Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 21:53   #3751
paulinamajeczka87
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
my bardzo byśmy chcieli walc wiedeński Ile lekcji musicie mieć? Ile płacicie?
my sie uczymy szostakowskiego walc II i cala nauka 2 minutowego z 4 minuit walca to 100 zl w sumie;p juz mielismy 4 lekcje i umiemy polowe. Chlopak zna się na rzeczy i poszedl na ambicje heh dosc trudne figury i duzo trzeba zapamietac hehe kurcze wiedenski walc jest mega szybki. kto sie uczył tańczyć ten wie

15.08.2014 r.
paulinamajeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:10   #3752
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cude, pisałam do dziewczyny z tego bloga i koszt filiżanki 250ml to 45zł/sztuka
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:14   #3753
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej intensywny weekend za mną, czasu jak zawsze brak.

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Mamy już garnitur, buty i dwie koszule

Niestety pojawił się niespodziewany problem - NIGDZIE nie możemy znaleźć kamizelki i musznika Wszędzie nam mówią, że już raczej się ich nie nosi..... TŻ nie wyobraża sobie siebie w krawacie/muszce, a ja też szczerze przyznam że krawat/mucha i brak kamizelki średnio mi się widzą

Jak będą wyglądać Wasi TŻci?
Zajdź do giacomo conti tam były na 100%

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
Siostra ze szwagrem kupili zły i na biegu kupowali drugi. Zapytali czy nie chcemy odkupić (jeżeli da się go u nas podłączyć), bo będziemy robili po ślubie remont. No i się zastanawiamy czy jest sens, zęby dawali nam kasę w kopercie, za którą kilka dni po ślubie odkupimy od nich to cudo, czy nie lepiej dostać prezent rzeczowy Szwagier już nawet wpadł na szatański pomysł, ze dostaniemy prezent na sali, żebyśmy otworzyli przy wszystkich
hahahahha przeboski prezent.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam za off top ale jestem bardzo zaniepokojona
Byłam u gina po tabletki bo na ślub wypada mi okres i chciałam tego uniknąć i dostałam tabletki Daylette które powinnam zacząć brak w dniu miesiączki.
Wczoraj z rana dostałam miesiączkę więc ok 18 wzięłam pierwszą tabletkę.
Dzisiaj okres zanikł a standardowo trwa ok 5 dniu. Mam się czym martwić czy to normalne?
Proszę o odpowiedź.. i jeszcze raz przepraszam za off top
tak się zdarza, ja bym się nie martwiła.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

W ogóle to dzisiaj zrobiło mi się przykro... Dałam zawiadomienie o ślubie do pracy. Chciałam po uroczystości w kościele prosić moje koleżanki na obiad. Dzisiaj widziałam, że podpisywały kartkę i chyba składały się na prezent więc podpytałam jednej czy przyjdą wszystkie (chciałabym , aby były bo mam z nimi dobry kontakt). Okazało się, że na 6 osób przyjdą 2.... Smutno mi bo powodem jest cyt." nie chce mi się jechać" - miejscowości oddalone od siebie o 5 km i kierowcą będzie mąż jednej, ktora idzie na 100%. No ale coż. Nie bede ich zmuszać. I tu nie chodzi o jakiś prezent bo wiem, że skłądają się wszystkie. Ale podsłuchałam, że gdybym im oficjalnie powiedziała, że prosze je na obiad to przyszłyby wszystkie....

Anesthesia jak tylko TŻ odda mi aparat to zrobię fotki
No faktycznie mogło Ci się przykro zrobić. No cóż szkoda.

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

mamy do jutra powtierdzenie, zaznaczylismy na karcie potwierdzen kto dal znac i bedzie a kto nie dal znac i do tych osob dzwonimy jezeli sie okresla od razu to plus dla nas jezeli nie dajemy im 24h jeden dzien wiecej i prosimy o telefon jaka decyzja zostala podjeta, jezeli w tym dniu to bedzie 2 lipca nie dostaniemy odpowiedzi to taktujemy to jako odmowę.

Jak juz ustalimy liste tych potweirdzonych na pewno, a chcemy to zrobic 3 lipca, zobaczymy ile tych gosci bedzie. mamy miec minimum 100osob, jezeli bedzie mniej to mamy jeszcze czas czyli zostaja 2 miesiace do slubu i moge na wesele zaprosic tych ktorzy sa na poczatku listy gosci zaprosoznych tylko na slub. i wtedy dla nich na zaproszeniu potwierdzenie bedzie do 1 sierpnia.
co o tym sadzicie?

to co robicie jak pozostali nie dadza znac, dzwonicie?
ja uważam, że będzie ok.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Melduję się na weekendzie, byliśmy na weselu naszych przyjaciół. Zabawa była przednia, wytańczyliśmy się i wybawili - ciężko będzie ich przebić

Mam trochę przemyśleń na temat:
Ta para robiła wszystko bardzo spontanicznie - zaproszenia zaczęli rozwozić na 1,5 miesiąca -miesiąc przed ślubem, wiele rzeczy odpuścili (czyli nie było personalizowanych paczek na ciasta czy ksiąg gości), skupili się na tym, co najważniejsze - dobre jedzenie, wybór muzyki i czas poświęcony gościom. Tak więc naprawdę nie wszystko musi być idealne, alby wesele było niezapomniane.
Niedawno na wątku była dyskusja o winach - ta para lubi niestandardowe gatunki tego trunku, o tyle na weselu poszli w klasykę - było Carlo Rossi, gościom bardzo smakowało.
Zaczynam mieć wątpliwości, czy okrągłe stoliki to dobry pomysł. Na przyjęciu rodzina zaczęła dostawiać stoliki do siebie i integrować się w większym gronie. Po północy para młoda zaprosiła wszystkich znajomych do swojego stolika i resztę imprezy spędziliśmy właśnie przy nich
Powiem tak my 2 tyg temu byliśmy na weselu i były okrągłe stoliki i to była tragedia. Na 70 osób nikomu się to nie podobało,każdy narzekał.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Mam też na oku dwa samochody i chętnie poznam Wasze zdanie: pierwszy - Volkswagen Tiguan, kolor toffee, mogę wynająć za 180zł/3h, tablice gratis, dekoracja do kupienia przez nas. Mogę nawet wybrać, czy chcę szofera kobietę czy mężczyznę
Drugie to czarne Audi A6, w cenie dekoracje, koszt 250zł.
Co sądzicie? Dopłacać do Audi, czy brać Tiguana?

PS: Wczoraj znalazłam jeszcze jeden typ do piosenki na pierwszy taniec Tym razem to chyba na dobre "to"
TIguan zdecydowanie
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Jak dorwałam w końcu grzebyk, który ostatnio mocno poszukiwałam. Tak to jest, gdy czegoś się zachciewa na ostatnią chwilę !

śliczny

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
tak w ogóle to chyba świadkową obraziłam kupiła sobie sukienkę tiulową na dole.. a ja napisałam jej, ze tylko nie tiulową... i tak się zaczęło, zaczęły się wywody, że mi ciężko dogodzić.. to coś złego, ze wyraziłam swoje zdanie? Nie chciałam żeby ona miała tiulowej, bo ja mam tiulowy dół i to tak dla mnie dziwne, a wiedziała..

doszło do tego, że powiedziałam jej że bardziej przeżywa świadkowanie, niż ja swój ślub..
a ona że moze odstąpić od tego
a ja uważam, że świadkowa ma prawo założyć co chce ( no chyba, że ustalone jest że Ty wybierasz i płacisz). Na pewno nie jest to typowa ślubna kiecka, a sam tiul na dole to pikuś.'

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Mój też zaprosił jakąś ciotkę z os tow a właściwie to jego rodzice. i dziś ona zadzwoniła do mojej teściowej i powiedziała że ona przyjdzie ale zamiast osoby towarzyszącej zabierze że sobą syna i córkę... dodam że oni nie byli oddzielnie zapraszani, ah i są to osoby dorosłe..
teściowa oczywiście się zgodziła
Oni płacą za swoich gości więc mi to zwisa ale dziwnie trochę, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie dziwne a chamskie

asiulek mój mąż w Giacomo Conti kupił polecam

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:16   #3754
Le_lena
Raczkowanie

Konkardia - eeeh z tym chodzeniem w smokingowym to będzie ciężko no ale skoro ja pójdę raz w swojej kiecce to i on niech idzie raz - a mam nadzieję będzie wyglądał jak milion dolców

Karolinusia - ciężka sprawa z tą świadkową. Na czym w końcu stanęło?

Mojakaren - tak, już mamy zapowiedzi jedna ważna sprawa do przodu i TŻ dzięki temu zdał sobie sprawę z tego że to już tuż tuż
Ciekawe czy po zapowiedziach będzie odzew od znajomych/sąsiadek itp

Asiulek - a nie chcesz sprawdzić w Giacomo Conti? My chcemy się tam wybrać a z tego co słyszałam poprawki krawieckie itp. jak najbardziej oferują.

Linaewe - super zaproszenia! Piękne i oryginalne

Active - może się dziewucha opamięta! Sama bym chętnie taką założyła na swój ślub

Cude - zaraz prześlę namiary na PW

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych nauk tańców mieliśmy iśc ale praca nie pozwala... obydwoje pracoholicy, pracujący bez opamiętania. Zostanie nam bujanie się na boki - level dosyć niski
Stary 2014-06-30, 22:42   #3755
cude
Zadomowienie

Cytat:
Cude, pisałam do dziewczyny z tego bloga i koszt filiżanki 250ml to 45zł/sztuka
dzięki!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:48   #3756
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mam problem jak większość PM że nie wiemy co podarować rodzicom i świadkom
My mojej mamie kupujemy perfumy, mamie TŻta łańcuszek z zawieszką, a tacie TŻta zegarek, do tego dla mam po storczyku i powinno być ok
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
czy któraś z was zna perfum Calvin Klein TRUTH?? co o nim sądzicie??
Przepraszam za offtop, ale błagam, nie "perfum", a "perfumy". Wiem, to nie forum ortograficzno- stylistyczne, ale wariacje na temat słowa "perfumy" doprowadzają mnie do szewskiej pasji takie moje zboczenie koniec offtopu
Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Juz nie mam kogo zaprosić. Ani w rodziny bo byli wszyscy ani ze znajomych bo dopraszalismy jeszcze nasze koleżanki ze studiów itp.
przykre to
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
Prawie posikałam się ze śmiechu
Cytat:

PS: Wczoraj znalazłam jeszcze jeden typ do piosenki na pierwszy taniec Tym razem to chyba na dobre "to"
Tiguan!
Jaką piosenkę znalazłaś?
Cytat:

Jak dorwałam w końcu grzebyk, który ostatnio mocno poszukiwałam. Tak to jest, gdy czegoś się zachciewa na ostatnią chwilę !

Grzebień piękny, ale Dziewczyno, jakie Ty masz włosy!!
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a czemu bez kamizelki i mucha to fo pa?
Moim zdaniem czysta klasyka i stajl
Ja też tak uważam, ale jak poczytałam na jakimś męskim blogu ślubnym, co jest teraz "trendi", to dowiedziałam się, że jak nie ma kamizelki, to za dużo koszuli widać i właśnie to jest fo pa (a niech się ci "stajlowi" blogerzy pocałują w...fopa
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Linaewen - zaproszenia

Dla dziewczyn, które nie są zadowolone ze strojów swoich druhen, mam czy gości mam coś dla pocieszenia. Moja kuzynka zakłada tę oto kreację (opisana jest jako sukienka do ślubu można podpatrzeć TU
Żartujesz sobie, prawda? Powiedz, że żartujesz...

Mieliśmy dziś bardzo intensywny i obfitujący w zakupy dzień
Udało nam się kupić:
- koszulę ślubną dla TŻta
- spodnie na poprawiny
- koszulę na poprawiny
- koszyczki ratunkowe
- zawartość koszyczków ratunkowych
- Piccolo dla dzieciaków
- alkohol na stolik alkoholowy (wino, whisky, likiery)

Jeszcze trochę zostało do kupienia, ale już jest bliżej niż dalej

I uwaga- dostaliśmy odmowę stulecia: kuzyn TŻta nie przyjdzie,boooo... ma za długie włosy i się wstydzi pokazać ludziom!
Stary 2014-06-30, 22:51   #3757
say-hello
Zakorzenienie

Oluska faktycznie, głupszej odmowy nie słyszałam a dlaczego nie może obciąć?

jutro idziemy do poradni na pierwsze spotkanie... boję się!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:53   #3758
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinamajeczka87 Pokaż wiadomość
my sie uczymy szostakowskiego walc II
Chyba padnę! Jak się go uczycie, to choć zapamiętaj dobrze jego nazwisko

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Konkardia - eeeh z tym chodzeniem w smokingowym to będzie ciężko no ale skoro ja pójdę raz w swojej kiecce to i on niech idzie raz - a mam nadzieję będzie wyglądał jak milion dolców
A to akurat racja, ale mój TŻ to praktyczny człowiek, nie ma szans że go namówię na coś co raz założy

karolinuuusia Hmm... ja chyba jestem bliższa postawie Twojej świadkowej Może i będziecie miały obie tiulowe doły, ale tak naprawdę to Ty będziesz ważniejsza. A świadkowa będzie do Ciebie idealnie dopasowana - zobaczysz, jeszcze niejeden na ślubie powie, że zajęłaś się wszystkim, łącznie ze strojami świadków A to, że świadkowa się przejmuje to chyba dobrze, nie? Niezbyt byłoby Ci miło, gdyby się okazało że zlewa Twój ślub i nie chce pomagać... Kurcze, dziewczynom to się czasem nie dogodzi

Lemon_Drop Trzymam kciuki za zdanie TŻ! Mój jest zachwycony
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:58   #3759
Buczorek
Raczkowanie

Lg_ago o matkoooo! jakie Ty masz piękne włosyyyy ♥ a grzebyk fajny!
Stary 2014-06-30, 22:59   #3760
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Oluska faktycznie, głupszej odmowy nie słyszałam a dlaczego nie może obciąć?

jutro idziemy do poradni na pierwsze spotkanie... boję się!
No właśnie to jest najlepsze- bo mu się takie podobają
A poradni się nie bój, dobrze będzie!
Stary 2014-06-30, 23:09   #3761
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Active trochę przegięcie z tą sukienką... ma parcie na ołtarz czy o co jej chodzi??
Parcia raczej nie ma, bo w zeszłym roku wyszła za mąż...

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
active- naprawdę kuzynka nakłada taką sukienkę??? może chce cię tylko podpuścić i to taki 'żarcik'..
Wszystkiego się dowiem na weselu dopiero... Ale obawiam się, że to nie żart...

oluska227887 - gratuluję udanych zakupów
odmowa kuzyna wymiata może mu zaproponuj, że go ostrzyżesz

say-hello - powodzenia na poradni
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 23:09   #3762
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
tak w ogóle to chyba świadkową obraziłam kupiła sobie sukienkę tiulową na dole.. a ja napisałam jej, ze tylko nie tiulową... i tak się zaczęło, zaczęły się wywody, że mi ciężko dogodzić.. to coś złego, ze wyraziłam swoje zdanie? Nie chciałam żeby ona miała tiulowej, bo ja mam tiulowy dół i to tak dla mnie dziwne, a wiedziała..

doszło do tego, że powiedziałam jej że bardziej przeżywa świadkowanie, niż ja swój ślub..
o matko myślałam, że to świadkowa jest dla PMki a nie to Twój dzień, a nie jej, możesz wyrazić swoją opinię
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A tak zapraszam na ślub:
(kolory trochę przekłamane, bo późno a za oknem strugi deszczu. Mój telefon słabo robi zdjęcia przy sztucznym świetle).

Zaproszenie jest z małym zabiegiem 3D.

Oczywiście haft własnoręczny. Więcej w klubie.
przepiękne!!!!!!!!!
Cytat:
Dla dziewczyn, które nie są zadowolone ze strojów swoich druhen, mam czy gości mam coś dla pocieszenia. Moja kuzynka zakłada tę oto kreację (opisana jest jako sukienka do ślubu można podpatrzeć TU
cooooooo?!
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Udało nam się kupić:
- spodnie na poprawiny
- koszulę na poprawiny
- koszyczki ratunkowe
- Piccolo dla dzieciaków

I uwaga- dostaliśmy odmowę stulecia: kuzyn TŻta nie przyjdzie,boooo... ma za długie włosy i się wstydzi pokazać ludziom!
gratuluję zakupów
coooo ale odmowa to jak ona w ogóle funkcjonuje? do sklepu się nie wstydzi iść?

my kupiliśmy dziś poszetkę na all
do jutra termin potwierdzeń niektórzy od razu potwierdzali, na niektóre czekamy.
narazie na 108 osób zaproszonych jest -12. w sumie 6 osób nie przyjdzie, a reszta to po prostu ktoś idzie sam, albo ktoś dzieci nie bierze

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-06-30 o 23:11
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 23:14   #3763
Konkardia
Wtajemniczenie

Aaa dziewczyny z 9 sierpnia!!!
ZMIANA KODU, TRÓJKA z PRZODU
Stary 2014-07-01, 00:11   #3764
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

Mam też na oku dwa samochody i chętnie poznam Wasze zdanie: pierwszy - Volkswagen Tiguan, kolor toffee, mogę wynająć za 180zł/3h, tablice gratis, dekoracja do kupienia przez nas. Mogę nawet wybrać, czy chcę szofera kobietę czy mężczyznę
Drugie to czarne Audi A6, w cenie dekoracje, koszt 250zł.

audiczka jak zawsze i wszędzie będzie ładna
ale ten tiguan chyba bardziej pojemy i takie cos w sobie ma
cóż to za piosenka? my ciągle jesteśmy bez... juz mi się chce jak po raz kolejny słucham tych romantycznych piosenek i nic nie potrafię wybrać
Cytat:
piękny ale chrzanić grzebyk, jakie masz piękne włosy
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze SPA wszystko już ogarnięte, teraz mam zamiar do samego ślubu się relaksować i niech to inni koło mnie skaczą!

Wkurzyłam się nieco na naszego świadka, zamiast zaaprobowanego przeze mnie scenariusza kawalerskiego zrobił kompletnie co innego (zamiast gokartów skok na spadochronie i wizyta w klubie z tańcem na rurze...). Dziwna jestem, bo bardziej mnie wkurzył ten spadochron, ale awanturę zrobiłam im na tle tańczących panienek - teraz obaj chodzą koło mnie na paluszkach i próbują "odkupić" przewinienie
rozwaliłaśmnei już na początku z reżyserowaniem kawalerskiego, ale temat awantury przeboski
Cytat:

chyba trochę przesadzasz, to że sukienka ma tiulowy dół to przecież od razu jej nie dyskwalifikuje...
a co do przejmowania się to ja chyba moje rozdałam wszystkim do okoła, bo mnie dopadła ślubna olewka, a TŻ, świadkowa, moja mama i połowa moich koleżanek z pracy dostali jakiegoś wściku macicy
ostatnio moja świadkowa o godzinie 9 rano wysyła mi rozpaczliwego smsa o treści mniej więcej: "A co z TORTEM?? sami zalatwiacie czy sala??" jak jej napisałam, że sala i co jej się tak przypomniało, to odpisała, że obudziła się ze słowem TORT na ustach i lekka panika ją ogarnęła
Cytat:
A tak zapraszam na ślub:
(kolory trochę przekłamane, bo późno a za oknem strugi deszczu. Mój telefon słabo robi zdjęcia przy sztucznym świetle).
sama to haftowałaś?? ile zaproszeń macie??
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
No taak, ale wiesz liczyłam, że bedą
rozumiem, ale uważam, że w życiu mamy dość zmartwień i lepiej odpuścić sobie takie tematy i koleżanki, życie weryfikuje mocno znajomości
Cytat:

Udało nam się kupić:
- spodnie na poprawiny
- koszulę na poprawiny
- koszyczki ratunkowe
- Piccolo dla dzieciaków

gratuluję udanych zakupów
a to dla kuzyna

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
mi się dzisiaj zmieniło na 5 z przodu i mam pełne gacie... ciągle staram się przysiąść żeby zrobic listę rzeczy do zrobienia, ale nawet na to nie mam czasu
Stary 2014-07-01, 00:38   #3765
21klaudyna
Zadomowienie

atomowka ja za to wesela z okraglymi stolikami wspominam super i takie też będą u nas stoliki . Był to mój priorytet przy wyborze sali .Wszystkim nie dogodzi .

Masakra z tymi dziewczynami które próbują przebic Pm ;p

U mnie zapowiada się ślubny tydzień ;
czwartek -degustacja menu
piątek- druga próbna fryzura i przymiarka sukni
sobota - cukiernia wybór ciast i tortów
niedziela - poszukiwania z teściową sukienki
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 00:45   #3766
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
atomowka ja za to wesela z okraglymi stolikami wspominam super i takie też będą u nas stoliki . Był to mój priorytet przy wyborze sali .Wszystkim nie dogodzi .

Masakra z tymi dziewczynami które próbują przebic Pm ;p

U mnie zapowiada się ślubny tydzień ;
czwartek -degustacja menu
piątek- druga próbna fryzura i przymiarka sukni
sobota - cukiernia wybór ciast i tortów
niedziela - poszukiwania z teściową sukienki
To powodzenia i czekam na fotki z przymiarki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 00:47   #3767
Konkardia
Wtajemniczenie

KaMilka4891 A czy piosenka musi być romantyczna? Nie! Może macie jakąś, która Wam się z czymś kojarzy, z jakąś Waszą sytuacją, pierwszym pocałunkiem, nocą w górach, wakacjami, dzikim (choć to może niezbyt trafiony pomysł ), śmieszną kłótnią, zabawną sytuacją, jazdą samochodem, pierwszym tańcem ever? :P Cokolwiek związanego z Wami!
Stary 2014-07-01, 04:56   #3768
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

sama to haftowałaś?? ile zaproszeń macie??
Prawie sama Kilka mi pomaga przyjaciel, bo strasznie mu się haftowanie spodobało Mam już 25 dekorków, potrzebuję jeszcze 15...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 05:26   #3769
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się
Dawno mnie tu, na forum nie było. Ale podczytywałam w miarę możliwości ! Ostatnie dni były mocno kłopotliwe.

Elrosa jak nastrój na 5 dni przed?

Anesthesia nie strasz mnie ! Ja welon zamówiłam w czwartek i mam nadzieję, że do środy max mi przyjdzie ! Jak mejlowałam z babką, to pisała, że mają 48 godzin od złożenia zamówienia na wysłanie. Wzięłam paczkę pocztową priorytetową.

piękny !!
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nadrobiłam Wasze posty, ale tak mnie boli głowa, że nawet nie mam nic ciekawego do powiedzenia

Lg, piękny ten grzebyk

Cytat:
Izuniaa89 - To będzie piękny ślub
Trzymam kciuki za plener uda się to załatwić A jaką suknię sobie wymarzyłaś?

bardorja - wreszcie jakieś pozytywne wiadomości Gratuluję potwierdzenia Fajnie mieć takich przyjaciół

marlenqa22 - nie martw się to normalne

My dzwonimy prawie do wszystkich Jeśli ktoś nie da znać to na 100% dzwonimy... Nawet jeśli powiedział od razu, że przyjdzie. Chcemy się upewnić po prostu. Są też osoby z którymi widujemy sie bardzo często więc to wiadomo ustalimy 'oko w oko'

Panna Izabela - czekam na fotki butów za obronę! Dasz radę

jumapili - mi też nie działał wczoraj...
ale długo tańczycie My planujemy max 3 minuty

Lg_ago - grzebyk

Lemon_Drop - gratuluję załatwionych spraw

karolinuuusia - nieciekawie się zrobiło Pogadajcie na spokojnie. Mnie by sie zrobiło przykro jakby mi ktoś powiedział, że może odstąpić, ale tez nie byłabym zadowolona jeśli by mi się mówiło w co mam się ubrać. Ja bym się chyba nie przejęła, że tak się ubierze. Pamiętaj, że to Ty będziesz królową tego balu a nie ktoś inny

Linaewen - zaproszenia

bezczelna dziewucha i tyle....
Cytat:
My mojej mamie kupujemy perfumy, mamie TŻta łańcuszek z zawieszką, a tacie TŻta zegarek, do tego dla mam po storczyku i powinno być ok
Przepraszam za offtop, ale błagam, nie "perfum", a "perfumy". Wiem, to nie forum ortograficzno- stylistyczne, ale wariacje na temat słowa "perfumy" doprowadzają mnie do szewskiej pasji takie moje zboczenie koniec offtopu

przykre to

Prawie posikałam się ze śmiechu

Tiguan!
Jaką piosenkę znalazłaś?
Grzebień piękny, ale Dziewczyno, jakie Ty masz włosy!!

Ja też tak uważam, ale jak poczytałam na jakimś męskim blogu ślubnym, co jest teraz "trendi", to dowiedziałam się, że jak nie ma kamizelki, to za dużo koszuli widać i właśnie to jest fo pa (a niech się ci "stajlowi" blogerzy pocałują w...fopa

Żartujesz sobie, prawda? Powiedz, że żartujesz...

Udało nam się kupić:
- spodnie na poprawiny
- koszulę na poprawiny
- koszyczki ratunkowe
- Piccolo dla dzieciaków

skąd tacy ludzie się biorą????

Dziewczynki odebraliśmy obrączki
sa cudowne !!!! chętnie bym już nie ściągała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10478202_898551446828839_3366526735525326610_n.jpg (99,9 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10502108_898551583495492_786684581662623822_n.jpg (101,2 KB, 54 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:05   #3770
TysiaBB1989
Rozeznanie

popatrzcie co znalazłam

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

dziewczyny byłam przez weekend na weselu.

jak dla mnie było to dość dziwne wesele ale ok od początku.

ślub na 13
przyjeżdżamy pod kościół a tam okazuje się że jest w remoncie i jest zamknięty i tylko mała kaplica jest otwarta do której trzeba wchodzić przez zakrystie. Pan młody był wprowadzany przez siostrę podczas jakiejś pieśni i Pani młoda miała wejść zaraz po nim. Pieść się skończyła a jej nie mam.... weszła .
Była inf że życzenia pod kościołem a prezenty mamy zostawić przy wejściu do hotelu no ok. Wyszliśmy przed kościół czekamy na nich a tu wyszli i zapakowali się do auta i pojechali. Pogoda była piękna do składania życzeń przed kościołem.

Przyjechaliśmy pod hotel i się okazało że Młoda wsiadła nie z tej strony co trzeba i samochód musiał zawracać tak aby ona mogła wysiąść na czerwony dywan.

Życzenia zostały złożone przed hotelem i można było wejść na salę, patrze a tam nie ma usadzenia gości i trzeba było oblecieć kilka stolików zanim znalazło się własną winietkę.

Z góry mówię że nie jestem przeciwnikiem rosołu na obiad. Dostaliśmy krem z dyni z prażonymi słonecznikami, jak dla mnie było bardzo dobre ale ..... większość ludzi narzekała że nie było jednak rosołu....
Pan młody się zgubił po zupie i nie mogli mu podać 2 dania ( serwowane PM równocześnie ) i było trzeba na niego czekać.

Jak dla mnie przesada z jedzeniem. Po obiedzie był od razu tort, później 1 , 2 i 3 kolacja, do tego były suto zastawione stoły, i fontanna czekoladowa, bufet deserowy, stół wiejski, stół z owocami morza i sushi, barek z barmanem, foto budka a i jeszcze pokaz sztucznych ogni. NIE było ani grama ciasta ani ciasteczek.

DJ i prowadzący byli tacy sobie, nie za bardzo umieli grać i bawić ludzi w pewnym czasie zaczęłam się czuć tak jakbym była na dyskotece....

PM nie chodzili od stolika do stolika i nie żegnali się z gośćmi wychodzącymi. A jak się do nich podchodziło aby się pożegnać to tylko "cześć fajnie że byliście nara".

Ale się wytańczyłam i jedzenie było przepyszne a barman rewelacja
Ogólnie mi się podobało i ślub był na 13 a my wychodziliśmy z wesela o 3,40 i tak byliśmy jednymi z ostatnich gości. o 4 przestali grać.

Był 2 dzień, na którym mi się bardzo podobało. Był grill i potrawy grillowe to było na takim ośrodku i można było korzystać ze wszystkich atrakcji było mini gokarty, ludzkie piłkarzyki, sumo i wiele innych. Drugi dzień był na 13 i do 18.
Po 2 dniu PM rozdawali na odchodne cista i wódkę.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
chyba sobie żartujesz !!

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:

też taką chce

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:

też taką chce

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-07-01 o 06:56
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:12   #3771
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Karolinusia - ciężka sprawa z tą świadkową. Na czym w końcu stanęło?
na niczym tak naprawdę..
powiedziała, że kolejnej już kupować nie będzie, a ja jej mówie, że nie każe jej kupować drugiej, tylko myślałam, ze tiul jest zarezerwowany dla mnie, a ona że mogłam jej się określić jaką chcę zeby miała, a ja że nie pomyślałam, ze przyjdzie jej do głowy tiul... później powiedziała, że teraz tyle jest takich sukienek to jak ktoś w takiej przyjdzie to wyrzucę?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:15   #3772
Lemon_Drop
Zadomowienie

Oluśka brawo za zakupy! A odmowa I klasa! Nie wiem co bym zrobiła gdybym coś takiego usłyszała..

Say będzie dobrze! Ja też się bałam a było naprawdę ok Na następnym spotkaniu będziemy się pytać jak ustrzelić dziewczynkę

Cytat:
Parcia raczej nie ma, bo w zeszłym roku wyszła za mąż...
No to naprawdę jej nie rozumiem... przecież powinna doskonale zdawać sobie sprawę co o takim stroju może myśleć PM...

Klaudyna powodzenia na przymiarce!

Konkardia nie mogę się doczekać aż mu pokażę te anioły, tylko kurczę on jest w delegacji teraz i dziś np pracuje od 7 do 22:30 więc wiem że nie będzie miał ochoty na choćby słuchanie o prezentach bo taki będzie padnięty...

Karolinuusia wydaje mi się że trochę przesadzasz... ta sukienka jest krótka czy długa? biała czy w innym kolorze? Moja koleżanka miała w planie kupić sobie spódnicę z 5 warstw tiulu. Zapytałam tylko w jakim kolorze: powiedziała że czarna do pudrowej bluzki, i jak dla mnie ok - ważne że nie biała. Nie dajmy się zwariować

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-07-01 o 07:18
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:16   #3773
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

karolinuuusia Hmm... ja chyba jestem bliższa postawie Twojej świadkowej Może i będziecie miały obie tiulowe doły, ale tak naprawdę to Ty będziesz ważniejsza. A świadkowa będzie do Ciebie idealnie dopasowana - zobaczysz, jeszcze niejeden na ślubie powie, że zajęłaś się wszystkim, łącznie ze strojami świadków A to, że świadkowa się przejmuje to chyba dobrze, nie? Niezbyt byłoby Ci miło, gdyby się okazało że zlewa Twój ślub i nie chce pomagać... Kurcze, dziewczynom to się czasem nie dogodzi

no tak, ale ona bardziej wszystko przeżywa, niz ja i to mnie irytuje, zachowuje się jakby o wszystkim decydowałą, a jej matka nie lepsza, narzuca swoje pomysły mojej mamie, ale mama na szczęście nie słucha jej a jakie oburzenie co do kartek haha oni nie chcę żeby były kartki, bo przecież nie wybiorą sobie przy kim chcę usiąść

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:17   #3774
misia880
Zakorzenienie

matko boska :O ta dziewczyna w tej sukni bialej przgnie pałe na całej lini.
Przecież całe wesele będzie się z niej śmiało
ona to robi złośliwe czy jest taka ograniczona??

moja świadkowa wybiera się w takiej sukience (załącznik) mam nadzieje, że będzie ok.

my dziś jedziemy kupić wódkę dla świadka na podziękowanie no i może uda nam się kupić w końcu wiklinowe kosze jak nie to zamawiam przez allegro - trudno.

musimy się w końcu zebrać i pojechać zamówić ten nieszczęsny tort! nie umiemy się zmoblilować do tego. Nie wiem czy daja nam kosztować, czy mam sie umawiać czy po prostu przychodze i zamawiam ... nie wiem i jakos nie umiem tego ogarnąć zbytnio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2ok-be1decdc78c5f149a8d8489e775583b4_a08e26.jpg (13,2 KB, 46 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-07-01 o 07:22
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:33   #3775
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ile zapraszaliście?

odmówiło nam 30 osob.... i to tylko osoby z TZ rodziny... moja cała potwierdziła i znajomi również....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:39   #3776
madziara889
Zakorzenienie

Widzę, że "nasz" kibelek przypadł Wam do gustu

Cytat:

Śliczny jest Też się nad nim zastanawiałam ale chyba kupię ten drugi też w Glitterze

Cytat:
A tak zapraszam na ślub:
Ty dobrze wiesz, że są świetne

Cytat:
Nie no spoko

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczynki odebraliśmy obrączki
sa cudowne !!!! chętnie bym już nie ściągała
Wcale się nie dziwie, ze już byś jej nie zdejmowała. Piękne
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:50   #3777
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
LUUUUBIE TO

cude my mamy łososiowe z elementami pomarańczu

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:57   #3778
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Izuniaa89 - To będzie piękny ślub
Trzymam kciuki za plener uda się to załatwić A jaką suknię sobie wymarzyłaś?

bardorja - wreszcie jakieś pozytywne wiadomości Gratuluję potwierdzenia Fajnie mieć takich przyjaciół

marlenqa22 - nie martw się to normalne

My dzwonimy prawie do wszystkich Jeśli ktoś nie da znać to na 100% dzwonimy... Nawet jeśli powiedział od razu, że przyjdzie. Chcemy się upewnić po prostu. Są też osoby z którymi widujemy sie bardzo często więc to wiadomo ustalimy 'oko w oko'

Panna Izabela - czekam na fotki butów za obronę! Dasz radę

jumapili - mi też nie działał wczoraj...
ale długo tańczycie My planujemy max 3 minuty

Lg_ago - grzebyk

Lemon_Drop - gratuluję załatwionych spraw

karolinuuusia - nieciekawie się zrobiło Pogadajcie na spokojnie. Mnie by sie zrobiło przykro jakby mi ktoś powiedział, że może odstąpić, ale tez nie byłabym zadowolona jeśli by mi się mówiło w co mam się ubrać. Ja bym się chyba nie przejęła, że tak się ubierze. Pamiętaj, że to Ty będziesz królową tego balu a nie ktoś inny

Linaewen - zaproszenia

wersji sukienek mam 2. Albo 7/8 albo przed kolano. W sumie to taka dlugosc jak Twojej kuzynki przez srodek fioletowy pasek + od spodu fioletowa halka (przy czym rozwazam fioletowe buty to zrezygnuje z tiulu. .)

Cytat:
Dziękuję za opinie co do autka I jedno i drugie ma swoje plusy, troszkę mnie ciągnie do eleganckiego Audi, no ale pojedziemy oglądać na żywo Volkswagena i pewnie padnie na niego

What?! Normalnie nie mam za dużo przeciwko jasnym sukienkom, ba, nawet białym, ale ta jest zdecydowanie zbyt "ślubna" wg mnie... nie dość, że biała, to jeszcze te perełki i koronka... masakra...
Ja bym brala VW. Z doswiadczenia wiem ze bedziesz w nim miala o niebo wygodniej!

Cytat:
Napisane przez paulinamajeczka87 Pokaż wiadomość
my sie uczymy szostakowskiego walc II i cala nauka 2 minutowego z 4 minuit walca to 100 zl w sumie;p juz mielismy 4 lekcje i umiemy polowe. Chlopak zna się na rzeczy i poszedl na ambicje heh dosc trudne figury i duzo trzeba zapamietac hehe kurcze wiedenski walc jest mega szybki. kto sie uczył tańczyć ten wie
100 zl za calosx? Mnie wszedzie mowia 100 za lekcje a na 1 na pewno sie nie nauczymy
Stary 2014-07-01, 08:01   #3779
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
gratuluję udanych zakupów
a to dla kuzyna

Cytat:
oluska227887 - gratuluję udanych zakupów
odmowa kuzyna wymiata może mu zaproponuj, że go ostrzyżesz
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

gratuluję zakupów
coooo ale odmowa to jak on w ogóle funkcjonuje? do sklepu się nie wstydzi iść?

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Oluśka brawo za zakupy! A odmowa I klasa! Nie wiem co bym zrobiła gdybym coś takiego usłyszała..
Ja parsknęłam śmiechem Dziwnie się patrzyli na mnie, ale nie mogłam się opanować Tym bardziej zszokowała mnie ta odmowa, że widziałam, że żona kuzyna ma ogromną ochotę iść. Ale on się uparł i stwierdził, że nie pójdzie, bo włosy (faktycznie ma długie do łopatek i bardzo bardzo gęste, ale bez przesady)
Kamilka też mu proponowaliśmy, żeby włosy związał, ale niestety nie dał się przekonać

Zapomniałam wczoraj napisać o najważniejszym!! Do salonu przyszła już moja suknia W czwartek przymiarka Matko, ekscytuję się jak przedszkolak w mikołajki
Stary 2014-07-01, 08:07   #3780
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja parsknęłam śmiechem Dziwnie się patrzyli na mnie, ale nie mogłam się opanować Tym bardziej zszokowała mnie ta odmowa, że widziałam, że żona kuzyna ma ogromną ochotę iść. Ale on się uparł i stwierdził, że nie pójdzie, bo włosy (faktycznie ma długie do łopatek i bardzo bardzo gęste, ale bez przesady)
Kamilka też mu proponowaliśmy, żeby włosy związał, ale niestety nie dał się przekonać

Zapomniałam wczoraj napisać o najważniejszym!! Do salonu przyszła już moja suknia W czwartek przymiarka Matko, ekscytuję się jak przedszkolak w mikołajki
Nie zapomnij pochwalić sie foto

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości