|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Deli kciukasy!
Antoniowi znów rośnie temp. Ma 37.5 i nie wiem czy zapisywać się do lekarza czy się wstrzymać? Aha i do dziewczyn które używają kosmetyków Mustela. .. (MARSI).. gdzie można najtaniej kupić- orientuje cie się? Musze kupić albo Mustela albo Iwostin krem czy tam balsam na słońce dla małego. To proszę o POMOC . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-28 o 06:41 |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zuzce temp. już się utrzymuje na poziomie 37,4. Noc przespała. Co najlepsze u dziadków wszyscy wczoraj mieli po 37,4. A ja mam tyle dziś. Ale mi się nie chce iść do pracy. Jestem taka zmęczona ![]() My też.nie szczepione na mmr, byłyśmy 2 razy w przychodni i nikt nic nie mówił. Także ten tego... Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#603 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
wita się z wami zombie
dzień dobry.wczotaj położyłam się przed 1, a o 5 15 obudziło mnie radosne "mama!" teściowa na medal wzięła do siebie Anię, żebym się jeszcze położyła, ale ja jednak zrobiłam sobie śniadanie i dalej męczę pracę mgr na wpół z przeglądaniem notatek na jutrzyejszy egzamin. Daję sobie 2h na zrobienie pracy mgr na tip top, potem jestem umówiona w kwiaciarni na zamówinie kwiatów naślub, potem na szybko skoczę do kosmetyczki na brwi i wracam do domu, mam nadzieję Ania będzi emiała drzemkę to się będe uczyć dalej także ten...luzik co nie? ![]() miłego dnia dziewczęta!
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja już w drodze do pracy. Dziś na szczęście krótko mam więc potem pójdę z Darią na spacerek.
Co do mmr ,myśmy 2 tyg temu szczepili. Nic się nie działo. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- MIŁEGO DNIA Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-28 o 07:21 |
|
|
|
#606 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaz tez uważam ze dużoo robi atmosfera w domu, wsparcie bliskich itp, a z tym to znowu u mnie często-gęsto kiepsko. Cytat:
Cytat:
E tam trzeba było iść z nim Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dużo duplo na allegro kupowałam, nigdy się nie nacięłam a cena konkurencyjna.
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie ryczeć mi się chce
ja tu piszę tą dupiatą pracę mgr, a słysze na dole jak moja córcia wręcz płacze i krzyczy "mama mama mama mama" nie mogę tam pójść, bo wtedy już nie wrócę do pisania, a MUSZĘ to zrobić. Wiem, że nie dzieje jej krzywda, ale jest to strasznie dołujące.jak ja ją w żłobku zostawię we wrześniu?
|
|
#608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46634438]sluchaj, a melisa do picia dla niego? a w ostateczności recepta na hydroxizine - o ile dobrze pamiętam, 3ml (teoretycznie 5ml, ale z reguły u takich maluchów 5ml powoduje dodatkowe pobudzenie) - tzn. chodzi mi o sytuację gdy dziecko od kilku nocy nie jest w stanie normalnie spać, potem się zamknięte koło robi, by padnięty nie jest w stanie normalnie zasnąć i odespać - z Agatką raz tak miałam, poszłam do lekarki, powiedziałam jak to wygląda, a ona jakoś 10 dni takich jazd miała - no i dała, max. tydzień miałam podawać, właśnie by dziecko mogło zregenerować siły snem.
dokładnie, nie zapominajmy, że dzieci też leki dostają - taki amotaks dla dorosłych to nic innego jak ospamox dla dzieci, przykładowo [/QUOTE] Moja bratanica dostawała hydro jak było taki okres że bardzo mało spała a już wogóle jak 24 h była na nogach to zwątpili, ale na nią żaden lek nie działał. Krótko przed skończeniem 2 lat się jej odmieniło na lepsze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tulę
|
|
#609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie pomogę bo kupiłam stacjonarnie i nie w żadnej sieciówce. Na Allegro nie znalazłam takich...
Cytat:
Do dnia 02.06.2014 r. Uczestnik otrzyma prywatną wiadomość w serwisie wizaz.pl z prośbą o zamieszczenie swojej opinii o testowanym Produkcie w Katalogu Kosmetyku Wszech Czasów. Do dnia 02.06.2014 r. Uczestnik otrzyma prywatną wiadomość w serwisie wizaz.pl z linkiem do ankiety wynikowej, którą zobowiązany jest wypełnić w dniach 02.06.2014 – 08.06.2014. Cytat:
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Deli kciuki
Cytat:
Cytat:
dla teściowej.Cytat:
Podobno w żłobku najgorsze są dwa pierwsze tygodnie ale to tylko ze słyszenia wiem. Dołąćzam do mam dzieci jejczoących i płaczących. Nie wiem co się wczoraj działo z Oliwką, chodzi, chodzi, uśmiecha się, nagle bum..staje i płacz, łzy jak grochya, utulić się nie daje. I tak cały wieczór. Na szczęście usnęła bez problemu o 21, o 23 kilka pobudek z płaczem ale potem już do 4 bez pobudki. Wydaje mi się że druge jedynka na górze sie jej przebiła ale nie jestem pewna,dzisiaj sprawdze dokłądnie. Wczoraj dałam mamie prezent na dzień matki ( w poniedziałek jej nie było): fotoksiążke ze zdjeciami wnuczków i taki rowerek hand made ze słodyczami. Ale się wzruszyła. Ale kochana pomagała mi w kuchni do 22 i czekała jak się kąpałam żebyśmy razem "Prawo Agaty" oglądnęły
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć robaczki
Noc w miarę,ale chętnie bym jeszcze pospała. No cóż nie można mieć za dobrze. Za oknem ponuro a to nie nastraja dobrze na nadchodzący dzień. Ewulka-trzymam za Ciebie kciuki. Żeby wszystko się udało
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Hania nauczyla sie powtarzac swoje imie "Nania" my też jeszcze nie szczepieni na mmr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Jakie Nawijki cudne Debrah, meeeeega wspolczuje, a wiesz, ze u nas podobnie? Tzn bez problemu zasnal o 20.30, o 00.45 zaczal pojekiwac, jak juz czulam, ze sie nie uspokoi sam, to poszlam, potulilam, poszuszalam, poglaskalam, zasnal. I....czegos sie wystraszyl na maksa, bo 20min pozniej wpadl nam w tak ogromna histerie..... Nic nie moglo go uspokoic, nawet butli nie chcial, wrzask, wrzask, wrzask i wrzask, i to taki jakby.....z bolu? W polowie histerii nam sie zakrztusil slina i to tak mocno, ze nie mogl oddychac, jezu dziewczyny, zatykalo go, odbijalo, a on mogl tylko takie malutkie oddechy miedzy tym lapac, jak malz jest oaza spokoju to w tamtym momencie wpadl w panike, ja siedzialam i autentycznie mnie wrylo w kanape, nie bylam w stanie sie ruszyc ze strachu..... Cos okropnego, najgorsza noc w zyciu, naprawde w koncu odbilo mu sie tak feeeeeeest mocno, zaczal oddychac normalnie, w koncu pociagnal butle i zasnal..... Przed 6 obudzil sie drugi raz na butle i wstalismy o 9.10. Jestem psychicznie wykonczona, czulam jeden wielki strach i bezradnosc...... Mlody spal do butli ze mna, malz na kanapie, ja cala noc czuwalam, czy zuczyslaw oddycha..... Na dobre sie polozylam dopiero przed 6, bo butle zjadl u siebie w pokoju i spal w swoim lozeczku, masakra ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#614 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Wczoraj skończyliśmy projekt Nadrobiłam wszystko, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść, więc wybiórczo: Przytulam bardzo Ale cudnie Moja się co najwyżej uśmiecha przez sen, a i to ostatnio rzadko, raczej popłakuje. Chyba jej się coś złego śni... Cytat:
Dla mnie to właśnie ta bezradność jest najgorsza w takich sytuacjach - jak już nie wiem, co mam robić, co zmienić, jak pomóc, a Julka ewidentnie pomocy u mnie szuka. W ogóle zasypianie i same nocki u nas też dużo bardziej niespokojne niż dawniej. Mycha kotłuje się na łóżku, nie może zasnąć, chce pierś, potem już w ogole nie chce, chce przytulenia, potem nie i tak stale w koło. Ostatnio wzięłam w ramiona, mocno przytuliłam, usiadłam na takiej dużej piłce do ćwiczeń i kołysałam - i tak mi Młoda odpłynęła... Mam nadzieję, że dzisiaj u Was będzie lepszy dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że każda kobieta na innym etapie swojego życia jest gotowa na dziecko i to trzeba poczuć. Ja przez długi czas nie byłam, myślałam, że dziecko mi coś "zabierze" (czas na przykład) i dopiero po 30. stwierdziłam, że chciałabym, by jakiś mały człowieczek z nami zamieszkał i widzę, jak dużo Mycha mi daje... Nie czuję, by mi czegoś zabrakło, bo jest Mała, nie tęsknię za "dawnym" życiem, ale tak jak mówię - to był proces. Brawa W ogóle zawiozłam dziś rano moją ciocię na dworzec i czekałam do odjazdu pociągu. Rzadko się z tą ciocią spotykam, Mycha widziała ją dziś drugi raz w życiu, więc - co dla mnie oczywiste - nie chciała iść do niej na ręce, dać cześć itp. Wolała siedzieć u mnie, gonić się ze mną, mnie oprowadzać po dworcu itp. Ciocia, którą notabene bardzo lubię, stwierdziła, że "tak właśnie wygląda rozpieszczone dziecko" i wskazywała chłopczyka, w wieku Julki, ktory grzecznie siedział na krześle i obserwował tylko, podczas gdy Młoda zwiedzała nowe kąty. Ja skwitowałam stwierdzenie cioci słowami, że wcale nie uważam, by Mycha była rozpieszczona, nie dziwię się jej i ją rozumiem, na co ciocia, że ona wejdzie mi na głowę. Jasne, będę "ustawiać do pionu" kilkunastomiesięczne dziecko, które w nowym miejscu potrzebuje mieć backup w postaci mamy. No już lecę pędzę wychowywać ![]() Dobra, spadam do roboty. Buziaki i miłego dnia! |
||||
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY (Szaja) potrzebuje pomysł na cos co kupie od ręki lub zdążę zamówić z all.... drobiazg na dzien dziecka dla 7 latka i 4 latka... mówię drobiazg jakiś...bo nie mam kasy. Bo żeby nie słodycze kupowac to może warto coś ciekawszego.... jakieś pomysły ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-28 o 10:27 |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie szukam niższego filtra ale koniecznie aptecznego, 50 to a dużo, Leoś ma śniadą karnacje, myślę o 30 a mustela niestety m tylko 50 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przeciez to jest to samo, tylko 30 szybciej trzeba aplikowac ponownie. Moj dermatolog twierdzi, ze dla dzieci powinien byc niski filtr, np 15++ i czesta aplikacja. |
|
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Nati, w biedrze dla 7latka są teraz książki z zadaniami Angry Birds, dzieciaki lubią
a dla 4 latka... jakieś do piasku coś? to kilka-kilkanaście zł góra kosztuje w normalnym sklepie |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za malo, tylko za krotko. Filtr 15 i 50 to jest to samo, tylko 15 szybciej sie rozklada i tym samym predzej wymaga ponownej aplikacji. Jednoczesnie mniej skore obciaza. Wyglada to tak, ze jesli danego dnia skora zostaje przykladowo podrazniona po 10 minutach dzialania promieniowania ultrafioletowego, to filtr 15 chroni 15*10min= 150min (2h30min), a 50: 50*10=500 (8h20min). Jest Ci to potrzebne? Poza tym pamietaj o ochronie przed promieniowaniem podczerwonym, ono jest dla skory grozniejsze (stad plusy po numerze filtra). |
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że nieapteczne |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki MENEQ...rozjaśnia mi to... ale muszę poszukać takiego co jest odpowiedni dla Azs
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj masz przegląd: http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-...la-dzieci.html Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-28 o 11:47 |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Wsta a po 10:00 - nie miałam serca jej budzić wcześniej. Dziś pewnie szybciej padnie (ostatnio takj było, zasnęła jak zabita o 19:00) ale to taki dziwny cykl...
|
|
|
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj zamowilam swojemu synkowi Bioderma mineral z filtrem 50. I tez wlaśnie posiłkowalam sie ta strona _blog sroki- tyle że ona opisuje produkty np z 2012r a teraz sa one np niedostepne lub mają zmieniony delikatnie skład. |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny...
|
|
#628 |
|
Lurker ;)
|
Dobijcie, przeciez to fizycznie niemozliwe, zeby zuzyc 340 jednostek gazu w ciagu 20 dni
Ewulka my na 80 % dajemy mala do zlobka od lipca ;/ nie wyobrazam sobie tego, zeby kluska siedziala 9 h dziennie z obcymi ![]() Meneq brzmi to logicznie, ale ja chyba balabym sie smarowac nizszym filtrem. Sama mam sklonnosc do duzej ilosci pieprzykow( po ponad 30 na jedna reke...), uczulenie od mocnego slonca, boje sie ze mala bedzie reagowac jak ja. Ultra taa rozpieszczona... Ostatnio moja stara "znajoma" doszla do wniosku, ze mala bedzie rozpieszczona. A dlaczego? Bo chciala butelke z moim piciem, wiec przelalam sobie picie do szklanki, a butle dalam do zabawy. Kluska bedzie rozpieszczona, bo dostaje wszystko co chce
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sa same niskie, 12, 15, 18. Rzadko mozna znalezc 30. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Musisz sprawdzic jaka Tosia ma skore. W Polsce slonce nie jest takie ostre, zwlaszcza w miescie. Jeszcze jedna wazna informacja: promieniowanie ultrafioletowe jest dwa razy silniejsze wiosna niz latem. Z ciekawosci: po jakim czasie Twoja skora wystawiona na slonce sie czerwieni? |
||
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Pietraszko tez wg mojej mamy bedzie rozpieszczony, bo jak wpada w histerie to nie wychodze z pokoju, tylko go przytulam glaszcze i probuje uspokoic:P wg niej przytulanie powinno byc "nagroda" a jak on wpada w histerie kladzie sie na ziemi i ja go przytulam to mace mu w glowie bo on nie rozroznia, ze robi "zle", skoro przytulam go przy kazdej mozliwej okazji
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

dzień dobry.
teściowa na medal wzięła do siebie Anię, żebym się jeszcze położyła, ale ja jednak zrobiłam sobie śniadanie i dalej męczę pracę mgr na wpół z przeglądaniem notatek na jutrzyejszy egzamin. Daję sobie 2h na zrobienie pracy mgr na tip top, potem jestem umówiona w kwiaciarni na zamówinie kwiatów naślub, potem na szybko skoczę do kosmetyczki na brwi i wracam do domu, mam nadzieję Ania będzi emiała drzemkę to się będe uczyć dalej 

a musze iść siku:banghead:
22.05.2008
14.08.2011
nie mogę tam pójść, bo wtedy już nie wrócę do pisania, a MUSZĘ to zrobić. Wiem, że nie dzieje jej krzywda, ale jest to strasznie dołujące.

czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić.
Świetne są.
dla teściowej.