Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 10:33   #4921
katiusza1985
Raczkowanie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Jest coś ciekawego w pepco dla dzidzi?? W sumie byłam raz i kupowalam kubki jakieś ;-)
Hej Witam z rana

Ja z pepco ostatnio kupywałam body i spodeni dla Synka - po praniu spodenki straciły kolor, a body maja dziurkę. Po miesiacu używania i prania wyglądaly na kilkuletnie znoszone bodziaki.
W ogóle te ciuszki z pepco kiedys mialy dobrą jakosć, ale jak dla mnie ostatnio coś się pochrzaniły....
Stary 2014-06-17, 10:34   #4922
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tylko ja nie potrafię widzieć? czy na aplikacji nowego tytułu nie widac? chyba nawet nie wiem gdzie tutaj szukać...no ale pod koniec bede czekać na link to sie odnajdę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kliknij w jakiś post i na gorze naciśnij by rozwinęło się menu i otwórz w przeglądarce, i będzie wersja normalna komputerowa wizażu,wtedy jak zjedziesz pod Wszystkie posty będą najnowsze tematy w poczekalni
A nowy tytuł : Iii trymestr o mój Boże jeszcze trochę i urodze
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:36   #4923
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Hejka
agnes2011
witaj
nmartyna nie mów o tym wstawaniu bo na samą mamą myśl się złoszczę ja wstaję o 2,4,7 !!! Ale z drugiej strony sobie myślę "Natalka przyzwyczajaj się bo już nie długo oprócz szybkiego wstawania na siusiu czeka Cię jeszcze wstawanie do dziecka, karmienie,usypianie, tulenie gdy będzie płakało i może to potrwać dużo dłużej niż szybki wyskok do wc

piękny dzionek dziś
A ja myślałam że to ja często chodzę do łązienki
Stary 2014-06-17, 10:36   #4924
nmartyna
Zadomowienie

Niestabilna ależ Ty kreatywna jesteś Tytuł genialny i pasuje idealnie

Wróciłam z kawki u Taty i poczułam się strasznie... Krew znów poleciała, ale nie jakoś tak mocno, tylko trochę i momentalnie zrobiło mi się słabo
Teraz leżę z zimnym okładem na czole i czekam aż trochę przejdzie, bo za gotowanie trzeba się zabrać...
Jak zawsze w domu mam chłodno, tak dzisiaj wydaje mi się, że jest tu cholernie duszno Pootwierane mam wszystko co możliwe, a przeciągu jakiegokolwiek zero!
Macie jakieś sposoby na wzmocnienie organizmu? Powiem tylko, że witamin w tabletkach nie biorę, tylko magnez, wit. C i czasami wapno bo jakieś uczulenie mnie złapało. A tak to tylko owocki i warzywa...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:40   #4925
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Niestabilna ależ Ty kreatywna jesteś Tytuł genialny i pasuje idealnie

Wróciłam z kawki u Taty i poczułam się strasznie... Krew znów poleciała, ale nie jakoś tak mocno, tylko trochę i momentalnie zrobiło mi się słabo
Teraz leżę z zimnym okładem na czole i czekam aż trochę przejdzie, bo za gotowanie trzeba się zabrać...
Jak zawsze w domu mam chłodno, tak dzisiaj wydaje mi się, że jest tu cholernie duszno Pootwierane mam wszystko co możliwe, a przeciągu jakiegokolwiek zero!
Macie jakieś sposoby na wzmocnienie organizmu? Powiem tylko, że witamin w tabletkach nie biorę, tylko magnez, wit. C i czasami wapno bo jakieś uczulenie mnie złapało. A tak to tylko owocki i warzywa...
Martynko a czy kawka przypadkiem nie podnosi ciśnienia a co za tym idzie krew nie przepływa szybciej? Tak na logikę myślę, chociaż ona pewnie nie ma wpływu na te Krowtoki z noska
Ja bym Ci poleciła żelazo nawet jedną tabletke dziennie. Biorę ascofer dwie dziennie pomimo porcji w witaminach.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:46   #4926
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Kliknij w jakiś post i na gorze naciśnij by rozwinęło się menu i otwórz w przeglądarce, i będzie wersja normalna komputerowa wizażu,wtedy jak zjedziesz pod Wszystkie posty będą najnowsze tematy w poczekalni
A nowy tytuł : Iii trymestr o mój Boże jeszcze trochę i urodze

Dzięki udało sie bo wyprobowalam pomimo tego, ze tytuł wstawilaś staje sie coraz mniej upośledzona wizażowo

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:48   #4927
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Simran śliczne kupowałaś już kombinezon? jaki rozmiar?

A i zaczynamy III trymestr ;P
Powiem Ci, że ja jeszcze ani jednego ciuszka nie kupiłam dostaliśmy tyle ciuchów, że Milenka wszystkiego na pewno nie założy ;P Jeśli chodzi o rozmiar kombinezonu to ten ma akurat rozmiar 68 Gratulujemy III trymestru mnie wczoraj też dziewczyny na forum uświadomiły, że zaczęliśmy III trymestr Szaleństwo

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Przygarniecie jeszcze jedną wrześniówkę? Tp mam na 06.09. - chyba, że maleństwo zechce przyśpieszyć przyjście na ten świat Według lekarza początkowo miał być chłopak, ale ostatnio okazało się, że jednak dziewczynka i teraz to ja już sama nie wiem jakiego koloru ubranek szukać
Witaj im więcej Mamusiek tym lepiej

Witamy się z rana Małż pojechał do pracy - nienawidzę jego II zmian :/ jedzie po 10 i wraca 19-20 - masakra! Plan na dzisiaj - włączymy z Milką ulubioną muzykę, poodkurzamy, pomyjemy podłogi, zrobimy kolejne pranie, ogólnie ogarniemy chatkę Moja Mama dzisiaj przychodzi do mnie i będę robiła Jej hybrydę na rękach i dzień nam jakoś zleci Jutro idziemy na wizytę - zobaczymy ile już nasze Dziecię waży a w piątek wybieram się do dermatologa bo jakieś plamki na plechach mi wyskoczyły ściskamy mocno a kolejny wątek ma mistrzowską nazwę hehe
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:57   #4928
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Kofeina ma wpływ
Kiedyś za nastolatki maiłam krwotoki prawie codziennie. A piłam pepsi, fante i inne gazowane świństwa. I jak nagle przestałam pić to krwotoki ustały. Przy krwotokach kawa jest troszkę niepoważna Przepraszam za ten tekst ale Latte ma rację że kawa podnosi ciśnienie, i coś tam z naczyniami krwionośnymi robi. Także odstaw tą kawę jak najszybciej jak nie chcesz mieć kolejnego krwotoku I jak zaczyna lecieć to zimny okład na czoło i nos i głowa na dół W żadnym wypadku do góry tak jak to często stare piguły w szkołach kazały robić
Odpoczywaj i zjedz sobie tabliczkę czekolady na wzmocnienie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Ircha a system mezo? Widzę że kolor mają dąb wenge brąz Tylko jakby zdjęcie podglądowe było to też by fajnie było Może jakbyś napisała to by podesłali Poszukaj na all tego systemu Może coś Ci wpadnie w oko

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:06   #4929
agnes 20
Zadomowienie

Witam się z rana
Jakoś wyjątkowo dobrze zaczął się dziś dzień, najpierw małe co nie co z mężemPotem wybraliśmy z mężulkiem płyty do mebli pod zabudowę do łazienki, przedpokoju i gabinetuA na koniec wpadła na chwilę teściowa podrzucić karton z ubrankami od szwagierki, zaraz lecę je przeglądać.
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

agnes śliczna!!! też sie zastanawiałam nad kołyską
a leżaczek bujaczek też będziesz kupowała?

A i zaczynamy III trymestr ;P
Gratulacje III trymestru
Leżaczek /bujeczek już mam , nawet dwaJeden taki dość mocno sfatygowany od siostry(po 3 dzieci) ale uszyłam sobie pokrowiec i jest ok, a potem kupowałam na allegro fotelik samochodowy i gratis też był bujaczek, o taki.

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Przygarniecie jeszcze jedną wrześniówkę? Tp mam na 06.09. - chyba, że maleństwo zechce przyśpieszyć przyjście na ten świat Według lekarza początkowo miał być chłopak, ale ostatnio okazało się, że jednak dziewczynka i teraz to ja już sama nie wiem jakiego koloru ubranek szukać
Witam imienniczkę, i widzę że też z podlaskiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 110.jpg (70,0 KB, 17 załadowań)
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:26   #4930
Denaris
Rozeznanie

Witam się z kawusią

Muszę się trochę poudzielać bo wstyd, 30 postów na wątku napisałam!

Ostatnio mój mały coś słabo się porusza, oczywiście standardowo zaczynam się martwić i zastanawiam się czy nie iść do gina dla św. spokoju

Mam nadzieję, że u Asi wszystko w porządku

Martyna teraz jest taka dziwna pogoda więc pewnie też nie pomaga. Witamina C i rutyna wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych. Może jednak się przekonasz i łykniesz tabletki? Ew. takie do rozpuszczania w wodzie?

Agnes20 ostatnio o mnie pytałaś, jestem jestem i wszystko w porządku. Dziękuję za troskę Zazdroszczę tej paki ubranek

Któraś tu pisała o Pepco.. ostatnio tam wparowałam i kupiłam kilka par skarpetek po 2 zł, są naprawdę śliczne, polecam! (oczywiście dziewczynkowe ładniejsze )

Ekaterina
nie pogratulowałam Ci córci, jakoś tak przeczuwałam, że będzie dziewuszka Mam nadzieję, że bardzo się nie rozczarowałaś

Tak źle spałam, że szok, pies sąsiadów skamlał całą noc, zabrała bym go nawet do łóżka byle by przestał
Stary 2014-06-17, 11:38   #4931
allckarola
Zadomowienie

Ach wrocilam od tesciowej wlasnie robie barszczyk z mlodych buraczkow z jajkiem bo zglodnialam a nie chcialam sie napychac u tesciow heh
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:45   #4932
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Już w domku i powiem Wam że tak glodna byłam że chleb tostowy z szynka jest pyszny na taki głód teraz zbieram pieska bo ona też post ma od wieczora i lecę z nią na pobranie krwi a jak wrócę to zjem znowu pół lodówki

Ircha ja mam kolor wenge więc miałam łatwiej....i nawet z ikei czarny brąz pasuje bo szafa i komoda stoją na innej ścianie więc różnicy nie widać jak wrócę do domku to coś poszukam będę miała co robić hehe

OK, z góry dzięki. Ten mezo też mi wpadł w oko, oglądąłam komodę namacalnie, kolor by możliwe, że się zgrał, ale uchwyty ma inne i już
agness2011, witaj
Latte, dzięki,że we mnie wierzysz Coś tam zawsze wybiorę. Jak już na coś sie zdecyduję, pokażę com udumała Co do teściów to są naprawdę spoko (tfu, tfu, tfu, co by nie zapeszyć ).
Paulina, ja jak wstaję to cieszę się, że mam szafę nieopodal łóżka. Często się o nią zaprę, żeby się nie dźwigać, nie zrywać, no i łatwiej się podnieść. Natomiast to, że teście w jednej klatce z Wami mieszkają to i tak dobrze, że Wy sami sobie. Zamykasz drzwi i pierdzisz sobie w swoim
aisa84, no bez skopiowania tekstu ani rusz, już nie raz mi uciekło i mam nauczkę.
nmartyna, mnie mój mąż też czasem czymś zaskoczy, jakimś niusem odnośnie ciąży i również zachodzę w głowę skąd wie... Czy gdzies wyczytał, czy w pracy życzliwi koledzy doradzają No i zdrówka, nie upuść za dużo tej krewki
natalka, wszystkie zbliżamy się już coraz większymi krokami do tych nocnych pobudek i to już nie tylko na siku
dzanet, miłego przeglądania i segregowania ciuszków w towarzystwie mamusi! Ja swoją mam spory kawałek ode mnie i chyba zaraz z tęsknoty zadzwonię
Niestabilna, tak myślałam, że ty kochana nie próżnujesz - tytuły wątków coraz lepsze
Aliszcze, widzę, że mój wczorajszy leń dziś odwiedził Ciebie
simran, ja kilka fatałaszków mam, mama mówiła, że coś nakupiła. Pewnie nie odmówię sobie kupienia kilku rzeczy dla córci, bo nie pozwolę sobie odebrać tej przyjemności,ale też chciałabym wiedzieć co tam na mnie czeka, bo koleżanka mi jakieś siaty ma przygotować po córeczce i po męża kuzynki córkach kilka worków się wala jakiś czas, bo co któraś w rodzinie w ciąży to był chłopak był hihi. za III trymestr. Widzę niezłego masz dziś pałera do roboty
agnes 20, też dziś od rana "zapracowana" Śliczny ten leżaczek

Ja już po zakupkach szybkich. Truskawki mam, ale już jakieś słabe, przepłukałam w wodzie to paćka się robi z niektórych. Chciałam trochę pomrozić, ale nie wiem czy mi się syrop z nich nie zrobi, bo brak im jędrności. Zaraz idę coś porobić, bo jak świeci słonko to aż się chce coś podłubać w domu. Zjadłam loda na patyku i od razu jestem szczęśliwsza. Córcia się wierci i pozdrawia wszyyyystkie wizażowe ciotki
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:51   #4933
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma pepco ale niedaleko ode mnie jest ;-) może w któryś dzień sie przyjadę muszę parę rzeczy pokupic. To udanych zakupów ;-)
Ostatnio z mężem pomalowałam lozeczko na biało i super wygląda tylko złożyć ;-) ale to we wrześniu no i w końcu ta pościel muszę kupić. Patrzylam w sklepie to szkoda przeplacac na allegro tańsze ;-)
Dokładnie,choć nie wiadomo jakiej jakości ta pościel z allegro,ale ja zaryzykowałam, mam nadzieję,że się nie przejadę Bo drogo i tak za to nie dałam

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

a jak go obudzilas? trzęsąc brzuchem? bo ja tak robię i Tz na mnie krzyczy
Nie inaczej Mój Tż też drze gębę na mnie za to,że dziecko będzie miało nerwicę przeze mnie i że mam mu dać się wyspać a nie denerwować
Ale powiem Ci ostatnio też na małego działa jak brzuch głaskam,wtedy odkopuje mi

Miałam dzidzi pokupować a skończyło się,że kupiłam mu body na długi rękaw w pepco,bo nic innego na 62 nie było,wszystko wielkie,czapeczki malutkie,skarpetki wielkie jakieś no i kupiłam chusteczki nawilżane z pudełkiem
Za to siebie obkupiłam w kosmetyki i koszulkę sobie i Tż-owi Jutro chciałam kupić buty ale idąc z tym do ginka to na pewno ich nie kupię,bo tylko się zdenerwuję w sklepie...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:58   #4934
ZygaEffka
Zadomowienie

Witam
Uwierzcyei ze nie dawno wstałam ? tak mi się dobrze spało że to szok !Mimo głupich snów bo śniło mi się że urodziłam na toalecie moją córeczkę która była taka malutka że mieściła mi się na rączce i szybko krzyczałam do mamy że ma dzwonić na pogotowie , bo urodziłam wcześniaka , po czym jak zadzwoniła to się okazało że w ręce mam zamiast dziecka to dużego kota .. i kazałam jej odwołać tą karetkę bo miałam omamy senne jeszcze po wstaniu ... to było straszne , ale moja córcia w tym śnie miała już taką piękną twarz . Boję się tylko że ten sen może oznaczać coś złego ...

Witam nową Agness
jasne że się dołącz , niech te ostatnie tygodnie zlecą Ci milej na wątku

Dziewczyny którym leci krew z nosa . Pisałam juz o tym że miałam ten sam problem przez około 2 miesiące miałam krwotoki plus smarkanie za każdym razem skrzepami krwi , u mnie okazało się to normalne . I w tej chwili nie mam już problemu .MIałam tak że prowadziłam samochód i nagle upuszczala mi się krew z nosa ... Co do witamin , nie wiem czy coś pomogą bo w moim przypadku organizm tego potrzebował tzn tego upuszczania krwi , dzięki temu też minęły mi bóle głowy , tak mi wytlumaczyła gin , że to kompletnie normalne , raz że śluzówka jest bardzo ukrwiona a dwa nadmiar tej "złej" krwi musi z nas ujść Ale skonsultujcie to ze swoimi lekarkami , może wam coś zapiszą na to , a może każą przeczekać jak mi

Dziś jedziemy do tego sklepu dziecięcego w Poznaniu co wlepiłam linka , jest tam mega tanio więc mam nadzieję że obkupię ostatecznie Zośkę
A później do Agata Meble bo są już na magazynie nasze wszystkie zamówione meble i musimy wpłacić resztę pieniążków i ustalić transport
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:59   #4935
allckarola
Zadomowienie

Metam roznie jest z tymi rzeczami z allegro ale jest ryzyko jest zabawa tutaj w sklepie jest duzo drozszy ten komplet poscieli chyba z 50 zl wiecej jak nie wiecej wiec wydaje mi sie ze lepiej kupic na allegro jest wiekszy wybor jeden kupie tak a potem komplet poscieli uszyje mi tesciowa takze super
Stary 2014-06-17, 12:05   #4936
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam
Uwierzcyei ze nie dawno wstałam ? tak mi się dobrze spało że to szok !Mimo głupich snów bo śniło mi się że urodziłam na toalecie moją córeczkę która była taka malutka że mieściła mi się na rączce i szybko krzyczałam do mamy że ma dzwonić na pogotowie , bo urodziłam wcześniaka , po czym jak zadzwoniła to się okazało że w ręce mam zamiast dziecka to dużego kota .. i kazałam jej odwołać tą karetkę bo miałam omamy senne jeszcze po wstaniu ... to było straszne , ale moja córcia w tym śnie miała już taką piękną twarz . Boję się tylko że ten sen może oznaczać coś złego ...
Ale Ty śpioch jesteś A snem się nie przejmuj,mi się już 3 razy śniło,że urodziłam wcześniaka,to pewnie nasze obawy się ujawniają

Cytat:
Metam roznie jest z tymi rzeczami z allegro ale jest ryzyko jest zabawa tutaj w sklepie jest duzo drozszy ten komplet poscieli chyba z 50 zl wiecej jak nie wiecej wiec wydaje mi sie ze lepiej kupic na allegro jest wiekszy wybor jeden kupie tak a potem komplet poscieli uszyje mi tesciowa takze super
No w sklepach to się cenią a często wychodzi tak,że właśnie zamawiają z allegro i robią sobie taką przebitkę cenową... Ale Ci dobrze,że jeszcze teściowa Ci szyć będzie Pochwal się jak będziesz miała

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-17, 12:08   #4937
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamówiłam na allegro pościel w sówki , i jestem mega zadowolona a płaciłam coś koło 30 zloty za nią bawełna dobrej jakości , zresztą babka w hurtowni tkanin mi mówiła że ten wzór jest na licencji disneya więc jakość jest bardzo dobra i myślałam że jak zamówię na all to będzie na innym materiale ten wzór ale jednak to samo
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-17, 12:10   #4938
allckarola
Zadomowienie

Effka fajnie ze trafilas na dobry maetrial ja mysle ze tez trafie w sumie jeszcze poczekam do nastepnwgo chorobowego i cos pokupie
Stary 2014-06-17, 12:11   #4939
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ale Ty śpioch jesteś A snem się nie przejmuj,mi się już 3 razy śniło,że urodziłam wcześniaka,to pewnie nasze obawy się ujawniają

No w sklepach to się cenią a często wychodzi tak,że właśnie zamawiają z allegro i robią sobie taką przebitkę cenową... Ale Ci dobrze,że jeszcze teściowa Ci szyć będzie Pochwal się jak będziesz miała
Kurcze może to przez to że cały czas wstaje tak koło 6-7 a dziś to szok , ale spałabym jeszcze gdyby nie to że dostałam smsa od kuriera że dziś zawita i co nadal go nie ma a popoludniu my wybywamy na kilka godzin i bedzie mial sapy że nas nie ma jak on przyjechał ... peszek

A co do tych snów myślałam że mam już te najwieksze obawy za soba a tu się okazuje ze we śnie się uaktywniają
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-17, 12:13   #4940
nmartyna
Zadomowienie

Latte88
Mo_onika_ika
Może to być od kawki, ale ja ją piję od początku ciąży i to taką rozpuszczalną z płaskiej łyżeczki, 1/3 wody, 2/3 mleka. No nic... pomęczę się bez kawy parę dni i zobaczę

Denaris dzisiaj wzięłam witaminki ciążowe... Mam nadzieję, że nie będzie mnie znów po nich głowa bolała...

Dzięki dziewczynki

Jutro mam wizytę u ginki, to powiem jej o tym krwawieniu. CO prawda to nie są jakieś takie duże krwotoki, tylko jak smarkam, to krwią, po czym leci z nosa taka mała strużka krwi, ale nie jakoś mocno. No i później cały czas czuję tą krew w nosie...
Oby samo przeszło...

Dostałam zgodę od Małża na zakupy allegrowe dla Malutkiej, to muszę to wykorzystać i lecę zamawiać
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 12:19   #4941
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki

Wstałam po 11 jak zwykle na siku można nawet powiedzieć, że się wyspałam Zjadłam śniadanko, jeszcze teraz dokańczam serek waniliowy i zaraz idę w wannie posiedzieć. Mąż jeszcze śpi to co tu robić.
Weźcie mnie kopnijcie w dupkę, bo muszę się w końcu wziąć za tą segregacje ubranek a jakoś nie mam weny do tego. A gdzie pranie, prasowanie i układanie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Ciekawe kto będzie czytał te moje wypociny... Wczoraj jakoś tydzień leniwie zaczęłam, nigdzie nie wyszłam ostatecznie, miałam zupkę i rozmroziłam (awaryjną) pizzę mrożoną, mąż był zadowolony i to najważniejsze. Ja nie wiedziałam co mam zjeść w ciągu dnia,a to jogurcik, to rzodkiewkę, ehh, ale dziś spadywuję na powietrze!!! Słonko świeci, śmieci wyrzucę, obskoczę pobliskie sklepy i wracam, by nie łazić po tym upale, bo słonko nieźle zapala po oknach to chiiiiba ciepławo.
Miłego dzionka robaczki

P.S. Jaka ja mądra jestem... Przed kliknięciem "wyślij odpowiedź" skopiowałam to co napisałam i oczywiście wysyłam, a tam wyświetliło mi się,że nie jestem zalogowana, jak zalogowałam to nie było nawet literki z tego co napisałam Zapłakałabym się, tyle produkowania, już kiedyś tak mi się zrobiło, ale tak to jest - czytam wasze wpisy, robię odpowiedź w nowym oknie, czas mija no i jak tam pewnie z godzinę nic nie zrobiłam to i mnie wywaliło, ale cwana bestia jestem
Ja zawsze czytam wszystkie twoje posty
I też zawsze kopiuje najpierw swoją odpowiedź, bo już mi się zdarzyło tak, że albo mnie wylogowało albo coś się wyłączyło, zawiesiło i dostawałam przy tym szewskiej pasji.. Także teraz w razie W ctrl+A i ctrl+C

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witajcie z rana u mnie cudna pogoda sloneczko i cieplo

czekamy z tesciowa na kuriera bo ma przyjsc paczka z ameryki od szwagierki z ciuszkami dla malej

dzis ostati raz na szkole rodzenia, bedzie smutno bez spotkan ale moze niedlugo zobaczymy sie na porodowce

a teraz zmykam cos popracowac
Ja swoją szkołę rodzenia zaczynam za tydzień 25 czerwca i już nie mogę się doczekać Jak często miałaś spotkania i ile trwała ta szkoła? bo z tego co pamiętam to też chodzisz do tej przyszpitalnej na nfz czy coś pomerdałam juz

Pokaż potem paczuszkę co tam dostałas

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Hejka
agnes2011
witaj
nmartyna nie mów o tym wstawaniu bo na samą mamą myśl się złoszczę ja wstaję o 2,4,7 !!! Ale z drugiej strony sobie myślę "Natalka przyzwyczajaj się bo już nie długo oprócz szybkiego wstawania na siusiu czeka Cię jeszcze wstawanie do dziecka, karmienie,usypianie, tulenie gdy będzie płakało i może to potrwać dużo dłużej niż szybki wyskok do wc

piękny dzionek dziś
Ja też wstaje o tych godzinach hehehe Średnio co dwie, trzy godziny wizyta nocna w wc musi być

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 12:21   #4942
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Kurcze może to przez to że cały czas wstaje tak koło 6-7 a dziś to szok , ale spałabym jeszcze gdyby nie to że dostałam smsa od kuriera że dziś zawita i co nadal go nie ma a popoludniu my wybywamy na kilka godzin i bedzie mial sapy że nas nie ma jak on przyjechał ... peszek

A co do tych snów myślałam że mam już te najwieksze obawy za soba a tu się okazuje ze we śnie się uaktywniają
Chyba podświadomość,ja przed snem nie myślę o złych rzeczach a jednak zdarzają się takie porypane,że aż płakać mi się chce...
Ale obawy u nas będą zawsze i tak łatwo tego nie zmienimy

Stary 2014-06-17, 12:25   #4943
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Latte88
Mo_onika_ika
Może to być od kawki, ale ja ją piję od początku ciąży i to taką rozpuszczalną z płaskiej łyżeczki, 1/3 wody, 2/3 mleka. No nic... pomęczę się bez kawy parę dni i zobaczę

Denaris dzisiaj wzięłam witaminki ciążowe... Mam nadzieję, że nie będzie mnie znów po nich głowa bolała...

Dzięki dziewczynki

Jutro mam wizytę u ginki, to powiem jej o tym krwawieniu. CO prawda to nie są jakieś takie duże krwotoki, tylko jak smarkam, to krwią, po czym leci z nosa taka mała strużka krwi, ale nie jakoś mocno. No i później cały czas czuję tą krew w nosie...
Oby samo przeszło...

Dostałam zgodę od Małża na zakupy allegrowe dla Malutkiej, to muszę to wykorzystać i lecę zamawiać
Martynka te krwotoki mogą powstawać z różnych przyczyn, ale jedną z nich jest napewno zwiększenie objętości krwi w naszych organizmach. Do tego może dojść przekrwienie śluzówki, słabe naczynka, przemęczenie (i nie musi być wcale duże), brak jakiś witaminek.
3maj się tam cieplutko i napewno da rade temu jakoś zapobiec

Własnie miałam pisać na temat snów i zapomniałam Wczoraj mi się sniło, że urodziłam śliczną dziewczynkę i poród przebiegał gładko ale potem trzeba było mnie zszyć i strasznie się bałam A najlepsze, że położną była moja mama hahaha (taaa na widok krwi to by fikła koziołka do tyłu ).
I mojemu męzowi też się wczoraj snił mój poród, że przecinał pępowinkę Czy to jakiś znak że obu nam się snią takie same rzeczy w tym samym czasie?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 12:38   #4944
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Ja swoją szkołę rodzenia zaczynam za tydzień 25 czerwca i już nie mogę się doczekać Jak często miałaś spotkania i ile trwała ta szkoła? bo z tego co pamiętam to też chodzisz do tej przyszpitalnej na nfz czy coś pomerdałam juz
6 spotkan byly raz w tygodniu po ok 2-2,5h, tak na nfz i to przy tym szpitalu w ktorym bede rodzic.

a paczuszka juz przyszla, super ciuszki juz wam wklejam zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (141,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (208,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0005.jpg (105,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006.jpg (135,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0007.jpg (147,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0008.jpg (142,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0009.jpg (132,5 KB, 18 załadowań)

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 12:41   #4945
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Hej☺
Mogę się pochwalić? Przyznali mi zasiłek 100 % i mogę sobie w domku siedzieć aż do porodu😋.Teraz tylko muszę czekać na przelew☺

Stary 2014-06-17, 12:42   #4946
etusiaaa
Wtajemniczenie

dostlismy karuzele, kocyki i reczniczek z kapturkiem, ale najlepszy jest szlafroczek w poprzednim poscie wklejony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (74,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0010.jpg (137,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0011.jpg (144,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0012.jpg (101,1 KB, 17 załadowań)

Stary 2014-06-17, 12:43   #4947
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Hej☺
Mogę się pochwalić? Przyznali mi zasiłek 100 % i mogę sobie w domku siedzieć aż do porodu😋.Teraz tylko muszę czekać na przelew☺

super

Stary 2014-06-17, 12:46   #4948
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
6 spotkan byly raz w tygodniu po ok 2-2,5h, tak na nfz i to przy tym szpitalu w ktorym bede rodzic.

a paczuszka juz przyszla, super ciuszki juz wam wklejam zdjecia
Super rzeczy,wszystkie Gdzie zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Hej☺

To super

Stary 2014-06-17, 12:48   #4949
allckarola
Zadomowienie

Ojej najadlam sie arbuza i jest masakra nie wstane teraz ;p
Stary 2014-06-17, 12:49   #4950
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Super rzeczy,wszystkie Gdzie zamawiałaś?

To super
dostalam z usa od meza siostry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości