|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Wydaje mi się, żekobiety rodzące wiele lat temu mają bardzo złe skojazenia i doświadczenia zwiazane z porodem, nie spotkałam żadnej która wyrażałąby się o porodzie pozytywnie, a mam liczną rodzinę, podpytywałam też starsze koleżanki w pracy będąc w 1 ciązy. Teraz jednak są inne czasy, inne podejście do porodu, mozliwośc znieczulenia, ruchu, nikt nie traktuje kobiet aż tak przedmiotowo, choć wiadomo, wiele pozostaje do zmiany. Pewnie Lilka-vanilka, Twoja mam mówi Ci takie coś z troski o Ciebie, patrząc właśnie na swój poród z perspektywy czasu i nienajlepszych skojaze? Ale tak samo,jak nie słuchałabym kobietnie mających pojeciao laktacji iw mawiajacych młodszym kobietom zemaja za słaby/za tłusty pokarm etc tak nie słuchałabymmamy, gdyby mi wmawiala takie rzeczy,nieposiadajac calej wiedzy na temat porodu fizjologicznegoi zabiegowego. Trzeba sie najpierw gruntownie zapoznac z tematem. A poza tym, porod przez cc nie ejst wcalelzejszymporodem dladziecka,i pomijajac komplikacje u matki,laczy sie zkomplikacjami u dziecka wlasnie,np czestsze zapalenie plocu noworodkow i inne. Cytat:
A miesnie kegla zaczelam cwiczyc intensywniej,od 3 tyg chodze na pilates ciazowy i prowadza zajecia fizjoterapeutki. Od tego czasu skonczyly sie moje problemy z bolacymi plecami czy miednica, i taka rada fizjoterapeutki,ze cwiczac kegla mamy skupiac sie nie tylko na zaciskaniu miesni ale tez bardzo wazne jest ich rozluznianie po kazdym zacisnieciu! |
||
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-24 o 10:01 |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna wstaje tak wczesnie ja to bym z checia jeszcze pospala bo zasnelam po 2 ale juz nie moge mmm to wpadam na obiad
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
mamy taki sam termin
![]() Mój tż jutro wyjeżdża na 3 dni, chyba pierwszy raz od 11 lat jedzie sam
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam, żeby pomalował sypialnię przed urodzeniem się Małej - ale jakoś mu nie spieszno.Właśnie dostałam maila od promotorki. Termin obrony się przesunął na po 7 lipca
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 33 tcTo czas to zmienic !!! Ja sie czuje gotowa i wszystko porobilam dla komfortu psychicznego bo to ze nic nie mam spedzalo mi sen z powiek Dalej boli czy przeszlo po nospie ? Mnie mala kopala w nocy i spac nie moglam co to dziecko sobie wyobraza
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ;-)
ButterBear Zaczarowana gratki za kolejny tydz ![]() Twin jak możesz robić smaka na takie pyszne wafelki chyba tez je zrobię ;-) A z czym knedle robisz ? Co to za kłótnia mnie ominela normalnie. Chyba za długo same w domku siedzimy i nie mamy się z kim kłócić . Moj TZ jak wraca z pracy a ja się go czepiam to tak mówi ;-) Pentuarko dziekuje ze pytasz. Mam mały problem w domku ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży. ZVenus kciuki za wizytę. A ja tez jutro na kontrole do kekarza i na KTG. Wczoraj kupilam sobie bób . Masakra po nim była. Myślałam że brzuch mi pęknie. I tak strasznie bolał. A ja tak go lubię. W ogóle to coraz częściej strasznie mnie boli ten mój brzuszek i się napina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-24 o 10:14 |
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na praktykach ! ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
ale ze sklepu nie lubie tak samo fasolki szparagowej zawsze wszystko mielismy od babci bo ona sadzila a te ze sklepu mi nie podchodza mnie tez pobolewa brzuch i sie napina ale to chyba normalne ![]() a jak tam u Ciebie dzisiaj humor ? lepszy niz wczoraj ?
|
||
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie troche martwie bo Tz jutro idzie do chirurga co mu na reku uroslo jakas gulka nazywa sie to na g... ale nie pamietam nazwy i sie boje i nakrecam ze cos sie stanie
jakos mysl o zabiegu czy operacji przyprawia mnie o dreszcze |
|
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana chybs dzisiaj już lepiej. Porozmawialam z TZ ;-) i jest troszkę lepiej . Dziękuję
Ja tez wole warzywa ze swojego ogrodka. Posadzilam fasolke a za nim ona urośnie ta ja urodze;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ZVenus - za wizytę! Cytat:
![]() Mama na pewno chce najlepiej. Dla niej argumenty przeciw, które przytoczyłaś są dla niej debilizmami z internetu. No, gdyby tak było (oraz tak jak pisze Justa, o lekarzach potwierdzających, że cc jest bezpieczniejsza dla dziecka) to cc miałaby każda z nas, a sn byłby fanaberią Cytat:
A za pokoj niech się TŻ szybko bierze Tak rozmawiacie o tych podróżach, aż się rozmarzyłam i też wyjadę w weekend jak będzie pogoda - do Kazimierza nad Wisła na lody z owocami na promie
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spokojnie, to nic takiego strasznego. W zależności od jego gęstości można go wyssać albo wyciąć. Boli go to? Nic się nie stanie, to nic groźnego
|
||||
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pół godziny i będzie po wszystkim, mój miał w zeszłym roku wycinany pieprzyk, znieczulenie miejscowe w zastrzyku, chirurg ciachnął kilka razy, założył szwy i do widzenia. Ale rozumiem Twój stres, ja bardzo się bałam o wynik histopatologii tego wycinka i te dwa tygodnie czekania były okropne. Ale wynik był ok, już zapomnieliśmy, że coś takiego w ogóle miał. |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby już móc się przygotowywać na przyjęcie maluszka na świecie...no ale trudno, nic nie poradzę na to! Też chcę gdzieś pojechać. Ale to się chyba nie uda. Przez tę przesuniętą obronę..po obronie to już będzie miesiąc do porodu - trochę strach gdzieś jechać chyba... |
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie to tylko raz powiedzial ze go pobolewa ufff to dobrze ze to nic powaznego bo ja sie tutaj nakrecam i spac po nocach nie moge ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Tz mowi ze mi urosl znowu ale na zdjeciu tego nie widze ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I im szybciej, tym łatwiej to usunąć. One z biegiem czasu mają tendencję do kostnienia. |
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana śliczne brzuszek.
A twojego ZVenus nie widzę z tel :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1255 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Niestety moja daleka znajoma po cesarce nadal ma komplikacje, lekarz ciął za nisko, ma uszkodzony pęcherz, jakiś problem z nerkami. Prawie dwa lata po porodzie a ona ma woreczek u boku odprowadzający płyn z nerki, ileś tam operacji i przez wizyty w szpitalu nie ma kontaktu z własnym synem bo ciągle się buja po szpitalach. Tak więc nie trzeba rodzic, żeby jakieś opinie i zdanie mieć – to tak a propos dyskusji.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie zdarza mi sie czesto, przewaznie spie jak susel, ale kilka razy juz mnie tak znienacka wymiotlo z lozka wczesniej rano. Nie moge spac i jesc mi sie chce
. Aha, tak sie domyslalam... ze Ty te tygodnie liczysz nieco inaczej. Bo ja mam na 6 sierpnia, i z wydruku od poloznej wychodzi,ze jutro zaczne ten 34 tydzien, ale jakbym tak liczyla jak Ty, to wychodzi 35. Bo - tak jak mowilam wczesniej - tydzien 40 zaczyna sie 6.08, czyli w terminie porodu, i to tak, jakby ten ostatni tydzien trwal jeden dzien . W kazdym razie idziemy leb w leb .Cytat:
. Sama tego nie zrobie. Cytat:
. Moze i ja sie pstrykne, ale po poludniu, bo nalozylam olejek na wlosy przed myciem i jestem niefotogeniczna .
|
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja gin liczy tak jak Twoja polozna |
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czemu nie. Musze sie zaczac pakowac do szpitala .Kupilam sobie czeresni a nie mam ich w domu. Chyba jutro sobie kupie sloiczek.
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mu sie powiekszyl ale nie mogl isc wczesniej bo szefowa byla na urlopie wczoraj wrocila wiec sie umowil na jutro zeby mogl tez ze mna isc do ginekologa |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wstałam dzisiaj jakoś nie w humorze- może dlatego że się za bardzo nie wyspałam, poszłam spać po północy, a obudziłam się do toalety przed 6 i już nie mogłam zasnąć, bardziej się kręciłam na tym łóżku. Znów się zaczęłam niepokoić tym moim brzuchem, dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek albo coś, bo ja się zamęczę z tymi myślami, nie tylko siebie ale i Tż bo mam wrażenie, że ostatnio gadam tylko o tym ![]() Czy te twardnienia brzucha są normalne czy nie? bo ja już zgłupiałam ![]() Ja ostatnio odczuwam to jako napięcie całego brzucha , nie jest to w ogóle bolesne, ale czuje to dłuższy czas, np wieczorem, brzuch jest wówczas dość twardy, ale nie boli... Nie biorę wówczas nospy, lekarz mówił, żeby brać jak boli... Już sama nie wiem. Aha i jeszcze kilka razy mi się zdarzyło takie uczucie, jakby na dole brzucha zaciskała się taka obręcz, to również nie boli- bardziej to dziwne uczucie i oczywiście się boję, czy to znaczy że ta szyjka dalej się nie skraca. Cały czas się stresuje i tak błędne koło się zamyka. Napiszcie proszę czy też tak czasami macie? Cytat:
wydaję mi się że ja mam jeszcze niżej trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() będzie dobrze zobaczysz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

)
dokładnie tak
Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują.
A tak serio to współczuję.. Raz mi się w szkole przytrafiła taka niespodzianka. Dobrze, że miałam bluzę do przewiązania się
.
ciagle sie czuje, jakbym miala zemdlec. Podnioslam sobie cisnienie kawa, podnioslam sobie cukier owsianka z bananem i cynamonem, zjadlam paczka, okna otwarte dla swiezego powietrza - a ja ciagle jakas niewyrazna jestem.
.