|
|
#2311 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja jak usypiam to tez wszystkimi możliwymi sposobami, jednak sama zasypia (odpukać) jedynie w ciągu dnia wieczorem musze usypiac a w nocy przy cycu. W ogóle za dużo czasu zaczyna spędzać w Nami w łóżku z mojej winy bo przysypiam przy karmieniu a karmie w nocy na leżąco i dziś przenosiłam do łóżeczka a smoczka nie chce a ja nie umiem jej nauczyć![]() teraz Mała śpi w leżaczku a ja mam chwile na wizaż u nas pogoda też sie popsuła, ale to i lepiej później przyjdzie koleżanka pomoże mi z wózkiem i polecimy na spacer ![]() Miłego Dnia dziewczyny
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Marco za uśmiechy!!!
Smoczek też mamy Nuk Genius i młody od początku go załapał, a np. Chicco nie chciał. Deszcz wisi w powietrzu, znając życie jak zdecyduję się wyjść na spacer to zacznie padać...
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
też bym sie jakiegoś alko napiła.. i serio - nie będe wybrzydzać
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Dzien DYbry
przyjmiecie marnotrawna z powrotem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teoretycznie moge pic
![]() to dwa razy wypilam po pol lampki wina i juz na wiecej nie mialam ochoty ![]() ale ze mnie taki wlasnie pijok pije tylko polslodkie i slodkie wina oraz likiery czasami wodke z zakazanym red bullem jak byscie do mnie przyszly to nawet nie mialabym was czym poczestowac chociaz nie, stoi w lodowce pol butelki wodki, ktora kolezanka przyniosla z 4 lata temu
|
#2316 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja dziś spała od 21 do 6;o i jak wstała, to była radosna jak nigdy. wreszcie się dziewczyna wyspała![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziękuje Cytat:
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedys bylo lepiej bo w nocy Ola wstawala co 3-4 godziny, a pierwszy sen od 20 to bylo 5 godzin, ostatnio wszystko sie zawalilo i pobudki maks co 2 godziny, nawet i częściej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Ela spoko, nie martw się, jednorazowy wybryk to był
|
#2319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny co polecacie na krostki wokół buzi od ciągłego ślinienia się? na razie smaruje kremem linomag bobo, ale nie widzę jakiejś poprawy większej |
|||||
|
|
|
#2320 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Mam takie pytanko kiedy wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać całe noce?? Nie ukrywam, że marzy mi się taka noc ![]() Cytat:
Też chce kupić tule na dzień dziecka za wizytę u kardiologaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoje noce, oby się poprawiły [QUOTE=stefan89;46640118]halooo ![]() witam się na odchowalni! kiedyś pisałam, ale wieczny brak czasuuu i tak dalej... wiem, wiem, żadna wymówka-obiecuję poprawę!;D QUOTE] witaj |
|||||
|
|
|
#2321 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Ja mam dziś piątek ![]() We Francji jutro długi weekend się zaczyna.Ma byc ładna pogoda, wybierzemy sie pewnie na jakieś wycieczki ![]() Cytat:
A Natalka cudna Cytat:
![]() Bo Kalina coraz dłużej śpi w nocy, może nawet dwie lampki wina bym rąbnęła ![]() Cytat:
Wyczajam moment jak zaczyna być śpiące i zanosze do zaciemnionej sypialni, owijam ciasno cienkim kocykiem i odkładam do kołyski. Przeważnie zasypia, a jak jest problem (gdy np jest zbyt zmęczona), włączam suszarkę. A jak i to nie działa, to chusta. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby brokułowa zasada zadziałała współczuję i zdrowia życzę Cytat:
Cytat:
Myślę, że 3-4mce będzie ok. Ja tez pomyślę o tym, zorientuję się gdzie u nas takie coś jest i ile kosztuje. chociaż nie wiem, co w tym czasie z Antkiem...Bo niania dla Antka i basen dla Niuni, obawiam się że to finansowo zbyt mocno by nas szarpało |
|||||||
|
|
|
#2322 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz czuję się jak Zombie. Cytat:
![]() Gratuluję córeczki! Rzeczywiście rośnie jak na drożdżach ![]() Może wrzucisz jakieś jej zdjęcie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z resztą umówmy się, my-kobiety- jesteśmy wobec siebie zbyt krytyczne. Na pewno wyglądasz normalnie tylko marudzisz. My chcemy chodzić w soboty, bo obecność TŻ będzie obowiązkowa. Ja się panicznie boję wody i pewnie będę tylko brzdąca "oporządzać" przed zajęciami i po nich. W okolicach też ![]() Cytat:
Cytat:
Tu jest kilka wskazówek: http://canpolbabies.com/pl/porady/po...others/18/1316 Cytat:
U nas dzisiaj też nie najlepszy dzień. Emilka nie może uciąć sobie porządnej drzemki. Zaraz po zaśnięciu wybudza się, wierci, widać, że coś jej doskwiera. Pewnie ma skok Normalnie załadowałabym towarzystwo do wózka i poszłybyśmy na długi spacer, ale przy tej pogodzie takie rozwiązanie odpada ![]() Zobaczcie jakiego fajnego bloga znalazłam: http://www.dziecijedza.com/ .Wiem, że minie duuuuużo czasu nim będziemy mogły przygotowywać naszym maluchom takie bajeranckie jedzonko, ale już wrzuciłam do zakładek
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2324 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Moze faktycznie o piciu chodzi? ![]() Co do krostek to nie mam pojecia. |
||
|
|
|
#2325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na krostki nic nie używam, tylko przemywam często wacikiem z wodą i schodzi. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Ela - nie czytaj! Gucio od ok tygodnia tj. od jakiegoś 11-tego tygodnia przesypia od 19.30-20 to 5 rano, a potem po szybkim jedzeniu jeszcze do jakiejś 6-6.30 śpi.
|
|
#2326 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny z Warszawy, macie jakieś polecone/sprawdzone miejsca z zajęciami na basenie dla niemowlaków? Ja myślę, że jedynie jeżeli poopowiadasz co tam u Ciebie ![]() Cytat:
A tak na serio to u nas się nie zdarzyło. Widziałam ostatnio jakiś artykuł na FB i komentarze pod nim dotyczące właśnie tej sprawy. Sporo wpisów mówiło o okolicach 3 miesiąca, ale niemało było takich mówiących o 2-3 latach Cytat:
No właśnie chyba się przechwaliłam bo dziś znów gorzej Przez ostatni rok tak zasuwam do lekarzy, że czuję się jak prawdziwy hipochondryk. Chyba się w mojego dziadka wdałam ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że spotkania Ci szybko pomogą i będzie już dobrze na zawsze. za lepszą drugą połowę dnia, a blog super. Też już dodałam do zakładek ![]() Żeby nie było marudnie to dodam, że Kinga ma dziś super dzionek i duuuuużo się do mnie uśmiecha To chyba żeby wesprzeć matkę w chorobie, chyba że.... maseczka jej się spodobała
|
||||
|
|
|
#2327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój usypia zazwyczaj przy cycku. Jak uśnie na rękach to jest problem z położeniem, bo zaraz się wybudza więc staram się albo na leżąco, albo od razu w łóżeczku go kładę i włączam karuzelę. Niestety ma problemy z zasypianiem, mamy jeden pokój i wszystko go rozprasza, szczególnie upierdliwi goście którzy nie rozumieją że takie dziecko też potrzebuje pospać w ciszy. Cytat:
Jak czytam czasami ile śpią wasze dzieci to jestem w szoku. Mój po kąpieli co 3 godziny, a od 4 rano zazwyczaj co 1,5godziny się budzi. Nie chce inaczej. Zauważyłam ostatnio, że jest spryciulą. Jak leży sam, zaczyna cicho kwilić ale dopiero jak do niego podejdę zaczyna ostro głośno płakać. Po co ma się wysilać wcześniej. Rozwiązanie nasuwa się samo- unikać jego wzroku
|
|
#2328 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Wreszcie znalazłam chwilę, żeby zajrzeć na forum, tempo pisania macie zawrotne ![]() My już po wizycie u kardiologa, ubytek w serduszku nadal jest, choć miałam nadzieję, że się zamknie. Mimo wszystko wada nadal do obserwacji, nie do leczenia, więc pozytywnie Dziękuję za wszystkie kciuki No i zauważyłam, że nie tylko wózek musi jechać, żeby był spokój. Samochód też. I to nie za wolno. Na każdym czerwonym świetle był wrzask. ![]() Cytat:
Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj Dlatego ja byłam na spacerze po 9 gdy jeszcze nie padało, teraz, to bym już nie dała rady ![]() Cytat:
Witaj, jak synek? Cytat:
mój od 20 śpi do 2-3, a potem do 5-6 i zaczyna dzień. Czekam z utęsknieniem na przespane nocki ![]() A tak w ogóle zjadłam wczoraj truskawki, i dziś nie widzę żadnej krosteczki na buźce małego |
||||||
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Napisałam ze 2 posty w poczekalni ale teraz chciałabym się do was przyłączyć. Przyjmiecie? Czytam was od dawna i traktuję jak skarbnicę porad ![]() Tak bez cytowania: 1. Usypianie. W nocy nie ma problemu. Butla i odkładam do łóżeczka (bez odbijania). Przeważnie zasypia w ciągu 15 minut. W dzień mamy problem. Ostatnio działa tylko bujanie na rękach pod włączonym okapem 2. Smoczek. My jesteśmy w sumie bezsmoczkowi. Do tej pory smoczek przydał się z 4 razy ale ostatnio maluch zaczął go zasysać na dłużej niż 3 sekundy więc może się w końcu nauczy ułatwiłoby mi to życie. Póki co jak ryczy i wkładam mu smoczek to wkurza się jeszcze bardziej3. Dopajanie. Próbowałam w upały dopajać wodą lub herbatką. Jak mały poczuł że to nie mleko to był ryk i to do momentu aż dostał wreszcie mleko 4. Alko. Mnie na razie nie ciągnie. Nawet Karmi na rozbujanie laktacji wylałam bo mi nie wchodziło. A ja raczej byłam piwoszem ![]() Krótko o nas: Kubuś urodził się 10.04 SN. Poród był wywoływany i wspominam go dobrze Mały urodził się na supermena czyli z rączką przy głowie. Połóg był okropny. Byłam słaba (12h po porodzie nie byłam w stanie nawet usiąść bo mi się ciemno przed oczami robiło), dostałam anemii i z 2tyg wcinałam tabsy przeciwbólowe. Myślę że to był 1 z powodów dlaczego nie udało nam się z KP. Jestem zakochana w synku miłością bezgraniczną i ślepą
|
#2330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie!!! Wbijaj się z powrotem! Myślałam ostatnio o Tobie
![]() Cytat:
![]() Tequiba moja Natalka też nie jest fanką smoczka, akceptuje go w zasadzie tylko na spacerach i czasem jak nie może zasnąć ale to rzadko. Cytat:
Cytat:
. Moja jeszcze całej calutkiej nie przespała ale śoi już po 5 godzin więc nie jest źle .Dziękuję! Cytat:
dziękuję! Cytat:
Za nocki trzymam nieustannie kciuki! Aż taka kiepska pogoda u Was? U nas też dużo chłodniej i wieje ale planowałam z nią choć na godzinkę wyskoczyć. Cytat:
Dobrze, że są czujni! Moja Niunia póki co dziś bezproblemowa. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Elgie najważniejsze, że jest poprawa Alwa witaj i pochwal się Kubusiem! Gratulacje!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-28 o 13:55 |
||||||
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
To chyba sciagnelam Cie myslami, bo ja o Tobie tez
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
narzekac Moge tylko na dlugosc jego tulowia, ktora powoduje, ze nie jest jeszcze stabilny, ale Niemcy od razu dali mu terapie, Pani Doktor przychodzi do domu zawsze we wtorki. W nocy spi do ca 6. Smieje sie Do wszystkich caly czas i rzadko placze. Jak nie byc zakochanym? Wkurzaja mnie tylko stare Niemry, ktore bezczelnie wkladaja leb do wozka, zeby sie pozachwycac. Na razie poki co bezczelnie w takich syt zaslaniam budke, ale kiedys sie nie powstrzymam i chlapne cos!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2332 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak samo, miałam sie zbierac niedługo a tu bach - chmura Cytat:
a i tak go trzyma czasem 2 sek a czasem uda mu się 1 min więc szału nie ma ![]() odbijam prawie zawsze, często mi się potrafi wybudzić ale prawie zawsze mu się beka a że kolki miał to sama wiesz Czasem są wyjątki, kiedy mam go dość a on nie może zasnąć to go nie odbijam ale zazwyczaj wtedy on już mało je (bo to jest prawie zawsze drugie przystawienie do tej samej piersi) i najlepiej jak go usypiam na łóżku bo wtedy go już w ogóle nie tykam tylko cycka wyciągam piotrek też sam z siebie piersi praktycznie nie puszcza prędzej aj się czymś zajmę i mi ręce opadną na tyle że on juz nie jest w stanie tego cycka utrzymać w buzi i mu poprostu wylatuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2333 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
karolcia ale śliczności
Cytat:
stefan89 cześć od zaraz bo teraz dzieci mają najbardziej podatne zmysły ja proponuje od razu na dwie ![]() wyleciało mi z glowy to pytanie Cytat:
i zaraz znowu była zabawa Cytat:
jo tyż ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2334 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tygrysku- jak wygląda USG przezciemiączkowe? My jutro mamy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję synka! Nasze dzieci urodziły się tego samego dnia ![]() Cytat:
Przestało na chwilę, więc udało nam się zaliczić 1,5 godziny spaceru, ale znów zaczęło mżyć i musiałyśmy się ewakuować do domu. Cytat:
Trzymam kciuki za owocną terapię U nas też ludzie zaglądają do wózków, chociaż może nie aż tak bezczelnie. U mnie Emilka właśnie robi sobie poobiednią siestę, a jak już się trochę ożywi mam w planach wymasować ją od stóp do głów
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że poród nie był traumatyczny, no ale samopoczucie po porodzie współczuje a ja tak kminie,w jaki sposób stężenie alk w mleku może się zmniejszyć? I nie chodzi mi o to że jak się mleko odciągnie to się stężenie zmniejszy tylko o takie nieodciągnięte - znajdujące się jeszcze w piersi. Bo wg mnie to jak coś jest w mleku to stamtąd nie zniknie, tylko trzeba je odciągnąć i czekać na kolejną porcję. ktoś mi to wytłumaczy jakim czarodziejskim sposobem to się dzieje? |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
ja to z grubej rury pojechalam, bo pierwszy raz od razu kilogram wchlonelam, a wczoraj pękło 3 kg Cytat:
witaj Cytat:
super, ze jest pozytywnie Cytat:
wie, ze matka i takwstanie jak bedzie cicho ![]() Cytat:
![]() A ile razy dziennie go karmisz'? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Dziewczyny a jak u Was? Dzieci maja stale pory jedzenia w ciagu dnia? Z zegarkiem w reku maja przerwy czy jest taki misz masz jak u mnie? Pytanie do mm i do kp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2338 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Kładziesz dziecko na leżankę i siadasz przy nim. Lekarz bierze sprzęt, smaruje żelem i przytyka do główki. Jeżeli jest wszystko ok to trwa to ze 3 minuty. Oczywiście jeżeli twoje maleństwo ma włosy (nie pamiętam czy ma) to będą pięknie wyżelowane ;p
Jakie to by było piękne gdyby pory były stałe.... Patrząc na wykres (jak prawdziwy analityk mam aplikację) to losowość jest pełna. |
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

a smoczka nie chce a ja nie umiem jej nauczyć
u nas pogoda też sie popsuła, ale to i lepiej później przyjdzie koleżanka pomoże mi z wózkiem i polecimy na spacer

Pochwalisz się Córeczką?

Mam przynajmniej taką nadzieję.

Jak małemu nie zaszkodzą, to będę próbować może i inne owoce i warzywa. Aktualnie jem tylko gotowane warzywa oraz gotowane/pieczone/duszone mięso. No i chleb, masło, ser żółty, wędliny. Słodyczy staram się unikać jak na razie
, usiąść nie wolno 

żonka swojego męża