|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
Witam z rana ![]() Ja z pepco ostatnio kupywałam body i spodeni dla Synka - po praniu spodenki straciły kolor, a body maja dziurkę. Po miesiacu używania i prania wyglądaly na kilkuletnie znoszone bodziaki. W ogóle te ciuszki z pepco kiedys mialy dobrą jakosć, ale jak dla mnie ostatnio coś się pochrzaniły....
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
A nowy tytuł : Iii trymestr o mój Boże jeszcze trochę i urodze |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna ależ Ty kreatywna jesteś
Tytuł genialny i pasuje idealnie Wróciłam z kawki u Taty i poczułam się strasznie... Krew znów poleciała, ale nie jakoś tak mocno, tylko trochę i momentalnie zrobiło mi się słabo Teraz leżę z zimnym okładem na czole i czekam aż trochę przejdzie, bo za gotowanie trzeba się zabrać... Jak zawsze w domu mam chłodno, tak dzisiaj wydaje mi się, że jest tu cholernie duszno Pootwierane mam wszystko co możliwe, a przeciągu jakiegokolwiek zero! Macie jakieś sposoby na wzmocnienie organizmu? Powiem tylko, że witamin w tabletkach nie biorę, tylko magnez, wit. C i czasami wapno bo jakieś uczulenie mnie złapało. A tak to tylko owocki i warzywa... |
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym Ci poleciła żelazo nawet jedną tabletke dziennie. Biorę ascofer dwie dziennie pomimo porcji w witaminach. |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki udało sie bo wyprobowalam pomimo tego, ze tytuł wstawilaś staje sie coraz mniej upośledzona wizażowo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dostaliśmy tyle ciuchów, że Milenka wszystkiego na pewno nie założy ;P Jeśli chodzi o rozmiar kombinezonu to ten ma akurat rozmiar 68 Gratulujemy III trymestru mnie wczoraj też dziewczyny na forum uświadomiły, że zaczęliśmy III trymestr Szaleństwo Cytat:
Witamy się z rana Małż pojechał do pracy - nienawidzę jego II zmian :/ jedzie po 10 i wraca 19-20 - masakra! Plan na dzisiaj - włączymy z Milką ulubioną muzykę, poodkurzamy, pomyjemy podłogi, zrobimy kolejne pranie, ogólnie ogarniemy chatkę Moja Mama dzisiaj przychodzi do mnie i będę robiła Jej hybrydę na rękach i dzień nam jakoś zleci Jutro idziemy na wizytę - zobaczymy ile już nasze Dziecię waży a w piątek wybieram się do dermatologa bo jakieś plamki na plechach mi wyskoczyły a kolejny wątek ma mistrzowską nazwę hehe
|
||
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Kofeina ma wpływ
Kiedyś za nastolatki maiłam krwotoki prawie codziennie. A piłam pepsi, fante i inne gazowane świństwa. I jak nagle przestałam pić to krwotoki ustały. Przy krwotokach kawa jest troszkę niepoważna Przepraszam za ten tekst ale Latte ma rację że kawa podnosi ciśnienie, i coś tam z naczyniami krwionośnymi robi. Także odstaw tą kawę jak najszybciej jak nie chcesz mieć kolejnego krwotoku I jak zaczyna lecieć to zimny okład na czoło i nos i głowa na dół W żadnym wypadku do góry tak jak to często stare piguły w szkołach kazały robić ![]() Odpoczywaj i zjedz sobie tabliczkę czekolady na wzmocnienie ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ircha a system mezo? Widzę że kolor mają dąb wenge brąz Tylko jakby zdjęcie podglądowe było to też by fajnie było Może jakbyś napisała to by podesłali Poszukaj na all tego systemu Może coś Ci wpadnie w oko
|
#4929 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Jakoś wyjątkowo dobrze zaczął się dziś dzień, najpierw małe co nie co z mężem A na koniec wpadła na chwilę teściowa podrzucić karton z ubrankami od szwagierki, zaraz lecę je przeglądać.Cytat:
![]() Leżaczek /bujeczek już mam , nawet dwa Jeden taki dość mocno sfatygowany od siostry(po 3 dzieci) ale uszyłam sobie pokrowiec i jest ok, a potem kupowałam na allegro fotelik samochodowy i gratis też był bujaczek, o taki.Cytat:
|
||
|
|
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z kawusią
Muszę się trochę poudzielać bo wstyd, 30 postów na wątku napisałam! ![]() Ostatnio mój mały coś słabo się porusza, oczywiście standardowo zaczynam się martwić i zastanawiam się czy nie iść do gina dla św. spokoju ![]() Mam nadzieję, że u Asi wszystko w porządku ![]() Martyna teraz jest taka dziwna pogoda więc pewnie też nie pomaga. Witamina C i rutyna wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych. Agnes20 ostatnio o mnie pytałaś, jestem jestem i wszystko w porządku. Dziękuję za troskę Któraś tu pisała o Pepco.. ostatnio tam wparowałam i kupiłam kilka par skarpetek po 2 zł, są naprawdę śliczne, polecam! (oczywiście dziewczynkowe ładniejsze )Ekaterina nie pogratulowałam Ci córci, jakoś tak przeczuwałam, że będzie dziewuszka Mam nadzieję, że bardzo się nie rozczarowałaś ![]() Tak źle spałam, że szok, pies sąsiadów skamlał całą noc, zabrała bym go nawet do łóżka byle by przestał
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Ach wrocilam od tesciowej
wlasnie robie barszczyk z mlodych buraczkow z jajkiem bo zglodnialam a nie chcialam sie napychac u tesciow heh
|
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
agness2011, witaj Latte, dzięki,że we mnie wierzysz Coś tam zawsze wybiorę. Jak już na coś sie zdecyduję, pokażę com udumała Co do teściów to są naprawdę spoko (tfu, tfu, tfu, co by nie zapeszyć ).Paulina, ja jak wstaję to cieszę się, że mam szafę nieopodal łóżka. Często się o nią zaprę, żeby się nie dźwigać, nie zrywać, no i łatwiej się podnieść. Natomiast to, że teście w jednej klatce z Wami mieszkają to i tak dobrze, że Wy sami sobie. Zamykasz drzwi i pierdzisz sobie w swoim ![]() aisa84, no bez skopiowania tekstu ani rusz, już nie raz mi uciekło i mam nauczkę. nmartyna, mnie mój mąż też czasem czymś zaskoczy, jakimś niusem odnośnie ciąży i również zachodzę w głowę skąd wie... Czy gdzies wyczytał, czy w pracy życzliwi koledzy doradzają No i zdrówka, nie upuść za dużo tej krewki ![]() natalka, wszystkie zbliżamy się już coraz większymi krokami do tych nocnych pobudek i to już nie tylko na siku dzanet, miłego przeglądania i segregowania ciuszków w towarzystwie mamusi! Ja swoją mam spory kawałek ode mnie i chyba zaraz z tęsknoty zadzwonię ![]() Niestabilna, tak myślałam, że ty kochana nie próżnujesz - tytuły wątków coraz lepsze ![]() Aliszcze, widzę, że mój wczorajszy leń dziś odwiedził Ciebie ![]() simran, ja kilka fatałaszków mam, mama mówiła, że coś nakupiła. Pewnie nie odmówię sobie kupienia kilku rzeczy dla córci, bo nie pozwolę sobie odebrać tej przyjemności,ale też chciałabym wiedzieć co tam na mnie czeka, bo koleżanka mi jakieś siaty ma przygotować po córeczce i po męża kuzynki córkach kilka worków się wala jakiś czas, bo co któraś w rodzinie w ciąży to był chłopak był hihi. za III trymestr. Widzę niezłego masz dziś pałera do roboty ![]() agnes 20, też dziś od rana "zapracowana" Ja już po zakupkach szybkich. Truskawki mam, ale już jakieś słabe, przepłukałam w wodzie to paćka się robi z niektórych. Chciałam trochę pomrozić, ale nie wiem czy mi się syrop z nich nie zrobi, bo brak im jędrności. Zaraz idę coś porobić, bo jak świeci słonko to aż się chce coś podłubać w domu. Zjadłam loda na patyku i od razu jestem szczęśliwsza. Córcia się wierci i pozdrawia wszyyyystkie wizażowe ciotki |
|
|
|
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo drogo i tak za to nie dałam ![]() Cytat:
Ale powiem Ci ostatnio też na małego działa jak brzuch głaskam,wtedy odkopuje mi Miałam dzidzi pokupować a skończyło się,że kupiłam mu body na długi rękaw w pepco,bo nic innego na 62 nie było,wszystko wielkie,czapeczki malutkie,skarpetki wielkie jakieś no i kupiłam chusteczki nawilżane z pudełkiem Za to siebie obkupiłam w kosmetyki i koszulkę sobie i Tż-owi Jutro chciałam kupić buty ale idąc z tym do ginka to na pewno ich nie kupię,bo tylko się zdenerwuję w sklepie...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Uwierzcyei ze nie dawno wstałam ? tak mi się dobrze spało że to szok !Mimo głupich snów bo śniło mi się że urodziłam na toalecie moją córeczkę która była taka malutka że mieściła mi się na rączce i szybko krzyczałam do mamy że ma dzwonić na pogotowie , bo urodziłam wcześniaka , po czym jak zadzwoniła to się okazało że w ręce mam zamiast dziecka to dużego kota .. i kazałam jej odwołać tą karetkę bo miałam omamy senne jeszcze po wstaniu ... to było straszne , ale moja córcia w tym śnie miała już taką piękną twarz . Boję się tylko że ten sen może oznaczać coś złego ... ![]() Witam nową Agness Dziewczyny którym leci krew z nosa . Pisałam juz o tym że miałam ten sam problem przez około 2 miesiące miałam krwotoki plus smarkanie za każdym razem skrzepami krwi , u mnie okazało się to normalne . I w tej chwili nie mam już problemu .MIałam tak że prowadziłam samochód i nagle upuszczala mi się krew z nosa ... Co do witamin , nie wiem czy coś pomogą bo w moim przypadku organizm tego potrzebował tzn tego upuszczania krwi , dzięki temu też minęły mi bóle głowy , tak mi wytlumaczyła gin , że to kompletnie normalne , raz że śluzówka jest bardzo ukrwiona a dwa nadmiar tej "złej" krwi musi z nas ujść Ale skonsultujcie to ze swoimi lekarkami , może wam coś zapiszą na to , a może każą przeczekać jak mi ![]() Dziś jedziemy do tego sklepu dziecięcego w Poznaniu co wlepiłam linka , jest tam mega tanio więc mam nadzieję że obkupię ostatecznie Zośkę ![]() A później do Agata Meble bo są już na magazynie nasze wszystkie zamówione meble i musimy wpłacić resztę pieniążków i ustalić transport
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Metam roznie jest z tymi rzeczami z allegro
ale jest ryzyko jest zabawa tutaj w sklepie jest duzo drozszy ten komplet poscieli chyba z 50 zl wiecej jak nie wiecej wiec wydaje mi sie ze lepiej kupic na allegro jest wiekszy wybor jeden kupie tak a potem komplet poscieli uszyje mi tesciowa takze super
|
|
|
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A snem się nie przejmuj,mi się już 3 razy śniło,że urodziłam wcześniaka,to pewnie nasze obawy się ujawniają Cytat:
Pochwal się jak będziesz miała
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Effka fajnie ze trafilas na dobry maetrial
ja mysle ze tez trafie w sumie jeszcze poczekam do nastepnwgo chorobowego i cos pokupie
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a popoludniu my wybywamy na kilka godzin i bedzie mial sapy że nas nie ma jak on przyjechał ... peszek A co do tych snów myślałam że mam już te najwieksze obawy za soba a tu się okazuje ze we śnie się uaktywniają
|
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
Latte88
Mo_onika_ika Może to być od kawki, ale ja ją piję od początku ciąży i to taką rozpuszczalną z płaskiej łyżeczki, 1/3 wody, 2/3 mleka. No nic... pomęczę się bez kawy parę dni i zobaczę ![]() Denaris dzisiaj wzięłam witaminki ciążowe... Mam nadzieję, że nie będzie mnie znów po nich głowa bolała... Dzięki dziewczynki Jutro mam wizytę u ginki, to powiem jej o tym krwawieniu. CO prawda to nie są jakieś takie duże krwotoki, tylko jak smarkam, to krwią, po czym leci z nosa taka mała strużka krwi, ale nie jakoś mocno. No i później cały czas czuję tą krew w nosie... Oby samo przeszło... Dostałam zgodę od Małża na zakupy allegrowe dla Malutkiej, to muszę to wykorzystać i lecę zamawiać
|
|
|
|
#4941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Wstałam po 11 jak zwykle na siku można nawet powiedzieć, że się wyspałam Zjadłam śniadanko, jeszcze teraz dokańczam serek waniliowy i zaraz idę w wannie posiedzieć. Mąż jeszcze śpi to co tu robić.Weźcie mnie kopnijcie w dupkę, bo muszę się w końcu wziąć za tą segregacje ubranek a jakoś nie mam weny do tego. A gdzie pranie, prasowanie i układanie Cytat:
![]() I też zawsze kopiuje najpierw swoją odpowiedź, bo już mi się zdarzyło tak, że albo mnie wylogowało albo coś się wyłączyło, zawiesiło i dostawałam przy tym szewskiej pasji.. Także teraz w razie W ctrl+A i ctrl+C ![]() Cytat:
Jak często miałaś spotkania i ile trwała ta szkoła? bo z tego co pamiętam to też chodzisz do tej przyszpitalnej na nfz czy coś pomerdałam juz ![]() Pokaż potem paczuszkę co tam dostałas ![]() Cytat:
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obawy u nas będą zawsze i tak łatwo tego nie zmienimy
|
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3maj się tam cieplutko i napewno da rade temu jakoś zapobiec Własnie miałam pisać na temat snów i zapomniałam Wczoraj mi się sniło, że urodziłam śliczną dziewczynkę i poród przebiegał gładko ale potem trzeba było mnie zszyć i strasznie się bałam A najlepsze, że położną była moja mama hahaha (taaa na widok krwi to by fikła koziołka do tyłu ).I mojemu męzowi też się wczoraj snił mój poród, że przecinał pępowinkę Czy to jakiś znak że obu nam się snią takie same rzeczy w tym samym czasie?
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a paczuszka juz przyszla, super ciuszki juz wam wklejam zdjecia
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Hej☺
Mogę się pochwalić? Przyznali mi zasiłek 100 % i mogę sobie w domku siedzieć aż do porodu😋.Teraz tylko muszę czekać na przelew☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
dostlismy karuzele, kocyki i reczniczek z kapturkiem, ale najlepszy jest szlafroczek w poprzednim poscie wklejony
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie zamawiałaś? Cytat:
||
|
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Ojej najadlam sie arbuza i jest masakra nie wstane teraz ;p
|
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
dostalam z usa od meza siostry
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Witam z rana 
chyba nawet nie wiem gdzie tutaj szukać...no ale pod koniec bede czekać na link to sie odnajdę 
się złoszczę
ja wstaję o 2,4,7 !!! Ale z drugiej strony sobie myślę "Natalka przyzwyczajaj się bo już nie długo oprócz szybkiego wstawania na siusiu czeka Cię jeszcze wstawanie do dziecka, karmienie,usypianie, tulenie gdy będzie płakało i może to potrwać dużo dłużej niż szybki wyskok do wc
Tytuł genialny i pasuje idealnie
Pootwierane mam wszystko co możliwe, a przeciągu jakiegokolwiek zero! 

Małż pojechał do pracy - nienawidzę jego II zmian :/ jedzie po 10 i wraca 19-20 - masakra! Plan na dzisiaj - włączymy z Milką ulubioną muzykę, poodkurzamy, pomyjemy podłogi, zrobimy kolejne pranie, ogólnie ogarniemy chatkę 

A snem się nie przejmuj,mi się już 3 razy śniło,że urodziłam wcześniaka,to pewnie nasze obawy się ujawniają