Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 06:40   #601
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Deli kciukasy!

Antoniowi znów rośnie temp. Ma 37.5 i nie wiem czy zapisywać się do lekarza czy się wstrzymać?

Aha i do dziewczyn które używają kosmetyków Mustela. .. (MARSI).. gdzie można najtaniej kupić- orientuje cie się? Musze kupić albo Mustela albo Iwostin krem czy tam balsam na słońce dla małego. To proszę o POMOC .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-28 o 06:41
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:12   #602
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
Zuzce temp. już się utrzymuje na poziomie 37,4. Noc przespała.
Co najlepsze u dziadków wszyscy wczoraj mieli po 37,4. A ja mam tyle dziś.

Ale mi się nie chce iść do pracy. Jestem taka zmęczona

My też.nie szczepione na mmr, byłyśmy 2 razy w przychodni i nikt nic nie mówił. Także ten tego...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:13   #603
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Poszła spać o 00:45
A histerioza taka, że masakra.
Tysiąc razy myłyśmy ręce, ale wszystko działało tylko na sekundę. Tż nie mógł jej dotknąć. Ja też nie mogłam ululać, ponosić, nic, tylko krzyczała, wyrywała się, wyginała do sił. A z drugiej strony zaraz lgnęła do mnie i wołała rzopaczliwie "mama, mama!"
Gorączki nie ma, zębów nie widzę, nie wiem co to Ja wiem, że potem to już pewnie ze zmęczenia, ale czemu dziecko, które wstało normalnie o 8:30, przespało się godzinę od 13 do 14 - nie potrafi tak długo zasnąć i takim płaczem jest to okupione?
Więc już nawet nie kładłam, tylko zabawiałam, ale to działało tylko przez moment.
Jutro pewnie będzie zmęczona, nie wiem czy próbować żeby jak najdłużej spała rano a potem bez drzemki do wieczora? W ogóle nic nie wiem, taka się bezradna czuję, że.. eh
a może to, co Sylwii pisałam - już tak zmęczona, że tylko koło zamknięte? melisa albo to, co marsi pisała, nie pamiętam?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej,
wyglądam jak zombie, zaraz muszę wyjść a nawet sie nie ogarnęłam, Amelka spi a rpzecież musze ja zawieźć max o 7.15 do t.;]

wiecie co, mnie bolał tak brzuch z nerwów przez to szczepienie... strasznie sie bałam... a jak Amelka po szczepieniu walnęła 3 mega zielone kupy to już w ogóle.. na szczęście noc była ok. Mam nadzieje, że dalej nic nie będzie się działo.

Mam dziś zerówkę, na którą nawet jednego zdania nie przeczytałam, także tego- proszę o kciuki
trzymam!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:18   #604
ewulkaaa
Wtajemniczenie

wita się z wami zombie dzień dobry.

wczotaj położyłam się przed 1, a o 5 15 obudziło mnie radosne "mama!" teściowa na medal wzięła do siebie Anię, żebym się jeszcze położyła, ale ja jednak zrobiłam sobie śniadanie i dalej męczę pracę mgr na wpół z przeglądaniem notatek na jutrzyejszy egzamin. Daję sobie 2h na zrobienie pracy mgr na tip top, potem jestem umówiona w kwiaciarni na zamówinie kwiatów naślub, potem na szybko skoczę do kosmetyczki na brwi i wracam do domu, mam nadzieję Ania będzi emiała drzemkę to się będe uczyć dalej także ten...luzik co nie?

miłego dnia dziewczęta!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:19   #605
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Ja już w drodze do pracy. Dziś na szczęście krótko mam więc potem pójdę z Darią na spacerek.

Co do mmr ,myśmy 2 tyg temu szczepili. Nic się nie działo.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

MIŁEGO DNIA

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-28 o 07:21
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:19   #606
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wiesz co w rozmiar 21 włożyła stópkę ale były sporo za duże. ogólnie widzę, że rozmiarówka wszędzie jest dziwna bo np te z ren buta mamy 22. no ale w 20 Jej się noga zatrzymała i nie dało rady włożyć dalej:/
Ja juz znalazłam pięęęęękne ale rozmiar 20 za duży a 19 nie ma. No i jestem załamana i chyba skapituluje i bez palców kupię.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
oczywiście, kocha się tak samo, tak samo patrzy się na dzieci,ech....
różni nas tylko inne podejście do sytuacji, ale myślę,że to nie wiek ma znaczenie a ilość dzieci

a do biedronki lubi Misiek chodzić?
Ja mam 33 i jedno dziecko, moja bratowa 26 i dwoje, do żadnego nie ma za bardzo cierpliwośći, spokoju i konsekwencji.
Chociaz tez uważam ze dużoo robi atmosfera w domu, wsparcie bliskich itp, a z tym to znowu u mnie często-gęsto kiepsko.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Macie TZ w takiej formie - nie moglam sie zdecydowac to sa 3

I gratis Kuba z chrzcin (z kwietnia??? )

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Little a ja Cię rozumiem. .. bo zwaliło Ci się sporo i mloda doopka z Ciebie. A my po to tu jesteśmy żeby wysłuchać ... wydać opinię czy podtrzymać na duchu.. inne odczucia ma mama spokojna wewnętrznie a inne ta która ma sporo problemów itd. Wiem ze problemy ma każdy. ..no ale każdy ma inne i o tym nie ma co pisać. . Ja natomiast przesyłam moc buziaków....cierpliwości nie prześle bo sama sporo jej potrzebuje a mam za mało:p. ... wczoraj np ponieważ od kilku dni Antonio zaczął szczypac gdy coś mu się nie podoba . No i tłumaczyłam cos kilka razy aż w końcu znudziło mu się jeczenie bo nie osiągnął tego co chcial i zaczął mnie lać po twarzy i szczypac. .. zamachnelam się żeby dać mu po łapach. ..a potem w porę się opamiętałem i popłakałam z bezsilności. ....:banghead: czy to czyni mnie złą? Czy to ze czasem pomyślę jak bardzo mam go dość. ..?
No właśnie chodzi o to że nie. Ja tez czasem włosy z głowy rwę i najchętniej bym wyszła i poszła niewiadomo gdzie, ale przeceiż nie zostawię dziecka samego. Ręce mi opadają jak ona w wózku próbuje stanąć ( a w ten wła snie sposób juz raz wypadła) i nie da sie tego oduczyć...
Cytat:
Antonio usnął na moim ręku a musze iść siku:banghead:
E tam trzeba było iść z nim
Cytat:
To macie jeszcze 3 - aktualne przynajmniej
Na pierwszym - dowod na to, jaka ze mnie perfekcyjna pani domu, a z mojego synka porządniś

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no lustro to byś mogła wyfefciować u mnie tak samo wygląda szyba w drzwiach balkonowych, kiedyś myłam ją co wieczór, ale ciągle było to samo, więc przeszłam na system tygodniowy
świetne ma włosy
Ja mam system: czyszczę jak mi się zechce albo jak świata już nie widać. Bo czasem nie zdążę nawet wytrzeć porządnie a małe łapki juz odbite
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy klocki młodemu, coś jak duplo ale tańsze Farmę, jest szał! Cały dzień się bawi. Myślałam że jakość będzie beznadziejna ale nie jest najgorzej. No i można łączyć z lego duplo.
Kurde widziałam coś takiego, super że z lego można łączyc bo to mnie bardzo ciekawiło.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że sąsiedzi chcą być mili, zagadać, porozmawiać, ale jak po raz pindziesiąty słyszę na każdym wózkowym wyjściu z Polą: "co, spacerek? spacer? idziecie na spacerek?", to mam ochotę odpowiedzieć, że ku.wa, nie, lewitujemy do zasranej Narnii
You made my day
Cytat:
A w ogóle teraz wpisałam "duplo" w wyszukiwarkę Smyka - mamo ile tego ale są super, nie wiadomo co wybrać.. Czy cena zawyżona w Smyku?
Ja dużo duplo na allegro kupowałam, nigdy się nie nacięłam a cena konkurencyjna.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:46   #607
ewulkaaa
Wtajemniczenie

normalnie ryczeć mi się chce

ja tu piszę tą dupiatą pracę mgr, a słysze na dole jak moja córcia wręcz płacze i krzyczy "mama mama mama mama" nie mogę tam pójść, bo wtedy już nie wrócę do pisania, a MUSZĘ to zrobić. Wiem, że nie dzieje jej krzywda, ale jest to strasznie dołujące.

jak ja ją w żłobku zostawię we wrześniu?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:48   #608
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46634438]sluchaj, a melisa do picia dla niego? a w ostateczności recepta na hydroxizine - o ile dobrze pamiętam, 3ml (teoretycznie 5ml, ale z reguły u takich maluchów 5ml powoduje dodatkowe pobudzenie) - tzn. chodzi mi o sytuację gdy dziecko od kilku nocy nie jest w stanie normalnie spać, potem się zamknięte koło robi, by padnięty nie jest w stanie normalnie zasnąć i odespać - z Agatką raz tak miałam, poszłam do lekarki, powiedziałam jak to wygląda, a ona jakoś 10 dni takich jazd miała - no i dała, max. tydzień miałam podawać, właśnie by dziecko mogło zregenerować siły snem.

dokładnie, nie zapominajmy, że dzieci też leki dostają - taki amotaks dla dorosłych to nic innego jak ospamox dla dzieci, przykładowo
[/QUOTE]
Moja bratanica dostawała hydro jak było taki okres że bardzo mało spała a już wogóle jak 24 h była na nogach to zwątpili, ale na nią żaden lek nie działał. Krótko przed skończeniem 2 lat się jej odmieniło na lepsze.
Cytat:
Taka sytuacja - usypiamy sie na lozku, Kuba niezwykle pobudzony, przewala sie, szaleje, co chwile schodzi i wchodzi ponownie.
Po jednym takim zejsciu nastala dluzsza cisza, zaniepokoilo mnie to, wiec kukam za nim.
A ta mala hiena dorwala gdzies delicje, siedzi i zasuwa w najlepsze pod stolem! Jak zobaczyl, ze sie zblizam to wpakowal ile sie do buzki zmiescilo!!!
Oczywiscie moje zabranie resztek zakonczylo sie gigantyczna histeria...
A to łakomczuch
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Pocgwale się dostalam dzis pierwszy mandat oczywiście do Jula pedzilam a teraz żal mi kasy a mialam buty kupić
Ja już w tym roku dostałam 3 wszystkie za prędkość.
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Ale nie, nie Ani, tylko całej sytuacje czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić.

Już tłumaczę o co mi chodzi, chociaż zabrzmi to dziwinie.
Tż ma teraz baaardzo ważny projekt w pracy. Cały weekend klękajcie narody, wszyscy na paluszkach bo on musi zrobić na poniedziałek projekt. W poniedziałek pojechał na delegację na tydzień i cześć pieśni. Teściowa w weekend robiła coś tam w ogródku, coś tam coś tam - no wiadomo, miała jakieś tam dwoje zajęcia. No i w ogóle każdy miał, więc wiadomo,że Ewa się zajmuje Anią. Tylko że NIKT nie pomyślał, że mam w czwartek oddać poprawioną pracę mgr i napisać egzamin. No przecież jak TŻ ma proejkt to ma projekt, a jak ja mam egzamin to mam i egzamin, i anię, i obiad, i sprzątanie pranie gotowanie i wesele na głowie. No i o co mi chodzi? Nikt nie widzi w tym problemu

Ja w sumie też jakoś z tym żyję, tylko wysiadam w takich momentach jak dziś, gdy jestem na maxa zmęczona, jest godzina 21 22, w domu burdello, nic nie pouczona jestem, nic nie zrobiłam w mgr, ania się co chwilę budzi i już wiem, że nie zdążę z tym wszystkim

Przepraszam za gorzkie żale.
Współczuję, czasem sie tak czuję w domu. Przed Olwiką ja się zajmowałam domem w większość, Tż remonty i inne takie. Po urodzeniu Oliwki on się dalej swoją działką zajmuje a ja oprócz domu jeszcze dzieckeim...ale niego ne zmianiło się nic, a dla mnie ... jeszcze narzeka z enie mam dla niego czasu
Cytat:
ahhh, no i jeszcze, a w zasadzie przede wszystkim,byłyśmy dziś na mmr, i lekarka (kiepskiej jakości, ale jednak lekarka) powiedziała, że Anię trzeba będzie rehablitować bo ma koślawość stóp i kolan ja NIC nie zauważyłam jeszcze stopy bym zrozumiała, bo od urodzenia mamy z nimi problem (szpotawość urodzeniowa) ale kolana??? skąd i jak???
Bratowa była u kekarza w takiej sprawie i lekarka stiowrdziła że bratanica ma koślawość kolan dziecięca i do 5 roku to się wyprostuje. Mała ma 2 lata, kolank ado środka się schodzą. Konsultowała się jeszcze u innego lekarza i to samo powiedział.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A pamietacie moja przygode z panami elekrykami, zaraz po wyjsciu ze szpitala??? cholibka, jak sobie to przypomne to sikam ze smiechu

Ale obeliksy Aski to fakt, mistrzostwo
Ja nie pamiętam, przypomnij mi
Cytat:
p.s zjadłam w lozku dwa batoniki i chipsy teraz mam ochotę na chałwę i pączka
Fajnie CI, zawsze możesz wytłumaczyć że zachcianki ciążowe i te sprawy
Cytat:
nie śpi znów..histerioza
Tulę
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-28, 07:52   #609
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Illusion-Skąd te sandałki? Świetne są.
Oj nie pomogę bo kupiłam stacjonarnie i nie w żadnej sieciówce. Na Allegro nie znalazłam takich...
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooo i ja też będę testować odżywkę do włosów.
Pierwszy raz dostałam cokolwiek za darmochę
Powiedźcie mi, dostałyście jakieś info do kiedy trzeba to przetestować? Gdzie wpisac opinię?
Bo ja dooopa krajcowa jestem
Z regulaminu:
Do dnia 02.06.2014 r. Uczestnik otrzyma prywatną wiadomość w serwisie wizaz.pl z prośbą o zamieszczenie swojej opinii o testowanym Produkcie w Katalogu Kosmetyku Wszech Czasów.
Do dnia 02.06.2014 r. Uczestnik otrzyma prywatną wiadomość w serwisie wizaz.pl z linkiem do ankiety wynikowej, którą zobowiązany jest wypełnić w dniach 02.06.2014 – 08.06.2014.
Cytat:
Tysiąc razy myłyśmy ręce, ale wszystko działało tylko na sekundę. Tż nie mógł jej dotknąć. Ja też nie mogłam ululać, ponosić, nic, tylko krzyczała, wyrywała się, wyginała do sił. A z drugiej strony zaraz lgnęła do mnie i wołała rzopaczliwie "mama, mama!"
Gorączki nie ma, zębów nie widzę, nie wiem co to Ja wiem, że potem to już pewnie ze zmęczenia, ale czemu dziecko, które wstało normalnie o 8:30, przespało się godzinę od 13 do 14 - nie potrafi tak długo zasnąć i takim płaczem jest to okupione?
Więc już nawet nie kładłam, tylko zabawiałam, ale to działało tylko przez moment.
Jutro pewnie będzie zmęczona, nie wiem czy próbować żeby jak najdłużej spała rano a potem bez drzemki do wieczora? W ogóle nic nie wiem, taka się bezradna czuję, że.. eh
Kurcze współczuję bardzo, nie mam pojęcia co to może być. Nie wydaje mi się żeby to była kwestia tej godzinnej drzemki w dzień..Igor wstaje rano o 6:30-7. W ciągu dnia ma jedną drzemkę 3-godzinną od około 11:30 do 14;30 . I o 21 normalnie idzie spać i to bez uu. No ale dzieci są różne, możesz spróbować, tylko czy Amelka wytrzyma bez drzemki aż do wieczora.
Stary 2014-05-28, 07:58   #610
Ifwka
Zakorzenienie

Deli kciuki
Cytat:
Aha i do dziewczyn które używają kosmetyków Mustela. .. (MARSI).. gdzie można najtaniej kupić- orientuje cie się? Musze kupić albo Mustela albo Iwostin krem czy tam balsam na słońce dla małego. To proszę o POMOC .
Ja ma iwostin własnie, 37 zł, cena maskaryczna ale filtr 50.
Cytat:
wczotaj położyłam się przed 1, a o 5 15 obudziło mnie radosne "mama!" teściowa na medal wzięła do siebie Anię, żebym się jeszcze położyła, ale ja jednak zrobiłam sobie śniadanie i dalej męczę pracę mgr na wpół z przeglądaniem notatek na jutrzyejszy egzamin. Daję sobie 2h na zrobienie pracy mgr na tip top, potem jestem umówiona w kwiaciarni na zamówinie kwiatów naślub, potem na szybko skoczę do kosmetyczki na brwi i wracam do domu, mam nadzieję Ania będzi emiała drzemkę to się będe uczyć dalej także ten...luzik co nie?
Napięty plan dnia, powodzenia i dla teściowej.
Cytat:

ja tu piszę tą dupiatą pracę mgr, a słysze na dole jak moja córcia wręcz płacze i krzyczy "mama mama mama mama" nie mogę tam pójść, bo wtedy już nie wrócę do pisania, a MUSZĘ to zrobić. Wiem, że nie dzieje jej krzywda, ale jest to strasznie dołujące.

Współćzuję, trzymaj się.
Podobno w żłobku najgorsze są dwa pierwsze tygodnie ale to tylko ze słyszenia wiem.

Dołąćzam do mam dzieci jejczoących i płaczących. Nie wiem co się wczoraj działo z Oliwką, chodzi, chodzi, uśmiecha się, nagle bum..staje i płacz, łzy jak grochya, utulić się nie daje. I tak cały wieczór. Na szczęście usnęła bez problemu o 21, o 23 kilka pobudek z płaczem ale potem już do 4 bez pobudki. Wydaje mi się że druge jedynka na górze sie jej przebiła ale nie jestem pewna,dzisiaj sprawdze dokłądnie.

Wczoraj dałam mamie prezent na dzień matki ( w poniedziałek jej nie było): fotoksiążke ze zdjeciami wnuczków i taki rowerek hand made ze słodyczami. Ale się wzruszyła. Ale kochana pomagała mi w kuchni do 22 i czekała jak się kąpałam żebyśmy razem "Prawo Agaty" oglądnęły
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-28, 08:47   #611
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć robaczki

Noc w miarę,ale chętnie bym jeszcze pospała. No cóż nie można mieć za dobrze.

Za oknem ponuro a to nie nastraja dobrze na nadchodzący dzień.

Ewulka-trzymam za Ciebie kciuki. Żeby wszystko się udało
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:49   #612
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze a moja to by raczej tak za mamą nie płakala... chociaz w sumie jak bylismy u t. To plakala. Niemniej wsplczuje :-*

a Hania nauczyla sie powtarzac swoje imie "Nania"

my też jeszcze nie szczepieni na mmr

Stary 2014-05-28, 09:34   #613
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja

Jakie Nawijki cudne !!!

Debrah, meeeeega wspolczuje, a wiesz, ze u nas podobnie? Tzn bez problemu zasnal o 20.30, o 00.45 zaczal pojekiwac, jak juz czulam, ze sie nie uspokoi sam, to poszlam, potulilam, poszuszalam, poglaskalam, zasnal. I....czegos sie wystraszyl na maksa, bo 20min pozniej wpadl nam w tak ogromna histerie..... Nic nie moglo go uspokoic, nawet butli nie chcial, wrzask, wrzask, wrzask i wrzask, i to taki jakby.....z bolu? W polowie histerii nam sie zakrztusil slina i to tak mocno, ze nie mogl oddychac, jezu dziewczyny, zatykalo go, odbijalo, a on mogl tylko takie malutkie oddechy miedzy tym lapac, jak malz jest oaza spokoju to w tamtym momencie wpadl w panike, ja siedzialam i autentycznie mnie wrylo w kanape, nie bylam w stanie sie ruszyc ze strachu..... Cos okropnego, najgorsza noc w zyciu, naprawde w koncu odbilo mu sie tak feeeeeeest mocno, zaczal oddychac normalnie, w koncu pociagnal butle i zasnal..... Przed 6 obudzil sie drugi raz na butle i wstalismy o 9.10. Jestem psychicznie wykonczona, czulam jeden wielki strach i bezradnosc...... Mlody spal do butli ze mna, malz na kanapie, ja cala noc czuwalam, czy zuczyslaw oddycha..... Na dobre sie polozylam dopiero przed 6, bo butle zjadl u siebie w pokoju i spal w swoim lozeczku, masakra

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:42   #614
Ultra81
Rozeznanie

Hej
Wczoraj skończyliśmy projekt ale na dziś mamy do skończenia kolejne pilne zadanie, niemniej na luzaku już, więc myślę, że będę miała troszkę więcej czasu na forum.

Nadrobiłam wszystko, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść, więc wybiórczo:

Cytat:
jak już się żalimy to i ja się pożalę.
Przytulam bardzo

Cytat:
moje dziecko brechta się przez sen
Ale cudnie

Moja się co najwyżej uśmiecha przez sen, a i to ostatnio rzadko, raczej popłakuje. Chyba jej się coś złego śni...

Cytat:
Współczuję!
Dla mnie to właśnie ta bezradność jest najgorsza w takich sytuacjach - jak już nie wiem, co mam robić, co zmienić, jak pomóc, a Julka ewidentnie pomocy u mnie szuka. W ogóle zasypianie i same nocki u nas też dużo bardziej niespokojne niż dawniej. Mycha kotłuje się na łóżku, nie może zasnąć, chce pierś, potem już w ogole nie chce, chce przytulenia, potem nie i tak stale w koło. Ostatnio wzięłam w ramiona, mocno przytuliłam, usiadłam na takiej dużej piłce do ćwiczeń i kołysałam - i tak mi Młoda odpłynęła...

Mam nadzieję, że dzisiaj u Was będzie lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Mam dziś zerówkę, na którą nawet jednego zdania nie przeczytałam, także tego- proszę o kciuki
Kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Deli kciukasy!

Antoniowi znów rośnie temp. Ma 37.5 i nie wiem czy zapisywać się do lekarza czy się wstrzymać?
Ja bym pewnie poszła skonsultować.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam 33 i jedno dziecko, moja bratowa 26 i dwoje, do żadnego nie ma za bardzo cierpliwośći, spokoju i konsekwencji.
Też mam prawie 33 i jedno dziecko, a żona mojego kuzyna trójkę i jakoś tak nie czuję tego jej sposobu podejścia do dzieciaka (m.in. dziecko 11-miesięczne zostawiane w salonie na 3 godziny przy włączonym TV, bo "tak ładnie ogląda bajki i reklamy, a ja wtedy wszystko mogę zrobić". Rozumiem, że ona ma masę rzeczy do ogarnięcia, ale jakoś tak...
Wydaje mi się, że każda kobieta na innym etapie swojego życia jest gotowa na dziecko i to trzeba poczuć. Ja przez długi czas nie byłam, myślałam, że dziecko mi coś "zabierze" (czas na przykład) i dopiero po 30. stwierdziłam, że chciałabym, by jakiś mały człowieczek z nami zamieszkał i widzę, jak dużo Mycha mi daje... Nie czuję, by mi czegoś zabrakło, bo jest Mała, nie tęsknię za "dawnym" życiem, ale tak jak mówię - to był proces.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

a Hania nauczyla sie powtarzac swoje imie "Nania"
Brawa

W ogóle zawiozłam dziś rano moją ciocię na dworzec i czekałam do odjazdu pociągu. Rzadko się z tą ciocią spotykam, Mycha widziała ją dziś drugi raz w życiu, więc - co dla mnie oczywiste - nie chciała iść do niej na ręce, dać cześć itp. Wolała siedzieć u mnie, gonić się ze mną, mnie oprowadzać po dworcu itp. Ciocia, którą notabene bardzo lubię, stwierdziła, że "tak właśnie wygląda rozpieszczone dziecko" i wskazywała chłopczyka, w wieku Julki, ktory grzecznie siedział na krześle i obserwował tylko, podczas gdy Młoda zwiedzała nowe kąty. Ja skwitowałam stwierdzenie cioci słowami, że wcale nie uważam, by Mycha była rozpieszczona, nie dziwię się jej i ją rozumiem, na co ciocia, że ona wejdzie mi na głowę. Jasne, będę "ustawiać do pionu" kilkunastomiesięczne dziecko, które w nowym miejscu potrzebuje mieć backup w postaci mamy. No już lecę pędzę wychowywać

Dobra, spadam do roboty. Buziaki i miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:26   #615
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

DZIEWCZYNY (Szaja) potrzebuje pomysł na cos co kupie od ręki lub zdążę zamówić z all.... drobiazg na dzien dziecka dla 7 latka i 4 latka... mówię drobiazg jakiś...bo nie mam kasy. Bo żeby nie słodycze kupowac to może warto coś ciekawszego.... jakieś pomysły ?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-28 o 10:27
Stary 2014-05-28, 10:30   #616
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Deli kciukasy!

W aptece Gemini lub w mojej osiedlowej
obecnie szukam niższego filtra ale koniecznie aptecznego, 50 to a dużo, Leoś ma śniadą karnacje, myślę o 30 a mustela niestety m tylko 50
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:55   #617
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
W aptece Gemini lub w mojej osiedlowej

obecnie szukam niższego filtra ale koniecznie aptecznego, 50 to a dużo, Leoś ma śniadą karnacje, myślę o 30 a mustela niestety m tylko 50

Ale przeciez to jest to samo, tylko 30 szybciej trzeba aplikowac ponownie.
Moj dermatolog twierdzi, ze dla dzieci powinien byc niski filtr, np 15++ i czesta aplikacja.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:01   #618
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nati, w biedrze dla 7latka są teraz książki z zadaniami Angry Birds, dzieciaki lubią a dla 4 latka... jakieś do piasku coś? to kilka-kilkanaście zł góra kosztuje w normalnym sklepie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:04   #619
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moj dermatolog twierdzi, ze dla dzieci powinien byc niski filtr, np 15++ i czesta aplikacja.
A dla dzieci z AZS? 15 to wg mnie stanowczo za mało.

Stary 2014-05-28, 11:17   #620
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A dla dzieci z AZS? 15 to wg mnie stanowczo za mało.

Nie za malo, tylko za krotko. Filtr 15 i 50 to jest to samo, tylko 15 szybciej sie rozklada i tym samym predzej wymaga ponownej aplikacji. Jednoczesnie mniej skore obciaza. Wyglada to tak, ze jesli danego dnia skora zostaje przykladowo podrazniona po 10 minutach dzialania promieniowania ultrafioletowego, to filtr 15 chroni 15*10min= 150min (2h30min), a 50: 50*10=500 (8h20min). Jest Ci to potrzebne? Poza tym pamietaj o ochronie przed promieniowaniem podczerwonym, ono jest dla skory grozniejsze (stad plusy po numerze filtra).
Stary 2014-05-28, 11:21   #621
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Taka informacja offtopowa, może się którejś przydać :
Niedawno zmieniły się przepisy, a konkretnie to chyba nie tyle przepisy co ich interpretacja, i teraz pod art. 86 par. 1 kodeksu wykroczeń (stworzenie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, dotąd z tego przepisu karali tylko za kolizje) podciągają różne inne poważne naruszenia takie jak rażąco nadmierna prędkość, wyprzedzanie na przejściu dla pieszych i takie tam. Chyba chodzi o to za co dotąd było 10 punktów karnych i mandat (tzn za to na pewno, nie jestem pewna czy za trochę mniejsze naruszenia np. 8-punktowe też bo ja się tym w praktyce nie zajmuję). I są wytyczne że w takich przypadkach należy zatrzymać prawo jazdy i sąd powinien orzec zakaz prowadzenia pojazdów. Bardzo z tego rozliczają, mało prawdopodobne by się udało załatwić sprawę samym mandatem więc się pilnujcie. Być może to umrze śmiercią naturalną ale na razie uważajcie. Bo nie jest trudno pojechać w obszarze zabudowanym na mało uczęszczanej drodze bliżej setki niż 50tki...
Właśnie wczoraj jechalam 80 na 50 ale pusto było

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:32   #622
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
no właśnie musiałabym poszukać bo na razie w oczy mi się rzuciły tylko 50 i 30, niższych dla małych dzieci nie widziałam
chyba że nieapteczne
Stary 2014-05-28, 11:33   #623
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dzięki MENEQ...rozjaśnia mi to... ale muszę poszukać takiego co jest odpowiedni dla Azs

Stary 2014-05-28, 11:39   #624
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki MENEQ...rozjaśnia mi to... ale muszę poszukać takiego co jest odpowiedni dla Azs

to dla skóry z AZS koniecznie filtry mineralne
tutaj masz przegląd:
http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-...la-dzieci.html

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:47
Stary 2014-05-28, 11:43   #625
Debrah
Zakorzenienie

Wsta a po 10:00 - nie miałam serca jej budzić wcześniej. Dziś pewnie szybciej padnie (ostatnio takj było, zasnęła jak zabita o 19:00) ale to taki dziwny cykl...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:49   #626
fifania
Raczkowanie

Cytat:

Jeśli moge doradzic- to tak jak mowi Marsi dla dzieci z azs musza byc filtry mineralne.
Ja wczoraj zamowilam swojemu synkowi Bioderma mineral z filtrem 50.

I tez wlaśnie posiłkowalam sie ta strona _blog sroki- tyle że ona opisuje produkty np z 2012r a teraz sa one np niedostepne lub mają zmieniony delikatnie skład.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:55   #627
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Jeśli moge doradzic- to tak jak mowi Marsi dla dzieci z azs musza byc filtry mineralne.
Ja wczoraj zamowilam swojemu synkowi Bioderma mineral z filtrem 50.

I tez wlaśnie posiłkowalam sie ta strona _blog sroki- tyle że ona opisuje produkty np z 2012r a teraz sa one np niedostepne lub mają zmieniony delikatnie skład.

dzięki dziewczyny...

Stary 2014-05-28, 11:55   #628
litllesweetangel
Lurker ;)

Dobijcie, przeciez to fizycznie niemozliwe, zeby zuzyc 340 jednostek gazu w ciagu 20 dni W kwietniu! A miesiac pozniej tylko 24! Jesli sie nie wyjasni nic, to bedziemy musieli zaplacic fakture 800 zl Wiecej niz w zimie ;/

Ewulka my na 80 % dajemy mala do zlobka od lipca ;/ nie wyobrazam sobie tego, zeby kluska siedziala 9 h dziennie z obcymi

Meneq brzmi to logicznie, ale ja chyba balabym sie smarowac nizszym filtrem. Sama mam sklonnosc do duzej ilosci pieprzykow( po ponad 30 na jedna reke...), uczulenie od mocnego slonca, boje sie ze mala bedzie reagowac jak ja.

Ultra taa rozpieszczona... Ostatnio moja stara "znajoma" doszla do wniosku, ze mala bedzie rozpieszczona. A dlaczego? Bo chciala butelke z moim piciem, wiec przelalam sobie picie do szklanki, a butle dalam do zabawy. Kluska bedzie rozpieszczona, bo dostaje wszystko co chce

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:04   #629
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie musiałabym poszukać bo na razie w oczy mi się rzuciły tylko 50 i 30, niższych dla małych dzieci nie widziałam

chyba że nieapteczne

U nas sa same niskie, 12, 15, 18. Rzadko mozna znalezc 30.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dobijcie, przeciez to fizycznie niemozliwe, zeby zuzyc 340 jednostek gazu w ciagu 20 dni W kwietniu! A miesiac pozniej tylko 24! Jesli sie nie wyjasni nic, to bedziemy musieli zaplacic fakture 800 zl Wiecej niz w zimie ;/

Ewulka my na 80 % dajemy mala do zlobka od lipca ;/ nie wyobrazam sobie tego, zeby kluska siedziala 9 h dziennie z obcymi

Meneq brzmi to logicznie, ale ja chyba balabym sie smarowac nizszym filtrem. Sama mam sklonnosc do duzej ilosci pieprzykow( po ponad 30 na jedna reke...), uczulenie od mocnego slonca, boje sie ze mala bedzie reagowac jak ja.

Ultra taa rozpieszczona... Ostatnio moja stara "znajoma" doszla do wniosku, ze mala bedzie rozpieszczona. A dlaczego? Bo chciala butelke z moim piciem, wiec przelalam sobie picie do szklanki, a butle dalam do zabawy. Kluska bedzie rozpieszczona, bo dostaje wszystko co chce

Musisz sprawdzic jaka Tosia ma skore. W Polsce slonce nie jest takie ostre, zwlaszcza w miescie.
Jeszcze jedna wazna informacja: promieniowanie ultrafioletowe jest dwa razy silniejsze wiosna niz latem.
Z ciekawosci: po jakim czasie Twoja skora wystawiona na slonce sie czerwieni?
Stary 2014-05-28, 12:06   #630
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tak, Pietraszko tez wg mojej mamy bedzie rozpieszczony, bo jak wpada w histerie to nie wychodze z pokoju, tylko go przytulam glaszcze i probuje uspokoic:P wg niej przytulanie powinno byc "nagroda" a jak on wpada w histerie kladzie sie na ziemi i ja go przytulam to mace mu w glowie bo on nie rozroznia, ze robi "zle", skoro przytulam go przy kazdej mozliwej okazji

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości