|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Co do dawania dziecku mleka od krowy, moja dyktatorka dawała tak swoim dzieciom(wiadomo inne czasy, takiego mleka jak teraz nie było itd) no i krowa coś zeżarła i to mleko nie było "zdrowe" i babci dziecko takiej biegunki dostało itd że się nie dało już nic zrobić. ;/ Esz.. w ogóle dziewczyny, sorry ze tak wbiegam z tematem śmierci, pamiętajcie, że jeśli będziecie kogoś kremować z rodziny to lepiej jechac, dopilnowac, bo bardzo przewalają, niby się kupuje trumny itd a oni pakują ciała przed spaleniem do "kartonowych trumien"a te drewniane znowu sprzedają....... normalnie.. qrwa na wszystkim chcą zarobić. Na szcześćie tzt pojechal, no ale to była cięzka podróż.
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
heja!!!!!!!!!!!!!!
dziewczyny ja na szybko pytanka dwa mam ![]() 1. fajne coś...w sensie deser..ciasto na taaki upał- jutr robimy grila i chciałam do kawki coś zrobić... ale coś co jest przez Was sprawdzone?? 2. odchodzimy od PEPTI....powiedzcie jaki teraz Bebilon??3??i jaka jest dobra cena tego mleka-bo ja się wogóle nie orietuje, a nie chcę kupić na oszukanej "promocji" ![]() Nadal stoi mi waga - 3 kg....ale widze po obwodach że jest mniej...no ale nie trace motywacji- po wczorajszej tabacie jestem podniecona ))
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Neti, waga stoi ale cm na pewno spadają
może przed okresem jesteś albo jakas owu, organizm może wodę zatrzymuje i tak to, nie poddawaj się co do deseru - zrobiłabym kawę mrożoną z kulką lodów albo po prostu sernik na zimno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#184 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
zaliczylismy już poranne wyjście do ogrodu, teraz Fifek śpi, a ja śniadanie jem, bo wczesniej nawet nie było kiedy, tak jęczał pod drzwiami; moja mama mu kupiła na dzień dziecka taki plastikowy domek i normalnie szał jest - znosi tam sobie różne rzeczy zamyka okiennice i od dzisiaj próbuje wchodzić oknem, bo Elmo tam wpadł i oknem wyskoczył ![]() dzisiejsza zabawa nr jeden: wlazł do psiego kojca, włozył nogę do miski z wodą, a jak zobaczył, że po niego idę, to podniósł tą miskę i wylał na siebie no i jak go tu nie kochać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. co do bebilonu, to kiedyś dobra cena to było 39zł za 800g, ale odkąd podrożały mleka, to ja się na bebiko przerzuciłam i teraz już się nie orientuję jakie są promocje na bebilon
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tu się wybija ponad przeciętną, zresztą inne dzieci, mówiące po kilkanaście/kilkadziesiąt słów teraz to wyższa półka nasze - w normie. Jeśli ok. 20mca nadal tak będzie, to zwyczajnie konsultacja u logopedy i tyle, ale też bez nerwów, bo jednak jeśli dziecko rozwija się ogólnie prawidłowo, to nie ma co na siłę szukać wielkich problemów, a typowy ORM (opóźniony rozwój mowy) zazwyczaj ma i inne problemy.
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim zdrowka dla wszystkich chorowitkow blogerko najlepszego!!! ![]() elllmi charlizz strasznie smutne to co piszesz Ja ostatnio widzialam jak sie dziewczyna zaczela na swojego syna wydzierac bo sie uderzyl i zaczal plakac hje padlam marsi jak tam pierwsze wrazenia S.? Podoba mu sie nasza piekna, deszczowa Anglia? ![]() Leze dzisiaj w lozku (z laptopem ) i sie kuruje a tz zajmuje sie dziewczynami
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-24 o 11:10 |
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Chyba że macie fajny przepis na serniczek na zimno???
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale polecam, zawsze wychodzi
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umiesz się ustawić ![]() Cytat:
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jest mega
|
|
|
|
|
#191 |
|
Lurker ;)
|
Dosc mam tej cziki
![]() ale deszczu tez nie chce
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() neti, ja ostatnio testowalam serniki na zimno i...no, ten tego, nie moj smak, takze nie polece ![]() charlizz Debrah, kochaaam Twoje posty!! To i ja wyskocze z pytaniem. Jakie macie sposoby na plamy z czerwonych owocow? Truskawki, wisnie, porzeczki, itp.Szare mydlo sobie nie radzi, to z Rossa tez nie, na sloncu plamy nie puszczaja. Tzn czerwony kolor znika, ale zostaje taki hmmm szary?? Da sie cos z tym zrobic?
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki, czy pomogły będę wiedziała w poniedziałek ![]() Kocham czike!!!!!!!!!!! ![]() Co do butów, Blanka ubóstwia, sama wybiera które chce założyc, jak mają być inne, to musze się nieźle nagimnastykować żeby móc założyć. Mają być te co Blanka wybrała i koniec. Tak samo jest z kapeluszami.![]() Powiem Wam coś śmiesznego. M. wczoraj zaspał do pracy, ja obudziłam się po 5 i słyszę jak prawie biega po mieszkaniu Wchodzi do sypialni i coś tam mówię, żeby mi zniósł do samochodu bo mi z Blanka będzie niewygodnie później, a On do mnie "Cicho. Muszę się skupić" i ptarzy biedak na siebie od góry do dołu i tak wylicza "spodnie-mam, pasek-mam, skarpetki-mam, koszula-mam, krawat-mam". Nie wyobrażacie sobie jak się zanosiłam od śmiechu Dzisiaj mamy za sobą już ponad dwugodzinny spacerek, Blanka zasnęła w rowerku, za wcześnie niż zawsze, ale pozwoliłam spać. Ściskam Was mocno i postaram się być częściej
|
|
|
|
#194 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko ja ostatnio plamy po truskawkach popsikalam vanishem, biala bluzke wlozylam do miski z ciepla woda i proszkiem- sladu nie ma.
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszalam jeszcze o jakims magicznym wybielaczu z biedry
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie, czy ktoras z Was wie co sie dzieje z Mala
Daawno sie nie odzywala, martwie sie
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
ja używam tego z biedry do białego i do kolorów i jak dla mnie super, znika wszystko
Cytat:
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja biale body po malinach zostawiłam na całą dobę w wiadrze z mlekiem, a później wyprałam z odplamiaczem i ani śladu
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po truskawkach normalnie wyprac w pralce - sladu nie ma |
|
|
|
|
#200 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śmieszka kochana Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chora jestem. Młody wyzdrowiał a teraz ja. Masakra tak mnie gardło drapie i łapie mnie taki suchy duszący kaszel I wiecie co? Igorek po odstawieniu uu w dzień zaczął naprawdę ładnie jeść! Jeszcze niedawno potrafił od rana do wieczora wszystkiego odmawiać i tylko uu. Teraz jeeee
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale jestem zmęczona po pracy :/ Masakra. Musiałam do pracy wstać o 5.30 , a Daria pół nocy nie spała. A dlaczego? Wychodzą nam wszystkie czwórki na raz ![]() Id trochę nadrobić Cytat:
Łomatkoboska Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-24 o 17:31 |
||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
Blogerko- sto lat, widziałam Cię dziś Co do tiramisu w upały- odradzam na południu włoch latem wogóle się nie je tiramisu Delicjanko, ja swojego tate do kremacji chowałam w kartonowej, poniważ znam re praktyki, zadbaliśmy o ładną urną ale wiem,że z paleniem tych trumien to normalka ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- zapomniałam dodać, wybrałam się dziś z TZ na targi dla kobiet w ciąży i matek z małymi dziećmi,oczywście wzięłiśmy młodego ludie reagowali na niego: o Boże, matko święta, jezuuuu z moim dzikusem gdzieś pójść to kino wszędzie lecial jak z procy, biegł na oślep popychał ludzipo 40 min pojechaliśmy do domu a TZ prosił bym już dziś dała mu wolne iżeby już nie miał w domu żadnych obowiązków cud miód Cytat:
ugotowany ryż plus zmikosowane truskawki plus jogo naturalneAnia- Samuel się jeszcze nie odezwał |
|
|
|
|
#203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i super, że z jedzeniem lepiej Cytat:
![]() nawijko ja nie mam sposobu na plamy z czerwonych owoców, teraz jak Kuba coś szama to go rozbieram ![]() byliśmy, przeżyliśmy, zobaczymy jak Kuba w nocy się będzie zachowywał... było bardzo, bardzo głośno, kilka zespołów grało, ogólnie mnóstwo ludzi i każdy zaczepiał. Kuba miał w nosie towarzystwo gdyż szał był na trawę biegał, raczkował na bosaka, chciał jeść trawę, przytulał się do niej. Ale nie siedzieliśmy za długo, bo deszcz lunął i Kuba zmęczył się tymi nowościami ogólnie mam doła, że Kuba jest tak w tyle z umiejętnościami ale nie będę Wam smęcić
|
||||
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie dzisiaj niemoc ogarnęła! Tak mi się chciało spać jakbym dwie doby nie spala. ale posprzątałam dziś dokładnie i zrobiłam pizze na kolację i czuje się lepiej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
neti1
Chyba że macie fajny przepis na serniczek na zimno???[/QUOTE] Neti, polecam ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...h-lub-jogurcie Nie da się go zepsuć, a jest naprawdę smaczny
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna chata, woda nam stoi pod wanną (kąpaliśmy przed chwilą małą i po wypuszczeniu, woda zeszła z wanny i pod nią została...
), kapie z sufitu w kuchni... Sylwietta, taaaak, u nas w domu na dole też jest chłodniej - i to różnica jest spora... A nasza sypialnia znajduje się na rogu domu - słońce najdłużej tam zagląda i u nas jest zawsze najcieplej. Zimą też - bo komin jest w ścianie właśnie u nas, więc zakręcamy kaloryfery, bo inaczej ukrop wtedy jest... Blogerko, nie przejmuj się - moja Oliwka jest rozgadana, to fakt, ale przecież nie każde dziecko musi być. ), także moje dziecko się po prostu najpierw skupiło na rozwoju mowy.
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-24 o 20:18 |
|
|
|
|
#209 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://naszezyciebezchemii.blogspot....enizowany.html DOkładnie, tym bardziej, że jakieś 5-6 lat temu ono było dla dzieci 6letnich! Zdrówka! Cytat:
![]() ------------------- na kolację zeżarłam truskawki z cukrem i śmietaną
|
||
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
czytajcie, genialne
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

co do deseru - zrobiłabym kawę mrożoną z kulką lodów albo po prostu sernik na zimno. 
no i jak go tu nie kochać

Ja ostatnio widzialam jak sie dziewczyna zaczela na swojego syna wydzierac bo sie uderzyl i zaczal plakac

ale jest mega 

Truskawki, wisnie, porzeczki, itp.
albo bawil sie zaraz za bramka... w pewnym momencie slysze jakis dziwny szelest/szmer nawet nie wiem jak to opisac... no taka nagla zmiana dzwieku... mysle -moze samolot, motor gdzies w oddali ale jakos mi tak to nie pasowalo. cos mnie tknelo zeby spojrzec w gore a tam niebo CZARNE!!!! normalnie setki tysiecy miliardow dzikich pszczol 

), kapie z sufitu w kuchni...