|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Moj TZ wlasnie sie przebudzil i mowi:
- Kochanie, trzeba rozmontowac kółeczka na przedpokoju. - (ja): jakie kółeczka? - noo jak to jakie? od smoczka, zapytaj sie Twojej mamy - ???? - Nie wiesz o co mi chodzi? (TZ zaczyna rysowac cos palcem po przescieradle) One nie moga tam byc, nie bedzie przejscia - ?????????? - Nie denerwuj mnie, dwa kółeczka od smoczka. A co z szafa? Czego tam brakuje? - ??????!!!!!!!!! Wkurzyl sie, ze nie skumalam i poszedl znow spac ![]() Chyba TZ za duzo mysli o remoncie ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Ale brzuch moglby mi juz przestac wisiec/rosnac
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja może mało mówię o mojej Oliwce, bo ogólnie mało mówię ostatnio , ale moje dziecko to też ostry szogun. Myślę, że dogadałaby się z czołowymi szogunami wątkowymi... Marsi, mam już to mleczko z Musteli, które ostatnio polecałaś i jestem pod wrażeniem! Faktycznie, wchłania się do ZERA. Tego mi było trzeba. I można używać do twarzy, więc 2 korzyści w 1, nie muszę kupować dodatkowego kremu na swoją własną buźkę. Yellow, Sylwia, tak mi przykro, dziewczyny...
|
|
|
|
#904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wstalismy o 6
ale noc przespana za to wstalismy zachrypnieci te róznice temp doprowadza mnie do szału ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie no tz rozwala system Cytat:
takze wiesz, wbijaj z panną i niech sie dzieje ![]() kiedy bedziesz wreszcie wiedziec coz wnioskiem? ![]() Zapomniałam sie pochwalic- mamy wreszcie pierwsze odgłosy zwierzątek do wieczora |
|||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Dadolin wstał przed 7 dzisiaj, chyba tatę w przedpokoju usłyszał Jemy śniadanko, kawkę pijemy, tzn piję ja, a Dawida aktualnie próbuje rozmontować rolety przy oknie ![]() Nawijko padłam. Jakbym o moim TZcie czytała. Często mnie raczy takimi akcjami Np. dzisiaj w nocy zaczął mnie głaskać po głowie. No spoko, miło gdyby nie mówił do mnie Roksia ![]() (pies jego) ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Sylwietta dla Bartuśka!Yellow przykro mi |
|
|
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659317]A do smażenia np. naleśników używam... odrobiny (tylko przetrzeć patelnię kawalątkiem!) słoniny. mam w lodówce zamrożoną zawsze, odkrawam kawałek wielkości dosłownie 2x2cm, nabijam na widelec i przed każdym naleśnikiem przejadę po patelni.[/QUOTE]
Ja przecieram skórką chleba zamoczoną w oleju, także patelnia jest tylko zwilżona tłuszczem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dzisiejsza noc fajna. Tylko o 3 pobudka,potem o 6 i spaliśmy do 7:30 Czuje że miałam za dużo snu bo głowa jakaś taka... Debrah-jest światełko w tunelu. Oby się A. rozkręciła. Hope-trzymam kciuki ![]() Sylwietta,Yellow-bardzo mi przykro ![]() Neti-jak Antonio? Nawijko-mnie jak mężuś przytula to Oskar przybiega zazdrosny i ładuje się między nas. Ale jeszcze go nie "pucuje" za to (do czasu). Kiedyś leżymy przytuleni a Oskar siedział za nami na fotelu i w pewnym momencie odwracam się na małego a ten pokazuje jaki jest zły ( zaciska rączki w piąstki,zaciska zęby i trzęsie się przy tym tak śmiesznie ). A jak dajemy sobie budzi to śmieje się i piszczy![]() Ale np jak mąż mnie klepnie to potrafi się rozpłakać (jak widzi że jestem oburzona ). Chyba czas wstawać
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja mam od rana cisnienie podniesione, tata dzwoni, ze mama pyta, czy ja juz odmowilam tamtej firmie, bo ona jednak moglaby sie nia zajac
![]() ponadrabiam przez weekend to moze od pd uda mi sie wbic, zwlaszcza, ze odmowilam tez babce, ktorej robiłam do tej pory zlecenia....dopisze jeszcze, ze z tz grady i pioruny i macie pełnie mojego obecnego szczescia
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#910 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za prace mag.Dzięki za odpowiedz w sprawie majteczek, wczoraj zakupiłam kilka i własnie na wyjście będe zakładać. Co to bicia, Oliwka też ostatnio bije mnie po twarzy z usmiecham, ale przynajmniej u mnie wydaje mi się że chce mi takie cacy cacy zrobić, tylko poprostu robi to mało delikatnie. Cytat:
I jeszcze praca nei daje mi satysfakcji i chodze do niej bo musze a nie mam czasu rozglądnąć się za czymś innym, zreszta w moim regionie nie znajdę czegoś równie dobrego finansowo. I mam czasem ochote wyjśći nie wrócić ( jak już pisąłam odnoście postów Little) ale to jest czasowe i wynika ze zmęczenia. Ogólnie uważam ze nic lepszego niż Oliwka nie mogło mnie spotkać w zyciu. Tylko chciałabym móc pozwolić sobie nie pracować i poświęcić jej czas. A jeszcze odnosnie jak było kiedyś... Moja mama przy każdym dziecku mogła pozwolić sobie na urlop wychowawczy, na mieszkanie zapisali się w spółdzielni i jak miała 7 lat to przeprowadziliśmy się tam, nie kosztowałao to dużo bo pamiętam że na dużo nas byłostać (wakacje, zabawki itp), z miejscem w żłobku czy przedszkolu nei było problemu, dzieci pod domem czy blokeim były w miare bezpieczne (teraz bałabym sie tak zostawić dziecko jakk sama biegałam). Były babcie pod ręką, a teraz jakby nie to ze moja mama praktycznie została zwolniona z pracy to nie wiem co bym zrobiła, bo na wsi cięzko byłoby znaleźć opiekunkę na tyle godzin. Nie ma studentek, jak ktoś nei pracuje to ma gospodarkę. Cytat:
Na moim teście też druga kreseczka była bladziutka, prawie niewidoczna ale była ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo i kciuki są dalej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Cytat:
U nas zakupy wczoraj można powiedzieć że udane. Mama się obkupiła, i w prezenty dla dzieci i sibie, skorzystałyśmy ze zniżki 30% w reserved, w tesci tez promocje . No i kupiłam Oliwce sandałki, średni mi się podobają ale na prawdę, z 20 par przymierzałyśmy i nie dało się jej wcisnąc na nogę. Kupiłam takie:http://ccc.eu/pl/#/kids/ss14-lasocki/7 te sandalki bez palców, oczywiście innych niż rózwoe nie było. Mała bardzo dzielna, chociaż nie spała po południu dała radę, i nawet nie marudziła za bardzo. Usnęła dopiero po 19 w samochodzi, drzemała 30min, do domu wróciłyśmy akurat na kąpiel, mleka prawie nie zjadła, o 21 usnęła, jedna pobudka w nocy na jedzenie, obudziała sie o 6 ale mama ją jeszcze "spacyfikowała" i spała do 7
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka-dołączasz do zafasolkowanych mam?
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- hej
|
|
#913 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
będzie studziła bandę.Cytat:
Gratuluję jedzenia, to cieszy ![]() Cytat:
nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam. Cytat:
Dorka też wielbi ![]() Cytat:
Od razu odrzucaj te, które mają: guma GUAR, guma ksantanowa, guma arabska (te z 3 z przodu dziewczyny pamiętają zapewne dziadostwo do klejenia, w butelce...? ) koszenila (czyli wszystkie czerwone/truskawkowe - z reguły mają), karagen (! - monte i wszelkie czekoladopodobne z reguły mają), syrop glukozowo-fruktozowy. I tylko to ostatnie ostatecznie dopuszczam, bo ciężko trafić na coś bez tego. Ale wiesz co? a może bieluch (żywe kultury bakterii i mleko pasteryzowane tylko, nic więcej) wymieszany z łowiczowym albo biedronkowych "100% owoców"? ja to do naleśników często daję, smaczne ![]() Cytat:
Cytat:
Za to Dorotka dużo naśladuje, wiele poleceń wykona, ostatnio szał na wyrzucanie rzeczy do śmieci (Agatka ominęła etap, w nosie miała), więc jest wesoło ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...y-na-ryby.html natomiast memo i ta układanka to raczej nie teraz jeszcze, 2+ gdzieś. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ifwka, ściereczki gąbkowe dostaniesz w Lildu, Biedrze, kauflandzie... wszędzie chyba
|
|||||||||
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będziesz miała okazję to potestuj pozostałe kosmetyki pielęgnacyjne sa rewelacyjne Cytat:
zobacz na ten wywiad z Eichelbergerem, niby taki sam problem a interpretcja już zupłenie inna tamten artykuł był bardzo stronniczy a ten bardziej tłumaczy przyczynę pewnych zachowań, różnica ogromna http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...bergerem/193qp W macierzyństwie jest zagrycha,że my matki strasznie boimi się krytyki i pewnie stad te wypalenia bo matkę można albo chwalić albo potępiać nie ma określeń pośrednich i tutaj jest własnie problem wystarczy popatrzeć na zachowanie praktycznie każdej z nas, każda uwaga matki czy teściowej była zwykle odbierana jako atak i wydawało nam się,że jeśli ktoś coś sugeruje to zaraz potępia i uważamy że coś robimy źle |
||
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem głodna bo wczoraj przez te tornada prawie nic nie jadłam a moje dziecko chyba nie zamierza iść dziś spać
![]() Na dodatek nie piłam jeszcze kawy a mój organizm już się jej domaga,ehh dzieci nie mają serca czasem dla rodziców. Patrzę teraz na tego mojego łobuza i jego akrobacje i przypomniało mi się że nie pisałam wam że Oskar zrobił kiedyś fikołka
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926]ja dla równowagi moją Dorkę dorzucę
będzie studziła bandę.4-5rż dopiero, Agatka nadal nie mówi i ma prawo jeszcze nie mówić R. Gratuluję jedzenia, to cieszy ![]() moja teściowa niczego prawie nie soli, bo teść bez nerki jednej, dlatego każdy sam sobie doprawia (maggi króluje nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam. współczuję Dorka też wielbi ![]() Od razu odrzucaj te, które mają: guma GUAR, guma ksantanowa, guma arabska (te z 3 z przodu dziewczyny pamiętają zapewne dziadostwo do klejenia, w butelce...? ) koszenila (czyli wszystkie czerwone/truskawkowe - z reguły mają), karagen (! - monte i wszelkie czekoladopodobne z reguły mają), syrop glukozowo-fruktozowy. I tylko to ostatnie ostatecznie dopuszczam, bo ciężko trafić na coś bez tego. Ale wiesz co? a może bieluch (żywe kultury bakterii i mleko pasteryzowane tylko, nic więcej) wymieszany z łowiczowym albo biedronkowych "100% owoców"? ja to do naleśników często daję, smaczne ![]() miszczuniu pięknie! u nas mowa stoi Za to Dorotka dużo naśladuje, wiele poleceń wykona, ostatnio szał na wyrzucanie rzeczy do śmieci (Agatka ominęła etap, w nosie miała), więc jest wesoło ![]() omg, no to mama pojechała po bandzie :/ pierwsze super, mamy w takiej wersji (też polecam, w Biedrze łapałam): http://www.dzieciologia.blogspot.com...y-na-ryby.html natomiast memo i ta układanka to raczej nie teraz jeszcze, 2+ gdzieś. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ifwka, ściereczki gąbkowe dostaniesz w Lildu, Biedrze, kauflandzie... wszędzie chyba [/QUOTE]Co zlego jest w koszenili? O ile pamietam, to barwnik pochodzenia naturalnego |
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926]
Od razu odrzucaj te, które mają: guma GUAR, guma ksantanowa, guma arabska (te z 3 z przodu dziewczyny pamiętają zapewne dziadostwo do klejenia, w butelce...? ) koszenila (czyli wszystkie czerwone/truskawkowe - z reguły mają), karagen (! - monte i wszelkie czekoladopodobne z reguły mają), syrop glukozowo-fruktozowy. I tylko to ostatnie ostatecznie dopuszczam, bo ciężko trafić na coś bez tego. [/QUOTE] no i trzeba uważać na wszelkiego rodzaje tłuszcze utwardzane |
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, tak, ale Debrah chyba o serki pytała a tam nie ma?
Meneq, dopuszczalna dawka dzienna dla dziecka nie jest ustalona, dla dorosłych to 5mq/kg masy ciała, a w PL ten barwnik dodawany jest niemal do wszystkiego :/ a nie oszukujmy się, nadmiar każdej chemii szkodzi. Bo nie oszukujmy się, to że pochodzi od robaczka nic nie znaczy dodatek i tyle, w dodatku BARDZO uczulający.
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926] pierwsze super, mamy w takiej wersji (też polecam, w Biedrze łapałam): http://www.dzieciologia.blogspot.com...y-na-ryby.html natomiast memo i ta układanka to raczej nie teraz jeszcze, 2+ gdzieś. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ifwka, ściereczki gąbkowe dostaniesz w Lildu, Biedrze, kauflandzie... wszędzie chyba [/QUOTE]Dzięki ![]() Rybki super,żałuję zenie kupiłam jak były. Cytat:
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46676423]Marsi, tak, ale Debrah chyba o serki pytała a tam nie ma?
Meneq, dopuszczalna dawka dzienna dla dziecka nie jest ustalona, dla dorosłych to 5mq/kg masy ciała, a w PL ten barwnik dodawany jest niemal do wszystkiego :/ a nie oszukujmy się, nadmiar każdej chemii szkodzi. Bo nie oszukujmy się, to że pochodzi od robaczka nic nie znaczy dodatek i tyle, w dodatku BARDZO uczulający.[/QUOTE]myślałam,że wogole pytałą o składy na co uważać mam znajomych vegan którzy bardzo przestrzegają przed tym barwnikiem,opowiadała mi kiedyś calą historię, musę się jej dopytać Szaja- przyszła księga dzwięków, ale fajna
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46676423]Marsi, tak, ale Debrah chyba o serki pytała a tam nie ma?
Meneq, dopuszczalna dawka dzienna dla dziecka nie jest ustalona, dla dorosłych to 5mq/kg masy ciała, a w PL ten barwnik dodawany jest niemal do wszystkiego :/ a nie oszukujmy się, nadmiar każdej chemii szkodzi. Bo nie oszukujmy się, to że pochodzi od robaczka nic nie znaczy dodatek i tyle, w dodatku BARDZO uczulający.[/QUOTE]Nie wiedzialam o dziennych limitach, ale z drugiej strony z takim podejsciem, to nie ma nic, co byloby rzeczywiscie zdrowe |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama widzę po sobie, moja pomoc domowa jest 3 tydzien w sanatorium, szlag mnie trafia jak widze kibel obszczany przez moja młodież i Tz, bo ja w ciązy, z maleństwem i domem na glowie musze wieczorami szorować porcelanę po moich panach, no i frustracja z każdym dniem narasta bo lubię mieć czysto wczoraj nie wytrzmyałam i na całe gardło japę wydarłam no i tym samym mogłabym sie biczować ze co ze mnie za matka że mordę drę ale .... nie uważam,że to rzutuje na całokształt mojego macierzyństwa, moja młodzież nie lubi jak matka jape drze wiec posłusznie wział mopa i mi pomógł robić porządki- a jakie wnioski z tego? sanepid mnie raczej nie odwiedzi, ja się spinam i niepotrzebnie eskaluje problemy bo przecież możnaby inną ściężkę wyznaczyć. Gdybym się lepiej zastanowiła i zorganizowała to mogłabym tak załątwić tę sprawę żeby się nie spinać, nie frustrować, nie drzeć a na sam koniec nie popadać w w yrzuty sumienia,że jak ja tak mogłam ![]() oczywiście to wszystko piszę z przymróżeniem oka |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przypomniało mi sie jak pisłayście że Wasze dzieci stają na głowie. Moja też staje na razie na łóżku i w łżóeczku ale widze niebezpieczne zapędy w wannie.No i chyba dwójka na górze sie nam wykluwa
|
|
#925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cudowna para
![]() Cytat:
![]() Placków Miś nie chciał, bigosu nie gotuję bo nie lubię a sosu grybowego nie dam jeszcze kilka ładnych lat. Za dużo uszkodzeń wątroby i przeszczepów po grzybkach było. Dorosły sobie lajtowo poradzi, a dziecko nie da rady. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj nie udało mi się poczytać, robiłam badania do pracy, masakra, cały dzień Miś obudził się rano a mnie już nie było lepiej niż ja to chyba zniósł. Ale jak wróciłam to rzucił się na mnie i na moje uu ![]() W poniedziałek szkolenie BHP i zaczynam pracę Lecę dalej czytać póki Młody śpi.
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko można inaczej zorganizować. Jednak nie wyobrażam sobie nie zetrzeć kurzy czy nie odkurzyć bo wiem że rano w tym wszystkim będzie Oliwka. Nie chce żeby sprzątała moja mama bo nie po to do mie przyjeżdża, a poza tym i tak robi bardzo dużo. Do tego dochodzi nieznośna nastolatka, Tż slepy na jej zachowanie i teściowa z alzhajmerem przy której coraz wiecej trzeba robić Nie mam pomysłu jak to lepiej zorganizować.
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byłyśmy u lekarza na kontroli i niestety musimy jechać do szpitala na prześwietlenie płuc lekarka powiedziała, że jesli kaszel jest tylko w nocy to może to być zapalenie płuc niewykrywalne osłuchowo dostałam od razu antybiotyk jakby co i mam się jeszcze pokazac po 17. także jak Hania się obudzi to jedziemy i prosimy o kciuki![]() wypożyczyłam inhalator w aptece, ale Hani się go boi:/ dawałam wyłączony, włączony ale ryk:/ jaka gratulacje! sylwia, Yellow współczuję i tulę mocno nawijko padłam z dialogu z Tż mała Hania tez jest zazdrosna o mnie;p Mąż mnie nie może przytulać ![]() hope fajne te zabawki Ifwka czyli udało Wam sie kupić sandałki, super tylko ich nie widzę:/
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patelnie wykladam papierem do pieczenia, podgrzewam, kiedy sie nagrzeje nakladam np. ciasto na placki ziemniaczane. Finito |
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Te sandałki po prawej
http://www.ccc.eu/pl/#/kids/ss14-lasocki/7
|
#930 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka! Nadrobiłam wszystko, ale ucięło mi część cytatów :/ Yellow - Ty chyba pisałaś, czym się bawią dzieciaki teraz. U nas na topie są piłki, książki, mata wodna, znikopis, lubi też te kurczaczki, które Wam pokazywałam. Na dworze jednak zdecydowanie królują piłki (duże, małe, cudze Ale czaderski namiot! I brawa za miejsce w żłobku! Cytat:
Padłam! Niezły jest ![]() Cytat:
Cytat:
ale pewnie dlatego, że coraz rzadziej czuję, że coś MUSZĘ, chociaż wiadomo - bywają megahipersupertrudne dni. Zresztą temat-rzeka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dorzuciłabym jeszcze parę imion do bandy, ale tak czy owak - świecie, bój się ![]() U nas ostatnio hiciorem jest rzucanie się na hamak, który mamy na balkonie. W skrócie zabawa polega na tym, żeby wbiec na środek zawieszonego hamaku i biec z nim (z tym hamakowym materiałem) na głowie i brzuchu, a wszystko to po to, by jak już się hamak maksymalnie naciągnie, odbił Julkę do tyłu tak, że ona z dzikim śmiechem pada na pupę. Jak to zobaczyłam, od razu położyłam gruby koc na progu przy wejściu na balkon, żeby nie przywaliła głową. W ogóle chyba trzeba w chacie jakieś progi zwalniające zamontować (pomysł tz) ![]() Cytat:
![]() A co do zasypiania bez piersi, to u nas też już się zdarzyło, choć chyba na razie w drodze wyjątku. Cytat:
![]() Sylwietta - z powodu Waszej sytuacji też mi przykro Nie rozumiem, dlaczego takie rzeczy się dzieją ![]() Misia - kciuki za Hanusię! Duuużo zdrówka! Młoda śpi, idę coś zjeść. Do później
Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-05-30 o 12:29 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Myślę, że dogadałaby się z czołowymi szogunami wątkowymi...
ale noc przespana
te róznice temp doprowadza mnie do szału 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dla Bartuśka!
22.05.2008
14.08.2011

dodam tylko że potem do wanny wszedł TZ i zaczęli obklejać bo człlach 

Miś obudził się rano a mnie już nie było