|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Ja kupię chyba taką - czarno-biała i do tego sam projektor z pozytywką. Wcześniej się napaliłam na Rainforest z liśćmi, ale chyba będa się zlewać dziecku kolory. Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama tak raz zostawiła półrocznego brata ojcu i pojechała ze mną na zakupy. Wracamy, a tam nocnik na stole, a ojciec dał mu do jedzenia uwaga - kanapkę z boczkiem i masłem i zdzwiony, że dziecko nie chce jeść... Mamamamarta ma rację - nie można tak męża odsuwać od dziecka Cytat:
Cytat:
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Przepraszam, ale naprawdę niepojętym dla mnie jest jak można stwierdzić, ze zajmowanie się swoim dzieckiem jest upokarzające
No nijak mi to nie chce do łba wejść.... Dla mnie taki facet, to nie facet, bo nie można na niego liczyć, nie powinien się na dziecko decydować
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-06-03 o 13:34 |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się w milionie procent z wypowiedzią o ojcach! A twój tata- mistrz!!!!! Boczek Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
W temacie lanoliny, ziaja ostatnio wprowadzila wlasnie lanoline 100%, nie jest taka droga wg aptek internetowych
ja kupie w razie co
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niewyobrazam sobie takiego czegos teraz sie tak mecze a po prodzie niby nie mialabym chwili do odpoczynku ? a co to tylko moje dziecko ? ze tak powiem brzydko sama je sobie chyba nie zrobilam tak samo jak niektorzy twierdza ze matka zajmuje sie dzieckiem a ojciec zarabia no nie do kocna sie tym zgodze ja dlatego chce miec pokoj rodzinny zeby Tz tez sie nauczyl tego co ja i zeby mnie odciazal jak wroci z pracy itd. |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzenie jak tworzy sie wiez taty z dzieckiem bedzie niesamowitym przezyciem dla mnie, przewijanie przez Tz mnie rozczuli Ja mialabym sie zajmowac np. kupkowym interesem a Tz brac tylko czyste pachnace niemowle zawiniete w kocyk? Przysiegalismy sobie na dobre i na zle wiec...Wspolne dziecko-wspolna kupa!
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-03 o 13:43 |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dom sam się nie ogarnie...Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MADRZE NAPISANE ![]() |
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie biorę tego tylko na siebie ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2860 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale niktire kobiety pragną takiego ukladu i nie wyobrazaja sobie inaczej. znam rodzine w ktorej jesli dziewczyna poszła na studia to była w rodzinie uwazana za "tą biedną" ktorej sie nie poszczesciło a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatku to na pewno bo Tz pozno wraca z pracy a male dziecko spi duzo na poczatku juz to widze jak sobie lezymy a po srodku miedzy nami Olivka |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, Twój tata niezły
Ale wiecie co, mi się wydaje, że większość naszych ojców taka była. Moja mama twierdzi, że mój tata się wcale nie zajmował nami. No potem, jak już miałyśmy kilka lat, to tak, ale wcześniej nić. Tak wychowany i już. Ani nie przewinął, ani nie wstał w nocy... I to mi mama powiedziała, jak zamieszkałam z TŻ i wszystko robiłam...żeby go nie przyzwyczajać, bo to wielkie uczucie i chęć przychylenia mu nieba mi przejdzie i zostanę z wałkoniem, który będzie uważał, że wszystko mu się należy. Ja robię dużo 'domowych' rzeczy w domu, więcej niż mój mąż...ale dbam o to, żeby to doceniał i nie uważał tego za pewnik... |
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Lilka kanapka z boczkiem wymiata haahahaha
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważa, że ja coś robię, bo to mój obowiązek. I że jemu się to należy. Chociaż wczoraj mnie wnerwił, jak przyszedł i powiedział 'gdzie są wszystkie moje majtki? dawałem do prania i nie ma ich w szufladzie'. No myślałam, że mu lutnę
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze dlatego ze bylam jego 'wymarzona coreczka' bo moim bratem z tego co mama mowila tak sie nie zajmowal |
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Od kilku lat kupujac staniki zawsze korzystam z porady bra fitterki bo rozmiar biustu sie ciagle zmienia, wystarczy przytyc lub schudnac, mam swoje sprawdzone sklepy i tam kupuje, o dziwo polscy producenci tez maja super oferte w roznych rozmiarach. Jednak jestem zdania, ze nawet wydajac na stanik i 500 zl nie mamy gwarancji ze bedzie idealny dla nas, jesli zostanie zle dobrany lub na podstawie tego, co kiedys tam nam dopasowano. Cytat:
![]() Ide robic ciasto, bo dzis u nas beda pierogi macie jakies swoje sprawdzone przepisy, bo ja zawsze robie z innego
|
||
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealne podsumowanie tematu Cytat:
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
przeczytalam utnę ![]() ja uwielbiam jak moj pyta: gdzie śa mije spodnie..to mu odpowiedam "w garderobie w zachodnim skrzydle na 2 pietrze" ![]() dla wyjasnienia dodam ze mamy w mieszkaniu 2 szafy- jedna moja i jedną jego, wiec pytanie o gacie jest absurdalne
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
No to oszczędzaj się
A co z tą nerką dokładnie? Masz brać jakieś leki? Szyjka mocno się skróciła? Witam wtorkowo ale pogoda .Mam ucisk malej na prawa nerke,bol plecow z tej strony,az czasem noge ciagne,bo tak boli,i nie pracuje jak trzeba podobno,mam antybiotyk typowo na nerki.Jakis Monural w granulkach,zobaczymy.A szyjka byla kiedys 47 mm,a teraz 39mm. |
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
u nas to TŻ ma większe doświadczenie z małymi dziećmi
Ma brata o 18 lat młodszego i pomagał przy nim, jak był mały. On przewijał pieluszki itp. a ja tego nie robiłam nigdy
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja bym chciała się wyciągnąć z drinkiem na kanapie Ale oczywiście, masz rację. Ja po pracy też zawsze byłam zmęczona i z jakiej paki mi się odpoczynek nie należy, a chłopu tak? O nie! ![]() Cytat:
Planuję jeszcze pokorzystać z zawartości majtek - nota bene, wszystkie już wyprałam Taaa... mój mąż też wiecznie pyta gdzie co jest. I zawsze się upiera, że nie ma tego tam, gdzie mówię! A i tak zawsze jest ![]() Już nie wspomnę o sytuacjach w stylu 'Mysza, gdzie moja suwmiarka?', "Kochanie, miałem takie małe śrubokręciki...?wiesz może?" A ja cholerka, zawsze wiem, normalnie, kobiety chyba mają mózg składający się z szuflad
|
||
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas też ma każdy swoją szafę i półki na ubrania. Ja się zajmuję praniem i prasowaniem i chowam TŻtowe rzeczy do razu, ale staramy się oboje trzymać porządek i odpowiednie rzeczy odkładać w te same miejsca. TŻ nie pyta gdzie coś jest schowane. Do kosza na pranie wkłada sam, bo wie, że po półkach szukać prania nie będę Porządek musi być
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
lilka he he, ja czasem mu kanapki zrobię do pracy jak mnie najdzie, ale ubrań też mężowi nie prasuje, bo ja ogólnie prasuje ubrania na bieżąco, bo z szafy jak wyjmowałam były pogniecione....
Chce coś założyć do pracy koszulkę, czy spodnie sam musi sobie uprasować. Obiad robie z reguły ja, ale sniadania czesto robi maz kolację, też różnie....To jest tak, ze czasy czasami, ale teraz kobiety sie rozwijaja, kształca, kiedyś były głównie kurami domowymi( taka smutna prawda) Ja do tej pory zwracam mojej mamie uwagę(ma 71lat) a lata przy moim 37 letnim bracie....Ok obiad rozumiem, ale jest głodny, sam sobie kanapkę może zrobic bez przesady... A potem sie dziwi, że cieżko mu znaleźć ta jedyna....Mnie to razi i w ogóle mi sie to nie podoba... |
|
|
|
#2876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak byłam w kwietniu w szpitalu - odwiozło mnie pogotowie w nocy - to TŻ rano chodził po domu z telefonem przy uchu, a ja mu szafka po szafce mówiłam, co i skąd ma wyciągnąć i spakować, to się zdziwił, że aż tak wszystko pamiętam. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe ile u nas bedzie takich niespodzianek
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapamiętuję, jak widzę
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie myśmy byli na początku kwietnia na usg i gin powiedział, że na 90-99% to dziewczynka. I teraz w piątek byliśmy znów, z lekką obawą, czy się potwierdzi Potwierdziło się na 100%, czego i Tobie życzę! ![]() Od rana lata helikopter nad nami, jeżdżą policjanci i inne rządowo-borowe samochody na sygnałach, zwariować można Ale mieszkam koło BORu i blisko Belwederu, więc wiadomo, dlaczego ![]() Na szczęście Krzysiowi nie przeszkadza to spać, a ja mam chwilkę na wizaż ![]() Przyszła dziś pierwsza paka z zamówionych pierdołek - ubranka I dla Ani, i dla Krzysia ![]() Czekam jeszcze na 8 przesyłek W tym łóżeczko, w końcu zamówiłam Z kompletem pościeli (głównie mi chodziło o prześcieradło i ochraniacz na szczebelki, kołdra i podusia poczeka ) i przybornikiem ![]() Co do ćwiczeń - ja nie ćwiczę. Przed 1. ciążą chodziłam na siłownię i na jogę, ale potem wiadomo - niewskazane, potem czasu nie było. Ale przy małym dziecku siłownię ma się non-stop Ruszam się właściwie cały czas, często wręcz czuję, jak mi nogi za przeproszeniem w tyłek wchodzą od łażenia Ból stóp, bo jednak dźwigają coraz więcej (przytyłam niecałe 7 kg od początku), ból lędźwiowy czasem - ale spoko, nie mam czasu tego zauważać ![]() I zapomniałam, co jeszcze miałam napisać... Idę po drugą kawę
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Naszla mnie ochota na frytasy
![]() Ziemniaki obrane wiec juz sie robia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Kolor pasuje do scian wiec chociaz tyle

No nijak mi to nie chce do łba wejść.... Dla mnie taki facet, to nie facet, bo nie można na niego liczyć, nie powinien się na dziecko decydować