|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Dziewczyny tak na szybko - u nas nocka beznadziejna. Katar meczyl Kube cala noc, nos zapchany, wiercil sie, rzucal i plakal bidak
na widok odkurzacza i katarka ryk.Temperatura wlasciwie zadna, bo 37,1. I w zwiazku z tym isc do lekarza? Niby tylko katar, ale weekend sie zbliza :/ Ja chyba bym nie szla, ale TZ ma inne zdanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko może dla bezpieczeństwa? U mnie Dawidowi katar sie zaczął a skończyło zapaleniem gardła ostatnio
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2645 |
|
Konto usunięte
|
A ja bym odradziła iście
Przede wszystkim na sam katar i stan podgorączkowy leciuteńki lekarz nic ci nie da prócz tego, co już wiesz: ibum lub coś na ibuprofenie (bo przeciwzapalny), wodę morską do nosa, czyścić nos i tyle. Jeśli pojawi się kaszel dasz coś wykrztuśnego, ew. na noc p. kaszlowego, gardło możesz psikać TV. A do lekarza bym nie szła, bo tak czy siak jeśli nic się nie dzieje to lekarz każe czekać na rozwój objawów. Ja mam dobry układ z moją pediatrą i bywało, że po kilkudniowych takich objawach szłam mimo np. braku temp. i dostawałam receptę na antybiotyk, jeśli gardło było w stanie rozwoju z zaleceniem podania przy pogorszeniu się i tyle. Ale z reguły lekarz nic nie da. Nie mieszkasz w głuszy, w razie pogorszenia zdecydowanego możesz na IP jechać. |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46959184]A ja bym odradziła iście
Przede wszystkim na sam katar i stan podgorączkowy leciuteńki lekarz nic ci nie da prócz tego, co już wiesz: ibum lub coś na ibuprofenie (bo przeciwzapalny), wodę morską do nosa, czyścić nos i tyle. Jeśli pojawi się kaszel dasz coś wykrztuśnego, ew. na noc p. kaszlowego, gardło możesz psikać TV. A do lekarza bym nie szła, bo tak czy siak jeśli nic się nie dzieje to lekarz każe czekać na rozwój objawów. Ja mam dobry układ z moją pediatrą i bywało, że po kilkudniowych takich objawach szłam mimo np. braku temp. i dostawałam receptę na antybiotyk, jeśli gardło było w stanie rozwoju z zaleceniem podania przy pogorszeniu się i tyle. Ale z reguły lekarz nic nie da. Nie mieszkasz w głuszy, w razie pogorszenia zdecydowanego możesz na IP jechać.[/QUOTE] Dokladnie takie byly moje slowa do TZ ![]() Jakby sie pogorszylo to ewentualny antybiotyk dopiero w 3.dobie, dobrze kojarze? Moja bida juz drzemkuje. Wstal przed 9, zawsze zasypia po 13, a dzis juz 2h wczesniej. Takze ewidentnie odsypia bidulek
|
|
|
|
#2647 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, niekoniecznie, bo jak się pojawia np. konkretna temperatura + np. niefajny zapach z buzi to ja od razu wiem, że gardło zawalone bakteryjnie (po smrodku wiem) i od razu lekarz i antybiol. Bywało, że jednego dnia fajnie, następnego bez ostrzeżenia taka jazda.
A z reguły jeśli dziecko ma niższą niż 38 temp. to lekarze nie przepisują antybiotyku. |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mialam zaznaczone do odpisywania, a tu koniec drzemki.
Takze no, do pozniej I wybaczcie, ze tak tylko o sobie dzis! |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane. Jedno zmartwienie mniej. Powiem tylko tyle, nie wiem jak tacy idioci jak moj byly pracodawca moga prowadzic tak duza firme trzepac tyle kasy a jednoczesnie byc tak nieogarnietym w sprawach ksiegowych!!! To ja wiem o podstawowych zasadach i przepisach a do prowadzenia wlasnej firmy mi cholernie daleko. Przez niego niemal stracilam 4miesiace zasilku ktory mi zostal. Na szczescie po rozmowie z kierowniczka PUP moge na niego wrocic. Ale tyle co sie nastresowalam przez ostatnie dni to jakas abstrakcja.
Gosciu byl po zyrafke, tego jezdzika. Mowie, czy chce go sobie obekrzec czy jakis wad nie ma czy cos. Nie....to i tak tylko na dzialke potrzebne Smutno mi sie zrobilo, moja wypieszczona i ukochana zyrafka na dzialce laduje Ale coz, 40zl moje![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Mam ksiege dzwiekow w sumie baaardzo podobna do ksiazeczki z czu czu ktora tez mamy, z tymze mlody czu czu juz cala opanowal ide sie drzemnac poki mlode spi
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46958033]
Pstryniu, i właśnie z obawy przed taką akcją cieszyłam się, że młoda nie chciała w swoim łóżeczku, może pomyślcie o dorosłym łóżku dla Kubulesława, co? w momencie gdy dziecko ma możliwość swobodnego zejścia to chodzi i nie wychyla się (mamy przecież barierkę, nie korci wcale). A Agatka mi tak wypadła przez wyjęte 2 szczebelki! nawet nie musiała się wychylać... [/QUOTE] ale mlody i tak nocki spi z nami, lozeczko potrzebne mi jest narazie tylko do drzemek. wykorzystywalam go jeszcze do tego aby przetrzymac mlodego jak musialam cos zrobic na gwalt wiec mlodego hop do lozeczka a ja robilam na predce to czy tamto... skonczyly sie dobre czasy ![]() w wakacje bede chyba odpiersiowywac mlodego wiec pewnie wtedy pomyslimy o doroslym lozku ![]() nawijko - zdrowka dla K. Lady - to niezly koles z niego
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Elmo, Hope : pokomplikowało mi się tak, że jadę jednak jutro do Sącza - bo mam transport autem ze znajomymi, ktorzy też są zaproszeni na to wesele, młodzi znaleźli też nocleg dla nas, więc totalnie mi się nie opłaca jechać dziś.
Nie wiem czy w ogóle będę mieć możliwość spotkania się, ale gdyby się okazało, że mam jakąś wolną godzinę - to napiszę sms. |
|
|
|
#2652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koooocham Twoj dystans do siebie!! Cytat:
![]() A Antonio rzeczywiscie wciaz cala mama! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze synek bohater!! |
||||
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba tez tak najczesciej zasypia ![]() Ja to chyba jestem ostatnią wieśniarą, bo mi sie styl zarowy kompletnie nie podoba ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46958033] pewnie, że kwestia chodzenia, też taki etap miała Dorka właśnie - zaczęła chodzić i noce masakra, przeszło po jakiś 3 tygodniach. Znam to ![]() [/QUOTE] 3 tygodnie?? To zaczynam kolekcjonowac sily ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie nie lubię i nie daję Marti, ale dziadkowie lubią dawać, to ich naprowadze gdzie mają kupować. Co do grzecznej dziecka w kościele, to nasza M też taka była dopóki... nie zaczęła chodzić. Teraz cała mszę mamy z głowy Co do blatu, to mam właśnie ten flamenco co szaja wklejała i jest OK. Moja M. tez dzisiaj katar ma masakryczny, i do tego chyba piątki jej idą |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny jest, ale ukazuje to co wiedzieć powinniśmy żyjąc z związku.
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko..to studnia. Obudowane wejscie do studni z pompą. Jak to na wsi:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to takie szare szmatlawce tam sa, bez urazy oczywiscie ![]() za to mohito dalam dzis mlodemu pierwszy raz ogora kiszonego, dostalismy kilka sloikow od t. , mlody pokochal od pierwszego ugryzienia do tego stopnia ze wolal ogora od mamusiowego obiadu ![]() ----- pewnie zaraz dostane solidne zj.eby za te szmatlawce
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-06-20 o 15:52 |
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień pracy i idę na L4
Buziaki dla Was Yellow gratki za dotację ![]() ![]() klask i:Ewulka wszystkiego najlepszego dla Was Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-06-20 o 16:11 |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam
że szmatlawce to prawda, kupilam kiedys płaszcz za 700 zł i #@$%%@@ nie będę bluzgać jaka szmatą się okazał ja zarę lubię tę klasyczną i często kupuję sobie rzeczy do pracy ale pozostałe to tak średnio mi się podobają i jakoś niektórych rzeczy pozostawia sporo do życzenia dzieci zawsze ubierałam w zarze i tutaj na jakoś nie narzekałam ale co zauważyłam, jak zamawiam w sklepie online to paczka przychodzi z hiszpanii i takie mam wrażenie że rzeczy są lepsze jakościowo może mi się tylko zdaje ale któryś raz się o tym przekonałam Leoś rozbil sobie łeb mały ma ranę na pół czoła |
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46958033]
Pstryniu, i właśnie z obawy przed taką akcją cieszyłam się, że młoda nie chciała w swoim łóżeczku, może pomyślcie o dorosłym łóżku dla Kubulesława, co? w momencie gdy dziecko ma możliwość swobodnego zejścia to chodzi i nie wychyla się (mamy przecież barierkę, nie korci wcale). A Agatka mi tak wypadła przez wyjęte 2 szczebelki! nawet nie musiała się wychylać... to jest tzw. zespół Munchhausena per procura: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Münchhausena[/QUOTE] No właśnie nie byłabym taka pewna Siostrzenica tż od paru miesięcy śpi już w łóżku, a nagle od paru tygodni się jej umyśliło wychodzić przez tą barierkę właśnie ![]() Wiem, wiem ![]() Marsi, no błagam, Tobie nie chcą powiedzieć, co się stało? Matce? |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty sie nie denerwuj (wiem, wiem, latwo sie mowi... )ja slyszalam o czyms takim ze jesli chodzi o zare na Polske to ponoc najlepsze rzeczy sa w Wawie a do innych miast wysylaja juz jakies przesortowane ochlapy ale ile w tym prawdy to nie wiem
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Hehhe witaj PSTRYCZKU, moja siostro zarowa
![]() Tzn ja nie rozumiem szalu na zare. Wg mnie te ich kolekcje dla kobiet sa takie hmmm meskie. Koszule, jakis czas temu te plaszcze ze skorzanymi rekawami, buty... Wszystko to takie malo kobiece wg mnie. Nie wspominajac juz o jakosci materialow. A o cenach to chyba juz calkiem lepiej nie mowic ![]() Ubrania z Mohito tez lubie, choc nie mam zadnego ![]() ![]() Ale ja lumpowy zwierz jestem, ewentualnie allegrowy, a ostatnio w aliexpress gustuje :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-20 o 20:30 |
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale buty to nie zgodzę się, bo całkiem niedawno kupowałam piękne szpilki i kozaczki |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
mnie się też zara nie podoba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również.
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obleśne
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Zary lubię tylko dla dzieci.
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Słyszałyście? http://www.tvn24.pl/2-latek-udusil-s...,441553,s.html ![]() Albo ostatnio o tym co ojciec powiesił swoją 5letnia córkę (na szczęście policja wtargnęła i dziecko żyje) i siebie przy okazji próbował? Masakra.. |
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo nam sie zalatwic wnioski i nawet juz wyslane do firmy
Mi zara bardzo sie pobobala kilka lat temu teraz jakos nie bardzo a pozatym ceny zabijaja a ja skrobiniaz sie zrobilam Nawjiko przyszlo ci juz cos z alli , mi w koncu nie udalo sue zaplacic moze chodzi o podwojne nazwisko nie wiem , ale zaplacilam karta tz i poszlo odrazunale on ma zwykla kredytowke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Tz pakuje sie wyjezdza na tydzień na Chorwavje sam bez nas a mielismy jechac razem normalnie chyba zaczne ryczec smutrno mi strasznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2670 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Melduję że żyję. Jeszcze jutro i dzień wolnego. Niestety sama, bez tż. Cytat:
Cytat:
Za to martwię się o Darię bo ona dla odmiany WSZYSTKICH się boi i do nikogo nie chce iść (oprócz moich rodziców). ![]() Cytat:
TULĘ MOCNO!!!!! Cytat:
Cytat:
TULĘ!Cytat:
---------------------------- Co do ząbków. My mamy już 11 mamy górne dwie czwórki i ostatnio przebiła się dolna czwórka. Trójek też jeszcze nie mamy.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-20 o 21:57 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

na widok odkurzacza i katarka ryk.

Smutno mi sie zrobilo, moja wypieszczona i ukochana zyrafka na dzialce laduje
Ale coz, 40zl moje

cieszyl sie, podskakiwal, machal, smial sie w glos, krzyczal no az mi glupio bylo bo ludzie sie gapili jak na nienormalnych

Boze, dziewczyny, no poprostu kolana sie pode mna ugiely, rece zaczely dygotac, myslaam ze tam padne! zdazylam do zlapac jak juz upadal na te plecki... 

klask i:

obleśne