|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
La_ago, we mnie są takie dwie osobowości, z czego jedna do kościelnego poszłaby w królewskiej sukni z 8trenem, a druga w takiej zwiewnej sukieneczce ja te co wstawiłaś. Kiedy otworzyłam link na druga dala tej pierwszej strzała z bani...
Enzunio wyglądałaś bosko, jak już Ci napisałam na wszystkim portalach społecznościowych jakie widziała ta ziemia! Mój mąż jak zobaczył wasz kościół to widziałam tylko wektor opadającej szczęki i pytanie "gdzie to?"
|
#1202 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Pochwal się koniecznie obrączkami jak już je odbierzesz
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio znalazłam biały sweterek po mojej ś.p. chrzestnej. Mama obiecała, że postara się coś wykombinować i przerobić na rozpinany. Mam nadzieję, że się uda
Miałam też pomysł, żeby do złota na obrączki dołożyć kolczyki od chrzestnej albo babci ale Tż się nie zgodził, bo są za ładne.
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Lg czekamy na foty obrączek
![]() madziara my mamy w naszych obrączkach złoto z obrączki mojego taty - bardzo mi na tym zależało
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-06-03 o 11:12 |
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie... ile płaciłyście zaliczki przy zamawianiu obrączek?
w apartcie, yes, kruk?? nie mogę się dodzwonić do salonów
|
#1206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zapomnij się pochwalić jak odbierzecie ![]() positive rebel - czekam ![]() Cytat:
Ja dokładam obrączki rodziców moich i złoto od mojego chrzestnego. A będziesz chodziła w tych kolczykach? Bo jeśli nie to warto pogadać z TZ i wytłumaczyć, że lepiej je dać do obrączek
|
||
|
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio - przepiekna PM z Ciebie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Otóż, jak miałam w planach zakup obrączek w sieciówce odradzała mi to, ponieważ mają oni tam niewiarygodną przebitkę! Mówiła, że lepiej opłaca się zamówić obrączki u mniej znanego jubilera, pokazać mu wzór jaki chcemy a na pewno zrobi to samo. W sumie może jakaś prawda w tym jest.. sama jak chodziłam po sieciówkach w Duke wypatrzyłam obraczki.. cudowne! kosztowały 2500tys zł. (z Łazura, czy jak to tam ) Za radą koleżanki odwiedziałam kilku innych jubilerów... i co? ku mojemu zaskoczeniu, obrączki te samiuśkie co w Duke, ta sama firma i cena : 1500zł w najwyższej próbie, z soczewkami... w końcu stanęło na tym, że nazbieraliśmy złota, jakieś stare kolczyki albo poprzerywane łańcuszki i zapłaciliśmy tylko za usługę a obrączki mamy takie jakie chcieliśmy
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co mamy obrączki od rodziców Tż, obrączkę mojej mamy i medalik od mojego chrzestnego. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, jest mi głęboko wstyd! Wierz mi
![]() Ale jak widać nie jestem sama ![]() Myboyismine, mnie się białe paznokcie nie podobają Active, pierwsze pazurki zapisuję! ![]() Lg, jak dostaniecie zwrot, to możesz uzyskać tytuł najtańszych obrączek na wątku Na razie wygrywam chyba ja - zwrot 20zł ![]() Robię listę na czerwiec ![]() JA: - kupić zawartość do koszyczków ratunkowych - zamówić kolczyki - podejść do salonu, zdjąć miarę (?) - zapytać, czy trzeba stanik na JUŻ - kwiaciarnia - wybrać bukiet - kupić sukienkę dla mamy - próbny makijaż i fryzura (albo lipiec) - dentysta - zacząć powoli się reperować ![]() - oddać auto do lakiernika TŻ: - odebrać zaproszenia - poszukać SPA dla auta /gdzie oddamy przed ślubem na mycie i sprzątanie/- sprzedać swoje auto - zrobić zdjęcia i wymienić dowód (ważny do czerwca )- podjechać do banku - skończyć oklejać literki na tort - wysłać maila ze zdjęciami do cukierni - dentysta + milion spraw niezwiązanych z weselem, które zaniedbał i teraz się kumulują, chyba go uduszę kiedyś RAZEM: - zaprosić gości (!!!) - zawieszki na wódkę - kurs tańca (!!!) - jechać do cukierni po próbki tortu - jechać z rodzicami M. po garnitur dla taty - pudło na koperty - coś na wino - ramki na menu - kupić w IKEI Z ważniejszych rzeczy zostaje nam: - kupić napoje - kupić wino - moja i PMa bielizna - cały strój dla PMa (sierpień)* - ustalić menu w Hotelu - notariusz /podpisać rozdzielność/ - ustalić dekoracje sali z menadżerką hotelu - ustalić z DJem przebieg imprezy - omówić szczegóły z fotografem - pierwszy taniec - wybrać piosenkę, nauczyć się układu - ustalić plan dnia *dziewczyny, na miesiąc przed ślubem kupimy garnitur, czy jednak celować w lipiec? Jesteśmy ciągle na diecie i jak kupimy w lipcu, to pewnie jeszcze ze 3-5kg schudnie do września..
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Pasek w pupie nie jest elementem składowym rajstop
To stringi - jest o tym w treści ogłoszenia
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-06-03 o 11:50 |
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Dotka, tak z czystej ciekawości zapytam, czemu chcecie podpisać rozdzielność majątkową? Wasz wybór czy nacisk rodziców, bo czasem i tak się zdarza
![]() co do garniaka, myślę, żebyście się wstrzymali skoro TŻ jest na diecie
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czesc ktora nalezy do 1 osoby
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dlatego, że nie mamy żadnego biznesu i nie myślę tak urzędowo mnie nasunęły się już sceny rodem z TV jak np. małżeństwo Kim Kardashian i Kanye Westa i podpisanie przez nich intercyzy
|
|
#1216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozdzielnosci, my podpisalismy w zeszlym tygodniu. Jest to rozdzielnosc calkowita ale mamy wspolne 4 konta bankowe.
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może się uda taniej
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Buczorku, intercyza to coś innego niż rodzielność
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
tak, tak, wiem... ale już nie chciałam edytować postu
dopiero później obczaiłam, że taki synonim do rozdzielności nie pasuje hehe, ale dzięki za uwagę
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-17 o 10:57 |
|
|
|
#1221 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chłopiec czy dziewczynka- W zabawie bierze udział tylko Para Młoda. Młodzi siadają na 2 krzesłach odwróconych do siebie tyłem. W tym czasie orkiestra przygrywa krótkie melodie. Na znak wodzireja para odwraca się do siebie. Jeżeli para odwróci się w tą samą stronę - będzie chłopczyk. Jeżeli odwrócicie się inaczej - urodzi się wam dziewczynka. Zabawa trwa tak długo ile dzieci planują Pan Młody i Panna Młoda. Fanty- Idealna ilość uczestników zabawy - od pięciu do dziesięciu. Z doświadczenia wiemy, że mężczyźni bardziej pasują do tej gry. Zadaniem graczy jest przynoszenie fantów wymienionych przez prowadzącego imprezę. Co może być fantem? Praktycznie wszystko. Zabawę zaczyna od najprostszych fantów: zapałki, zegarki, szminki, paski od spodni, buty, , dzbany, marynarki, świece. Osoba, która ostatnia doniesie przedmiot, odpada z gry. Gdy zmniejsza się liczba uczestników zabawy weselnej podnosimy poprzeczkę żądając coraz bardziej wyszukanych przedmiotów. By zabawa miała swój punkt centralny, fanty powinny być znoszone w jedno miejsce np. na środek sali lub obok stołu Panny i Pana Młodego. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My nie kupowaliśmy w tych salonach. U jubilera płaciliśmy 200zł |
|||
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie widzę, że w home&you jest promocja- kupujesz jedną rzecz, druga za zyla
![]() Widzę, że kosze także są objęte tą promocją.. może akurat coś by się nadało na koszyczki SOS ![]() http://home-you.com/pl/82-drugi-produkt-za-1zl?&p=4
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dawno mnie tu nie było, duzo się dzieję. Ale nadrobiłam wszystko Co u mnie się dzieje napisze później, bo teraz nie mogę. Teraz na szybko potrzebuję orientacji w sprawie ceny za fryzurę próbną. Ile płaciłyście? Z góry dziękuję i do usłyszenia
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
200zł za obrączki?
no my byśmy chcieli zwykłe, klasyczne, żółte złoto, poler, zaokrąglone... to rzeczywiście o wiele taniej bo jak zobaczyłam ceny w sieciówkach to od 1500-2500 zł
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
KOSZ NA WINO/KSIĄŻKI
Co myślicie o takim? http://allegro.pl/kosz-koszyk-ratan-...193817711.html Prosimy o wino/książki zamiast kwiatów, więc potrzebujemy coś, żeby do tego odkładać, a potem zaniesiemy to do auta. Myślicie, że wystarczy wielkościowo? |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale są dziewczyny ktore nic nie płaciły bo miały duzo swojego złota dały do przetopienia i jeszcze reszte oddały w rozliczenie ![]() my za nasze zapłacilismy 1200 zł ale mielismy swoje złoto tak drogo dlatego ze w mojej sa 3 brylanciki i oprawa taka bardzo inna niz zwykle i troszke wiecej kosztowało oprawienie ich
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardorja słodki bobasek Ysia ale jesteście podobne z mamą do siebie! Dziewcyny dzięki ,ze i mnie oświeciłyście z tymi pończochami bez palców! ![]() Czeko co za słodki piesek, oj chyba by spał ze mną Enzunio i czym Ty się stresowaś ? Kurcze wyglądałaś jak milion dolarów!! I ten Twoj śliczny uśmiech!!!!! Widać, że byliście najszczęśliwsi na świecie Buczorek świetna ta sukienka Twojej mamy oluska227887 o matko mam nadzieję , że Twoj kuzyn się opamięta z tym garniakiem i butami I dobrze, że babcia pokazała trochę nauk dobrego wychowania przy stole ciotce
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dotka90 Fajna lista! Chyba sobie coś zgapię ![]() Jutro idę się zapisać na wybielanie zębów Długo się zastanawiałam, ale jednak... doszłam do wniosku że moje naturalne będą się za bardzo odznaczały na śnieżnobiałej sukni
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-06-03 o 12:40 |
|
|
|
|
#1229 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
idąc tym tokiem rozumowania, oczywiście. Nie rozumiem trochę tego na tym forum, że jak ktoś ma inne zdanie, to już trzeba być chamskim a wystarczyłoby czytać ze zrozumieniem. Po pierwsze, to tż się martwi, że będzie wyglądał tak samo jak inni, po drugie, nie chodzi o sam garniak, ale o całość (ma szary garniak i miętowy krawat), u Ysi np tż miał muszkę, więc zupełnie inaczej wyglądał a ciężko znaleźć miętową lub brzoskwiniową muchę, wierzcie mi, że szukamy cały czas i nic Ale może faktycznie, zdołam go przekonać, że będzie tam gwiazdą i tak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama ma urodziny 28 sierpnia, dlatego może zaśpiewamy jej jakieś 100 lat czy coś, no i moja koleżanka ze studiów jeśli przyjedzie, to też będzie miała urodziny 30 sierpnia, więc na pewno by 100 lat dostała ![]() I my mamy, jak już pisałam, chyba dwie spowiedzi, mieszkamy razem 3 lata ale nie grzeszymy no pomijając fakt, że w ogóle razem mieszkamy.Cytat:
![]() Świetnie wyglądałaś !!! Ja bym wybrała coś delikatniejszego, ewentualnie coś przezroczystego...
|
|
#1230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już się chyba powoli z tą myślą oswaja. Także... to Wasze wesele (takie nieco inne) będą wspominali goście, a nie kolejne takie samo ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Pani dzwoniła, że są obrączki do odbioru.
Pochwal się koniecznie obrączkami jak już je odbierzesz
26.07.2014
Miałam też pomysł, żeby do złota na obrączki dołożyć kolczyki od chrzestnej albo babci ale Tż się nie zgodził, bo są za ładne.
Nie zapomnij się pochwalić jak odbierzecie 

Jesteśmy ciągle na diecie i jak kupimy w lipcu, to pewnie jeszcze ze 3-5kg schudnie do września..

mnie nasunęły się już sceny rodem z TV 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

idąc tym tokiem rozumowania, oczywiście. Nie rozumiem trochę tego na tym forum, że jak ktoś ma inne zdanie, to już trzeba być chamskim