|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
widzę, że nie tylko mój mąż zmienia repertuar jedzeniowy przy mnie
ja co prawda nie zmuszę go chyba do zjedzenia surówki do obiadu, ale już niektóre rzeczy których "nie lubił" je Wczoraj wrócił, miałam garnek leczo w lodówce, miało być na dziś na obiad. Mój TŻ twierdził, że on leczo nie lubi. Już nie ma połowy garnka. Moje mu posmakowało
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego tak było z kasza. Jego mama dawała zbyt często, rozgotowana i niedobra. Zrobiliśmy z mama pieczona z marchewka i jadł aż miło. Czyli jednak nie musi to być takie zle
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ pojechał do pracy, bo zmienili siedzibę biura i dzisiaj mają malowanie i musiał ktoś przyjść, moja radość nie zna granic
![]() Ja ogarniam chatę, wstawiłam pranie właśnie i pojadę zatankować auto, zrobić zakupy, na pocztę, a jak TŻ wyjdzie z pracy to jedziemy po mamę i jedziemy do dziadka. Będziemy gotować obiad w thermo mixie, jaram się
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Została mi kuchnia do ogarnięcia po śniadaniu, M. zrobi podłogi ale nie wiem czy dziś czy jutro. Oglądaliśmy jakieś programy śniadaniowe i strasznie zachwalali film o powstaniu, wybierzemy się we wrześniu.
Jeszcze nie wiem czy ja mam jechać do Rodziców czy spotkamy się u brata. Oni mają mi dać znać za pół godziny bo nie chcą dzwonić rano do brata |
|
|
|
#3755 |
|
Konto usunięte
|
cześć Dziewczyny, wstałam dziś o 8, posprzątałam kuchnię, umyłam podłogę a teraz piję kawę i zaraz będziemy się zbierać bobjedziemy na weekend do moich rodziców
obudziłam się z katarem i swędzącymi oczami, chyba faktycznie mam alergię muszę się wybrać do lekarza i zrobić testy udanego weekendu Dziewczyny!
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Dotka90 zły humor miałam jakiś..
Koszmary mnie dzis w nocy nawiedziły, znowu się darłam jak głupia, Tż mnie nie mógł dobudzić, sama się dobudzić nie mogłam, ale okropne uczucie strasznie... Jakie plany na sobotę ?
|
#3757 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Ja się właśnie biorę za sprzątanie kuchni ![]() Wczoraj mi się nie chciało zmywać a dzisiaj pełny zlew garów ![]() Jakoś się ostatnio przyzwyczaiłam, ze sobie zawsze przed snem zmyję. Rano jakoś przyjemniej jak pusty zlew ![]() Dobrze, ze chociaż łazienkę sprzątnęłam. Tym bardziej, że mam trochę mało czasu bo na 14 do pracy
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkanie w miarę ogarnięte, została tylko sterta do prania, ale tym to sie juz szanowny małżonek zajmie, bo ja idę wieczorem na panieński koleżanki
ale zrobiłam mu na kolacje naleśniki, zeby ukoic jego żal ![]() Na obiad dzisiaj mamy gołąbki bez zawijania, ostatnio czytając ten wątek sobie narobiłam smaka i musiałam koniecznie zrobic. Zobaczymy za chwile co mi to wyszło. W każdym razie pachnie pięknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3761 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zainspirowałaś mnie, też myślę o zoo jutro teraz! ![]() Cytat:
![]() Ja zaliczyłam 1,5h opalania (z filtrami oczywiście!), później poszliśmy na lemoniadę, a z tej lemoniady zrobiła się wyprawa po wieszaki bo w naszej wypasionej garderobie ich zabrakło Rano byłam na bazarku i nakupiłam warzyw i owoców i się zajadamy. Jest taki mega dobry, zdrowy ale i drogi koktajl w skok na sok - nazywa się ekomoc, nie wiem czy znacie, miks owoców i szpinaku. Zrobiłam swoją wersję ze szpinakiem, jarmużem i sokiem jabłkowym i jest przegenialny! Samo zdrowie a jakie dobre. Będę go chyba codzienie teraz blendować Plan na resztę dnia: ogarnąć garderobę, umyć podłogi i łazienkę i zrobić zakupy w lidlu. Poza tym relaks!!!
|
||||
|
|
|
#3762 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobilam pranie.
Co do zywienia Tz to u nas ma zawsze praktycznie obiad co u niego rzadko sie zdarza, kolacji rodzice Tz praktycznie nie jadaja... u nas przytyl troche hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Wybralyscie temat u nas na topie. Miesiac temu zaczelam tesciowej i szwgierce jasno mowic co uwazam na temat ich jedzenia. Dziecko od praktycznie urodzenia (ma teraz 4 lata) karmia samymi slodyczami. W zeiazku z tym, ze gdy mala nie ma swiadomosci i prawa wyboru, stanelam w jej imieniu i zaprotestowalam w momencie gdy dziecko znow zwijalo sie z bolu bo nie moglo sie zalatwic. Oni nie daja jej ani owocow, ani warzyw. Zero stalych posilkow. Gdy zapytalam jak u zostali u nas na noc, co malej zrobic na sniadanie, odp. ze ona je wtedy kiedy chce. I w zasadzie je wafelki, chrupki lub kielbase lub kanapki. Masakra. Moj TZ to samo. Zero zdrowych nawykow. Frytki, fast food, kielbasy, schabowe z mega tluszczem. Ale on reformowalny. Zmienil nawyki. Dzis je to co ugotuje. Pech chcial, tesciowa teraz w szpitalu. Zgorzel woreczka zolciowego. Wyszlo ich odzywianie. Jest 1 dzien po operacji. Ma nadal zapalenie otrzewnej. Wczoraj coreczka przyniosla jej do jedzenia chrupki. Masakra. Moj nie wytrzymal i zrobil siostrze w szpitalu awanture. Na nic to. Dzis nadal zamiast ugotowac tesciowej np. biale mieso z marchewka, do szpitala przyniosla bulke slodka. Masakra. Swiadomosci brak. TZ stwierdzil, ze wyczerpal juz zosob pomocy. Dorosle sa. Wazne, ze sam zrozumial. |
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak marne nawyki żywieniowe zwykle oskarżamy inne nacje a tu na własnym podwórku taka nieświadomość... Mam nadzieję że pobyt w szpitalu zmieni podejście teściowej do jedzenia
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
A ja watpie, ze zmieni. Rok temu miala powazna operacje serca (wymiana zastawek, by-passy, aorta). Od 4 lata wychowuje wnuczke, po operacji nadal mieszka z coreczka, zero zmiany trybu zycia, nadal opiekuje sie dzieckiem. Efekt: szpital, operacja.
W tamtym roku walczylismy z TZ o ich swiadomosc. Jak widac to nie ma sensu. Dobrze, ze od 4 lata mieszkamy z dala od naszych rodzin. U mnie rzadzily tez slodycze... Zamiast milosci bylo jedzenie. Tylko, ze ja zrozumialam bledy rodzicow 15 lat temu. Edytowane przez Daisy30 Czas edycji: 2014-08-02 o 19:19 |
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
nie ma mnie tu ostatnio bo przeprowadzalismy sie a teraz pakuje sie i w poniedzialek jedziemy na wakacje![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo dokladnie tak jak piszesz - nie ma swiadomosci i wyboru. I nawet, jezeli to nie rzutuje na wage dziecka, to jest to bardzo niezdrowe. Chocby niedobory witamin, wapnia anemia... Moze sie to bardzo odbic na jej pozniejszym zdrowiu. Super, ze sie za mala wstawilas. Czesto sie slyszy, ze dzieciak rozpuszczony, tylko o slodycze wola. A to tylko i wylacznie wina rodzicow, dziecku slodycze smakuja to o nie prosi. A rola rodzicow jest zadbanie o umiar. Tutaj sa zupelnie inne tradycje jedzeniowe, nie ma wielu smazonych rzeczy itd. Ale i tak jest wielki problem z otyloscia, u dzieci i doroslych. A to ze wzgledu na jedzenia na wynos i fast foody, ktorych tu na peczki i codziennie widze dzieciarnie/mlodziez w kolejkach po szkole. A sport jest bardzo popularny, wiec dzieci sie ruszaja... a mimo to sa grube Obudzilismy se dzis pozno, Tz wlasnie wyszedl na pilke nozna a ja mam labe
|
|
|
|
|
#3769 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
, ale oni to jakaś masakra. Na śniadanie mnóstwo kanapek z tym superprzetworzonym pszennym chlebem i wedliną/kiełbasą, herbata czarna i o zgrozo słodzona, na obiad ciężkie polskie jedzenie i dwa dania, a później ciasto i podjadanie do wieczora + , alkohol. Aż mnie ciarki przechodzą jak widze tą kombinację. Cytat:
![]() Udanej niedzieli życzy poranna zmiana wątkowa! Wzoraj padłam nagle, Tz podobnie i dziś mamy mnóstwo sprzątania i ogarniania spraw... chociaż marzy mi się jeszcze poopalać tak ze 2 godzinki może sobie tu wpiszę i wieczorem zobaczymy jak mi poszło:Zmyć podłogi Sprzątnąć zwierzakowi Umyć stół Sprzątnąć w kuchni Ogarnąć zmywarkę Ogarnąć całościowo łazienkę Wynieść rzeczy do piwnicy Wywalić resztę śmieci z przeprowadzki ...trochę tego jest ; D |
|||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taka zeszła niedzielę.Ja sobie wczoraj kupiłam mopa, bo chce teraz przy prawie raczkującym dziecku co najmniej co dwa dni umyć podłogę, żeby sobie nawyk wyrobić, a na kolanach nienawidzę. Dziś jedziemy do mojej babci, bo jest odpust, będzie zjazd rodzinny. Moi teściowie też niby obiecywali, że przyjadą, ale oby nie... Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3771 |
|
Konto usunięte
|
cześć Dziewczyny
witam się z Wami z kubkiem kawy i kawałkiem najlepszego na świecie ciasta drożdżowego ze śliwkami mojej Mamy obudziłam się już bo Mama krząta się po kuchni i gotuje już jedzenie na obiad bo po śniadaniu jedziemy całą familią nad jezioro a jak wrócimy to zjemy tylko obiad i my będziemy już wracać do siebie wczoraj girllowaliśmy a wieczorem poszliśmy na długi spacer z owczarkiem niemieckim mojego brata, dotarliśmy na dziką plażę i tam się też wykąpaliśmy razem z nim, było super, mega orzeźwienie po całym dniu no i w ogóle taki sielski anielski krajobraz bo jest już po żniwach, pachnie skoszone zboże i naprawdę dobrze się tu odpoczywa |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mamy pomysłu na dzisiejszy dzień bo mieszkanie posprzątane
Może wyjdę kupić sobie krótsze spodnie...Wczoraj wieczorem wyszliśmy robić nowym aparatem takie długo naświetlane zdjęcia samochodów żeby złapać czerwone i żółte linie. Jak będzie burza to też zrobimy jej zdjęcia. A tak w ogóle wszyscy kierowcy się oglądali czy my jesteśmy policjantami z radarem
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-garść natki pietruszki - 1 jabłko - 1 pomarańcza - sok z 1/2 cytryny - 1 szklanka wody pyszny ![]() My ogarniamy teraz chatę, upiekę ciastka i jedziemy do teściów pomóc im sprzątać Bo wczoraj wstawiali im nowe okna, to sobie wyobraźcie, co się tam dzieje ![]() A wieczorem wpadną do nas znajomi
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
A ja z nerwow umylam okna na pietrze, poodkurzalam, powycieralam kurze, popralam.
Teraz szykowanie i jedziemy do tesciowej do szpitala. TZ poszedl odreagowac do garazu. Stwierdzil, ze skoro upiera sie ze nic zle nie robi, kupimy jej po drodze pikantny kubelek w KFC. Zartowal oczywiscie. Ugotowalam jej rybe z warzywami na parze, ale i tak wiem ze nie ruszy. Twierdzi ze takie jedzenie smierdzi... Jej strata. Bo pyszna jest. Szkoda mi TZ-ta bo wiem jak to przezywa. Straszny z niej wampir energetyczny. W naszym domu mamy swoje zasady, wiec jak jest w odwiedzinach, nic nie je nie pije. A w torebce cala gablota slodyczy ze sklepu. Ale takie jej prawo. Wyzylam sie wczoraj w silowni a dzis podczas mycia okien, wiec moge jechac. Bede przy niej obecna jedynie cialem. Ale nie wiem, czy TZ wytrzyma gdy jego siostra z dzieckiem dojedzie. Ta to jeszcze gorsza. Nauczylismy sie przy nich nie przyjmiwac ich energii, chociaz to trudne. Milej niedzieli kobitki. Ide sie pindrzyc
Edytowane przez Daisy30 Czas edycji: 2014-08-03 o 10:25 |
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja weekend w pracy.. kurcze blender kupilam i nie mam czasu sobie koktajlu zrobic...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Widzę,że temat teściów na topie
ją dziś robię na obiad udka z kury z piekarnika a jutro po pracy jadę na zakupy warzywne i robię koktajle warzywne do pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadrabiam Was po wakacjach. Tydzień byliśmy w Krynicy Zdrój, po szlakach z wózkiem chodziliśmy. Jeden nie daliśmy rady, w połowie się wycofaliśmy, przeszliśmy przez prywatną posesję a tam pies. Trochę strachu się najedliśmy. Drugi tydzień na wsi u rodziny. Sami z domu nie wychodziliśmy, bo my z tych co boją się każdego psa. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Ja robię mielone bez panierki. Bułkę tartą daję do środka, zamiast bułki. |
|
|
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
My po ślubie mieszkaliśmy 1,5rokuu moich rodziców. Na szczęście załapaliśmy się na kredyt hipoteczny bez wkładu własnego. Nie było źle ale samemu lepiej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

13.03.2008
obudziłam się z katarem i swędzącymi oczami, chyba faktycznie mam alergię
muszę się wybrać do lekarza i zrobić testy
udanego weekendu Dziewczyny!

Wzięliśmy ślub 26-09-2015
, ale oni to jakaś masakra. Na śniadanie mnóstwo kanapek z tym superprzetworzonym pszennym chlebem i wedliną/kiełbasą, herbata czarna i o zgrozo słodzona, na obiad ciężkie polskie jedzenie i dwa dania, a później ciasto i podjadanie do wieczora + , alkohol. Aż mnie ciarki przechodzą jak widze tą kombinację.
chociaż marzy mi się jeszcze poopalać tak ze 2 godzinki 
obudziłam się już bo Mama krząta się po kuchni i gotuje już jedzenie na obiad bo po śniadaniu jedziemy całą familią nad jezioro
Może wyjdę kupić sobie krótsze spodnie...
Bo wczoraj wstawiali im nowe okna, to sobie wyobraźcie, co się tam dzieje