Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 09:04   #181
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam powiedzieć czego świadkiem byłam wczoraj u lekarza w poczekalni.
mama nr 1. dziecko w wielu naszych - z lutego. Grube ciemne dżiny do tego polar. czapka obowiązkowa. Siedzi mama z dzieckiem na kolanach i nagle mówi do niego "ojej, jaką masz wysypke na plecach, skąd to się wzięło?"
moja pierwsza myśl - na pewno nie z przegrzania, na pewno.

mama nr 2. Przyszła z synem 3,5roku i ze swoją mama, czyli babcią chłopca.
Babcia się zwierza, że chorego wnuczka jak rejestrowała dziś, to chcieli na wcześniejszą godzinę, ale przecież on o tej porze jeszcze w przedszkolu był. moja myśl - no bo jak dziecko chore, to po co je w domu trzymać, niech siedzi w przedszkolu do oporu, prawda?
babcia opowiada, że swoim dzieciom to ona mleko prosto od krowy dawała i było git, a teraz to wymyślają niewiadomo co.
chłopiec się uderzył, babcia jak nie huknęła, że aż się sama przestraszyłam! "mówiłam, że uderzysz się w łeb!" mama poprawiła komentarzem "teraz wyj jak nie umiesz siedzieć grzecznie tak jak inne dzieci"
chłopiec wbiegł do pomieszczenia jednego, mama go za rękę mocno szarpiąc wyprowadziła stamtąd i sprzedała sowitego klapsa tym razem z pretensja do babci, że to jej wina! (bo chyba babcia nalegala żeby być przed czasem i ona teraz musi się męczyć). Babcia jednak szybko skomentowała, że w domu to on grzeczny, bo przed tv sobie siedzi albo na komputerze gra a tutaj to nie idzie z nim wytrzymać.
wyszła babka z rejestracji, to tak dziecko nastraszyły nią, że mu zastrzyk zrobi, że aż się mały popłakał, mama go uspokoiła... proponując grę na telefonie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
masakra;/ nóż się w kieszeni otwiera.

Co do dawania dziecku mleka od krowy, moja dyktatorka dawała tak swoim dzieciom(wiadomo inne czasy, takiego mleka jak teraz nie było itd) no i krowa coś zeżarła i to mleko nie było "zdrowe" i babci dziecko takiej biegunki dostało itd że się nie dało już nic zrobić. ;/

Esz.. w ogóle dziewczyny, sorry ze tak wbiegam z tematem śmierci, pamiętajcie, że jeśli będziecie kogoś kremować z rodziny to lepiej jechac, dopilnowac, bo bardzo przewalają, niby się kupuje trumny itd a oni pakują ciała przed spaleniem do "kartonowych trumien"a te drewniane znowu sprzedają....... normalnie.. qrwa na wszystkim chcą zarobić. Na szcześćie tzt pojechal, no ale to była cięzka podróż.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:04   #182
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

heja!!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny ja na szybko pytanka dwa mam
1. fajne coś...w sensie deser..ciasto na taaki upał- jutr robimy grila i chciałam do kawki coś zrobić... ale coś co jest przez Was sprawdzone??

2. odchodzimy od PEPTI....powiedzcie jaki teraz Bebilon??3??i jaka jest dobra cena tego mleka-bo ja się wogóle nie orietuje, a nie chcę kupić na oszukanej "promocji"

Nadal stoi mi waga - 3 kg....ale widze po obwodach że jest mniej...no ale nie trace motywacji- po wczorajszej tabacie jestem podniecona ))

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:08   #183
charlizz
Zadomowienie

Neti, waga stoi ale cm na pewno spadają może przed okresem jesteś albo jakas owu, organizm może wodę zatrzymuje i tak to, nie poddawaj się co do deseru - zrobiłabym kawę mrożoną z kulką lodów albo po prostu sernik na zimno.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:45   #184
elllmi
Zakorzenienie

hej

zaliczylismy już poranne wyjście do ogrodu, teraz Fifek śpi, a ja śniadanie jem, bo wczesniej nawet nie było kiedy, tak jęczał pod drzwiami; moja mama mu kupiła na dzień dziecka taki plastikowy domek i normalnie szał jest - znosi tam sobie różne rzeczy zamyka okiennice i od dzisiaj próbuje wchodzić oknem, bo Elmo tam wpadł i oknem wyskoczył

dzisiejsza zabawa nr jeden: wlazł do psiego kojca, włozył nogę do miski z wodą, a jak zobaczył, że po niego idę, to podniósł tą miskę i wylał na siebie no i jak go tu nie kochać

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jaki mądrala kochany! mamy też tą koszulkę i o ile dobrze widzę to chyba butki też ale nie jestem pewna
tak, butki te same (widziałam na blogu), ale ja musiałam sznurówki wciągnąć, bo mu spadały; a co koszullki, to właśnie ją wyprałam pierwszy raz i te okularki zaczynają się spierać niestety, no ale w końcu 7 zł tylko kosztowała

Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć czego świadkiem byłam wczoraj u lekarza w poczekalni.
masakra teraz jak mam dziecko, to jakoś bardziej zwracam uwagę na takie sytuacje i też czasem niezłe kwiatki można zaobserwować

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na szybko pytanka dwa mam
1. fajne coś...w sensie deser..ciasto na taaki upał- jutr robimy grila i chciałam do kawki coś zrobić... ale coś co jest przez Was sprawdzone??

2. odchodzimy od PEPTI....powiedzcie jaki teraz Bebilon??3??i jaka jest dobra cena tego mleka-bo ja się wogóle nie orietuje, a nie chcę kupić na oszukanej "promocji"
1. ja bym zrobiła tiramisu w wysokich szklankach, postoi w lodówce i super na upał będzie

2. co do bebilonu, to kiedyś dobra cena to było 39zł za 800g, ale odkąd podrożały mleka, to ja się na bebiko przerzuciłam i teraz już się nie orientuję jakie są promocje na bebilon

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:02   #185
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Lejesz miód na me serce
Ale serio tak? Bo Pola dalej baaardzo mało mówi, żeby tak mówić konkretnie. Ale po swojemu to nawija, że ojacię Jak się w lustrze przegląda, ale "czyta", to tylko absahdjsfhasdbas, jadfhieohec.... buzia się jej nie zamyka Wystarczy na ten czas?

Wystarczy, Dorcia tylko mówi: mama, papa, baba - a reszta sylabizuje po swojemu. To raczej Olivka Blackowa jest wyrywna z gadaniem i tu się wybija ponad przeciętną, zresztą inne dzieci, mówiące po kilkanaście/kilkadziesiąt słów teraz to wyższa półka nasze - w normie. Jeśli ok. 20mca nadal tak będzie, to zwyczajnie konsultacja u logopedy i tyle, ale też bez nerwów, bo jednak jeśli dziecko rozwija się ogólnie prawidłowo, to nie ma co na siłę szukać wielkich problemów, a typowy ORM (opóźniony rozwój mowy) zazwyczaj ma i inne problemy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:02   #186
ania13.03
Zadomowienie

Przede wszystkim zdrowka dla wszystkich chorowitkow

blogerko najlepszego!!!

elllmi fantastyczny jest!

charlizz strasznie smutne to co piszesz Ja ostatnio widzialam jak sie dziewczyna zaczela na swojego syna wydzierac bo sie uderzyl i zaczal plakac Niektorzy ludzie naprawde nie powinni miec dzieci.

hje padlam

marsi jak tam pierwsze wrazenia S.? Podoba mu sie nasza piekna, deszczowa Anglia?

Leze dzisiaj w lozku (z laptopem ) i sie kuruje a tz zajmuje sie dziewczynami

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-05-24 o 11:10
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:13   #187
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti, waga stoi ale cm na pewno spadają może przed okresem jesteś albo jakas owu, organizm może wodę zatrzymuje i tak to, nie poddawaj się co do deseru - zrobiłabym kawę mrożoną z kulką lodów albo po prostu sernik na zimno.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

zaliczylismy już poranne wyjście do ogrodu, teraz Fifek śpi, a ja śniadanie jem, bo wczesniej nawet nie było kiedy, tak jęczał pod drzwiami; moja mama mu kupiła na dzień dziecka taki plastikowy domek i normalnie szał jest - znosi tam sobie różne rzeczy zamyka okiennice i od dzisiaj próbuje wchodzić oknem, bo Elmo tam wpadł i oknem wyskoczył

dzisiejsza zabawa nr jeden: wlazł do psiego kojca, włozył nogę do miski z wodą, a jak zobaczył, że po niego idę, to podniósł tą miskę i wylał na siebie no i jak go tu nie kochać

tak, butki te same (widziałam na blogu), ale ja musiałam sznurówki wciągnąć, bo mu spadały; a co koszullki, to właśnie ją wyprałam pierwszy raz i te okularki zaczynają się spierać niestety, no ale w końcu 7 zł tylko kosztowała

masakra teraz jak mam dziecko, to jakoś bardziej zwracam uwagę na takie sytuacje i też czasem niezłe kwiatki można zaobserwować

1. ja bym zrobiła tiramisu w wysokich szklankach, postoi w lodówce i super na upał będzie

2. co do bebilonu, to kiedyś dobra cena to było 39zł za 800g, ale odkąd podrożały mleka, to ja się na bebiko przerzuciłam i teraz już się nie orientuję jakie są promocje na bebilon
Dzięki dziewczyny... a na tiramisu to chyba wezmę przepis z moje wypieki com... chociaż któraś robiła tiramisu w tortownicy (DEBRAH?)...i o tym myślałam, ale kurde nie wiem jak to potem się dzieli???

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Chyba że macie fajny przepis na serniczek na zimno???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:16   #188
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny... a na tiramisu to chyba wezmę przepis z moje wypieki com... chociaż któraś robiła tiramisu w tortownicy (DEBRAH?)...i o tym myślałam, ale kurde nie wiem jak to potem się dzieli???

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Chyba że macie fajny przepis na serniczek na zimno???
Neti, ja znam tylko taki http://www.delecta.pl/Produkty/Ciast...zny-oryginalny Ale polecam, zawsze wychodzi

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-24, 11:21   #189
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
elllmi fantastyczny jest!

umiesz się ustawić

Cytat:
Neti, ja znam tylko taki http://www.delecta.pl/Produkty/Ciast...zny-oryginalny Ale polecam, zawsze wychodzi

Stary 2014-05-24, 11:23   #190
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Neti, ja zawsze robie ten z torebki ale jest mega
Stary 2014-05-24, 11:38   #191
litllesweetangel
Lurker ;)

Dosc mam tej cziki ale deszczu tez nie chce

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:02   #192
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Woooow, taka to pożyje

neti, ja ostatnio testowalam serniki na zimno i...no, ten tego, nie moj smak, takze nie polece

charlizz kopara do samej ziemi mi opadla!

Debrah, kochaaam Twoje posty!!

To i ja wyskocze z pytaniem.
Jakie macie sposoby na plamy z czerwonych owocow? Truskawki, wisnie, porzeczki, itp.
Szare mydlo sobie nie radzi, to z Rossa tez nie, na sloncu plamy nie puszczaja.
Tzn czerwony kolor znika, ale zostaje taki hmmm szary?? Da sie cos z tym zrobic?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:04   #193
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej Kochane

Dziękuję Wam za wszystkie kciuki, czy pomogły będę wiedziała w poniedziałek

Kocham czike!!!!!!!!!!!

Co do butów, Blanka ubóstwia, sama wybiera które chce założyc, jak mają być inne, to musze się nieźle nagimnastykować żeby móc założyć. Mają być te co Blanka wybrała i koniec. Tak samo jest z kapeluszami.

Powiem Wam coś śmiesznego. M. wczoraj zaspał do pracy, ja obudziłam się po 5 i słyszę jak prawie biega po mieszkaniu Wchodzi do sypialni i coś tam mówię, żeby mi zniósł do samochodu bo mi z Blanka będzie niewygodnie później, a On do mnie "Cicho. Muszę się skupić" i ptarzy biedak na siebie od góry do dołu i tak wylicza "spodnie-mam, pasek-mam, skarpetki-mam, koszula-mam, krawat-mam". Nie wyobrażacie sobie jak się zanosiłam od śmiechu

Dzisiaj mamy za sobą już ponad dwugodzinny spacerek, Blanka zasnęła w rowerku, za wcześnie niż zawsze, ale pozwoliłam spać.

Ściskam Was mocno i postaram się być częściej
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:12   #194
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko ja ostatnio plamy po truskawkach popsikalam vanishem, biala bluzke wlozylam do miski z ciepla woda i proszkiem- sladu nie ma.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:40   #195
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko ja ostatnio plamy po truskawkach popsikalam vanishem, biala bluzke wlozylam do miski z ciepla woda i proszkiem- sladu nie ma.

Slyszalam jeszcze o jakims magicznym wybielaczu z biedry

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:54   #196
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie, czy ktoras z Was wie co sie dzieje z Mala Daawno sie nie odzywala, martwie sie

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-24, 13:43   #197
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Slyszalam jeszcze o jakims magicznym wybielaczu z biedry
ja używam tego z biedry do białego i do kolorów i jak dla mnie super, znika wszystko https://www.google.pl/search?q=oxy+z...l%3B1024%3B682

Cytat:
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie, czy ktoras z Was wie co sie dzieje z Mala Daawno sie nie odzywala, martwie sie
nie mam pojęcia

Stary 2014-05-24, 14:08   #198
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Woooow, taka to pożyje

neti, ja ostatnio testowalam serniki na zimno i...no, ten tego, nie moj smak, takze nie polece

Jakie macie sposoby na plamy z czerwonych owocow? Truskawki, wisnie, porzeczki, itp.
Tzn czerwony kolor znika, ale zostaje taki hmmm szary?? Da sie cos z tym zrobic?
słyszałam o zsiadłym mleku ja biale body po malinach zostawiłam na całą dobę w wiadrze z mlekiem, a później wyprałam z odplamiaczem i ani śladu
Stary 2014-05-24, 14:34   #199
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Woooow, taka to pożyje

Po truskawkach normalnie wyprac w pralce - sladu nie ma
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 14:43   #200
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Młode zjadło na śniadanie z 10 (?) łyżeczek serka Tutti i parę gryzów placuszka owsianego z cynamonem i wanilią. Liczy się chyba jako śniadanie..
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A moj dzisiaj na sniadanie caly serek tutti, potem przed drzemka kaszke, jajecznice z dwoch jajek i salatke grecka, pol kromki ciemnego chlebka z maslem. Teraz pewnie cos skubnie ode mnie i przed samym spaniem mleczko.
Dziewczyny, jaki skład u Was ma serek Tutti? Bo może to w zależności od regionu inny producent jest. Bo u mnie to syf z syropem glukozowo -fruktozowym. Ja kupuję serek Darek z Mlekovity (nie wiem czy w całej Polsce jest bo producent z mojego regionu) i skład ma fenomenalny, nawet wanilia naturalna.

Cytat:
Dzwoniłam do naszego pediatry i pozwolił nam wychodzić
W poniedziałek przejdę się z młodą do kontroli.
Tylko kurdę się poprzestawiało bo znowu mówi mi, że po tego typu chorobie zakaźnej - szczepienie w odstępie co najmniej 2 miesięcy - czyli już z 6 mcy opóźnienia będziemy mieć z MMR.. Najpierw żalezo, potem przeziębienie, teraz ospa..

No.. ale to w sumie chyba nie jest źle?
Nie ma pośpiechu z tym szczepieniem moim zdaniem. Nie wiem czemu ono tak wcześnie jest w kalendarzu szczerze mówiąc...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko wlazl mi dzisiaj na...parapet. Laski zawalu dostalam wyszlam na chwile doslownie do kuchni a on na parapecie!!! Masakra jakas teraz sie boje odwrocic nawet. Na dodatek probuje otwierac okna. Sa jakies zabezpieczenia na klamki???
Widziałam u koleżanki klamki na kluczyk.
Cytat:
Mamo - jestem już zdrowa
Śmieszka kochana

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody zasnal wiec mam chwilke....
jejku, co ja dzis przezylam!!!!
pielilam dzis truskawki. rosna sobie one w takim malym ogrodeczku przy starym domu w ktorym kiedys mieszkalismy. ja dzialalam a Kubson albo pielil ze mna albo bawil sie zaraz za bramka... w pewnym momencie slysze jakis dziwny szelest/szmer nawet nie wiem jak to opisac... no taka nagla zmiana dzwieku... mysle -moze samolot, motor gdzies w oddali ale jakos mi tak to nie pasowalo. cos mnie tknelo zeby spojrzec w gore a tam niebo CZARNE!!!! normalnie setki tysiecy miliardow dzikich pszczol
widok normalnie jak z horroru!
rzucilam motyczke, zlalapal Kube i szybko do tego starego domu!
trwalo to moze ze 2-3 sekundy, w zyciu takiej predkosci nie mialam dzieki Bogu ze Kuba byl akurat przy mnie a nie gdzies na srodku podworka bo grom wie jakby czy by nas nie zaatakowaly!? ale mowie wam, jak zyje czegos takiego nie widzialam
jak wyszlismy z tego domu to normalnie cala dygotalam
o masakraaaa, współczuję!
Cytat:
hej

mamy zapalenie krtani (znowu) dobrze, że kupiłam ten inhalator w końcu

jestem sama na weekend, więc postaram się coś popisać
Ojjjj zdrówka!
Cytat:
ze szpinakiem

Ja chora jestem. Młody wyzdrowiał a teraz ja. Masakra tak mnie gardło drapie i łapie mnie taki suchy duszący kaszel
I wiecie co? Igorek po odstawieniu uu w dzień zaczął naprawdę ładnie jeść! Jeszcze niedawno potrafił od rana do wieczora wszystkiego odmawiać i tylko uu. Teraz jeeee
Stary 2014-05-24, 17:30   #201
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ale jestem zmęczona po pracy :/
Masakra. Musiałam do pracy wstać o 5.30 , a Daria pół nocy nie spała. A dlaczego? Wychodzą nam wszystkie czwórki na raz

Id trochę nadrobić

Cytat:

SILVER u lekarza nic nowego...poza tym żeby zmienić proszek na yelp. .czyli najdroższy
Dobrej nocki Babulce moje

Łomatkoboska

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Wczoraj przypadkowo spotkałam się z Evel na zakupach Majeczka jest taaaka śliczna Tylko już śpiąca była i nie chciała z nami gadać
Ale fajnie

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-24 o 17:31
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 18:20   #202
marsi11
Zakorzenienie

Hello,

Blogerko- sto lat, widziałam Cię dziś

Co do tiramisu w upały- odradzam to jest produkt na jajkach, jaka surowe plus upał= urwanie dupy
na południu włoch latem wogóle się nie je tiramisu

Delicjanko, ja swojego tate do kremacji chowałam w kartonowej, poniważ znam re praktyki, zadbaliśmy o ładną urną ale wiem,że z paleniem tych trumien to normalka

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

zapomniałam dodać, wybrałam się dziś z TZ na targi dla kobiet w ciąży i matek z małymi dziećmi,oczywście wzięłiśmy młodego
ludie reagowali na niego: o Boże, matko święta, jezuuuu z moim dzikusem gdzieś pójść to kino wszędzie lecial jak z procy, biegł na oślep popychał ludzi
po 40 min pojechaliśmy do domu a TZ prosił bym już dziś dała mu wolne iżeby już nie miał w domu żadnych obowiązków
Cytat:
Mamo - jestem już zdrowa
cud miód

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku

gratulacje dla Ilkas

co do bucikow to moj Miki uwielbia ubierac, zawsze jak gdzies wychodzimy to chodzi za mna z tymi butami bidulek i czy ubrany czy nie to buty juz chce miec

Marsi ale zrobilas mi smaka - a jak Ty robisz ten ryz z truskawkami ???
najszybxiej jak się da ugotowany ryż plus zmikosowane truskawki plus jogo naturalne

Ania- Samuel się jeszcze nie odezwał ale wiem,że dotarli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 19:16   #203
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Cytat:
nie mam pojęcia ale też się martwię
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Ja chora jestem. Młody wyzdrowiał a teraz ja. Masakra tak mnie gardło drapie i łapie mnie taki suchy duszący kaszel
I wiecie co? Igorek po odstawieniu uu w dzień zaczął naprawdę ładnie jeść! Jeszcze niedawno potrafił od rana do wieczora wszystkiego odmawiać i tylko uu. Teraz jeeee
zdrowiej Kochana
i super, że z jedzeniem lepiej
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Masakra. Musiałam do pracy wstać o 5.30 , a Daria pół nocy nie spała. A dlaczego? Wychodzą nam wszystkie czwórki na raz

nawijko
ja nie mam sposobu na plamy z czerwonych owoców, teraz jak Kuba coś szama to go rozbieram

byliśmy, przeżyliśmy, zobaczymy jak Kuba w nocy się będzie zachowywał... było bardzo, bardzo głośno, kilka zespołów grało, ogólnie mnóstwo ludzi i każdy zaczepiał. Kuba miał w nosie towarzystwo gdyż szał był na trawę biegał, raczkował na bosaka, chciał jeść trawę, przytulał się do niej. Ale nie siedzieliśmy za długo, bo deszcz lunął i Kuba zmęczył się tymi nowościami
ogólnie mam doła, że Kuba jest tak w tyle z umiejętnościami ale nie będę Wam smęcić
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 19:28   #204
charlizz
Zadomowienie

ale mnie dzisiaj niemoc ogarnęła! Tak mi się chciało spać jakbym dwie doby nie spala. ale posprzątałam dziś dokładnie i zrobiłam pizze na kolację i czuje się lepiej

Stary 2014-05-24, 19:32   #205
aplikacja24
Raczkowanie

neti1

Chyba że macie fajny przepis na serniczek na zimno???[/QUOTE]

Neti, polecam ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...h-lub-jogurcie
Nie da się go zepsuć, a jest naprawdę smaczny
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:12   #206
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Powiem Wam coś śmiesznego. M. wczoraj zaspał do pracy, ja obudziłam się po 5 i słyszę jak prawie biega po mieszkaniu Wchodzi do sypialni i coś tam mówię, żeby mi zniósł do samochodu bo mi z Blanka będzie niewygodnie później, a On do mnie "Cicho. Muszę się skupić" i ptarzy biedak na siebie od góry do dołu i tak wylicza "spodnie-mam, pasek-mam, skarpetki-mam, koszula-mam, krawat-mam". Nie wyobrażacie sobie jak się zanosiłam od śmiechu
.

Ściskam Was mocno i postaram się być częściej

Cytat:
Dziewczyny, jaki skład u Was ma serek Tutti? Bo może to w zależności od regionu inny producent jest. Bo u mnie to syf z syropem glukozowo -fruktozowym. Ja kupuję serek Darek z Mlekovity (nie wiem czy w całej Polsce jest bo producent z mojego regionu) i skład ma fenomenalny, nawet wanilia naturalna.

Nie ma pośpiechu z tym szczepieniem moim zdaniem. Nie wiem czemu ono tak wcześnie jest w kalendarzu szczerze mówiąc...

Widziałam u koleżanki klamki na kluczyk.

Śmieszka kochana

o masakraaaa, współczuję!

Ojjjj zdrówka!

ze szpinakiem

Zdrówka!!!

Stary 2014-05-24, 20:15   #207
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurna chata, woda nam stoi pod wanną (kąpaliśmy przed chwilą małą i po wypuszczeniu, woda zeszła z wanny i pod nią została... ), kapie z sufitu w kuchni...

Sylwietta, taaaak, u nas w domu na dole też jest chłodniej - i to różnica jest spora... A nasza sypialnia znajduje się na rogu domu - słońce najdłużej tam zagląda i u nas jest zawsze najcieplej. Zimą też - bo komin jest w ścianie właśnie u nas, więc zakręcamy kaloryfery, bo inaczej ukrop wtedy jest...

Blogerko, nie przejmuj się - moja Oliwka jest rozgadana, to fakt, ale przecież nie każde dziecko musi być. Za to Oliwka dość późno zaczęła chodzić (13 miesięcy, w porównaniu do niektórych dzieci z forum to dość późno... ), także moje dziecko się po prostu najpierw skupiło na rozwoju mowy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:17   #208
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Może by jej eska napisać ?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-24 o 20:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:21   #209
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

tu opisane:

http://naszezyciebezchemii.blogspot....enizowany.html

DOkładnie, tym bardziej, że jakieś 5-6 lat temu ono było dla dzieci 6letnich!

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
szybkiego wyjścia

-------------------
na kolację zeżarłam truskawki z cukrem i śmietaną
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:21   #210
elllmi
Zakorzenienie

czytajcie, genialne http://www.klocekikredka.com/list-do-m/

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

zapomniałam dodać, wybrałam się dziś z TZ na targi dla kobiet w ciąży i matek z małymi dziećmi,oczywście wzięłiśmy młodego
ludie reagowali na niego: o Boże, matko święta, jezuuuu z moim dzikusem gdzieś pójść to kino wszędzie lecial jak z procy, biegł na oślep popychał ludzi
po 40 min pojechaliśmy do domu a TZ prosił bym już dziś dała mu wolne iżeby już nie miał w domu żadnych obowiązków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości