obiadową itp
to mój tż inny model bo to on coś zawsze dokupi - bo promocja, bo ma smaka na coś itp

vea7, czaszka, Isabell12, motylku, 87czarna, ewacia85, tassiadziękujemy za miłe słowa i oklaski dla Wikusia (mam nadzieje że żadnej nie pominęłam )
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:39   #3188
kahunia
Zadomowienie

Napiszę tylko tak: ZASNĘŁA

Efekty uboczne dzisiejszego dnia: łeb mi pęka.

Obiad się robi to mogę poczytać

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:39   #3189
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

nie pocytowało mi wszystkiego...

Ja życzę spokjnego lotu i witamy w Pl

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Mam mdłości....
Zaczyna się.
współczuję... chyba czas na migdały...

Cytat:
wczoraj dałam małemu po raz pierwszy obiadek z mięskiem - zupka z warzywami ziemniak, marchew, piertucha, brokuł, seler, por (troszeczkę ) i królik, smakowało mu bardzo!
mamy nową zabawę , nakrywam małemu głowe pieluszką tetrową on sobie zdejmuje i jest hurrra i śmiech bez granic,
i jeszcze coś na uspokojenie, czeszę go - normalnie wczoraj siedział bez ruchu podczas czesania chyba z pół godziny tylko zerkał od czasu do czasu podnosząc głowę do góry co mu robię
my również się bawimy z pieluszką, z tym ze jak sobie zdejmuję ja mówię akuku i jest wielka radość... czesać włoski po kąpieli lubi i jest bardzo zdziwiony

Cytat:
u mnie paskudnie adi w przedszkolu i o 12 go zabieram do domu bo na 16;30 ma próbe na dzień mamy a matki spotkanie organizacyjne i musze babci jakiś placek zmajstrowac na imieniny ...coś mi się wydaje z ebedzie capuccino o ile sebek mi pozwoli
Ty jesteś mega zorganizowana

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Co zrobić, żeby szło mało kasy na jedzenie i żeby tego jedzenia nie wyrzucać najlepiej wcale?
ja zazwyczaj kupuję na promocjach, mam w domu zapas mąki, cukru, makaronu, kasz, ryżu, chemii- płyn do mycia naczyń, tabletki do zmywarki, chusteczek higienicznych, ręczników papierowych i takie zakupy robimy raz w miesiącu, a w tygodniu tylko mleko, kilka serków jogurtów, wędlina i pieczywo... jeśli zostaje mi np kilka plasterków wędliny i nie nadaje się juz na kanapki to mrożę i później podsmażam do jajecznicy lub do bigosu...

Cytat:
lulla a u mnie jest tzw, co tygodniowe czyszczenie lodówki, czyli w piątek idą wszystkie jogurty,serki
z mięska , wędlin, warzyw robię jakieś danie jednogarnkowe,
bo w sobotę najczęściej robimy zakupy na kolejny tydzień

-
hihi taki przegląd tygodnia

Cytat:
właśnie odkryłam że drzwi balkonowe ponownie mi przeciekają
zgłaszałam sprawę w styczniu, przyjechał serwisant,coś tam pogmerał i obiecywał że będzie ok i było do dziś , teraz im nie daruje przecież to strach gdzieś wyjechać na weekend
weź ich w obroty, a z jakiej firmy masz drzwi?

Cytat:
Kurde, nie ma opcji żebym była na bieżąco

Rano sobie pomyślałam żeby sprzedać buziaka Teacherce za polecenie "Księgi dźwięków"

Wystawiłam dziś bujaczek i matę edukacyjną - oby poszły...
Poza tym zbieram się do obfocenia ciuchów, tylko ciężko mi idzie

A z innej beczki, to wkurzył mnie menadżer obiektu, w którym robię wesele. Już na pierwszej rozmowie wynegocjowaliśmy, że facet schodzi nam z opłaty korkowej za alkohol (tj. aż 15 zł za osobę jak się kupuje własny). Były już 3 rozmowy, za każdym razem o tym przypominamy a w ostatniej rozmowie telefonicznej on mi mówi, że kompletnie nie pamięta żeby się zobowiązał z zejścia z tego, nikomu z tego nie zszedł bla-bla-bla. No i zaprosił na kolejne spotkanie żeby dogadać jakieś rzeczy i podobno "będziemy zadowoleni".
Ja mu mówię, że inną salę już odmówiłam, jestem 500 zł do tyłu i jeśli tutaj nie wypali, to wesela nie będzie
No nie wiem, pojedziemy, pogadamy. Ale to bzdura jakaś żeby się tak wykręcać. W końcu zdecydowaliśmy się na to inne miejsce po kalkulacji kosztów. A to korkowe jest absurdalnie wysokie.
Endżi no niepoważny ten koleś, jak dla mnie to bardzo duża ta kwota na alkohol...

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
Michaś dopiero przestaje mi ulewać , do tej pory trzymałam zawsze po jedzeniu z względu na ulewanie ,a jak u Was?
ja już dość długo nie odbijam...

Cytat:
schowaj się

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! dostałam dzisiaj paczkę hipp słoiczke po 7mż i książeczkę "pierwsze ząbki" no i kupony zniżkowe- ale mniej niż pierwszym razem także jak ktoś tez się logował to niech się spodziewa paczki

byliśmy dzisiaj w banku w sprawie kredytu- teraz musimy od architekta resztę donieść
ooo to ja też czekam na paczuchę

i gratki za rozpoczęcie procedury kredytowej

ja od rana w biegu, zawiozłam Jakuba do szkoły, następnie zakupy i w domu zdążyłam wstawić obiad i młody zaraz kończył lekcje więc pojechałam po niego i zahaczyłam o bibliotekę... a z Hubciem tż został
Stary 2014-05-16, 15:43   #3190
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
przeraża mnie to- tzn.spłata bo tak fajnie jest bez kredytu

Stary 2014-05-16, 15:57   #3191
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
są mega wielke 2 x 2
wieczorem rozniosę po sąsiadkach bo dziś to raczej na ławce sie nie spotkamy przez tą pogodę
mega mało
jak to zrobilas??? w tchibo stacjonarnie byly po 100zł :wow:

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:08   #3192
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jeśli można to chciałam się pochwalić że jest progres w usypianiu Leosia bez piersi i idzie chyba bez stresu wczoraj w dzień zasnął po karmieniu a nie w trakcie, czyli pojadł,sam się odsunął, a potem zaczął machać głową na prawo lewo i tak w kółko aż zasnął było tak dwa razy a na wieczór nie wiem, czy nie wpadłam z deszczu pod rynnę bo lulałam go półtora h no ale da się dzis tżowi to zlecę

Cytat:
Magda, pisałaś, że Julek je pierś tylko rano i wieczorem (ewentualnie w nocy) - to co je w ciągu dnia? Mm podajesz?

Ja też po ciężkiej nocy mam puste piersi ale i tak przystawiam w ciągu dnia. Zresztą Miłosz sam decyduje kiedy chce jeść bo przychodzi i odgina mi bluzkę

ja też kp i kaszka na wieczór na mm ale nie codziennie.

Cytat:
są mega wielke 2 x 2
tak ci zazdroszczę tego klubu mamusiowego

Cytat:
powiedz mu"co się gapisz?"

Cytat:

ja się rejestrowałam i jeszcze nic od nich nigdy nie dostałam

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Leo się właśnie bawi dużą butelką wody, po co ja kupuje zabawki na dzień dziecka dostanie zgrzewkę wody a jak się przy tym chichra, no co za koleś

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:11   #3193
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Co za noc dzisiaj - Maja pierwszy raz od urodzenia dała nam w nocy popalić Stałam całą noc przy łóżeczku... Może w końcu jakiś ząbek wyjdzie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:36   #3194
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
przeraża mnie to- tzn.spłata bo tak fajnie jest bez kredytu
my już rok spłacamy, jeszcze 9 lat zostało... ale dajemy radę i to najważniejsze, ale fakt trzeba się trochę pilnować z wydatkami

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Co za noc dzisiaj - Maja pierwszy raz od urodzenia dała nam w nocy popalić Stałam całą noc przy łóżeczku... Może w końcu jakiś ząbek wyjdzie
biedna Majeczka, oby ząbek szybko wyszedł
Stary 2014-05-16, 16:38   #3195
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ale gość!
kurcze, mi się wydaje, że my tego korkowego nie płaciliśmy wcale
Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
po mleku czasem tak, ale nie zawsze, np. w nocy nie.

Cytat:
Magda, pisałaś, że Julek je pierś tylko rano i wieczorem (ewentualnie w nocy) - to co je w ciągu dnia? Mm podajesz?
Ostatnio u nas jest tak:

3-4 KP
5-6 KP
9-10 kaszka Bobovita
11-12 KP, ale to chwilka, bo udaje się Julka uśpić przy cycu
13-14 obiad warzywno-królikowy
17-18 deserek z kaszą manną
19-20 KP na dobranoc

Cytat:
ej moj tez nadal cyckowy choc znow od wczoraj nie ma mleka i musze butle podawac
ale to juz pewne ze mam dzikie cycki
ja ostatnio przygotowuję butlę Bebilonu na wieczór, ale J. po cysiu już nie chce pić i teraz nie wiem, czy nie chce, bo mu nie smakuje czy nie chce, bo nie jest już głodny... A chciałabym, żeby po zakończeniu KP jadł właśnie Bebilon.

Cytat:

też dostałam tę paczuszkę parę dni temu

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:39   #3196
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
my już rok spłacamy, jeszcze 9 lat zostało... ale dajemy radę i to najważniejsze, ale fakt trzeba się trochę pilnować z wydatkami
no my niby ratę ok 650-700zł będziemy mieli (biorąc pod uwagę, że inni płacą tyle czynszu, a my go nie mamy) to nie jest tak źle chyba ale będziemy chcieli nadpłacać

Stary 2014-05-16, 16:40   #3197
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No wlasnie i teraz mam rozkmine, co z sobotnimi urodzinami Edzika... niby ma padac, ale wczoraj i dzis tez mialo...

Ja bralam no spa, dużo, bo miałam skurcze. A Encia jedna z szybszych na wątku, wiec chyba jednak bezpośredniego przełożenia to nie ma

Skoro np. Duomox można brać w ciąży, to pewnie i przy kp coś można. Tyle, że my mieliśmy tak przy wirusie, 4 dni ledwo mówiłam
tak przy kp można duomox podobnie jak jak augmentin czy jak się to pisze jak miałam zapalenie piersi to to brałam jest silniejszy ale szybciej pomogl....
Stary 2014-05-16, 16:42   #3198
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

oj bidulka, zeby zabek szybko wyszedl
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:44   #3199
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
sebek tez ok 10 waży / po domowemu 10,4 wiec myśle że te 10 jest/ też nie raczkuje , staje na 4 i sie buja, przekreca sie kiedy chce, jak już to idzie do tyłu i w kółko,na brzuszku mu się nie podoba siedzien siedzi ąłdnie i się bawi ale ostatnio zdarzyło mu się kilka razy wstać w łóżeczku i tylko stać by chciał...
dzisiaj wymiękam bo nie zajmie sie soba na 5 min

czyli my tez powinniśmy ćwiczyć

ja miałam wyrwaną 7 jak 8 rosła bo mi napierała i cała szceka już bolała a teraz zbieram odwagę na wyrwanie dwóch górnych 8

a mogłabyś wrzucić fotke bo muszę w końcu kupić ten wózek ...byłam w jaśle w skelpie bo chciałam obczaić ten kolor i ten w beżach ale w ogóle nie mieli a wiem z ekolory te co w necie są róznią sie w rzeczywistoći...wiec prosze wrzuc mi twój wózio bo tz mnie ciśnie że czerwony
zaraz ci wysle na facebooku

Edytowane przez angelikada
Czas edycji: 2014-05-16 o 16:46
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:44   #3200
kaska87
Zakorzenienie

Agusia oby jej wyszedł ten ząbke

Stary 2014-05-16, 16:51   #3201
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
no my niby ratę ok 650-700zł będziemy mieli (biorąc pod uwagę, że inni płacą tyle czynszu, a my go nie mamy) to nie jest tak źle chyba ale będziemy chcieli nadpłacać
my mamy 1133 zł raty obecnie
Stary 2014-05-16, 16:56   #3202
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiu wyrośnie Maja też jeszcze niedawno nosiła 68, a teraz już duża kobita - nosi 74

Aaa zobaczyłaś II kreseczki w naszą pierwszą rocznicę ślubu
moja jeszcze w 68 ale tez w niektórych na 74 tez chadza
Stary 2014-05-16, 17:05   #3203
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co zaczepiłam dzisiaj oko na takim programie telewizyjnym " polo tv" a tam nic tylko gołe i cycki na wierzchu normalnie świat na psy schodzi, chodź do samej muzyki nic nie mam ale te teledyski to normalnie...... i jak tu z dzieckiem oglądać czy chociażby słuchać

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

no od razu lepiej jak człowiek wyjdzie , jak tam poprawiło Ci się samopoczucie?
my się kisimy w domu bo ciągle leje,

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

wow ! chodzi

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

jak chodziłam do gina w ciąży to przychodziła taka dziewczyna na takie badania " żeby monitorować co tam z jajeczkiem się dzieje, no czy ma owulację i jak czasami nie było tego jajeczka to wychodziła i tak strasznie ryczała, siadała pod drzwiami i wyła..... masakra

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ja bym zrobiła racuchy z jabłuszkiem i oprószone c.pudrem , pychota, ale naleśniki też lubię
Odrobinkę mi lepiej. Ale zimnoooooooo, siedzę w bluzie i mi nadal zimno :P

Cytat:

Ja też po ciężkiej nocy mam puste piersi ale i tak przystawiam w ciągu dnia. Zresztą Miłosz sam decyduje kiedy chce jeść bo przychodzi i odgina mi bluzkę

U nas króluje KP. Caaaały dzień i caaałą noc. Nawet jak zje łaskawie kaszkę (nadal ekspozycja, więc niewiele) z połową słoiczka owoców to za chwilę głodna. Obiadek... Jak zje pół słoiczka to święto. Więc Kp kp kpkp...

Cytat:
są mega wielke 2 x 2
Ale fajowo!
Ja dzisiaj jakieś koce piknikowe w rossie widziałam, ale 30 zł za 1,5x1,3 bodajże. I jakiś taki niefajny polar mi się wydawał.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
moge przyjsc na obiad

Ja też liczę na blw. Chrupki kukurydziane są mega radochą. Telefon, kapcie i wszystko inne też. Byle pchać do buzi... Ale Zuzia nie spieszy się do siadania niestety, więc jeszcze sobie poczekam

Widzę, że owocki je dość chętnie nawet kwaśnego banana. A obiadki to masakra. Dziś jeszcze nie zdażyła poczuć smaku a już pluła... ;/

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Napiszę tylko tak: ZASNĘŁA

Efekty uboczne dzisiejszego dnia: łeb mi pęka.

Obiad się robi to mogę poczytać
High five...

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru i przy okazji przyprowadziliśmy TŻ z pracy Ciepełko aż szkoda wracać do domku ale czas na obiadek Później leca na zakupy a chłopaki zostają w domku- obkupię młodego w końcu

u nas też folia to zło no chyba że śpi

u nas też gorąco i pieknie słonecznie- ponoć do niedzieli ma tak być a później padać wiec korzystam

to mój tż inny model bo to on coś zawsze dokupi - bo promocja, bo ma smaka na coś itp

vea7, czaszka, Isabell12, motylku, 87czarna, ewacia85, tassiadziękujemy za miłe słowa i oklaski dla Wikusia (mam nadzieje że żadnej nie pominęłam )
Spóźnione gratki
Mój Tż też potrafi dokupić coś od siebie. Czasem nawet bukiet kwiatów

Cytat:

Ee to ciesz się, że to pierwszy raz. Oby zabek i oby szybko.

U nas ida 4 sztuki, dziś dojrzałam, że jedynki też kiełkują...

Cytat:
EEe to bardzo nieźle.
My za marne 30m2 mamy 550 zł czynszu, więc wiesz...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:16   #3204
misia332
Zakorzenienie

Korn śpi od 15.15.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Nie chwwaliłam sie Wam, że od szefa córki dostaliśmy najzwyklejszą parasolkę. Bo oni dostali, a mają już dwie inne.

W sumie fajnie, nie będę musiała spacerówki targać do PL i dźwigać.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:16   #3205
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Korn śpi od 15.15.
a nie będzie problemu na noc go położyć?
bo mój 18:30-19:00 idzie już spać na noc jakby mi taką kimkę zaliczył przed kąpielą to by mogło być źle

Stary 2014-05-16, 17:22   #3206
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a nie będzie problemu na noc go położyć?
bo mój 18:30-19:00 idzie już spać na noc jakby mi taką kimkę zaliczył przed kąpielą to by mogło być źle
nie, Korn idzie spac około 19.30. Teraz sie obudził i po 2 h aktywności będzie padnięty.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:29   #3207
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domku
Dzieci się bawią, ja jem koktajl warzywno-owocowy i jest BOSKO!
Idę nadrabiać
super
Stary 2014-05-16, 17:39   #3208
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

nie pocytowało mi wszystkiego...

Ja życzę spokjnego lotu i witamy w Pl

współczuję... chyba czas na migdały...

my również się bawimy z pieluszką, z tym ze jak sobie zdejmuję ja mówię akuku i jest wielka radość... czesać włoski po kąpieli lubi i jest bardzo zdziwiony

Ty jesteś mega zorganizowana

ja zazwyczaj kupuję na promocjach, mam w domu zapas mąki, cukru, makaronu, kasz, ryżu, chemii- płyn do mycia naczyń, tabletki do zmywarki, chusteczek higienicznych, ręczników papierowych i takie zakupy robimy raz w miesiącu, a w tygodniu tylko mleko, kilka serków jogurtów, wędlina i pieczywo... jeśli zostaje mi np kilka plasterków wędliny i nie nadaje się juz na kanapki to mrożę i później podsmażam do jajecznicy lub do bigosu...

hihi taki przegląd tygodnia

weź ich w obroty, a z jakiej firmy masz drzwi?

Endżi no niepoważny ten koleś, jak dla mnie to bardzo duża ta kwota na alkohol...

ja już dość długo nie odbijam...

schowaj się

ooo to ja też czekam na paczuchę

ja od rana w biegu, zawiozłam Jakuba do szkoły, następnie zakupy i w domu zdążyłam wstawić obiad i młody zaraz kończył lekcje więc pojechałam po niego i zahaczyłam o bibliotekę... a z Hubciem tż został
nawet nie wiem , bo zgłaszałam developerowi usterkę poprzednio z racji 3 lat gwarancji od momentu oddania bloku , teraz już powinnam bezpośrednio do firmy ale ja zrobiłam jako reklamacje naprawy w styczniu
Cytat:
mega mało
jak to zrobilas??? w tchibo stacjonarnie byly po 100zł :wow:
na stronie przecenili na 49zł
https://www.tchibo.pl/koc-piknikowy-...400013609.html
zapisałam się do newslettera ,gdzie dostaje się maila powitalnego że przy pierwszych zakupach powyżej 150 zł , bon na 20 zł i darmowa dostawa , więc w piaskownicy się dogadałam z sąsiadkami,zamówiłyśmy 4 i wyszło po 44zł mega się z niego cieszę
a jakby której nie pasował to można w stacjonarnym sklepie oddać w ciągu 30 dni także nie mam wyrzutów że je naciągam

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

zaniosłam jednej sąsiadce koc i idąc po klatce spotkałam sąsiadkę z piętra z mężem i dzidziusiem właśnie wrócili z synkiem z szpitala
aż mi się w domu łezka zakręciła w oku,przypomniało mi się jak my w październiku przyjechaliśmy z Michasiem,jak mu opowiadaliśmy że to nasz domek, jego łóżeczko

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:42   #3209
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Kaśka a dużo braliście i na ile?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:44   #3210
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mój dzieć zasnął dziś sam w łóżeczku drugi raz w życiu był bardzo zmęczony, bo w dzień od 7 do 20 spał tylko 40 minut
widzisz a ja swojej nie ogarniam bo przykładowo wczoraj po 8 wstałśmy zdrzemnęła się raz pół godziny później znowu pól godziny i później godzinke gdzies no i o 19 kąpiel butla i spać i co? i pół godziny pospala i pobudka i cycek nie pomogl pomimo ze się od razu z nia polozylam i miałam kilka podejść później to nie chciała usnąć do 24 ja nie wiem jak to zmienić ?? POMOCYYYY

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości