|
|
#211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Wiem, wiem .. tylko czasami te pytania rodziny mnie denerwują niemiłosiernie. Tak jakby po pierwsze to było coś złego, że jeszcze pięknie nie mówi, a po drugie jakby to była moja wina A że Oliwka wybitnie dużo mówi to doczytałam dopiero tutaj, bo już się obawiałam, że wszytskie nasze wątkowe dzieci tak pięknie gadają
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
coś Wam pokażę, głównie dla tych z Was, które boją się połączenia dzieć + zwierz
![]() https://www.youtube.com/watch?v=7I3Zhye_g4Y ........................ poprawka, to miało być https://www.youtube.com/watch?v=3feeOl0t2wQ
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-05-24 o 20:29 |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. .witam się wieczorne. Dziecko w końcu śpi. A jeszcze przed chwilą mało ząbki. ..w kąpieli,Podczas ubierania no i przed snem. .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić , nim tz się dorwal
![]() PS. Trening wykonany w dzień i tabata przed chwilą. .. padam, tez prysznic i spać. ..może bunga pod prysznicem? Wczoraj nam Antonio przerwał. .. łóżko za bardzo skrzypialo:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-24 o 22:04 |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, polecam ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...h-lub-jogurcie
Nie da się go zepsuć, a jest naprawdę smaczny [/QUOTE]No właśnie ten zrobiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
zachmurzyło sie, wiaterek był, no elegancio młody buszował w gumiakch bo byl mus Cytat:
![]() Cytat:
dzieci naprawde teraz łapią wszystko w mig ), rozpakowuje zakupy z auta (typu papier, husteczki, no lekkie w kazdym razieCytat:
|
|||
|
|
|
#219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wodą ofkors :PCytat:
a co do serka to waniliowy ma dobry skład Cytat:
Cytat:
aaaaa, sikam z Leosia Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-05-24 o 22:26 |
|||||||
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta, dziękuję, że pytasz
Ola dziś jak nowo narodzona, martwię się, leukocyty podwyższone, w pon będę robić jeszcze raz mocz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ELLLMI, Fifek boski Labradory ogolnie są prodzieciowe, do reh wykorzystywane, mają cierpliwosc. Powiem Ci, ze my mamy suczke małą, mieszanka shi tzu z niewiemczym, ale w kazdym razie, co młody z nią wyrabia to szok.... Nawet jak ją ciągnie za siersc na pysku to mu nic nie zrobi, chociaz z bólu piszczy.... tylko sie wtedy patrzy na mnie błagalnie, zebym wreszcie tego gałgana zabrała ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- SZAJA, mam pytanie? Jest juz sens kupowac kolorowanki/malowanki? Bo jak mamy rysowac to na zwyklej kartce z bloku mały os podziabie i go przestaje interesowac, jak cos narysuje typu biedronka, chmurka to ok, zajmie sie troche dłuzej. Ale jak sie ze mnie dzis wykłądali po narysowaniu kury to mi przeszła ochota na prace plastyczne ![]() ![]() FEWCIU, Twój M. nie do zastąpienia dzis NAWIJKO, a kiedy czeka Cie wielka wyprowadzka do tesciów? Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-05-24 o 22:40 |
||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko zasnęło o 22:40 (ale wstała rano późno) pomimo tego, że pół dnia spędziliśmy w zoo i wyłaziła się na nóżkach za wszystkie czasy.
Tylko, że problem butowy wrócił, dziś tenisówek nie chciała (sandały to w ogóle koszmar, wzięłam tenisówki do torby i dobrze bo musiałam jej przebrać) Obstawiam, że chodzi o to, że ma buta bez skarpetki założonego, ze skarpetką tak nie protestuje.. W związku z tym mam pytania do Was, bo trochę się niepokoję: * Czy wasze dzieci jak ubrudzą rękę/nogę to natychmiast Wam dają do wytarcia/otrzepania z piachu? * Boją się dotykać roślin, chodzić po trawie boso itp itd? * Boją się nowych butów? * Nie lubią jak im się cokolwiek robi przy nosku/zębach/paznokciach itp? * Bardzo ostrożnie podchodzą do nowych smaków w jedzeniu?? Szaja - powiedz mi, jest się czym martwić? Dzisiaj mi się to wszystko przy okazji butowo/czapkowej histerii (kupiliśmy czapkę z daszkiem bo nic na głowę nie miałam, jadąc do zoo - bała się założyć, dopiero po czasie poszło) że trochę tego dużo. Kiedy norma a kiedy zaburzenia SI? Chyba czas poszukać gabinetu... W zoo nic nie chciała jeść za bardzo, ale w domu jak przyszliśmy to najpierw od razu uu, potem dałam kanapkę to troszkę zjadła (parę gryzów), parę łyżek serka tutti bo mi został z rana, a potem z głupa zrobiłam kaszkę do miseczki (już dawno nie jadła kaszy bo nie chciała, ale że serka mało było i wołała am to niewiele myśląc zrobiłam kaszę..) i ... zjadła. Nie wiem, ze 100ml, jej było pewnie. Czyli jak dla niej to dużo w krótkim czasie |
|
|
|
#223 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. Nie, wręcz przeciwnie ![]() 2. Po trawie boso nie chodziła, a roślin nie boi się dotykać. 3. Boi to za dużo powiedziane, ale zazwyczaj na początku są "kroki sprawdzające" i jak nie pasuje coś, to zaczyna płakać. Ale potem już ok. 4. Zdecydowanie TAK. Od razu odpychanie ręki, uciekanie, wierzganie. 5. Żeby bardzo, to nie, ale jak dam coś nowego, to albo najpierw wypluje i jak posmakuje to sobie znowu wkłada do buzi ; albo najpierw tak trzyma w buźce bez gryzienia i dopiero po chwili "smakuje".Właśnie nam jakieś kibole Realu pod oknami śpiewają ![]() ------------------------- Dziś dzień intensywny. Oczywiście porządki, jak to w sobotę, w międzyczasie polko do 11. Po drzemce pojechaliśmy na małe zakupy. Ja nabyłam żel pod prysznic z Adidasa, antyperspirant w sztyfcie z Rexony, szampon i odżywkę z Pantę - na bogato ![]() I kupiliśmy sandałki Poli, takie zwyklaki, ale wysokie dość, więc myślę, że ok. I w pepco spodnium krótkie i kapelusik
|
||||||
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko stowka!!! I kobieto, w zyciu bym Ci 3 z przodu nie postawila
W szoku jestem!Elllmi widze, ze Fifek dorownuje Pietraszkowi jezeli chodzi o maltretowanie zwierza Super sa!!! Tak mi sie labek marzy!!! A Filip jak biega! Jednak widac od razu jak dziecko ma nieograniczona powierzchnie i pol dnia na dworze spedza, na 100m to by mnie zgrzal konkretnie Debrah oj tak, z tym brudkiem na raczkach nozkach mlody ma tak samo, kurcze, nie dosc, ze od razu daje do wytarcia to nic nie zrobi i wyje piszczy krzyczy, dopoki tego nie wytre najgorzej jak zauwazy jakiegos pylka ktorego ja nie widze, potrafimy myc raczki 15min a on dalej to widzi Nowe smaki podobnie, czasem zalapie od razu, czasem dopiero na drugi dzien. Z butami nie mamy zadnego problemu, sandalki kapcie najeczki adidaski trampki czy buciki basenowe, kazde bez problemu. Rosliny maltretuje, trawe uwielbia.Z ciekawosci - naprawde takie "szczegoly" (wiadomo, dla malego dziecka sa to rzeczy rangi ogromniej, ale szczegoly dla nas, osob doroslych) moga prowadzic/maja zwiazek z zaburzeniami SI??? Kurcze, bo np ta sprawa z brudkiem, no dla mnie to na maksa pocieszne jest, w zyciu bym nie pomyslala, ze tomoze byc cos nie tak.... Tak strasznie sie boje, ze zauwaze cos za pozno, ze sie nie zorientuje..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są błahe rzeczy, ale gdy jest ich dużo - to już mogą mówić o jakiejś nadwrażliwości pewnie - więc mogą mieć związek z SI - chyba, aczkolwiek ja tylko ogólniki wiem na ten temat, dlatego pytam Szajkę. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napisze któraś do Małej smsa? Ja nie mam telefonu, a z bramki do niej nie dochodzą, bo ma wyłączone
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
1. Yae rece ubrudzone sama otrzepuje, reszta sie nie przejmuje. 2. Dotyka wszystkiego bez problemu. Zdarza sie, ze na spacerze sama zdejmuje buty i chodzi boso. 3. Bala sie tylko pierwszej pary mierzonej w sklepie. Po 2-3 probach juz nie bylo klopotu. 4. Bardzo nie lubi jak sie robi cos przy nosie, mycie zebow idzie nam coraz lepiej i juz prawie nie ma problemu, obcinanie paznokci nigdy nie sprawialo klopotu. 5. Doslownie jest wszystkojedzaca i chetnie od samego poczatku. Myslisz, ze u Amelki o jakies zaburzenia? |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas dziś pobudka o 6.30...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46595103] ------------------- na kolację zeżarłam truskawki z cukrem i śmietaną [/QUOTE] uwielbiammmmmmNam ostatnio łóżko skrzypiało więc przenieśliśmy się na blat do kuchni ![]() Cytat:
2.nie boi sie. Wręcz przeciwnie, uwielbia zrywać kwiatuszki, trawkę... ale po trawie jeszcze boso nie chodziła 3.nie boi się 4.bardzo nie lubi. Od razu się wyrywa... 5. Daria bardzo ostrożnie podchodzi do nowych smaków. Czasem wypluje trzy razy a za czwartym jej smakuje ![]() ---------------- Nie ma cziki Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej a. ..u nas pobudka o 6:banghead:
Cytat:
2. Postawiłam wczoraj na ziemi z kamykami. .zrobił kroka na trawę-stanął i kazał sobie obuwie przyodziac ![]() 3.od razu nowe chce zakładać. 4. Nos po ostatnim Katarze daje wycierać w miarę ładnie. ..zęby myje pięknie i daje bez problemów. . Paznokcie to tragedia.u rak obcinam w czasie spania. U nóg na żywca i na sile przy wielkich płaczach , bo w nocy nie da rady ma takie łaskotki ze nie da rady...i po wieku próbach się budził wiec niestety. .. Dziś bolą mnie mięśnie na plecach inogach. ..ale jestem usatysfakcjonowana. Co prawda na -3 kg stanęło ale no w biodrach, pasie i łydkach po 2..3 cm na minusie. Serniczek wyszedł pyszny. .. dziś trochę rozpusty. ..z okazji dnia mamy i imienin.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-25 o 07:40 |
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do małej smska. Mam nadzieję że ten nr który podała w k. jest dalej aktualny.
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Mała mi odpisała na smsa. Treść smsa w k. Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Jak mam pytanie. Czy są tu dzieciaczki które nie chcą jeść owoców? Daria nie chce ani jabłka ani pomarańczy ani gruszki.... NIC ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#231 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.empik.com/akademia-maluch...8481,ksiazka-p z tej akurat serii sporo jest książeczek Ale Sylwia luzik, na tym etapie wystarczy, gdy narysujesz jako kolorowankę koło, kwadrat, trójkąt, najprostszego kwiatka, budę (no wiesz, kwadrat z kołem a na górze trójkąt) czy prosty dom. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#232 |
|
Lurker ;)
|
Silver u nas nawet najslodsza gruszka nie przejdzie, wymemla i wypluwa. Mandarynke zje, jablko czasami, banan kroluje. Ogolem ostatnio jest faza na " wytre(rozkrusze) caly pokoj owocem/ciastkiem a dopiero potem zjem, bo tak smaczniej"
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, wieki mnie nie było. Doba za krótka, dziecię absorujące. Wieczorem postaram się nadrobić chociaż tę część.
Michaś od tygodnia chory. Najpierw katar, a przedwczoraj już chore gardełko i antybiotyk Na szczęście dziielnie to znosi. Połykanie antyb. to jakiś koszmar jest.Właśnie budzi się z drzemki, ja z nim się przespałam. Buziole
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zje tylko banana i jak ma humor to mandarynkę/pomarańczę. Może Daria musi 'dorosnąć' do owoców Do niedawna Miś tolerował owoce tylko ze słoiczka, teraz sam się upomina o banana i zjada z chęcią.
|
|
|
|
|
#235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Siemanko!
Byliśmy dziś na giełdzie, mieliśmy kupić Anusi sukienkę na wesele (ja już kupiłam 2, ale Tżowi się nie podobają of kors ) ale nic nie było. Za to kupiła jej kilka bluzek i spodenek krótkich, bo mamy deficyt.Cytat:
nieee, bo niby jestem na dworze z nią cały dzień, no ale jeszcze co trzy sekundy wchodzę bo czegoś zapomniałam, coś potrzebuję, a tu przewinąć, a tu nakarmić itd. Nie mówiąc o drzemce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#236 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
ale gorąc! dobrze ze chociaz wiaterek wieje bo inaczej to by sie czlowiek uprazyl ![]() bylismy rano na gieldzie. kupilam mlodemu troche ciuszkow takich typowo czikowatych bo troche nedzie bylo u nas w tym temacie...w biedrze jest promo na chusteczki i na pieluchy ale pewnie wiecie ![]() Cytat:
jejku, jakbym czytala o naszej sypialni ![]() Cytat:
Cytat:
jak sie ubrudzil kiedys takim mokrym piachem to mu pokazalam jak sie myje raczki w suchym piasku i od tej pory sam sobie "myje" raczki na sucho ![]() -roslinki dotyka, najlepiej idzie mu obrywanie truskawek :/ i wyrywanie babcinych kwiatkow z doniczek na trawe boje sie go puszczac ze wzgledu na kleszcze, jakos mam wstret do tego dziadostwa ![]() -bac sie nie boi, ale nie lubi, tzn w domu nie zalozy zadnych na dworzu biega w obojetnie jakich-u nas zzebami nie bylo i nie ma problemow, obecnie sam myje, z noskiem raczej tez nie, no chyba ze to katarek to insza inszosc paznokcie obcinam normalnie-przy pierwszym kesie jest grymas pt. co ty mi tu wciskasz stara!? ale przy drugim jest juz zazwyczaj okCytat:
Cytat:
zdrowka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrowka! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-05-25 o 15:31 |
|||||||||
|
|
|
#237 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
Ja mam dziś gości, a nic nie zrobiła kupiłam lody i czekoladę i zdziałam lody w polewie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#238 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46587218]Insolito, no to lekarka durna, bo 16miesięczniak ma prawo nie mówić, bo pierwsze regularne słowo może pojawić się ok. 1,5 roku dopiero i to jest normalne - z jednej strony akcja "2 słowa na 2 lata to o 170 za mało", ale też nie dajmy się zwariować - jeśli jest regularne gaworzenie i nawijanie sylabami, nie szkodzi, że to po chińsku
to absolutnie nie widzę konieczności podawania tak silnego wspomagacza.[/QUOTE]akcja sama w sobie b. fajna ALE ten tytul jak dla mnie jest na )Cytat:
Cytat:
LEPIEJ CI? Cytat:
![]() Najlepszego Kochana! ![]() Ps. dzis 2 panow na targowisku jak kupowalam sobie spodzienki na "ty" do mnie caly czas nawijali milo, milo... |
|||
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest, moje! |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryn, moja mama tez nie mowi ;/ ale za to inne slowka zna ...
)) marsii, ja w szoku bylan jak sie o tym dowiedzialamm... bylismy na dzialce ale tzt chcial do domu spac ; p spierdzielil nam gore na budowie i musza poprawiac masakra..... tydzien rpboty w plecy :/Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

z moim dzikusem gdzieś pójść to kino
wszędzie lecial jak z procy, biegł na oślep popychał ludzi
), kapie z sufitu w kuchni...

Ola dziś jak nowo narodzona, martwię się, leukocyty podwyższone, w pon będę robić jeszcze raz mocz 
Daawno sie nie odzywala, martwie sie
[/QUOTE]

jak sie ubrudzil kiedys takim mokrym piachem to mu pokazalam jak sie myje raczki w suchym piasku i od tej pory sam sobie "myje" raczki na sucho