Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 10:02   #2641
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Dziewczyny tak na szybko - u nas nocka beznadziejna. Katar meczyl Kube cala noc, nos zapchany, wiercil sie, rzucal i plakal bidak na widok odkurzacza i katarka ryk.
Temperatura wlasciwie zadna, bo 37,1. I w zwiazku z tym isc do lekarza? Niby tylko katar, ale weekend sie zbliza :/
Ja chyba bym nie szla, ale TZ ma inne zdanie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:11   #2642
hope01
Zakorzenienie

Nawijko może dla bezpieczeństwa? U mnie Dawidowi katar sie zaczął a skończyło zapaleniem gardła ostatnio

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:30   #2643
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko - u nas nocka beznadziejna. Katar meczyl Kube cala noc, nos zapchany, wiercil sie, rzucal i plakal bidak na widok odkurzacza i katarka ryk.
Temperatura wlasciwie zadna, bo 37,1. I w zwiazku z tym isc do lekarza? Niby tylko katar, ale weekend sie zbliza :/
Ja chyba bym nie szla, ale TZ ma inne zdanie...

Jakby to był inny dzień tygodnia, to bym nie poszła, ale jak Ola choruje w piątek to zawsze idę

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:42   #2644
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

Stary 2014-06-20, 10:44   #2645
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja bym odradziła iście
Przede wszystkim na sam katar i stan podgorączkowy leciuteńki lekarz nic ci nie da prócz tego, co już wiesz: ibum lub coś na ibuprofenie (bo przeciwzapalny), wodę morską do nosa, czyścić nos i tyle. Jeśli pojawi się kaszel dasz coś wykrztuśnego, ew. na noc p. kaszlowego, gardło możesz psikać TV. A do lekarza bym nie szła, bo tak czy siak jeśli nic się nie dzieje to lekarz każe czekać na rozwój objawów. Ja mam dobry układ z moją pediatrą i bywało, że po kilkudniowych takich objawach szłam mimo np. braku temp. i dostawałam receptę na antybiotyk, jeśli gardło było w stanie rozwoju z zaleceniem podania przy pogorszeniu się i tyle. Ale z reguły lekarz nic nie da.

Nie mieszkasz w głuszy, w razie pogorszenia zdecydowanego możesz na IP jechać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:18   #2646
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46959184]A ja bym odradziła iście
Przede wszystkim na sam katar i stan podgorączkowy leciuteńki lekarz nic ci nie da prócz tego, co już wiesz: ibum lub coś na ibuprofenie (bo przeciwzapalny), wodę morską do nosa, czyścić nos i tyle. Jeśli pojawi się kaszel dasz coś wykrztuśnego, ew. na noc p. kaszlowego, gardło możesz psikać TV. A do lekarza bym nie szła, bo tak czy siak jeśli nic się nie dzieje to lekarz każe czekać na rozwój objawów. Ja mam dobry układ z moją pediatrą i bywało, że po kilkudniowych takich objawach szłam mimo np. braku temp. i dostawałam receptę na antybiotyk, jeśli gardło było w stanie rozwoju z zaleceniem podania przy pogorszeniu się i tyle. Ale z reguły lekarz nic nie da.

Nie mieszkasz w głuszy, w razie pogorszenia zdecydowanego możesz na IP jechać.[/QUOTE]
Dokladnie takie byly moje slowa do TZ
Jakby sie pogorszylo to ewentualny antybiotyk dopiero w 3.dobie, dobrze kojarze?

Moja bida juz drzemkuje. Wstal przed 9, zawsze zasypia po 13, a dzis juz 2h wczesniej. Takze ewidentnie odsypia bidulek

Stary 2014-06-20, 11:29   #2647
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nawijko, niekoniecznie, bo jak się pojawia np. konkretna temperatura + np. niefajny zapach z buzi to ja od razu wiem, że gardło zawalone bakteryjnie (po smrodku wiem) i od razu lekarz i antybiol. Bywało, że jednego dnia fajnie, następnego bez ostrzeżenia taka jazda.
A z reguły jeśli dziecko ma niższą niż 38 temp. to lekarze nie przepisują antybiotyku.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:33   #2648
nafiyqa
Zakorzenienie

Juz mialam zaznaczone do odpisywania, a tu koniec drzemki.
Takze no, do pozniej

I wybaczcie, ze tak tylko o sobie dzis!

Stary 2014-06-20, 12:20   #2649
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane. Jedno zmartwienie mniej. Powiem tylko tyle, nie wiem jak tacy idioci jak moj byly pracodawca moga prowadzic tak duza firme trzepac tyle kasy a jednoczesnie byc tak nieogarnietym w sprawach ksiegowych!!! To ja wiem o podstawowych zasadach i przepisach a do prowadzenia wlasnej firmy mi cholernie daleko. Przez niego niemal stracilam 4miesiace zasilku ktory mi zostal. Na szczescie po rozmowie z kierowniczka PUP moge na niego wrocic. Ale tyle co sie nastresowalam przez ostatnie dni to jakas abstrakcja.

Gosciu byl po zyrafke, tego jezdzika. Mowie, czy chce go sobie obekrzec czy jakis wad nie ma czy cos. Nie....to i tak tylko na dzialke potrzebne Smutno mi sie zrobilo, moja wypieszczona i ukochana zyrafka na dzialce laduje Ale coz, 40zl moje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Mam ksiege dzwiekow w sumie baaardzo podobna do ksiazeczki z czu czu ktora tez mamy, z tymze mlody czu czu juz cala opanowal ide sie drzemnac poki mlode spi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:44   #2650
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46958033]

Pstryniu, i właśnie z obawy przed taką akcją cieszyłam się, że młoda nie chciała w swoim łóżeczku, może pomyślcie o dorosłym łóżku dla Kubulesława, co? w momencie gdy dziecko ma możliwość swobodnego zejścia to chodzi i nie wychyla się (mamy przecież barierkę, nie korci wcale). A Agatka mi tak wypadła przez wyjęte 2 szczebelki! nawet nie musiała się wychylać...
[/QUOTE]

ale mlody i tak nocki spi z nami, lozeczko potrzebne mi jest narazie tylko do drzemek. wykorzystywalam go jeszcze do tego aby przetrzymac mlodego jak musialam cos zrobic na gwalt wiec mlodego hop do lozeczka a ja robilam na predce to czy tamto... skonczyly sie dobre czasy
w wakacje bede chyba odpiersiowywac mlodego wiec pewnie wtedy pomyslimy o doroslym lozku

nawijko - zdrowka dla K.

Lady - to niezly koles z niego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:14   #2651
Debrah
Zakorzenienie

Elmo, Hope : pokomplikowało mi się tak, że jadę jednak jutro do Sącza - bo mam transport autem ze znajomymi, ktorzy też są zaproszeni na to wesele, młodzi znaleźli też nocleg dla nas, więc totalnie mi się nie opłaca jechać dziś.

Nie wiem czy w ogóle będę mieć możliwość spotkania się, ale gdyby się okazało, że mam jakąś wolną godzinę - to napiszę sms.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:15   #2652
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj z mlodym m.in. najpierw na placu zabaw a potem po drodze na cmentarzu, zapalic swieczke u mojej babci. ze mlody lubi pokazywac Jezusika w domu (krzyzyk) to wiedzialam ale ze na jezusika jest szal to tego sie nie spodziewalam
Bosz, dziewczyny jakie piski na tym cmentarzu byly to szok. mlody biegal po tych alejkach a ze co i rusz byl Jezusik (krzyz) to mlody nie posiadal sie ze szczescia! cieszyl sie, podskakiwal, machal, smial sie w glos, krzyczal no az mi glupio bylo bo ludzie sie gapili jak na nienormalnych
a dzis z mlodym tez bylismy u Bozi i u Jezusika (w kosciele na procesji). wiecie ze on tak na to czekal ze nie zasnal! jak masza byla o 12 tak o tej porze to on przekreca sie nad drugi bok zwyczajnie no wiec nie zasnal, twardowytrzymal prawie cala prosecje - zmylismy sie przy trzecim ołtaru bo mlody glodny byl. Wykaczorowal pol obwazanka od jakiejs babki a jak go zjadl to podletywal do nastepnej zeby tez mu dala no to sie zmylismy w samochodzie jeszcze dobrze sloiczka nie otworzylam a ten miammiammiam
i taka sytuacja wkosciele (tzn przed kosciolem, do srodka nawet nie probuje wchodzic ) - mlody spaceruje sobie miedzy ludźmi, cieszy sie z Bozi i Jezusika (krzyz na wiezy koscielnej), oznajmujac to dobitnie wszystkim dookola ja mu daje swodobe, niech sobie spaceruje... nagle spotkalam znajomych z synkiem ciutkie mlodszym od naszych babli. (nadmienie ze za kazdym razem jak widze go z mama to siedzi spokojnie w wozeczku!!! dzis mialam zaytac sie czy on chodzi w ogole ale jak doczytacie zaraz nie bylo mi to dane ) no i mowie do K. otwoj kolega zrob czesc blablabla, mlody zrobil czesc i dalej do jezusika a ze ja chcialam zadac jedno pytanko bo dziec grzecznie i spokojnie siedzial w wozeczku (patrz wyzej ) to "przytrzymalam" Kube w miejscu, przy tym wozku... no i to sie synusiowi nie spodobalo bo chcial do juz po stokroc wspomnianego Jzusika isc wiec zaczal sie wyrywac... a oni, juz nawet nie wiem ktore, chyba tatus - O, juz pokazuje kto tu rzadzi! nosz kuwa mac, dobrze ze akcja miala miejsce przed kosciolem bo myslalam ze tam i
a jak mlody spacerowal sobie wzdluz i wszerz i nawet pod prad procesji to szlam dumnie za nim, z wysoko podniesiona glowa (no bo przecie nie piersia! ) ze mam takie ruchliwe, ciekawe swiata dziecko, ktorego wszystko interesuje a nie takie co to siedzi grzecznie w wozeczku 48godz/dobe uwierzcie, naprawde zal mi tego chlopaczka...

Koooocham Twoj dystans do siebie!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
.dzieło mojego tz.. pierwszy raz robił takie rzeczy i nawet nawet mu wyszło. .. co prawda nie skończone jeszcze.

Nie wiem co to, ale ladne
A Antonio rzeczywiscie wciaz cala mama!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Black myslalam o kilku rzeczach dot Twojego biznesu:studio makijazu,wizazu,piercingu,tatuazu albo zespol muzyczny. Takze czekam z niecierpliwoscia na rozwianie moich watpluwosci. Powodzenia!! I spokojnego wypoczynku!

Z ogromna ciekawoscia czytalam dyskusje o karach i nagrodach.

Zycze zdrowka chorym dzieciom!

Obstawiam pogrubione

Cytat:
Hejka!
dawno mnie tu nie bylo...
melduje ze nadrobilam wszystko ale jakos nie mialam glowy do pisania.
w piatek rano, jak szykowalam sie do pracy K. wypadl mi z lozeczka wypadla mu zabawka, chcial ja siegnac i poprostu przewinal sie przez barierki! to wszystko trwalo 2-3 sekundy! akurat malowalam oko i jak spojrzalam katem oka na mlodego to widzialam juz tylko jak stoi na glowie! i opada na plecki! Boze, dziewczyny, no poprostu kolana sie pode mna ugiely, rece zaczely dygotac, myslaam ze tam padne! zdazylam do zlapac jak juz upadal na te plecki...
juz mialam wizje skreconego karku, zlamanego kregoslupa itp
nie wiem jak on upadl na ta glowke, wydaje mi sie teraz na spokojnie ze mogl upasc najpierw poprostu na wyciagniete rece a potem na glowke bo gdyby łupnal na glowe to bym cos uslyszala a tu nic... wielam go zaraz na rece, zaczelam cos tam mowic do niego ze niedobre lozeczko, tititit (zawsze tak robi jak cos go uderzy) a ten NIC! ani nie plakal, ani tititi nie robil, za glowe sie nie trzymal no tak jakby nic sie kompletnie nie stalo! tak jakby naturalnie zmienil pozycje z lozeczkowej na podlogowa
balam sie ze moze wstrzasu mozgu dostal ale czego innego ale zachowywal sie tak jak zawsze...
ale jak ja dojechalam do pracy to nie wiem! cud ze jakiegos wypadku nie spowodowalam. caly czas mialam przed oczami jak on stoi na tej glowce! w pracy bylam jak zombi i tylko na tel patrzylam czy mama nie dzwoni z domu ze cos z nim nie tak...
jak opowiadalam dziewczynom co sie stalo to czywiscie" ojej, jeszcze gorsze wypadki beda itd" - takie niby pocieszanie... pewnie maja racje ale to co ja wtedy przezylam to poprostu nie do opisania jest. patrzysz na dziecko - jest w lozeczku, patzrysz za chwilke a ono na podlodze na glowie stoi
wieczorem jak zasnal to jak to wszystko ze mnie zeszlo to tak ryczalam ze szok...
Eh...
Ojaaaciee
Dobrze, ze synek bohater!!

Stary 2014-06-20, 14:20   #2653
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Usypiałyśmy się z młodą. Jak zazwyczaj, obrócone przodem do siebie, wydoiła pićku i zaczyna szukać pozycji; i już któryś raz tak z kolei zrobiła, że w końcu obróciła się dupcią do mnie, pleckami przytuliła i zasnęła w 2 minuty A dzisiaj to chwilkę przed tym jeszcze na wpół-klęku na mnie wlazła, przytuliła się na chwilkę główką

Kuba tez tak najczesciej zasypia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jakby kogoś interesiło ruszyłą wyprzedaż na Zarze dobranoc ;*
Ja to chyba jestem ostatnią wieśniarą, bo mi sie styl zarowy kompletnie nie podoba

pewnie, że kwestia chodzenia, też taki etap miała Dorka właśnie - zaczęła chodzić i noce masakra, przeszło po jakiś 3 tygodniach.

Znam to
[/QUOTE]
3 tygodnie?? To zaczynam kolekcjonowac sily

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bedzie stać pod drzwiami i czekać.

nie no, z koleżanką zostanie chwilę, która już z nią zostawała, więc luzik.

Stary 2014-06-20, 14:29   #2654
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A co do zachowania małego i tego chłopczyka z wózka : zawsze się zastanawiam jakimi środkami rodzice osiągają takie hiper posłuszeństwo i bierność, brak ciekawości.. Może i są spokojne dzieci, to też pewnie część prawdy. Ale komentarz wobec Kuby pozwala przypuszczać, że jednak trochę dziecku..pomogli;/
Dzięki za info o parowkach
Ja ogólnie nie lubię i nie daję Marti, ale dziadkowie lubią dawać, to ich naprowadze gdzie mają kupować.
Co do grzecznej dziecka w kościele, to nasza M też taka była dopóki... nie zaczęła chodzić. Teraz cała mszę mamy z głowy

Co do blatu, to mam właśnie ten flamenco co szaja wklejała i jest OK.

Moja M. tez dzisiaj katar ma masakryczny, i do tego chyba piątki jej idą ale do pediatry z nią nie idę, bo wiem co mi powie: inhalacje z soli fizjologicznej, odciaganie i nasivin albo coś podobnego, ew. ibuprom.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:57   #2655
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady : co zewnątrzsterowni ludzie to..często pracownicy korpo. Metoda kija i marchewki - działa, no to się stosuje.

A książka : jest, owszem, sama czytałam na razie dopiero fragmenty - bo na grupie RB (zachęcam cię, dołącz! ) dziewczyna wrzucała kawałki do dyskusji, w trakcie swojego czytania.
Alfie Kohn "Wychowanie bez nagród i kar"

O ta: http://aros.pl/ksiazka/wychowanie-bez-nagrod-i-kar ale muszę cię ostrzec - książka prezentuje to podejście w formie radykalnej, mojej koleżance - terapeucie behawioralnemu! - rozpieprzyła światopogląd
Inna sprawa, że kolezanka od długiego czasu zainteresowana RB, po szkoleniach z NVC itp itd (dziecko ma właśnie w przedszkolu montessori) - więc swoje wiedziała. Ale..książka jest.. MOCNA.
Ja po nią w pełnym wymiarze zamierzam sięgnąć dopiero na końcu jak skończę Juula te które mnie interesują ( on też dotyka kwestii kar i nagród, ogólnie szeroko rozumianego "egzekwowania posłuszeństwa" w starym stylu i dlaczego to nie jest ok.

Jestem już w połowie (czytam w nocy) "Nie z miłości" - i też jest świetna. Książeczka cieniutka, nie całe 97 stron, na jedno popołudnie.

Ale typowo o karach i nagrodach to Alfie Kohn właśnie oraz niektóre artykuły ze strony dzikiedzieci, dziś wrzuciłam jeden.

Marsi - polecam ci!

Ja jestem za. Akurat prawie cały lipiec mam sesję, a potem luz, raczej nigdzie na dłużej nie jadę A bardzo chętnie, bo do dziś załuję, że kiedyś się nie udało

to czekam na info od was kiedy i gdzie Może być u mnie, zapraszam.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Mała : taaaa, znam takie gadanie )) wiem co czujesz, mój Tż też długo nie mógł pojąć, że czasy się zmieniają i 19 odchodzi do lamusa)

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Odnośnie mózgów kobiecych i męskich - obejrzyjcie to, chyba wam nie wrzucałam, serdecznie polecam ))

https://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
Filmik wrzucałam kiedyś już dziewczynom Świetny jest, ale ukazuje to co wiedzieć powinniśmy żyjąc z związku.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 15:33   #2656
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nawijko..to studnia. Obudowane wejscie do studni z pompą. Jak to na wsi:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 15:47   #2657
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to chyba jestem ostatnią wieśniarą, bo mi sie styl zarowy kompletnie nie podoba
OMG, ja to samo!!!! nie wiem czemu ludzie tak sie podniecaja ta zara
jak dla mnie to takie szare szmatlawce tam sa, bez urazy oczywiscie no nie podoba mi sie i juz
za to mohito

dalam dzis mlodemu pierwszy raz ogora kiszonego, dostalismy kilka sloikow od t. , mlody pokochal od pierwszego ugryzienia do tego stopnia ze wolal ogora od mamusiowego obiadu
-----
pewnie zaraz dostane solidne zj.eby za te szmatlawce

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-06-20 o 15:52
Stary 2014-06-20, 16:09   #2658
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Jeszcze tydzień pracy i idę na L4 Wykończona jestem, a i czasami mi bywa słabo........

Buziaki dla Was

Yellow gratki za dotację klask i:
Ewulka wszystkiego najlepszego dla Was

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-06-20 o 16:11
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 18:12   #2659
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie zaraz dostane solidne zj.eby za te szmatlawce
oj tam oj tam
że szmatlawce to prawda, kupilam kiedys płaszcz za 700 zł i #@$%%@@ nie będę bluzgać jaka szmatą się okazał
ja zarę lubię tę klasyczną i często kupuję sobie rzeczy do pracy ale pozostałe to tak średnio mi się podobają i jakoś niektórych rzeczy pozostawia sporo do życzenia
dzieci zawsze ubierałam w zarze i tutaj na jakoś nie narzekałam ale co zauważyłam, jak zamawiam w sklepie online to paczka przychodzi z hiszpanii i takie mam wrażenie że rzeczy są lepsze jakościowo może mi się tylko zdaje ale któryś raz się o tym przekonałam

Leoś rozbil sobie łeb poprosiłam o 1 h wolnego bo bolał mnie brzuch i chciałam się położyć, usłszałam straszny płacz, nie dowiedziałam się co się stało- teściowa, tesc i TZ go pilnowali dodam,że nie odzywamy się do siebie bo po prostu krew mnie zalała
mały ma ranę na pół czoła
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 18:24   #2660
hje
Zakorzenienie

Pstryniu, i właśnie z obawy przed taką akcją cieszyłam się, że młoda nie chciała w swoim łóżeczku, może pomyślcie o dorosłym łóżku dla Kubulesława, co? w momencie gdy dziecko ma możliwość swobodnego zejścia to chodzi i nie wychyla się (mamy przecież barierkę, nie korci wcale). A Agatka mi tak wypadła przez wyjęte 2 szczebelki! nawet nie musiała się wychylać...

to jest tzw. zespół Munchhausena per procura:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Münchhausena[/QUOTE]
No właśnie nie byłabym taka pewna Siostrzenica tż od paru miesięcy śpi już w łóżku, a nagle od paru tygodni się jej umyśliło wychodzić przez tą barierkę właśnie

Wiem, wiem Po prostu okropnie smutne, że taki mały chłopczyk został ofiara, całe życie było przed nim

Marsi, no błagam, Tobie nie chcą powiedzieć, co się stało? Matce?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 19:29   #2661
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzieci zawsze ubierałam w zarze i tutaj na jakoś nie narzekałam ale co zauważyłam, jak zamawiam w sklepie online to paczka przychodzi z hiszpanii i takie mam wrażenie że rzeczy są lepsze jakościowo może mi się tylko zdaje ale któryś raz się o tym przekonałam

Leoś rozbil sobie łeb poprosiłam o 1 h wolnego bo bolał mnie brzuch i chciałam się położyć, usłszałam straszny płacz, nie dowiedziałam się co się stało- teściowa, tesc i TZ go pilnowali dodam,że nie odzywamy się do siebie bo po prostu krew mnie zalała
Biedulek, ucaluj go od cioci
a Ty sie nie denerwuj (wiem, wiem, latwo sie mowi... )

ja slyszalam o czyms takim ze jesli chodzi o zare na Polske to ponoc najlepsze rzeczy sa w Wawie a do innych miast wysylaja juz jakies przesortowane ochlapy ale ile w tym prawdy to nie wiem

Stary 2014-06-20, 20:25   #2662
nafiyqa
Zakorzenienie

Hehhe witaj PSTRYCZKU, moja siostro zarowa
Tzn ja nie rozumiem szalu na zare. Wg mnie te ich kolekcje dla kobiet sa takie hmmm meskie. Koszule, jakis czas temu te plaszcze ze skorzanymi rekawami, buty... Wszystko to takie malo kobiece wg mnie.
Nie wspominajac juz o jakosci materialow. A o cenach to chyba juz calkiem lepiej nie mowic

Ubrania z Mohito tez lubie, choc nie mam zadnego
Ale ja lumpowy zwierz jestem, ewentualnie allegrowy, a ostatnio w aliexpress gustuje :P

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-20 o 20:30
Stary 2014-06-20, 20:38   #2663
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hehhe witaj PSTRYCZKU, moja siostro zarowa
Tzn ja nie rozumiem szalu na zare. Wg mnie te ich kolekcje dla kobiet sa takie hmmm meskie. Koszule, jakis czas temu te plaszcze ze skorzanymi rekawami, buty... Wszystko to takie malo kobiece wg mnie.
Nie wspominajac juz o jakosci materialow. A o cenach to chyba juz calkiem lepiej nie mowic

Ubrania z Mohito tez lubie, choc nie mam zadnego
Ale ja lumpowy zwierz jestem, ewentualnie allegrowy, a ostatnio w aliexpress gustuje :P

jeśli chodzi o męskie kroje to troszkę masz racji, nawet dziś przeglądałam stronę i może ze 3 rzeczy mi się podobały
ale buty to nie zgodzę się, bo całkiem niedawno kupowałam piękne szpilki i kozaczki no i kooocham spodnice ołówkowe z zary, w nich naprawdę lubię swoje wielkie dupsko
Stary 2014-06-20, 20:49   #2664
charlizz
Zadomowienie

mnie się też zara nie podoba

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:07   #2665
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mnie również.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:09   #2666
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o męskie kroje to troszkę masz racji, nawet dziś przeglądałam stronę i może ze 3 rzeczy mi się podobały
ale buty to nie zgodzę się, bo całkiem niedawno kupowałam piękne szpilki i kozaczki no i kooocham spodnice ołówkowe z zary, w nich naprawdę lubię swoje wielkie dupsko
Mozliwe, ze nieco upraszczam, ale ja na haslo "buty z zary" mam przed oczami cos takiego: http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...9p1709576.html czyli plaskie, meskie, brzydkie i zczymdoludzi

Stary 2014-06-20, 21:14   #2667
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe, ze nieco upraszczam, ale ja na haslo "buty z zary" mam przed oczami cos takiego: http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...9p1709576.html czyli plaskie, meskie, brzydkie i zczymdoludzi
Michael Jackson obleśne
Stary 2014-06-20, 21:32   #2668
hope01
Zakorzenienie

Ja z Zary lubię tylko dla dzieci.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Słyszałyście? http://www.tvn24.pl/2-latek-udusil-s...,441553,s.html

Albo ostatnio o tym co ojciec powiesił swoją 5letnia córkę (na szczęście policja wtargnęła i dziecko żyje) i siebie przy okazji próbował?

Masakra..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:44   #2669
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Udalo nam sie zalatwic wnioski i nawet juz wyslane do firmy
Mi zara bardzo sie pobobala kilka lat temu teraz jakos nie bardzo a pozatym ceny zabijaja a ja skrobiniaz sie zrobilam
Nawjiko przyszlo ci juz cos z alli , mi w koncu nie udalo sue zaplacic moze chodzi o podwojne nazwisko nie wiem , ale zaplacilam karta tz i poszlo odrazunale on ma zwykla kredytowke

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Tz pakuje sie wyjezdza na tydzień na Chorwavje sam bez nas a mielismy jechac razem normalnie chyba zaczne ryczec smutrno mi strasznie

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:55   #2670
s i l v e r
Zakorzenienie

Hejka.
Melduję że żyję. Jeszcze jutro i dzień wolnego. Niestety sama, bez tż.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie wolnego czasu Mozna powiedziec, ze kazdy o nim slyszal ale nikt nie widzial

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejka... takie moje skarby

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Spałyśmy od 12.30 do 16

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Poza tym mam pytanko do Was: Oli w ogóle nie boi się obcych, z każdym zostanie, z każdym za rączkę pójdzie, raczej mnie nie szuka jak znikam z pola widzenia... Martwić się?
Ja bym się nie martwiła.
Za to martwię się o Darię bo ona dla odmiany WSZYSTKICH się boi i do nikogo nie chce iść (oprócz moich rodziców).

Cytat:
Hejka!
dawno mnie tu nie bylo...
melduje ze nadrobilam wszystko ale jakos nie mialam glowy do pisania.
w piatek rano, jak szykowalam sie do pracy K. wypadl mi z lozeczka
TULĘ MOCNO!!!!!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bedzie stać pod drzwiami i czekać.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jeszcze tydzień pracy i idę na L4 Wykończona jestem, a i czasami mi bywa słabo........

Ale Ci dobrze odpoczywaj kochana

Cytat:
TULĘ!
Cytat:
o fak

----------------------------
Co do ząbków. My mamy już 11
mamy górne dwie czwórki i ostatnio przebiła się dolna czwórka.
Trójek też jeszcze nie mamy.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-20 o 21:57
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości