Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 09:41   #1231
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Racja Justa, niechcący obraziłaś takim stwierdzeniem wszystkie nianie i pedagogów (a tych w naszym gronie nie brakuje )

dokładnie tak Zuken szczerze powiem, że zdziwiłam się, że akurat Ty wytoczyłaś ciężkie działo z napisem "totalne egoistki". Zbyt ostro.
Znowu moja mama, która nadal chce mi kupić cc, uważa, że egoistkami są te matki, które cc nie chcą, ponieważ nie chcą tym samym zapewnić lekkiego porodu dzieciom Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują.

To samo jest tutaj. Proszę nie krzyczeć, nie obrażać się, ale szanować swoje nawet i niedoświadczone koleżanki. Chyba po to jest ten wątek, żebyśmy się tu uczyły, wyrabiały zdania na różne tematy i dyskutowały o naszych preferencjach.

Mnie się zdarzyło ze 3 razy. Odkąd ćwiczę co 2-3 dni mięsnie Kegla nie mam z tym problemu Kicham przerażona, że zaraz coś poleci, a tu sucho Naprawdę polecam!

Co robiłaś? A tak serio to współczuję.. Raz mi się w szkole przytrafiła taka niespodzianka. Dobrze, że miałam bluzę do przewiązania się

Ucz się pilnie! My tu na Ciebie poczekamy i nie urodzimy przed Twoją obroną Miłego dnia!

Życie jest ciężkie.. musze się zabrać na pranie, porządki w szafach, zrobić obiad, a tak nie mam siły..

Wczoraj się wkurzyłam, bo chciałam zacząć szyć (mam wreszcie materiały), ale nie umiem nawlec dolnej nitki
Robiłam wszystko wg. instrukcji i nie działa.. Halinka albo Patrycja - macie może Łucznika?
Hm, jakoś nie zauważyłam by Zuken kogokolwiek obraziła, wypowiedziała tylko swoje zdanie stanowczym tonem, tak jak kazdy może wypowiedzieć. Do nikogo personalnie się nie odniosła, więc nie rozumie oburzenia niektórych...Raczej jest tak, że te z nas które planuja/chciałyby cc biorą sobie odwrotne opinie zbytnio do serca.

Wydaje mi się, żekobiety rodzące wiele lat temu mają bardzo złe skojazenia i doświadczenia zwiazane z porodem, nie spotkałam żadnej która wyrażałąby się o porodzie pozytywnie, a mam liczną rodzinę, podpytywałam też starsze koleżanki w pracy będąc w 1 ciązy. Teraz jednak są inne czasy, inne podejście do porodu, mozliwośc znieczulenia, ruchu, nikt nie traktuje kobiet aż tak przedmiotowo, choć wiadomo, wiele pozostaje do zmiany. Pewnie Lilka-vanilka, Twoja mam mówi Ci takie coś z troski o Ciebie, patrząc właśnie na swój poród z perspektywy czasu i nienajlepszych skojaze? Ale tak samo,jak nie słuchałabym kobietnie mających pojeciao laktacji iw mawiajacych młodszym kobietom zemaja za słaby/za tłusty pokarm etc tak nie słuchałabymmamy, gdyby mi wmawiala takie rzeczy,nieposiadajac calej wiedzy na temat porodu fizjologicznegoi zabiegowego. Trzeba sie najpierw gruntownie zapoznac z tematem. A poza tym, porod przez cc nie ejst wcalelzejszymporodem dladziecka,i pomijajac komplikacje u matki,laczy sie zkomplikacjami u dziecka wlasnie,np czestsze zapalenie plocu noworodkow i inne.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak ja czytam, jak wy sie stresujecie tymi badaniami ginekologicznymi, to az sie ciesze, ze mnie to omija zyje w blogiej nieswiadomosci w jakim stanie jest moja szyjka macicy, i sprawdza mnie chyba dopiero, jak sie akcja porodowa zacznie i juz bede miala jakies rozwarcie.
Jakas jestem oslabiona od rana ciagle sie czuje, jakbym miala zemdlec. Podnioslam sobie cisnienie kawa, podnioslam sobie cukier owsianka z bananem i cynamonem, zjadlam paczka, okna otwarte dla swiezego powietrza - a ja ciagle jakas niewyrazna jestem.
W srode zaczynam 34 tydzien, a za tydzien wizyta u poloznej.
Ja chyba też się cieszę, że mnie badanie reczne omija.... Brzuch nieraz pobolewa, ale ciazowo. USG mam czesto,z racji innych problemow i gdyby cos to skaracajac sie szyjke mozna uzjec rowniez w badaniu USG.

A miesnie kegla zaczelam cwiczyc intensywniej,od 3 tyg chodze na pilates ciazowy i prowadza zajecia fizjoterapeutki. Od tego czasu skonczyly sie moje problemy z bolacymi plecami czy miednica, i taka rada fizjoterapeutki,ze cwiczac kegla mamy skupiac sie nie tylko na zaciskaniu miesni ale tez bardzo wazne jest ich rozluznianie po kazdym zacisnieciu!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:42   #1232
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

Dziewczyny trzymajcie kciuki mooooocno!!!! o 12 mam wizytę i okaże się co z moją szyjką..tak się denerwuję że masakra. Mam nadzieje,że moje oszczędzanie się da jakiś efekt. Tak się boję...ja dopiero w czwartek 34tc zaczynam...więc jeszcze minimum 3-4tyg muszę wytrzymać!!!! Jezu nie wiem kiedy miałam taka panikę ostatnio...

miłego dzionka
Bardzo mocne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-24 o 10:01
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:42   #1233
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie!
Tak sobie żyję myślą, że jestem w ciąży, jakby to sie miało nie zmienić nigdy
Takie podejście ma mój mąż. Pokój starszej córki maluje już od miesiąca i co weekend słyszę - pomaluję za tydzień, jeszcze i tak jest czas
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:44   #1234
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Rozpoczynam dziś 35tc
Jest 8 a ja robię już 2 pranie (swoją drogą zginął mi jeden karton z ubrankami na sam początek:/), knedle na obiad prawie gotowe a zaraz biorę się za wafle z tego przepisu

http://najsmaczniejsze.pl/2013/05/wa...eczno-kakaowa/

Kolejna wstaje tak wczesnie ja to bym z checia jeszcze pospala bo zasnelam po 2 ale juz nie moge
mmm to wpadam na obiad

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:55   #1235
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
5 sierpien
mamy taki sam termin

Mój tż jutro wyjeżdża na 3 dni, chyba pierwszy raz od 11 lat jedzie sam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:55   #1236
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Takie podejście ma mój mąż. Pokój starszej córki maluje już od miesiąca i co weekend słyszę - pomaluję za tydzień, jeszcze i tak jest czas
Mój podchodzi podobnie... Ja chciałam, żeby pomalował sypialnię przed urodzeniem się Małej - ale jakoś mu nie spieszno.

Właśnie dostałam maila od promotorki. Termin obrony się przesunął na po 7 lipca

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:56   #1237
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Część...
Ciężka noc za mną. Ból bioder i nóg, brzucha... brzuch dalej trochę boli, jak na @. Wezmę nospę...

Dziś zaczynam 33 tc. Chyba już czas zacząć się trochę stresować

Czuję się kompletnie nie gotowa, na to, że Maluch pojawi się w domu...chyba muszę się zabrać za to! Koniecznie!

Co do podsikiwania - to jakiś koszmar! Kichanie, kasłanie, smarkanie...aaaaaaa
za 33 tc
To czas to zmienic !!! Ja sie czuje gotowa i wszystko porobilam dla komfortu psychicznego bo to ze nic nie mam spedzalo mi sen z powiek

Dalej boli czy przeszlo po nospie ?

Mnie mala kopala w nocy i spac nie moglam
co to dziecko sobie wyobraza

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 10:09   #1238
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam ;-)

ButterBear Zaczarowana gratki za kolejny tydz

Twin jak możesz robić smaka na takie pyszne wafelki chyba tez je zrobię ;-)
A z czym knedle robisz ?

Co to za kłótnia mnie ominela normalnie.
Chyba za długo same w domku siedzimy i nie mamy się z kim kłócić . Moj TZ jak wraca z pracy a ja się go czepiam to tak mówi ;-)

Pentuarko dziekuje ze pytasz. Mam mały problem w domku ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

ZVenus kciuki za wizytę.

A ja tez jutro na kontrole do kekarza i na KTG.

Wczoraj kupilam sobie bób . Masakra po nim była. Myślałam że brzuch mi pęknie. I tak strasznie bolał. A ja tak go lubię.

W ogóle to coraz częściej strasznie mnie boli ten mój brzuszek i się napina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-24 o 10:14
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:22   #1239
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Widzę , że ominęła mnie bardzo burzliwa dyskusja
Nie ma co sie kłócić. Każda ma prawo do własnego zdania.
Każda zrobi co uważa i nie ma co krytykować...
Ja staram sie nikogo nie krytykować, bo nie jestem od tego i moze dlatego nie lubię krytyki pod moim adresem ale jak jest słuszna przyjmuję ja na klatę

Będe dziewczyny rzadziej wpadała...bo mam trochę roboty( nauka do dyplomu, bede pewnie w tym tyg porała rzeczy itp) Będe starała sie wpadać chociaż na chwilkę...Ale już widze że cieżko będzie mi być na bieżąco, za duzo skrobiecie
A ja idę zaraz na praktyki...Trzymajcie sie ciepło! Proszę tylko jeszcze nie rodzić, bo nie chcę aby mnie najważniejsze momenty ominęły
Ucz sie ucz my tu kciuki trzymamy !
Powodzenia na praktykach !

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Witam ;-)

Wczoraj kupilam sobie bób . Masakra po nim była. Myślałam że brzuch mi pęknie. I tak strasznie bolał. A ja tak go lubię.

W ogóle to coraz częściej strasznie mnie boli ten mój brzuszek i się napina.

o ja bob
ale ze sklepu nie lubie tak samo fasolki szparagowej zawsze wszystko mielismy od babci bo ona sadzila a te ze sklepu mi nie podchodza

mnie tez pobolewa brzuch i sie napina ale to chyba normalne

a jak tam u Ciebie dzisiaj humor ?
lepszy niz wczoraj ?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 10:24   #1240
zVenus
Zakorzenienie

czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0496.jpg (105,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0498.jpg (101,5 KB, 40 załadowań)
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:24   #1241
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A ja sie troche martwie bo Tz jutro idzie do chirurga co mu na reku uroslo jakas gulka nazywa sie to na g... ale nie pamietam nazwy i sie boje i nakrecam ze cos sie stanie

jakos mysl o zabiegu czy operacji przyprawia mnie o dreszcze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 10:27   #1242
papryczka160
Wtajemniczenie

Zaczarowana chybs dzisiaj już lepiej. Porozmawialam z TZ ;-) i jest troszkę lepiej . Dziękuję

Ja tez wole warzywa ze swojego ogrodka. Posadzilam fasolke a za nim ona urośnie ta ja urodze;-)

Stary 2014-06-24, 10:27   #1243
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich
Jeśli Twój brzuch jest nisko, to mój tarza się po ziemi...
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:29   #1244
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle witamy się w 35 tc

ZVenus - za wizytę!
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hm, jakoś nie zauważyłam by Zuken kogokolwiek obraziła.

Pewnie Lilka-vanilka, Twoja mam mówi Ci takie coś z troski o Ciebie, patrząc właśnie na swój poród z perspektywy czasu i nienajlepszych skojaze?
Chodziło mi tylko o to, że Zuken mogła złagodzić wypowiedź wykreślając z niej "totalne egoistki". Do reszty się nie przyczepiam

Mama na pewno chce najlepiej. Dla niej argumenty przeciw, które przytoczyłaś są dla niej debilizmami z internetu. No, gdyby tak było (oraz tak jak pisze Justa, o lekarzach potwierdzających, że cc jest bezpieczniejsza dla dziecka) to cc miałaby każda z nas, a sn byłby fanaberią
Cytat:
Mój podchodzi podobnie... Ja chciałam, żeby pomalował sypialnię przed urodzeniem się Małej - ale jakoś mu nie spieszno.

Właśnie dostałam maila od promotorki. Termin obrony się przesunął na po 7 lipca
Ale już jesteś nauczona? Szkoda, że Cię tak denerwują. Już się na 5 nastawiłas..
A za pokoj niech się TŻ szybko bierze czas najwyższy.

Tak rozmawiacie o tych podróżach, aż się rozmarzyłam i też wyjadę w weekend jak będzie pogoda - do Kazimierza nad Wisła na lody z owocami na promie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:29   #1245
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja sie troche martwie bo Tz jutro idzie do chirurga co mu na reku uroslo jakas gulka nazywa sie to na g... ale nie pamietam nazwy i sie boje i nakrecam ze cos sie stanie

Trzymam kciuki oby to na g..... ;-) udalo się usunąć bez operacji.

Stary 2014-06-24, 10:29   #1246
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
za 33 tc
To czas to zmienic !!! Ja sie czuje gotowa i wszystko porobilam dla komfortu psychicznego bo to ze nic nie mam spedzalo mi sen z powiek

Dalej boli czy przeszlo po nospie ?

Mnie mala kopala w nocy i spac nie moglam
co to dziecko sobie wyobraza
Trochę przeszło Dzięki

Cytat:
Ucz sie ucz my tu kciuki trzymamy !
Powodzenia na praktykach !

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

o ja bob
ale ze sklepu nie lubie tak samo fasolki szparagowej zawsze wszystko mielismy od babci bo ona sadzila a te ze sklepu mi nie podchodza

mnie tez pobolewa brzuch i sie napina ale to chyba normalne

a jak tam u Ciebie dzisiaj humor ?
lepszy niz wczoraj ?
tak, to normalne, że brzuch się napina, spokojnie

Cytat:
Mi się wydaje, że wcale nie nisko, moim zdaniem jest całkiem dobry!

Cytat:

Ganglion
Spokojnie, to nic takiego strasznego. W zależności od jego gęstości można go wyssać albo wyciąć. Boli go to?
Nic się nie stanie, to nic groźnego

Hania

Stary 2014-06-24, 10:30   #1247
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
To ma być niski brzuch? Pliz, piękna piłeczka w idealnym miejscu, mój to dopiero jest nisko w porównaniu z twoim!

Cytat:

Pół godziny i będzie po wszystkim, mój miał w zeszłym roku wycinany pieprzyk, znieczulenie miejscowe w zastrzyku, chirurg ciachnął kilka razy, założył szwy i do widzenia. Ale rozumiem Twój stres, ja bardzo się bałam o wynik histopatologii tego wycinka i te dwa tygodnie czekania były okropne. Ale wynik był ok, już zapomnieliśmy, że coś takiego w ogóle miał.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:34   #1248
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest w ogóle nisko. ale za to jaki fajny, mały, spiczasty
Stary 2014-06-24, 10:34   #1249
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ale już jesteś nauczona? Szkoda, że Cię tak denerwują. Już się na 5 nastawiłas..
A za pokoj niech się TŻ szybko bierze czas najwyższy.

Tak rozmawiacie o tych podróżach, aż się rozmarzyłam i też wyjadę w weekend jak będzie pogoda - do Kazimierza nad Wisła na lody z owocami na promie
No tak całkiem nauczona nie. Ale pewnie bym jakoś dała radę, jak bym poszła. Tak to nauczę się lepiej..ale wolałabym mieć to za sobą żeby już móc się przygotowywać na przyjęcie maluszka na świecie...no ale trudno, nic nie poradzę na to!

Też chcę gdzieś pojechać. Ale to się chyba nie uda. Przez tę przesuniętą obronę..po obronie to już będzie miesiąc do porodu - trochę strach gdzieś jechać chyba...

Hania

Stary 2014-06-24, 10:35   #1250
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A to moj brzuch w 35 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 10:37   #1251
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
A to moj brzuch w 35 tc

też masz śliczny nieduzy brzuszek. Kiedys jak wrzucałaś zdjęcia gdzie byłas w pozycji półleżącej wydawał sie duuuuzo większy.
Stary 2014-06-24, 10:41   #1252
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Pół godziny i będzie po wszystkim, mój miał w zeszłym roku wycinany pieprzyk, znieczulenie miejscowe w zastrzyku, chirurg ciachnął kilka razy, założył szwy i do widzenia. Ale rozumiem Twój stres, ja bardzo się bałam o wynik histopatologii tego wycinka i te dwa tygodnie czekania były okropne. Ale wynik był ok, już zapomnieliśmy, że coś takiego w ogóle miał.
Cytat:
Ganglion
Spokojnie, to nic takiego strasznego. W zależności od jego gęstości można go wyssać albo wyciąć. Boli go to?
Nic się nie stanie, to nic groźnego
On sam mowi ze to nic groznego
w sumie to tylko raz powiedzial ze go pobolewa

ufff to dobrze ze to nic powaznego bo ja sie tutaj nakrecam i spac po nocach nie moge

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
też masz śliczny nieduzy brzuszek. Kiedys jak wrzucałaś zdjęcia gdzie byłas w pozycji półleżącej wydawał sie duuuuzo większy.
ja juz nie ogarniam tego brzucha rqaz jest duzy a raz maly
Tz mowi ze mi urosl znowu ale na zdjeciu tego nie widze

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
sorry ale ta Twoja kolezanka chyba ma problemy ze wzrokiem bo wedlug mnie Twoj brzuszek nie jest nisko wiec nie wiem gdzie ona to widzi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 10:41   #1253
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
On sam mowi ze to nic groznego
w sumie to tylko raz powiedzial ze go pobolewa

ufff to dobrze ze to nic powaznego bo ja sie tutaj nakrecam i spac po nocach nie moge
Zaczarowana, to tylko torbiel. Jest wypełniona taką 'galaretką' jakby z mazi stawowej, bo pewnie mu się to zrobiło w okolicy stawu? nadgarstka?
I im szybciej, tym łatwiej to usunąć. One z biegiem czasu mają tendencję do kostnienia.

Hania

Stary 2014-06-24, 10:42   #1254
papryczka160
Wtajemniczenie

Zaczarowana śliczne brzuszek.
A twojego ZVenus nie widzę z tel :'(

Stary 2014-06-24, 10:44   #1255
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Justa, ja też się wypowiem, bo już wcześniej brałam udział w tej rozmowie.
Nie za fajne jest takie podejście 'nie przeżyłaś, nie gadaj'. Każdy może mieć swoje zdanie i bez względu na to, czy przeżył już poród, czy nie...
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy się wypowiadać i na podstawie swoich doświadczeń, ale też na podstawie tego, co się dzieje w naszym otoczeniu, co obserwujemy, widzimy.

Co więcej o wychowaniu dzieci też mogą się wypowiadać osoby bezdzietne - jeśli mają wiedzę! Co w tym złego?

"Przyczepię" się tylko do jednego elementu Twojej wypowiedzi. Skąd takie przekonanie, że cc jest dla dziecka bezpieczniejsze? Bo nie rozumiem. Pod jakim względem?

Mysia, niepotrzebnie poczułaś się gorzej. Jak Zuken słusznie zauważyła, dyskusja była nt. pierworódek, które z 'wygody' biorą cc na życzenie. Inną sytuacją są dramatyczne wspomnienia związane z porodem itp.

U mnie na stronie szpitala jest napisane, że trzeba zabrać kartę ciąży, oryginał grupy krwi, najnowszą morfologię, mocz, usg i gbs + ewentualnie jakieś konsultacje od innych lekarzy, jeśli leczysz się jeszcze u innego specjalisty.

Tym gbs się nie martw, ja gdzieś wyczytałam, że się to robi ok. 35 tc, więc pewnie dopiero będziesz miała
Mi gin zapowiedział, że pobierze na następnej wizycie, którą mam w następny poniedziałek. To będzie końcówka 33 tc.
Mam nadzieję, że zrobi mi to badanie, na razie chodzę nadal co miesiąc do gina. Ostatnio byłam 9 czerwca a teraz idę 14 lipca, to będzie 37 tc już. No chyba że u nas tego nie wymagają… nie wiem, na stronie szpitala nic nie pisze a i gin nic o tym nie mówił.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
"Dasz mu dziecko, dasz.... hihihi Tz juz planuje kolejne dziecko to znaczy ze ON calkiem niezle znosi twoja ciaze Jak nam tesc powiedzial radosnie zacierajac rece- moze worek sie z dziecmi w koncu rozwiaze i sie dzieciaki hurtem "posypia" ale minimum 3-jka

dosc tani,piankowy, ma dodatek lateksu czyli jest antyalergiczny, pokrowiec zdejmowany...brzmi ok choc osobiscie wole dotknac takie rzeczy
Kupilam 100%pianke z wzmocnionymi brzegami bo u nas lateks i gryka odpadaly (Fiki Miki Fikusny Sen)

Dzieki dziewczyny Nie wiedzialam...myslalam ze po 2-3mcach lepiej. Zaczne kompletowac gadzety i ogladac co mi sie w sesjach podoba

Neska za maluszka by nadrobil co trzeba
Jak mialam 29mm szyjke to gin byl zadowolony i nic nie robil ale to zalezy nie tylko od mm ale bolu brzucha i tempa skracania. Pooszczedzaj sie, to ci dobrze zrobiOdpoczynek sie w 8 m-cu nalezy

• karta ciazy, dowod osobisty
  • orginal grupy krwi - wazne !U nas gdy musza krew z banku zamowic to faksuja oryginal do banku i dopiero dostaja co trzeba.
  • gbs
  • ostatnia karta z pobytu w szpitalu, ew. ostatnie usg
    +ostatnie wyniki krew, mocz
    +konsultacje specjalistow - typu wskazanie do cc od ortopedy, zalecenia kardiologa, diabetologa itd
Dzięki za listę. Chcę się dzisiaj spakować do szpitala i wszystkie papiery włożyć w kieszonkę torby żeby mieć spokój.

Cytat:
do domu zsapany przyszedł
normalnie w 2 ręce wziął i dał radę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Właśnie Tz u Turka kupil
według mnie od nich owoce lepiej smakują
zaczarowana to teraz się nie dziwię, że przytulanki były z Tż’tem, trzeba było te biedne ręce rozmasować…

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
U mnie to ok 10 razy
Rolka papieru najczęściej rano do wymiany
Mam już wory pod oczami, bo się nie wysypiam...

Koleżanka ma w piątek cesarkę na życzenie... Chyba, że do tego czasu urodzi naturalnie. Taką jej dali opcję do wyboru tu
Ja osobiście nie oceniam, mniej boję się cesarki, ale zdaję się całkowicie na los- co będzie to będzie
A ja się bardziej boję cesarki i mam parcie na poród sn (co w sumie też się może komuś nie podobać bo narażam dziecko ). Niestety moja daleka znajoma po cesarce nadal ma komplikacje, lekarz ciął za nisko, ma uszkodzony pęcherz, jakiś problem z nerkami. Prawie dwa lata po porodzie a ona ma woreczek u boku odprowadzający płyn z nerki, ileś tam operacji i przez wizyty w szpitalu nie ma kontaktu z własnym synem bo ciągle się buja po szpitalach. Tak więc nie trzeba rodzic, żeby jakieś opinie i zdanie mieć – to tak a propos dyskusji.

Cytat:
Na kiedy Ty masz termin?

Moje juz sa luzne.
Wychodze na spacer, moze mi pomoze ruch na swiezym powietrzu.
Ja właśnie wróciłam ze spaceru z psem, miałam już z nim nie wychodzić, ale się tak patrzył na mnie …no za miękka jestem.

Cytat:
Ja mam podobnie!
Tak sobie żyję myślą, że jestem w ciąży, jakby to sie miało nie zmienić nigdy
A ja wyczekuję już tego porodu i czekam na tą zmianę. Ciąża jakby nie było jest trochę nudna.

Cytat:
Zadarty do góry pod same cyce, a weź… kup koleżance okulary.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:49   #1256
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
hahha o 5 rano
szalona kobieta z Ciebie
Nie zdarza mi sie czesto, przewaznie spie jak susel, ale kilka razy juz mnie tak znienacka wymiotlo z lozka wczesniej rano. Nie moge spac i jesc mi sie chce.

Cytat:
5 sierpien
Aha, tak sie domyslalam... ze Ty te tygodnie liczysz nieco inaczej. Bo ja mam na 6 sierpnia, i z wydruku od poloznej wychodzi,ze jutro zaczne ten 34 tydzien, ale jakbym tak liczyla jak Ty, to wychodzi 35. Bo - tak jak mowilam wczesniej - tydzien 40 zaczyna sie 6.08, czyli w terminie porodu, i to tak, jakby ten ostatni tydzien trwal jeden dzien.
W kazdym razie idziemy leb w leb.

Cytat:
Ja mojemu chyba niedlugo zaczne delikatnie przypominac, ze czas przesunac lozko w sypialni i lozeczko dla malego zmontowac. Sama tego nie zrobie.

Cytat:
Jak dla mnie wrecz wysoko.
Moze i ja sie pstrykne, ale po poludniu, bo nalozylam olejek na wlosy przed myciem i jestem niefotogeniczna.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:53   #1257
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, tak sie domyslalam... ze Ty te tygodnie liczysz nieco inaczej. Bo ja mam na 6 sierpnia, i z wydruku od poloznej wychodzi,ze jutro zaczne ten 34 tydzien, ale jakbym tak liczyla jak Ty, to wychodzi 35. Bo - tak jak mowilam wczesniej - tydzien 40 zaczyna sie 6.08, czyli w terminie porodu, i to tak, jakby ten ostatni tydzien trwal jeden dzien.
W kazdym razie idziemy leb w leb.
liczylam tak jak Ty wczesniej ale tutaj kazda z dziewczyn liczy skonczone tygodnie wiec tez zaczelam

Moja gin liczy tak jak Twoja polozna

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 11:10   #1258
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
liczylam tak jak Ty wczesniej ale tutaj kazda z dziewczyn liczy skonczone tygodnie wiec tez zaczelam

Moja gin liczy tak jak Twoja polozna
To by tylko oznaczalo, ze jutro zaczne 35 tydzien. Czemu nie. Musze sie zaczac pakowac do szpitala.
Kupilam sobie czeresni a w ogole to mam nagle jakiegos smaka na kanapki z szynka, majonezem i marynowane pieczarki a nie mam ich w domu. Chyba jutro sobie kupie sloiczek.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:11   #1259
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana, to tylko torbiel. Jest wypełniona taką 'galaretką' jakby z mazi stawowej, bo pewnie mu się to zrobiło w okolicy stawu? nadgarstka?
I im szybciej, tym łatwiej to usunąć. One z biegiem czasu mają tendencję do kostnienia.
tak kolo nadgarstka ma
i mu sie powiekszyl
ale nie mogl isc wczesniej bo szefowa byla na urlopie wczoraj wrocila wiec sie umowil na jutro zeby mogl tez ze mna isc do ginekologa

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 11:21   #1260
malutka100
Zakorzenienie

hej dziewczyny

wstałam dzisiaj jakoś nie w humorze- może dlatego że się za bardzo nie wyspałam, poszłam spać po północy, a obudziłam się do toalety przed 6 i już nie mogłam zasnąć, bardziej się kręciłam na tym łóżku.

Znów się zaczęłam niepokoić tym moim brzuchem, dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek albo coś, bo ja się zamęczę z tymi myślami, nie tylko siebie ale i Tż bo mam wrażenie, że ostatnio gadam tylko o tym
Czy te twardnienia brzucha są normalne czy nie? bo ja już zgłupiałam

Ja ostatnio odczuwam to jako napięcie całego brzucha , nie jest to w ogóle bolesne, ale czuje to dłuższy czas, np wieczorem, brzuch jest wówczas dość twardy, ale nie boli... Nie biorę wówczas nospy, lekarz mówił, żeby brać jak boli... Już sama nie wiem. Aha i jeszcze kilka razy mi się zdarzyło takie uczucie, jakby na dole brzucha zaciskała się taka obręcz, to również nie boli- bardziej to dziwne uczucie i oczywiście się boję, czy to znaczy że ta szyjka dalej się nie skraca. Cały czas się stresuje i tak błędne koło się zamyka.

Napiszcie proszę czy też tak czasami macie?

Cytat:
wiesz co, na tym zdjęciu nie widać, żebyś miała nisko brzuszek
wydaję mi się że ja mam jeszcze niżej

trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
będzie dobrze zobaczysz
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości