|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Dziękuję
|
|
#4922 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Dzięki za podpowiedzi dziewczyny odnośnie kąpieli. Widać nie zawsze znana i droższa firma sprawdza się. |
||
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babydream ma ok skład oprócz tego że ma sporo jednak tych substancji zapachowych, na kwc istnieje jakiś bez zapachu, ale w sklepie żadnym go nie widziałam. Emolientów się niekoniecznie powinno używać jak się nic nie dzieje. Zamiast ewentualnej oliwki po kąpieli czy do masażu mam olej kokosowy i migdałowy. Mam też trochę miniaturek ze szkoły rodzenia i m.in. do kąpieli z johnsona, jakiejś chyba nowej serii - o dziwo skład ma przyzwoity, może zużyję, ale na duże opakowanie raczej się nie skuszę ![]() Co do tantum rosa to u mnie na sr położna mówiła, żeby nie stosować tego tak namiętnie przy każdym podmywaniu się, tylko raczej normalnego płynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym, bo to nam może całkiem wyjałowić florę bakteryjną (jeśli dobrze zapamiętałam, o co chodziło )Miło mi dziewczyny że się Wam podobają rzeczy dla Adelki, mimo takiego czasu oczekiwania też jestem nimi zachwycona, a do kompletu ma mi dziewczyna jeszcze zrobić ochraniacz do łóżeczka, kocyk, pokrowiec na przewijak, organizer na łóżeczko, podusię, termofor z pestek wiśni, przytulankę-sowę, literki nad łóżeczko i dwa komplety pościeli tylko to wszystko taaaak długo trwa, ale cieszę się, że już mam cokolwiek (na tych dwóch rzeczach co przyszły mi najbardziej zależało na start i prosiłam, żeby wysłała je wcześniej).---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ah no i pisałyście o tych porodach w ciszy i skupieniu... podziwiam, zazdroszczę i też bym tak chciała. Mam nadzieję podejść do tego właśnie zadaniowo i nie skupiać się na tym jak boli tylko co trzeba zrobić. Nie wiem, może przez to minky ale czuję się dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj, nawet coś sprzątam a nie tylko leżę.. A o 18:15 wizyta u gin, ciekawe czy coś tam się u mnie dzieje. Lepiej nie, bo na jutro zaplanowałam pedicure i farbowanie włosów!
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak kupiłam Babydream, bo akurat byla promocja Mam też mydło Biały Jeleń i dużo próbek, m.in. te emolienty.Też jestem za wyrzuceniem opisów wózków. Jeśli chcemy komuś pomóc, a chcemy!, to może wrzućmy opinie na bangla, albo na wizaz. Gosia kciuki za wizytę! Ja od tygodnia się zastanawiam, czy obcinac włosy.. mam do łopatek, są ciężkie na te upały i obawiam się, że będzie mi z nimi źle w szpitalu.. z drugiej strony pewnie będzie mi szkoda, bo na jesień już by były idealne. A, i jeszcze nie chcę być taką mamą, która się "oszpeca" dla wygody przy pielęgnacji dziecka Dużo osob mi mówiło "tylko nie obcinaj się na krotko zaraz po porodzie jak te matki polki" Jagusia super imię! Sms od Kroopki: Cytat:
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
kamillast gratulacje super że bliźniaki są już z nami czekamy na fotki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-07-28 o 15:24 |
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Mi koleżanka mówiła że ten Tantum Rosa sobie normalnie w butelce z dziubkiem rozpuściła i tym sobie tak tryskała
![]() Kropka przykro mi ![]() ![]() I szkoda, że trafiłaś na niemiłe położne... Ja akurat z położnych jestem mega zadowolona
|
|
|
|
#4927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GOSIA - za wizytę, U nas na SR mówiła, żeby sie psikać tym tantum rosa ale nie mówiła jak często, a jaki płyn do hig int polecasz? ja mam Lactacyd ale wiem, że ten facelle też jest dobry. Tylko Tobie chodzi o bardziej specjalistyczne z kwasem mlekowym to chyba nie te co wymienilam prawda? Biedna kroopka - trzymaj się tam
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że jest to długość przejściowa, z którą sobie nie poradzisz, takie że nawet się za ucho nie da założyć, to może być ciężko..Biedna Kropka ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
No nie, właśnie chyba zwykłe w sumie to teraz chyba każdy jest z kwasem mlekowym... Mi ten lactacyd nie pasował, zawsze się czułam niedomyta po nim nie wiem czego to kwestia. W każdym razie jego skład nie powala, bo ma silne detergenty (ten nieszczęsny SLS na pewno). Lubiłam używać ziaji, ale wczytałam się w skład i też ma SLS i przerzuciłam właśnie na ten Facelle sensitive. Oprócz tego, że jest śmiesznie tani w porównaniu do lactacydu, to można się nim spokojnie całej umyć także ja do szpitala nie biorę żelu pod prysznic, tylko mam w buteleczkę 100ml właśnie ten płyn przelany i nim się będę myła cała.Tantum rosa teraz już sobie za chiny nie przypomnę, czy mówiła żeby nie używać wcale dopóki się nie babrze bardziej, czy używać raz dziennie, ale chyba raz dziennie właśnie.
|
|
#4929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy nasze wątkowe bliźniaki na świecie ![]() Cytat:
![]() Mi Twój tytuł też się najbardziej podobał i cieszę się że wygrał ![]() Cytat:
Czytałam, że Oillatum stosuje się jak maluszek ma AZS lub bardzo suchą skórę, a jak jest wszystko w porządku to wystarczy zwykły płyn do kąpieli lub delikatne mydełko
|
|
|
#4930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz co ja też nie daję rady wstawać do małego, dobrze że tż jest to mi pomaga. Do tego masakryczny ból piersi, sutki mam w strupach. Dzwoniłam dzisiaj do położnej, sutki mam przemywać ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem i nałożyć cieniutką warstwę bepanthenu i wietrzyć. Teraz karmię przez osłonki silikonowe, też pomaga a co do bólu krocza to kazała założyć luźną sukienkę i wietrzyć, czesto się podmywać wodą i psikać tantum rose i oceniseptem. Tylko tantum rosa rozrobić z 1 l wody, a nie w o,5 jak na opakowaniu bo szczypie. Cytat:
masakryczny ból Cytat:
normalnie topię się tak jest gorąco. Mały śpi w bodach przykryty pieluszką ![]() NAtka, Mamamarta gratuluję
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam Ziajki plynu do kapieli natluszczajacego, jest lepszy niz Oilatumy i inne emolienty i plyny, ktore wyprobowalam. Jest od 1 dnia zycia, wiec i Mloda bedzie w nim kapana.
|
#4932 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:confu sed:
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy są już jakieś odparzenia polecany jest np.Sudocrem.
|
|
|
#4934 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja do rany na kroczu mam octenisept, a na później kupiłam płyn do higieny intymnej z ziaji dla kobiet w ciąży i po porodzie. Mam nadzieję, że się sprawdzi, choć pewnie będę go uzywać dopiero jak się zagoi rana... |
|||
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Patrzcie jakie mi siostra cudeńka zrobila na sesje dla Mikolajka. Misiek niestety źle się spisuje w roli modela, bo czapki i gatki sa sliczne
Poprzekrecalo mi zdjęcia :/
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-07-28 o 15:59 |
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nic nie mam do podmywania się po porodzie. Nie pomyślałam o tym nawet.
Czyli Tantum Rose lub Ocenisept...
|
|
|
|
#4937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kroopka miała ciśnienie i mega opuchlizny. To dwa syndromy zatrucia ciążowego, trzeci to bialko w moczu i o to jej pewnie chodziło z tymi wynikami. |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojej, trzymaj sie kochana ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
A jakie chusteczki nawilżajace kupowałyście? Ja kupiłam pampers sensitive, ale sroka własnie średnio siew wypowiadała i sama nie wiem
|
||
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam z dady, bo były w super promocji jakis czas temu, gratis było czwarte opakowanie i jeszcze pojemnik plastikowy wielorazowy.
|
|
|
|
|
#4942 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mu dałam taką listę co poleca SROKA i żeby wybrał to co ładnie pachnie a on kupił wszystko po 2,3 opakowania Cytat:
Cytat:
śliczne! Nam Babcia zrobiła czapeczkę misia
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam huggies te najbardziej polecane - chyba zielone? I drugą paczkę pure czy sensitive, zobaczę które lepsze..
|
#4944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam te dady z promocji
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, niezłe jesteśmy- wykończyłyśmy wątek w 17 dni!
|
|
|
|
#4947 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie mam pieluch wcale oprocz tych gratisowych 6 sztuk
a nie nie oszukałabym Was - Mama moja kupiła z Rossmanna w Niemczech.gratisowe mamy z warsztatów DADA, chcemy kupić Pampers w Selgrosie bo są tanie ale też chce kupić Dada - czemu nie polecacie? Czym się różnią Pampers Premium (białe) od tych zielonych?
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
Hej
GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM ![]() Wiecie co miałam dwie cięzkie noce. Tamtej nocy wstałam do łazienki. Przychodze, kładę się i czuje, że coś mi spadło na poduszkę. Myślę sobie zobacze o co chodzi. Przegramoliłam sie przez TŻ wziełam telefon i świecę na poduszkę. TŻ się obudził i patrzy się jakbym lunatykowala Przyświecilam a tam taki wielki zielony KONIK POLNY. Dzisiejszej nocy sobie śpie smacznie. Mąż sie połozył. Czuję w się szarpie i zaczyna sie drzeć: KU...A EDI PRZYKRYWAJ SIĘ KOŁDRA. Myśle sobie przysnilo mu się pewnie coś i wariuje ale przykryłam sie. I siedzimy oboje pod tą kołdra a on mi mówi ze wpadł nam NIETOPERZ do pokoju I siedzimy jak te głupki pod tą kołdra a ten lata po pokoju,Mówie do mężą ty ale ja ie dusze już weź cos zrób nie bedziemy tak siedziec cała noc. I wiecie co walczył z nim godzine czasu....... W końcu go lekko przymroczył i wywalił za okno ale strachu co nie miara ![]() Smieje się, że dzisiaj odwiedzi nas jednorożec I najlepsze jest to, ze ten nietoperz wpadł oknem uchylonym od góry
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Fitti z biedronki i z Babydream z rossmana. Nie polecem Linteo. Piecze po nich krycha
(czasem używam) i są za bardzo zapachowe (nadają się do czyszczenia )
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wczoraj w sypialni (Warszawa, blok, 11. PIĘTRO) były dwa alarmy w ciągu godziny, bo znalazłam koniki polne! Siedziały w łóżeczku synka! DWA! Skąd konik polny na 11 piętrze??? A skąd dwa????? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Dużo osob mi mówiło "tylko nie obcinaj się na krotko zaraz po porodzie jak te matki polki" 

:confu sed:

I siedzimy jak te głupki pod tą kołdra a ten lata po pokoju,