Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 22:38   #1471
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Żadna kręconowłosa nie jest przeciętna na pewno po drugie każde zadbane włosy mają w sobie coś nieprzeciętnego ale co my przeciętne możemy o tym wiedzieć

Ktoś poleci coś fajnego w sensie odżywkę do wysokoporowatych? I olej, bo na nowy poluję, mam dość słonecznikowego ciągle
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oncowkami.html
U mnie ta się super sprawdza.

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A ja mam inne pytanie: czy u was też nawilżone włosy tak łatwo się odkształcają? Wyciągnęłam je dziś na prosto na szczotce i poszłam w związanych gumką poćwiczyć. Po zdjęciu gumki całe końce wywinęły mi się do góry. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miała, czy to możliwe, że to od nawilżenia?
Mnie moje nawet zupełnie suche się odkształcają.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:40   #1472
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Moje włosy się buntują ciągle. Służy im tylko jedna odżywka, ale proteinowa, więc tylko czekam na przeproteinowanie.
eee to już dawno miałabym przeproteinowane takie mamy włoski - już się protein nie boję, używam ale z dodatkami i jest fajnie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:41   #1473
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja zużyłam całą butelkę lnianego, był całkiem fajny, podbijał mi skręt, ale coś mi w nim nie pasowało, włosy były wyżej pokręcone, ale nie zbijały się w miękkie pukle jak przy sezamowym tylko były jakby trochę suche. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
Zużyłam 250ml i więcej nie kupiłam. Może stosowany na odżywkę spisałby się lepiej, nie wiem bo używałam go tylko stosując na sucho.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:42   #1474
JudytaKas
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]
--------
Widzę że dziewczyny o olejach piszecie. Jak się na dłuższą metę sprawuje lniany? Mama mi go kiedyś do jedzenie wcisnęła i tak sobie stoi w lodówce.
Teraz używam mixu chyba z 6 olejów i trochę chyba mi końcówki się wysuszyły(chociaż nie wiem czy od tego).[/QUOTE]
Mi on prostował włosy moje loki umiał przyprostować choć blask był. Zdecydowanie wole żel

dniem twojego życia."
Stary 2014-05-28, 22:47   #1475
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
eee to już dawno miałabym przeproteinowane takie mamy włoski - już się protein nie boję, używam ale z dodatkami i jest fajnie
Ta odżywka ma daleko w składzie proteiny i tylko jedne.
Używam jej już z 2 tygodnie prawie codziennie (może z 3 razy użyłam czegoś emolientowego i była kicha).
Stary 2014-05-28, 22:50   #1476
Doe
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]
Widzę że dziewczyny o olejach piszecie. Jak się na dłuższą metę sprawuje lniany? Mama mi go kiedyś do jedzenie wcisnęła i tak sobie stoi w lodówce.
Teraz używam mixu chyba z 6 olejów i trochę chyba mi końcówki się wysuszyły(chociaż nie wiem czy od tego).[/QUOTE]
- Sprawdź datę ważności, bo zimnotłoczony lniany ma krótką datę ważności, więc możliwe, że już się przeterminował .

Ja lniany uwielbiam - obecnie stosuję go w mieszance z wiesiołkiem - poradził sobie z notorycznym przesuszem. A w kuchni dodaję go do serka wiejskiego plus do tego jakiś pomidorek, rzodkiewka... miam!
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:53   #1477
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartakow Pokaż wiadomość
Moje włosy się buntują ciągle. Służy im tylko jedna odżywka, ale proteinowa, więc tylko czekam na przeproteinowanie.

Ta odżywka ma daleko w składzie proteiny i tylko jedne.
Używam jej już z 2 tygodnie prawie codziennie (może z 3 razy użyłam czegoś emolientowego i była kicha).
No to ja to samo! Po alterrach, Gaikach, Schaumie fioletowej [polecona przez klaudenca] jest takie byle co byle jako... Po bombach proteinowych jest szał i mogę ich co 4 dni [co mycie] używać! Jest super, ale właśnie boję się przeproteinowania i uzywam co 2/3 mycie ;<
Po te zielonej szaumie proetinowej co ostatnio chwaliłam był szał ciał!

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-05-28 o 22:58
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:02   #1478
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No to ja to samo! Po alterrach, Gaikach, Schaumie fioletowej [polecona przez klaudenca] jest takie byle co byle jako... Po bombach proteinowych jest szał i mogę ich co 4 dni [co mycie] używać! Jest super, ale właśnie boję się przeproteinowania i uzywam co 2/3 mycie ;<
Oo te zielonej szaumie proetinowej co ostatnio chwaliłam był szał ciał!
- Moje też się buntują i chyba właśnie brakuje Im protein - choć ostatnio żelatyna im nie zasmakowała. Ostatnio oczyściła, to teraz polecę z żółtkiem i płukanką piwną. A jak będę w PL, to nabędę keratynę - kilka ekstraktów i inne dobroci - i będę tuningować maski . No i muszę kupić tę zieloną 'szaumę'

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-28 o 23:05
Stary 2014-05-28, 23:12   #1479
Joanku
Zadomowienie

Ktoś tu ostatnio polecił to cudo i zamierzałam spraktykować jak będę w PL ale ten denat! ;/

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html
Stary 2014-05-28, 23:18   #1480
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Ktoś tu ostatnio polecił to cudo i zamierzałam spraktykować jak będę w PL ale ten denat! ;/

Jej, faktycznie nie za ciekawie wygląda. Jak Ci zależy na proteinkach to już lepiej kupić keratynę albo elastynę, konserwant i zrobić sobie własne psikadło, ten denat to jednak przeraża

Odnośnie olei, ja się ostatnio bardzo polubiłam z oliwką z babydreama - zmywa się odżywką, jest lekka, nie ma męczacego zapachu jak makadamia np, ogólnie wypas.

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:22   #1481
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Nagomiko, trzymam
Imp, lepiej bez ogonka, ale czy serio trzeba na to 3,5 stron wątku od wczorajszego wieczoru?
Wizażanka, śliczne długie fale o ładnych kolorach

dzieki bardzo bym chciala zeby jeszcze mialy objetosc, no ale jak,sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

Cytat:
Żadna kręconowłosa nie jest przeciętna na pewno po drugie każde zadbane włosy mają w sobie coś nieprzeciętnego ale co my przeciętne możemy o tym wiedzieć

Ktoś poleci coś fajnego w sensie odżywkę do wysokoporowatych? I olej, bo na nowy poluję, mam dość słonecznikowego ciągle
Ja tez polecam lniany, nie mam bardzo duzego doswiadczenia w olejach, ale jak dla mnie jeden z lepszych, u mnie fajnie sie tez sprawdza oliwa z oliwek zwykla

Cytat:
Słodkie migdały miałam dawno temu z innym cięciem włosów i nie pamiętam co mi robił z nimi kupię lniany, nie miałam kurczę a i do kuchni się nada

smak i zapach ma okropny, ale wlosy fajne miekkie i dociazone po nim

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]Dobra z mojej strony koniec tematu.
Ogólny sens mojej wypowiedzi był taki jak dziewczyn, że to naprawdę męcząco się czyta 3,5 strony ciagle o jednym. I że te skupianie na siłę uwagi na sobie męczy.
Te pokazywanie odnosiło się do kiedyś z tym farbowaniem. Nie pamiętam już dokładnie i nie bardzo chce mi się tego szukać, bo to było takie pisanie o niczym jak teraz.

--------

Ja kupilam wlasnie druga butelke, jestem zadowolona, wlosy fajnie dociaza i nawilza, ale ja zawsze na odzywke na noc, oczywiscie bez zadnego czepka wtedy, no i najlepiej to regularnie oczywiscie, w przypadku tego oleju szczegolnie zauwazam, se systematycznosc daje efekty

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:49   #1482
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Wrzucam swoje, tak samo niefotogeniczne jak ich pancia
Ale ich dawno nie widziałam... Fajniuchne są

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Jak byś była zainteresowana naturalnie wyglądającą farbą blond, nie bardzo jasną to mogę Ci sprzedać mój sprawdzony sekret na farbę
Czy ten sekret to Londa? Jestem ciekawa, chyba za niedługo polecę w blondy.

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Postanowilam w koncu pokazac swoje bo duzo gadam i komentuje Wasze wlosy a wiekszosc z Was pewnie nie pamieta jak wygladaja moje
Baaaardzo mi się podobają. Takie naturalne, blond fale. Kojarzą mi się z plażą i wakacjami, śliczne

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A mi się właśnie bardzo podobają rude w czerwonych szminkach ale może dziwna jestem
Mnie też się podobają, sama tak noszę

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
w koncu moje dzisiejsze... zwyczajne dosc + niezlapany skret, to zdjecie z rozowymi ustami to wyprost i nalesnik po 2 godzinach na dworze masakra mi sie zrobila przy dzisiejszej pogodzie, jutro bede reanimowac
Włosy śliczne, a twarz jaka ładna!

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Odnośnie olei, ja się ostatnio bardzo polubiłam z oliwką z babydreama - zmywa się odżywką, jest lekka, nie ma męczacego zapachu jak makadamia np, ogólnie wypas.
Też ją baardzo lubię.

Widzę, że toczy się o proteinkach. Koleżanka przywiozła mi odżywkę firmy Balea do długich włosów - w składzie proteiny wielkocząsteczkowe. Użyłam dopiero raz i efekt bardzo fajny
Stary 2014-05-28, 23:50   #1483
201608191619
Konto usunięte

Kurczę, Dziewczyny przepraszam za brak cytowania ale nie odpisuje od razu- najpierw przeczytałam, a teraz się nie mogę dokopać z telefonu do tych postów...
W każdym razie Miskaa87 i Martakoow bardzo dziękuje Wam za opinie

Teraz tak sobie siedzę i myślę czy by mnie takie rozprostowanie(tu informacja dla reszty uzytkowniczek-pytałam o kładzenie henny na farbe oraz wasze ogólne z nią doświadczenia i o takim efekcie henny u siebie wspomniały te dwie Panie) ewentualne bardziej ucieszyło czy zasmuciło

Tak czy siak dobrze wiedzieć, że bez stresu mogę sobie na farbę to ciepnąć. Coś mi sie widzi, ze jak wrócę z najbliższych zawodów i przez jakiś czas nie będę do ludzi jeździć to spróbuję, zobaczymy jak to u mnie wyjdzie.

A poza tym się pochwale, chociaż w sumie co Wam po opowieściach obcej baby, ale komu mam o tym gadać... zrobilam kolejne podejście do oleju i pierwszy raz nie było wysypu wlosow może jednak się z olejowaniem polubię.
201608191619 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:50   #1484
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
O! nie jestem sama
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 00:14   #1485
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ich dawno nie widziałam... Fajniuchne są

Czy ten sekret to Londa? Jestem ciekawa, chyba za niedługo polecę w blondy.

Baaaardzo mi się podobają. Takie naturalne, blond fale. Kojarzą mi się z plażą i wakacjami, śliczne

Włosy śliczne, a twarz jaka ładna!

Też ją baardzo lubię.

Widzę, że toczy się o proteinkach. Koleżanka przywiozła mi odżywkę firmy Balea do długich włosów - w składzie proteiny wielkocząsteczkowe. Użyłam dopiero raz i efekt bardzo fajny
Dziekuje jak uzywalam zelu to mocniej krecily, ale wydawalo mi sie to takie sztuczne, bo nie wytrzymywalo to dlugo i szybko robilo sie rozprostowane siano dlatego przezucilak sie na kremy do lokow i zadowalam sie takimi lekkimi falami

Stary 2014-05-29, 00:16   #1486
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje jak uzywalam zelu to mocniej krecily, ale wydawalo mi sie to takie sztuczne, bo nie wytrzymywalo to dlugo i szybko robilo sie rozprostowane siano dlatego przezucilak sie na kremy do lokow i zadowalam sie takimi lekkimi falami

Lubię takie romantyczme fale! Bardzo lekko i zwiewnie to wygląda
Stary 2014-05-29, 00:26   #1487
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jest opcja wyłączenia danej osoby więc jeśli ktoś nie chce czytać czyiś postów to może ją odznaczyć i będzie po problemie
Ja omijam min. pół strony postów bo mnie nie interesują czyjeś problemy. Jest offtopowy wątek od tego.

Co do olei to ja polecam sezamowy i avocado Avocado ma fajny zapach jakby miętowy, mi krzywdy nie robi, ale działa lepiej niż lniany Choć sezamowy to już jest w ogóle pełnia szczęścia i kukarcza
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 00:52   #1488
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Po te zielonej szaumie proetinowej co ostatnio chwaliłam był szał ciał!
też tak mam! szał ciał jest po biowaxie z jedwabiem <33

Cytat:
Lubię takie romantyczme fale! Bardzo lekko i zwiewnie to wygląda
jak z filmu

nie ma to jak zwykła deszczówka... chyba też zacznę zbierać w psikacz, bo nic nie jest w stanie mi tak skręcić włosów jak deszczyk i trochę wiatru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140528_200747.jpg (105,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140528_201110.jpg (114,3 KB, 23 załadowań)
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 01:00   #1489
iimpulsive
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zauważ, że dziewczyna ma 13 lat, więc jakby nie patrzeć jest zależna trochę od mamy. Nie wiem, jak wygląda sytuacja, ale ja tam w wieku 13 lat niewiele miałam do gadania. Mogłabym sugerować mamie coś, ale drugiej swojej półki z kosmetykami (jak teraz) bym na pewno nie miała.

Co do oleju - używałam którejś Alterry, mnie nie przypasowało. Spróbuj faktycznie jakiegoś kuchennego oleju - może być zwykły słonecznikowy/rzepakowy/oliwa z oliwek. Jak mama ma winogronowy, to też się nada, a jak nie to spróbuj ją namówić, fajnie się smaży na winogronowym, więc do kuchni też jej się przyda.
Jakie te szampony Twoja mama kupuje? Może wcale nie są złe.
Pokrzywa i skrzyp do picia. Szałwia może i też, ja bym nie piła, bo dla mnie jest ohydna.
Bardzo mi miło że ktoś mnie rozumie, czasami z dove ostatnio kupiła joanne rzepe, właśnie dziś jestem po rundce z olejem słonecznikowym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iimpulsive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 01:45   #1490
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
nie ma to jak zwykła deszczówka... chyba też zacznę zbierać w psikacz, bo nic nie jest w stanie mi tak skręcić włosów jak deszczyk i trochę wiatru
No to witaj w krainie deszczowców!
Doe też już zglupiala do reszty jak ja i miski powystawiała.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Stary 2014-05-29, 02:38   #1491
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkor Pokaż wiadomość
A poza tym się pochwale, chociaż w sumie co Wam po opowieściach obcej baby, ale komu mam o tym gadać... zrobilam kolejne podejście do oleju i pierwszy raz nie było wysypu wlosow może jednak się z olejowaniem polubię.
A jak z kontaktem skalp-olej stoisz? U mnie jak olej jest za blisko skóry głowy to właśnie reakcja w postaci wypadania, zawsze.

Cytat:
Masz jakiegoś ulubieńca jeżeli chodzi o kremy? Hm.. Włosomaniaczę już taaaak długo a niczego nigdy nie próbowałam

Cytat:
O taak, wcześniejsze porównanie do Ewalucji to jak najbardziej trafne porównanie, są piękne .

Moje kłaczki po deszczu nie nadają się do niczego niestety.
Stary 2014-05-29, 07:10   #1492
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz tak sobie siedzę i myślę czy by mnie takie rozprostowanie(tu informacja dla reszty uzytkowniczek-pytałam o kładzenie henny na farbe oraz wasze ogólne z nią doświadczenia i o takim efekcie henny u siebie wspomniały te dwie Panie) ewentualne bardziej ucieszyło czy zasmuciło
Ale to jest chwilowe. Zaraz po zmyciu (wodą) henny, a później może jeszcze po 1 myciu, ewentualnie 2.

Cytat:
O boziu!!!!!!!!!!! Co tu się porobiło!!!

Cytat:
Moje niestety też. Owszem, skręcają się bardziej, ale sterczą na wszystkie strony, rekordowo oczywiście baby hairy.
Stary 2014-05-29, 09:05   #1493
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

lniany !!!!!!

włąśnie mi się skończył i nie wiem gdzie go dorwać, bo w tesco już go nie ma ;/ najlepszy ever !

Cytat:

wiesz, żeby to rozprostowywanie to była taka prosta tafla nie miałąbym nic do tego
ale wtedy mam włosy jak posklejany rozciągnięty makaron
ktoś pytał ile to mi się utrzymuje (Doe? ) taki stan osiągnełam podczas ostatnich dwóch hennowań - pierwszy raz mi minął po kilku dniach, drugi trwał do momentu pacniecia farby, nie dalam rady z tym, wytrzymać
nie wiem zreszta czewmu tak sie stało, bo od kilku lat nakładam naprzemiennie henne z farbą i nic takiego się nie działo, dopiero niedawno.

Cytat:
Tak czy siak dobrze wiedzieć, że bez stresu mogę sobie na farbę to ciepnąć.
pewnie !

Cytat:
spróbuj nie nakładac oleju na skórę głowy, nie powinny wtedy wypadać

Wizażanko

dziękuje za komplementy włosowe - nijak zdjęcie się ma do rzeczywistości, gdzie jest i skręt i objętość - na foto tego kompletnie nie widać, dlatego nie lubię robić też im zdjęć

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

gdzie się to kupuje?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Będę rolkować, nosiłam się z tym zamiarem nie wiem jak długooo i w końcu desperacja mnie przycisnęła
musze też zakupić, chirurg zasugerował takowe wtłaczanie preparatu na porost włosów mojej córce
jaką wzięłaś dł igieł?
ja myślę o 0,5

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:10   #1494
Doe
Rozeznanie

Cytat:
No to witaj w krainie deszczowców!
Doe też już zglupiala do reszty jak ja i miski powystawiała.
- No dzięki.... Chociaż sąsiedzi naprawdę tak myślą, ale zwalają to na moją polskość W sobotę będę testować deszczówę.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-29 o 09:15
Stary 2014-05-29, 09:18   #1495
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

To ja w ramach przeprosin za wieki nieobecności wrzucam takie dzisiejsze przedkąpielowe full nejczer, no makeup i poparzone fale w moim wydaniu. :p
Jak ja lubię Twoje falki

Cytat:
Odkryłam moją nową miłość - Kallos Color doprawiony olejkiem makadamia - u mnie działa cuda.
Właśnie, to Ty mnie tak musisz tym kallosem color

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziękuję dziś się olejuję, chciałabym tak systematycznie.. się zniechęcałam ostatnio do olejowania ale zapomniałam, że mam migdałowy który nie śmierdzi i łatwo się domywa to sobie jego poużywam. I znalazłam taką śliczną fryzurę, aż mi szkoda że ścięłam bo mogłabym teraz taką nosić ^^
Wydaje mi się, że świetnie byś w takiej fryzurce wyglądała

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość

Moje saszetki z Biowaxu bardzo mi podpasowały. Chyba czas znów kupić całe opakowanie jakiegoś. Podoba mi się ten "oleje" ale jakoś nie wiem czy mi nie będzie tłuścił włosów jak się przyzwyczają.
Mi ten olejowy tłuścić i puszył włosy, ale mam zupełnie inne, niż Ty Za to uwielbiam tego proteinowego z keratyną i jedwabiem.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Wrzucam swoje, tak samo niefotogeniczne jak ich pancia
E tam niefotogeniczne, fajne

Cytat:

Postanowilam w koncu pokazac swoje bo duzo gadam i komentuje Wasze wlosy a wiekszosc z Was pewnie nie pamieta jak wygladaja moje raczej ich nie fotografuje, dzis zrobilak chyba z milion zdjec i tylko na tych dwoch wygladaja podobnie do siebie, na tym z lampa oczywiscie lepiej, ale nie sa az tak suche na jakie wygladaja na tym drugim zdj
Wreszcie Twoje włoski, bardzo ładne, długie falki

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
w koncu moje dzisiejsze... zwyczajne dosc + niezlapany skret, to zdjecie z rozowymi ustami to wyprost i nalesnik po 2 godzinach na dworze masakra mi sie zrobila przy dzisiejszej pogodzie, jutro bede reanimowac
O rany, cudowne

Cytat:

Wspaniała jest odżywka yves rocher odbudowująca, bardzo emolientowa
No i ta afrykańska planeta organica z olejem arganowym, no ale stacjonarnie pewnie ciężko znaleźć.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:21   #1496
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam! szał ciał jest po biowaxie z jedwabiem <33

jak z filmu

Jak z filmu to wlasnie Twoje sa! Takiego efektu bez lokowki to Ci kazdy pozazdrosci! Ja na deszcz i wiatr to mogw jedynie upiac bo jak nie to wygladaja przeokropnie, spkatane, spuszone, strakowate siano

Cytat:
A jak z kontaktem skalp-olej stoisz? U mnie jak olej jest za blisko skóry głowy to właśnie reakcja w postaci wypadania, zawsze.

Masz jakiegoś ulubieńca jeżeli chodzi o kremy? Hm.. Włosomaniaczę już taaaak długo a niczego nigdy nie próbowałam

O taak, wcześniejsze porównanie do Ewalucji to jak najbardziej trafne porównanie, są piękne .

Uzywam kremu Nivea do wlosow kreconych i Marc Anthony do kreconych, w sumie oba sie dobrze spisuja, jak mam wiecej czasu do wyjscia czy pojscia spac to uzywam MA bo on zostawia sucharki, ktore odgniatam dopiero po calkowityn wyschnieciu i on chyba troche mocniej utrwala, a nivea sucharkow nie zostawia, ale tez fajnie podkresla fale i utrwala tez dobrze, tylko roznica w cenie jest spora wczoraj po myciu uzylam MA, a dzis zmoczylam rece i nalozylam troszke nivea jako proba reanimacji, troche sie zrobily suszarki, zaraz odgniote i zobacze jak to wyglada.

Stary 2014-05-29, 09:27   #1497
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Wspaniała jest odżywka yves rocher odbudowująca, bardzo emolientowa
.
podlinkuj mi tę ifrosiową, to sobie kupię - mam dwie, na pewno do kręconych i z owsem
ale ktora jest odbudowująca to nie wiem

Stary 2014-05-29, 09:39   #1498
Doe
Rozeznanie

wikaa24, świetne masz te swoje włosiska

Miskaa78, odbudowująca jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html - mój obecny faworyt wśród odżywek.
Stary 2014-05-29, 09:41   #1499
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość

Miskaa78, odbudowująca jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html - mój obecny faworyt wśród odżywek.
dziękuję

Stary 2014-05-29, 09:47   #1500
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
wikaa24, świetne masz te swoje włosiska

Też polecam już jakiś czas u mnie w łazience gości i bardzo ją polubiłam

dniem twojego życia."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości